FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 augustus 2019

Groenland is niet te koop

Groenland is niet te koop en het idee om het aan de Verenigde Staten te verkopen is absurd, zei de premier van Denemarken zondag. Zij reageerde nadat een economisch adviseur van president Donald Trump de Amerikaanse interesse had bevestigd om het grootste eiland ter wereld te kopen.

Hockeyers verslaan Duitsland en plaatsen zich voor halve finales EK

Een sterk Oranje laat Duitsland lang in leven en slaat dan toe dankzij Mirco Pruyser, Bjorn Kellerman en Thierry Brinkman: een heerlijk driehoekje verloste de Nederlandse hockeyploeg op het EK uiteindelijk van de Duitsers, in een wedstrijd waarin Oranje de hele wedstrijd de betere was maar moeilijk afstand kon nemen. De 3-2 zege was dik verdiend en betekent het bereiken van de halve finales.

Tik-tik-tik: swingend combinatiespel in de aanval wist Nederland uiteindelijk langs de Duitsers te loodsen. Pruyser nam de bal van Sander de Wijn feilloos aan en bediende de inkomende Kellerman. De aanvaller vond Brinkman. Het was de treffer die de Duitsers eindelijk op de knieën kreeg in een wedstrijd waarin Oranje bijna zestig minuten lang heer en meester was.

Grote kansen voor een Nederland dat de zaakjes defensief op orde had, terwijl Duitsland weinig wist te creëren. Dat was het spelbeeld. Nederland kreeg in de eerste helft kansen via Jeroen Hertzberger, Mirco Pruyser, Bjorn Kellerman en Diede van Puffelen. Maar alleen die van Pruyser ging erin, terwijl de Duitsers er maar een nodig hadden om in de eerste helft de gelijkmaker te scoren.

Oranje had snel uit kunnen lopen
Nederland begon in het eerste kwart wat nerveus, met kleine stopfouten die net het verschil betekenden tussen een kans krijgen of meteen balverlies. Maar het hele eerste kwart had Oranje defensief de zaakjes op orde. Duitsland kreeg geen kans, terwijl Nederland twee grote mogelijkheden had om op voorsprong te komen. Het was Jeroen Hertzberger, na een assist van Mirco Pruyser, die de 1-0 op zijn stick had. Tien minuten later counterde Bjorn Kellerman knap en stelde hij staat om Pruyser te laten scoren, maar die faalde oog in oog met keeper Victor Aly.

Duitsland kreeg steeds meer moeite met Nederland. Martin Häner moest zijn stem verheffen, omdat Duitsland moeilijk eruit kwam. Oranje stond goed opgesteld, de Duitsers hadden in twintig minuten nog geen kans gecreëerd. Toen kreeg Christopher Rühr op eigen helft de bal, een van de sterspelers van dit Duitsland. Hij gaf hem ogenschijnlijk nonchalant de bal terug op de laatste man, maar zag niet dat goaltjesdief Mirco Pruyser daar stond. Pruyser zei dank je wel, nam alle tijd en schoot de bal kiezelhard door de benen van Aly. Een grove fout, afgedwongen door het goede positiespel van Nederland.

Een foutje betekende al de 1-1
23 minuten waren er gespeeld, Duitsland had nog geen goede kans gehad, toen Niklas Wellen na balverlies van aanvoerder Seve van Ass vrij stond in de Nederlandse cirkel. De tackle kwam van verdediger Lars Balk, die meteen de strafbal tegen kreeg. Een buitenkansje die door Timm Herzbruch gretig werd benut in de bovenhoek.

Na dertig minuten stond er zo 1-1 op het scorebord, terwijl 2-1 of 3-1 de meest logische score was geweest. Nederland deed defensief alles goed, het rendement op de grote kansen was te laag. De in vorm zijnde Kellerman had een paar minuten voor de rust Nederland al op voorsprong moeten zetten, maar schoot net naast de paal. Daardoor bleef Duitsland onnodig in de wedstrijd. Wat wel duidelijk was na een half uur: dit Oranje bleef kaarsrecht overeind in deze topwedstrijd.

Na de rust bleef Nederland  domineren. Kellerman forceerde de eerste Nederlandse strafcorner, die eruit werd gelopen door Timur Oruz, terwijl Mink van der Weerden de bal op goal slingerde. Oranje joeg de Duitsers goed op, de hoge press werkte bij vlagen perfect en de Duitsers wisten vaak niet waar ze het zoeken moesten. Nederland oogde als een team, Duitsland als individuen die hoopten op een bevlieging voorin, die maar niet kwam. Dat de Duitse ploeg de eerste strafcorner kreeg, door een foutje van de Nederlanders, was veelzeggend.

Oranje kwam terecht op voorsprong, na een goede actie op de achterlijn van Mirco Pruyser. Hij wachtte precies op het juiste moment, totdat Billy Bakker de bal aan kon nemen. Die schoot al vallend de 2-1 binnen.

Weer kwam Duitsland terug
Onnodig balverlies van De Geus zorgde ervoor dat Rühr kon uithalen op Sam van der Ven, die de bal hoog verwerkte. Dus volgde de tweede Duitse strafcorner. Die werd door Lukas Windfeder hard en laag langs Van der Ven gewerkt. Het leek de Duitsers wat vuur in hun spel te bezorgen. Het was Van der Ven die even later knap redde op een schot van dichtbij van Rühr.

De onnodige 2-2 had Oranje gek kunnen maken, maar dat deed het niet. De Nederlandse ploeg bleef rustig en na een fijne pass van Sander de Wijn betekende een schitterend driehoekje tussen Kellerman, Prusyer en Brinkman de verlossing voor Nederland.

Met deze zege kan Nederland wereldkampioen België waarschijnlijk ontlopen in de halve finale. Dat was de inzet van het treffen van de twee landen die het vaakst Europees kampioen werden. De kraker Nederland-Duitsland was ook een tussentijdse toets, op weg naar een mogelijke derde EK-titel op rij. Voor die toets was Oranje ruimschoots geslaagd, niet alleen door de zege maar vooral door het vertoonde spel.

Nederland heeft ook de tweede wedstrijd op het EK gewonnen. In een spannend duel werd Duitsland met 3-2 verslagen. De Nederlandse mannen zijn door deze zege al zeker van de halve finale, die donderdag wordt gespeeld.

De winnende treffer voor Nederland werd gemaakt door Thierry Brinkman, die in het vierde kwart aan het einde stond van een heerlijke aanval. De andere Nederlandse doelpunten werden gemaakt door Mirco Pruyser en Billy Bakker.

Uitslag Heracles Almelo - PSV

PSV heeft zondagavond een eenvoudige zege geboekt op Heracles Almelo. De ploeg van trainer Mark van Bommel speelde niet groots, maar kwam eigenlijk geen moment in de problemen. Steven Bergwijn zette de Eindhovenaren al vroeg op voorsprong en Mohammed Ihattaren bekroonde zijn basisdebuut in de tweede helft met zijn eerste Eredivisie-doelpunt: 0-2.

PSV pakte vanaf het begin het initiatief en kwam na een kwartier verdiend op voorsprong. Bergwijn, die even daarvoor nog in identieke situatie net naast mikte, schoot van achttien meter raak. Heracles gaf niet op en kreeg al snel kansen op de gelijkmaker. Teun Bijleveld zag een inzet ternauwernood gekeerd worden door Jeroen Zoet.

Silvester van der Water had na een mooie combinatie met Cyriel Dessers vrije doortocht, maar de rechtsbuiten verprutste de grote kans door naast te mikken. Vlak voor rust floot scheidsrechter Jochem Kamphuis na een vermeende handsbal van Navajo Bakboord voor een penalty voor PSV. Op aanraden van de VAR ging de arbiter echter naar de zijkant, om na het bekijken van de beelden zijn beslissing terug te draaien.

Na rust verdubbelde PSV zijn voorsprong. Cody Gakpo vond in het strafschopgebied ploeggenoot Ihattaren, die de bal met een puntertje binnen schoof en de wedstrijd daarmee in het slot gooide. PSV beperkte zich in het restant van de wedstrijd vooral tot verdedigen, maar gaf nauwelijks een kans weg aan Heracles. Dessers brak in de slotfase gevaarlijk door, maar mikte in het zijnet.

Heracles Almelo

0 - 2

PSV

     16' Bergwijn
 58' Ihattaren
 
 Gele kaart: Mauro Júnior, v.d.Water, (Heracles Almelo), Sadílek,Baumgartl, Bergwijn,Boscagli, Viergever,Gakpo, Dumfries, (PSV)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 10.063
Arbiter: Kamphuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Blaswich
Bakboord
v.d.Buijs
Knoester
Czyborra
Merkel
Kiomourtzoglou
Bijleveld (Szöke/68)
v.d.Water (Dos Santos/86)
Dessers
Mauro Júnior (Konings/79)
  Zoet
Dumfries
Baumgartl
Viergever
Sadílek (Boscagli/71)
Rosario
Ihattaren (Hendrix/66)
Gutiérrez
Bergwijn
Malen (Aboukhlal/90 2)
Gakpo

'Endlich dabei'

Fans van de Duitse voetbalclub Union Berlin hebben met een originele actie voor gezorgd dat overleden fans tóch bij het debuut van hun club in de hoogste Duitse voetbalklasse aanwezig waren. Supporters namen foto's van hun voormalige medesupporters mee het stadion in. ‘Endlich dabei’, was het motto van het eerbetoon.

