Reclamebord gevaar voor verkeersveiligheid

Een reclamebord van een kapperszaak is van het trottoir gehaald, omdat automobilisten dachten dat het iemand was die de straat op rende. Het 1 meter 70 grote bord, in de vorm van een persoon met geschilderde kleren, gezicht, haar en zwarte snor, veroorzaakte flinke schrik bij bestuurders die dan ook vol in de remmen gingen.

De gemeenteraad heeft de eigenaren bevolen het bord van 'Bob the Barber' na 17 jaar weg te halen, omdat het levensgevaarlijke situaties oplevert. De raad zegt dat als het bord weer tevoorschijn wordt gehaald, de eigenaren op een zware boete kunnen rekenen.

Het bord staat voor de Cutting Crew kapperszaak. De eigenaren zeggen dat Bob door klanten en winkelende mensen wordt gezien als een soort herkenningspunt. Eigenaar Andrew Wilkinson zegt dat veel mensen denken dat de winkel gesloten is, nu dat Bob niet meer buiten staat.

"Elke dag dat hij niet buiten staat kost ons klandizie. Degene die Bob als een gevaar voor de verkeersveiligheid ziet moet eens een bril kopen. Het is een belachelijke beslissing."
Een woordvoerder voor de gemeenteraad zei dat actie werd ondernomen nadat een bestuurder hard moest remmen, omdat hij dacht dat het bord iemand was die voor z'n auto de weg op zou stappen.