FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 juni 2024

Originele Dead Rising krijgt remake

De originele Dead Rising (2006) wordt geremasterd. De remaster is tegelijkertijd met een korte trailer aangekondigd door Capcom.

Dead Rising heeft in 2016 al een keer een grafische update gekregen, maar het spel wordt nu volledig opnieuw gemaakt. In de onderstaande trailer is nog geen gameplay te zien. We zien wel een Frank West die er vergeleken met het origineel wel een stuk anders uitziet. In Dead Rising speel je als Frank West. Een fotojournalist die de kans van zijn leven ziet als er een winkelcentrum wordt overlopen door zombies en ander gespuis. Frank sluit zich 72 uur op in het winkelcentrum en moet zien te overleven, terwijl hij op allerlei manieren de zombies een kopje kleiner kan maken. Denk aan de hersens inslaan met een golfbal tot het letterlijk onthoofden met een grasmaaier of iets wat daar op lijkt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Alles wat Frank in het winkelcentrum kan vinden kan (en moet) als wapen gebruikt worden. Maak actiefoto's, red andere overlevenden, slacht zombies en probeer uit te vinden wat er gebeurd is in het winkelcentrum. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt voor Dead Rising Deluxe Remastered.

Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 26

Een opmerkelijke selectie deze week; er zit behalve een nieuwe Quiet Place weinig tussen voor de popcornkijker, maar wie zijn horizon wil verbreden heeft keus genoeg. Eén van de releases van deze week is overigens een heruitgave van een David Lynch-film uit 1999.

A Quiet Place: Day One

Experience the day the world went quiet. De derde film in de serie gaat (opnieuw) terug naar het begin.

Showing Up

In haar nieuwe film gaat Kelly Reichardt (First Cow) voorbij aan de gebruikelijke romantisering van het kunstenaarsbestaan als een kwellende zoektocht naar het sublieme. Voor haar hoofdpersoon Lizzy is het vinden van een balans tussen passie en alledaagse verplichtingen al lastig genoeg. Zwijgend en geconcentreerd werkt Lizzy aan haar keramiek; bescheiden van omvang, groot in expressie. Haar kunst is het tegendeel van die van Jo, de vriendin en collega van wie ze een bescheiden appartement huurt in Portland, Oregon. Jo is extraverter, populairder en nonchalanter. Showing Up is een film van weinig opzienbarende conflicten, die niettemin met veel inzicht het leven typeren van een kunstenares zoals er op de wereld miljoenen rondlopen: toegewijd aan hun gave, onverschillig ten aanzien van geld en roem, en voorbestemd voor een marginale plaats in de kunstgeschiedenis. 

Swimming Home

Swimming Home is een surrealistische en duister komische reis, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Deborah Levy. Wanneer Isabel en haar familie bij hun vakantievilla aankomen, vinden ze Kitti naakt drijvend in het zwembad. Geheel onverwacht nodigt Isabel deze vreemdeling uit om te blijven. Kitti blijkt botanist te zijn en verzamelt giftige planten. Haar aanwezigheid zet de verhouding tussen Isabel en haar man Joe op scherp. Als de temperatuur stijgt en de spanningen verder oplopen, verandert de zonovergoten vakantie van het gezin in een hachelijk schouwspel waarbij verborgen gevoelens niet langer onderdrukt kunnen blijven. 

Animalia

Wanneer Marokko vanwege mysterieuze gebeurtenissen in een noodtoestand terechtkomt, staat de hoogzwangere Itto er ineens alleen voor. In een wereld die plots niet meer vertrouwd voelt, verliest ze onderweg niet alleen haar familie en privileges maar ook de connectie met haar geloof, identiteit en klasse. Wanneer de bovennatuurlijke storm in het Atlasgebergte gaat liggen, ontdekt Itto dat haar wereld voorgoed veranderd is. 