FOK! sportfoto-onderschrift week 33

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van de vorige keer is Wazaa met het volgende onderschrift: "Bertens met één been in de finale."

De opgave van deze week:

Katja Stam wil iets duidelijk maken tijdens haar beachvolleybalwedstrijd, maar wat? (Pro Shots / SIPA USA)
Katja Stam wil iets duidelijk maken tijdens haar beachvolleybalwedstrijd, maar wat? (Pro Shots / SIPA USA)

NASCAR-coureur Hamlin wint in Last Great Colosseum en voorkomt superstunt

NASCAR-coureur Denny Hamlin heeft op de Bristol Motor Speedway zijn vierde zege van het jaar geboekt. In The Last Great Colosseum moest hij het uit de tenen trekken, want hij kende wel wat problemen gedurende de race, van schade tot ongelukkig getimede pitstops.

Met Hamlin en Kyle Larson voorop werd het veld op gang gevlagd voor 500 ronden in Thunder Valley. Het werd zoals gewoonlijk al snel onoverzichtelijk: binnen een ronde of vijftien werden de eerste achterblijvers op een ronde gezet en vanaf dat moment moesten de leiders constant om het 'verkeer' heen rijden.

De eerste caution volgde na tachtig ronden: Jimmie Johnson en Austin Dillon doken gezamenlijk de muur in. Hamlin leverde wat plekken in bij de pitstops, Larson pakte zo de leiding. Het einde van de stage leverde flink wat getouwtrek op tussen Larson en Chase Elliott, maar Larson hield vol en pakte de stage, voor Elliott en Martin Truex Jr.

Bij de pitstops pakte Elliott de leiding en hij vertrok dan ook als eerste bij de herstart, voor Kevin Harvick. De volgende caution liet niet lang op zich wachten: Aric Almirola kreeg een tikje van achterblijver JJ Yeley. Dat was ook balen voor Hamlin en zijn pitcrew, want hij was net onder groen naar binnen geweest voor een stop.

Truex en Blaney kwamen tijdens de pitstops naar voren en namen de leiding, tot Almirola spinde en samen met BJ McLeod stil kwam te staan: caution, die daarna werd opgevolgd door een volgende caution dankzij een spin van Clint Bowyer. Voor Harvick was dat het eindpunt van de race, want de winnaar van een week eerder gaf er met technische problemen de brui aan.

Kurt Busch en Daniel Suarez stopten tijdens de caution niet, om zo te strijden om de stagewinst, met succes: Busch won de stage, voor Suarez, Ryan Newman, Kyle Busch en William Byron. Dit keer werkte Kyle Busch zich via de pitstops naar de leiding, hoewel hij bij de herstart aan werd gevallen door Brad Keselowski en Elliott, waarbij Keselowski hem passeerde.

Chaos in Bristol (Bron: YouTube)

Met zo'n 150 ronden te gaan ontstond een duel tussen Keselowski en Kyle Busch, die elkaar vooral dankzij het verkeer continu inhaalden. De volgende caution kwam er al snel weer aan: Alex Bowman ging met een klapband rechtdoor tegen de muur, waarna Joey Logano en Byron daar tegenop reden, gelukkig wel zonder al te grote schade.

Na een caution volgt een herstart....en gelijk weer een caution: onder meer Michael McDowell, Jimmie Johnson en David Ragan hadden flinke schade, nadat Blaney Rickey Stenhouse de muur in duwde. Een sterk optreden van twee pitcrews zorgde voor een bijzondere startvolgorde bij de herstart, waar Erik Jones ineens de leiding had, voor Matt DiBenedetto en Elliott.

Hamlin kwam in de slotfase met rasse schreden naar voren en dus begon het spannend te worden voor underdog DiBenedetto. Met minder dan twintig ronden te rijden zat Hamlin vol op zijn achterbumper en een paar ronden later nam hij de leiding definitief over. DiBenedetto bleef nog knap in de buurt, maar werd twee achter Hamlin en voor Keselowski, waarmee hij zichzelf wel in de kijker reed - DiBenedetto heeft nog geen zitje voor volgend jaar en haalde nu zijn beste resultaat ooit.

Hamlin's allereerste reactie na afloop was overigens duidelijk genoeg wat betreft de prestatie van DiBenedetto: "Het spijt me zó enorm voor Matt, dit was zo'n gigantisch moment geweest voor hem en zijn team..hij heeft écht geweldig gereden", aldus de winnaar, die zijn 35e Cup Series-zege boekte.

Hamlin na afloop (Bron: YouTube)

Brandweerman Bernard redt jochie (7) van verdrinkingsdood tijdens vakantie

Een Nederlandse brandweerman heeft tijdens zijn vakantie in Thailand een heldenrol vervuld. Bernard Tax (43) uit Amsterdam redde door kordaat optreden in een waterpark het leven van een jochie dat bijna was verdronken. "De échte held is het onbekende jongetje dat JunJun bewusteloos uit het water viste", zegt de redder.

Het complete hartverwarmende verhaal is te lezen op de site van het Algemeen Dagblad.

Been verbaasd over gebrek aan fitheid bij Feyenoord

Feyenoord kwam zondag wederom niet verder dan een remise. De Rotterdammers speelden in De Kuip met 1-1 gelijk, nadat de ploeg van trainer Jaap Stam dit seizoen ook al punte verspeelde tegen Sparta Rotterdam (2-2) en sc Heerenveen (1-1). Mario Been was na afloop verbaasd over het gebrek aan fitheid bij de Feyenoorders.

"Dat heeft Stam ook aangegeven: Rick Karsdorp kan nog geen negentig minuten spelen. Maar je zag meerdere spelers met kramp of vermoeidheidsverschijnselen. Dat is een probleem, want de komende weken krijgen ze Europees voetbal als ze de groepsfase van de Europa League gaan halen", zegt de ex-trainer van Feyenoord bij FOX Sports . "Al met al merk je zeker dat het nog niet fris is. Dat zie je ook terug op het veld", besluit Been.

Kenneth Vermeer was vooral kritisch op de tegentreffer van Issah Abass. "We verliezen de bal en hij loopt vanaf eigen helft het hele veld over", zegt Vermeer bij FOX Sports . "Dan moet er een overtreding gemaakt worden om het spel even dood te leggen."

"Dan pak je maar geel. Dat doen we niet en dan ligt-ie weer in het mandje. Dat gebeurt ons nu te vaak. Ik had niet het gevoel dat we slecht speelden", vervolgt de doelman. "Je komt alleen weer op achterstand. Dan moet je weer gaan vechten. Ik denk dat je achteraf blij mag zijn met een punt", aldus Vermeer, die wijst op de gelijkmaker van Ridgeciano Haps in de tweede helft.


Coldenhoff wint MXGP van Italië, Gajser wereldkampioen

Glenn Coldenhoff heeft zondag de MXGP van Italië gewonnen. De Brabantse motorcrosser won beide races. Door een vijfde plaats in de eerste race stelde Tim Gajser de wereldtitel veilig.

Zaterdag toonde Coldenhoff in de kwalificatierace al zijn goede vorm. De KTM-coureur werd daarin tweede achter Gajser. Op zondag deed hij daar met twee zeges nog een schepje bovenop. Voor Coldenhoff is dit zijn tweede MXGP-zege uit zijn carrière. Vier jaar geleden won hij de grand prix van Letland.

De meeste aandacht ging echter uit naar Gajser. De 22-jarige Honda-coureur werd in Italië wereldkampioen. Voor de Sloveen is dit na 2015 zijn tweede WK-titel in de koningsklasse van de motorcross.

Man accepteert geen nee van vrouw en eindigt op het politiebureau

Zaterdagavond heeft er een vechtpartij plaatsgevonden op de Klaphekkeweg in Goes. Een 33-jarige man is aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De man is eveneens slachtoffer van geweld.

De verdachte heeft kennelijk zijn oog laten vallen op een meisje die echter niets met hem te maken wil hebben. De afwijzingen worden niet geaccepteerd en de man gaat over tot bedreigingen en vernielt daarbij ook een auto. Zijn reactie roept een gewelddadige tegenreactie op van anderen.

Er ontstaat een vechtpartij. De verdachte raakt hierbij flink gewond aan zijn hoofd. Hij is daarvoor behandeld in het ziekenhuis. Het onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld loopt nog. De verdachte is, nadat hij is nagezien in het ziekenhuis, voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zit nog vast.

Vrouw licht gewond bij woningoverval

Een vrouw is zondagmiddag licht gewond geraakt toen zij in haar woning aan de Drossaert Roststraat in Stein door een nog onbekende man werd overvallen.

De man had zich toegang tot de woning weten te verschaffen en bedreigde de bewoonster met een steekwapen. Het gaat om een jongeman, blank met kort stekelig haar gekleed in een spijkerbroek en een blauwe jas. De bewoonster raakte slechts licht gewond en had geen medische zorg nodig. Onduidelijk is nog wat de verdachte precies uit de woning heeft meegenomen.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen. Dat kan ivia 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Nooit grappig: Brandweerauto vliegt in de fik

Een ladderwagen van de Amsterdamse brandweer is vanmiddag in de fik gevlogen. De twee inzittenden van de wagen zijn niet gewond geraakt.

De wagen was rond 17.00 uur vanuit kazerne Teunis in Amsterdam-West onderweg naar Den Helder, om daar ondersteuning te verlenen bij een verward persoon, die dreigde van een flat te springen. Op de A7 ter hoogte van Middenmeer vatte de autoladder vlam.

