FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 15 januari 2017

Manchester United knokt zich in slotfase naast Liverpool

Manchester United heeft ervoor gezorgd dat Chelsea een nieuwe grote stap richting de landstitel kan zetten. De club hield Liverpool in toom. Het werd 1-1. Manchester United is de ploeg in vorm op dit moment in de Premier League. Tegen het Liverpool van trainer Jurgen Klopp was het echter niet gezegd dat de club zomaar zou winnen. De Reds verdedigden de tweede plek, maar waren de laatste twee wedstrijden uit vorm.

Ook op Old Trafford had Liverpool het lastig. Manchester United kwam als betere ploeg voor de dag, maar de mannen van Klopp pakten de voorsprong. Daarbij had het veel te danken aan United-middenvelder Paul Pogba.

Na een corner van Liverpool raakte de Fransman de bal met zijn hand in het eigen strafschopgebied. James Milner zette Liverpool uit de daaropvolgende penalty op voorsprong.

Liverpool bleef na de rust op de counter loeren. Het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker van United. Die kwam er ook met dank aan Zlatan Ibrahimovic. De Zweed was scherp toen een kopbal van Marouane Fellaini op de lat belandde. Uit de rebound bracht hij United een punt, waardoor Chelsea nu steviger aan kop staat in de Premier League.

Ziyech: "Ajax is topfavoriet, niet Feyenoord"

Feyenoord is nog altijd koploper, maar Hakim Ziyech vindt dat Ajax de grootste favoriet is om kampioen van Nederland te worden.

"Nee, Feyenoord is geen topfavoriet. Wij zijn topfavoriet. Wij doen niet onder voor Feyenoord en PSV en voetballend hebben we een beter team", zei Ziyech na de uitwedstrijd bij PEC Zwolle tegen FOX Sports. De Marokkaan scoorde twee keer in de wedstrijd die Ajax met 1-3 won.

Na achttien duels hebben de Amsterdammers nog steeds vijf punten achterstand op Feyenoord. "We moeten voorlopig naar onszelf kijken, elke wedstrijd volle bak gaan, dominant zijn en winnen", aldus Ziyech.

"Ik denk dat wij met het resultaat wel tevreden kunnen zijn, maar niet met het spel", besloot de 23-jarige sleutelspeler van Ajax. Volgende week zondag gaat de ploeg van trainer Peter Bosz op bezoek bij FC Utrecht, een week later komt ADO Den Haag op visite.

Durrant klopt Noppert in finale Lakeside

Darter Danny Noppert is er niet in geslaagd de wereldtitel Darts van de BDO te veroveren. In de finale was de als eerste geplaatste Glen Durrant met 7-3 te sterk.

Noppert begon nog wel goed in Frimley Green en kwam 2-1 voor, maar  wist die voorsprong niet uit te breiden. Na een 3-2 achterstand kwam hij nog wel een keer terug tot 3-3, maar wist vanaf dat moment geen set meer te winnen. Hij zal daardoor niet in de voetsporen treden van de eerdere Nederlandse winnaars Raymond van Barneveld (4x), Jelle Klaassen en Christian Kist.

Sherlock-finale uitgelekt

De laatste aflevering van de BBC-serie Sherlock is online uitgelekt voordat deze, vandaag, op televisie wordt uitgezonden. Dat meldt BBC News op basis van een tweet van producer Sue Vertue.

Het gaat om een Russische versie van de aflevering, die is online geplaatst, aldus Vertue: "Een Russische versie van #Sherlock The Final Problem is illegaal geüpload. Deel deze alsjeblieft niet. Je hebt het zo goed gedaan met het spoilervrij houden. Je bent er bijna."

Sherlock beleeft vandaag de finale van het vierde seizoen, en de dertiende aflevering in totaal. De serie ging in 2010 van start en heeft steeds drie afleveringen per seizoen gebracht, van ieder anderhalf uur per stuk. De verhalen zijn gebaseerd op die van Sherlock Holmes-bedenker Sir Arthur Conan Doyle, maar geplaatst in een moderne setting en soms grotendeels origineel voor de serie. De serie is bedacht door Doctor Who-schrijvers Steven Moffat en Mark Gatiss, en is medeverantwoordelijk voor de sterstatus van Benedict Cumberbatch, die de titelrol speelt.

Nadat het vierde seizoen vanavond eindigt is er nog een kans op een vijfde. Volgens Moffat en Gatiss is The Final Problem niet bedoeld als de laatste aflevering. Als er een vijfde seizoen komt is het echter nog maar de vraag wanneer het komt: door de drukke agenda's van Cumberbatch en medespeler Martin Freeman, die beiden elders succesvol zijn in film en televisie, zitten er soms jaren tussen seizoenen.

The Final Problem is vanavond om 10 uur te zien op BBC One, en tegelijkertijd op het op de Nederlandse markt gerichte kanaal BBC First, dat de serie ondertiteld aanbiedt, maar wel onderbreekt voor reclame.

Sherlock: Martin Freeman en Benedict Cumberbatch

Uitslag Willem II - N.E.C. Nijmegen

N.E.C. Nijmegen heeft in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen Willem II gewonnen. Dankzij een goal van Grot staken de Nijmegenaren de Tilburgers op de ranglijst voorbij. N.E.C. is nu de nummer tien met 22 punten uit achttien duels. Willem II staat met negentien punten twaalfde.

Willem II

0 - 1

N.E.C. Nijmegen

    76' Grot
 
Gele kaart: Von Haacke, Fomitschow (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 12.400
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Lamprou
Van Anholt
Lachman
Peters
Tshimanga
Lieftink
Falkenburg (Ogbeche/81)
Kali
Croux (Calcan/77)
Sol
Haye (Abubakar/66)
  Delle
Dyrestam
Dumic
Golla
Fomitschow
Bikel (Kadioglu/59)
Von Haacke
Breinburg
Grot
Mayi (Larsson/59)
Rayhi (Buwalda/90+2)

De Frontpage zoekt nieuwe crew!

wervingscampagne december 2016

Hé jij! Ja, jij daar. Jij in die luie stoel op je zolderkamer. Of jij, de social media-nerd die met z’n neus op de feiten zit als er iets gebeurt. We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om nieuws te schrijven voor een groot publiek. Je kunt het gewoon vanuit je luie stoel doen, je hoeft de deur er niet voor uit. Of juist wel, als je graag het nieuws opzoekt natuurlijk.

Wat we vooral leuke inhoud vinden zijn de opmerkelijke berichten die je niet snel in de reguliere media tegen komt, of die niet wijdverspreid zijn, maar ook zaken die trending zijn of anderszins aandacht genereren kunnen wij natuurlijk aan onze users voorschotelen. Alles om FOK! leuker te maken voor de lezers.

FOK! bestaat nu sinds 1999 en draait al die jaren volledig op vrijwilligers die FOK! leuk vinden, het leuk vinden om FOK! nóg leuker te maken en het tof vinden om dingen te schrijven. Wil jij ook je steentje bijdragen aan een leuker FOK!? Dan kan dat!

En hoewel je rustig op je (zolder)kamer kunt blijven zitten, vragen we natuurlijk wel enige activiteit van je. Dat crewtagje is iets waar je trots op mag zijn, maar waar je wel iets voor moet doen natuurlijk. Het schrijven en plaatsen van leuk, bizar, vreemd, opmerkelijk en wereldnieuws is je hoofdtaak. Daarnaast verwachten we dat je gezellig meepost in de crewfora. 

Vind je het leuk om te surfen op internet op zoek naar de meest bizarre nieuwtjes? Of denk jij Djeez te kunnen evenaren? Meld je dan vooral aan als nieuwsposter. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen met een neus voor apart nieuws.

Leeftijd, geslacht, locatie, politieke kleur, huidskleur, haarstijl, opleiding, baan en dergelijke zijn allemaal totaal niet van belang. Wel is het natuurlijk handig als je (redelijk) foutloos kunt schrijven. En hoewel we je geen salaris kunnen bieden kun je wel je hobby gebruiken om FOK! nóg leuker te maken. Voor jezelf én je medeFOK!kers!

Heb je interesse?  Stuur dan een e-mail en deel jouw nieuws met anderen! Niet mokken, lekker FOK!ken!

 

Wisseling van de wacht Londen aangepast

Buckingham Palace wijzigt de tijden van de wisseling van de wacht. De verandering is ingegeven door terreurdreiging. Vanaf maandag 16 januari vindt de 'Changing the Guard' alleen nog maar plaats op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Voorheen gebeurde dat om de dag en daarmee elke week op andere dagen. Verder wordt de tijd van de wisseling vervroegd van 11:30 uur naar 11:00 uur, zodat de wegen rond lunchtijd weer vrij zijn.

Directe aanleiding voor de aanpassing is de terroristische aanslag in Berlijn van december vorig jaar. De wisseling van de wacht is een van de grootste toeristische trekkers van Londen. Vanwege de grote drukte en aanwezige militairen is de wisseling van de wacht een potentieel doelwit van terroristen. Sinds de aanslag in Berlijn sluit de Londense politie wegen rond Buckingham Palace af. Het gaat vooralsnog om een proef van drie maanden.

De wisseling van de wacht bestaat al sinds 1660. Tijdens de ceremonie overhandigt de kapitein van de oude wacht de sleutels van Buckingham Palace aan de kapitein die de wacht overneemt.

Wisseling van de wacht Londen aangepast
Wisseling van de wacht Londen aangepast (Foto: ANP)

Meisje (11) overleden door aangestoken brand

Een 11-jarig meisje uit Amersfoort is zondagmiddag overleden aan de verwondingen die ze opliep door een woningbrand. De politie gaat ervan uit dat het vuur in de nacht van vrijdag op zaterdag door iemand is aangestoken. Een team van rechercheurs met uiteenlopende specialismen onderzoekt de zaak.

