FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 11 augustus 2016

Val achtervolgingsploeg betekent einde Spelen

De Nederlandse baanwielrenners zijn de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet al te best begonnen. In de kwalificaties van de teamsprint bij de mannen werd de zesde tijd neergezet.

Jeffrey Hoogland, Theo Bos en Matthijs Büchli kwamen tot een tijd van 43,688 seconden. Dat was vooral ver achter de Britten, die met een olympisch record van 42,562 seconden verrassend veel indruk maakten. Alleen Nieuw-Zeeland kwam met 42,673 in de buurt, Australië zat al op meer dan een halve seconde.

In de eerste ronde neemt Nederland het op tegen Australië. Daar moet sowieso van gewonnen worden om voor de medailles te kunnen gaan, want alleen de vier winnaars in de eerste ronde gaan voor eremetaal: de twee snelste winnaars mogen op voor goud, de twee langzaamste winnaars gaan voor brons. 

Om 22.20 uur gaat de teamsprint verder. 

Update 22.17 uur

De Britse vrouwenachtervolgingsploeg heeft in de kwalificaties snoeihard uitgehaald. Katie Archiebold, Laura Trott, Elinor Barker en Joanna Rowsell snelden naar een tijd van 4:13,260 minuten, vier tienden van een seconde sneller dan het oude Australische wereldrecord. 

Ondertussen is bekend dat Büchli de eerste ronde van de teamsprint voor Nederland niet gaat rijden. Hij zal zoals verwacht vervangen worden door Nils van 't Hoenderdaal. 

Update 22.32 uur

Het is de Nederlandse ploeg bij lange na niet gelukt om Australië te verslaan. Na de start van Van 't Hoenderdaal lag de Nederlandse ploeg al achter en ook Hoogland en Bos konden daar niks meer aan veranderen. Bos maakte nog wel een tiende van een seconde goed, maar de achterstand was onoverbrugbaar. Voor de teamsprinters is het toernooi daarmee weer klaar, hoewel er uiteraard nog wel gestart wordt op de keirin en de individuele sprint. 

Update 23.40 uur

Ook de Nederlandse achtervolgingsploeg bij de mannen heeft niet bepaald een lekker dagje achter de rug. Tim Veldt, Wim Stroetinga, Jan-Willem van Schip en Joost van der Burg haalden zelfs de finish niet, doordat laatstgenoemde onderuit ging in de kwalificatie. De Spelen zijn daarmee gelijk weer klaar voor de ploeg. 

Teamsprinters al klaar op Olympische Spelen (Pro Shots / Action Images)
Teamsprinters al klaar op Olympische Spelen (Pro Shots / Action Images)

Thorsdottir turnt naar historische negende plaats, Wevers twintigste

In de meerkampfinale in het olympische turntoernooi heeft Eythora Thorsdottir Nederlandse geschiedenis geschreven door negende te worden in de meerkampfinale. De beste klassering tot nu toe was van Céline van Gerner met een twaalfde plaats in 2012. Met een score van 57.632 deed Thorsdottir het beter dan in de kwalificatie (57.566). Lieke Wevers eindigde als twintigste met een score van 55.865. Door haar slechte begin op de balk (13.066) haalde ze een lagere totaalscore dan in de kwalificatie (56.782). 

Thorsdottir begon haar finale met een score van 14.200 op de brug. Haar balkoefening werd beoordeeld met 14.066 en het toestel vloer 14.533 (persoonlijk record) en sprong 14.833 waren van hoog niveau. Wevers wist na haar misser op de balk zich goed te herstellen naar scores van 14.133 op vloer, 14.066 sprong en 14.600 op de brug te turnen.

Het goud ging zoals verwacht naar de oppermachtige Simone Biles. Bij haar score van 62.198 kwam niemand in de buurt. Het Amerikaanse feestje was compleet met het zilver van Aly Raisman met een score van 60.098. Ondanks de missers van de Russische Aliya Mustafina greep zij toch het brons in de wedstrijd voor de Chinese Chunsong Shang. 

Eythora Thorsdottir
Eythora Thorsdottir in actie op de brug tijdens de Spelen in Rio de Janeiro (Foto: Henk Jan Dijks/Pro Shots)

Rusland beboet Google om machtsmisbruik

Google heeft in Rusland een boete van 438 miljoen roebel (6 miljoen euro) gekregen, omdat het bedrijf haar macht in Rusland zou hebben misbruikt. De kartelwaakhond FAS vindt dat Google te veel eisen oplegt aan producenten van mobiele telefoons die hun toestellen op Android willen laten draaien. Ook zou het concurrerende bedrijven van Google moeilijk worden gemaakt om hun diensten standaard aan Android toe te voegen. Het gaat dan onder meer om zoekmachines en navigatiesoftware.

In een reactie laat Google weten de uitspraak van de FAS te bestuderen. Ook in Europa ligt Google onder vuur. De Europese Commissie klaagde de zoekgigant in juni voor de derde keer in twee jaar tijd officieel aan. Er lopen momenteel drie Europese zaken tegen de zoekgigant. Het gaat in Europa om machtsmisbruik via Android, misbruik van de dominante positie op de online advertentiemarkt en misbruik via een webwinkelvergelijker.

Rusland beboet Google om machtsmisbruik
Rusland beboet Google om machtsmisbruik (Foto: BuzzT)

Katy Perry fietst met de billen bloot

ILE DE RÉ - Katy Perry is niet vies van een beetje bloot. Daags nadat naaktfoto's van haar vriend Orlando Bloom de wereld overgingen, laat de zangeres zelf ook iets meer van zichzelf zien. Op Instagram heeft ze een vakantiefoto gedeeld waarop ze met opwaaiend zomerjurkje op het Franse eiland Ile de Ré fietst.

"I know it's a little cheeky, butt...", schrijft Perry onder het kiekje waarop ze een glimp van haar bilpartij en haar paars-roze onderbroek laat zien.

Perry plaatste het plaatje na thuiskomst. Dinsdag werd ze al samen met Bloom gespot op het vliegveld van Los Angeles. Daar sloten ze Bloom's 5 jaar oude zoon Flynn weer in de armen.

Katy Perry fietst met de billen bloot
Katy Perry fietst met de billen bloot (Foto: BuzzE)

Harrison en Krpalek zorgen voor judotitels

In het olympisch judotoernooi heeft de Amerikaanse Kayla Harrison de olympische titel weten te pakken in de klasse tot 78 kilogram. De Amerikaanse verdedigde hiermee succesvol haar titel uit Londen. Hiervoor moest Harrison de Française Audrey Tcheumeo verslaan. De partij begon zeer actief met vele aanvallen door Harrison. Tcheumeo wist hier het antwoord niet op en kreeg een straf toegewezen wegens passiviteit. Na vier minuten wist de 26-jarige Amerikaanse Tcheumeo op haar rug te krijgen en was de ippon gescoord.

In de wedstrijd om de bronzen medailles kwamen Anamari Velensek uit Slovenië en de Braziliaanse Mayra Aguiar als winnaars van de mat. Hiervoor moesten respectievelijk Viktoriia Turks uit Oekraïne en Miranda Giambelli uit Australië worden verslagen. De Cubaanse Yalennis Castillo, degene die Marhinde Verkerk versloeg in de eerste ronde, werd uiteindelijk vijfde. 

Bij de mannen in de klasse tot 100 kilogram gaat de titel naar Lukas Krpalek uit Tsjechië. Zijn tegenstander was de Azerbijaan Elmar Gasimov. Door een Ouchi-gari wist de Tsjech na viereneenhalve minuut een ippon te scoren en de olympische titel te pakken. Krpalek verloor in 2012 nog in de herkansing van Henk Grol, die daarna het brons wist te halen. 

De wedstrijden om de bronzen medailles werden gewonnen door de Fransman Cyrille Maret en Ryonusuke Haga. De Fransman schakelde in de tweede rond Henk Grol uit en kwam via de herkansingen in de wedstrijd om de bronzen medaille terecht. In deze wedstrijd versloeg hij de Duitser Karl-Richard Frey. De Japanner moest het opnemen tegen de Oekraïener Artem Bloshenko. Haga heeft hiermee de tiende judomedaille weten te halen voor Japan op dit judotoernooi. 

'Twitter censureerde berichten aan Obama'

Twitter heeft in 2015 bij een vraag-en antwoordsessie met president Barack Obama hatelijke berichten en scheldpartijen gecensureerd. Die tweets kwamen hierdoor niet bij Obama terecht, meldt de Amerikaanse website BuzzFeed.

Twitter maakte een speciaal algoritme om de kritische tweets te weren. Ook zouden berichten die niet door het algoritme werden opgemerkt handmatig verwijderd zijn. Medewerkers van Twitter zouden hiervoor opdracht hebben gekregen van hun baas, algemeen directeur Dick Costolo.

Andere managers van Twitter zouden hier door Costolo niet over geïnformeerd zijn, uit angst voor protesten. Twitter profileert zich juist als beschermer van de vrijheid van meningsuiting.

'Twitter censureerde berichten aan Obama'
'Twitter censureerde berichten aan Obama' (Foto: BuzzT)

Verlies Achmea door noodweer en zorgkosten

Achmea heeft de eerste zes maanden van dit jaar afgesloten met een verlies van 24 miljoen euro. De verzekeraar moest fors uitkeren vanwege noodweer in juni terwijl ook zorgkosten stegen, zo bleek donderdag uit de halfjaarcijfers.

De totale schade aan onder meer auto's, woningen en bij land- en tuinbouwbedrijven als gevolg van het noodweer liep op tot 267 miljoen euro. Circa 30.000 klanten deden om die reden een beroep op de verzekeraar. Ook stegen de uitgaven voor geneesmiddelen harder dan waar Achmea vooraf rekening mee hield.

Ondanks dat Achmea fors moest uitkeren, behield het naar eigen zeggen zijn ,,gezonde en solide" financiële positie. Het besparingsplan dat in 2014 is ingezet, heeft ertoe geleid dat de kosten met 355 miljoen euro zijn verlaagd. Daarbij nam Achmea al afscheid van 3000 man personeel. De verzekeraar gaf aan de bedrijfskosten verder te zullen verlagen.

Verlies Achmea door noodweer en zorgkosten
Verlies Achmea door noodweer en zorgkosten (Foto: ANP)

Dressuurteam vierde na grand prix

Het Nederlands dressuurteam staat na de tweede en afsluitende dag van de grand prix vierde in het landenklassement. Donderdag kwamen Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout nog in actie. Woensdag kwam Edward Gal al in de bak en zag het team Adelinde Cornelissen wegvallen nadat haar paard Parzival na een infectie opliep na een insectenbeet. Het was zo erg dat de amazone de strijd moest staken.

Van Silfhout haalde met Arlando een score van 75.900 procent in de ring van het hippisch complex in Deodoro. Hans Peter Minderhoud noteerde op Johnson 76.957 procent. De opgave van Cornelissen heeft geen directe gevolgen voor het teamresultaat. Eén score, in dit geval die van Cornelissen, mag immers worden weggestreept. Het gemiddelde van Nederland staat op 76.043 procent. Bovenaan het klassement staat Duitsland met 81.424. Groot-Brittannië volgt met 79.252 op plek twee en de Amerikanen staan na het eerste onderdeel derde met een gemiddelde van 76.971. 

De Britten hebben hun goede gemiddelde vooral te danken aan Charlotte Dujardin. De winnares van olympisch goud in Londen scoorde met Valegro 85.071 en leidt daarmee het individuele klassement. Zij wordt op de voet gevolgd door de Duiters Kristina Broring-Sprehe (op Desperados), Dorothee Scheider (Showtime) en Isabel Werth (Weihegold). 

Minderhoud volgt op een negende plek. Van Silfhout staat elfde en Gal zestiende. Vrijdag is de Grand Prix Special, dat in tegenstelling tot vier jaar geleden nu ook meetelt voor het landenklassement. 