Dit werd vermoedelijk veroorzaakt door een defect in de motor. De brand sloeg door naar de cabine, maar gelukkig kwamen de aanwezige brandweerlieden met de schrik vrij.

Niet meer bruikbaar
Wel is de autoladder niet meer bruikbaar, vermoedelijk geldt hetzelfde voor de wagen. Daarom zijn de twee brandweerlieden door een wagen van de lokale brandweer opgehaald. Zo konden ze alsnog hun collega's bijstaan in Den Helder.

Uitslag Feyenoord - FC Utrecht

Feyenoord wacht na de derde speelronde nog altijd nog op de eerste overwinning van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na remises tegen Sparta Rotterdam en sc Heerenveen moest de ploeg van trainer Jaap Stam ook tegen FC Utrecht genoegen nemen met een punt. Het is voor het eerst in de clubgeschiedenis dat Feyenoord de drie eerste competitiewedstrijden gelijkspeelt. Isah Abass opende de score, waarna Ridgeciano Haps vlak na rust voor de 1-1 zorgde, wat ook de eindstand bleek.

Stam koos met Steven Berghuis, Sam Larsson, Luis Sinisterra en Luciano Narsingh voor vier buitenspelers in de basis. Berghuis begon ‘op tien’, terwijl Narsingh zijn rol als spits overnam. Met basisdebutant Liam Kelly in de ploeg begonnen de Rotterdammers sterk aan de wedstrijd. De aanval werd gezocht en Utrecht-doelman Maarten Paes voorkwam een vroege achterstand na een van richting veranderd schot. Geheel tegen de verhouding in kwamen de bezoekers na negen minuten spelen op voorsprong. Larsson ging de fout in en leverde de bal in bij Isah Abass, die een solo vanaf eigen helft inzette. De rappe aanvaller ging Eric Botteghin op snelheid probleemloos voorbij en Rick Karsdorp kwam te laat om zijn inzet in de verre hoek te stoppen.

Na de openingstreffer was Feyenoord de draad even helemaal kwijt. Narsingh werd nog dreigend met een schot dat voor het doel van Paes langs ging, maar het was de ploeg van trainer John van den Brom die voor de gevaarlijkste momenten zorgde. De achterhoede van Feyenoord oogde kwetsbaar en Utrecht kon het middenveld vaak eenvoudig oversteken. Vijf minuten voor rust kreeg Abass dé kans op de 0-2, maar hij faalde in de afronding. Jan-Arie van der Heijden greep niet goed in met een sliding en zag Abass alleen op het doel van Kenneth Vermeer afgaan. De keeper voorkwam erger voor de Rotterdammers. Aan de kant van de thuisploeg was het Berghuis die zijn ploeg op sleeptouw probeerde te nemen en de Oranje-international was nog dicht bij de gelijkmaker. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging maar net naast.

Stam was allesbehalve tevreden en liet dat in de rust blijken. Hij toonde geen genade en voerde twee wissels door: Larsson werd vervangen door Fer, terwijl ook Van der Heijden achterbleef in de kleedkamer. Laatstgenoemde werd vervangen door Edgar Ié. Dat de aanwinst in mocht vallen is veelzeggend over de situatie van Van der Heijden, die heeft aangegeven weg te willen uit De Kuip en sindsdien geen goede indruk meer maakt. Ié trainde vrijdag pas voor het eerst mee met de selectie van Stam, zo gaf de trainer voor de wedstrijd nog aan. Met de Portugese verdediger en Fer binnen de lijnen kwam Feyenoord sterk uit de kleedkamer. Gesteund door het publiek werd de jacht op de gelijkmaker ingezet en het was Ridgeciano Haps die de fans vijf minuten na de thee liet juichen. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal hard tegen de touwen.

Ié begon goed aan zijn invalbeurt met een aantal goede acties. Toch ontkwam ook hij niet aan een fout, waarbij Abass alleen op Vermeer af kon. De Utrecht-aanvaller schoof de bal echter in het zijnet. Hoewel Feyenoord wat beter in de wedstrijd kwam en de controle leek te hebben, waren het de bezoekers die de beste kansen kregen. Simon Gustafson kreeg een goede mogelijkheid en stuitte op Vermeer. Aan de andere kant speelde Sinisterra zich goed vrij, maar hij faalde hopeloos in de afronding. In de slotfase drong Utrecht aan en ging het nadrukkelijk op zoek naar de overwinning. Van den Brom bracht Venema nog binnen de lijnen, terwijl aan de kant van Feyenoord Lutsharel Geertruida de vervanger was van de geblesseerde Rick Karsdorp. Met frisse krachten in het veld kregen beide teams nog mogelijkheden, maar bleef het bij 1-1.

Feyenoord

1 - 1

FC Utrecht

 51' Haps    9' Abass
 
 Gele kaart: , Abass, Maher, Gustafson, (FC Utrecht)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 37.500
Arbiter: v. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
Karsdorp (Geertruida/84)
Botteghin
v.d. Heijden (Ié/46)
Haps
Tapia
Berghuis
Kelly
Sinisterra
Narsingh
Larsson (Fer/46)
  Paes
Klaiber
Janssen
Hoogma
Guwara
Maher
Gustafson
Strieder (Emanuelson/72)
Kerk (Venema/84)
Abass (Cerný/64)
Joosten

Uitslag AZ - FC Groningen

AZ is ook na vandaag nog ongeslagen in de Eredivisie. In de 'thuiswedstrijd' in Den Haag tegen Groningen bleef het na negentig minuten spelen 0-0.

De eerste echte kans in de wedstrijd was voor AZ.  Zeefuik verloor de bal aan Idrissi, die even later vanaf de rand van het strafschopgebied uithaalde, maar overschoot. Een paar minuten was het Hrustic die aan de andere kant met zijn linkervoet richting het Alkmaarse doel schoot. Doelman Bizot bokste de bal weg, maar er was geen speler van Groningen die in de rebound alsnog kon toeslaan.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer voor de tweede helft. Beide ploegen kregen kansen. Zo schoot Stengs van grote afstand maar net naast de paal, hetzelfde wat Absalem eerder deed namens Groningen. In de 68e minuut leek AZ een penalty door de neus geboord te krijgen toen Absalem gretig inkwam bij Midtsjø. De back speelde inderdaad eerst de bal, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

In de 74e minuut was er een joekel van een kans voor Groningen. Invaller El Hankouri schoot echter vrij voor de keeper voorlangs. Even later was het wederom El Hankouri die richting het Alkmaarse doel schoot, maar doelman Bizot hield de bal uit de rechterhoek van zijn doel. Aan de andere kant liet Padt zich niet verrassen nadat een corner van Stengs direct in de verre hoek leek te verdwijnen. Ook in het restant van de wedstrijd werd er niet gescoord.

AZ

0 - 0

FC Groningen

 
Gele kaart: , Gudmundsson, (FC Groningen)
 
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Svensson
Hatzidiakos
Koopmeiners
Wijndal
Midtsjö
Clasie (Kramer/63)
Ouwejan (Sugawara/77)
Stengs
Boadu
Idrissi
  Padt
Zeefuik
v.Hintum
Itakura
Absalem
Matusiwa
Doan
Lundqvist (Warmerdam/70)
Gudmundsson (El Hankouri/64)
Sierhuis (Benschop/82)
Hrustic

Bastianelli klopt Vos en Wiebes in eindsprint Vargarda

Marta Bastianelli heeft de WorldTour-wedstrijd in het Zweedse Vargarda gewonnen. In een sprint van groep van veertig rensters won de Italiaanse voor de Nederlandse Marianne Vos en Nederlands kampioene Lorena Wiebes.

In een wedstrijd van 145 kilometer in het Zweedse Vargarda moesten de rensters over verschillende gravelwegen. Met nog twintig kilometer was er een aanval van Moniek Tenniglo, maar de renster van Mitchelton-Scott werd in de laatste vijf kilometer ingerekend door het peloton, wat nog bestond uit veertig rensters.

Net als vorig jaar probeerde Vos in de laatste bocht op vierhonderd meter de concurrentie te verrassen, maar ditmaal had Bastianelli het goed door en reed naar het wiel van de Nederlandse toe en pakte vervolgens de zege voor Vos. Wiebes maakte het podium compleet in het Zweedse Vargarda.

Beelden eurosport.nl

De Plus schrijft BinckBank Tour op zijn naam, slotrit voor Naesen

Laurens de Plus heeft de eindzege in de BinckBank Tour op zijn naam geschreven. De Belg van Jumbo-Visma reed samen met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen weg in de slotronde en dat was voldoende voor de eindwinst. De winst in de slotetappe ging naar Naesen, die de sprint won voor zijn landgenoot Van Avermaet.

De slotetappe in de BinckBank Tour was een zware met veertien beklimmingen, waaronder drie keer de Bosberg en drie keer de Muur van Geraardsbergen. In de slotrit was het lang wachten totdat een vroege vlucht de ruimte kreeg van het peloton. Uiteindelijk reed er na honderd kilometer in eerste instantie acht renners weg en niet veel later kwamen er nog eens zeven renners aansluiten. Ondanks de grote groep kreeg de kopgroep nooit al te veel voorsprong en bij de eerste doorkomst van de Muur van Geraardsbergen was het verschil al gezakt onder de minuut.

Toch duurde het nog vrij lang voordat de kopgroep werd ingelopen, maar bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde van 25 kilometer had het peloton weer de aansluiting gemaakt met de kopgroep. Toch kon er op de Muur van Geraardsbergen geen verschil gemaakt worden. Dat lukte wel vlak voor de laatste beklimming van de Bosberg. Laurens de Plus reed samen met Greg Van Avermaet en Oliver Naesen weg uit het uitgedunde peloton en hadden al snel tien seconden te pakken. Bij de gouden kilometer pakte De Plus zeven bonificatieseconden en kwam dichter zo dichter bij klassementsleider Tim Wellens.