Amor y Matemáticas

Amor y Matemáticas gaat over het leven in de buitenwijken van Monterrey, Mexico. Voormalig boy band popster Billy is nu in de dertig en leidt een rustig leven met zijn vrouw Lucia en hun zoontje. Billy voelt zich ongemakkelijk bij het huiselijk leven. De aanbidding van overbuurvrouw Monica herinnert Billy eraan hoe zijn leven vroeger was als artiest, met fans die zijn ego streelden. Het herinnert hem ook aan zijn passie voor muziek, en hij begint weer gitaar te spelen. Deze bitterzoete trip down Memory Lane zorgt ervoor dat zijn onvrede met het leven op een keerpunt komt en hij begint na te denken over manieren om de banden te verbreken die hem aan zijn saaie leven binden. Een grappige en gestileerde film over welvarende mensen die eigenlijk nooit de stap durven zetten om te doen wat ze écht zouden willen in het leven 

Explanation for Everything

Het is zomer in Boedapest als Ábel zich moet focussen op zijn eindexamens. Zijn liefde voor beste vriendin Janka houdt hem echter van zijn werk. Janka zelf is enkel bezig met haar onbeantwoorde liefde voor haar getrouwde geschiedenisleraar, die op zijn beurt verwikkeld is in een strijd met Ábels conservatieve vader. De spanningen van een gepolariseerde samenleving worden onverwachts duidelijk als Ábels eindexamen het middelpunt van een nationaal schandaal wordt. 

L'amour et les forêts

Wanneer Blanche Gregoire ontmoet, denkt ze haar ware liefde gevonden te hebben. Al snel stort ze zich in hun gepassioneerde relatie, de waarschuwingen van haar familie en tweelingzus Rose negerend. Maar ze raakt daardoor ook meer en meer verstrikt in de greep van de bezitterige Gregoire. Blijft Blanche zijn slachtoffer of overwint ze haar schaamte en bevrijdt ze zich uit de greep van haar steeds gevaarlijkere echtgenoot? Gebaseerd op het boek De Liefde en de Wouden van Eric Reinhardt. 

Palingdans

Eeuwenlang is het niet gelukt. Maar nu de paling met uitsterven bedreigd wordt, krijgt de zoektocht naar het mysterie van haar voortplanting een nieuwe urgentie. Met een expeditie naar de Sargassozee en een laboratorium in Volendam tracht een kleurrijk gezelschap dit raadsel op te lossen. Geeft de paling zijn geheim prijs om gered te worden? In Japan, waar de ‘unagi’ ongekend populair is, is palingliefhebber Kenichi volledig in de ban geraakt van het raadselachtige dier. Met nog niet eerder vertoonde onderwateropnamen brengt de film een ode aan het verborgen en sierlijke (seks)leven van dit ongrijpbare dier. 

The Straight Story (1999)

The Straight Story is gebaseerd op het ware verhaal van Alvin Straight. Als de bejaarde man in 1994 hoort dat zijn broer – die hij lang niet heeft gesproken – een beroerte heeft gehad, besluit hij hem op te zoeken in de hoop op een verzoening. Het verhaal krijgt een eigenaardige wending als de nukkige Alvin - die te slechtziend is om auto te rijden - besluit om de ruim 500 kilometer van Iowa naar Wisconsin af te leggen op zijn elektrische grasmaaier. De film vertelt het verhaal van de zes weken durende reis waarop Alvin bijzondere ontmoetingen heeft met lokale bewoners met hun eigen verhalen. 

Tong's voetbal column EK-2024 # 10

Een goede kennis van me, Jan Schouten (ex-voorzitter FC Den Bosch, helaas vorig jaar overleden) heeft op Facebook een mooi filmpje geplaatst. Met de titel: 'Vrouwen zijn niet lui genoeg.' Als ondernemer was hij van mening dat vrouwen vaak te veel hooi op de vork namen en slecht konden delegeren. Alsof-ie de beste leerling was van één van z'n assertiviteitsopleidingen, gaf hij onverbloemd zijn mening, ook als je er niet om had gevraagd. 