Rio 2016, de leukste tweets van 11 augustus

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

We beginnen vandaag met de Emile Ratelband van de Nederlandse ploeg. Kijk die Robin Haase eens losgaan:

Er was vannacht natuurlijk een huldiging:

Over het goud van Fabian Cancellara was enige discussie op Twitter. Natuurlijk kon Lance Armstrong zich niet stil houden, hij refereerde even fijntjes aan 'Luigi' (een codenaam voor een renner op de klantenlijst van dopingdokter Fuentes). Wie achter deze alias schuil gaat is nog steeds een raadsel. Er werd gefluisterd dat het Thomas Dekker was, maar die laat ook van zich horen:

Dit is echt een fantastisch geknutseld filmpje:

Het woord van de dag van gisteren en waarschijnlijk ook vandaag:

Er viel vandaag ook weer wat te vieren:

Ranomi Kromowidjojo vierde in haar eentje:

Golf was meer dan een eeuw niet meer op de Spelen te zien geweest, maar de golfsport is weer aanwezig:

En hoe:

Sport is emotie:

De dagelijkse zwembadupate: het is ook veel beter als het water in beide baden er weer hetzelfde uitziet:

Dit blijven geniale filmpjes:

Deze tweet was er gisteren tussendoor geglipt maar we willen hem jullie niet onthouden:

Dit vinden wij echt heel grappig:

De voorbereidingen op de Paralympische Spelen zijn al in volle gang:

Wat een prachtige foto:

En we sluiten af met de filosofische tweet van Churandy Martina:

'Justin scharrelt met dochter Lionel Richie'

Het lijkt erop dat Justin Bieber weer een model aan de haak heeft geslagen. De 22-jarige zanger wordt de laatste dagen op de voet gevolgd door de 17-jarige Sofia Richie, dochter van zanger Lionel Richie.

Justin en Sofia zijn al vijf dagen onafscheidelijk, vertelde een ingewijde aan People. Woensdag werden de twee samen gespot bij Justins optrekje in Laguna Beach, voor ze samen aan boord van een privéjet stapten. Volgens Amerikaanse media reist Sofia met Justin mee naar Japan, waar hij zaterdag zijn Purpose World Tour voortzet.

Volgens een bron van Us Weekly zijn Justin en Sofia niet meer dan hele goede vrienden. De Canadese zanger heeft net een vakantie op Hawaii achter de rug. Daar werd hij gespot met verschillende modellen, Sofia was niet van de partij. Voor een zwempartijtje met de Australische schone Sahara Ray en een paar van haar vriendinnen besloot Justin zijn zwembroek thuis te laten.

'Justin scharrelt met dochter Lionel Richie'
'Justin scharrelt met dochter Lionel Richie' (Foto: BuzzE)

Twitter ontkent dat het volgend jaar stopt

Twitter is absoluut niet van plan volgend jaar te stoppen. Dat liet het bedrijf weten, na geruchten die donderdag opdoken op Twitter. Onder de hashtag #SaveTwitter schreven vele duizenden twitteraars dat ze Twitter niet kwijt wilden. "Er zit totaal geen waarheid in de beweringen", aldus Twitter tegen persbureau Reuters.

Twitter heeft het lastig. Het aantal gebruikers stijgt, maar het gaat beleggers niet snel genoeg. Concurrenten als Instagram, WhatsApp en Messenger, allemaal eigendom van Facebook, doen het stukken beter. Twitter ligt bovendien onder vuur omdat het te weinig zou doen tegen pesten.

Twitter ontkent dat het volgend jaar stopt
Twitter ontkent dat het volgend jaar stopt (Foto: BuzzT)

Derde goud in boogschieten voor Zuid-Korea

Hyejin Chang heeft voor het derde Koreaanse goud in het boogschieten gezorgd. De schutter versloeg de Duitse Lisa Unruh in vier sets.

Chang opende de finale met een negen, hetgeen Unruh ook deed. Unruh maakte in de eerste set 1 foutje, een 8. Zo kwam de Koreaanse met 27-26 voor. Ook in de tweede set vooral negens, maar in de laatste beurt schoot de Duitse een 10 om met 28-26 de tweede set te pakken en het weer gelijk te maken. In de derde set schoot de Duitse echter een 7, wat flink pijn deed getuige de 26-27 op het bord.

De Koreaanse had zo nog 1 set nodig. De Duitse moest er alle druk op gooien, maar dat gebeurde niet. Haar eerste 2 pijlen waren twee negens, die van de Koreaanse twee tienen. Na nog een 9 kon Chang de partij winnen met een 8. Dit gebeurde precies en zo ging er opnieuw goud in het boogschieten naar Zuid-Korea. Ook het brons ging overigens naar de Koreanen.

Bomaanslagen in Thailand, Nederlandse gewond geraakt

Door een dubbele bomaanslag in de Thaise kuststad Hua Hin is donderdag een Nederlandse toeriste lichtgewond geraakt. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De 23-jarige vrouw krijgt bijstand van de Nederlandse ambassade en ook met haar familie in Nederland onderhoudt het ministerie contact. Buitenlandse Zaken doet verder geen uitspraken over de aard van haar verwondingen.

Hua Hin is een populaire kustplaats in het zuidwesten van Thailand. In de toeristenstad ontploften donderdag twee explosieven, waardoor in ieder geval een persoon om het leven kwam en tien mensen gewond raakten.

Nederlandse (23) gewond door aanslag Thailand
Nederlandse (23) gewond door aanslag Thailand (Foto: ANP)

Van Rijsselberghe naar de leiding in RS:X klasse

Dorian van Rijsselberghe heeft uitstekende zaken gedaan in de RS:X klasse bij het zeilen. Net als eergisteren eindigde hij één keer vierde en won hij twee races en staat nu aan de leiding.

De titelverdediger zag zijn grote opponent Nick Dempsey telkens achter hem finishen en staat in het klassement nu acht punten voor op de Brit (16 om 24 punten) met nog drie reguliere en de medalrace te gaan.

Voor Lilian de Geus wordt bij de vrouwen in dezelfde klasse een medaille halen lastig. Na de eerste twee dagen lag ze nog in kansrijke positie, maar de zevende en achtste race van vandaag leverden haar een vijftiende en negentiende plaats op. In de laatste race herstelde ze zich met een vijfde plaats, maar een achterstand van achttien punten op een bronzen plek met nog vier races te gaan wordt lastig.

In de 470-klasse zijn Anneloes van Veen en Afrodite Zegers met een opmarsje bezig. Na een beroerde start met een vijftiende plek zijn ze inmiddels gestegen naar plek zeven met achttien punten een staan na vier races nog relatief dicht op een medaille plek.

Ook Pieter-Jan Postma heeft een mooie sprong gemaakt in het klassement. De eerste drie races vielen tegen voor de zeiler uit de Finn-klasse, maar twee keer een vierde en een keer een zesde plaats bracht hem naar een vijfde plaats in het klassement. Daar staat het nog allemaal dicht bij elkaar, want het verschil tussen de nummer twee en tien is twaalf punten. Leider Giles Scott staat met datzelfde verschil ruim op de eerste plaats.

Tot slot werden er nog vier races gevaren in de Nacra-klasse. In de enige mixed-klasse hadden Mandy Mulder en Coen de Koning geen beste dag. Na een 21e, 11e, 7e en 14e plaats vinden zij zichzelf terug op de twaalfde plaats in het klassement.

Olieprijs omhoog door Saudische minister

De olieprijzen gingen donderdag hard omhoog, na het onbedoeld naar buiten komen van opmerkingen van de minister van Energie van Saudi-Arabië. Daarin stelde de bewindsman dat het olierijke land niet onwelwillend staat tegenover een poging om de oliemarkt weer in balans te brengen.

Het commentaar leidde tot prijsstijgingen van een niveau dat in de afgelopen drie maanden niet meer is waargenomen. De prijs van een vat Amerikaanse olie stond omstreeks 20.30 uur 4 procent hoger op 43,38 dollar, terwijl Brent 4,3 procent duurder werd bij 45,92 dollar per vat.

De opmerkingen stonden in het transcript van een interview met een Saudisch persbureau, dat onbedoeld naar andere journalisten is gestuurd.

OPEC
Oliekartel OPEC houdt volgende maand in Algerije weer een informele vergadering. Mogelijk staat de zaak daar al op de agenda. Volgens de Saudische minister biedt die vergadering namelijk goede gelegenheid om de situatie op de oliemarkt te bespreken.

Bij de vorige bijeenkomt van de OPEC in juni lukte het de grote olieproducerende landen niet om tot overeenstemming te komen over een nieuw productieplafond om de olieprijs te stutten.

De olieprijs ging tot begin dit jaar hard onderuit. De prijs van Brent, de maatstaf voor onder meer olie uit Europa en het Midden-Oosten, zakte daarbij tot iets meer dan 27 dollar per vat. Vervolgens zette herstel in, dat na een opmars tot ruim 51 dollar begin juni weer stokte.

Olieprijs omhoog door Saudische minister
Olieprijs omhoog door Saudische minister (Foto: ANP)

Pokémon jaagt op inbrekers

Mensen jagen op pokémon, maar de monstertjes zijn zelf ook op jacht. Naar inbrekers, om precies te zijn. De politie in Vlaardingen gebruikt Pokémon Go namelijk in de strijd tegen inbraken.

De politie legde donderdag uit hoe Pokémon Go kan helpen. Op plekken waar veel kans is op inbraken, zet de politie een lokaas aan in het spel, een zogeheten lure. Dat kost 60 cent per keer. De lure probeert een half uur lang monsters te lokken. En waar pokémon komen, volgen de spelers. "De drukte van al die Pokémon Go-spelers zal criminelen afschrikken", aldus de politie. En als er toch iets gebeurt, kunnen de spelers de politie waarschuwen.

De politie heeft de lure al eens getest. "Binnen enkele minuten kwamen de eerste auto's al aanrijden. Hele families, jongvolwassenen, er komt van alles op af."

Pokémon jaagt op inbrekers
Pokémon jaagt op inbrekers (Foto: ANP)

Spaans slalomgoud op Olympische Spelen

Kayakster Maialen Chouraut heeft Spanje op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro een verrassende gouden medaille in het slalommen bezorgd. De 33-jarige Spaanse was met een vrijwel perfecte run oppermachtig.

De Nieuw-Zeelandse Luuka Jones was de eerste die een echte toptijd noteerde, waarna de Australische favoriete Jessica Fox daar onderdoor ging. Fox kreeg na bestudering van videobeelden echter alsnog een tijdstraf van twee seconden voor het aanraken van een poortje. Daardoor kwam Fox achter Jones terecht en was goud weg voor de Australische.

Wereldkampioene Katerina Kudejova uit Tsjechië kwam niet aan de toptijden, maar daarna was het de beurt aan Chourraut. Zij was meer dan drie seconden sneller dan Jones en nadat de Britse Fionna Pennie en de Oostenrijkse Corinna Kuhnle - de toppers in de kwalificatie - het niet haalden was het podium bekend: Chourraut, Jones en Fox. 

Pechtold wil van vluchtelingendeal Turkije af

D66-leider Alexander Pechtold is bijzonder kritisch over het vluchtelingenakkoord dat Europa heeft gesloten met Turkije. Volgens hem houdt Turkije zich niet aan de afspraken en moet duidelijk worden gemaakt dat de deal van tafel is.

Pechtold wijst er in EenVandaag op dat Europa met Turkije heeft afgesproken dat vluchtelingen uitgeruild zouden worden. In ruil kreeg Turkije 6 miljard euro en werd onder meer beloofd dat de onderhandelingen over toetreding tot de EU en visumvrij reizen voor Turken naar EU-landen versneld zouden worden, als Turkije aan de voorwaarden zou voldoen.

In de praktijk komt er volgens Pechtold weinig terecht van de Turkse toezeggingen. "Europa moet niet marchanderen met de criteria voor toetreding tot de EU of voor visumvrij reizen. Daarom zeg ik het nu maar duidelijk: in feite is de deal stukgelopen", aldus Pechtold.

