FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 28 april 2019

Braziliaans model (26) zakt in elkaar en overlijdt op catwalk

In São Paulo is model Tales Soares overleden tijdens de São Paulo Fashion Week. De jongeman liep over de catwalk tijdens een show van het merk Ocksa en viel ineens met het gezicht naar beneden op de grond.

Medici probeerden Soares te helpen en hij werd per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, waar men niks anders kon doen dan hem officieel doodverklaren, 26 jaren jong. Waar Soares aan is overleden is nog niet bekend, zijn familie liet weten dat daar nog onderzoek naar gedaan zal worden.

Onderwijs krijgt extra miljoenen van kabinet

Het onderwijs krijgt er tientallen miljoenen euro's extra geld bij. Dat staat in de Voorjaarsnota waarover het kabinet vrijdag een besluit heeft genomen. Ingewijden bevestigen berichtgeving van de NOS.

De komende vijf jaar is er jaarlijks tussen de 90 en 110 miljoen euro extra beschikbaar.

Amsterdamse driehoek stelt taskforce in na geweldsincidenten

De Amsterdamse driehoek van burgemeester, justitie en politie gaat een taskforce instellen die geweld tegen ondernemers moet tegengaan. Aanleiding is het grote aantal incidenten met handgranaten en plofkraken.

Sinds 2018 zou het aantal incidenten groeien. Ook vanochtend was het weer raak: er werd een plofkraak gepleegd bij het Delflandplein. Iets later bleek er ook een handgranaat voor de deur van een coffeeshop aan de Brouwersgracht te liggen.

"Dit soort incidenten raakt niet alleen de betreffende ondernemers, maar levert ook groot gevaar op voor omwonenden en voorbijgangers", schrijft de driehoek. 

Aanvullende maatregelen
De taskforce moet daarom onderzoeken of het mogelijk is om de incidenten te voorkomen. Daarbij wordt er gekeken naar welke aanvullende maatregelen de gemeente kan nemen.

Omdat incidenten met handgranaten ook in andere steden voorkomen, gaat de taskforce een samenwerking aan. Daarbij wordt er zowel met de andere steden gesproken, als met de rijksoverheid.

Lees ook: Opnieuw explosief gevonden in Amsterdam en Flinke ravage bij plofkraak Amsterdam

Tweede zege voor Girolami op Hungaroring

Na de winst op zaterdag heeft Néstor Girolami ook race 2 op zondag van het FIA WTCR op de Hungaroring gewonnen.

Door het reverse grid format moest de Argentijn met zijn Honda Civic vanaf de zesde plaats starten. Op het einde van de eerste ronde was hij opgeklommen naar de kop van de wedstrijd. Jean-Karl Vernay die van pole was vertrokken maakte het Girolami niet makkelijk en finishte op de tweede plaats. Op plaats drie eindigde verrassend Cupra-coureur Daniel Haglöf.

Nicky Catsburg werd met zijn Hyundai i30 tiende. Op de veertiende plaats eindigde Tom Coronel. Niels Langeveld viel een ronde voor het einde uit.

Uitslag race 2
1. Néstor Girolami (ARG) Honda
2. Jean-Karl Vernay (FRA) Audi
3. Daniel Haglöf (ZWE) Cupra
4. Mikel Azcona (SPA) Cupra
5. Esteban Guerrieri (ARG) Honda
6. Yvan Muller (FRA) Lynk & Co
7. Robert Huff (GBR) Volkswagen
8. Attila Tassi (HON) Honda
9. Augusto Farfus Jr. (BRA) Hyundai
10. Nicky Catsburg (NED) Hyundai

Update 21.47u
De laatste race van het weekend was een 1-2 voor Hyundai. Gabriele Tarquini boekte zijn tweede zege van het seizoen. Zijn Hongaarse teamgenoot Norbert Michelisz werd voor eigen publiek tweede. Op de derde plaats eindigde de Fransman Yann Ehrlacher.

Opnieuw was Nicky Catsburg de beste Nederlander. De Hyundai-coureur werd negende. Op de dertiende plaats finishte Tom Coronel, plaats achttien was voor Niels Langeveld.

Uitslag race 3
1. Gabriele Tarquini (ITA) Hyundai
2. Norbert Michelisz (HON) Hyundai
3. Yann Ehrlacher (FRA) Lynk & Co +1.535
4. Mikel Azcona (SPA) Cupra
5. Thed Björk (ZWE) Lynk & Co
6. Néstor Girolami (ARG) Honda
7. Robert Huff (GBR) Volkswagen
8. Augusto Farfus Jr. (BRA) Hyundai
9. Nicky Catsburg (NED) Hyundai
10. Jean-Karl Vernay (FRA) Audi

Schipholbaas wil vermindering nachtvluchten tegen geluidshinder

Het verminderen van nachtelijke vluchten van en naar Schiphol zou nog wel eens een deel van de oplossing kunnen zijn tegen de geluidshinder. Dat vertelt Schipholbaas Dick Benschop vanmiddag in het tv-programma Buitenhof.

D66 liet eerder deze week weten een einde te willen maken aan vluchten tussen 23:00 uur en 05:00 uur. Nachtelijke vluchten zijn bij andere Nederlandse luchthavens ook verboden. Hier zou Schiphol een voorbeeld aan moeten nemen volgens de partij.

Jaarlijks zijn er 32.000 vliegtuigen die 's nachts landen of opstarten op Schiphol. Benschop noemt het beperken van nachtvluchten een "belangrijk aandachtspunt, dat ook vaak wordt ingebracht door bewoners". Volgens Benschop zou een groot deel van de hinder opgelost kunnen worden met het beperken van vluchten in het midden van de nacht.

'Plus voor de luchthaven'
Maar er zijn volgens hem veel dingen waar goed over nagedacht moet worden. "In tegenstelling tot veel andere landen is Schiphol de enige plek waar 's nachts gevlogen mag worden. Dat is eigenlijk een plus voor de luchthaven. Je moet nadenken wat dat betekent voor Nederland." Ook neemt hij de luchthaven Frankfurt in Duitsland als voorbeeld. Zij hebben de vluchten verschoven naar de randen van de nacht, maar "dit heeft onvoldoende opgeleverd".

De komende tijd zal er veel gediscussieerd worden door de minister, de Tweede Kamer en de Omgevingsraad Schiphol over de groeistop of krimp van vliegbewegingen.

Opnieuw explosief gevonden bij coffeeshop in Amsterdam

De Brouwersgracht in Amsterdam is vanochtend tijdelijk afgezet door de politie omdat er bij een coffeeshop in de straat een explosief, vermoedelijk een handgranaat, is gevonden. Volgens een agent ter plaatse hing de granaat aan de deur.

De politie meldt dat er om 9:15 uur een melding is gedaan van een explosief vlakbij coffeeshop Siberië. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan op de Brouwersgracht.

De situatie is op dit moment weer onder controle, meldt de politie. Het explosief is door de EOD onschadelijk gemaakt. De recherche is een onderzoek gestart.

Onlangs zijn er veel handgranaten in Amsterdam gevonden. Vorige week werd voor de tweede keer in 24 uur een handgranaat gevonden bij een coffeeshop aan de Spuistraat.

NHL: Stars en Blue Jackets trekken stand gelijk

De ijshockeyers van de Dallas Stars en Columbus Blue Jackets hebben de stand in de tweede ronde van de play-offs in de NHL beiden op 1-1 gezet. De Stars waren nog altijd op bezoek bij de St Louis Blues, Columbus speelde tegen de Boston Bruins.

Roope Hintz zette de Stars in St Louis op voorsprong, Miro Heiskanen verdubbelde de score. Dankzij Colton Parayko konden de Blues juichen, maar nog geen halve minuut later stond het dankzij Mattias Janmark 1-3. Jaden Schwartz deed in de derde periode nog wat terug, maar een emptynetter van Hintz bepaalde de eindstand op 2-4.

Matt Grzelcyk scoorde namens de Bruins in de powerplay de 1-0, maar Artemi Panarin tekende voor de gelijkmaker. Een minuut later stond het dankzij David Pastrnak 2-1, maar exact zes minuten later was het wederom de beurt aan Panarin: 2-2. In de derde periode en de eerste overtime werd niet gescoord, na bijna vier minuten in de tweede overtime tikte Matt Duchene de puck op fraaie wijze door de benen van Bruins-goalie Tuukka Rask: 2-3.

NHL play-offs zondag (Nederlandse tijden, best-of-7)
21.00 New York Islanders - Carolina Hurricanes, East 2nd Round - Wedstrijd 2 (1-0 Carolina)*
01.30 San Jose Sharks - Colorado Avalanche, West 2nd Round - Wedstrijd 2 (1-0 San Jose)
*Live op FOX Sports

Bruins - Blue Jackets (Bron: YouTube)

Park in Amsterdam afgesloten na overlijden man

Een park aan de Piet Wiedijkstraat in Amsterdam Nieuw-West is al sinds vanmiddag 16:00 uur afgezet, nadat daar een zwaargewonde man werd aangetroffen.

De man is nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Over zijn identiteit is verder nog niks bekend. Ook is het onduidelijk onder welke omstandigheden de man om het leven is gekomen.

Weggerend
Een buurtbewoner vertelt aan AT5 dat de man gillend weg zou zijn gerend en vervolgens bij iemand heeft aangebeld. Daar zouden mensen nog hebben geprobeerd om hem te reanimeren.

De politie voert een grootschalig onderzoek uit naar het incident. Hiervoor is het hele park afgezet. Er wordt rekening gehouden met alle scenario's.

