I'm lovin' it

Column door Jutima

McDonald's heeft de groentenburgers uit zijn assortiment gehaald... Dat kon ik natuurlijk niet over mijn kant laten gaan!

Geachte McDonald's,

Al sinds jonge leeftijd ga ik met veel plezier zo nu en dan naar McDonald's. Als klein kind was ik verzot op de speeltjes in uw Happy Meals -welk kind is dit nu niet?- en uw eten heeft mij altijd prima gesmaakt. Ook nadat ik vegetariër ben geworden, ben ik nog altijd met plezier naar McDonald's gegaan. Uw groentenburger was een goed en lekker alternatief voor de vertrouwde Big Mac.

Gisteren ging ik na een lange dag hard te hebben gewerkt al watertandend naar uw restaurant. Een groentenburgermenu met frietsaus en een lekkere milkshake zouden er na een dagje op kantoor zeker wel in gaan! Terwijl ik verheugd aan de balie stond en mijn bestelling deed, wist uw medewerker mij -tot mijn grote ontsteltenis- vrolijk mede te delen dat de groentenburger uit uw assortiment was gehaald. Toen ik, teleurgesteld, maar niet bij de pakken neerzittend, vroeg wat McDonald's onze vegetariche medemensch dan te bieden had, kreeg uw medewerker het, met een wel heel dom antwoord, tot mijn spijt voor elkaar mijn ontzetting zelfs nog te vegroten. Als alternatief voor een groentenburger werd mij onder andere een Danoontje voorgesteld.

Dat het IQ van uw gemiddelde medewerker niet bijzonder hoog is, was mij inmiddels wel bekend. Het IQ van uw medewerkers is echter niet alleen niet bijzonder hoog, maar blijkt zelfs aan de grens van zwakzinnigheid te liggen. Ik ben inmiddels van mening dat de prijzen van uw producten enigzins aan de hoge kant zijn. U zult immers toch zeker subsidie ontvangen voor uw werknemers?

Beste McDonald's, wat nu te doen? Graag zou ik uw restaurant, nu en in de toekomst, met mijn bezoeken willen blijven eren. Jammer genoeg heb ik momenteel echter het nare gevoel dat ik bij u niets meer te zoeken heb. U heeft mij niets behoorlijks te eten meer te bieden -al die gezonde producten zijn leuk, maar ikzelf ben iemand die, net zoals vele anderen, voornamelijk voor de lekkere hamburger (hoewel een vegetarische, in mijn persoonlijke geval) naar McDonald's gaat- en het vertrouwen in uw persooneel is dermate gezakt dat ik me liever niet meer met hen in wens te laten.

McDonald's, ik heb uw restaurant altijd als een vast onderdeel van de cultuur van de(eenen)twintigste eeuw gezien. Ik vind het spijtig dat u en uw werknemers mij dit stukje cultuur op grove wijze hebben ontnomen. Hoe bent u van plan mijn leed te verzachten en mij het stukje cultuur dat mij toekomt terug te geven?

Een passende reactie heeft Mac me overigens nog niet durven sturen!