Pechtold wil van vluchtelingendeal Turkije af
Pechtold wil van vluchtelingendeal Turkije af (Foto: ANP)

Bèta Gwent uitgesteld

CD Projekt RED had ons beloofd dat de gesloten bèta van de online versie van Gwent: The Witcher Card Game in september van start gaat. Helaas moeten ze het feest uitstellen om de kwaliteit te bewaken. De bèta begint nu op 25 oktober.

Hier volgt een vertaling van het officiële bericht van CD Projekt RED:

Beste Gamers,
Tijdens de E3 hebben we gezegd dat de Gesloten Bèta van Gwent: The Witcher Card Game in september begint. Helaas vinden wij dat we meer tijd in de game moeten stoppen voordat wij jullie het laten testen. We weten dat je maar één kans hebt voor een eerste indruk en we willen er zeker van zijn dat alles in orde is voordat we gaan knallen. Wij vinden een goede game afleveren belangrijker dan een deadline halen. Dat betekent niet dat wij er niet bewust van zijn dat uitstel teleurstellingen met zich meebrengt en het spijt ons dat we jullie laten wachten. De Gesloten Bèta begint nu op 25 oktober.

Liefs,

Het Gwent Team.

FOK! is met een team aanwezig op Gamescom waar het publiek voor het eerst zelf met Gwent: The Witcher Card Game kan kennismaken. We zullen uitgebreid berichten wat onze ervaringen met het kaartspel zijn.

Gwent op Gamescom

Sterke vrouwen in King of Fighters XIV

Deep Silver heeft wederom een groep vechtersbazinnen voorgesteld uit King of Fighters XIV. Team 'Another World' bestaat uit een drietal buitengewone vrouwen die hun mannetje kunnen staan.

Nakoruru is een Ainu priesteres, die een is met de natuur. Ze is beschermvrouwe van de natuur en wordt later zelfs een geest van de aarde. Maar ze voelt een ramp aankomen, dus ze is terug in de tijd gereisd om deze te voorkomen. Muimui is erfgename van de Dragon Clan. Ze is niet alleen erg bevlogen in Kung Fu, maar heeft enorme kracht door haar drakenbloed. Love Heart is kaptein van de Peace Sky Pirates. Deze zorgen voor rust in de lucht. Op zijn sterfbed vroeg haar vader of ze zijn bende piraten wilden leiden. Omdat ze piraat is, vcht ze graag met een zwaard, zoals je in onderstaande trailer ziet.

King of Fighters XIV komt 26 augustus uit op PlayStation 4.

Stationshal Utrecht op 7 december klaar

De nieuwe stationshal Utrecht Centraal is op 7 december helemaal klaar. Dat heeft de gemeentelijke projectorganisatie CU2030 donderdag beloofd. Aan de verbouwing van het drukste station van Nederland is sinds 2013 gewerkt.

Volgens CU2030 lopen er een kleine 300.000 reizigers per dag door de hal van Utrecht Centraal. Op jaarbasis zijn dat 88 miljoen reizigers. De verwachting is dat dit aantal reizigers verder stijgt naar 100 miljoen per jaar in 2030. Het station was in de oude vorm berekend op 35 miljoen reizigers per jaar.

Tot voor kort liep de stationshal door in winkelcentrum Hoog Catharijne. Die verbinding is doorgeknipt. Tussen de sporen en het winkelcentrum is een nieuw plein gebouwd, dat in 2017 helemaal klaar moet zijn. Bij het plein stroomt weer de Catharijnesingel, die in de jaren zeventig van de vorige eeuw was gedempt. Onder het stationsgebouw is de grootste fietsenstalling ter wereld gebouwd met plaats voor 12.500 fietsen.

Stationshal Utrecht op 7 december klaar
Stationshal Utrecht op 7 december klaar (Foto: ANP)

'Nederlander vast voor verkrachten broertjes'

Een Nederlander is zaterdag opgepakt in de Zuid-Franse stad Nice, op verdenking van het verkrachten van twee jongetjes. Het zou gaan om twee broertjes van acht en tien jaar. Dat meldt de Franse nieuwszender BFM TV donderdag. Ook had de man kinderporno in bezit.

De man zou de jongens hebben ontmoet op de strandboulevard Promenade des Anglais en ze vervolgens naar zijn huis hebben gelokt. Daar zou het misbruik hebben plaatsgevonden.

Over de identiteit van de Nederlander is niets bekend, alleen dat hij rond de veertig jaar is.

'Nederlander vast voor verkrachten broertjes'
'Nederlander vast voor verkrachten broertjes' (Foto: ANP)

Stevige omzetgroei voor Zalando

De Duitse internetwinkel Zalando heeft afgelopen kwartaal een stevige omzetgroei gerealiseerd. Ook de winst voor belastingen viel op jaarbasis fors hoger uit, zo bleek uit de cijfers die donderdag zijn gepubliceerd.

Zalando, dat vorige maand al de verwachtingen voor het hele jaar verhoogde, behaalde in het afgelopen kwartaal een omzet van 916 miljoen euro. Dat betekende een stijging van een kwart ten opzichte van dezelfde periode en jaar eerder. De winst voor belastingen kwam uit op 81 miljoen euro, tegenover 30 miljoen euro een jaar eerder.

"Ondanks stevige investeringen is Zalando erin geslaagd de winstgevendheid op te voeren", stelde bestuurder Ruben Ritter vast.

Zalando rekent voor heel 2016 op een omzetgroei die aan de bovenkant ligt van de eerder afgegeven bandbreedte van 20 tot 25 procent. Daarbij zal de winstmarge uitkomen op 4 tot 5,5 procent.

Stevige omzetgroei voor Zalando
Stevige omzetgroei voor Zalando (Foto: ANP)

Eerste medaille ooit voor Fiji, kleur nog onbekend

Fiji gaat voor het eerst in de historie een medaille halen op de Olympische Spelen. De rugbymannen van het eiland plaatsten zich vanavond ten koste van Japan voor de finale van het rugby sevens toernooi en is dus zeker van minimaal zilver.

De beste prestatie dat Fiji tot nu toe op de Spelen had geleverd was vier jaar geleden, toen gewichthefster Maria Liku achtste werd. Nu werd al snel duidelijk dat ze vanavond voor het goud mogen gaan strijden. De Japanners speelden een geweldig toernooi, maar kwamen in de halve finale tekort tegen Fiji, dat met 20-5 won.

In de finale treffen ze Groot-Brittannië, dat in een spannend duel nipt te sterk was voor Zuid-Afrika. De Afrikanen kwamen met 0-5 voor door een benutte try. De converse werd gemist, wat uiteindelijk beslissend voor de partij bleek te zijn. De Britten kwamen namelijk langszij met een try en conversie en wonnen, na een spannend slot, met 7-5.

Sjoemelstaal in 'scheurtjescentrale' Tihange

In de Belgische kerncentrale Tihange bij Luik zijn vijf stalen onderdelen verwerkt waarmee is gerommeld. De Franse producent Creusot verhitte de smeedstukken op een te lage temperatuur en behandelde die een tweede keer zonder dat in de documentatie te vermelden.

Dat meldt de Belgische nucleaire toezichthouder FANC. De waakhond vindt de administratieve "onregelmatigheid" niet acceptabel, maar concludeert na onderzoek met exploitant Engie/Electrabel dat de veiligheid niet in gevaar is gekomen.

Het 'sjoemelstaal' werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw verwerkt in de reactorkuip van Tihange 2, ook wel bekend als de 'scheurtjescentrale' vanwege onregelmatigheden in het reactorvat. Tihange, maar ook de kerncentrale in Doel nabij Antwerpen, is herhaaldelijk stilgelegd en wekt bezorgdheid in de buurlanden Duitsland, Nederland en Luxemburg.

Sjoemelstaal in 'scheurtjescentrale' Tihange
Sjoemelstaal in 'scheurtjescentrale' Tihange (Foto: ANP)

150 huizen afgebrand op Madeira

De bosbranden op het eiland Madeira laten een spoor van vernieling achter. Tot nu toe zijn 150 huizen afgebrand, onder meer in de hoofdstad Funchal, maakte de overheid donderdag bekend. Op het eiland woeden door de warmte (37 graden) en droogte verschillende branden, die al aan vier mensen het leven hebben gekost.

Ongeveer vierhonderd inwoners van Funchal moesten de nacht opnieuw doorbrengen in een legerkazerne. Driehonderd toeristen, die de eerste nacht nog in het voetbalstadion van Maritimo werden gehuisvest, zijn inmiddels ondergebracht in hotels buiten de gevarenzone. De brandweer heeft moeite om het vuur te doven. Door de sterke wind en rookoverlast kunnen blusvliegtuigen niet worden ingezet.

Een 23-jarige wordt verdacht van brandstichting bij een van de branden. Hij is gearresteerd. De in Funchal geboren Portugese topvoetballer Cristiano Ronaldo, heeft laten weten dat hij geld wil geven aan het eiland, voor schadeherstel. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend.

150 huizen afgebrand op Madeira
150 huizen afgebrand op Madeira (Foto: ANP)

'Kim Kardashian opnieuw zwanger'

Kim Kardashian bezocht woensdag een gynaecoloog. Foto's van de ster en haar moeder Kris Jenner voor het kantoor van de arts zijn te zien op verschillende Amerikaanse websites.

"Een vriend zegt dat Kim alweer zwanger is", vertelt een bron aan In Touch. Het feit dat Kim samen met haar moeder op doktersbezoek ging doet sommigen vermoeden dat ze opnieuw in verwachting is.

In 2013 beviel Kim van dochter North West en in december vorig jaar kregen Kim en echtgenoot Kanye West hun tweede kind, zoontje Saint West.

"Kim vindt het leuk om moeder van North en Saint te zijn. Ze wil nog wel een derde kindje", aldus een bron. Ook Kanye zou een derde telg best zien zitten.

'Kim Kardashian opnieuw zwanger'
'Kim Kardashian opnieuw zwanger' (Foto: BuzzE)

Kanoërs kapseizen op weg naar olympisch goud

Op de wildwaterbaan in Rio de Janeiro is het olympisch goud in de C2-boot naar Slowakije gegaan. De neefjes Ladislav en Peter Skantar maakten de enorme druk op hun schouders volledig waar: in de interne kwalificatie hielden ze de legendarische Hochschorner-tweeling van de Spelen, nadat die in 2000, 2004 en 2008 goud en in 2012 zilver wonnen. 

De Skantars kenden een geweldige run en zagen de Britten David Florence en Richard Hounslow een halve seconde boven hun tijd blijven. Gauthier Klauss en Matthieu Péché uit Frankrijk waren hard op weg, maar moesten genoegen nemen met het brons op 1,66 seconden van de Slowaakse neven. De Duitse wereldkampioen Franz Anton en Jan Benzien

Alle ogen waren na afloop echter gericht op de Tsjechen Jonas Kaspar en Marek Sindler. Zij waren fantastisch onderweg en leken vol op koers voor goud te varen, maar bij een van de allerlaatste poortjes ging het mis. Sindler hing teveel over om een poortje niet aan te raken en dat resulteerde erin dat de boot omsloeg. De Tsjechen haalden de finish wel, maar eindigden op plek acht. 

Het was overigens, in elk geval voorlopig, de laatste keer dat olympisch goud in de C2 verdeeld werd. Het IOC heeft besloten om het onderdeel in Tokyo te schrappen, zodat de - veel minder competitieve - C1 bij de vrouwen toegevoegd kan worden. Daardoor zijn er in Tokyo twee klassen voor mannen en twee voor vrouwen. 

De Skantars weerstaan de druk van heel Slowakije en winnen olympisch goud (PROSHOTS/Action Images)
De Skantars weerstaan de druk van heel Slowakije en winnen olympisch goud (PROSHOTS/Action Images)

Milieudefensie: 5000 bezwaren gaswinning

Ruim 5000 Nederlanders maken via Milieudefensie bezwaar tegen het conceptbesluit van minister Henk Kamp over de gaswinning in Groningen. Meer dan de helft van de bezwaren komt van niet-Groningers, maakte de milieuorganisatie bekend. Tot en met donderdag kunnen bezwaren tegen het gasbesluit worden ingediend bij Kamps ministerie van Economische Zaken.