Er is nog niemand opgepakt voor brandstichting. De brand in de woning aan de Gounodstraat brak even voor 04.00 uur 's nachts uit. Het meisje werd binnen gevonden en naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Ze bleek niet meer te redden.

De politie hoopt dat getuigen informatie delen, waaronder ook mogelijk beeldmateriaal van de brand.

Meisje (11) overleden door aangestoken brand
Meisje (11) overleden door aangestoken brand (Foto: ANP)

Van Aert wint in Italiaanse Fiuggi

Regerend wereldkampioen Wout van Aert heeft zondag de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Fiuggi gewonnen. Op plaats twee verrassend Marcel Meisen en op drie Tom Meeusen. Mathieu van der Poel liet verstek gaan en verkoos een trainingsstage in Spanje.

Op het gladde parcours nam Toon Aerts de leiding in de wedstrijd. Na twee ronden verhoogde Van Aert het tempo en maakte het verschil met de Europees kampioen ongedaan. Even later moest Aerts lossen bij Van Aert.

Drie ronden voor het einde botste Aerts in een korte afdaling met zijn schouder tegen een boom. De exacte blessure is nog niet bekend maar men vreest voor een sleutelbeenbreuk. In dat geval kan hij het WK over twee weken vergeten.

De overwinning van Van Aert kwam niet meer in gevaar. Vanuit het achterveld maakte de Duitser Meisen een opmars en finishte verrassend op de tweede plaats. Het podium werd compleet gemaakt door Meeusen. Door zijn overwinning is de wereldkampioen ook winnaar van de wereldbeker.

Onze landgenoten speelden geen rol van betekenis. Lars van der Haar was beste Nederlander met plaats acht, daarachter op plaats tien en elf Corné van Kessel en David van der Poel. Na een valpartij stapte Lars Boom uit de wedstrijd.

Volgende week zondag is in het Brabantse Hoogerheide de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen.

Uitslag
1. Wout van Aert (BEL)
2. Marcel Meisen (GER)
3. Tom Meeusen (BEL)
4. Kevin Pauwels (BEL)
5. Tim Merlier (BEL)
6. Michael Vanthourenhout (BEL)
7. Klaas Vantornout (BEL)
8. Lars van der Haar (NED)
9. Jim Aernouts (BEL)
10. Corne van Kessel (NED)

Tussenstand
1. Wout van Aert (BEL) 530 punten
2. Kevin Pauwels (BEL) 419
3. Tom Meeusen (BEL) 377
4. Laurens Sweeck (BEL) 373
5. Michael Vanthourenhout (BEL) 356
6. Toon Aerts (BEL) 301
7. Tim Merlier (BEL) 294
8. Corne van Kessel (NED) 280
9. Mathieu van der Poel (NED) 277
10. Marcel Meisen (GER) 251

Koeman en Everton vernederen Manchester City

Everton heeft zondagmiddag een prachtige overwinning behaald op Manchester City. Het elftal van Ronald Koeman trakteerde de topploeg op een keiharde nederlaag. Het werd 4-0. 

Het duel op Goodison Park betekende voor Koeman dat hij een oud-teamgenoot van FC Barcelona zou tegenkomen. Pep Guardiola is met Manchester City één van de titelkandidaten, maar zijn ploeg moet nu een pas op de plaats maken. In Liverpool kwamen The Citizens er nauwelijks aan te pas.

Everton slaagde er voor rust in om weinig ruimte weg te geven, zodat City niet lekker aan voetballen toekwam. Romelu Lukaku wist de thuisploeg tien minuten voor rust op voorsprong te zetten, na een goede actie van landgenoot Kevin Mirallas. De bal verdween laag in de hoek langs Claudio Bravo.

City creëerde via Sergio Agüero en Raheem Sterling vervolgens toch was kansen. Voor rust werd er echter niet meer gescoord en meteen na de pauze kon Everton de score verdubbelen. Een aanval die begon bij balverlies van Yaya Touré werd uiteindelijk overtuigend afgerond door Mirallas.

In de slotfase werd het feest voor Koeman en The Toffees nog groter toen de 18-jarige Tom Davies zijn eerste goal voor de club maakte en invaller Ademola Lookman in de slotseconden zelfs nog voor 4-0 zorgde. Manchester City zakt daardoor naar de vijfde plaats in de Premier League, de achterstand op koploper Chelsea is tien punten. Everton staat zevende.

Everton viert de overwinning. (PRO SHOTS/Action Images)
Everton viert de overwinning. (PRO SHOTS/Action Images)

Vos wint opnieuw WB-wedstrijd veldrijden, De Boer pakt eindoverwinning

In het Italiaanse Fiuggi heeft Marianne Vos zondag de achtste wedstrijd tellend voor de wereldbeker veldrijden gewonnen. Door haar derde plaats verzekerde Sophie de Boer zich van de eindoverwinning.

Op het door modder en ijs spekgladde parcours pakte Vos al snel de leiding. Waar de een na de ander onderuit ging bleef de Nederlands kampioene op haar fiets en breidde haar voorsprong steeds verder uit. Met veertig seconden voorsprong op Nash kwam ze over de finish. De strijd voor de derde plaats ging tussen De Boer en Annemarie Worst, waarbij de eerstgenoemde aan het langste einde trok.

Door haar derde plaats én de afwezigheid van Sanne Cant verzekerde De Boer zich met nog één wedstrijd te gaan van de eindzege in de wereldbeker. De Belgische stond tweede in de tussenstand, maar gaf de voorkeur aan een tiendaagse trainingsstage in Spanje.

Volgende week is in Hoogerheide de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen.

Uitslag
1. Marianne Vos (NED)
2. Katerina Nash (CZE)
3. Sophie de Boer (NED)
4. Annemarie Worst (NED)
5. Eva Lechner (ITA)
6. Laura Verdonshot (BEL)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Ellen Noble (USA)
9. Chiara Teocchi (ITA)
10. Nikola Noskova (CZE)

Tussenstand
1. Sophie de Boer (NED) 438 punten
2. Katerina Nash (CZE) 345
3. Sanne Cant (BEL) 335
4. Ellen van Loy (BEL) 315
5. Ellen Noble (USA) 270
6. Eva Lechner (ITA) 261
7. Caroline Mani (FRA) 250
8. Amanda Miller (USA) 247
9. Katherine Compton (USA) 215
10. Alica Maria Arzuffi (Ita) 208

Man aangevallen door eigen vechthonden

Vanmiddag is een man aan de Kalmthoutse weg in het Brabantse Wernhout aangevallen door zijn eigen vechthonden. Hij raakte hierbij zwaargewond. De man en de vrouw waren aan het wandelen met de honden toen de honden met elkaar in de clinch raakten. De man wilde de honden uit elkaar halen waarna hij door de honden werd aangevallen.

De vrouw is hierna naar huis gerend om een pistool te halen. Toen ze terugkwam heeft ze beide honden doodgeschoten.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een woordvoerder van de politie kon hij nauwelijks praten. Naast diverse hulpdiensten kwam er ook een traumahelicopter ter plaatse.

De politie onderzoekt of het echtpaar een vergunning had voor het pistool. Het wapen is in beslag genomen.

Zinderend slot Knegt bezorgt relayploeg goud op EK shorttrack, dames pakken brons

Met een ijzersterke eindspurt heeft Sjinkie Knegt de Nederlandse shorttrackers het goud bezorgd op de relay bij de Europese kampioenschappen shorttrack. Het zilver was voor Rusland, de bronzen medaille ging naar Italië. Hongarije, dat ten val kwam, werd vierde. 

Dylan Hoogerwerf, Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat en Knegt reden een goede finale. Met nog 21 rondes te gaan ging Hongarije onderuit, waarna Rusland en Nederland de leiding in de finale overnamen. Vijf rondes voor het einde reed Rusland weg bij Nederland alle zeilen bijzetten. De aanval werd alsnog ingezet en een briljante slotronde van Knegt laatste ronde leverde uiteindelijk alsnog het goud op voor Oranje.

De shorttrackvrouwen moesten in Turijn uiteindelijk genoegnen nemen met brons. Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Rianne de Vries en Suzanne Schulting finishten als derde in de finale. Het goud ging naar Italië, de Hongaarse vrouwen pakten het zilver.

Schulting startte voor Oranje, maar reed de rest van de finale niet mee, omdat ze ziek was. De eerste reserve Tineke Den Dulk kon niet ingezet worden, vanwege een blessure.  Er moet met z'n vieren gestart worden, maar de rest van de ploeg moest het dus opknappen. Voor Van Kerkhof, Van Ruijven en De Vries was het niet mogelijk om de machtige Italiaanse en Hongaarse vrouwen in te halen. 

Skeletonster Bos vijfde op EK

Skeletonster Kimberly Bos is vijfde geworden op het Europees kampioenschap in Winterberg. De titel ging naar de Duitse Jacqueline Lölling.

In de wedstrijd, die vanwege de winterse omstandigheden werd ingekort tot één run, gaf Bos uiteindelijk 0,46 toe op de winnares. Het zilver was voor de Oostenrijkse titelhoudster Janine Flock. Wereldkampioene Tina Hermann uit Duitsland werd derde. Joska Le Conté eindigde als tiende op 1,07 van Lölling.

