Van Inkel beeindigt flitspaal-actie

Veronica FM heeft de actie van presentator Jeroen van Inkel tegen flitspalen afgeblazen. Vrijdagavond was door Van Inkel uitgeroepen tot landelijke antiflitspaalavond. Donderdag liet justitie aan Veronica FM weten dat de omroep zich hiermee schuldig maakt aan een strafbaar feit en mogelijk vervolgd wordt.

Van Inkel riep luisteraars al een tijd op "genadeloos toe te slaan" tegen flitspalen. De omroep wordt daarom ook aansprakelijk gesteld voor de schade. Vrijdagavond had het hoogtepunt moeten worden van de actie van Van Inkel, maar Veronica heeft de campagne afgebroken.

Volgens een woordvoerster was het niet de bedoeling om luisteraars aan te zetten tot vernieling van de flitspalen. (uh-uh...wat dan?) "Het was een ludieke actie om zaken bespreekbaar te maken", aldus de woordvoerster.(yeah right ) De afgelopen week zijn op verschillende plaatsen, onder meer in Rotterdam, flitspalen vernield. Ook werd bij Veronica FM het binnenwerk van een camera bezorgd. De woordvoerster van Veronica zegt dat nog niet duidelijk is wie voor de schade gaat opdraaien. "Het is geen initiatief van Veronica geweest maar een actie van Van Inkel", zegt de woordvoerster.

Ach...Jeroentje heeft toch centen zat, dus....
Submitter:  Bron: www.medianed.com