Wellens probeerde samen met Marc Hirschi nog wel het gat dicht te rijden naar het koptrio, maar slaagde daar niet in, doordat de kopgroep goed samenwerkte. In de laatste kilometer nam De Plus de leiding en was hij zeker van de eindzege. Voor de dagzege speelde de renner van Jumbo-Visma geen rol. Dat duel ging tussen Van Avermaet en Naesen. Van Avermaet ging de sprint vroeg aan, maar in de laatste rechte lijn ging Naesen zijn landgenoot voorbij en pakte zo de zege.

Mede door de bonificatieseconden aan de meet steeg Naesen ook nog naar de tweede plaats in het algemeen klassement vlak voor Tim Wellens, die nog net zijn podiumplek veiligstelde. De winst was voor De Plus, die daarmee zijn eerste profzege boekte.

Schippers ruimschoots verslagen op 200m in Diamond League

Atlete Dafne Schippers heeft tijdens de Diamond League in het Britse Birmingham op de 200 meter bepaald geen beste indruk gemaakt. De wereldkampioene kwam niet verder dan de vierde plek in een matige tijd van 22,81 seconden, bijna vier tienden langzamer dan ze dit jaar al was.

De winst ging zoals verwacht naar topfavoriete Shaunae Miller-Uibo uit de Bahama's, die met 22,24 wel een beetje bij haar beste seizoenstijd van 22,09 uit de buurt bleef. De Britse Dina Asher-Smith ging aan de leiding, maar 400 meter-loopster Miller-Uibo kwam langszij en Asher-Smith werd tweede in 22,36 seconden, voor de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce (22,50).

100m mannen
Het allerhoogste niveau was het niet, maar het werd wel een hele mooie strijd. De winst ging naar voormalig wereldkampioen Yohan Blake, maar The Beast uit Jamaica maakte het spannend: net als de Brit Adam Gemili liep hij 10,07 seconden, maar Blake bleek enkele duizendsten van een seconde sneller. De Amerikaan Michael Rodgers werd derde in 10,09 seconden, de Zuid-Afrikaan Akani Simbine viel met 10,15 en een zevende plek wat tegen.

100m horden vrouwen
Danielle Williams maakte weer eens een sterke indruk. De Jamaicaanse liet onlangs met een wereldtijd van 12,32 seconden al zien absoluut naar het WK te moeten, dit keer won ze overtuigend in 12,46 tellen. De Amerikaanse Kendra Harrison eindigde op relatief grote afstand als tweede in 12,66 seconden, voor de 12,71 van de Nigeriaanse Tobi Amusan. Nadine Visser kwam in de series tot 12,97 seconden, niet genoeg voor plaatsing voor de finale.

800m mannen
De Keniaan Alfred Kipketer was de enige echte topper in het veld, hoewel hij niet echt in vorm is, maar de winst ging toch wel verrassend naar een Ier. Mark English kwam in de laatste meters alles en iedereen voorbij en won in 1:45,94 minuten, voor Kipketer (1:46,10) en de Brit Elliot Giles (1:46,27).

800m vrouwen
Ajee Wilson pakte al vroeg de controle over de race en die hield ze tot en met de finish vast. De Amerikaanse won in 2:00,76 minuten, de Britse Lynsey Sharp kwam tekort en werd in 2:01,09 tweede, voor de 2:01,40 van de Amerikaanse Raevyn Rogers.

Speerwerpen mannen
De Taiwanees Cheng Chao-Tsun ging er met de winst vandoor, maar dat had wat voeten in de aarde: hij stond vijfde, maar met zijn laatste worp kwam hij tot 87,75 meter en de winst. De Tsjech Jakub Vadlejch werd tweede met 85,78 meter, voor de 85,29m van de Est Magnus Kirt.

Hoogspringen mannen
Geen hoogstand niveau, maar de winst ging naar Brandon Starc - afkomstig uit Australië, niet Winterfell. Hij sprong in zijn derde poging als enige over 2,30 meter en bleef de rest zo ruim voor. De Rus Ilya Ivanyuk bleef haken bij 2,23 meter, net als de Keniaan Mathew Sawe, de Chinees Yu Wang en de Syriër Majd Eddin Ghazal.

Uitslag FC Twente - RKC Waalwijk

Om 14.30 uur begon in de Eredivisie het duel tussen FC Twente en RKC Waalwijk. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel, een uitslag die tot stand kwam na een knotsgekke slotfase.

Nadat Ingo van Weert RKC in de 78e minuut op voorsprong schoot leek het er lang op dat de bezoekers met een overwinning Enschede zouden verlaten verlaten. In de 90e minuut Haris Vuckic de gelijkmaker binnen en toen in de blessuretijd Rafik Zekhnini de 3-2 maakte leek de zege toch nog naar de thuisploeg te gaan. Een minuut later was het echter weer RKC dat na een doelpunt van Paul Quasten toch nog een gelijkspel uit het vuur sleepte.

FC Twente

3 - 3

RKC Waalwijk

 64' Vuckic
 90' Vuckic
 90+2' Zekhnini
   24' Tahiri
 78' v.Weert
 90+3' Quasten
 
 Gele kaart: Schenk, (FC Twente), Quasten, Rienstra, Daneels, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 25.700
Arbiter: Pérez
 
Opstelling:   Opstelling:
Drommel
Pleguezuelo
Bijen
Schenk
Verdonk
Selahi (Berggreen/79)
Roemeratoe (Boere/88)
Espinosa
Cantalapiedra
Vuckic
Nakamura (Zekhnini/65)
  Heemskerk
v.Weert
Meulensteen
Delcroix
Quasten
Rienstra
Spierings
Tahiri (Sow/75)
Bakari (H.Mulder/83)
Bilate
Maatsen (Daneels/ 75)

 FC Twente en RKC maakten er een feest van. (PRO SHOTS/Niels Boersema)
FC Twente en RKC maakten er een feest van. (PRO SHOTS/Niels Boersema)

Zevenkampster Thiam maakt grote indruk met Belgisch verspringrecord

Atlete Nafissatou Thiam heeft tijdens de Diamond League in Birmingham grote indruk gemaakt. De Belgische olympisch zevenkampkampioene won het verspringen in een nieuw persoonlijk én Belgisch record. Dat bracht ze in haar tweede sprong al op 6,74 meter, een poging later kwam daar zelfs 6,86 meter bij. De Servische specialiste Ivana Spanovic kwam één centimeter tekort, Thiam's voornaamste concurrente op de zevenkamp - de Britse Katarina Johnson-Thompson - kwam in haar laatste sprong eveneens tot 6,85 meter.

Polsstokhoogspringen vrouwen
Katerina Stefanidi is de dominante vrouw dit jaar en de Griekse was niet van plan daar verandering in te laten komen. Ze sprong in haar derde poging over 4,75 meter en niemand deed haar dat na. De Canadese Alysha Newman bleef steken op 4,65 meter en dat was goed voor plek twee, omdat ze minder foutsprongen had dan de Amerikaanse Jennifer Suhr en de Cubaanse Yarisley Silva.

1500m mannen
Als eerste zouden we een ieder aan willen raden de Amerikaan Craig Engels te googelen. Hij is niet alleen weggelopen uit de jaren zeventig, Engels is ook erg snel en hij mengde zich volop in de mooie strijd om de winst. Die werd gewonnen door de Oegandees Ronald Musagala, die in de laatste meters langs de Australiër Stewart McSweyn kwam en in 3:35,12 de winst pakte. McSweyn werd tweede (3:35,21), drie tienden voor Engels, die de Ethiopiër Samuel Tefera wel nipt klopte.

Mijl vrouwen
Konstanze Klosterhalfen uit Duitsland was degene die het tempo opvoerde zodra de haas vertrokken was en alleen Gabriela Debues-Stafford kon mee. Meer dan dat zat er echter niet in voor de Canadese, want Klosterhalfen bleef gas geven en won in 4:21,11 minuten, een nieuw Duits record. Debues-Stafford werd tweede in 4:22,47 minuten, gevolgd door de 4:24,71 van de Britse Eilish McColgan.

400m mannen
De Jamaicaan Akeem Bloomfield bleek een maat te groot voor de rest en vooral zijn sterke slotfase leverde hem de winst op in 45,04 seconden, niet een bijzondere tijd. De Amerikaan Obi Igbokwe werd met 45,53 keurig tweede, vlak voor lokale held Matthew Hudson-Smith, die met 45,55 seconden na flink wat blessureleed een prima seizoensdebuut kende.

400m horden mannen
De grote namen waren helaas niet aanwezig, maar spannend werd het wel: de Turk Yasmani Copello won in 49,08 seconden, niks bijzonders. De jonge Braziliaan Alison Santos kwam met 49,20 als tweede over de streep, de Amerikaan David Kendziera werd derde in 49,29 en de Jamaicaan Kemar Mowatt, die de winst leek te pakken maar bijna struikelde, kwam met 49,56 nog als vierde over de meet.

110m horden mannen
Het was hier geen Diamond League-onderdeel, maar met Omar McLeod won wel een grote naam. De Jamaicaan pakte de winst in een wat matige 13,21 seconden, voor de Amerikaan Freddie Crittenden (13,31) en de Chinees Xie Wenjun (13,43).

