Rustige tweede dag op pinkpop

De tweede dag van het popfestival Pinkpop in Landgraaf is rustig verlopen. De politie hoefde eerste pinksterdag nauwelijks op te treden en was tevreden over de gang van zaken op het festivalterrein.

De 35.000 popliefhebbers genoten ondanks het frisse weer van optredens van onder meer St Germain, Outkast en K's Choice. In de 3FM-tent had de Franse loungeformatie St Germain veel succes bij het publiek. Voor een band die alleen instrumentale nummers speelt, was de enthousiaste respons opvallend. Even later werd bij het Noordpodium de voorzichtig doorkomende zon met gejuich begroet.

K's Choice-zangeres Sarah Bettens zong en speelde tijdens het afsluitende concert op het Noordpodium met een kruk omdat ze een blessure had opgelopen tijdens een concert in Duitsland.

Organisator Jan Smeets waarschuwde na afloop van het concert van St Germain nog wel voor zakkenrollers die met name op de campings actief zijn. ,,Het lijkt wel of er een bende act! ief is'', schreeuwde Smeets. Uit de politierapporten blijkt dat niet. Er kwamen pas 18 aangiftes binnen, zegt een woordvoerder van de politie.

Pinkstermaandag is traditioneel de belangrijkste dag van Pinkpop. Dan staan onder meer Anouk, Offspring, Postmen en Limp Bizkit, de favoriete metalband van de aanwezige minister Vermeend (Sociale Zaken), op het podium. De reeks optredens wordt om 10.30 uur geopend door Semisonic. De Britse formatie Radiohead sluit het festival rond 22.30 uur af.