Verstappen: "Vierde plaats is wel redelijk goed"

Max Verstappen eindigde vandaag bij de Grand Prix van Azerbeidzjan als vierde. Kort na de start van de race verloor de Nederlander een plaatsje maar hij keerde al snel weer terug op die vierde plaats. Verstappen was vooral te spreken over de snelheid van zijn Red Bull-bolide.

"Ik verloor wat tijd achter Pérez, maar ik wilde in de eerste ronde geen risico nemen. Ik kon ook niet laat remmen, omdat ik een auto voor me had. Dat was jammer, maar ik denk dat onze snelheid op de medium band vervolgens goed was. We reden het gat naar de top drie dicht en liepen volgens mij zeven of acht seconden in. Dat is veelbelovend", zo vertelde Verstappen na afloop.

"Na de virtual safety car had ik geen temperatuur meer in mijn banden, iets dat hier bepalend is. Die kreeg ik er ook niet meer in, en dan ga je geen risico nemen om het gat weer proberen te dichten. We besloten hierop om die vierde plek binnen te halen. P4 is wel weer redelijk goed", zo lezen we op Verstappen.nl.

De jonge Nederlander blikte ook alvast vooruit naar de volgende grand prix. "Ik ben benieuwd wat het gaat brengen. We zijn echter niet het enige team met een upgrade, dus hopelijk doen wij het net iets beter dan de anderen."

Verstappen: "Vierde plaats is wel redelijk goed" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Vierde plaats is wel redelijk goed" (Pro Shots / Action Images)

Blunder De Gea levert Chelsea punt op tegen geplaagd Manchester United

Chelsea heeft zondag op bezoek bij Manchester United een belangrijke slag geslagen in de strijd om een plek in de top vier van de Premier League. De ontmoeting op Old Trafford eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor the Blues de vierde plaats behouden. Manchester United speelde een sterke eerste helft, maar zag een 1-0 voorsprong in de eerste helft verdwijnen door een blunder van doelman David De Gea.

Zowel Manchester United als Chelsea stak niet in een beste vorm in aanloop naar het onderlinge treffen op Old Trafford. The Blues waren al twee wedstrijden zonder overwinning, na een remise tegen Burnley (2-2) en een nederlaag tegen Liverpool (2-0). De situatie bij Manchester United was misschien nog wel zorgelijker: van de laatste zes competitiewedstrijden werden er slechts twee winnend afgesloten. Desondanks hadden beide ploegen nog zicht op een plaats in de top vier van de Premier League en daarmee een ticket voor de Champions League, wat mede te maken heeft met de povere vorm van Arsenal.

Op Old Trafford ging het geplaagde Manchester United sterk van start in de eerste helft. Al na drie minuten kreeg Romelu Lukaku op aangeven van Luke Shaw een grote kans, maar de spits stuitte van dichtbij op Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga. Dat Manchester United al na elf minuten op voorsprong kwam, mocht geen verrassing heten. Juan Mata was het eindstation van een aanval over verschillende schijven. Luke Shaw zette de aanval op en ontving de bal terug na een fraai balletje van Lukaku, waarna de vleugelverdediger het overzicht behield en Mata voor het doel vond: 1-0. Eric Bailly was met een gevaarlijke kopbal vervolgens dicht bij de tweede United-treffer.

In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, maar toch kwam Chelsea nog voor rust op gelijke hoogte. David De Gea liet een houdbaar schot van Antonio Rüdiger glippen, waarmee hij Marcos Alonso een uitgelezen kans bood om de 1-1 op het scorebord te brengen. De Spaanse doelman maakte in zijn laatste vier wedstrijden drie fouten die tot een doelpunt leidden: evenveel als in zijn 123 duels daarvoor. De eerste fase van de tweede helft leverde weinig spektakel voor beide doelen op. Zowel Manchester United als Chelsea zag een speler met een blessure uitvallen, want Bailly en Rüdiger moesten het veld in de tweede helft noodgedwongen verlaten.

Chelsea leek een gelijke stand in de slotfase wel prima te vinden, met het oog op de ranglijst. De ingevallen Marcos Rojo kwam in een kwartier voor tijd nog goed weg met een gele kaart na een harde charge op Willian. In de slotfase kwam er ondanks een kopkans voor Rojo geen verandering meer in de gelijke stand, waardoor Chelsea met een voorsprong van twee punten op Arsenal de vierde plaats in de Premier League behoudt. Manchester United blijft de nummer zes, met een achterstand van drie punten op Chelsea. Met wedstrijden tegen Hudderfield Town (uit) en Cardiff City (thuis) heeft de formatie van manager Ole Gunnar Solskjaer wel het makkelijkste programma.

Uitslagen Premier League zondag
Leicester City - Arsenal 3-0
Burnley - Manchester City 0-1
Manchester United - Chelsea 1-1

Arantxa Rus boekt tweede Italiaanse toernooizege op een rij

Arantxa Rus heeft net als vorig weekend een ITF-25k toernooi gewonnen in Santa Margherita Di Pula, een plaatsje op Sardinië. De als eerste geplaatste Rus maakte op het Italiaanse gravel haar status waar en versloeg in de finale de Amerikaanse Elizabeth Halbauer met 6-2, 6-7 (6) en 6-1.

De 28-jarige Rus, de nummer 127 van de wereld, liet vorige week de Fed Cup-ontmoeting met Japan aan zich voorbijgaan omdat de uitwedstrijd in Azië niet in haar schema paste. Ze gaf de voorkeur aan het spelen van graveltoernooien. Rus valt met haar huidige ranking buiten het hoofdtoernooi van Roland Garros en Wimbledon. Ondanks haar toernooizege zal Rus wel een aantal plaatsen dalen op de ranking. Ze staat maandag 135e op de wereldranglijst. 

14-jarige jongen opgepakt met nepvuurwapen

Dankzij de oplettendheid van een getuige hielden agenten zondagmiddag een jongen met een nepvuurwapen aan op het Beursplein in Rotterdam. De jonge Rotterdammer is meegenomen voor verhoor.

Een getuige zag om 15:00 uur in het centrum van Rotterdam een jongen lopen met een vuurwapen in zijn broeksband. Gewaarschuwde agenten gingen er direct op af en haalden hem uit de rij bij een winkel. Het wapen bleek nep en niet van echt te onderscheiden, vooral door de manier waarop de jongen het droeg.

Van Vleuten overduidelijk de beste in Luik-Bastenaken-Luik

Annemiek van Vleuten heeft in slechte weersomstandigheden de derde editie van Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De 36-jarige Nederlandse reed weg op op La Redoute en soleerde de resterende dertig kilometer naar de finish.

Achter haar pakte Floortje Mackaij de tweede plaats, voor Demi Vollering, waardoor er een compleet Nederlands podium was in La Doyenne. Ook de nummer vijf was een Nederlandse: Lucinda Brand.

Er reed lange tijd een tweetal voorop in Luik-Bastenaken-Luik. Maria Novolodskaja en Leah Kirchmann begonnen met een kleine voorsprong aan La Redoute, alleen werden ze snel bijgehaald, waarna Van Veuten ervandoor ging. Ze had op de top een kleine halve minuut voorsprong op de eerste achtervolgers met daarbij Anna van der Breggen, de winnaar van 2018.

Van Vleuten die eerder dit jaar de Strade Bianche won, maar telkens tweede werd in de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Waalse Pijl, reed steeds verder weg bij de rest en won met met anderhalve minuut voorsprong op Floortje Mackaij. Demi Vollering maakte het Nederlandse feestje compleet in Luik door derde te worden en zo een volledig Nederlands podium te hebben.

Annemiek van Vleuten wint Luik Bastenaken Luik en weer terug. (PRO SHOTS/George Deswijzen)
Annemiek van Vleuten wint Luik Bastenaken Luik en weer terug. (PRO SHOTS/George Deswijzen)

Sportiviteit trainer kost Leeds United directe promotie naar Premier League

Leeds United en Aston Villa speelden zondagmiddag op Elland Road met 1-1 gelijk, maar na de wedstrijd zal het nauwelijks over de uitslag gaan. Beelden van een uiterst curieus moment tijdens de wedstrijd gaan momenteel viral op social media. Mateusz Klich besloot 'gewoon' door te spelen, nadat de bal uitgespeeld leek te worden. Nadat de Poolse middenvelder scoorde, ontstond er een flink opstootje, waarvoor Anwar El Ghazi een rode kaart kreeg.

Tyler Roberts leek de bal na 72 minuten uit te spelen, nadat spelers van Aston Villa erop aandrongen om het spel stil te leggen omdat Jonathan Kodjia op de grond lag. Het leer ging echter niet uit, maar belandde in de voeten van Klich. De voormalig middenvelder van onder meer PEC Zwolle, FC Twente en FC Utrecht leek niet op de hoogte van de intenties van Roberts, pikte de bal op, dribbelde het strafschopgebied in en schoot in de verre hoek raak. Direct nadat Klich raak had geschoten, werd hij belaagd door spelers van Aston Villa.

Er ontstond tumult in het strafschopgebied én aan de zijkant van het veld, waar Villa-manager Dean Smith furieus reageerde. Terwijl Klich ontzet moest worden door verschillende ploeggenoten, gingen de opstootjes elders op het veld verder. Daarbij ontworstelde El Ghazi zich aan Patrick Bamford, die hem probeerde weg te trekken bij het tumult. De spits van Leeds United reageerde tamelijk overdreven. Nadat de gemoederen waren bedaard, trok scheidsrechter Stuart Attwell op aanraden van zijn assistent een rode kaart voor El Ghazi.