IGJ verplicht huisartsenorganisatie Co-Med om patiëntendossiers te delen

Huisartsenorganisatie Co-Med moet dossiers van hun patiënten per direct delen met de huisartsen die de zorg via de alternatieve oplossing van de zorgverzekeraars bieden. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft dit met een bevel opgelegd aan Co-Med.

Alle zorgverzekeraars hebben vorige week de overeenkomsten met Co-Med per direct opgeschort, en inmiddels zijn deze overeenkomsten door de zorgverzekeraars beëindigd. Voor patiënten is een alternatieve oplossing bekend gemaakt waar zij nu terecht kunnen: CZ- Alternatieve oplossing voor patiënten huisartsenketen Co-Med.

De zorgverzekeraars hebben Co-Med gevraagd om ervoor te zorgen dat de vervangende huisartsen in de dossiers van de patiënten kunnen kijken.

Gevaar voor de gezondheid
Uit onderzoek van de inspectie en na signalen van de zorgverzekeraars is nu gebleken dat dit niet of onvoldoende gebeurt. Patienten kunnen door de alternatieve oplossing gewoon huisartsenzorg ontvangen als dit nodig is. Maar omdat het niet kunnen inzien van de dossiers kan leiden tot een acuut gevaar voor de veiligheid van de gezondheid van patiënten, heeft de IGJ Co-Med maandagmiddag een bevel opgelegd.

Co-Med moet aan de zorgaanbieders die de patiënten (tijdelijk) hebben overgenomen binnen 24 uur digitale inzage bieden in de patiëntendossiers. Ook moeten de dossiers worden overgedragen op verzoek van patiënten of de nieuwe zorgaanbieder. Tot slot wordt Co-Med verplicht alle post die binnenkomt voor een patiënt, waaronder de uitslagen van bijvoorbeeld een laboratorium, te verwerken.

Het bevel is opgelegd voor een periode van zeven dagen. Tijdens die periode bekijkt de inspectie of de overdracht van patiëntendossiers goed gebeurt en of er eventueel aanvullende maatregelen nodig zijn. Het bevel kan na die zeven dagen door de minister van VWS verlengd worden.

Grote kabinetsdelegatie aanwezig bij Nationale Herdenking Slavernijverleden 1 juli

Tien leden van het kabinet Rutte IV nemen maandagmiddag 1 juli 2024 in het Oosterpark in Amsterdam deel aan de Nationale Herdenking Slavernijverleden. Minister Dijkgraaf (OCW) houdt tijdens de herdenking een toespraak namens het kabinet.

Met de herdenking in het Oosterpark en het Keti Koti Festival op het Museumplein staan we stil bij de daadwerkelijke afschaffing van de slavernij, dit jaar 151 jaar geleden. Het kabinet onderstreept met de aanwezigheid van deze delegatie het belang van de Nationale Herdenking. Ook op andere plekken in het land worden herdenkingen georganiseerd, waarbij leden van het kabinet aanwezig zijn.

De herdenking op 1 juli is het einde van Herdenkingsjaar. Tijdens dit jaar werd met honderden evenementen en activiteiten in het hele Koninkrijk stilgestaan bij ons gezamenlijke verleden, en de doorwerking daarvan in het leven van mensen nu.

Minister-president Mark Rutte

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten (viceminister-president)

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip (viceminister-president)

Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten (viceminister-president)

Minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot

Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz-Zegerius

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf

Minister van Defensie Kajsa Ollongren

Minister voor Rechtsbescherming Franc Weerwind

Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering Alexandra van Huffelen

Oorspronkelijk was de voorzitter van de Tweede Kamer hiervoor uitgenodigd, maar Martin Bosma bleek geen welkome gast voor verschillende peronen en zo'n 35 organisaties. Bosma heeft na overleg met Ninsee, het Nederlands Instituut voor Slavernijverleden, besloten om de herdenking aan zich voorbij te laten gaan. 