Discuswerpen vrouwen
Het werd weer een Cubaans feestje, de ooit zo dominante Sandra Perkovic heeft het na de nodige privéproblemen niet echt meer. Yaime Perez won met de 64,87 meter in haar derde poging, landgenote Denia Caballero kwam met haar tweede worp tot 64,59 meter en plek drie ging met 63,80 meter naar Perkovic.

100m vrouwen
Ook dit was geen Diamond League-onderdeel, maar dat mocht de pret niet drukken. Tatjana Pinto uit Duitsland pakte in 11,15 seconden de winst, voor het Amerikaanse duo Dezerea Bryant (11,21) en Teahna Daniels (11,24).

3000m steeplecahse vrouwen
Wereldrecordhoudster Beatrice Chepkoech nam al vroeg de leiding en de Keniaanse domineerde de race, met winst in 9:05,55 minuten. Landgenote Celliphine Chespol bleef met 9:06,76 niet al te ver uit de buurt, de voor Bahrein uitkomende Winfred Yavi werd met 9:07,23 derde.

Nafissatou Thiam in actie. (PRO SHOTS/Action Images)
Nafissatou Thiam in actie. (PRO SHOTS/Action Images)

WK klimmen: fenomeen schrijft historie, eerste olympische startbewijzen

In het Japanse Hachioji wordt deze week het wereldkampioenschap sportklimmen gehouden. Dat krijgt sinds ruim een jaar flink meer aandacht dan voorheen, want volgend jaar zal de sport in Tokyo voor het eerst op het olympisch programma staan. Zes van de acht gouden medailles zijn inmiddels vergeven, in de komende dagen is het de beurt aan de allrounders. Alle wedstrijden zijn overigens live en on-demand te kijken op het YouTube-kanaal van de internationale klimfederatie IFSC.

Boulder
Het eerste onderdeel was het boulderen, waar diverse korte, maar moeilijke routes uitgezet zijn op de muur - vier stuks in het geval van de halve finales en de finales. De bedoeling is uiteraard om op zoveel mogelijk boulders de top te bereiken, bij een gelijke stand wordt gekeken naar het aantal 'zones', een soort tussenpunt. Als dan ook geen onderscheid gemaakt kan worden kijkt men naar het aantal pogingen om de toppen te bereiken en vervolgens het aantal pogingen om de zones te bereiken.

Bij de vrouwen domineerde Janja Garnbret het World Cup-seizoen, waar zde 20-jarige Sloveense élke wedstrijd won. In de voorstad van Tokyo stond er wederom geen maat op het fenomeen: ze haalde als enige drie toppen en verdedigde als eerste vrouw ooit haar bouldertitel. De Japanse Akiyo Noguchi pakte met zilver haar vijfde WK-medaille, maar weer geen goud. Met twee toppen en twee zones scoorde ze hetzelfde als de Britse Shauna Coxsey, maar Noguchi had vier pogingen nodig voor haar twee toppen, tegen zes voor Coxsey.

Bij de mannen ging de titel naar het thuisland. World Cup-winnaar Tomoa Narasaki domineerde de wedstrijd en haalde als enige een top, hij pakte er zelfs twee - plus vier zones. Met nul toppen en drie zones ging het zilver naar de Oostenrijker Jakob Schubert, die tien pogingen nodig had voor zijn zones. De Duitser Yannick Flohé kwam in dertien pogingen tot drie zones en dat leverde brons op, de Tsjechische favoriet Adam Ondra - volgens velen wellicht de beste klimmer ooit - kende een dramatische finale en haalde niet eens één zone.

De hoogtepunten van het boulderen (Bron: YouTube)

Lead
Van het boulderen ging men door naar het leadklimmen: één grote muur met - in de (halve) finale - één route. Het doel is simpel: zo hoog mogelijk klimmen. Hier zien we vaak klimmers die op boulder ook prima zijn, hoewel de maximaal zes minuten die je tijdens lead hebt veel meer uithoudingsvermogen vragen. Ook heb je maar één poging, als je valt ben je klaar, in tegenstelling tot boulder, waar je vier minuten hebt om de top te halen, ongeacht het aantal pogingen.

Garnbret pakte in 2016 als tiener al de wereldtitel, maar verloor deze vorig jaar aan Jessica Pilz. De Oostenrijkse kwam nu niet verder dan de zesde plek, Garnbret domineerde: ze klim vier grepen hoger dan landgenote Mia Krampl en pakte zo als eerste vrouw ooit op één WK het goud op boulder én lead. Zilver was dus voor Krampl, de Japanse Ai Mori hield de pas 15-jarige Zuid-Koreaanse sensatie Seo Chae-hyun - dit seizoen winnares van twee World Cup-wedstrijden - net van het podium.

Bij de mannen zagen we een Nederlander, maar helaas kwam Tim Reuser in de halve finale twee grepen tekort om de finale te bereiken: hij werd wel knap elfde. Ondra nam op fraaie wijze revanche voor zijn mislukte boulderfinale en de Tsjech pakte net als in 2014 en 2016 de wereldtitel. De Duitser Alexander Megos, pas vrij recentelijk overgestapt van het rotsklimmen, had het goud letterlijk voor het grijpen, maar greep mis en pakte zilver, voor Jakub Schubert.

De hoogtepunten van het leadklimmen (Bron: YouTube)

Speed
De naam zegt het wel ongeveer: klim zo snel mogelijk omhoog. De speedmuur is op de hele wereld hetzelfde en dus zijn er ook records. Hier zien we doorgaans andere atleten dan op boulder en lead, de speedspecialisten zijn vergelijkbaar met de sprinters in het schaatsen. Het toernooi wordt na de kwalificaties afgewerkt in een knock-outformat: de beste zestien gaan het bracket in, de winnaar gaat steeds door naar de volgende ronde. Elke ronde gaat om slechts één run, een valse start betekent gelijk het einde.

Bij de vrouwen verdedigde de Poolse Aleksandra Miroslaw haar wereldtitel en dat deed z eop indrukwekkende wijze: met 7,129 seconden bleef ze in de finale tegen de Chinese Di Niu slechts een kleine drie honderdsten boven het wereldrecord van Song YiLing. Die Chinese sneuvelde in de halve finales en eindigde als vierde, want de Française Anouck Jaubert bleek in de strijd om het brons te sterk. Van de niet-specialisten was Garnbret de beste: zij werd 23e in de kwalificaties.

De titelstrijd bij de mannen werd een soort bloopercompilatie. Favorieten Bassa Mawem uit Frankrijk en Reza Alipour uit Iran faalden al vroeg, ook de sterkste Russen en Chinezen maakten een valse start of gleden van de muur. Zo kwam dankzij twee valse starts van tegenstanders zeer verrassend de Italiaan Ludovico Fossali in de finale, waar hij het opnam tegen de boomlange Tsjech Jan Kriz. Die ging er in de finale ook nog eens af en hoewel Fossali zelf ook grote fouten maakte, pakte de Italiaan zo na een matig toernooi de wereldtitel. Brons was er voor de Rus Stanislav Kokorin, die de Oekraïner Danyil Boldyrev versloeg.

De hoogtepunten van het speedklimmen (Bron: YouTube)

Combinatie
De resultaten van alle wedstrijden worden met elkaar vermenigvuldigd om zo tot een allroundranglijst te komen. De beste twintig daarvan komen in actie in de kwalificaties voor de combinedwedstrijd en dát is de vorm van het klimmen die we volgend jaar op de Spelen gaan zien. Zondag en maandag worden de kwalificaties voor de top-20 afgewerkt, dinsdag en woensdag volgen de finales. De finalisten plaatsen zich voor de Olympische Spelen, als eerste klimmers ooit.

Uitslag Fortuna Sittard - Willem II

Fortuna Sittard en Willem II hebben een spektakelstuk van gemaakt van de eerste Eredivisie-wedstrijd van deze zondag. De Tilburgers grepen in Limburg de tweede overwinning van het seizoen mede door twee goals van Vangelis Pavlidis, die nu weer topscorer van de Eredivisie is.

Fortuna Sittard

2 - 3

Willem II

 18' Damascan
 51' Damascan
   23' Vrousai
 29' Pavlidis (pen)
 45' Pavlidis
 
 Gele kaart: Damascan, Passlack (Fortuna Sittard), Lewis (Willem II)
 
Stadion: Fortuna Sittard Stadion , Sittard
Toeschouwers: 7273
Arbiter: Lindhout
 
Opstelling:   Opstelling:
Koselev
Essers (Ugur/ 78)
Amiot
Ninaj
Pinto
Passlack
Diemers
Smeets (Sambou/56)
Karjalainen (Zeka/ 72)
Damascan
Ciss
  Wellenreuther
Lewis (Zuijderwijk/90)
Holmén
Peters
Heerkens
Saddiki
Vrousai
Llonch
Nunnely (Dankerlui/57)
Pavlidis (Gladon/83)
Köhlert

Trainer Valdés en Barcelona tonen zich slechte verliezers op Otten Cup

Trainer Victor Valdés en Barcelona hebben zich op de Otten Cup, een internationaal voetbaltoernooi voor spelers onder 19 jaar in Eindhoven, van hun slechtste kant laten zien. Na de uitschakeling door Internazionale weigeren de Catalanen zondag om de derde plaats te spelen.

Barcelona onder-19 verloor zondagochtend met 2-1 van hun leeftijdgenoten van Internazionale. De voormalig doelman van Barcelona had vervolgens geen zin om in de troostfinale de strijd aan te gaan tegen Everton.