Brons Knegt op EK shorttrack, De Vries net naast het podium

Sjinkie Knegt heeft bij de Europese kampioenschappen shorttrack in het Italiaanse Turijn de bronzen medaille veroverd. In een chaotische superfinale finishte de 27-jarige shorttracker als derde, nadat hij eerder samen met Dylan Hoogerwerf ten val kwam. Bij de dames belandde Rianne de Vries net naast het podium. 

De Rus Semen Elistratov prolongeerde zijn Europese titel, het zilver ging naar de Hongaar Shaolin Sandor Liu. Knegt begon de superfinale met 11 punten achterstand op de Rus, maar door de snelle valpartij leek een Europese titel voor Knegt onmogelijk. Halverwege de finale ging Hoogerwerf onderuit en nam Knegt mee in zijn val.

Knegt kon toch terugkeren in het peloton, maar voor Nederlands kampioen Hoogerwerf was het toernooi voorbij. Hij kreeg ook nog een penalty voor zijn actie. Hoogerwerf werd uiteindelijk zevende in het eindklassement. 

Eerder op de dag was er nog de 1000 meter. Knegt werd met een penalty vierde omdat hij Elistratov onderuit haalde. De Hongaarse broers Shaolin Sandor en Shaoang Liu werden eerste en tweede op deze afstand. 

De Vries belandde bij de dames dus net naast het podium. De 26-jarige shorttrackster kwam als achtste over de finish in de superfinale en verspeelde daarmee haar medaillekansen. Het goud ging naar de de Italiaanse Arianna Fontana, die ook de superfinale op haar naam schreef. Het zilver was voor de Russische Sofia Prosvirnova, haar landgenote Ekaterina Konstantinova pakte het brons.

De Vries, die zaterdag verraste met de Europese titel op de 500 meter, zat lang vooraan in de superfinale en maakte veel snelheid op kop. Toch zakte ze drie rondjes voor het einde helemaal terug en kwam uiteindelijk als laatste over de finish. Ze kwam twee punten te kort voor een medaille. 

De Vries bemoeilijkte haar medaillekansen door op de 1000 meter al in de kwartfinale te worden uitgeschakeld. Er stond wel een Nederlandse in die finale van de kilometer. Yara van Kerkhof kwam uit op deze afstand, maar haalde uiteindelijk geen medaille. De 26-jarige shorttrackster werd door de Italiaanse Fontana onderuit geschaatst en was daardoor kansloos voor een podiumplaats.

Uitslagen Eredivisie 15/01/2017

Om 14.30 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Ajax won op bezoek bij PEC Zwolle met 1-3 terwijl Vitesse met 3-1 te sterk was voor FC Twente. Hieronder vind je de karakteristieken van deze duels.

PEC Zwolle

1 - 3

AFC Ajax

 72' Brock-Madsen    54' Schöne (pen)
 55' Ziyech
 80' Ziyech
 
 Gele kaart: Kvida, Ehizibue, Sandler, (PEC Zwolle), Sinkgraven, (AFC Ajax)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.250
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
v.d.Hart
Marcellis
Sandler
v.d.Pavert
Kvida (Thomas/70)
Saymak
Marinus (Nijland/81)
Warmerdam
Ehizibue (Mastour/64)
Brock-Madsen
Menig
  Onana
Veltman
Sánchez
Viergever
Sinkgraven
Klaassen
Schöne (v.d.Beek/ 84)
Ziyech
El Ghazi
Dolberg
Younes (Kluivert/39)

Justin Kluivert en Hakim Ziyech vieren de 1-3. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)
Justin Kluivert en Hakim Ziyech vieren de 1-3. (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)  

Vitesse

3 - 1

FC Twente

 13' Baker
 39' v.Wolfswinkel
 47' Rashica
   78' Klich (pen)
 
 Gele kaart: Leerdam, (Vitesse), Klich, Seys, (FC Twente)
 Rode kaart: Baker (81) (Vitesse),
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.194
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
Leerdam
Kasjia
v.d.Werff
Kruiswijk
Foor
Yeini
Baker
Rashica (Miazga/85)
v.Wolfswinkel (Zhang/78)
Tighadouini (v.Bergen/68)
  Marsman
Ter Avest
Bijen (Jensen/60)
Andersen
Thesker
Trajkovski
Yeboah
v.d.Heyden (Mokotjo/ 74)
Klich
Celina (Seys/60)
ünal

Woonboten Paesplas bij Gennep drijven weer

De woonboten in de Paesplas bij Gennep hebben weer water onder de bodem. Het water in de plas was door de aanvaring met de stuw bij Grave eind december te ver gedaald waardoor de boten scheef op de bodem van plas kwamen te liggen.

Vrijdag werd een mobiele dijk tussen de plas en de Maas gelegd en werd er water in de Paesplas gepompt. De zeventien woonboten richtten zich langzaam op. De klus verloopt sneller dan verwacht. Het waterpeil steeg met circa 5 centimeter per uur.

Een aantal woonarken moet nog wel op de goede plek worden verankerd omdat het waterpeil iets zal gaan dalen wanneer de pompen uitgezet worden, aldus een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Alle woonarken worden voorlopig op een plek neergelegd waar ook na het verwijderen van de tijdelijk nooddam voldoende water blijft staan om ze drijvend te houden.

Terug
Pas als de stuw bij Grave is gerepareerd kunnen alle arken terug naar hun oorspronkelijk ligplaats. Voor een aantal bewoners betekent het dus dat hun huis tijdelijk op een iets andere plek ligt. Ze kunnen wel gewoon naar hun woning.

Als alle boten op de goede plek liggen laat Rijkswaterstaat het water in de Paesplas gecontroleerd dalen. Vanaf dinsdag zal er een begin worden gemaakt aan het weghalen van de tijdelijke dam.

Woonboten Paesplas bij Gennep drijven weer
Woonboten Paesplas bij Gennep drijven weer (Foto: ANP)

Skyrim uitgespeeld met stemcommando's

Als je als streamer veel volgers wilt krijgen, dan moet je origineel zijn. Rudeism speelt daarom games op de ‘verkeerde manier’. Zo speelde hij eerder Overwatch met een magnetron, bananen en met theekopjes. Zijn laatste actie is Skyrim uit te spelen door alleen gebruik te maken van stemcommando’s. 

Het is een proeve van volharding om Skyrim zo te spelen. Rudeism kan alleen commando’s geven als ‘small right’, ‘menu’ en ‘look left’. Omdat dit veel langzamer gaat moet hij ook vaak pauzeren. In dit filmpje is Rudeism bezig de draak Alduin af te slachten. Dit is de laatste verhaalquest en hij heeft met deze actie dan ook effectief Skyrim uitgespeeld.

Rudeism heeft ook onder andere DOOM en Rocket League gespeeld met een gitaarcontroller. Natuurlijk zijn de filmpjes waar hij voor de camera’s zelf controllers maakt van huishoudelijke artikelen het opmerkelijkst. Hieronder een bloemlezing van deze maffe Nieuw-Zeelander.

Overwatch met een Magnetron

 

Overwatch met theekopjes

Doom met een gitaarcontroller

World of Warcraft met een dansmat

Jesse Klaver ongewenst als premier

Het merendeel van Nederland vindt Jesse Klaver niet geschikt als premier, zelf heeft de leider van GroenLinks wel ambitieuze plannen. Uit een peiling van Maurice de Hond komt echter een heel ander beeld naar voren.

De vraag 'denkt u dat Jesse Klaver geschikt is als premier?', beantwoordde 62 procent met nee. Van de kiezers tussen de 25 en 44 jaar ziet 69 procent de 30-jarige Klaver liever niet als premier.

Er werd ook gepeild of premierschap voor Jesse populairder zou zijn vergeleken met de huidige premier en de grootste in de peilingen. Op de vraag 'zou u Jesse Klaver liever als premier willen dan Mark Rutte of Geert Wilders?', antwoordde 63 procent van niet. Vervolgens werd de premiersambitie van Klaver gepeild ten aanzien van overige mogelijke kandidaten zoals Sybrand Buma, Alexander Pechtold, Emile Roemer of Lodewijk Asscher. Hier ziet 73 procent de ambitieuze GroenLinksleider liever niet als premier.

Zelfs in vergelijking met de door zo goed als alle partijen uitgesloten PVV is het merendeel tegen Klaver als premier. Op de vraag  als GroenLinks 2e zou worden na de PVV of Jesse dan wel premier mocht worden in plaats van Geert Wilders, antwoordde 57 procent van niet. Alleen als Jesse GroenLinks de grootste weet te maken komt hem het premierschap toe bleek tot slot uit de peiling.

Verder werd er nog een premiers top drie gepeild met Asscher, Rutte en Wilders. Daar in eindigde Wilders op de 3e, Asscher op de 2e en Rutte op de 1e plaats.

Maandag aangifte tegen makers kerkporno

Het kerkbestuur van de Sint Jozefkerk in Tilburg doet maandag aangifte tegen de makers van een pornofilm. De film werd stiekem in de kerk opgenomen en gepubliceerd op de zender van pornoactrice Kim Holland. Het Openbaar Ministerie moet bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd. De kerk en een biechthokje waren het decor in de film.

Met een speciale rituele reiniging heeft de pastoor zondag vergiffenis gevraagd voor het ontheiligen van de kerk. Voordat de reguliere mis begon besprenkelde de pastoor met wijwater het altaar, de biechtstoel en de 150 aanwezige gelovigen.

"Het was een sobere plechtigheid," aldus een woordvoerder van het bisdom. "Er is stilgestaan bij het incident. Maar er is ook gebeden voor de makers van de pornofilm. We moeten ook barmhartig zijn."

De film is inmiddels van de website van Kim Holland verwijderd.