Uiteindelijk werd van de zijkant besloten om Aston Villa een doelpunt terug te geven. Albert Adomah kreeg vanaf de aftrap een vrije doortocht, al ondernam Pontus Jansson namens de thuisploeg nog een poging om het doelpunt te voorkomen. Met tien man hielden the Villans uiteindelijk stand tegen Leeds, waardoor the Lilywhites niet langer in de race zijn om directe promotie naar de Premier League.

Leeds kan Sheffield United in de Championship niet meer achterhalen, waardoor the Blades zeker zijn van promotie naar de Premier League. De achterstand van de formatie van Bielsa op de nummer twee van de Championship bedraagt vijf punten, met nog één wedstrijd op het programma. Sheffield United won zaterdagmiddag zelf met 2-0 van Ipswich Town en promoveert samen met Norwich City het hoogste niveau. Voor Leeds wacht nog een kans in de play-offs, waar West Bromwich Albion en Aston Villa zich reeds van verzekerd hebben. Derby County en Middlesbrough strijden op de laatste speeldag om het laatste ticket voor die play-offs.

Martens treft v.d. Sanden in finale Champions League

De finale van de Champions League in het vrouwenvoetbal gaat tussen twee clubs met Nederlandse inbreng. Lieke Martens won vandaag met Barcelona van Bayern München terwijl het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden te sterk was voor Chelsea.

Barcelona won met 1-0 van Bayern München, mede dankzij een Martens versierde strafschop. Nadat de heenwedstrijd ook al met 1-0 was gewonnen was dit genoeg voor de finale. Bij Barcelona bleef Stefanie van der Gragt de gehele wedstrijd op de bank. Bij Bayern München viel Jill Roord na een uur in, Lineth Beerensteyn maakte geen deel uit van de selectie.

Olympique Lyon, de winnaar van de Champions League in de afgelopen drie jaar, speelde vandaag met 1-1 gelijk tegen Chelsea. Nadat vorige week de heenwedstrijd in Frankrijk al met 2-1 was gewonnen was dit genoeg voor de finale. Shanice van de Sanden viel in de 69ste minuut in bij de Franse topclub.

De Champions League-finale zal op 18 mei plaatsvinden in Boedapest.

Gesink mist Giro d'Italia na zware valpartij in Luik-Bastenaken-Luik

Een flinke tegenvaller voor Robert Gesink. De Nederlander van Jumbo-Visma heeft aan zijn val in Luik-Bastenaken-Luik een bekkenfractuur en een sleutelbeenbreuk overgehouden. Hij mist daardoor de Giro d'Italia, die op 11 mei van start gaat.

Gesink had een belangrijke kracht moeten zijn in de Giro-ploeg van Jumbo-Visma, waar kopman Primoz Roglic een gooi wil doen naar de eindzege. "Dit is een grote klap voor ons", zo vertelt ploegleider Addy Engels tegen de NOS. "Robert was op en top voorbereid, had een hoog niveau en zou Roglic goed kunnen helpen in de bergen. En ook met zijn ervaring had hij veel voor ons kunnen betekenen." Op dit moment is nog niet duidelijk wie Gesink zal vervanger in de ploeg van Jumbo-Visma. 

Gesink zal worden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. Het is nog niet duidelijk of hij geopereerd moet worden.

NBA: Nuggets na spannend slot naar tweede ronde play-offs

De basketballers van de Denver Nuggets staan in de tweede ronde van de play-offs in de NBA. De ploeg won in het Pepsi Center in de Mile High City van de San Antonio Spurs in het zevende en dus beslissende duel: 90-86.

Al vanaf het begin hadden de Nuggets de touwtjes stevig in handen. Nikola Jokic was lekker op dreef en kwam uiteindelijk uit op een triple double (21 punten, 15 rebounds, 10 assists), waarmee hij van grote waarde was voor zijn ploeg. De Spurs leken nog terug te komen, maar Jamal Murray zette Denver op een beslissende voorsprong en na tien jaar zijn de Nuggets zo een ronde verder.

De Toronto Raptors en Philadelphia 76ers begonnen al aan die tweede ronde en deden dat in Toronto. Daar waren de Raptors vrijwel de hele wedstrijd de baas, met name onder leiding van Kawhi Leonard (45 punten, 11 rebounds) en de 29 punten van Pascal Siakam. De Sixers kwamen er in de slotfase niet echt meer aan te pas en Toronto begon met een 108-95 zege.

NBA play-offs zondag (Nederlandse tijden, best-of-7)
19.00 Milwaukee Bucks - Boston Celtics, East Semifinals - Wedstrijd 1
21.30 Golden State Warriors - Houston Rockets, West Semifinals - Wedstrijd 1*
*Live op Ziggo Sport

Nuggets - Spurs (Bron: YouTube)

Fuglsang bekroond ijzersterk voorjaar met winst in Luik-Bastenaken-Luik

Jakob Fuglsang heeft zijn voorjaar bekroond met de zege in Luik-Bastenaken-Luik. De Deen reed dit voorjaar talloze ereplaatsen bij elkaar, maar de grote overwininning ontbrak nog voor de renner van Astana.

In de 105de editie van Luik-Bastenaken-Luik reed Fuglsang op de laatste beklimming weg bij al zijn concurrenten en kwam solo aan in Luik. De zege van de 34-jarige Deen leek nog even in gevaar te komen op de natte wegen in Luik, maar hij kan toch nog een valpartij voorkomen. Davide Formolo, die net niet kon aanhaken bij Fuglsang werd tweede. Maximilian Schachmann werd derde nadat de Duitser de sprint won van de achtervolgende groep.

De wedstrijd begon als zo vaak: er reed een kopgroep weg en deze nam een mooie voorsprong, maar zou nooit een beslissende rol spelen in de finale van Luik-Bastenaken-Luik. Op honderd kilometer ontstond er even een interessante kopgroep, met Philippe Gilbert, Vicenzo Nibali en Greg van Avermaet, maar die kopgroep zou niet voorop blijven.

Het was wachten op La Redoute, maar daar bleef een aanval van een van de favorieten uit. Tanel Kangert reed op dat moment nog wel vooruit, maar vormde geen enkele bedreiging voor het peloton. Op de Côte de Forges, de voorlaatste klim van de dag, was het Patrick Konrad die de oversteek maakte naar Kangert. Niet veel later maakten Tim Wellens en Daryl Impey de aansluiting bij het tweetal.

Het peloton was niet ver achter. Toch begon dat viertal met een handvol seconden aan de laatste klim van de dag, de Roche-aux-Faucons. Wellens trok meteen in de aanval, alleen de favorieten waren snel aangesloten en niet veel later trok Fuglsang door. Alleen Michael Woods en Formolo konden volgen. Op de uitloper van de Roche-aux-Faucons reed eerst Fuglsang Woods uit het wiel en niet veel later zou ook Formolo volgen. De Deen had een mooie voorsprong te pakken, maar in de laatste vijf kilometer was de renner van Astana nog dicht bij een valpartij, alleen hij herstelde zich knap en won zo het eerste monument uit zijn carrière.

Formolo bleef de hele tijd rond de halve minuut hangen en kwam als tweede over de streep, voor zijn ploeggenoot Schachmann, die de sprint won van de achtervolgende groep. De Nederlanders speelde geen rol in de finale, al werd Wout Poels nog wel tiende in Luik-Bastenaken-Luik, die hij in het verleden wist te winnen.


Jakob Fuglsang wint Luik-Bastenaken-Luik 2019 (Pro Shots / George Deswijzen)

Hockeysters Groningen stunten bij Oranje-Rood, SCHC verliest

Hekkensluiter Groningen heeft zondag voor een stunt gezorgd door een punt af te snoepen van Oranje-Rood. In Eindhoven werd het in de slotminuut 4-4. Hierdoor blijft het spannend onderin de Livera Hoofdklasse Dames. Koploper Den Bosch won in Utrecht moeizaam van Kampong (1-2) en SCHC leed de eerste thuisnederlaag van het seizoen. De Bilthovense formatie zag Laren met 3-2 winnen.

Oranje-Rood - Groningen (4-4)
Lange tijd leek Groningen voor een grote stunt te zorgen. Uiteindelijk zorgde de hekkensluiter inderdaad voor een stunt, maar toch minder groot dan het zich in eerste instantie leek aan te zien. De Groningse ploeg was dodelijk effectief met de strafcorner. Met twee treffers van Willemijn Bos vanaf de kop van de cirkel ging Groningen met een 2-1 voorsprong de rust is. Deze stand werd na rust met een cornervariant via Noor Hakker naar 1-3 gebracht. Oranje-Rood knokte zich terug en boog de achterstand om in een 4-3 voorsprong, waarna in de slotminuut Groningen opnieuw uit een corner trefzeker was.

Hurley - Amsterdam (1-2)
Kersvers Europees kampioen Amsterdam won in het Amsterdamse Bos de zusterstrijd met Hurley. Na twee doelpuntloze kwarten opende Charlotte Adegeest, tegen haar oude club, de score voor de nummer twee van de Livera Hoofdklasse Dames. Teuntje Horn maakte nog gelijk en mocht Hurley dromen van een puntendeling. Echter, Amsterdam nam toch de volle winst mee in de tas na een doelpunt van Kelly Jonker.