Zie ook: Kamervoorzitter Bosma niet aanwezig bij nationale slavernijherdenking

Werklozen vaak jong en op zoek naar een bijbaan

Werklozen zijn relatief jong. In het eerste kwartaal van 2024 waren ruim 4 op de 10 werklozen jonger dan 25 jaar. Verreweg de meeste van deze werkloze 25-minners (8 op de 10) volgen nog onderwijs. Zij zoeken vaak een bijbaan. Dat blijkt ook uit de beroepen die mensen hadden voordat ze werkloos werden. Het zijn vaak beroepen waarin veel jongeren werkzaam zijn, bijvoorbeeld vakkenvuller of verkoopmedewerker.

Dit blijkt uit de publicatie Dynamiek op de Nederlandse Arbeidsmarkt 2024, die vandaag verschijnt. Hierin staat onderbenutting van mensen centraal. Deze publicatie is een samenwerking van het CBS, TNO en externe onderzoekers.

Meeste werklozen hadden bedrijfseconomisch of administratief beroep
Voor het eerst heeft het CBS cijfers over de beroepen van werklozen. Daarbij is gekeken naar degenen die in de voorafgaande acht jaar betaald werk hebben gehad. Net als bij werkenden komen bij werklozen bedrijfseconomische en administratieve beroepen het meest voor. Bij de werklozen gaat dit vooral op voor 25-plussers. Bij werklozen die jonger zijn dan 25 jaar komen andere beroepsklassen het meest voor. Het gaat dan om commerciële beroepen als verkoopmedewerker, transport- en logistieke beroepen als vakkenvuller, of dienstverlenende beroepen als horecapersoneel.

Werkloosheid hoogst bij transport- en logistieke beroepen
Als de beroepen die mensen hadden voordat ze werkloos werden, worden afgezet tegen de beroepen van de totale beroepsbevolking, is af te leiden in welke beroepsklasse de werkloosheid het hoogst is en waar die is toe- of afgenomen. Volgens die berekening was de werkloosheid in het eerste kwartaal van 2024 het hoogst bij de transport- en logistieke beroepen (6,3 procent) en bij de categorie overige beroepen (8,1 procent). Het werkloosheidspercentage was het laagst in de beroepsklasse openbaar bestuur, veiligheid en justitie (1,7 procent), gevolgd door de beroepsklasse zorg en welzijn (2,0 procent).

De werkloosheid in alle beroepsklassen samen nam in de afgelopen twee jaar licht toe, van 3,6 naar 3,8 procent van de beroepsbevolking. Bij vijf van de dertien beroepsklassen was de absolute toename sterker dan gemiddeld: transport- en logistieke beroepen, commerciële beroepen, agrarische beroepen, pedagogische beroepen en technische beroepen.

Groot Wassink neemt als wethouder toch de telefoon op voor PVV-ministers

Wethouder Rutger Groot Wassink (Opvang) houdt zich toch niet helemaal onbereikbaar voor het PVV-kabinet. Dat liet hij gistermiddag blijken tijdens de gemeenteraadsvergadering in de Stopera. Zo meldt AT5.

Als wethouder zal hij toch de telefoon opnemen, zei hij tegen CDA-fractievoorzitter Rogier Havelaar. Hij benadrukte dat hij tijdens het interview met Het Parool heeft aangegeven dat hij zich "linksom of rechtsom tot het kabinet zal moeten verhouden". In het Parool-interview had hij gezegd de telefoon niet op te nemen als PVV-minster Faber zou bellen en dat aan ambtenaren te willen overlaten.

"Ik ben als enige daar bestuurlijk verantwoordelijk voor, ambtenaren kunnen die rol niet op zich nemen, dus dat heeft als consequentie dat ik als wethouder mij bestuurlijk zal moeten verhouden, ik dat dus doe", zei Groot Wassink tijdens de vergadering.

Even later zei Groot Wassink in een interview met AT5 dat hij de kans "zeer mogelijk" acht dat hij de telefoon opneemt als PVV-minister Marjolein Faber hem belt.

Groot Wassink liet in het interview aan Het Parool ook weten dat hij stopte als voorzitter van de asielcommissie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en als VNG-bestuurder. "Het is niet meer dan dat, het is een persoonlijk besluit", zei hij daar tijdens de vergadering vanmiddag over. 