De minister wil dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) de komende vijf jaar de gaswinning uit de Groningse bodem beperkt tot hooguit 24 miljard kuub gas per jaar. Dat moet een gunstig effect hebben op het aantal aardbevingen door de winning.

Milieudefensie stelt echter dat de gaskraan verder dicht moet en vindt 12 miljard kuub een veilig niveau, waarbij de gaslevering niet in gevaar komt.

Milieudefensie: 5000 bezwaren gaswinning
Milieudefensie: 5000 bezwaren gaswinning (Foto: ANP)

COR politie kreeg dubbele toelage

Leden van de centrale ondernemingsraad (COR) van de politie hebben meer dan twee jaar een dubbele toelage gekregen voor hun werkzaamheden, terwijl ze ook al waren vrijgesteld van werk. Dat staat in documenten die donderdag door de politie zijn vrijgegeven.

In de stukken staat een afspraak beschreven waarbij leden van de ondernemingsraad een maandelijkse toelage kregen van tot wel 537 euro van de COR, plus nog een behoorlijke vergoeding vanuit het regionale korps waar ze werkten. Ter vergelijk: een gemiddelde agent op straat verdient zo'n 2000 euro per maand.

Het zou gaan om een overgangsregeling waarbij de COR-leden van 1 januari 2014 tot en met 31 maart 2016 zowel de oude als de nieuwe toelage ontvingen. In totaal dertien mensen hadden recht op deze regeling, die is ondertekend door de korpsleiding van de Nationale Politie.

COR politie kreeg dubbele toelage
COR politie kreeg dubbele toelage (Foto: ANP)

T-Mobile: meer abonnees, maar minder omzet

Voor het vijfde kwartaal op rij heeft T-Mobile in Nederland meer klanten aan zich weten te binden via een vast abonnement. Eind juni stond de teller van het aantal T-Mobile-klanten met een zogeheten postpaid-contract op 2,86 miljoen, waarmee er 106.000 klanten meer waren dan een jaar eerder. Anderzijds vielen de omzet en het bedrijfsresultaat (ebitda) afgelopen kwartaal fors lager uit.

Ook het aantal klanten met een BEN-contract in de budgetmarkt nam voor het vijfde kwartaal toe. Daartegenover stond het verlies van klanten in het pre-paidsegment. Daardoor bleef het totale aantal T-Mobile-klanten met 3,67 miljoen per saldo iets achter bij een jaar eerder.

De omzet daalde met bijna 12 procent. Volgens een woordvoerder stonden de marges onder druk door de stevige concurrentie en was het voor T-Mobile zaak ,,scherp aan de wind te varen". Dat het bedrijfsresultaat 17,7 procent lager uitviel komt volgens de zegsman onder meer door marketingkosten.

T-Mobile: meer abonnees, maar minder omzet
T-Mobile: meer abonnees, maar minder omzet (Foto: ANP)

Sword Art Online speelt met emoties

Bandai Namco heeft een nieuw personage aangekondigd in de game Sword Art Online: Hollow Realization. Ook heeft de uitgever meer informatie gegeven over het Emotion Void-systeem.

Speler van eerdere Sword Art Online-games kennen het aangekondigde personage al, want Argo helpt Kirito en zijn team wederom met haar raad en daad. Interessanter nieuws zijn dan ook de details over het 'Emotion Void System'. Het is een communicatiemiddel tussen ingame personages. Elk personage heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid die je ziet in het status-menu. Deze eigenschappen beïnvloeden de vaardigheden in gevechten. Hoe beter je inspeelt op de eigenschappen van elk teamlid, hoe efficiënter ze worden in gevechten. Premiere, de geheimzinnige nieuwe hoofdrolspeelster van wie we nog weinig weten, lijkt geen emoties te hebben. Deze zullen langzaam duidelijk worden tijdens dialogen en gevechten met monsters.

Bandai heeft ook enkele nieuwe tegenstanders laten zien. Abyss the Imperial Taurus en Grand Admiral Taurus, twe egigantische stieren kunnen samenwerken om een vrij lastige bossfight te worden. Summon the Fate Dominator is een andere tegenstander, die vecht met onvoorspelbare aanvallen.

Sword Art Online: Hollow Realization komt deze herfst uit voro PlayStation Vita en PlayStation 4.

Sword Art Online: Hollow Realization - Argo (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Asuna Emotion Void (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Asuna Emotion Void (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Asuna Emotion Void (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Taurus (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Summon The Fate Dominator (Foto: Bandai Namco)

Onderzoekers openen VW's zonder sleutel

Onderzoekers van de universiteit van Birmingham hebben een manier ontdekt om tientallen miljoenen Volkswagens te openen zonder sleutel, schrijft Wired. Ook door andere automerken van de Volkswagen-groep gemaakte voertuigen, zoals Audi's, Skoda's en Seats, kunnen zo geopend worden.

De onderzoekers konden uit een onderdeel van de auto een cryptografische code halen. Vervolgens konden ze met een klein computertje en een radio-ontvanger de unieke code die de sleutel naar de auto stuurt ontvangen en die dupliceren. Omdat de cryptografische codes in de auto's niet uniek zijn, kan elke code voor miljoenen voertuigen gebruikt worden.

De nieuwste voertuigen van Volkswagen, zoals de nieuwste Golf, zijn voorzien van een beter systeem waarbij telkens unieke codes worden gebruikt. Het gekraakte systeem is echter sinds 1995 in gebruik geweest.

De onderzoekers hackten ook een ander systeem dat veel andere automerken gebruiken. Dat maakt gebruik van de cryptografische techniek HiTag2. Die techniek is nog makkelijker te kraken. Door acht keer de code op te vangen die de sleutel naar de auto stuurt, kan de code binnen een minuut gekraakt worden. Die techniek is door onder meer Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Ford, Mitsubishi, Nissan, Opel en Peugeot gebruikt.

Onderzoekers openen VW's zonder sleutel
Onderzoekers openen VW's zonder sleutel (Foto: BuzzT)

Lowlandsganger proefkonijn voor pijnonderzoek

In hoeverre helpt muziek tegen pijn? En kun je meer pijn verdragen als je naar je favoriete artiest luistert? Dat onderzoekt het Radboudumc in Nijmegen volgende week op Lowlands. De uitkomsten hiervan kunnen mogelijk bijdragen aan een betere behandeling voor de 3 miljoen Nederlanders die dagelijks pijn ervaren.

De 55.000 bezoekers van het driedaagse festival in Biddinghuizen kunnen hun eigen pijngrens opzoeken om erachter te komen wat muziek hiermee doet. Ze doen dit aan de hand van een bak ijswater, elektrische schokjes en druk op de onderarm. Het Radboudumc test of de proefkonijnen beter tegen pijn kunnen als ze naar muziek luisteren die ze leuk vinden dan wanneer ze iets horen waar ze een hekel aan hebben.

De onderzoekers hopen dat ze in de toekomst muziek kunnen gebruiken als behandeling voor patiënten.

Lowlandsganger proefkonijn voor pijnonderzoek
Lowlandsganger proefkonijn voor pijnonderzoek (Foto: BuzzE)

Tesla krijgt concurrent uit China

Een Chinese automaker heeft donderdag een hybride luxeauto gepresenteerd, die een concurrent van de Model S van Tesla moet worden. De auto heet de Karma Revero. De elektrische motor moet een bereik van ongeveer 80 kilometer krijgen. Als die energie op is, schakelt de auto automatisch over op gewone brandstof. Op het dak zit een zonnepaneel om de accu op te laden.

De Karma Revero moet volgend jaar op de markt komen en minstens 100.000 euro kosten. Het is niet bekend of hij ook in Nederland te koop is. Karma verwacht in het eerste jaar ongeveer 900 auto's te maken.

Fabrikant Karma is de opvolger van Fisker, dat in 2013 failliet ging. Fisker maakte een van de eerste hybride sportwagens ter wereld, de Fisker Karma. De resten van Fisker werden opgekocht door een Chinese zakenman, maar de oprichters hielden de rechten op de naam, dus veranderde de naam in Karma.

Tesla krijgt concurrent uit China
Tesla krijgt concurrent uit China (Foto: BuzzT)

Ook Verlinden haalt halve finales niet op 100 meter vlinderslag

Het houdt niet over bij de Nederlandse olympische zwemploeg. In de series van de 100 meter vlinderslag haalde Joeri Verlinden met zijn tijd van 52,8 de halve finale niet. Verlinden strandde op een 22e plaats. Een tijd van 52,08 was goed genoeg geweest voor een plaats in de halve finale en met het persoonlijk record van Verlinden (51,75) was dat haalbaar. 

Op de 800 meter vrije slag kwam Sharon van Rouwendaal niet aan de start. De 22-jarige zwemster maakte drie dagen geleden bekend dat zij zich ging afmelden voor deze afstand zodat zij zich volledig kan focussen op de tien kilometer in het open water zwemmen. 

Ook Verlinden haalt halve finales niet op 100 meter vlinderslag (Pro Shots / Henk Jan Dijks)
Ook Verlinden haalt halve finales niet op 100 meter vlinderslag (Pro Shots / Henk Jan Dijks)

Bertens/Rojer uitgeschakeld in gemengddubbel

Kiki Bertens en Jean-Julien Rojer zijn in de eerste ronde van het gemengddubbel uitgeschakeld. Het Amerikaanse koppel Rajeev Ram/Venus Williams was te sterk voor de Nederlanders.

In de eerste set waren er geen breaks en daardoor moest een tiebreak de beslissing brengen. Die trokken de Nederlanders naar zich toe. In de tweede set waren er bij de stand op 6-5 twee matchpoints voor Bertens en Rojer maar Venus Williams behield de opslag. In de tiebreak die volgde waren de Amerikaanse de beste.

Een supertiebreak (tot de 10) moest de winnaar bepalen. Daarin waren het Williams en Ram die het voortouw namen, maar de Nederlanders kwamen terug tot 8-9. Op het volgende punt sloegen Williams en Ram alsnog toe.

Toeristen naar ziekenhuis door kebab Berlijn

Negentien toeristen, onder wie vijf Nederlanders, zijn in Berlijn erg ziek geworden na het eten van een broodje kebab. De hulpdiensten moesten eraan te pas komen om de toeristen naar een ziekenhuis te brengen, liet de politie donderdag weten. Negen mensen werden uiteindelijk opgenomen. De kebabtent is gesloten, de uitbater wordt verdacht van nalatigheid, mishandeling door nalatigheid en overtreding van de levensmiddelenwet.

De toeristen werden woensdagavond na het eten van de snack al snel onwel. Naast de vijf onfortuinlijke Nederlanders ging het om veertien vluchtelingen die in Hessen wonen en een bezoek aan Berlijn brachten. Wie er precies in het ziekenhuis moesten blijven is onbekend. Het vlees uit de kebabtent aan de Potsdamer Platz is in beslag genomen.

Toeristen naar ziekenhuis door kebab Berlijn
Toeristen naar ziekenhuis door kebab Berlijn (Foto: ANP)

Nadal door in Rio

Rafael Nadal heeft in Rio de kwartfinales bereikt. De Spanjaard versloeg in de derde ronde de Fransman Gilles Simon met 7-6 en 6-3.

De afgelopen maanden stond Nadal aan de kant vanwege een polsblessure. Roland Garros en Wimbledon moest hij daardoor aan zich voorbij laten gaan. Met de vroege uitschakeling van Novak Djokovic is Nadal een belangrijke kandidaat voor olympisch goud.

Nadal door in Rio (Pro Shots / Action Images)
Nadal door in Rio (Pro Shots / Action Images)

Varenhorst/Nummerdor door als tweede in de poule

De beachvolleyballers Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor hebben hun derde en tevens laatste groepswedstrijd verloren. De Russen Viacheslav Krasilnikov en Konstantin Semenov waren in drie sets te sterk. De Nederlanders waren al zeker van de volgende ronde.

In de eerste set namen de Russen een voorsprong van vier punten. De Nederlanders kenden teveel slordigheden waardoor de Russen hun voorsprong alleen maar wisten te vergroten. Die voorsprong gaven ze ook niet meer weg en ze wonnen de set met 21-15.