Maandag aangifte tegen makers kerkporno
Maandag aangifte tegen makers kerkporno (Foto: ANP)

Kwart van hoeveelheid strooizout op

Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben dit weekend al ruim acht miljoen kilo zout gestrooid in de strijd tegen gladheid. In totaal is er sinds oktober 45 miljoen kilo gestrooid, aldus een woordvoerder. Daarmee is bijna een kwart van de wintervoorraad (200 miljoen kilo) opgemaakt.

Ondanks de inzet van verschillende strooiploegen, gebeurden er zaterdagavond en zondagochtend op de snelwegen verschillende ongelukken. Een totaalbeeld heeft Rijkswaterstaat niet, omdat bij blikschade de medewerkers niet altijd op pad worden gestuurd. "Wij hebben sinds zondagochtend vijf meldingen binnen gehad, maar er komen ook meldingen bij de politie en verzekeraars binnen."

De Verkeersinformatiedienst registreerde tussen 6.30 uur en 11.00 uur zondagochtend dertien ongelukken, zowel op provinciale wegen als op de snelwegen. "Het gaat dan om ongelukken waarbij de politie wordt ingeschakeld. Tussen half tien en elf uur 's ochtends liep het echt storm, met name op de provinciale wegen. Voor half tien was het ook al glad, maar op zondag gaan mensen later de weg op." Vanwege het beperkte verkeersaanbod hebben de meeste ongevallen niet tot files geleid.

Tot 11.00 uur zondagochtend was code geel van kracht in het hele land. Vanaf 18.00 uur geldt opnieuw dezelfde waarschuwing. De Verkeersinformatiedienst verwacht daarom dat het aantal ongevallen dan weer verder oploopt.

Kwart van hoeveelheid strooizout op
Kwart van hoeveelheid strooizout op (Foto: ANP)

Sporthal Tsjechië stort in door sneeuwdek

Een gloednieuwe sporthal in Tsjechië is dit weekeinde bij de officiële opening ingestort. Het dak van de hal die 2 januari in gebruik werd genomen, bezweek onder een laag van 30 centimeter sneeuw. Op het moment van de instorting was er een floorballwedstrijd aan de gang. De spelers van dit 'ijshockey in de zaal' moesten letterlijk rennen voor hun leven toen het dak ineens begon te kraken en in te zakken. De gouverneur had even daarvoor de sporthal in het plaatsje Ceska Trebova officieel geopend.

Op het moment van instorting waren er zo'n tachtig mensen aanwezig in de hal. Iedereen kon zich veilig uit de voeten maken. De wedstrijd werd gefilmd en op het filmpje is goed te zien hoe het dak bezwijkt en de spelers zich in veiligheid brengen. Twee spelers liepen lichte verwondingen op toen zij ten val kwamen bij het wegrennen uit de hal.

Gouverneur Martin Netolický is woedend en heeft een strafrechtelijk onderzoek gevraagd. "Deze nieuwe sporthal van twee miljoen euro moet bestand zijn tegen een laag sneeuw." In dit deel van Tsjechië zijn winterse omstandigheden heel gewoon en moeten gebouwen een flink laag sneeuw aankunnen.

Helaas is het filmpje zonder geluid..

Uitslag Roda JC - Feyenoord

Feyenoord heeft zijn eerste duel in 2017 moeizaam, maar verdiend gewonnen. In Kerkrade werd Roda JC met 0-2 verslagen. Feyenoord blijft koploper en Roda JC zal op plek zeventien blijven staan. 

Roda JC

0 - 2

Feyenoord

     69' Kuijt
 88' Elia
 
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 14475
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Leer
Milec
Werker
Kum
v.Peppen
v.Hyfte
Ajagun
Auassar
Rosheuvel (Mytides/77)
Papazoglou (Schahin/88)
Boysen (Paulissen/66)
  Jones
Karsdorp (Nieuwkoop/ 89)
Botteghin
v.d.Heijden
Kongolo
Toornstra
Kuijt
Vilhena
Berghuis (Basacikoglu/76)
Jörgensen
Elia

Rutte: kans op regeren VVD met PVV is nul

De kans dat de VVD gaat regeren met de PVV is nul. Dat heeft premier Mark Rutte zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof.

VVD-leider Rutte heeft eerder ook al gezegd dat de kans heel klein was, maar ook dat hij in principe geen partijen uitsluit. "Het gaat niet gebeuren", zei hij zondag. De 'minder Marokkanen'-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders en ook diens zware kritiek op de rechterlijke macht na zijn veroordeling voor die uitlatingen, zijn voor Rutte redenen dat hij "niet met hem wil werken".

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra van de VVD zei in december ook al dat de kans dat de liberalen gaan regeren met de PVV "inhoudelijk nul" is.

PVV-leider Geert Wilders reageerde zondag op de woorden van Rutte met een korte tweet: "De arrogantie van de macht. Corrigeer Rutte. Op 15 maart". Wilders heeft vorig jaar zelf gezegd dat hij niet met de VVD wil regeren zolang Rutte daar nog aan het roer staat.

SP
Rutte zei verder wat verbaasd te zijn dat de SP zaterdag heeft uitgesloten in een kabinet te stappen met de VVD. "Ik dacht dat de SP zichzelf al had uitgesloten", aldus de premier.

De VVD-leider herinnerde aan een toezegging van SP-leider Emile Roemer dat hij niet in een kabinet gaat zitten dat de marktwerking in de zorg niet afschaft. Roemer had dat in augustus gezegd in een gesprek over het SP-plan om een Nationaal ZorgFonds in te stellen om van de marktwerking en het eigen risico in de zorg af te komen.

De meeste partijen in de Tweede Kamer steunen dat SP-voorstel niet. Zij missen onder meer financiële onderbouwing van de plannen. Rutte noemde de zorgplannen van de SP zondag "warrig".

Rutte: kans op regeren VVD met PVV is nul
Rutte: kans op regeren VVD met PVV is nul (Foto: ANP)

May wil eenheid op weg naar 'harde Brexit'

De Britse premier Theresa May zal een belangrijke speech dinsdag gebruiken voor een roep om eenheid van de Britten. Dat stelt haar woordvoerder in een verklaring op zondag. Volgens Britse media zal May in de speech ook duidelijk maken dat ze kiest voor een zogeheten 'harde Brexit'.

Dinsdag zal de premier een langverwachte toespraak houden voor diplomaten, het brexit-onderhandelingsteam van het Verenigd Koninkrijk en andere betrokkenen. May wil in maart beginnen met de onderhandelingen met de Europese Unie over het vertrek van het land. Tot op heden heeft ze nog weinig gezegd over haar streefpunten aan de onderhandelingstafel.

In de in Britse media uitgelekte speech gaat May voor een volledige Brexit. Volgens The Telegraph zal May zeggen dat het Verenigd Koninkrijk bereid moet zijn om de Europese douane-unie te verlaten, om de vrijhandelsakkoorden met landen buiten de Europese Unie veilig te stellen. Ze wil daarnaast duidelijk maken dat haar land de volledige controle over haar grenzen wil.

Volgens het kantoor van May, dat verder niets zei over een harde Brexit, gaat ze in haar rede benadrukken dat de Britten, die met 52 procent voor een brexit stemde, zich moeten verenigen. De premier wil dat haar landgenoten zich scharen achter gemeenschappelijke belangen zoals de bescherming en verbetering van de rechten van arbeiders. "We moeten af van de verdeeldheid en de taal die daarbij gebruikt wordt. Bewoordingen zoals 'verlater' en 'blijver' en alle bijbehorende beledigingen staan een succes van een brexit in de weg", zal May naar verwachting dinsdag zeggen.

Waarschuwing
De Britse minister van Financiën Philip Hammond heeft gewaarschuwd dat zijn land indien daartoe gedwongen een belastingparadijs kan worden. Hij beantwoordde in de Duitse krant Die Welt am Sonntag de vraag of Groot-Brittannië na de Brexit een belastingparadijs wordt. Hammond zei wel te hopen dat het zo ver niet komt.

"Ik hoop persoonlijk dat we in de Europese hoofdstroom van wetenschappelijk en sociaal denken blijven, maar als men ons dwingt heel anders te zijn, dan moeten we anders worden", aldus Hammond.

Vicepremier Lodewijk Asscher zei in The Guardian van zaterdag dat Nederland elk handelsakkoord met Londen blokkeert als de Britten straks niet akkoord gaan met strenge belastingregels.

May wil eenheid op weg naar volledige brexit
May wil eenheid op weg naar 'harde Brexit' (Foto: ANP)

IJmuidenaren woedend over komst statushouders

IJmuidenaar Ben Broek overweegt de gemeente voor de rechter te slepen, aangezien hij de komst van 16 statushouders naar een zogenaamd wachtkamerproject bij hem om de hoek niet ziet zitten."Er komen zestien mensen uit Eritrea te wonen. Ze spreken geen Nederlands Ik ben gewoon bang voor de veiligheid in de buurt. En mijn buren met me.", vertelt hij. Hij woont op zo'n 30 meter van deze locatie. "Ik woon hartstikke dichtbij, maar kreeg geen uitnodiging voor de informatie-avond. Ik liet mijn hond uit die avond, en zag dat er licht brandde. Het pand staat al een tijdje leeg, dus het viel me op. De meneer die bij de deur stond, vertelde me dat er zestien Eritreeërs in het pand zouden komen wonen."

