De Games Courant: Een nieuwe hoofdredacteur



De games.fok.nl editorial uitgave, laatste uitgave, jaargang 2

Een stukje schrijven over het nieuwste onderdeeltje van FOK! lijkt makkelijker dan het is. Zo begon mijn eerste column als hoofdredacteur van FOK!games ongeveer twee jaar geleden bij de start van de site. Een stukje schrijven over een nieuwe site is moeilijk, maar een stukje schrijven over je afscheid blijkt nog veel lastiger. Ja ik ga weg, maar ik zal bij het begin beginnen.

Op het moment dat FOK!games twee jaar geleden voor het eerst haar virtuele deuren opende, klonk er vanuit diverse hoeken commentaar. Er waren veel FOK!users die bij voorbaat wisten dat het niets ging worden en er verschenen zelfs columns op concurrerende gamessites over het feit dat er weer een gamessite bij was. In die tijd openden per week gemiddeld vijf nieuwe gamessites (letterlijk), dus het commentaar was er niet zomaar. Arrogant als FOK! is, werd de site toch geopend met maar één doel: de grootste gamessite van Nederland worden.

Twee jaar later bestaan veel van de oude concurrerende sites niet meer en is FOK!games uitgegroeid tot een van de grootste gamessites van Nederland. Lekker gevoel? Absoluut, maar laten we wel realistisch blijven. De grootste worden kun je namelijk niet alleen, daar heb je bezoekers voor nodig die vertrouwen in je hebben. Veel bezoekers zelfs. Een poosje geleden opende een user een topic met de vraag waar hij gamenieuws kon vinden en vrijwel onmiddellijk antwoordden enkele users met de url van FOK!games. Dat is namelijk iets wat FOK!games absoluut uniek maakt: onze toffe users. Zeg ik dit om te slijmen? Ja een beetje, maar ik roep het niet zomaar. In de afgelopen twee jaar hebben we namelijk op de hele site maar precies twee users geband. Met vele honderdduizenden verschillende bezoekers is dat redelijk bijzonder te noemen. Daar tegenover hebben we vele honderden tips van users ontvangen hoe we de site nog beter kunnen maken. Dan mag ik het toch best hebben over toffe users?

Alleen bezoekers is echter niet genoeg; de site moet immers ook dagelijks gevuld worden met nieuws, reviews, previews, columns, specials, prijsvragen en ga zo maar door. Een dertigtal vrijwilligers is hier dagelijks mee in de weer, soms tot diep in de nacht. Ja, een beetje gamen voor je hobby, dat is toch niet erg? Bedenk je dan maar eens dat je een game die je verschrikkelijk vindt om te spelen soms vele uren verplicht moet blijven spelen om er een eerlijk oordeel over te kunnen geven. Aan alle crewleden van FOK!games (en voor de rest van FOK! idem overigens) heb ik als hoofdredacteur dan ook veel te danken, want ook zonder hen was er geen FOK!games geweest.

Fliepke, de nieuwe hoofdredacteur en dus mijn opvolger, krijgt van mij nog één laatste opdracht mee. We zijn nu bijna de grootste met goede groei iedere maand; zorg er nou voor dat we de allergrootste worden. Go get them! Mijn taak zit er op. Moe en voldaan kijk ik terug op twee geweldige jaren van lol, maar ook van hard werken. Een fantastische crew die mij op alle manieren steunde, net als FOK! als organisatie, heeft ervoor gezorgd dat ik mijn werk kon doen met heel veel plezier. Het was mij een waar genoegen! Het allerlaatste stukje van mijn laatste redactionele column wil ik gebruiken om enkele mensen met naam te bedanken. Dit lijstje is lang niet compleet en ik ben vast mensen vergeten, maar ik ga een poging wagen:

Bedankt Danny, Peter, Yvonne, gamescrewleden en -excrewleden Jasper, Alex, Astrid, Dirk, Arjen, Arthur, Bas, Bernd, Bert, Binno, Chris, Dave, David, Dian, Dick, Efraim, Ferdi, Frank, Inge, Ingrid, Jaap, Jan-Willem, Jasper, Jeffry, Jeroen, Jeroen, Jeroen, Jeroen, Jewel, Leo, Lillie, Lucas, Lucas, Maarten, Maarten, Mark, Mark, Martijn, Martijn, Mathias, Mathijs, Matthijs, Michel, Pascal, Peter, Remy, Richard, Rick, Rob, Rob, Roderick, Roy, Ruben, Steven, Thomas, Tom, Wouter en anderen waarmee de samenwerking geweldig was, waaronder Bas, Anita, Emilie, Regina, Joyce, Marieke, Veerle, Bianca, Cees, Thijs, Olivier, Wout, Pauline, Maikel, Marcel, Floris, Henk, Arnout, Suzan, Pim, Ine, Jurre, Marjolein, Jolanda, Andre, Dennis, Sandra, Martijn, Leonie, Sofie, Raymond, Warner, Onno, Eva en alle anderen die ik vergeten ben.

Tenslotte dan nog een laatste oproep aan jou als bezoeker van deze site. Gun Fliepke ook een pleziertje en blijf FOK!games steunen zoals je dat hebt gedaan tot nu toe. De grootste worden kunnen we namelijk niet alleen.

Bedankt allemaal!

(aka MrSubtle)
Voormalig hoofdredacteur