Nummerdor en Varenhorst begonnen een stuk beter aan de tweede set en pakte gelijk een voorsprong. De Russen daarentegen speelden een stuk minder. De Nederlanders trokken de set met 21-14 naar zich toe. In de derde set waren het weer de Russen die beter uit de startblokken kwamen. Ze wisten ook door te drukken en pakte de set met 15-9 en daardoor de wedstrijd.

2K hangt vaak de Mafia uit

2K en Hangar 13 onthullen vandaag 'Vito – The Throwback'-trailer en een 'City Districts'-trailer voor Mafia III. Deze trailer is het vierde deel in de reeks van zes delen over de hoofdpersonen in de aankomende game.

Deze trailer zet niemand minder dan Vito Scaletta in de picture. Vito, de hoofdrolspeler van Mafia II, is verbannen naar New Bordeaux door de 'Empire Bay Commission' na de gebeurtenissen die ons naar het derde deel van de Mafia-serie hebben gebracht. Het vierde deel is hieronder te zien, voor het gemak hebben we de eerdere delen met onder aandere Cassandra eronder gezet. Zij is een van Lincoln Clay’s drie luitenanten die samen de krachten bundelen om het tegen de Italiaanse Maffia opnemen.

In 'The World of New Bordeaux – City Districts', krijg je een spoedcursus over de verschillende wijken van New Bordeaux. Neem een kijkje in het geheime ondergrondse netwerk beheerd door de Italiaanse maffiabaas Sal Marcano. Check de perfect onderhouden grasvelden van Frisco Fields tot Lincoln Clay's thuis in het zanderig Delray Hollow en kom erachter welke criminele activiteiten onder de oppervlakte liggen van de stad New Bordeaux.

Mafia III komt 7 oktober uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Vito-trailer

City Districts

Burke

Cassandra

Lincoln

Team Skull en nieuwe Pokémon voor Pokémon Sun en Moon

The Pokémon Company heeft weer nieuwe Pokémon getoond voor Pokémon Sun en Moon. Ook zijn de nieuwe slechteriken getoond. Dit weet je doordat ze schedels dragen en zichzelf 'Team Skull' noemen.

Drie oude Pokémon krijgen een nieuwe Alolan-vorm: Meowth (Dark), Marowak (Ghost / Fire) en Raichu (Electric / Psychic). Daarnaast zijn er een aantal nieuwe Pokémon getoond in de trailer. Wishiwashi is een Water-type die van vorm kan veranderen. Ook Pyukumuku is een Water-type en valt aan met zijn ingewanden.

Daarnaast zijn er nog een aantal leaks geweest uit Corocoro Magazine, waardoor we nog een aantal Pokémon kennen. Sunabaa en zijn evolutie Shirodesuna zijn Zandkastelen die Pokémon vangen en hun levensenergie absorberen. Zij zijn van het Ghost / Ground-type. Ook zien we de babyvorm van Bewear, Nuikoguma. Bekijk de nieuwe Pokémon en andere beelden hieronder. Wanneer de Engelse trailer beschikbaar komt (vandaag of morgen), plaatsen we die hier natuurlijk ook.

Pokémon Sun en Moon lanceren 23 november in Nederland voor Nintendo 3DS.

Update 18:34 - Engelse trailer toegevoegd.


Nieuwe Pokémon CoroCoro Magazine

The Witcher 3: Wild Hunt Game of the Year Edition aangekondigd

De editie die je wist dat zou komen is eindelijk (bijna) hier. CD Projekt Red heeft The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition aangekondigd. De game komt met alle DLC en komt deze maand nog beschikbaar: 30 augustus is de officiële release.

De versie komt dus met de DLC-uitbreidingen Hearts of Stone en Blood & Wine. In totaal kunnen spelers uitkijken naar ruim 150 uur aan gameplay, aldus CD Projekt Red. Zelf konden wij, net als menig ander speler, de game goed waarderen.

Heb jij gewacht op deze complete editie?

Duitse schutster houdt precies genoeg over voor olympisch goud

De Duitse schutster Barbara Engleder heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro het goud gewonnen met het 50 meter kleinkalibergeweer, waarmee geschoten wordt in drie posities: knielend, liggend en staand.

Na de drie series knielend schieten was de leiding in handen van de Zwitserse Nina Christen, voor de Oostenrijkse Olivia Hofmann. Christen viel bij het liggend schieten wat terug, terwijl Engleder daar juist zo sterk op kwam zetten dat ze de leiding overnam. Bij het staand schieten werden na de eerste twee series schoten de nummers zeven en acht uitgeschakeld, waarna de strijd om de medailles kon beginnen.

Voor Christen en Hofmann eindigde hun olympische droom daar al: de twee werden zesde en vijfde. Petra Zublasing uit Italië was de volgende die afviel, wat haar de vierde plek bracht. Vervolgens was het een strijd tussen Engleder en de Chinese dames Du Li en Zhang Binbin, waarbij Du het brons pakte. Met nog één schot te gaan had Engleder 1,6 punten voorsprong op Zhang, maar een afzwaaier naar 9,0 punten leek haar mogelijk de kop te kosten. Zhang schoot echter 10,4 punten en dat was voor de Duitse precies genoeg om na de wereldtitel van 2010 ook olympisch goud te winnen. 

De 33-jarige Engleder schreeuwt het uit nadat ze zich verzekerde van olympisch goud (PROSHOTS/Action Images)
De 33-jarige Engleder schreeuwt het uit nadat ze zich verzekerde van olympisch goud (PROSHOTS/Action Images)

Bandai Namco geeft ons Kleine Nachtmerries

Bandai Namco heeft vandaag hun geheime project bekendgemaakt. Het spel Little Nightmares gaat over de nachtmerries die je als kind had. 

In Little Nightmares probeer je een klein meisje in een geel regenpak te helpen ontsnappen uit 'The Maw', een vreemd vaartuig waar nachtmerries   tot leven komen en wezens hun volgende maal zoeken.

Het spel wordt het debuut voor Tarsier Studios en wordt ontwikkeld met behulp van de Unreal Engine. Platform of releasedatum worden later uit de doeken gedaan, misschien dat we op Gamescom daar meer horen.

2e Kerstdag was warmer dan vandaag

Ook zo aan het genieten van de zomer? Voor liefhebbers van koud en kutweer, is er gelukkig goed nieuws. Het is vandaag kouder dan afgelopen tweede Kerstdag.

Deze vlieger gaat in elk geval op voor Limburg. Daar is het met nauwelijks 13 graden bijna een hele graad kouder dan op 26 december 2015.

Verder was het afgelopen nacht een van de allerkoudste augustusnachten aller tijden. Wat maar weer eens bevestigt dat de opwarming van de aarde de grootste hoax ooit is.

Veteraan haalt het niet, Chinese tafeltennisfinale op Spelen

Tafeltennisser Vladimir Samsonov is er niet in geslaagd zich op 40-jarige leeftijd nog te plaatsen voor de olympische finale. In de halve finale ging de Wit-Russische veteraan na een spannende partij onderuit tegen de Chinees Zhang Jike, de regerend olympisch kampioen.

De wedstrijd ging lang gelijk op en Samsonov wist onder meer met prachtige rallies uitstekend partij te bieden. Toch gingen de eerste twee games nipt naar Zhang: 11-9 en 13-11. Ook in de derde game lagen er zeker kansen voor Samsonov, die negentien jaar geleden al vicewereldkampioen werd. Zhang sleept de game met 12-10 naar zich toe, maar zag Samsonov met 11-6 toch de vierde game winnen. In het laatste bedrijf kwam de Wit-Rus na een achterstand sterk terug, maar toch trok Zhang met 11-9 aan het kortste eind om zo de wedstrijd te beslissen.

Ook de andere halve finale leverde het nodige spektakel op. Wereldkampioen Ma Long stond daarin tegenover de Japanner Jon Mizutani, die na drie met 11-5 verloren games eindelijk in zijn ritme begon te komen. De partij leverde adembenemende rallies op en het was Mizutani die de vierde en vijfde game naar zich toe trok. In game zes maakte Ma het echter af met wederom een gamewinst in 11-5, wat het einde van de wedstrijd betekende.

Komende nacht staan Ma Long en Zhang Jike tegenover elkaar in de strijd om goud, nadat Mizutani en Samsonov hebben uitgevochten wie het brons pakt. 

Ma Long viert zijn feestje na het verslaan van Mizutani (PROSHOTS/Action Images)
Ma Long viert zijn feestje na het verslaan van Mizutani (PROSHOTS/Action Images)

Trump: Clinton en Obama medeoprichters IS

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft opnieuw uitgehaald naar de Democratische tegenkandidaat Hilary Clinton. Hij noemt Clinton een 'mede-oprichter' van terreurbeweging Islamitische Staat. President Barack Obama krijgt eenzelfde kwalificatie toegedicht. "Obama was de oprichter van IS. En Clinton ook, ik noem hen mede-oprichters", aldus Trump, die het niet eens is met de manier waarop de Verenigde Staten hun troepen terugtrokken uit Irak.

De uitspraken vallen niet bij iedereen goed, Trump ligt opnieuw onder vuur vanwege zijn opruiende campagnestijl.

Bijna 20 procent van alle geregistreerde Republikeinen in de Verenigde Staten heeft geen vertrouwen meer in Trump en wil dat hij zich terugtrekt uit de strijd om het Witte Huis. Onder alle kiezers ligt dit percentage op 44 procent.

Trump: Clinton en Obama medeoprichters IS
Trump: Clinton en Obama medeoprichters IS (Foto: ANP)

Judoka Verkerk na slopende partij eruit

Marhinde Verkerk is in de klasse tot 78 kilogram uitgeschakeld. In een slopende partij voor beide judoka's in de tweede ronde was Yalennis Castillo uit Cuba net iets beter. Na vijf minuten stond het nog gelijk en de Golden Score werd na zeven minuten besloten met een straf voor passiviteit voor de Nederlandse. Verkerk had in de eerste ronde een bye.

Eerder vandaag werd Henk Grol bij de mannen in de klasse tot 100 kilogram in de tweede ronde uitgeschakeld.

Hockeymannen winnen nipt van stugge Indiërs

De hockeyheren hebben vandaag een belangrijke overwinning op India behaald. In een wedstijd die maar niet op gang wilde komen, won Nederland nipt met 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 1-0). Met deze zege is Nederland in ieder geval zeker van een tweede plek in de poule.

Opnieuw speelden de heren een moeizame wedstrijd. In de eerste helft waren er van beide kanten weinig kansen, maar in de tweede helft begon het spel meteen op gang te komen en vielen er in een paar minuten zelfs twee doelpunten: eerst Nederland en zes minuten later India. In de laatste periode bleef Nederland op zoek gaan naar een doelpunt, maar het wilde maar niet lukken.

Met nog krap zeven minuten te gaan kreeg Nederland een strafcorner mee en maakte Mink van der Weerden de noodzakelijke 2-1. Vervolgens ging India voor alles of niets; er werd zelfs met een vliegende keep gespeeld. In de laatste seconde kreeg India uiteindelijk een strafcorner die de wedstrijd moest beslissen. Die eindigde niet in het doel, maar wel werd nog een strafcorner gegeven voor een Nederlandse overtreding. Nog eens drie strafcorners later werd er dan eindelijk echt gemist, waarmee Nederland definitef de winnaar van het duel werd.

Hockeymannen winnen nipt van stugge Indiërs (Pro Shots / Action Images)
Hockeymannen winnen nipt van stugge Indiërs (Pro Shots / Action Images)

12-jarig kutje schiet dieren voor fun

Er is wat consternatie op de sociale media over een 12-jarig Amerikaans kutje dat voor de lol dieren doodschiet in Afrika. Het kutje is met haar familie op ‘safari’ in Afrika.

 

You can follow us on Wings and Things- https://m.facebook.com/profile.php?id=810718095613660&tsid=0.8979150610975921&...