Ook de buren kregen geen uitnodiging. "Volgens mij is er maar een handjevol mensen naar die info-avond gekomen. Mijn buurman had - net als ik - het licht zien branden toen hij de hond uitliet.. En ik heb iemand gehoord die het op de website van de gemeente gelezen heeft. Maar dit kan zo toch niet? Zo ga je toch niet met je burgers om?"

Hij schreef meerdere brieven aan de gemeente. Een aantal wethouders, een vakambtenaar, de griffie en fractievoorzitters van lokale partijen kregen een email waarin Broek zijn onvrede uit. En hij kreeg van 1 raadslid een reactie, de rest reageerde niet eens. Daarna mailde hij Diederik Samsom en Halbe Zijlstra. Van hen kreeg hij wel een reactie. "Ik ga eens uitzoeken of ik een kort geding kan aanspannen. Ik ga in ieder geval verder met mijn strijd.", verklaart deze strijdbare burger. 

De gemeente Velsen laat in een reactie weten dat er in het pand plek is voor 16 Eritreeërs. "Statushouders zorgen niet vanzelf voor onrust of onveiligheid. Ze zijn allemaal al een tijd in Nederland, hebben een hele asielaanvraagprocedure doorlopen, zijn gescreend en wachten al een tijd op een geschikte woonruimte in Velsen of elders in de regio." 

Vluchtelingenwerk gaat de statushouders begeleiden. "Dat gaat dan bijvoorbeeld over taalles voor volwassenen, het regelen van scholen voor kinderen en praktische zaken. Bovendien heeft de gemeente een sociaal beheerder aangesteld die op deze locatie de statushouders extra gaat begeleiden.’’ Omwonenden die vragen hebben, kunnen ook bij deze beheerder terecht."

De gemeente laat ook nog weten dat 34 huizen in de omgeving een uitnodiging hebben gekregen voor de informatieavond. Bij deze avond waren 35 mensen aanwezig.

Schulting niet meer in actie op individuele afstanden op EK shorttrack

Suzanne Schulting zal zondag niet meer van start gaan op de individuele nummers bij de Europese kampioenschappen shorttrack in Turijn. De Nederlands kampioene ondervindt nog te veel hinder van haar schouder na haar val van gisteren tijdens de halve finale van de aflossing.

Hiermee valt het EK voor Schulting compleet in het water. Ze ging voor de Europese titel en gaat naar huis met niets. Ze opende op de 1500 meter met een teleurstellende vierde plaats. Op de 500 meter kreeg ze zelfs een penalty, waardoor de titel helemaal uit zicht was. 

Schulting probeert nog wel in actie te komen op de aflossing, aan het eind van de dag. De reserve Tineke den Dulk raakte in Turijn tijdens de training ook al geblesseerd en zou Schulting niet kunnen vervangen. 

LB: Selena Gomez snapt woede Bella Hadid niet

Lekker Belangrijk; Niets dat je niet wilt missen!

Selena Gomez haalt haar neus op voor de woede van Bella Hadid. De zangeres zou niet weten waarom ze Bella had moeten inlichten over haar relatie met Bella's ex The Weeknd.

Bronnen vertellen TMZ dat Selena de gezusters Hadid helemaal niet beschouwt als goede vrienden, hoewel ze regelmatig met elkaar optrekken. De drie behoren tot het vriendinnengroepje van Taylor Swift, maar dat betekent volgens Selena niet direct dat zij en Bella ook vriendinnen zijn.

Bella is boos omdat Selena en The Weeknd vrijwel direct zijn gaan daten na de breuk tussen de zanger en het model. Ze moest er naar verluidt via internet achter komen.

Overigens is de liefde tussen Selena en The Weeknd nog pril. Van een 'serieuze' relatie zou nog geen sprake zijn. Afgelopen week werden de twee voor het eerst in het openbaar gezien.

Selena Gomez snapt woede Bella Hadid niet
Selena Gomez snapt woede Bella Hadid niet (Foto: BuzzE)

Klaver sluit VVD niet uit, PVV wel

GroenLinks-leider Jesse Klaver sluit niet uit dat hij in een coalitie stapt met de VVD na de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Maar dat is wel erg onwaarschijnlijk, omdat de standpunten van de partijen erg ver uit elkaar liggen. "Ik sluit niemand uit, behalve de PVV", aldus Klaver in het televisieprogramma WNL Op Zondag.

Hoewel hij het met veel zaken niet eens is, noemde hij het een compliment waard dat het kabinet van premier en VVD-leider Mark Rutte de rit heeft uitgezeten. Klaver zei vrijdag bij een campagnebijeenkomst in Nijmegen dat hij zelf ook premier wil worden. Bij WNL Op Zondag benadrukte hij dat die ambitie serieus is.

Hij erkent dat het ongebruikelijk is voor een leider van GroenLinks om premier te willen worden, maar zei dat er aan hem wel meer ongebruikelijk is. Zo had de nu pas 30-jarige Klaver naar eigen zeggen ook niet kunnen denken dat hij al op jonge leeftijd leider van GroenLinks zou zijn.

Klaver sluit VVD niet uit, PVV wel
Klaver sluit VVD niet uit, PVV wel (Foto: ANP)

GeenPeil presenteert lijst met 'stemkastjes'

GeenPeil heeft zondag de lijst met kandidaten bekendgemaakt voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Nieuwe namen zijn onder anderen Alptekin Akdogan, Niels de Swart en Geert-Johan Riemer, die hielpen bij het Oekraïne-referendum, en zelfstandig onderneemster Vivienne Groenewoud.

De top van de lijst onder aanvoering van lijsttrekker Jan Dijkgraaf was al bekend met onder anderen juriste en raadslid Beryl Dreijer en IT'er Ahmed Aarad, die ook bijdragen leverde aan weblog GeenStijl. In totaal staan er veertien mensen op. De volgorde lijkt overigens niet alles te zeggen.

Dijkgraaf zegt dat GeenPeil geen veertien zetels gaat halen, maar dat de kandidaten één opdracht hebben gekregen: "Ga je gang. Kaap mijn kansen maar. Haal die 15.000 stemmen en campaign jezelf de Kamer in. Het gaat namelijk niet om wíe er in de Kamer komt, het gaat er om dát we in de Kamer komen."

De partij belooft dat de toekomstige Kamerleden zullen fungeren als 'stemkastjes'. De leden van de partij kunnen online bepalen wat Kamerleden van GeenPeil moeten doen. Elk wetsvoorstel wordt zo een micro-referendum, zei lijsttrekker Dijkgraaf eerder.

GeenPeil presenteert lijst met 'stemkastjes'
GeenPeil presenteert lijst met 'stemkastjes' (Foto: ANP)

Arrestanten Brussel weer naar huis

Drie mensen die zaterdagavond bij huiszoekingen in Brussel tijdens een speurtocht naar mogelijke terroristen werden aangehouden, zijn in de loop van de nacht weer vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket.

De politie kwam onder meer in actie in het eerder door jihadisten in de belangstelling gekomen stadsdeel Sint-Jans-Molenbeek. Er werd volgens de omroep VRT naar wapens gezocht. Bij de in totaal vier huiszoekingen is niets van belang gevonden.

Arrestanten Brussel weer naar huis
Arrestanten Brussel weer naar huis (Foto: ANP)

Clippers heersen in Los Angeles

De twee NBA teams uit Los Angeles speelden afgelopen nacht tegen elkaar. De rivaliteit tussen de Clippers en de Lakers is waarschijnlijk de meest eenzijdige in de Amerikaanse sportgeschiedenis. De Lakers wonnen in hun 68-jarige historie 16 NBA titels. Van George Mikan tot Kobe Bryant, tal van NBA legendes speelden voor de ploeg. De Clippers bestaan een stuk minder lang, wonnen nog nooit iets belangrijks en waren jarenlang het lachertje van de competitie.

Dit alles veranderde in 2011 toen de Clippers Chris Paul aantrokken. In eerste instantie was het de Lakers gelukt om de point guard over te nemen, maar NBA baas David Stern gebruikte zijn vetorecht om de overgang naar de Lakers tegen te houden. Het was een controversiële beslissing en menig Lakers fan is hier nog steeds kwaad over.

Feit is, de Clippers wisten uiteindelijk Chris Paul over te nemen. Kobe Bryants lichaam begon mankementen te vertonen en de afgelopen jaren zijn de Clippers de topploeg in Los Angeles en zijn de Lakers en zwak team in de NBA. De Clippers wonnen 11 van de laatste 12 onderlinge ontmoetingen.

Ook vannacht maakten de Clippers duidelijk dat er maar één team aanspraak kan maken op de titel ‘beste NBA team in Los Angeles’. De Clippers wonnen het eerste kwart met 26-15 en bouwden de voorsprong alleen maar verder uit op weg naar een eenvoudige 113-97 overwinning. De ploeg speelt nog altijd zonder Blake Griffin, maar zolang Chris Paul maar speelt zijn de Clippers een ploeg die van iedereen kan winnen.

DeAndre Jordan heerste tegen de stadsgenoot onder de basket. De center speelde misschien zijn beste wedstrijd van het seizoen en eindige met 24 punten en 21 rebounds. Jordan miste slechts één van zijn dertien schoten. Daar moet bij gezegd worden dat hij zelden van verder dan twee meter afstand aanlegt. Chris Paul deed wat hij altijd doet: fantastisch het spel verdelen en hij eindigde met 20 punten en 13 assists.

