Zes sekshuizen onmiddellijk dicht

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden: Zes seksinrichtingen aan de Hemelrijken in Eindhoven zijn door de gemeente afgekeurd en direct gesloten wegens brandgevaarlijke situaties. Drie exploitanten beschuldigen de gemeente van broodroof en stappen naar de rechter. Dat heeft hun advocaat bevestigd.

De zaken zijn deze en vorige week gecontroleerd in verband met de afschaffing van het bordeelverbod. Vanaf 1 oktober bestaat er geen gedoogbeleid meer voor sekszaken, maar worden zij gelegaliseerd als ze in aanmerking komen voor een exploitatievergunning. Ze moeten voldoen aan eisen, onder meer wat betreft veiligheid en hygiëne. Alle seksinrichtingen die legalisatie willen, krijgen controle. De gemeente heeft zestig aanvragen gekregen.

De controleurs troffen in de afgekeurde sekspanden 'acuut en extreem gevaarlijke' situaties aan. Op zolderverdiepingen, die voor prostitutie worden gebruikt, lag elektrische bedrading los. Voldoende vluchtwegen ontbraken en er waren bouwmaterialen gebruikt die zeer brandbaar zijn zoals riet.

Goh, Eindhoven wordt er ook niet leuker op!!