In de finale neemt thuisclub PSV het zondagmiddag op tegen Internazionale. De finale is een herhaling van 2017, toen wonnen de Italianen na het nemen van strafschoppen.

Psychiatrisch patiënt moordt medepatiënten uit met infuusstandaard

Een 38-jarige man heeft gisteravond in de Roemeense gemeente Săpoca vier mensen gedood in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat deed hij met een infuusstandaard. Ook verwondde hij negen patiënten van wie er twee in coma liggen.

Het gebeurde in minder dan een minuut tijd. De man werd nnergeschoten door agenten die toevallig in de buurt waren omdat ze een patiënt bij het ziekenhuis afleverden. 

Hockeysters van Engeland worstelen zich naar overwinning op Ierland

Ierland, de verrassing van het afgelopen WK hockey voor dames, heeft zondag op het EK bijna wederom voor een stunt gezorgd. In de eerste poule-wedstrijd verloor de Ierse formatie weliswaar met 2-1 van Engeland, maar in de slotfase was de Green Army nog dichtbij de gelijkmaker.

Engeland leek tegen de buurman lange tijd op weg naar een relatief gemakkelijk overwinning. Door doelpunten van Suzy Petty en Giselle Ansley stond de Engelse formatie na een klein half uur spelen op een 2-0 voorsprong. Nadat Bethany Barr in de 42ste minuut de 2-1 had gescoord, kantelde de wedstrijd. Ierland zette aan en Engeland moest terug.

Het ging er stevig aan toe in de slotfase. Nadat daarvoor al drie groene kaarten waren gevallen, deelde het arbitrale duo in het laatste deel van de wedstrijd nog drie gele kaarten uit. Twee voor Engeland (Hannah Martin en Sarah Evans) en een voor Ierland (Zoe Wilson). Engeland piepte en kraakte, maar worstelde zich uiteindelijk, mede door goed keeperswerk van Maddie Hinch, naar een 2-1 zege.

20-jarige mept 12-jarige in elkaar

De politie hield zaterdagavond om 22.45 uur een 20-jarige jongen uit Cuijk aan in zijn woning. Eerder op de dag zou hij een 12-jarige dorpsgenoot hebben mishandeld en bedreigd.

De 12-jarige jongen was ’s-middags in het centrum van Cuijk met wat vrienden. Plots werd hij aangevallen door de 20-jarige verdachte. Het is nog onduidelijk wat daar de aanleiding voor was. Daarop ontstond een vechtpartij, waarbij het slachtoffer enkele klappen opliep. De verdachte bedreigde het slachtoffer met een mes en spoot pepperspray in zijn ogen. Vervolgens ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer bleef achter met lichte verwondingen achter. 

De politie kon de 20-jarige  later op de avond in zijn woning aanhouden. Hij is aangehouden en vast gezet voor verder onderzoek.

Noodlanding voor Sagan, Kruijswijk en Viviani op weg naar Profronde van Etten-Leur

Een vliegtuig met wielrenners Peter Sagan, Steven Kruijswijk en Elia Viviani heeft zondagochtend in Luxemburg een noodlanding moeten maken. Het drietal was onderweg van Monaco naar Breda International Airport in Seppe om deel te nemen aan het criterium in Etten-Leur.

Het vliegtuig moest vroegtijdig landen vanwege een olielekkage. De noodlanding zorgde voor paniek bij renners en Ronnie Buiks van de organisatie in Etten-Leur: “Ik kreeg van de vrouw van de piloot te horen dat het toestel van de radar verdwenen was. Ik dacht het zal toch niet.”

Via een ander toestel zijn de renners alsnog naar Nederland gevlogen. Naast het drietal nemen ook Tourwinnaar Egan Bernal en Girowinnaar Richard Carapaz deel aan het criterium.

Sparta Rotterdam wimpelt interesse af: "Die lijn wil ik graag doortrekken"

Abdou Harroui heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam verlengd, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De 21-jarige middenvelder heeft voor een jaar bijgetekend, waardoor hij nu tot medio 2022 aan de Rotterdammers verbonden is. Sparta meldt dat Harroui een langer verblijf op Het Kasteel verkiest boven de interesse van andere clubs.

"Vorig seizoen kende hij zijn echte doorbraak en ook in de Eredivisie is hij als basisspeler belangrijk bij onze goede competitiestart. Wat ons betreft zijn we nog lang niet klaar met elkaar en kan Abdou bij ons nog belangrijke stappen zetten in zijn ontwikkeling", zegt technisch manager Henk van Stee op de website van Sparta.

Harroui werd door de Spangenaren in 2014 weggehaald bij Alphense Boys, waarna hij zich ontwikkelde richting het eerste elftal. De smaakmaker groeide vorig seizoen uit tot basisspeler bij Sparta, dat via de nacompetitie promoveerde naar de Eredivisie.

Tot dusver speelde de middenvelder 45 wedstrijden voor de Rotterdammers, waarin hij goed was voor 9 doelpunten en 3 assists. "Ik wil mezelf hier blijven ontwikkelen. Ik voel veel vertrouwen vanuit de trainers en club en zit hier echt op m'n plek", stelt Harroui op de website van zijn werkgever.

"Vorig seizoen hebben we een heel mooi seizoen gedraaid en ook dit seizoen zijn we goed begonnen, die lijn wil ik graag doortrekken. Mijn debuut bij Jong Oranje van afgelopen seizoen en de basisplaats in de Eredivisie smaken naar meer, ik wil een heel belangrijke speler bij Sparta worden", aldus de middenvelder.

Sparta is het Eredivisie-seizoen goed begonnen met zeven punten uit drie wedstrijden.

UFC: clash der zwaargewichten stelt niet teleur

Vier rondes had voormalig zwaargewichtkampioen Stipe Miocic nodig om zijn kampioensgordel weer terug te krijgen. Vier zware rondes tegen één van de beste vechters die in de octagon rondloopt. Daarna liep de New Yorkse brandweerman weer met zijn gordel de kleedkamer in.

Daniel Cormier bracht alles wat hij waard was en dat begon al vroeg in de eerste ronde toen hij de loodzware Miocic alsof het niets was op zijn schouders nam, enkele meters door de octagon paradeerde en daarna de Amerikaan keihard op het canvas gooide. Cormier bleef de eerste rondes rustig en afwachtend, terwijl Miocic constant het initiatief nam.

Het gelijkopgaande gevecht kantelde volledig op het moment dat Miocic de lever van Cormier vond. In de vierde ronde kreeg de kampioen een tiental zware klappen op de lever te pakken die langzamerhand de energie uit de worstelkoning zoog. Klap na klap zag het publiek DC ineenduiken, totdat de pijn te erg werd en hij ter aarde stortte.

Miocic was er snel bij om DC de genadeklappen te geven om daarna zijn kroon van 'Baddest Man on the Planet' te claimen. De 40-jarige Cormier kon nog niet vertellen of dit zijn laatste gevecht in het zwaargewicht was. De lichtzwaargewichtkampioen speelt al langere tijd om zijn tienjarige carrière af te sluiten. 

Voor Miocic ligt er nog genoeg in het verschiet. Francis Ngannou, of gaat de UFC wat cash spenderen om toch probleemkind Jon Jones richting de zwaargewichten te trekken. Met het mogelijke vertrek van aartsrivaal Cormier is die kans misschien wel verkeken.

Nate Diaz vs Anthony Pettis
Diaz liet in Anaheim weer even zien dat hij niet de 'sparringpartner van Conor McGregor' is en dat hij wel degelijk een spectaculaire vechter is die niet voor niets al vijftien jaar de één na de ander door de octagon slaat.

Pettis is geen kleintje en absoluut een lastige tegenstander om, na drie jaar afwezigheid, tegenover je te zien staan. Pettis verliest eigenlijk alleen maar van de hele groten en de voormalig lichtgewichtkampioen zou een mooi gevecht aangaan met Diaz.

Pettis had niet echt een direct antwoord op de vechtstijl van Diaz. Het straatgevecht, waar de man uit Stockton om bekend staat, is niet zo besteed aan de stylistische Pettis. Ook op de grond was Diaz een slagje beter en Diaz leek het de drie ronden van vijf minuten prima naar zijn zin te hebben. Het publiek was de grote winnaar.

"Ik ben drie jaar afwezig geweest, omdat iedereen te slecht was", aldus de winnaar na afloop, waarna hij Jorge Masvidal opriep om het gevecht aan te gaan. "Ik heb respect voor Masvidal, maar er zijn geen gangsters meer in dit spelletje behalve hij en ik. Hij is een gangster, maar hij is geen 'West-Coast gangster'."
 

Volledige uitslag UFC 241 en daarna nog wat hoogtepunten:
Stipe Miocic verslaat Daniel Cormier na TKO (stoten, ronde 4)
Nate Diaz verslaat Anthony Pettis na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Paulo Costa verslaat Yoel Romero na jurybesluit (29-28 x3)
Sodiq Yusuff verslaat Gabriel Benitez na TKO (ronde 1)
Derek Brunson verslaat Ian Heinisch na jurybesluit (29-28 x3)
Khama Worthy verslaat Devonte Smith na TKO (stoten, ronde 1)
Cory Sandhagen verslaat Raphael Assunção na jurybesluit (30-27 x2, 29-28)
Drakkar Klose verslaat Christos Giagos na jurybesluit (29-28 x3)
Casey Kenney verslaat Manny Bermudez na jurybesluit (29-28 x3)
Hannah Cifers verslaat Jodie Esquibel na jurybesluit (30-28, 30-27 x2)
Kyung Ho Kang verslaat Brandon Davis na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Sabina Mazo verslaat Shana Dobson na jurybesluit (30-24, 30-25 x2) 

Kerkdienst afgelast na vondst verdachte koffer

In het centrum van Hilversum is het gebied rondom de Sint-Vituskerk ontruimd vanwege de vondst van een verdachte koffer. De kerk is bekend vanwege de MH17-herdenking die er werd gehouden. De dienst die om 11:00 uur gehouden zou worden is afgelast. 