Huizen - HDM (1-2)
De spanning in de kelder van de Livera Hoofdklasse Dames stijgt. Huizen ging in eigen huis onderuit en zag directe concurrenten Bloemendaal en Groningen een punt dichterbij komen. Na drie duels op rij zonder doelpunten kwam hdm eindelijk weer tot scoren. Al na zeven minuten brak Margot Hecking Colenbrander de ban met een treffer uit een strafcorner. Pas na rust verdubbelde Demi Lefranc de voorsprong. In de slotfase verkleinde Eva den Hartog de achterstand van Huizen, dat in de resterende tijd er niet in slaagde de gelijkmaker te produceren.

SCHC - Laren (2-3)
SCHC leed zondag de eerste thuisnederlaag van het seizoen. Na negen thuiszeges op rij ging het mis in de tiende wedstrijd. Dat zag er na twee kwarten niet zo uit. SCHC leidde comfortabel met 2-0 dankzij treffers van Sarah Jaspers en Caia van Maasakker. Na rust waren de rollen omgedraaid. Lieke van Wijk en twee doelpunten van Maxime Kerstholt bezorgden Laren alsnog een overwinning.

Kampong - Den Bosch (1-2)
Een week na het dramatisch verlopen EK voor clubteams heeft Den Bosch het treffen met Kampong zonder kleerscheuren overleefd. Het ging moeizaam, maar de koploper en landskampioen won in Utrecht met 2-1. Beide treffers kwamen op naam van Lieke Hulsen. Na de gelijkmaker van Pam Imhof besliste de aanvalster het duel met een rake strafbal.

Bloemendaal-Pinoké 0-0
Bloemendaal kon opgelucht ademhalen na het doelpuntloos gelijkspel tegen Pinoké. De ploeg zag concurrenten Huizen verliezen en Groningen niet winnen van Oranje-Rood. Hierdoor blijft Bloemendaal voorlaatste. Het verschil met hekkensluiter Groningen blijft een punt. Het gat met Huizen, dat tiende staat, is tot een punt geslonken.

Stand Livera Hoofdklasse Dames
1.Den Bosch 20-50
2.Amsterdam 20-49
3.SCHC 20-44
4.Oranje-Rood 20-42
5.Laren 20-33
6.Kampong 20-26
7.Hurley 20-23
8.Pinoké 20-22
9.hdm 20-22
10.Huizen 20-10
11.Bloemendaal 20-9
12.Groningen 20-8

Van Gerwen nipt langs Van Barneveld op German Darts Open

Michael van Gerwen heeft zondag in een Nederlands onderonsje gewonnen op de German Darts Open. De nummer één van de wereld was in de derde ronde van het Euro Tour-toernooi nipt met 6-5 te sterk voor Raymond van Barneveld.

Van Gerwen maakte het zichzelf onnodig moeilijk tegen Van Barneveld. Hij miste bij zowel 5-4 als 5-5 twee matchdarts, waardoor er een beslissende elfde leg aan te pas moest komen. Van Barneveld liet op 1-0 en 2-1 de kans op een break te plaatsen liggen. Het werd 2-2, waarna Van Gerwen een break plaatste. Van Gerwen liep uit naar 5-3, waarna Barney kon terugkeren tot 5-5. 

Het was de derde ontoeting ooit tussen Van Gerwen en Van Barneveld op de Euro Tour. Mighty Mike zegevierde ook de voorgaande twee keer, in 2017 op de German Darts Masters (6-3) en in 2015 op de European Darts Matchplay (6-1). Van Gerwen neemt het zondagavond in de kwartfinales op tegen Nathan Aspinall, die met een geweldig gemiddelde van 107,92 verrassend met liefst 6-2 afrekende met James Wade. De halve finales en finale worden vanavond ook nog gespeeld. 

Uitslagen German Darts Open - Achtste finales

Gerwyn Price (94.39) 6-2 (88.24) Jamie Hughes
Rob Cross (101.64) 6-3 (94.35) Joe Cullen
Adrian Lewis (85.51) 6-3 (84.00) John Henderson
Ian White (89.20) 6-2 (81.69) Darren Webster
Peter Wright (99.80) 1-6 (106.13) Dave Chisnall
Mensur Suljovic (99.99) 6-3 (92.31) Daryl Gurney
James Wade (99.08) 2-6 (107.92) Nathan Aspinall
Michael van Gerwen (100.60) 6-5 (90.07) Raymond van Barneveld

Kwartfinales - vanaf 19.15 uur
Gerwyn Price v Rob Cross
Adrian Lewis v Ian White
Dave Chisnall v Mensur Suljovic
Nathan Aspinall v Michael van Gerwen

Halve finales
Price/Cross v Lewis/White
Chisnall/Suljovic v Aspinall/Van Gerwen

Manchester City pakt koppositie terug dankzij benauwde zege

Manchester City heeft op bezoek bij Burnley geen fout gemaakt in de strijd om de titel in de Premier League. The Citizens waren op Turf Moor dankzij een treffer van Sergio Agüero met 0-1 te sterk voor de middenmoter en pakken zo de koppositie weer terug van Liverpool. Manchester City heeft nu nog twee hordes te nemen op weg naar de het tweede kampioenschap op rij: Leicester City (thuis) en Brighton & Hove Albion (uit).

Vrijdag zag Manchester City titelconcurrent Liverpool al met 5-0 winnen van Huddersfield Town. Om de koppositie in de Premier League weer over te nemen, moest de formatie van manager Josep Guardiola op Turf Moor zien te winnen. Ten opzichte van de met 0-2 gewonnen derby tegen Manchester United van afgelopen woensdag had de Spaanse oefenmeester één wijziging doorgevoerd: Leroy Sané speelde als rechtsbuiten, waardoor Bernardo Silva op het middenveld de plaats van Fernandinho overnam.

De beginfase kende niet al teveel hoogtepunten en de fans op Turf Moor moesten tot de 23e minuut geduld hebben voordat het eerste gevaar te noteren viel. City-doelman Ederson voorkwam een treffer van Chris Wood. Voor rust lieten David Silva en Sergio Agüero namens the Citizens na om de openingstreffer op het scorebord te zetten, waardoor de eerste 45 minuten zonder doelpunten bleven. Direct na rust voorkwam Burnley-doelman Tom Heaton tot twee keer toe een treffer van Manchester City, na pogingen van Agüero en Aymeric Laporte.

Burnley wist het doel uiteindelijk net iets langer dan een uur schoon te houden. Bernardo Silva bracht de bal in het strafschopgebied, waar Agüero kon controleren. Het leer bleef vervolgens liggen en met de nodige moeite kon de Argentijnse spits tot een schot komen. De poging leek door een verdediger van Burnley van de lijn gehaald te worden, maar na een paar seconden kende Paul Tierney toch de treffer toe aan Agüero. Een kwartier voor tijd leek Gabriel Jesus het duel te belissen, na een zeer fraaie aanname. Ben Mee wist zijn inzet echter net voor de lijn weg te halen.

Doordat een tweede City-treffer uitbleef, was het duel op Turf Moor spannend tot de laatste minuten. In de slotfase bracht Guardiola John Stones en Nicolás Otamendi in voor Agüero en Raheem Sterling om de minimale marge over de streep te trekken en dat lukte uiteindelijk, waardoor Manchester City weer een voorsprong van één punt heeft op de naaste achtervolger Liverpool. The Reds nemen het in de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog op tegen Newcastle United (uit) en Wolverhampton Wanderers (thuis).

Hockey: Bloemendaal en Kampong naar play-offs, Oranje-Rood doet goede zaken

Koploper Bloemendaal en achtervolger Kampong hebben zich geplaatst voor de play-offs in de Hockey Hoofdklasse Heren. Bloemendaal won zondag in de klassieker met 4-2 van Amsterdam en landskampioen Kampong rekende met 3-1 af met Den Bosch. De nederlagen van Amsterdam en Den Bosch waren goed nieuws voor Oranje-Rood in de strijd om een play-offticket. De Eindhovense formatie won in eigen huis de Brabantse derby met 4-0 van Tilburg. Almere stond de rode lantaarn af aan SCHC.

Bloemendaal - Amsterdam (4-2)
De hockeyklassieker was een prooi voor Bloemendaal. De koploper kwam na vijf minuten op voorsprong en na de gelijkmaker van Amsterdam liep Bloemendaal uit naar een 4-1 voorsprong voordat Tijn Lissone de eindstand op het bord zette. Met de zege plaatste de Mussen zich voor de 23ste keer voor de play-offs. Die play-offs lijken voor Amsterdam uit het zicht. In de drie resterende wedstrijden moeten de hoofdstedelingen een achterstand van vijf punten op Oranje-Rood goedmaken.

Oranje-Rood - HC Tilburg (4-0)
Oranje-Rood is wellicht de winnaar van de week. Na een voortijdige uitschakeling vorige week in de EHL en het plotselinge vertrek afgelopen donderdag van coach Roger van Gent had interim-coach Toon Siepman weinig tijd om de mannen klaar te stomen. Maar het lukte de ervaren coach en de formatie won met duidelijke cijfers van Tilburg. Met twee rake strafcorners wees Mink van der Weerden zijn ploeg naar de overwinning. Door de nederlagen van concurrenten Den Bosch en Amsterdam heeft de ploeg wat lucht in de strijd om een ticket voor de play-offs.

Kampong - Den Bosch (3-1)
Voor het achtste seizoen op rij plaatste Kampong zich voor de play-offs. De landskampioen had voldoende aan een gelijkspel met Den Bosch, maar won op eigen veld met 3-1. Jip Janssen was met twee doelpunten uit een strafcorner de gevierde man bij de Utrechtse ploeg voor wie Robbert Kemperman de score had geopend. Joaquin Menini scoorde tegen voor Den Bosch, dat terrein verloor in de strijd om een ticket in de play-offs. Het verschil met nummer vier Oranje-Rood bedraagt drie punten met nog drie duels te gaan.