Turks EK-succes ook uitbundig gevierd in ons land

De overwinning die het Turkse voetbalelftal boekte op het EK, werd ook in ons land flink gevierd.  Turkije plaatste zich in Hamburg voor de achtste finale van het toernooi in Duitsland.

Volop getoeter, de rode vlag en gejuich woensdag in de Schilderswijk in Den Haag. Turkse supporters vierden feest na de overwinning van hun moederland. Ook in Amsterdam, Arnhem, Amersfoort en Enschede kwamen veel fans van het nationale Turkse elftal bij elkaar om de overwinning te vieren. . 

Het gebeurde allemaal na beslissende groepswedstrijd die Turkije tegen Tsjechië speelde. Turkije kwam vlak na rust op voorsprong, maar gaf die voorsprong na een kwartier weg. Turkije, dat bij verlies uitgeschakeld was geweest, zou uiteindelijk alsnog winnen: diep in blessuretijd zorgde pinchhitter Cenk Tosun voor de 2-1. 

Turkse fans hebben de laatste jaren niet zoveel te vieren gehad: het is voor het eerst sinds het EK van 2008 dat Turkije de eerste ronde van het Europees kampioenschap overleeft. De vorige twee EK's kwam het land niet verder dan die poulefase. Voor het WK's heeft Turkije zich sinds 2002 niet meer gekwalificeerd.

Mislukte couppoging Bolivia door militairen

Een poging van militairen om een staatsgreep te plegen in Bolivia is mislukt. Militairen die gisteravond de deuren van het regeringspaleis in La Paz ramden, hebben zich teruggetrokken. De man achter de couppoging, generaal Juan José Zúñiga, is gearresteerd.

Zúñiga werd eerder deze week ontslagen door president Luis Arce. Na het begin van de couppoging kondigde hij aan dat er "spoedig een nieuw kabinet en ministers zouden zijn" en dat "het land niet zo kan doorgaan". De coupplegers hadden zich verschanst achter een rij militaire voertuigen. Eén daarvan ramde de deuren van het presidentieel paleis.

President Arce reageerde op X en beval de militairen zich terug te trekken en benoemde direct drie nieuwe legercommandanten.

Generaal Zúñiga werd gearresteerd en het Boliviaanse OM heeft een onderzoek naar hem geopend. De couppoging leidde tot felle reacties in het land en vanuit andere Zuid-Amerikaanse landen. Het Witte Huis en de Europese Unie veroordeelden elke poging om de democratisch verkozen regering omver te werpen en riepen op tot kalmte.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken adviseerde Nederlanders in La Paz binnen te blijven vanwege de onrust.

FOK! Wat een weer: iets minder warm, tropisch in het oosten

weerbanner (Foto: FOK.nl)


Goedemorgen!

Vanochtend is het op de meeste plaatsen zonnig. Later komt er meer bewolking en is er in de oostelijke helft aan het einde van de ochtend plaatselijk een bui mogelijk. In het westen steekt er een matige wind op uit het zuidwesten, elders is er weinig wind.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In de oostelijke helft is er soms wat meer bewolking en mogelijk komt daar een enkele bui tot ontwikkeling. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 26°C in het noordwesten tot plaatselijk 30°C in het oosten. Op de Wadden ligt de temperatuur enkele graden lager. De wind is matig uit een westelijke richting.

Vanavond is het vrijwel overal droog met zonnige perioden. In de tweede helft van de avond kan langs de oostgrens een enkele regen- of onweersbui voorkomen. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, aan de Zeeuwse kust kan de wind (vrij) krachtig worden, windkracht 5-6.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. de wind komt uit zuidwest tot west en is matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Wolkjes boven Steenwijkerland (Foto: Ouwesok)
Wolkjes boven Steenwijkerland (Foto: Ouwesok)


Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.

Random Pics van de Dag #1314

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1317
special
VrijMiBabes #216 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1316
special
Random Pics van de Dag #1315
special
Random Pics van de Dag #1314
special
Random Pics van de Dag #1313
©FOK.nl e.a.