Fouten gemaakt in moordzaak O.J. Simpson

Lois had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er zijn aanwijzingen dat er ernstige fouten zijn gemaakt in het onderzoek naar de moord op Nicole Brown en Ronald Goldman, de slachtoffers van de moord waarvoor de Amerikaanse sport- en mediaster O.J.Simpson terechtstond.
Simpson is in 1995 vrijgesproken van de moord op zijn ex-vrouw, maar zou nabestaanden van de slachtoffers wel miljoenen schadevergoeding moeten betalen. Het hoger beroep tegen dat vonnis loopt nog.
In de woensdag door de BBC uitgezonden reportage getiteld 'O.J., het verhaal dat niet werd verteld', komt naar voren dat er is geknoeid met bewijsmateriaal. Voorts wordt belicht dat er iemand een halfjaar voor de dood van Nicole Brown geld kreeg om haar te vermoorden.

Jason Simpson, zoon uit het eerste huwelijk van O.J. Simpson, is genoemd als mogelijke verdachte die de politie over het hoofd heeft gezien. De jongen heeft een strafblad en zou regelmatig gewelddadige buien hebben. Ook zou hij mensen hebben aangevallen waarbij hij een mes heeft gebruikt.

Verder stelt de Britse wetenschapper Henry Lee dat de politie op de plek van de moord zoveel bewijsmateriaal heeft vernield dat het onmogelijk was te reconstrueren wat zich ter plekke exact heeft afgespeeld. Volgens hem heeft de politie nagelaten bloed af te nemen van Nicole Brown. Bloedmonsters zouden volgens Lee hebben kunnen helpen deze zaak op te lossen.

De BBC voert ook Bill Wasz op. Wasz verklaart dat een vriend van O.J. hem inhuurde om Nicole Brown te doden. Ook heeft Wasz Brown een halfjaar voor haar dood gevolgd. Zijn bevindingen schreef hij op. Tijdens de strafzaak werd gesteld dat Wasz zijn getuigenis had verzonnen en dat het notitieboekje nep is. Een nieuw onderzoek van de politie heeft later echter uitgewezen dat het bewuste opschrijfboekje echt is en dat Wasz de waarheid vertelt.

O jee O.J.