Klein Zwitserland - HGC (1-2)
Promovendus Klein Zwitserland incasseerde alweer de achtste nederlaag in negen competitieduels. Dit keer was HGC nipt met 2-1 te sterk. Vlak voor rust opende Ashley Jackson de score uit een strafcorner. Vanaf de kop van de cirkel maakte Enzo Torossi na de pauze gelijk. Drie minuten later besliste Kenta Tanaka het duel in het voordeel van de ploeg uit Wassenaar. HGC blijft door de zege op koers voor de play-offs. Klein Zwitserland staat tiende. De formatie kan zich nog veilig spelen, omdat Tilburg verloor, maar Klein Zwitserland kan ook nog rechtstreeks degraderen. Het verschil met de nieuwe hekkensluiter SCHC is slechts een punt.

Almere - Pinoké (3-3)
Na vijf nederlagen op rij pakte Almere eindelijk weer een een punt. In eigen huis werd het 3-3 tegen Pinoké. Door de puntendeling nam Almere afscheid van de laatste plaats. Op doelsaldo staat SCHC nu laatste. Almere kwam tegen de Steekneuzen tot twee keer toe op voorsprong. Alexander Hendrickx ontpopte zich opnieuw tot redder in nood voor Pinoké. Twee minuten na de 3-2 van Stijn Jolie pushte de Belg de gelijkmaker binnen en stelde zodoende een punt veilig.

SCHC - Rotterdam (2-5)
De zesde nederlaag in zeven duels betekende dat SCHC de nieuwe hekkensluiter is in de Hoofdklasse Heren. Op doelsaldo is de Bilthovense formatie op de ranglijst gepasseerd door Almere, dat met 3-3 gelijkspeelde tegen Pinoké. Omdat de andere concurrenten Klein Zwitserland en Tilburg geen punten pakten, is directe degradatie voor SCHC nog allerminst een voldongen feit.

Stand Hoofdklasse Heren
1.Bloemendaal 19-45
2.Kampong 19-45
3.HGC 19-37
4.Oranje-Rood 19-36
5.Den Bosch 19-33
6.Amsterdam 19-31
7.Rotterdam 19-30
8.Pinoké 19-18
9.Tilburg 19-13
10.Klein Zwitserland 19-10
11.Almere 19-9
12.SCHC 19-9

F1: Uitslag Grand Prix van Azerbeidzjan

De derde editie van de Grand Prix van Azerbeidzjan is gewonnen door Valtteri Bottas. De Fin zorgde in de straten van Baku samen met Lewis Hamilton voor een dubbelzege voor Mercedes, bepaald niet voor het eerst. Sebastian Vettel completeerde het podium, Max Verstappen werd vierde.

Polesitter Bottas moest bij de start even alle zeilen bijzetten om zich Hamilton van het lijf te houden, terwijl achter Vettel gestreden werd om plek vier: Sergio Perez zette zijn Racing Point-bolide brutaal langs de Red Bull van Verstappen, die een paar ronden later wel de vierde plek weer terug in beslag nam.

De vanaf plek acht vertrokken Charles Leclerc werkte zich op zijn mediumbanden naar voren en bij een DRS-aanval van de Monegask was Verstappen kansloos. Leclerc pakte na de pitstops van de koplopers de leiding, terwijl Pierre Gasly - gestart uit de pitstraat - zich opwerkte naar de zesde stek.

Het was vervolgens even lange tijd stevig knokken om wakker te blijven, tot Bottas, Hamilton en Vettel Leclerc uiteindelijk kwamen verschalken. Daniel Ricciardo ging vervolgens nog in de fout en reed daarmee zichzelf en Daniil Kvyat uit de race, wat even voor enige reuring zorgde.

Zestien ronden voor het einde kwam Leclerc een setje zachte banden halen, wat Verstappen plek vier opleverde. Verstappens teamgenoot Gasly was ondertussen ook nog niet binnen geweest, maar een topklassering zat er voor hem niet in: de Fransman moest zijn Red Bull, met vermoedelijk motorpech, aan de kant parkeren.

Dat zorgde dan weer voor een virtual safety car, waarna Hamilton nog even aandrong bij Bottas. De Fin hield echter keurig stand en pakte de winst, voor Hamilton en Vettel. Verstappen werd ver voor Leclerc vierde, Perez eindigde op een keurige zesde plek.

De start van de race. (PRO SHOTS/Action Images)
De start van de race. (PRO SHOTS/Action Images)

Uitslag Grand Prix van Azerbeidzjan

Pos.  Rijder Team Tijd
1.   V. Bottas Mercedes 1:31:52.942
2.   L. Hamilton Mercedes +1.524
3.   S. Vettel Ferrari +11.739
4.   M. Verstappen Red Bull +17.493
5.   C. Leclerc Ferrari +69.107
6.   S. Pérez Racing Point +76.416
7.   C. Sainz Jr. McLaren +83.826
8.   L. Norris McLaren +100.268
9.   L. Stroll Racing Point +103.816
10.   K. Räikkönen Alfa Romeo +1 ronde
11.   A. Albon Toro Rosso +1 ronde
12.   A. Giovinazzi Alfa Romeo +1 ronde
13.   K. Magnussen Haas +1 ronde
14.   N. Hulkenberg Renault +1 ronde
15.   G. Russell Williams +2 ronden
16.   R. Kubica Williams +2 ronden
17.   P. Gasly Red Bull DNF
18.   R. Grosjean Haas DNF
19.   D. Kvyat Toro Rosso DNF
20.   D. Ricciardo Renault DNF

Man opgepakt voor omverrijden agent

Een agent die vannacht in Maastricht slachtoffer werd van het roekeloze rij- en vluchtgedrag van een automobilist, is weer thuis. Na medisch onderzoek in het ziekenhuis blijkt hij verschillende kneuzingen te hebben opgelopen, onder meer aan ribben en heup. De verdachte zit vast in afwachting van voorgeleiding aan de rechter-commissaris. De verdachte, een 31-jarige man uit Maastricht, wordt onder meer poging tot doodslag ten laste gelegd.

Het was rond 03.45 uur toen de politie de verdachte wilde controleren bij het Koningin Emmaplein in Maastricht. Hij ging er vandoor en er ontspon zich een achtervolging door Maastricht. Die leidde onder meer langs de Malbergsingel naar de Schepelruwe, waar de verdachte uiteindelijk werd gestopt. Hier werd de agent omvergereden door de verdachte. Er moesten waarschuwingsschoten aan te pas komen om de verdachte zijn vluchtpoging te laten staken en hem aan te houden.

Arsenal geeft rampweek vervolg met nederlaag in Leicester

Arsenal heeft zondagmiddag wederom averij opgelopen in de strijd om een Champions League-ticket. Met tien man ging de ploeg onderuit in Leicester. Na nederlagen tegen Crystal Palace (2-3) en Wolverhampton Wanderers (3-1), verloor het zwalkende elftal van Unai Emery ditmaal van Leicester City (3-0). Manchester United en Chelsea, concurrenten in het gevecht om een top vier-klassering, komen later deze zondag in actie op Old Trafford en kunnen profiteren van de zoveelste misstap van the Gunners buitenshuis.

Leicester City was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. Het overwicht resulteerde in kansen voor James Maddison en de altijd alerte Jamie Vardy, al bleven vroege treffers uit. Een kopbal van Wilfred Ndidi werd onschadelijk gemaakt door de Londense defensie. Arsenal speelde bijzonder angstig en dat werd er niet beter op na de rode kaart voor Ainsley Maitland-Niles. De verdediger, die eerder al een gele kaart ontving, kwam veel te hard in en moest direct vertrekken van arbiter Michael Oliver. Het was dankzij het bekwame optreden van Bernd Leno dat de bezoekers het rustsignaal haalden zonder tegendoelpunten.

In de tweede helft sloeg het noodlot alsnog toe voor het tiental van Arsenal. Maddison tekende na een uur spelen voor een puntgave voorzet en de door AS Monaco uitgeleende Youri Tielemans verschalkte Leno met een bekeken kopbal. Het was het derde doelpunt van de Belgische middenvelder namens de kampioen van 2016. Leicester City leunde niet op de minieme voorsprong en ging met Tielemans als aanjager op zoek naar een verdubbeling van de marge. Leno hield Harvey Barnes van scoren af en ook Vardy liet een goede mogelijkheid onbenut.

Het had echter geen verstrekkende gevolgen voor Leicester City, want Arsenal kon ook na rust geen enkele vuist maken in aanvallend opzicht. Ook het inbrengen van Eddie Nketiah voor de tegenvallende Alexandre Lacazette bood geen soelaas voor de gasten uit Londen. Vardy maakte in de absolute slotfase aan alle onzekerheid een einde in het King Power Stadium. Leno had geen antwoord op de kopbal van de ervaren aanvaller, die even later ook nog zijn tweede treffer van de middag aantekende. De ervaren spits had daarmee een groot aandeel in de derde verliesbeurt van Arsenal in acht dagen tijd.

Kipchoge wint marathon Londen in tweede tijd ooit

Eliud Kipchoge heeft de marathon van Londen gewonnen. De Keniaan liep de 42,195 kilometer in 2.02.37, de tweede tijd ooit op de marathon. Bij de vrouwen was Brigid Kosgei de winnares.

