PvdA wil meer vrijheid in bouwstijl steden

peter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De PvdA wil allochtonen in ons land alle vrijheid geven om de huizen, hutten, tempels en andere excotische woonvormen uit hun vaderland na te bouwen. Alleen op die manier zullen deze mensen zich hier beter thuis voelen en worden zij volwaardig burger.

Het PvdA-Kamerlid Lucy Kortman, van Surinaamse afkomst eiste gisteren tijdens de behandeling van de VROM-begroting van staatssecretaris Remkes "erkenning voor allochtone bouwstijlen, kleurcombinaties, ornamenten en vormgeving". Zij eist dat de staatssecretaris zo snel mogelijk start met experimenteren. Ook hield Kortram een pleidooi voor het houden van studiereizen naar verre landen om de bouwstijlen ter plaatse te kunnen bestuderen.

"Allochtone Nederlanders moeten zich hier thuis voelen. Bij de bouw van woningen moet rekening worden gehouden met hun wensen, zowel aan de buitenkant als de binnenkant. De overheid moet dat stimuleren. Mensen willen een gevel zien die zij herkennen. Er moeten gebouwen en pleinen in allochtone bouwstijlen komen. Een stad die uitstraalt: Jij hoort erbij! Dat ondersteunt de onderlinge binding. Zo worden zij loyale en betrokken burgers", aldus Kortram.

Met het laatste ben ik het niet helemaal eens, maar levendiger wordt het wel dan de huidige blokkendoos-bouw in sommige steden.