Onlangs werd er op social media een afbeelding gedeeld waarop te zien is hoe de kerk afbrand. De afbeelding werd begeleid door de tekst: "We zijn gekomen om je af te slachten en de ongelovige te vernietigen. De terreur is nu hier". Dat dreigement zou van IS-aanhangers afkomstig zijn. Het is niet bekend of de koffer in verband staat met dat dreigement. 

Man neergestoken na ruzie

De politie heeft zondag 18 augustus een 44-jarige man aangehouden na een steekincident in een woning aan de Apeldoornselaan in Den Haag. Even na 01.00 uur trof een omstander een gewonde man aan op de Voorthuizenstraat. De politie werd hierop direct gealarmeerd. Op aangeven van het slachtoffer hielden agenten in een woning aan de Apeldoornselaan de verdachte aan.

Buiten werd een mes aangetroffen dat in beslaggenomen werd voor verder onderzoek. Het slachtoffer, een 32-jarige Hagenaar, moest voor behandeling aan een wond naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk is er een ruzie in de woning ontstaan waarna hij werd gestoken. De mannen zijn bekenden van elkaar.

Snelwegloopster overleden

Een vrouw die zaterdagavond op de A76 tussen Voerendaal en Heerlen liep, heeft zeer ernstig letsel opgelopen, nadat zij door een camper was aangereden. Zij is in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Maastricht vervoerd.

Vanwege het politieonderzoek is de A-76 in de rijriichting Aken - Geleen lange tijd voor alle verkeer afgesloten geweest. 

Update 12:03 uur
De politie maakt zojuist bekend dat de vrouw is overleden aan haar verwondingen. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw waarschijnlijk zelfmoord wilde plegen en daarom op de snelweg liep. Het gaat om een vrouw van middelbare leeftijd uit Heerlen. De mensen die bij het ongeluk betrokken waren is slachtofferhulp aangeboden. 

Denk jij aan zelfmoord? Zoek dan contact met 113 zelfmoordpreventie via 113.nl

Jongetje (4) urenlang kwijt

Een jongetje van vier jaar oud uit Amsterdam is gisteren urenlang gescheiden geweest van zijn familie. Pas toen de politie op goed geluk met de jongen ging rondrijden, herkende hij op straat een bekende, zo meldt AT5. 

Rond 15.30 gistermiddag werd de politie getipt. Iemand had de jongen op zijn fietsje van de Ceintuurbaan in de richting van de Maasstraat zien fietsen. Het kereltje viel onder andere op doordat hij maar door bleef fietsen, ook al stond er een stoplicht op rood. De politie heeft de jongen toen opgepikt in de omgeving van de Maasstraat en verzond een melding via Burgernet. Dat bericht bereikte 806 mensen, maar leverde niks op. De familie had ook nog niet aan de bel getrokken.

Het jongetje werd inmiddels huilerig op het bureau, vertelt een woordvoerder. Hij sprak niet heel goed Nederlands, dus kon ook niet duidelijk maken waar hij woonde. Daarop besloot de politie om op goed geluk rond te gaan rijden met de jongen. Op een gegeven moment herkende de jongen iemand op straat. Met de hulp van die bekende is uiteindelijk de familie van de jongen gevonden. De 4-jarige is ongeveer vier uur bij de politie geweest.

In eerste instantie werd gemeld dat de jongen zes jaar oud zou zijn. Dat werd later gecorrigeerd naar vier.

50.000 mensen dakloos door brand

Een kleine slordige 50.000 mensen in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, zijn dakloos geraakt nadat er afgelopen vrijdag brand uitbrak in de sloppenwijk Chalantika. Er zijn vooralsnog geen doden te betreuren, wel zijn er een aantal mensen gewond geraakt. Veel van de mensen waren niet thuis vanwege het offerfeest. 

In totaal zijn er 15.000 woningen verwoest door de brand. Doordat de huizen dicht op elkaar waren gebouwd en veel van de woningen kunststof golfplaten daken hadden, kon het vuur snel om zich heen grijpen. Zo'n 125 brandweerlieden hadden uren nodig om de omvangrijke brand te blussen. 

Te dronken passagier weigert taxi te betalen

De politie arresteerde in de nacht van zaterdag op zondag rond 02:30 uur op de Hambroeklaan in Breda een 39-jarige passagier uit Breda die een taxirit weigerde te betalen. De verdachte liet de taxichauffeur naar drie adressen rijden en op het laatste adres wilde de passagier niet betalen. De politie werd gewaarschuwd.

De verdachte weigerde nog steeds te betalen en kon zich niet legitimeren. Daarvoor werd de man aangehouden. Door zijn beschonken toestand kon de man niet meewerken aan een (blaas)test. Hij werd ingesloten. Hij krijgt een proces-verbaal voor openbare dronkenschap. De rekening voor de taxi moet ook nog betaald worden.

Met 234 km/u over de A4

Afgelopen nacht heeft de politie ten hoogte van de Ketheltunnel, tussen Delft en Schiedam, een automobilist van de weg geplukt. De reden was dat hij met 234 kilometer per uur langs kwam scheuren. 

Volgens de politie is het een geluk dat er geen ernstige/dodelijke aanrijding plaats heeft gevonden. De man is zowel zijn rijbewijs als zijn auto voorlopig kwijt. Hij zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Volgens de politie horen zulke snelheden thuis op het circuit, en niet op de snelweg. 

Met 234 km/u over de A4 (Foto: Politie Westland )
Met 234 km/u over de A4 (Foto: Politie Westland )

Man in been geschoten door politie

Zaterdagavond is een 53-jarige man in de Burgemeester Snellenstraat in Kortgene (Zeeland) door de politie in zijn been geschoten tijdens een aanhouding. Omstreeks 21.00 uur werden er twee politie-eenheden naar het adres gestuurd vanwege een uit de hand gelopen ruzie in de relationele sfeer. De man had diverse vernielingen gepleegd in de woning van zijn ex-partner.

Op het moment dat de agenten arriveerden was de man al vertrokken. Terwijl de aangifte van het slachtoffer werd opgenomen, gingen andere agenten op zoek naar de verdachte. Terwijl er naar hem gezocht werd kwam de man terug naar de woning van zijn ex-partner. Toen ontstond er een bedreigende situatie waarbij de politie zich genoodzaakt voelde om de man in zijn been te schieten. Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte is een bekende van de politie.

De rijksrecherche onderzoekt het gebruikte geweld door de agenten. Dat gebeurt onder leiding van de Officier van Justitie. 

Japanse schansspringers overtuigen in Zakopane

De Japanse schansspringers hebben in het Poolse Zakopane de derde landenwedstrijd in de Zomer Grand Prix gewonnen. Naoki Nakamura, Keiichi Sato, Yukiya Sato en Junshiro Kobayashi waren te sterk voor het thuisland.

Polen en Duitsland wonnen de eerste twee teamwedstrijden van het zomerseizoen, maar Japan was in Zakopane overtuigend bezig. Na de eerste ronde hadden ze al een forse voorsprong op het Sloveense kwartet, waar alleen Tilen Bartol met een schansrecord van 144 meter wist te overtuigen.

De Slovenen vielen verder behoorlijk tegen: Ziga Jelar, Peter Prevc en Timi Zajc lieten allemaal twee keer punten liggen, Bartol's sprong in de finaleronde was ook niet bijzonder en dus eindigde de ploeg als vijfde, nog wel voor Oostenrijk, Zwitserland en Rusland.

Piotr Zyla, Jakub Wolny, Kamil Stoch en vooral Dawid Kubacki maakten in de finaleronde wél grote indruk. Het Poolse kwartet kwam alsmaar dichter in de buurt van de Japanners, maar Kobayashi's laatste sprong was genoeg om Polen van het lijf te houden. Noorwegen pakte de derde plek, doordat vooral Constantin Schmid bij de Duitsers zwaar onder de maat presteerde.

Ook zondag wordt weer gesprongen in Zakopane, dit keer een individuele wedstrijd. Die gaat om 13.00 uur van start en is weer live te zien op Eurosport.

Schuurs verliest tweede grote dubbelfinale op rij

Tennisster Demi Schuurs heeft na de dubbelfinale van het Premier 5-toernooi van Toronto vorige week ook de eindstrijd van het grote toernooi in Cincinnati verloren.

Samen met Anna-Lena Grönefeld uit Duitsland nam Schuurs het op tegen de Tsjechische Lucie Hradecka en de Sloveense Andreja Klepac, maar die bleken een maatje te groot.

In de eerste set konden Schuurs en Grönefeld het nog aardig bijbenen, maar een break halverwege bleek duur te zijn. In set twee was de koek op en maakten ze geen kans meer: 4-6, 1-6.

63 doden, 182 gewonden bij zelfmoordaanslag Kabul

Bij een zelfmoordaanslag tijdens een bruiloft in Kabul zijn gisteren minimaal 63 doden gevallen. Daarnaast zouden er minimaal 182 gewonden zijn. Dat meldt de regering van Afghanistan. Ook zou het duidelijk zijn dat het om een terroristische aanslag gaat. 