Na 25 kilometer nam Kipchoge de leiding in de wedstrijd. De Ethiopiër Mosinet Geremew kon lang in het spoor blijven maar twee kilometer voor de finish moest hij de Keniaan laten gaan. Geremew kwam achtttien seconden later als tweede over de finish. Zijn landgenoot Mule Wasihun werd derde.

Voor Kipchoge was dit de vierde overwinning in Londen. Zijn eindtijd was een minuut langzamer dan het wereldrecord van 2.01.39 dat ook op zijn naam staat. Dat record liep Kipchoge vorig jaar september in Berlijn.

Brigid Kosgei won de wedstrijd bij de vrouwen. De Keniaanse kwam met een persoonlijk record van 2.18.20 alleen over de finish. Winnares van vorig jaar Vivian Cheruiyot werd tweede. Op de derde plaats finishte de Ethiopische Roza Dereje. Voor de 25-jarige Kosgei was dit haar vierde zege in een marathon.

Winnaar marathon Londen. (PRO SHOTS/Action Images)
Winnaar marathon Londen. (PRO SHOTS/Action Images)

Vooruitblik op het weer in mei

Mei zal dit jaar waarschijnlijk zacht en droog verlopen. De eerste helft van de maand is het licht wisselvallig met afwisselend frisse en buiige dagen en warme en zonnige dagen. In de tweede helft van de maand neemt de kans op zomers warme dagen toe en wordt de neerslagkans kleiner. Hierdoor verloopt de maand gemiddeld genomen ongeveer een graad te warm en droger dan normaal.

In de eerste helft van mei krijgen we regelmatig te maken met noordwesten- tot zuidwestenwinden. Dit levert typisch Nederlands lenteweer op met zon, stapelwolken en soms een bui. Waait de wind uit het noordwesten dan is het aan de frisse kant met maxima van 10-15 graden. Bij zuidwestenwind kunnen we maxima van 15-20 graden verwachten en op zonnige dagen stijgt het kwik soms tot boven 20 graden.

In de tweede helft van mei waait de wind waarschijnlijk vaak vanuit het warme oosten. Een zonnige en warme tweede helft van mei ligt dus in het verschiet. Daarbij stijgt de kans op zomerse dagen met maxima van 25 graden of meer. Gemiddeld is het droger dan normaal, maar een lokaal warmte-onweer behoort wel tot de mogelijkheden.

Er wordt een maandgemiddelde temperatuur verwacht van ongeveer 14 graden tegen 13,1 normaal. De hoeveelheid neerslag komt waarschijnlijk uit onder de normaal van 61 mm. De verschillen van plaats tot plaats kunnen groot zijn.

Opnieuw een droge en warme zomer
Voor juni zijn er sterke signalen voor beduidend droger weer dan normaal. Ook is er een duidelijke indicatie (70% kans) voor een bovengemiddeld warm verloop van de eerste zomermaand. Zoals het er nu naar uitziet blijft het ook in juli warmer en droger dan normaal. In augustus is de kans op Hollands zomerweer met zon, stapelwolken en enkele buien groot. Voor vakantiegangers in eigen land zijn dit natuurlijk veelbelovende vooruitzichten, maar voor de droogte in de natuur is dit een zeer ongunstig scenario.

Vorig jaar warmste mei in ruim 300 jaar
In 2018 beleefden we de warmste meimaand ooit gemeten. In De Bilt kwam de gemiddelde mei-temperatuur uit op 16,4 graden tegen 13,1 graden normaal. Niet eerder waren er zoveel warme en zomerse meidagen. Maar liefst op 21 dagen werd het in De Bilt 20 graden of meer en daarvan werd het dertien keer zomers warm met maxima van 25 graden of meer. Op 29 mei werd het zelfs al tropisch warm met 30,7 graden. Ook de nachten verliep extreem warm. Op 30 mei werd officieel de warmste meinacht ooit gemeten met een minimum van 18,0 graden in De Bilt. Het leek wel hoogzomer!

Met gemiddeld over het land 291 uur zon was mei de op drie na zonnigste sinds het begin van de metingen. Met gemiddeld 50 mm verliep mei vrij droog, maar door lokaal noodweer waren de verschillen groot. In Brielle en Dronten viel 114 mm tegen 13 mm op Vlieland!

Dat wordt weer zweten (Foto ter illustratie: Pixabay)
Dat wordt weer zweten (Foto ter illustratie: Pixabay)

Cillessen aast op speeltijd: "Hopelijk komt er een nieuwe club"

Jasper Cillessen heeft gemengde gevoelens bij de landstitel van Barcelona. De doelman komt nog steeds nauwelijks in actie. Cillessen is een vaste waarde in het Nederlands elftal, maar hij moet bij zijn werkgever Marc-André ter Stegen voor zich dulden. Alleen in het bekertoernooi is een rol weggelegd voor de reservedoelman.

Cillessen hint voor de camera van Ziggo Sport naar een zomerse transfer. "Ik ga eerst met vakantie en hopelijk komt er een nieuwe club waar ik kan spelen, want ik wil graag spelen", zegt de sluitpost na afloop van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Levante (1-0) over de complexe situatie bij de Catalaanse topclub.

Mocht de doelman blijven, dan wordt hij ploeggenoot van Frenkie de Jong. De middenvelder van Ajax is met ingang van volgend seizoen speler van Barcelona. "Maar die andere, is dat al zeker dan?" doelt de keeper van Oranje op de vermeende interesse in Matthijs de Ligt, die op zijn beurt gecharmeerd is van de Spaanse kampioen. "Ik durf bijna te zeggen wie niet. Als je de kans krijgt om naar Barcelona te gaan, dan ga je."

Voor Cillessen zou het geweldig zijn om zijn periode in Barcelona af te sluiten met de eindzege in de Champions League. "Uiteindelijk is dat het grote doel", beaamt de ex-Ajacied. "Makkelijk zal het niet worden. Liverpool is een goede ploeg en wij weten allemaal wat ze kunnen en wat ons te wachten staat."

Spaanse scheidsrechter bij eerste duel tussen Ajax en Tottenham

De UEFA kiest voor Spaanse arbitrage bij de eerste ontmoeting tussen Tottenham Hotspur en Ajax in de halve finale van de Champions League. Antonio Mateu Lahoz neemt dinsdagavond de fluit ter hand in Londen, zo meldt de Europese voetbalbond zondagochtend via de officiële kanalen. De 42-jarige arbiter heeft dit seizoen vijf wedstrijden in het miljardenbal achter zijn naam staan.

Lahoz was viermaal eerder als scheidsrechter betrokken bij een duel van Tottenham Hotspur in Europees verband. De laatste keer was bij de thuiswedstrijd van the Spurs tegen Borussia Dortmund in de achtste finale van de Champions League. De Londenaren zegevierden toen met 3-0 en namen daarmee een voorschot op een plaats in de kwartfinale. De leidsman uit Spanje was ook actief op het WK van afgelopen zomer in Rusland.

Tottenham Hotspur verloor afgelopen zaterdag voor de eerste keer in het nieuwe stadion. West Ham United won met minimale cijfers (0-1) en bezorgde het elftal van Mauricio Pochettino daarmee een slechte generale voor de thuiswedstrijd tegen Ajax. De formatie van Erik ten Hag kwam afgelopen dinsdag voor het laatst in actie. Op eigen veld werd Vitesse verslagen (4-2).

De Vries grijpt naast F2-podium, Latifi wint chaotische race

Nicholas Latifi heeft de tweede Formule 2-race van het weekeinde in Baku gewonnen. De Canadees van DAMS hield Juan Manuel Correa en Jack Aitken van zich af in een chaotische race, waarin Nyck de Vries als vierde eindigde.

Sean Gelael nam bij de start de leiding over van polesitter Nikita Mazepin, maar een botsing tussen Tatiana Calderon, Ralph Boschung en Louis Deletraz bracht de safety car al snel naar buiten. Latifi stoomde bij de herstart op naar plek twee, de van de zevende stek vertrokken De Vries vocht zich via Dorian Boccolacci naar de vijfde stek.

Leider Gelael viel vervolgens snel terug en Latifi had vanaf dat moment de leiding in handen. Een crash van Guiliano Alesi zorgde ervoor dat de safety car weer naar buiten moest komen, Luca Ghiotto, Mazepin en Jordan King waren twee bochten na de herstart verantwoordelijk voor de volgende neutralisatie.

De Vries kwam met een prima actie voorbij Aitken naar de derde plek, maar bij het ingaan van de laatste ronde slipstreamde de Brit er alsnog weer langs. De Nederlander hield Mick Schumacher nog wel achter zich en eindigde als vierde.

Eerste thuiszege voor Atlanta United

Zaterdag heeft Frank de Boer met Atlanta United FC de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. In de wedstrijd tegen Colorado Raptors maakte middenvelder Julian Gressel het enige doelpunt van de wedstrijd.

Lang bleef het 0-0 in het Mercedes-Benz Stadium. Een kwartier voor tijd scoorde de Duitser Gressel het winnende doelpunt. Door de winst stijgt Atlanta van de twaalfde naar de tiende plaats in de MLS, al hebben naaste concurrenten Columbus Crew SC, Orlando City en New York City FC twee en drie wedstrijden meer gespeeld.

Norwich City terug in Premier League

Norwich City keert komend seizoen terug in de Premier League. De club van doelman Tim Krul won zaterdag met 2-1 van Blackburn Rovers en is daarmee zeker van promotie.