Geplaatst door Aryanna Gourdin - Braids and Bows op dinsdag 9 augustus 2016

De reacties lopen uiteenvan  “Het spijt me dat jouw ouders je niet meer respect voor dieren hebben bijgebracht.”, “Trots zijn op je ‘prooi’ is een ding, maar deze fotoshoot heeft niets meer te maken met de sport. Er is een verschil tussen het doden van een hert om je gezin te voeden, en het doden van een giraffe om met zijn hart te poseren.“ tot “Ze zit tenminste niet de hele dag Pokémon te spelen

One of my dream hunts for sure!!󾌧🏹

Geplaatst door Aryanna Gourdin - Braids and Bows op zaterdag 6 augustus 2016

De familie van het kutje heeft gezegd met een uitleg te komen als de moordvakantie is afgelopen.

Meer foto's te bezichtigen op haar Facebook.

Judoka Grol uitgeschakeld

Henk Grol is een ronde verder. In de klasse tot 100 kilogram versloeg de Nederlander de Canadees Kyle Reyes met een ippon.

Update 16:31 uur

Grol is in de tweede ronde uitgeschakeld. De Fransman Cyrille Maret, als tweede geplaatst in Rio, was met een yuko te sterk voor de Nederlander.

De 31-jarige Grol veroverde brons op de Spelen van 2008 en 2012. Hij kan ook niet meer brons veroveren via de herkansingen omdat hij al in de achtste finales verloor. 

Badmintonners Piek/Arends verliezen

In het olympisch badmintontoernooi hebben Jacco Arends en Selena Piek hun eerste wedstrijd in het gemengddubbel verloren. De Japanners Kenta Kazuno en Ayane Kurihara waren met 14-21 en 19-21 te sterk.

In de beginfase van de wedstrijd maakten de twee Nederlanders een gespannen indruk en dat leidde tot onnodige fouten. Ook in het vervolg hadden Arends en Piek veel moeite met hun tegenstanders die bewegelijk en agressief speelden.

Zilver voor Nederlandse dubbelvier vrouwen

De Nederlandse dubbelvier vrouwen heeft zilver veroverd. Nicole Beukers, Inge Janssen, Chantal Achterberg en Carline Bouw eindigden in de olympische finale als tweede.

De Nederlandse boot ging goed van start. Na 500 meter lagen ze op een derde plaats en ook na 1.000 meter en 1.500 meter lagen ze op die plaats achter Polen en Duitsland. In het laatste stuk gingen ze de Polen, die terugvielen, nog voorbij, waardoor die ploeg genoegen moest nemen met het brons.

De olympische titel ging naar Duitsland, dat de erelijst op de dubbelvier nog maar eens uit wist te breiden. Vier jaar geleden was er al zilver voor de Duitsers, die sindsdien twee wereldtitels veroverden en vorig jaar vicewereldkampioen werden. 

Zilver voor Nederlandse dubbelvier vrouwen (Pro Shots / Action Images)
Zilver voor Nederlandse dubbelvier vrouwen (Pro Shots / Action Images)

Lichte dubbeltwee vrouwen, vier-zonder-stuurman, achten naar finale

Bij het olympisch roeitoernooi heeft de Nederlandse lichte vrouwen dubbeltwee eenvoudig de finale bereikt. Ilse Paulis en Maaike Head, die dit jaar Europees kampioen werden, leidden hun halve finale van start tot finish.

Overigens hadden Paulis en Head bijna de Spelen gemist. Head brak eerder dit jaar een rib bij een duikeling van haar fiets. De achterstand op het trainingsschema werd echter bijtijds ingelopen.

Update 14:47 uur

De Nederlandse vier-zonder-stuurman heeft zich voor de finale geplaatst. Harold Langen, Peter van Schie, Vincent van der Want en Govert Viergever eindigden in hun halve eindstrijd als derde en dat was genoeg.

Update 14:57 uur

De Nederlandse vrouwenacht heeft zich ook voor de finale geplaatst. Oranje eindigde in de herkansingen als vierde en dat was net genoeg voor een plek in de eindstrijd.

Update 15:06 uur

Ook de Nederlandse mannenacht staat in de finale. De Nederlandse boot eindigde zojuist in de herkansing als tweede achter de Verenigde Staten.

Steampunk onderwater-game Diluvion aangekondigd

Diluvion is een steampunk action-adventure welke onder water afspeelt. Het speelt zich af in een alternatieve wereld waar goden daadwerkelijk bestaan en invloed hebben op de wereld. Deze goden hebben de planeet onder water gezet en er vervolgens een onderdoordringbare plak ijs op gegooid. Een van de goden kreeg medelijden met de mens en liet daarom een geschenk achter. Aan jou om het geschenk te vinden.

In Diluvion verken je de wereld in een duikboot in grote oceanen, het gevaar komt van andere duikboten en gigantische onderzeewezens.

Diluvion heeft vorig jaar een succesvolle kickstarter-campagne gehad.

VS en Oekraïne: inval de Krim? Nietes!

De Verenigde Staten hebben nog niets gezien dat bewijst dat Oekraïne heeft geprobeerd binnen te vallen op de Krim, zoals Rusland zegt. Dat heeft de Amerikaanse ambassadeur in Oekraïne, Geoffrey Pyatt, donderdag gemeld op Twitter.

"Rusland heeft Oekraïne wel vaker valselijk beschuldigd om de aandacht af te leiden van zijn eigen illegale acties", aldus Pyatt. Wat de Verenigde Staten betreft is en blijft de Krim deel van Oekraïne, zegt hij. "We veroordelen de Russische bezetting van de Krim en roepen op die onmiddellijk te beëindigen. Totdat Rusland het schiereiland teruggeeft aan Oekraïne blijven de sancties tegen Moskou van kracht."

Volgens Rusland heeft Oekraïne afgelopen weekend geprobeerd de Krim binnen te vallen met elitetroepen. Die zouden zijn tegengehouden door de Russische geheime dienst FSB. Een Russische militair en een FSB-medewerker zouden daarbij zijn omgekomen. Oekraïne spreekt het verhaal tegen.

VS: geen bewijs voor Oekraïense inval de Krim
VS: geen bewijs voor Oekraïense inval de Krim (Foto: ANP)

'Botste tweets van Trump zelf'

Het Twitteraccount van Donald Trump, @RealDonaldTrump, wordt niet alleen gebruikt door Trump zelf, maar ook door een naaste medewerker. En wat daarbij opvalt: de grove en beledigende tweets komen van Trump, vergoelijkende tweets worden geschreven door de campagnemedewerkers. Dat blijkt uit een grondige analyse door data-wetenschapper David Robinson.

Hij onderzocht de tijdlijn van de omstreden Republikeinse presidentskandidaat. Daaruit blijkt dat ruim de helft van de tweets zijn geschreven met een Android-toestel en de andere helft met een iPhone. Trump heeft een Android-telefoon.

Ook de teksten werden aan een borende blik onderworpen. De iPhone-twitteraar gebruikt foto's en hashtags, de Android-twitteraar niet. Daarnaast zijn de tweets uit de Android bozer en negatiever en zijn ze vaak 's ochtends vroeg verstuurd, terwijl de iPhone-tweets vriendelijker zijn en 's middags zijn verstuurd. Alles bij elkaar komt Robinson tot de conclusie dat de negatiefste tweets van Trump zelf komen.

'Botste tweets van Trump zelf'
'Botste tweets van Trump zelf' (Foto: BuzzT)

Rio Vandaag - donderdag 11 augustus

De zesde wedstrijddag staat op het programma bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Vandaag de eennalaatste dag van het judotoernooi en het baanwielrennen gaat van start.

Nederlanders in actie

Op de eenna laatste dag van het judo-toernooi komen Henk Grol en Marhinde Verkerk in actie. Grol werd in zijn klasse de afgelopen twee jaar Europees kampioen en won vier jaar geleden in Londen brons. Verkerk werd in 2015 Europees kampioen en belandde vier jaar geleden net naast het podium.

Verkerk komt in actie in de klasse tot 78 kilogram (Foto: Pro Shots / Henk Jan Dijks )

Op de roeibaan roeit de dubbel vier zonder stuurvrouw de finale. Omdat gisteren niet werd geroeid wegens de slechte weersomstandigheden worden die wedstrijden ook vandaag afgewerkt. De beide achten roeien herkansingen en de lichte dubbeltwee met Maaike Head en Ilse Paulis komt in actie in de halve eindstrijd.

De dressuurruiters komen vandaag in actie op dag twee van de landenwedstrijd. Nederland moet het doen zonder Adelinde Cornelissen wiens paard Parzival is gestoken door een insect en daardoor een infectie heeft opgelopen. Voor golfer Joost Luiten begint vandaag de Spelen. Datzelfde geldt ook voor de baanwielrenners waar vandaag de teamsprint en de teampursuit op het programma staat. De Nederlandse hockeyheren spelen een groepswedstrijd tegen India.

De Nederlandse beachvolleybalsters Van der Vlist/Van Gestel gaan vanavond hopelijk voor hun eerste overwinning. Bij de mannen komen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst in actie die hun eerste twee wedstrijden wel wisten te winnen.

Nummerdor en Varenhorst in actie (Foto:Pro Shots / Henk Jan Dijks)


Schema Nederlanders

Begin Sport Onderdeel Sporter/ploeg
12.30 Golf heren Eerste ronde Luiten
13.50 Roeien Halve finale lichte dubbeltwee Maaike Head/Ilse Paulis
14.30 Roeien Halve finale Mannen vier zonder
14.50 Roeien Herkansingen Vrouwenacht
15.00 Judo Voorrondes en kwartfinales -100 kilogram mannen Henk Grol
15.00 Judo Voorrondes en kwartfinales -78 kilogram Marhinde Verkerk
15.00 Hockey Groepswedstrijd Nederland-India
15.00 Paardensport Dressuur Dag 2 Dressuurteam
15.24  Roeien Finale dubbel-vier vrouwen
15.50 Roeien Herkansingen Herenacht
18.00 Beachvolleybal Groepswedstrijden Nummerdor/Varenhorst
18.05 Zeilen Finn mannen, race 5 en 6 Pieter-Jan Postma
18.05 Zeilen RS:X mannen, race 7, 8 en 9 Dorian van Rijsselberghe
18.05 Zeilen 470 vrouwen, race 3 en 4 Van Veen/Zegers-Kyranakou
18.05 Zeilen Nacra 17, race 4, 5 en 6 Mulder/de Koning
18.15 Zeilen RS:X vrouwen, race 7,8 en 9 Lilian de Geus
19.16 Zwemmen 100 vlinderslag, mannen Joeri Verlinden
20:30 Judo - 78 kilogram t/m finales Marhinde Verkerk*
20:30 Judo - 100 kilogram t/m finales mannen Henk Grol *
21.00 Baanwielrennen Teamsprint mannen t/m finale Nederlands team
21.00 Baanwielrennen Teampursuit m/v Nederlandse teams
21.00 Turnen Meerkampfinale vrouwen Thorsdottir, Lieke Wevers
23.30 Beachvolleybal Groepswedstrijd Van der Vlist/Van Gestel
04.17 Zwemmen Finales Diversen*

* = afhankelijk van resultaat in eerdere ronde

Medaille evenementen

Tijd Sport Onderdeel
15.24 uur Roeien Finale dubbel-vier vrouwen
15.44 uur Roeien Finale twee mannen
16.04 uur Roeien Finale dubbeltwee vrouwen
16.24 uur Roeien Finale dubbeltwee mannen
16.44 uur Roeien Finale dubbel-vier mannen
17.00 uur Schieten Finale 50m pistool vrouwen
19.15 uur Kanovaren Finale slalom C2 mannen
20.00 uur Kanovaren Finale slalom K1 vrouwen
20:30 uur Judo - 78 kilogram t/m finales vrouwen
20:30 uur Judo - 100 kilogram t/m finales mannen
20.45 uur Boogschieten Halve finales t/m finales vrouwen ind.
22.25 uur Baanwielrennen Finale teamsprint mannen
21.00 uur Turnen Meerkampfinale vrouwen
22.00 uur Schermen Finale degen team vrouwen
23.30 uur Rugby sevens Finales mannen
01.30 uur Tafeltennis Finale enkelspel mannen
04.17 uur Zwemmen Finale 200m schoolslag vrouwen
04.26 uur Zwemmen Finale 200m rugslag
05.01 uur Zwemmen Finale 200m wisselslag mannen
04.26 uur Zwemmen Finale 100m vrije slag vrouwen

MS Mode vraagt faillissement aan

De bewindvoerders van MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, hebben faillissement aangevraagd voor de Nederlandse delen van de kledingketen. De winkels blijven vooralsnog gewoon open, liet bewindvoerder Cees de Jong donderdag weten.