De Lakers en de Clippers spelen in hetzelfde stadion: de Staples Center. Van een echte thuiswedstrijd voor één van beide ploegen was niet echt sprake. Toch kan je wel zien wie er thuis speelt. Elke ploeg heeft zijn eigen vloer, in de kleuren en met logo’s van de ploeg. Ook heeft de thuisspelende ploeg aan het plafond de shirtjes hangen van legendarische oud-spelers en vaantjes voor elke titel die de ploeg in het verleden heeft gewonnen. De Clippers hebben niets wat de moeite van het ophangen waard is en hangen daarom bij thuiswedstrijden metershoge foto’s van hun startende spelers aan het plafond. Lakersfans die na weer een nederlaag tegen de stadsgenoot teleurgesteld nar huis gaan kunnen troost vinden in het feit dat achter de foto’s van JJ Redick en DeAndre Jordan de shirtjes van Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal en vele anderen hangen. En kampioenschapsvaantjes. Heel veel kampioenschapsvaantjes.

Highlights van de Clippers tegen de Lakers. Bron: YouTube.

De Phoenix Suns speelden hun tweede wedstrijd van de week in Mexico-Stad. Eerder deze week werd verloren van de Dallas Mavericks. Ditmaal wachtte een nog veel zwaardere tegenstander: de San Antonio Spurs kwamen langs.

Devin Booker maakte tegen de Mavericks indruk door in het vierde kwart in zijn eentje zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Hij eindigde met 39 punten. Tegen de San Antonio Spurs haalde de pas 20-jarige Booker ditzelfde aantal weer. Dit keer was het zelfs genoeg voor een overwinning. De Suns versloegen de nummer twee in de Western Conference met 108-105.

Uitslagen

Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers 113-97
Chicago Bulls – New Orleans Pelicans 107-99
Phoenix Suns – San Antonio Spurs 108-105
Washington Wizards – Philadelphia 76ers 109-93
Utah Jazz – Orlando Magic 114-107

Eastern Conference

Cleveland Cavaliers 29-10
Toronto Raptors 26-13
Boston Celtics 26-15
Atlanta Hawks 22-17
Milwaukee Bucks 20-18
Indiana Pacers 20-19
Washington Wizards 20-19
Charlotte Hornets 20-20
Chicago Bulls 20-21
New York Knicks 18-22
Detroit Pistons 18-24
Orlando Magic 17-25
Philadelphia 76ers 12-26
Miami Heat 11-30
Brooklyn Nets 8-31


Western Conference

Golden State Warriors 34-6
San Antonio Spurs 31-9
Houston Rockets 31-11
Los Angeles Clippers 28-14
Utah Jazz 26-16
Memphis Grizzlies 25-17
Oklahoma City Thunder 24-17
Portland Trail Blazers 18-24
Sacramento Kings 16-23
New Orleans Pelicans 16-25
Denver Nuggets 15-23
Minnesota Timberwolves 14-26
Los Angeles Lakers 15-29
Phoenix Suns 13-27
Dallas Mavericks 12-27

 

Aanhouding na aanrijding met trein

De politie heeft zaterdagavond een achttienjarige jongen uit Gorssel opgepakt na een aanrijding met een trein. De tiener was samen met anderen langs de spoorbomen van een overweg bij Eefde gereden en het spoor overgestoken. Volgens de machinist van de trein werd daarbij een van de fietsers door de trein geraakt.

Toegesnelde hulpdiensten kwamen niet ver van de overgang de jongen met een flink beschadigde fiets tegen. Hij erkende dat hij zojuist de overgang was overgestoken. Hij was wonderwel ongedeerd gebleven. Uit een blaastest bleek dat de jongen gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Aanhouding na aanrijding met trein
Aanhouding na aanrijding met trein (Foto: ANP)

A Series of Unfortunate Events

Nadat de verfilming van Lemony Snickets boekenserie A Series of Unfortunate Events niet tot een vervolg leidde, kwam langzaam maar zeker een tv-serie in beeld; een amusante vertelling over het onfortuinlijke leven van drie wezen en de crimineel die achter hun fortuin aan zit. Met droge humor, een interessant mysterie en kleurrijke figuren een prima keus voor een weekendje bingewatchen.

Beroemdheden protesteren bij Trump Tower

Verschillende beroemdheden willen volgende week de straat op in New York om te protesteren tegen aankomend president van de Verenigde Staten Donald Trump. Onder hen zijn onder meer filmmaker Michael Moore en acteurs Mark Ruffalo, Alec Baldwin en Rosie Perez, melden Amerikaanse media.

"We willen een boodschap naar Washington sturen dat wij blijven strijden tegen discriminatie en schadelijk beleid. Vandaag, morgen en elke volgende dag", staat in een statement van Ruffalo. Hij roept mensen op om 'samen sterk te staan' en mee te doen. Ook burgemeester van New York Bill de Blasio heeft toegezegd mee te doen.

De demonstratie moet plaatsvinden op de avond van Trumps inauguratie en vindt plaats bij het Trump International Hotel en Tower, een paar honderd meter verwijderd van de Trump Tower. De organisatie verwacht dat duizenden New Yorkers zullen meedoen.

Beroemdheden protesteren bij Trump Tower
Beroemdheden protesteren bij Trump Tower (Foto: BuzzE)

Canadees spot mysterieuze lichtzuilen

Timothy Joseph Elzinga keek 6 januari in het holst van de nacht uit zijn venster en spotte een vreemd natuurverschijnsel. Hij dacht eerst dat het noorderlicht was, of iets uit Star Trek of Close encounters of the Third kind, maar het bleek iets anders te zijn. Hij zag vreemde lichtzuilen in de lucht.

Het was die nacht -18 en door de vrieskou bevroren waterpartikels in de lucht zo snel dat ze maar een paar moleculen dik werden. Hierdoor waren ze te licht om als sneeuw neer te vallen maar te zwaar om op te stijgen en in wolken te veranderen. Ze bleven dus als miniscule spiegels in de lucht hangen waardoor ze licht konden reflecteren. Tomothy haastte zich naar buiten om dit bijzondere schouwspel vast te leggen. Zijn verhaal en de beelden in het filmpje.

Recordbedrag opgehaald met Games Done Quick

Na een week lang speedruns, spanning en sensatie is Awesome Games Done Quick 2017 afgelopen. Het was een succesvolle editie van het evenement: niet eerder werd zo snel de mijlpaal van één miljoen dollar bereikt tijdens de marathon.

Eén miljoen dollar was echter niet het eindstation. In totaal is er ruim 2,2 miljoen ($2.215.085,31) dollar opgehaald, een absoluut record. Dit werd behaald door een totaal van 43.338 donaties met een gemiddelde donatie van $51,11. De hoogste donatie bedroeg veertigduizend dollar.

Alle speedruns worden geüpload op het YouTube-kanaal van Games Done Quick en zijn dus vrij terug te kijken. Het volgende evenement, Summer Games Done Quick, vindt plaats van 2 tot en met 9 juli aanstaande. Het schema is daar nog niet van bekendgemaakt.

Vriend steelt auto van beschonken bestuurder

Een 27-jarige automobilist uit Vlissingen die na een blaastest mee moest naar het bureau, keek in de nacht van zaterdag op zondag raar op. Een van zijn vrienden die bij hem in de auto zat, ging er met het voertuig vandoor zonder toestemming van de eigenaar.

De bestuurder had zijn sleutels afgegeven zodat zijn maten muziek konden luisteren. Ze mochten onder geen beding met de auto gaan rijden, waarschuwde hij nog. Eenmaal op het bureau hoorden agenten die de man hadden meegenomen dat er een achtervolging gaande was tussen Middelburg en Oost-Souburg. Het bleek om de auto van de Vlissinger te gaan.

Zijn voertuig raakte beschadigd tijdens de achtervolging. Omdat hij toch al op het bureau was, deed de man meteen maar aangifte van joyriding. De man die zijn auto bestuurde, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.

Vriend steelt auto van beschonken bestuurder
Vriend steelt auto van beschonken bestuurder (Foto: ANP)

Jennifer Holliday zingt toch niet voor Trump

De Amerikaanse zangeres Jennifer Holliday gaat bij nader inzien toch niet zingen bij de inauguratie van Donald Trump als president van de Verenigde Staten. De zangeres liet dit weekeinde weten dat het een vergissing is geweest dat ze had toegezegd op een concert voorafgaande aan de inauguratie van Trump te zingen. Ze verontschuldigde zich voor deze foute inschatting bij de homoseksuele en transgendergemeenschap in het land, meldden Amerikaanse media.

Holliday zei dat ze eerst dacht dat ze voor de inauguratie voor het hele land kon zingen en dat ze zich daarbij niet had gerealiseerd dat dit als steun voor Trump zou worden uitgelegd. Holliday zou voor Trump optreden op donderdag, de dag voor de inauguratie van de nieuwe president. Vrijdag meldden de medewerkers van Trump dat onder anderen Holliday, de band 3 Doors Down en countryzanger Toby Keith komen optreden op het evenement van donderdag. Eerder werd de komst van tienerster Jackie Evancho bevestigd.

Jennifer Holliday zingt toch niet voor Trump
Jennifer Holliday zingt toch niet voor Trump (Foto: BuzzE)

Paul de Leeuw verliest veel kijkers

Paul de Leeuw zijn nieuwe programma 'Wie steelt mijn show' op NPO 1 heeft zaterdag flink kijkers ingeleverd. Na de goede start van vorige week met 1,3 miljoen kijkers, keken er nu nog 887.000 mensen. Dat blijkt zondag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

De Leeuw stond achter 'Wie is de mol?' geprogrammeerd, dat opnieuw goed was voor torenhoge kijkcijfers. Naar de tweede aflevering keken 2,5 miljoen mensen. RTL 4 kon daar tegenover prima cijfers overleggen: de start van de nieuwe seizoenen van 'Weet ik veel' en 'All You Need Is Love' wisten beiden boven het miljoen uit te komen met respectievelijk 1,5 en 1,6 miljoen kijkers.