Sheffield United is de nummer twee in de Championship en ook bijna zeker van promotie. De club heeft zes punten meer én een beter doelsaldo dan eerste achtervolger Leeds United. Die club speelt zondag tegen Aston Villa en kan het verschil verkleinen tot drie punten. Komende week staat de laatste speelronde op het programma.

Wessel zoekt zijn Koningsdag-romance: 'Heb geen flauw idee wie ze is'

Toen Wessel zaterdagmiddag op de Amsterdamse wateren dobberde met een groep vrienden, ontmoette hij een vrouw. In de tien seconden dat ze langs elkaar heen voeren, zoenden ze.

Nu is hij naar haar op zoek. "Ik had haar nog nooit eerder gezien. We hadden met zo'n twintig man een bootje gehuurd en waren op het water. Zij stond op een andere boot en toen maakten we oogcontact", vertelt Wessel. "Zij stak haar hand naar me uit, toen pakte ik die vast en trok ik haar naar me toe. En op dat moment zoenden we."

Na dat vurige maar kortstondige moment wil Wessel de mysterieuze vrouw graag nog een keer zien. "Maar het ging allemaal echt in een split second, ik kan me het allemaal niet meer echt herinneren." Hij weet dan ook niet meer hoe ze er precies uit zag. "Ik weet alleen nog dat ze er goed uit zag. Ze had mooie ogen en mooie haren. Ik heb echt geen flauw idee wie ze is.", "Ik zou het wel echt heel leuk vinden om haar nog eens te zien", zegt hij. "Dus als ze dit leest, zou ik willen zeggen: als jij het ook leuk vond, laten we dan een keer een drankje doen."

Ben of ken jij de bewuste vrouw? Stuur dan een berichtje aan AT5 op het WhatsApp nummer 0651190938! 

Sommige culturen zijn gewoon beter!

Een gouwe ouwe van alweer drie jaar terug, van de immer erudiete en beschaafde Brit Paul-Joseph Watson, wilde ik jullie toch niet onthouden. Hoewel dus drie jaar oud is het onderwerp nog gewoon kakelvers en omstreden. Veel linkse dwaallichten beweren graag anders maar 'PJ' toont met diverse voorbeelden aan dat er maar één cultuur is die overal bovenuit steekt: de Westerse! En daar mogen we best wel trots op zijn!

Twee gewonden bij ongeval Afsluitdijk

Bij een ongeluk op de Afsluitdijk (A7) ten hoogte van Den Oever zijn zaterdag rond 17.00 uur twee personen gewond geraakt. Agenten kregen een melding dat er een auto te water was geraakt op de A7. Bij aankomst zagen de agenten dat er een auto van de weg was geraakt en vlak voor het water tot stilstand was gekomen.

De bestuurder en de passagier zijn hierbij gewond geraakt. Passanten ontfermden zich om de slachtoffers. De 28-jarige bestuurder uit Drachten is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De passagier, een vrouw van 19 uit Drachten, is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De afdeling verkeersongevallenanalyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Opnieuw verrassing op WK snooker: Titelverdediger Williams en Selby vroegtijdig uitgeschakeld

Na Ronnie O’Sullivan in de eerste ronde ligt ook titelverdediger Mark Williams vroeg uit het toernooi. De 44-jarige Welshman, ook al wereldkampioen in 2000 en 2003, werd zaterdag in de tweede ronde in het Crucible Theatre van Sheffield met 13-9 uitgeschakeld door David Gilbert.

Na de eerste twee sessies stond Williams met 9-7 achter. Tussen de twee sessies was de titelverdediger nog wel naar het ziekenhuis geweest doordat de snookeraar last had van steken in zijn borst. Testen in het ziekenhuis wezen uit dat er niks aan de hand was met het hart, maar de klachten kwamen het spel niet ten goede. In de slotsessie wist Williams nog wel het eerste frame te winnen, waarna Gilbert drie frames op rij pakte met breaks van 62, 52 en 139. Williams pakte nog wel het 21ste frame, alleen dat was uitstel executie want het frame daarna ging met een break 89 naar Gilbert, en zo plaatste hij zich zo voor de kwartfinales van het WK.

Ook voor Mark Selby, de nummer twee van de wereld, is het WK voorbij. De drievoudig wereldkampioen (2014, 2016 en 2017) verloor in de tweede ronde van Gary Wilson. Na twintig frames was het duel mooi in evenwicht, maar uiteindelijk trok Wilson de wedstrijd naar zich toe door frames 21, 22 en 23 te winnen, waardoor de Engelsman zich voor het eerst plaatst voor de kwartfinale van het WK. In de eerste ronde had Wilson in het laatste frame nipt gewonnen van de Belg Luca Brecel.

De nummer vier van de wereld Neil Robertson wist zich wel te plaatsen voor de kwartfinales van het WK snooker. De Australiër, die in 2010 het WK snooker op zijn naam schreef, maakt in de eerste twee rondes indruk op het WK in Sheffield. In de eerste ronde hoefde de voormalig nummer één van de wereld maar één frame af te staan tegen Michael Georgiou en ook in de tweede ronde won de Australiër makkelijk zijn partij. Met breaks van 106, 127, 120, 88 en 95 won hij eenvoudig van Shaun Murphy, die in de eerste nog met 10-0 won van de Chinees Luo Honghao. 

Amateur James Cahill, die in de eerste ronde nog de snookerwereld verbaasde door Ronnie O'Sullivan uit te schakelen, ligt er ook uit op het WK snooker. De wedstrijd tussen Cahill en zijn tegenstander Stephen Maguire ging lang gelijk op. Na 22 frames was de stand gelijken en leek Cahill in het 23ste frame op voorsprong te komen. De 23-jarige amateur had de ballen mooi geopend en leek op weg naar een mooie break, maar hij ging de fout in toen hij een simpele rode bal wilde potten. Met zijn vest raakte hij de roze bal en dat leverde hem zes strafpunten op, maar nog erger was dat zijn beurt voorbij was. Maguire won vervolgens het frame en bracht de stand op 12-11. Cahill trok de stand in het volgende frame weer gelijk, alleen in het slotframe ging de winst toch naar de Schot Maguire. Hij bereikte zo de kwartfinale van het WK snooker.

Het duel in de tweede ronde is toch wel Judd Trump tegen de Chinees Ding Junhui. Na de eerste sessie, die wat tegenviel, staat Trump met 5-3 voor. De Engelsman had in de eerste sessie het betere van het spel, alleen kon Ding de schade nog enigzins beperkt houden, nadat de Chinees de laatste twee frames van de sessie won. In de andere tweede ronde, die ook al is gestart, gaat het tussen John Higgins en Stuart Bingham en staat de stand na acht frames gelijk: 4-4.

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Vaak is het schrikken als je een huis in deze rubriek ziet. Te duur, te rommelig, bizarre inrichting of een krot. Dit huis in Kats in Zeeland vind ik er leuk uitzien. Het huis is leuk en de inrichting heeft ook wel wat. Ik vind het wel iets weg hebben van een poppenhuis in het groot. En voor 1.140.000 euro kan het van eigenaar wisselen. Kijk maar eens mee...

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats
Fun met Funda #150 - Poppenhuis in Kats

Messi bezorgt Barcelona 26e landstitel

FC Barcelona is voor de 26e keer landskampioen geworden in Spanje. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de ploeg negen punten voor op Atletico Madrid, maar op basis van het onderling resultaat is Barça niet meer in te halen.

Een spektakelstuk was het thuis tegen Levante niet, het bleef bij slechts één goal: Lionel Messi werkte de Catalanen na een dik uur naar de landstitel, al de zevende sinds 2010. Real Madrid is met 33 titels recordhouder, maar won sinds 2010 slechts twee keer.

Uitslagen LaLiga zaterdag
Athletic de Bilbao - Alaves 1-1
Atletico Madrid - Valladolid 1-0
Leganes - Celta de Vigo 0-0
FC Barcelona - Levante 1-0

Barcelona kampioen. (PRO SHOTS/SIPA USA)
Barcelona kampioen. (PRO SHOTS/SIPA USA)

Rennes verrast PSG in bekerfinale, Neymar slaat fan

Stade Rennes heeft in Frankrijk voor een stevige sensatie gezorgd. De ploeg won in het Stade de France in Parijs de finale van de Coupe de France tegen Paris Saint-Germain, dat na strafschoppen onderuit ging.

Al na dertien minuten opende Dani Alves de score voor PSG met een fraaie volley, Neymar tekende niet veel later voor de dikverdiende 0-2. De storm was wat gaan liggen en de nummer elf van de competitie vocht terug: M'Baye Niang schoot kort voor rust op de paal, Presnel Kimpembe hielp Rennes met een eigen goal op weg.

In de tweede helft kopte Mexer een corner binnen: 2-2, waarna Kylian Mbappé in de verlenging op de paal schoot. Hatem Ben Arfa nam in de verlenging bijna revanche: hij speelde vorig jaar geen minuut bij PSG en komt inmiddels uit voor Rennes. Mbappé kon zich in de slotfase niet bedwingen en schoffelde Damian da Silva hard onderuit, waar hij meer dan terecht rood voor kreeg. Daar leek ook PSG-trainer Thomas Tuchel het mee eens te zijn: hij keurde Mbappé geen blik waardig.