Eerder al vroeg de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, uitstel van betaling aan. Bij de verkoper van kleding voor "curvy vrouwen" werken in Nederland 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.

De aanvraag van het faillissement heeft een "technische achtergrond", aldus De Jong. De salarissen moeten betaald worden en er is geen geld, nu neemt het UWV dat over. "Of de winkels uiteindelijk open blijven of toch sluiten hangt af van de vraag of we tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten. We zijn nog in overleg met de bank, maar of dat gaat lukken is ernstig de vraag", zei De Jong.

De website van MS Mode is momenteel al "vanwege verbeteringen aan de webshop" niet bereikbaar. "De webshop staat op zwart omdat we de producten momenteel niet meer kunnen vervoeren. Of deze op zwart blijft hangt natuurlijk af van de omstandigheden."

MS Mode vraagt faillissement aan
MS Mode vraagt faillissement aan (Foto: ANP)

Bertrand Traoré een jaar naar Ajax

Ajax heeft zich versterkt met de aanvaller Bertrand Traoré. Chelsea en Ajax kwamen overeen om de veelbelovende spits voor een jaar in Amsterdam te laten spelen. De 20-jarige spits mag de onlangs vertrokken Arek Milik gaan vervangen.

De Eredivisie is Traoré niet vreemd. Hij speelde bij Vitesse 51 wedstrijden en kwam tot 20 doelpunten. Dit was het Vitesse onder leiding van Peter Bosz. Zijn terugkeer bij Chelsea bracht niet wat hij ervan had gehoopt. Een terugkeer naar Nederland is voor Traoré en zijn familie geen probleem, zo zegt hij zelf. 

Dinsdag komt het Russische FK Rostov op bezoek in de ArenA voor de playoff-ronde Champions League. Traoré mag dan al meespelen. Mocht Ajax deze ronde overleven, dan plaatst het zich voor de groepsfase van de Champions League. Bij een uitschakeling weet Traoré dat Ajax minimaal zes Europa League wedstrijden zal gaan spelen.


Traoré maakt indruk in de bekerwedstrijd tegen Ajax. 

Werkvergunningen Turkse onderwijzers ingetrokken

Turkije heeft de werkvergunningen ingetrokken van ruim 27.000 mensen die in het onderwijs werken. Ze zijn onderdeel van de 'parallelle structuur' en moeten het veld ruimen, heeft de minister van Onderwijs gemeld.

Met 'parallelle structuur' worden de aanhangers bedoeld van de prediker Fethullah Gülen, die door Turkije wordt gezien als het brein achter de mislukte staatsgreep van 15 juli. Zijn aanhangers zouden een geheim netwerk binnen allerlei staatsinstellingen vormen.

Het ontslagen onderwijspersoneel ,,komt in openbare en private onderwijsinstellingen nooit meer aan de bak", aldus de minister.

Gülen, die in Amerika woont, spreekt tegen dat hij iets met de coup te maken heeft gehad.

Werkvergunningen onderwijzers ingetrokken
Werkvergunningen onderwijzers ingetrokken (Foto: ANP)

Zweden mag Assange ondervragen in ambassade

Na veel getouwtrek mogen Zweedse aanklagers Wikileaks-oprichter Julian Assange in de ambassade van Ecuador in Londen ondervragen over een beschuldiging van verkrachting. De Ecuadoraanse autoriteiten hebben ingestemd met een hoorzitting over de aanklacht uit het jaar 2010, zei een woordvoerster van het Openbaar Ministerie donderdag.

Andere beschuldigingen van seksuele intimidatie tegen de Australiër zijn afgelopen zomer verjaard. Een datum voor het verhoor zal worden bepaald als hoofdaanklager Marianne Ny van vakantie terug is. De Zweden probeerden naar eigen zeggen al meer dan een jaar een verhoor te regelen. Een eerder verzoek was door Ecuador op formele gronden afgewezen.

Assange verblijft al vier jaar in de ambassade van Ecuador, om uitlevering aan Zweden te voorkomen. Maar bovenal vreest de Australiër van daaruit te worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hem een veroordeling boven het hoofd hangt voor zijn onthullingen via Wikileaks.

Zweden mag Assange ondervragen in ambassade
Zweden mag Assange ondervragen in ambassade (Foto: ANP)

Dit vergeten Nederlanders in de taxi

Een reis kan op momenten de nodige paniek en stress met zich meenemen. In de praktijk uit dit zich vaak in vergeetachtigheid op het laatste moment. Iedereen zal de situatie wel herkennen wanneer je net in het vliegtuig zit en je dan pas beseft dat je iets bent vergeten.

Taxichauffeurs vinden dus vaak dingen in de taxi die mensen vergeten zijn mee te nemen. Om dit in kaart te brengen, deed Taxi2Airport onderzoek naar vergeten spullen in taxi’s voor het begin van de reis. In totaal werden 1858 willekeurige taxiritten in 2016 onderzocht, waarbij het reisgezelschap bestond uit Nederlandse passagiers. Het onderzoek bracht een aantal opmerkelijke feiten naar boven.

Bij 21% (390 ritten) van de taxiritten bleef er iets achter in de taxi. 89% van de reizigers had dit snel door en kon tijdig contact opnemen met de chauffeur. 92% van de spullen uit overige ritten werd later alsnog herenigd met de eigenaar.

Van de 390 taxiritten kon een top 5 gemaakt worden van meest vergeten spullen. De mobiele telefoon wordt het meest vergeten (22%). Ook contant geld wordt opvallend vaak vergeten (16%). Verder staan de portemonnee (ruim 13%), paraplu’s (ruim 12%) en sleutels (9%) in de top 5.

Er worden echter nog opmerkelijkere dingen vergeten. In het voorjaar van 2016 werd een trouwring vergeten die bestemd was voor een huwelijksaanzoek in het buitenland, zo bleek later.  Verder werd in december van het vorige jaar een tas met 1500 euro aan contant geld aangetroffen onder de achterbank. Zowel de mogelijke bruidegom als de eigenaar van het geld hadden geluk. Zij kregen hun eigendommen terug doordat eenvoudig te achterhalen was dat zij de rit hadden gemaakt.

Hier vind je meer informatie over dit onderzoek.

Vergeten spullen uit de taxi
Vergeten spullen uit de taxi

'The Last Bastion' is volgende Overwatch-short

Voor de release van Overwatch bracht Blizzard vier short-movies uit voor Widowmaker, Winston, Soldier 76 en Hanzo/Genji. Op Gamescom kunnen we de volgende short verwachten, met deze keer Bastion in de hoofdrol.

'The Last Bastion', zoals de short gaat heten, vertelt het verhaal van Bastion. In de short wordt Bastion na tien jaar gereactiveerd, midden in de wildernis. Hij is gefascineerd door zijn onbekende omgevingen en gaat op onderzoek uit. Hij komt er echter snel achter dat zijn core combat programmering een ander doel heeft in zijn bestaan.

De short wordt op 18 augustus om 18:00 Nederlandse tijd vrijgegeven. 

The Last Bastion Overwatch

Thomas Dekker in Expeditie Robinson

Thomas Dekker doet mee aan het komende seizoen van Expeditie Robinson. De voormalig wielrenner is de zevende kandidaat die tot nu toe is bekendgemaakt.

"Expeditie Robinson 2016. Ik doe mee. Vandaar de afwezigheid tijdens deze sportzomer", legt Thomas uit op Twitter. "Wel genoten achteraf van al het Nederlandse Tour succes."

Eerder werden al de namen van actrice Elle van Rijn, model Chloe Leenheer, vlogger Anna Nooshin, presentator Lex Uiting en acteur Bartho Braat onthuld. Ook Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks doet mee. Expeditie Robinson is vanaf donderdag 8 september te zien op RTL 5.

Thomas Dekker in Expeditie Robinson
Thomas Dekker in Expeditie Robinson (Foto: BuzzE)

Eindelijk olympische zege voetballers Brazilië, monsterscore Duitsland

Brazilië heeft na twee doelpuntloze remises eindelijk gewonnen tijdens de Olympische Spelen. De ploeg met Neymar in de gelederen haalde de kwartfinale door Denemarken te verslaan. Het werd 4-0. In het laatste groepsduel haalde Duitsland keihard uit tegen Fiji met een tienklapper. 

Brazilië blameerden zich in groep eerder dit toernooi door gelijk te spelen tegen Irak en Zuid-Afrika. Een zege was voldoende om alsnog de volgende ronde te halen. Na 26 minuten opende Gabriel Barbosa, met als voetbalnaam Gabigol, de score. Nog voor rust zorgde de nieuwe Manchester City-aanwinst Gabriel Jesus bij de tweede paal van dichtbij voor 2-0.

Vijf minuten na de thee was het pleit al beslecht. Luan tikte de 3-0 binnen. Het slotakkoord was vervolgens voor Gabigol. Brazilië is uiteindelijk groepswinnaar geworden van groep A. De Braziliaanse ploeg treft zaterdag in de kwartfinale Colombia en neemt Denemarken het op tegen Nigeria. De Denen hadden mazzel dat Zuid-Afrika en Irak 1-1 gelijkspeelden. 

In groep C wisten Zuid-Korea (8-0) en Mexico (5-1) al met grote cijfers van Fiji te winnen. De Duitsers troefden echter over door met 10-0 te winnen. Al in de zeventigste minuut stonden de dubbele cijfers op het bord door vijf treffers van Nils Petersen, drie goals van Max Meyer en twee doelpunten door Serge Gnabry. 

De Duitsers hadden de zege ook nodig om de volgende ronde te halen. Ze gaan door als de nummers twee. Groepswinnaar werd Zuid-Korea dat olympisch kampioen Mexico versloeg met 1-0. Door de uitschakeling van Mexico is al zeker dat er een nieuwe gouden medaillewinnaar zal komen. Zuid-Korea wacht voor een plek bij de laatste vier Honduras, dat verrasssend Argentinië van zich af wist te houden, en Duitsland zal aantreden tegen Portugal. 

20 illegale 'hotels' ontdekt in Amsterdam

In de afgelopen maand heeft Amsterdam twintig illegale 'hotels' ontdekt. Dankzij meldingen via de zogeheten Zomer Hotline is de gemeente de woningen op het spoor gekomen. De aanbieders krijgen een boete van minimaal 13.500 euro. Twee illegale hotels zijn direct gesloten vanwege brandgevaar.

De hotline is een service voor Amsterdammers om overlast te kunnen melden in een periode waarin veel toeristen in de stad zijn. De meesten klagen over geluidsoverlast van de illegale huurders.

Vakantieverhuur van de eigen woning mag in Amsterdam, maar er zijn wel spelregels. De verhuurperiode mag niet meer zijn dan zestig dagen per jaar en er mag niet meer dan aan vier personen tegelijk worden verhuurd.

20 illegale 'hotels' ontdekt in Amsterdam
20 illegale 'hotels' ontdekt in Amsterdam (Foto: ANP)

Captain America krijgt standbeeld in New York

Superstripheld Captain America heeft nu zijn eigen standbeeld in New York. Het ongeveer vier meter hoge en 900 kilo zware bronzen monument werd woensdag (plaatselijke tijd) onthuld in Prospect Park in de wijk Brooklyn.

Veel fans verzamelden zich bij het standbeeld en lieten zich er fotograferen. Eerder was het beeld al te zien op de striptentoonstelling ComicCon. Tot het eind van het jaar zal het monument op verschillende locaties in Brooklyn te zien zijn, het stadsdeel waar de striplegende ooit ontstond. Over de definitieve plek voor het monument is nog geen beslissing genomen.