Paul de Leeuw verliest veel kijkers
Paul de Leeuw verliest veel kijkers (Foto: BuzzE)

Supporters FC Utrecht boos op NOS

Gisteravond was FC Utrecht voor de tiende keer op rij ongeslagen in de Eredivisie. Ze wonnen met 2-1 van Sparta. Helaas vond de NOS het daarom tijd om FC Utrecht wat te jennen.

Na een prachtige overwinning en topgoal van Peterson kwam de NOS met het nieuws dat er spreekkoren te horen waren bij het FC Utrecht publiek.
 

Uiteraard is dit waar, maar waarom maakt de NOS hier nooit melding van als Ajacieden dit elke week zingen in de ArenA?
Zo dacht ook de supportersverening erover van FC Utrecht:
 

Veel fans (en niet fans) van de Domstad waren ook niet al te blij:

Wat vind jij? Heeft de NOS gelijk om dit apart te melden in de uitzending? Moet het afgelopen zijn met liedjes over Joden? Of zeg jij, ja maar Ajax zingt dit zelf elke wedstrijd inclusief Israëlische vlaggen?

Executie sjiitische bommenleggers in Bahrein

Drie terdoodveroordeelden zijn zondag in Bahrein geëxecuteerd. Het is voor het eerst sinds 2011 dat er doodstraffen werden voltrokken. De drie sjiieten zijn veroordeeld wegens een bomaanslag in 2014 waarbij drie politieagenten om het leven kwamen.

Gisteren waren er al protesten tegen de executies. In Bani Jamra, ten westen van de hoofdstad Manama, zou zijn geschoten op de politie. De terdoodveroordeling van de 3 werd eerder deze week bevestigd door de hoogste rechter. Bij de aanslag in 2014 kwam een agent uit de Verenigde Arabische Emiraten en 2 agenten uit Bahrein om het leven.

De inheemse bevolking van Bahrein bestaat uit circa 80 procent moslims van wie naar schatting bijna driekwart sjiitisch zijn. Ze worden vaak achtergesteld op het eiland in de Perzische Golf dat wordt geregeerd door de soennitische familie al-Khalifa. In 2011 waren er grootschalige sjiitische protesten voor meer politieke rechten. Die werden hard de kop ingedrukt met hulp van het soennitische Saudi-Arabië.

Executie sjiitische bommenleggers in Bahrein
Executie sjiitische bommenleggers in Bahrein (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: Minder buien

Welkom! De komende dagen komen we meer en meer onder invloed van een hogedrukgebied. Toch lijkt het niet zo koud te worden als dat de modellen eerder aangaven. In de nachten komt het wel tot matige vorst, maar minima van -10 en lager zitten er niet meer in. Ook overdag kan het kwik toch iets boven nul uit gaan komen i.p.v. eronder.

Gisteren trok er in de ochtend een actieve trog over ons land. Dat leverde een aantal felle buien op. En wat zeker het vermelden waard is dat daar vrij actief onweer bij voorkwam. Ook ik profiteerde van de onweersbui. Deze hele trog trok naar het zuidoosten toe en verliet het land rond een uur of 3. Daarna kwamen er nog verspreid buien voor, maar die waren niet meer zo hevig. Ook waren er veel plaatsen die het verder droog hielden. Ook hier bleef het enkele uren droog. De wolkenluchten waren wel heel mooi.

Afgelopen nacht werd het plaatselijk glad door opvriezing van natte weggedeelten of misschien toch nog een winterse bui.

Vandaag kan er nog steeds een winterse bui vallen, maar schijnt ook de zon af en toe. Vanmiddag raakt het dan in een groot deel van het land weer overwegend bewolkt en later in de middag kan er in het westen en zuidwesten wat regen vallen. Het wordt tussen de 2 en 6 graden. De wind neemt flink in kracht af en komt uit het noordwesten.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:44
Zon onder: 16:58
Zonkracht: 1 / 1
 Mysterieuze foto van de volle maan. (Foto: Charged)
Een mysterieuze foto van de volle maan. (foto: Charged)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1759 Opening van het British Museum
1905 Bij Loen, Noorwegen veroorzaakt een in een meer gestort rotsblok een tsunami. Er vallen 61 doden.
1962 De Slag bij Vlakke Hoek, waarbij de Nederlandse marine voor het laatst een vijandig schip tot zinken bracht. In dit geval een Indonesisch.
1976 Hussein Onn wordt aangeduid als nieuwe eerste minister van Maleisie.
2016 Dan Haggerty, een Amerikaans acteur overlijdt.

'Trump wil top houden met Poetin in IJsland'

Adviseurs van Donald Trump hebben Britse regeringsfunctionarissen ingelicht over de eerste buitenlandse trip van de nieuwe president van de Verenigde Staten. Volgens The Sunday Times wil Trump enkele weken na de inauguratie in IJsland een top houden met de Russische president Vladimir Poetin.

Trump is van plan om een begin te maken aan het beperken van het gebruik van kernwapens, aldus de Britse krant. Een bron die betrokken is bij de plannen voor de top zou dit hebben bevestigd. Medewerkers van de Russische ambassade in Londen zouden hebben aangegeven dat Rusland akkoord is met het voorstel van Trump.

Met de keuze voor Reykjavik als locatie voor de top hoopt het team van Trump op eenzelfde resultaat als oud-president Ronald Reagan bereikte. In de hoofdstad van IJsland hield Reagan samen met Michail Gorbatsjov, toen secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie, een tweedaagse top in 1986. Het werk resulteerde een jaar later in een groot verdrag over het ontmantelen van kernwapens.

Twee hooggeplaatste medewerkers van Trump's team hebben tegenover persbureau Reuters ontkend dat de Republikein een top met Poetin gepland heeft staan. "Het verhaal is een fantasie", zei een hulpkracht van Trump die anoniem wilde blijven. Een andere zei dat het bericht van The Sunday Times onjuist is.

'Trump wil top houden met Poetin in IJsland'
'Trump wil top houden met Poetin in IJsland' (Foto: ANP)

Doden bij gevangenisopstand Brazilië

In de grootste gevangenis van de Braziliaanse staat Rio Grande do Norte zijn bij een opstand zaterdag zeker tien gedetineerden gedood. Dat meldden de autoriteiten. Braziliaanse media berichtten dat drie mensen onthoofd zijn bij de oproer.

De oproer begon in de late zaterdagmiddag (lokale tijd) in de gevangenis van Alcaçuz. Mannen in auto's zouden volgens de Braziliaanse politie de gevangenis zijn genaderd en wapens over de muren hebben gegooid. Criminele groepen kwamen recht tegenover elkaar te staan en sommige cellen werden belaagd door rivaliserende groepen. De rellen en grote oproer zorgden ervoor dat de gevangenen de vrije hand hadden binnen de gevangenismuren.

Agenten hebben de gevangenis omsingeld maar wachten waarschijnlijk tot zondagochtend voordat ze naar binnen gaan om een einde te maken aan de opstand. De gedetineerden zijn uit hun cellen en gewapend. "Het is een zorgelijke situatie. We voelen ons machteloos, niemand weet wat er gaat gebeuren gedurende de nacht", zegt een coördinator van de gevangenissen in het gebied.

Sinds het begin van dit jaar zijn bij onlusten in Braziliaanse gevangenissen meer dan honderd mensen omgekomen. Criminele groepen strijden om de macht in de drugswereld. Bovendien zijn de gevangenissen in Brazilië overvol. Volgens de autoriteiten zijn er ongeveer 650.000 gevangenen en maar 350.000 cellen. De gevangenis van Alcaçuz heeft capaciteit voor 620 gedetineerden terwijl er 1150 zitten.

Doden bij gevangenisopstand Brazilië
Doden bij gevangenisopstand Brazilië (Foto: ANP)

Politieagent gestoken in Amsterdam

In de nacht van zaterdag op zondag is rond 00.30 uur een agent gestoken op het Rembrandtplein in Amsterdam. Het is volgens de politie nog onduidelijk wat precies de aanleiding was van het incident.

Volgens een woordvoerder van de politie is de agent in de nek gestoken toen hij op de fiets aan het surveilleren was. Hij is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Een verdachte is aangehouden en getuigen worden gehoord. Voor het onderzoek is een deel van het Rembrandtplein afgezet. Daardoor worden alle busdiensten die het plein aandoen omgeleid, zo meldt vervoerder GVB.

Politieagent gestoken in Amsterdam
Politieagent gestoken in Amsterdam (Foto: ANP)

Frankrijk en Afrika samen tegen terreur

Frankrijk en verschillende Afrikaanse landen gaan in de toekomst nauwer samenwerken tegen terrorisme en illegale migratie. Dat kondigde de Franse president François Hollande zaterdag aan na een ontmoeting met meer dan dertig Afrikaanse staatshoofden en regeringsfunctionarissen in de Malinese hoofdstad Bamako.

Afrika en Frankrijk willen spoedig gezamenlijk optreden tegen mensenhandelaren en drugsdealers en daarmee ook de financiering van terrorisme aanpakken. Hollande wil in de komende vijf jaar 23 miljard euro reserveren voor de "ontwikkeling en groei in Afrika". Dat moet de illegale migratie terugdringen, zo zei Hollande na afloop van de Frans-Afrikaanse top.

