Oranje van de eeuw

Johan Cruijff, voetballer van de eeuw, koos het nederlands elftal van de eeuw, maar vergat dat een eeuw uit 100 en niet 50 jaar bestaat.

Cruijff heeft gekozen voor een even moderne als sobere doelman (Edwin van der Sar), drie verdedigers (Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Ruud Krol), twee middenvelders (Johan Neeskens, Willem van Hanegem) en vijf aanvallers (van rechts naar links: Marco van Basten, Faas Wilkes, Johan Cruijff, Abe Lenstra, Piet Keizer. Behalve Lenstra, die voor de Tweede Wereldoorlog twee interlands speelde, zijn het louter na-oorlogse internationals.

Het is dus het Elftal van een Halve Eeuw geworden, waarin de Amsterdammer Cruijff acht spelers met Ajax- en/of Amsterdamse roots heeft opgesteld. Dit tot verdriet van die andere grote voetbalstad, waarin de publiekslieveling van de jaren vijftig en zestig, de onnavolgbare Feyenoord-linksbuiten Coen Moulijn niet zijn mogelijke teleurstelling, maar zijn gevoel voor humor de vrije loop gaf: ,,Als ik er de volgende eeuw maar in sta.''

lees hier het hele bericht.
Submitter:  Bron: <a href="http://www.trouw.nl" target="new" class="bron">www.trouw.nl</a>