Onder de slachtoffers zouden veel vrouwen en kinderen zijn. De Taliban ontkennen iets met de aanslag te maken hebben en veroordelen hem dan ook. De aanslag is nog niet opgeëist. 

De Verenigde Staten en de Taliban proberen overeenstemming te bereiken over het terugtrekken van de troepen van de VS. De voorwaarden daarvoor zijn dat de Taliban verplicht is de veiligheid in het land te bewaren. Daarnaast moeten ze met de door de VS gesteunde regering van Afghanistan vredesbesprekingen houden. 

Tennisser Medvedev klopt Djokovic en staat in tweede mastersfinale

Tennisser Daniil Medvedev staat in zijn tweede opeenvolgende mastersfinale, tevens de tweede mastersfinale in zijn carrière. De Russische nummer acht van de wereld was in het Amerikaanse Cincinnati te sterk voor wereldranglijstaanvoerder Novak Djokovic.

De Serviër pakte de eerste set dankzij een break op 3-2, waarna Medvedev in de tweede set op 4-3 een beslissende break plaatste. Al vroeg in de beslissende set brak hij wederom door de opslag van Djokovic, waarna de Rus - die vorige week de finale haalde in Toronto - het op 5-3 op de service van zijn opponent afmaakte: 3-6, 6-3, 6-3.

Bij de vrouwen haalde niemand minder dan veterane Svetlana Kuznetsova uit Rusland weer eens een finale, haar eerste grote eindstrijd sinds Indian Wells 2017. De 34-jarige wildcardspeelster won in 2009 - Roland Garros en Beijing - haar laatste grote titels, maar boekte een indrukwekkende zege op de mondiale nummer twee Ashleigh Barty: 6-2, 6-4.

In de finale staat Kuznetsova tegenover de Amerikaanse Madison Keys, die landgenote Sofia Kenin uitschakelde: 7-5, 6-4.

'Lozano meldt zich woensdag bij Napoli'

De transfer van Hirving Lozano van PSV naar Napoli nadert zijn voltooing. Sportitalia en Sky Sport Italia melden zaterdagavond laat dat de aanvaller en Mexicaans international dinsdag naar Italië zal afreizen en dat hij woensdag in de privékliniek Villa Stuart in Rome een medische keuring zal ondergaan.

PSV en Napoli zijn achter de schermen druk in de weer om de transfer af te ronden en de mondelinge afspraken op papier te zetten. Als de handtekeningen zijn gezet, is een recordtransfer een feit. PSV ontvangt minstens 42 miljoen euro vanuit Napels.

Vanwege eerder gemaakte afspraken moet naar schatting circa acht tot negen miljoen euro van de transfersom richting Pachuca CF, de vorige club van Lozano.

Lozano, 24 jaar, wordt de duurst verkochte speler van PSV ooit. Momenteel draagt Memphis Depay die titel nog met zich mee, nadat hij in 2015 voor 34 miljoen euro werd verkocht aan Manchester United.

Lozano kwam medio 2018 naar PSV voor een bedrag van ongeveer elf miljoen euro en is dus een goudmijntje voor PSV geweest. De Mexicaan was met twee keer zeventien goals in twee Eredivisie-jaargangen een van de betere spelers bij PSV.

Het afgelopen seizoen wisselde Lozano briljante momenten af met mindere fases, maar evenaarde hij alsnog zijn doelpuntenaantal en kwam hij tevens tot acht assists in competitieverband. De verwachting is dat Lozano op donderdag aan de media zal worden voorgesteld bij Napoli.

MLB: Homerun Thames in veertiende inning bezorgen Brewers belangrijke overwinning; elfde homerun van Gregorius

Milwaukee Brewers hebben een belangrijke overwinning geboekt in de race om een wildcard-ticket. Lange tijd zag het er naar uit dat er opnieuw werd verloren tegen de Washington Nationals, maar in de negende inning kwamen ze terug van een 11-8 achterstand. Uiteindelijk wonnen de Brewers met 15-14 na veertien innings.

Na negen innings stond het 12-12 en doordat beide ploegen één run wisten te scoren in de dertiende inning zou uiteindelijk de beslissing vallen in de veertiende inning. Met één man op de honken sloeg Eric Thames de bal in de tribunes en zo kwamen de Brewers met 15-13 voor. In de tweede helft van de veertiende inning kwamen de Nationals nog terug tot 15-14, maar verder kwamen ze niet. De homerun van Thames was de zevende homerun van de avond van de Brewers en daarmee werd een franchise record geëvenaard. Alleen in 1980 sloegen de Brewers in één wedstrijd ook zeven homeruns.

Didi Gregorius kent persoonlijk geen super seizoen, mede door een langdurige blessure aan het begin van het seizoen, maar zaterdagavond sloeg de Nederlandse kortestop van de New York Yankees alweer zijn elfde homerun van het seizoen. Mede door zijn homerun wonnen de Yankees met 6-5 van de Cleveland Indians.

Uitslagen MLB:
New York Yankees - Cleveland Indians 6-5
Pittsburgh Pirates - Chicago Cubs 0-2
Toronto Blue Jays - Seatlle Mariners 3-4
Oakland Athletics - Houston Astros 8-4
Tampa Bay Rays - Detroit Tigers 1-0 (dertien innings)
Cincinnati Reds - St. Louis Cardinals 6-1
Washington Nationals - Milwaukee Brewers 14-15 (veertien innings)
Philadelphia Phillies - San Diego Padres 3-5
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 4-0
Kansas City Royals - New York Mets 1-4
Atalanta Braves - Los Angeles Dodgers 4-3
Texas Rangers - Minnesota Twins 7-12
Arizona Diamondbacks - San Francisco Giants 6-11
Colorado Rockies - Miami Marlins 11-4
Los Angeles Angels - Chicago White Sox 6-5

Laptopdief opgepakt na tips omstanders

De politie arresteerde zaterdagavond op aanwijzingen van omstanders twee verdachten vanwege een winkeldiefstal bij de Aldi aan de Hoofdstraat in Rijen. Een medewerker zag tegen 19:00 uur dat een man met een laptop wegliep zonder te willen betalen. De politie werd onmiddellijk gewaarschuwd en op aanwijzingen van omstanders konden agenten het spoor volgen. Na een achtervolging arresteerden agenten rond 19:20 uur op het Architect Aartsplein een 40-jarige verdachte uit Rijen.

De politie kreeg toestemming om een woning te doorzoeken waarheen de verdachten mogelijk gevlucht zouden zijn. In de woning werd rond 20:15 uur een 28-jarige verdachte uit Rijen aangehouden. De gestolen laptop werd niet teruggevonden tot dat er rond 22:00 een melding binnenkwam. Een wandelaar vond de doos met de laptop verstopt achter een boom rond de Sportparkweg. Hij gaf de vondst door aan de politie. De computer is inbeslaggenomen.

Man met steekwapen en imitatie vuurwapen opgepakt

Zaterdag kwam er aan het begin van de avond een melding binnen van een getuige die een wapen had gezien. Een 55-jarige man stond op de Spoorstraat in Den Helder met een steekwapen te zwaaien en niet veel later had zou hij een vuurwapen in zijn handen hebben gehad. Agenten kwam direct in actie.

Omdat er in de melding werd gesproken over een vuurwapen, namen de agenten voorzorgsmaatregelen. Ze trokken hun kogelwerende vesten aan. Agenten zagen de man fietsen op de Molenstraat. Hier hebben zij de man een stopteken gegeven. Kort hierna kon de man worden aangehouden. De man droeg een steekwapen bij zich en het vuurwapen bleek een imitatiewapen te zijn. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Zomaar oversteken is niet slim; man in kritieke toestand na aanrijding

Een voetganger raakte afgelopen nacht rond 00:30 uur gewond na een ongeval op de Leijparkweg in Tilburg. De 29-jarige man uit Tilburg stak plotseling over en de bestuurder van de bestelbus kon hem niet meer ontwijken. De bestuurder is dan ook niet aangehouden.

Omstanders schoten direct te hulp. Een van hen had een medische achtergrond en verleende eerste hulp. De voetganger is in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Agenten namen verklaringen van getuigen op en de verkeersdienst doet onderzoek naar de toedracht

FOK! Wat een weer: Bewolkt en regen

Vanochtend is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. De meeste regen wordt in het zuidoosten verwacht, lokaal kan meer dan 20 mm vallen. In de middag klaart het van het westen uit op, maar vooral in de noordelijke provincies kunnen daarna enkele buien voorkomen. De maximumtemperaturen liggen rond 20°C. De wind is overwegend zuidwestelijk, zwak tot matig, in de middag en avond aan zee vrij krachtig. Rond het middaguur is er in het uiterste zuidoosten korte tijd kans op windstoten tot ca. 60 km/uur.

Komende nacht is het wisselend bewolkt en kan er in de kustgebieden een enkele bui voorkomen. De minima liggen tussen 16°C aan zee en lokaal 11°C in het binnenland. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige tot krachtige zuidwestenwind.

Maandag overdag wisselen zon en enkele buien elkaar af. In de avond wordt het geleidelijk droog. De middagtemperaturen komen uit rond 20°C. De wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, en komt uit richtingen tussen zuidwest en west. In de avond neemt de wind af tot zwak of matig. (Bron: KNMI) 

Beekhuizerzand (Foto: Kroezel)
Dit is het Beekhuizerzand in de buurt van Hierden. Een fraaie foto van Kroezel. (Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.