Frankrijk en Afrika samen tegen terreur
Frankrijk en Afrika samen tegen terreur (Foto: ANP)

Dj Martin Garrix winnaar Popprijs

Dj Martin Garrix (20) heeft de Popprijs 2016 gewonnen. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt op het festival Eurosonic Noorderslag in Groningen. Garrix, artiestennaam van Martijn Garritsen, nam de prijs niet zelf in ontvangst; hij is op dit moment in het buitenland. De dj scoorde hits met nummers als Animals en In The Name Of Love.

De Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de band of artiest die volgens de jury in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. Vorig jaar ging de prijs naar New Wave (Lil' Kleine en Ronnie Flex). Eerdere winnaars waren onder meer The Common Linnets, Anouk en De Jeugd van Tegenwoordig.

Eerder op de avond werden ook de IJzeren Podiumdieren toegekend, de prijzen van de popsector. TivoliVredenburg in Utrecht werd daarbij uitgeroepen tot beste poppodum van Nederland. Eurosonic Noorderslag kreeg de prijs voor beste festival.

Dj Martin Garrix winnaar Popprijs
Dj Martin Garrix winnaar Popprijs (Foto: BuzzE)

Nikolaev onttroont De Rooy in Dakar

Eduard Nikolaev heeft zijn tweede Dakar-overwinning in de wacht gesleept. De Rus eindigt de 2017-editie in stijl met een overwinning in de laatste etappe. In het klassement eindigt hij met 19 minuten voorsprong op Kamaz-teamgenoot Dmitry Sotnikov en ruim 40 minuten voorsprong op Gerard de Rooy. Hans Stacey is de rally geëindigd in de top tien op een negende plek.

De hele rally stond wederom in het teken van de strijd tussen de Iveco's en de Kamazzen. Ton van Genugten kon voor het eerst zelf een gooi naar het klassement doen, maar viel al vroeg in de rally ver terug doordat hij uren verloor in de modder. Ook De Rooy kende problemen, maar kwam desondanks als leider de eerste week uit. De Brabanter moest echter zijn meerdere erkennen in de Kamazzen nadat hij in de achtste etappe veel tijd verloor. Ondanks een gekneusde rib kon hij op de valreep alsnog de derde plek van Federico Villagra overnemen.

Eindstand vrachtwagens

Pos. Coureur Nat. Merk Tijd Verschil Straftijd
1 Eduard Nikolaev RUS KAMAZ 27h58m24s +00:00:00 --:--:--
2 Dmitry Sotnikov RUS KAMAZ 28h17m22s +00:18:58 --:--:--
3 Gerard De Rooy NLD IVECO 28h39m43s +00:41:19 --:--:--
4 Federico Villagra ARG IVECO 28h58m28s +01:00:04 --:--:--
5 Airat Mardeev RUS KAMAZ 30h25m14s +02:26:50 --:--:--
6 Aleksandr Vasilevski BLR MAZ 30h33m21s +02:34:57 --:--:--
7 Ales Loprais CZE TATRA 31h05m20s +03:06:56 --:--:--
8 Teruhito Sugawara JPN HINO 31h17m00s +03:18:36 --:--:--
9 Hans Stacey NLD MAN 31h43m20s +03:44:56 --:--:--
10 Martin Macik CZE LIAZ 31h53m04s +03:54:40 +00:20:00
11 Peter Versluis NLD MAN 32h53m47s +04:55:23 +00:15:00
12 Jos Smink NLD GINAF 33h07m24s +05:09:00 +00:20:00
16 Ton Van Genugten NLD IVECO 34h56m27s +06:58:03 +02:23:00

Peterhansel pakt tweede Dakar-eindoverwinning op rij

Stephane Peterhansel heeft zijn tweede eindoverwinning in de Dakar op rij geboekt. De Fransman leidt een door Peugeot gedomineerd podium voor teamgenoten Sebastien Loeb en Cyril Despres. Nani Roma was best of the rest en eindigde op een vierde plaats. Erik van Loon is er helaas niet in geslaagd om in de top tien te finishen en eindigde op een veertiende plek, zes uur achter Peterhansel.

Peterhansel leidde het klassement voor de laatste etappe, maar ondanks de korte special stage was een eindoverwinning nog alles behalve zeker. Het verschil tussen hem en Loeb bedroeg slechts een paar minuten. Peterhansel deed echter wat hij moest doen en finishte de laatste etappe op een tweede plek, twintig seconden achter Loeb. Van Loon sluit de Dakar af met een zesde plek, een uur achter Loeb.

Voor Tom Coronel lijkt het zijn laatste Dakar alleen in een buggy te zijn geweest. Hij reed samen met broer Tim het bivak in, wat betekent dat het doel van de tweeling - met beide buggy's de finish halen - dan eindelijk behaald is. 

Einduitslag auto's

Pos. Coureur Nat. Merk Tijd Verschil Straftijd
1 Stephane Peterhansel FRA PEUGEOT 28h49m30s +00:00:00 --:--:--
2 Sebastien Loeb FRA PEUGEOT 28h54m43s +00:05:13 --:--:--
3 Cyril Despres FRA PEUGEOT 29h22m58s +00:33:28 --:--:--
4 Nani Roma ESP TOYOTA 30h06m13s +01:16:43 --:--:--
5 Giniel De Villiers ZAF TOYOTA 30h39m18s +01:49:48 --:--:--
6 Orlando Terranova ARG MINI 30h42m01s +01:52:31 --:--:--
7 Jakub Przygonski POL MINI 33h04m17s +04:14:47 --:--:--
8 Romain Dumas FRA PEUGEOT 33h13m31s +04:24:01 --:--:--
9 Conrad Rautenbach ZWE TOYOTA 33h29m43s +04:40:13 --:--:--
10 Mohammed Abu-Issa QAT MINI 33h43m00s +04:53:30 --:--:--
14 Erik Van Loon NLD TOYOTA 34h54m56s +06:05:26 --:--:--
26 Maik Willems NLD TOYOTA 43h45m25s +14:55:55 +01:51:57
43 Tim Coronel NLD SUZUKI 73h51m51s +45:02:21 +19:20:00
54 Tom Coronel NLD SUZUKI 92h34m28s +63:44:58 +21:08:00

Sunderland stelt eindoverwinning motorklassement veilig

Motorrijder Sam Sunderland heeft het algemeen motorklassement van de Dakar Rally gewonnen. De debutant was al zo goed als zeker van de eindoverwinning, want in de korte eindetappe zouden er maar kleine onderlinge verschillen zijn, terwijl hij met een half uur voorsprong aan de laatste dag begon. Gerard Farres Guell won de laatste etappe, voor Adrien van Beveren en vice-winnaar Joan Barreda Bort.

De beste Nederlander in het eindklassement is Robert van Pelt. In zijn eerste jaar als kistrijder finishte hij op een 43e plek, zijn eerste finish in drie jaar tijd. Het was echter niet genoeg voor een podiumplek in het kistklassement; van Pelt eindigde als vierde op ruim drie uur achterstand op winnaar Toomas Triisa. Maikel Verkade zou uiteindelijk als 50e eindigen, Arjan Bos mag het doen met een 83e plek. De vijf andere Nederlandse motorrijders waren al eerder in de rally uitgevallen.

Quads
Het quadklassement is gewonnen door de Rus Sergey Karyakin. Hij had ruim een uur voorsprong op de nummer twee, Ignacio Casale, die overigens wel de laatste etappe op zijn naam schreef. Kees Koolen leek aanvankelijk vooraan mee te kunnen doen, maar verloor in de tiende etappe veel tijd en zakte terug tot een teleurstelende zeventiende positie.

Einduitslag motoren

Pos. Coureur Nat. Merk Tijd Verschil Straftijd
1 Sam Sunderland GBR KTM 32h06m22s +00:00:00 --:--:--
2 Matthias Walkner AUT KTM 32h38m22s +00:32:00 +00:05:00
3 Gerard Farres Guell ESP KTM 32h42m02s +00:35:40 --:--:--
4 Adrien Van Beveren FRA YAMAHA 32h42m50s +00:36:28 +00:01:00
5 Joan Barreda Bort ESP HONDA 32h49m30s +00:43:08 +00:58:01
6 Paulo Goncalves PRT HONDA 32h58m51s +00:52:29 +00:48:20
7 Pierre Alexandre Renet FRA HUSQVARNA 33h03m57s +00:57:35 --:--:--
8 Franco Caimi ARG HONDA 33h48m40s +01:42:18 +01:05:00
9 Helder Rodrigues PRT YAMAHA 34h09m28s +02:03:06 +00:00:27
10 Joaquim Rodrigues PRT HERO 34h25m59s +02:19:37 --:--:--
43 Robert Jr Van Pelt NLD HUSQVARNA 41h19m56s +09:13:34 +00:01:00
50 Maikel Verkade NLD KTM 42h45m34s +10:39:12 +00:00:30
83 Arjan Bos NLD HUSQVARNA 51h57m50s +19:51:28

+00:24:30

 Einduitslag quads

Pos. Coureur Nat. Merk Tijd Verschil Straftijd
1 Sergey Karyakin RUS YAMAHA 39h18m52s +00:00:00 --:--:--
2 Ignacio Casale CHL YAMAHA 40h33m43s +01:14:51 --:--:--
3 Pablo Copetti ARG YAMAHA 43h39m11s +04:20:19 +00:15:00
4 Rafal Sonik POL YAMAHA 44h52m21s +05:33:29 +00:23:00
5 Axel Dutrie FRA YAMAHA 45h04m16s +05:45:24 +00:15:00
17 Kees Koolen NLD BARREN 58h41m25s +19:22:33 +07:02:00
19 Jan Bastiaan Nijen Twilhaar NLD CAN-AM 67h16m57s +27:58:05 +06:42:00
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.