Uiteindelijk moesten penalties de beslissing brengen, de eerste elf gingen allemaal raak. Christopher Nkunku werd de faler van de avond en schoot over, waardoor Rennes won. Neymar liet zich bij het ophalen van de medailles nog even gaan: iemand riep naar verluidt iets - mogelijk 'leer voetballen!' - tegen de Braziliaanse aansteller van beroep en die gaf hem gelijk een tik. Mogelijk krijg hij zo nog weer een straf, nadat hij dat eerder ook al kreeg wegens een Instagram-post met kritiek op de arbitrage in de Champions League.

Flinke ravage bij plofkraak Amsterdam

Op het Delflandplein in Amsterdam is er vanochtend omstreeks 8.00 uur een plofkraak gepleegd. Er is enorme schade ontstaan aan de gevel van het pand. 'De halve muur is weg', aldus een buurtbewoner.

Getuigen spreken van twee motoren en minimaal twee, misschien drie daders. Op videobeelden en foto's is een scooter met twee vluchtende verdachten te zien.

Het hele plein is ruim afgezet. De Explosieven Opruimingsdiens Defensie (EOD) is op het Delflandplein een onderzoek begonnen met betrekking tot mogelijk achtergebleven explosief. De politie meldt dat het enige tijd kan duren.

De politie is via een Burgernet-melding op zoek naar twee personen waarvan een met een stevig postuur, donker gekleed en met een zwart masker/helm op een zwarte scooter. 

Het is niet de eerste keer dat er op het Delflandplein een plofkraak is gepleegd. In december vorig jaar werd er een geldautomaat beschadigd door een explosie. Toen hebben de daders niets buit kunnen maken.

MLB: Boston Red Sox verliezen opnieuw

De Boston Red Sox hebben opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Tegen divisiegenoot Tampa Bay Rays ging de winnaar van de World Series van afgelopen het afgelopen met 2-1 onderuit.

Tampa Bay Rays kwam in de eerste inning al voorsprong via een homerun van Yandy Diaz, zijn zevende homerun van het seizoen. In de vierde inning verdubbelde 'The Rays' hun voorsprong dankzij een binnen geslagen punt van Mike Zunino.

De Boston Red Sox kwamen pas in de achtste inning tot scoren, en dat was vooral te danken aan de startende werper Charlie Morton. De 35-jarige werper, die dit seizoen overkwam van de Houston Astros, kreeg in zes innings geen runs tegen en hoefde maar twee honkslagen te incasseren. Mookie Betts was het in de achtste inning die een homerun sloeg, maar verder kwam de ploeg uit Boston niet.

Door de nederlaag hebben de Boston Red Sox nu al een achterstand van 6,5 games op divisieleider Tampa Bay Rays. De Boston Red Sox hebben zondag een kans om wat aan de achterstand terug te doen, want dan staat nog een wedstrijd op het programma tussen de beide ploegen.

Bij de andere divisiegenoot New York Yankees had Gary Sanchez een belangrijk aandeel in de zege van de Yankees. In de vijfde inning sloeg de catcher, die net is teruggekeerd van een blessure, een monster homerun van 467 feet en was tevens een grandslam homerun. Dat zou uiteindelijk genoeg zijn voor een 6-4 zege tegen de San Francisco Giants.

Grandslam homerun van Gary Sanchez (Bron Youtube.com)

Uitslagen MLB zaterdag:
Minnesota Twins - Baltimore Orioles 9-2
St. Louis Cardinals - Cincinnati Reds 6-3
Toronto Blue Jays - Oakland Athletics 7-1
Boston Red Sox - Tampa Bay Rays 1-2
Washington Nationals - San Diego Padres 3-8
San Francisco Giants - New York Yankees 4-6
Houston Astros - Cleveland Indians 4-3
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 12-9
New York Mets - Milwaukee Brewers 6-8
Kansas City Royals - Los Angeles Angels 9-4
Atlanta Braves - Colorado Rockies 5-9
Arizona Diamondbacks - Chicago Cubs 1-9
Seattle Mariners - Texax Rangers 1-15
Los Angeles Dodgers - Pittsburgh Pirates 3-1

Van Barneveld wint clash tegen Wattimena; treft nu Van Gerwen

Raymond van Barneveld staat in de achtste finales van de German Darts Open. Hij won met 6-5 van Jermaine Wattimena. In de volgende ronde wacht een clash met een andere landgenoot; Michael van Gerwen. 

De vijfvoudig wereldkampioen kwam uitstekend uit de startblokken en kwam 4-1 vppr. Wattimena knokte zich echter langzaam terug in het duel en zorgde in de tiende leg voor de gelijkmaker, nadat Van Barneveld drie matchpijlen miste. Wattimena mocht vervolgens aan de beslissende leg beginnen, maar kon in zijn eerste vijf beurten slechts één triple vinden. Een 150-score kwam te laat, want Van Barneveld gooide 86 uit voor de winst.

Van Gerwen boekte een makkelijke 6-1 zege op Dimitri van den Bergh. Andere landgenoten werden uitgeschakeld. Vincent van der Meer verloor met 6-3 van Darren Webster. Jerry Hendriks ging er met 6-1 af tegen Joe Cullen. Jeffrey de Zwaan zag zijn toernooi eindigen met een 6-3 nederlaag tegen Ian White. 

Zondag is de finaledag van de German Darts Open. In de middag treffen Van Gerwen en Van Barneveld elkaar. De winnaar zal in de avond de kwartfinales spelen en eventueel de halve finales en finale. 

Uitslagen German Darts Open 2019 - Ronde II
Darren Webster 6-3 Vincent van der Meer
Jamie Hughes 6-4 Simon Whitlock
Joe Cullen 6-1 Jerry Hendriks
Daryl Gurney 6-2 David Pallett
Adrian Lewis 6-3 James Richardson
Gerwyn Price 6-5 Steve Beaton
Ian White 6-3 Jeffrey de Zwaan
James Wade 6-5 Luke Humphries

Dave Chisnall 6-3 Ted Evetts
Nathan Aspinall 6-3 Jonny Clayton
Rob Cross 6-4 Chris Dobey
Peter Wright 6-2 Steve Lennon
John Henderson 6-3 Max Hopp
Mensur Suljovic 6-5 Mickey Mansell
Michael van Gerwen 6-1 Dimitri Van den Bergh
Raymond van Barneveld 6-5 Jermaine Wattimena

Achtste finales - vanaf 13.15 uur
Gerwyn Price v Jamie Hughes
Rob Cross v Joe Cullen
Adrian Lewis v John Henderson
Ian White v Darren Webster
Peter Wright v Dave Chisnall
Mensur Suljovic v Daryl Gurney
James Wade v Nathan Aspinall
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld

Kwartfinales vanaf 19.15 uur
Price/Hughes v Cross/Cullen
Lewis/Henderson v White/Webster
Wright/Chisnall v Suljovic/Gurney
Wade/Aspinall v Van Gerwen/Van Barneveld

Dronken Pool krijgt caféverbod na gooien met barkrukken

Een dronken man, van wie de identiteit nog niet bekend is, is vannacht in Vlissingen met flink wat verzet aangehouden door de politie. Hij kreeg een caféverbod omdat hij met (terras)meubilair gooide.

Hoewel de man, vermoedelijk van Poolse afkomst, er vandoor ging toen de politie arriveerde kon hij na een korte achtervolging in het Bellamypark worden aangehouden. Hoewel hij zich flink verzette bij zijn arrestatie, werd de man geboeid en overgebracht naar een cellencomplex. Hij zal vandaag verhoord worden. 

Dronken pool krijgt caféverbod na gooien met barkrukken (Afbeelding: Politie.nl)
Dronken pool krijgt caféverbod na gooien met barkrukken (Afbeelding: Politie.nl)

1600 kilo cocaïne tussen bananen in Rotterdamse haven

De Douane trof vrijdag 26 april 1600 kilo cocaïne aan in de haven van Rotterdam. Als dekmantel zat de lading verstopt tussen een vracht bananen. De Douane haalde direct de drugs uit de vracht en droeg de zaak over aan de politie.

Na de vondst door de Douane, hield de politie de vracht in de gaten. Zij zag zaterdag dat de vracht naar een loods in Dordrecht werd gereden. Hier werd de 40-jarige chauffeur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De lading was afkomstig uit Costa Rica.

Cocaïne tussen bananen (foto: Politie)
Cocaïne tussen bananen (foto: Politie)

FOK! Wat een weer: wolken en af en toe zon

Goeiedag!

Dat was gisteren wel even wennen na alle zon en warmte van afgelopen week. Verspreid over het land vielen er de hele dag door buien en in het zuidoosten van Brabant kwam er een onweersbui voor. Dat was ook de enige bui die onweer gaf in ons land. Bij mij was het voornamelijk grijs, maar bleef het op een enkel buitje na, wel meest droog. Gisteravond is de zon wat beter tevoorschijn gekomen. Het was met 12 graden behoorlijk fris.

Vandaag hebben we een afwisseling van wolken en af en toe zon. Met name in de zuidelijke helft kunnen er een aantal buien vallen. De hoeveelheden neerslag blijven wel beperkt. Het is nog steeds fris met een graad of 13. De wind komt uit het zuidwesten.

Komende week ziet het er weer overwegend droog uit met meer zon en iets hogere temperaturen. Met name in sommige delen van het zuidwesten en westen blijven dus erg droog deze maand. Ook bij mij is er als regenliefhebber slechts 18 mm gevallen. In grote delen van het land is er al zo'n 35 tot 40 mm gevallen. Behalve in het zuidwesten van Zeeland. Daar viel nog maar 9 mm.

Fijne zondag!  

Ergens. (Foto: DJMO)
De natuur komt al goed in bloei. (Foto:DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.