Het eerste stripboek met de in de nationale kleuren blauw-wit-rood geklede Captain America verscheen in 1941, precies 75 jaar geleden. De verhalen rond de superheld zijn ook meerdere malen met succes verfilmd.

Natuurbrand Marseille onder controle

De grote natuurbrand ten noorden van Marseille is onder controle, meldde de brandweer in de Zuid-Franse havenstad donderdag. Meer dan 2500 hectare is in vlammen opgegaan. Ten westen van Marseille, in Fos-sur-Mer, brandde 800 hectare natuur af.

De luchthaven van Marseille is weer open, maar waarschuwt dat vluchten kunnen worden geannuleerd als de brandweer dat nodig vindt. Ook zijn niet alle wegen rond het vliegveld open. Wie vanuit Marseille naar de luchthaven wil, kan het beste met de trein gaan.

Meer dan 1800 brandweerlieden uit heel Frankrijk waren in touw om de branden te bestrijden. Het vuur werd aangewakkerd door de harde wind. Ook is het extreem droog in het gebied. Het heeft er al weken niet geregend. Voor de komende week wordt ook droog en heet weer voorspeld, maar met minder harde wind.

Natuurbrand Marseille onder controle
Natuurbrand Marseille onder controle (Foto: ANP)

Hoofdpersoon nieuwe Star Trek-serie is vrouw

Het hoofdpersonage in de nieuwe serie Star Trek Discovery wordt een vrouw, zo bevestigde producent Bryan Fuller woensdag aan Variety.

De keuze voor een vrouw in de hoofdrol is geen grote verrassing. Fuller sprak tijdens het evenement Comic-Con al lovend over de eerste zwarte vrouw in de ruimte, Mae Jamison. Ook prees hij Nichelle Nichols, die als eerste zwarte vrouw de rol speelde van Nyota Uhura in de originele Star Trek serie uit de jaren 60.

De serie Star Trek Voyager, dat werd uitgezonden tussen 1995 en 2001, had ook een vrouw als hoofdpersonage. In de serie wordt het ruimteschip Voyager geleidt door de vrouwelijke kapitein Kathryn Janeway, vertolkt door de Amerikaanse actrice Kate Mulgrew.

De opnamen voor de nieuwe Star Trek-serie beginnen over twee maanden. De eerste aflevering is in januari op de Amerikaanse zender CBS te zien.

Hoofdpersoon nieuwe Star Trek-serie is vrouw
Hoofdpersoon nieuwe Star Trek-serie is vrouw (Foto: BuzzE)

Radio Maria stoort nonnen

Radio Maria is een katholieke radiozender die sinds 2008 op de middengolf uitzend. Voorheen gebruikten ze de oude AM-zender van radio 3 in Lopik, maar aangezien de mast hiervan gesloopt is moest men op zoek naar een andere lokatie.

Sinds een paar maanden staat de antenne nu op het dak van het Heilig Bloed klooster in Aarle Rixtel. Helaas veroorzaakt het teveel storing. Zo is radio Maria te horen op de hoorapparaten van de nonnen en op de geluidsinstallatie van de kerk, tijdens de mis. Aangezien radio Maria ook uitzend op DAB+ is de zender wettelijk verplicht om ook op de middengolf uit te zenden, de zender gaat op zoek naar een nieuwe lokatie.

Gerard wil plaats afstaan aan Pierre Kartner

Gerard Joling is best bereid om zijn plaats op het jubileumconcert van de Jostiband in de Ziggo Dome af te staan aan Pierre Kartner. Dat zegt de zanger donderdag in De Telegraaf.

"Pierre mag het ook doen, hoor", reageert Gerard nogmaals op de kritiek van Vader Abraham. "Als hij nou blijft zeggen dat hij zo graag voor de koning wil optreden, nou vooruit, dan staat Geertje zijn plek wel af hoor, dan moet hij het maar doen."

Kartner uitte afgelopen week zijn ongenoegen over het feit dat Gerard is gevraagd om tijdens het concert zijn lied Het kleine café aan de haven te zingen. Hoewel Gerard de zanger woensdag een 'mopperkont' noemde, snapt hij de kritiek ook wel. "Ik kan het me best voorstellen. Ik zou ook niet blij zijn als iemand anders gevraagd wordt om daar Zing met me mee te komen zingen."

Vader Abraham vindt het op zijn beurt jammer dat Gerard hem nu afschildert als een 'ouwe mopperkont'. "Dat ben ik helemaal niet, en ik heb ook helemaal nergens gemopperd over de gang van zaken. Ik heb alleen gezegd dat ik het jammer vind en dat ze mij ook hadden mogen bellen. Sterker nog: als Gerard kan aantonen dat ik ook maar ergens heb zitten klagen, dan krijgt hij van mij de muziekrechten van Het kleine café."

Gerard wil plaats afstaan aan Pierre Kartner
Gerard wil plaats afstaan aan Pierre Kartner (Foto: BuzzE)

Ontuchtverdachte Danny D. voor de rechter

De 42-jarige Danny D. moet zich donderdag voor de rechtbank in Dordrecht verantwoorden voor het plegen van ontucht en het weglokken van de destijds dertienjarige Lisa Tuk. Het meisje verdween vorig jaar zomer van een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef.

Ze had via internet contact gehad met D., die zich voor had gedaan als veertienjarige jongen. Hij had haar naar zijn huis in Koudekerk aan den Rijn gelokt. Na een aantal dagen vermissing, werd ze daar in een bus aangetroffen.

De familie van het meisje bedankte in een emotionele open brief iedereen die mee had gezocht naar Lisa. "Wat hebben wij een kracht geput uit alle berichten, tips en acties. Zoveel mensen in Nederland die zich soms ook dag en nacht in hebben gezet om onze Lisa te vinden", staat in de brief van haar ouders en stiefouders.

D. was in 2011 al veroordeeld voor het bezit en maken van kinderporno. Die maakte hij door een meisje van ongeveer dertien jaar opdracht te geven zich voor de webcam uit te kleden en aan zichzelf te zitten. Destijds werd hij ook verdacht van grooming van een ander meisje (twaalf jaar), maar daar werd hij niet voor veroordeeld.

Blindspot start volgende maand bij Veronica

De NBC-serie Blindspot is alweer bijna een jaar oud (seizoen 2 begint over een maand), maar Nederlandse kijkers hebben vooralsnog geduldig moeten wachten tot de serie hier werd aangeboden. Volgende maand is het echter zover; dan start het eerste seizoen bij Veronica.

De omroep omschrijft de hoofdpersoon van Blindspot, gespeeld door Jaimie Alexander, als 'de vrouwelijke Jason Bourne'. En ja, ze weet niet wie ze is of hoe ze heet, heeft een mysterieuze achtergrond en kan een flink potje knokken, dus zo gek is dat niet. De serie begint met hoe ze op een dag wordt gevonden op Times Square, in een grote tas, naakt, en vol met tatoeages. Al snel ontdekt de FBI dat de tatoeages verwijzen naar situaties, personen en organisaties, wat betekent dat iemand een mogelijk crimineel plan had en Alexanders personage, die voor het gemak maar Jane Doe wordt genoemd, voor dat plan heeft ingezet. Het is een begin van een langdurend mysterie vol puzzels, actie en dubbele betekenissen.

Meer over het begin van Blindspot lees je in de pilot review die we vorig jaar plaatsten.

Het eerste seizoen van Blindspot start op 18 september bij Veronica en is vanaf dan wekelijks op zondag om half negen te zien. Afleveringen zijn daarna online beschikbaar. Het tweede seizoen start vier dagen eerder op het Amerikaanse NBC.

Werkloosheid onder 55-plussers neemt af

De werkloosheid onder 55-plussers neemt sinds begin dit jaar af. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

In het tweede kwartaal was 7,4 procent van de 55-plussers werkloos, tegen 7,9 procent een jaar eerder. Daarmee was er voor het tweede achtereenvolgende kwartaal een daling zichtbaar ten opzichte van 2015. De beroepsbevolking in de leeftijdsgroep groeit, maar het aantal werkenden onder hen stijgt harder, aldus het statistiekbureau.

Het blijft wel lastig voor oudere werklozen om een baan te vinden. Van de werkloze 55-plussers was in het tweede kwartaal nog steeds bijna 70 procent al langer dan een jaar op zoek naar werk.

Werkloosheid onder 55-plussers neemt af
Werkloosheid onder 55-plussers neemt af (Foto: ANP)

Bijna nachtvorst in Twente

In Twente daalde het kwik in de nacht van woensdag op donderdag naar 0 graden. Dat is uniek, want nog nooit kwam de temperatuur ergens in het land in deze tijd van het jaar zo dicht bij het vriespunt, meldt Weeronline. In de periode van 20 juli tot en met 21 augustus is er nog nooit vorst aan de grond genoteerd. Afgelopen nacht werd dit record bijna verbroken.

Later in augustus kwam het wel tot vorst aan de grond. Dat was op 22 augustus 1973 in Twente, Valkenburg en Soesterberg. Daarbij vroor het in Twente op 10 cm hoogte 2,2 graden. Op 29 augustus 1993 vroor het aan de grond een paar tienden in Soesterberg, Volkel, Gilze-Rijen en Eindhoven.

Bijna nachtvorst in Twente
Bijna nachtvorst in Twente (Foto: ANP)

Bubbelbad veroorzaakte natuurbrand VS

Een slecht aangesloten jacuzzi heeft vorig jaar een vernietigende natuurbrand veroorzaakt in de Amerikaanse staat Californië. Bij de brand kwamen vier mensen om het leven. Meer dan 1300 gebouwen gingen in vlammen op.

De zogenoemde valleibranden ontstonden bij een huis in het plaatsje Cobb. Daar smolt volgens de autoriteiten door oververhitting een koperdraad in de aansluiting van een bubbelbad, waarna brand uitbrak.

Volgens lokale media was de jacuzzi niet goed aangesloten. De eigenaar van het bubbelbad zou inmiddels hebben opgebiecht dat hij de aansluiting heeft gemaakt die de brand veroorzaakte. Het is nog onduidelijk of de man wordt vervolgd.

Bubbelbad veroorzaakte natuurbrand VS
Bubbelbad veroorzaakte natuurbrand VS (Foto: ANP)

Hulpdiensten halen klimmer van Trump Tower

Een man heeft woensdag (lokale tijd) voor ophef gezorgd door de Trump Tower in New York te beklimmen. Honderden toeschouwers verzamelden zich in de omgeving van het gebouw, dat dienst doet als campagnehoofdkwartier van de Republikeinse presidentskandidaat.

De man leek zuignappen te gebruiken bij zijn klimpoging. De hulpdiensten namen geen enkel risico en plaatsten een luchtkussen, voor het geval de klimmer zou vallen. Ook sloot de politie enkele straten af.

De maatregelen bleken uiteindelijk niet nodig. Agenten zagen circa twee uur na het begin van de klimpoging kans om de man het tientallen verdiepingen tellende gebouw in te trekken. De klimmer zou eerder nog hebben geweigerd zijn actie te staken.

In een video die dinsdag op YouTube werd geplaatst, werd al een dergelijke klimpoging aangekondigd. "Ik beklom uw toren om uw aandacht te krijgen", zei een man in het filmpje tegen Trump. Het is nog onduidelijk of het gaat om de klimmer.

FOK! Wat een weer: Het wordt niet best...

Vandaag is het zwaar bewolkt en gaat het in de loop van de ochtend regenen. Rond de middag bereikt de regen het zuidoosten. Het is koud voor de tijd van het jaar, in het oosten wordt het niet warmer dan zo'n 16 graden en in het zuidwesten kan de thermometer wellicht tot 19 graden stijgen aan het eind van de dag. De zuidwestenwind is boven land matig en langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig. 

Zon op 06:18
Zon onder 21:10
Zonkracht

6 / 3

Nederland
 

DP026 ging op jacht naar de pot met goud maar vond hem niet.  (Foto: DP026)
DP026 ging op jacht naar de pot met goud maar vond hem niet. (Foto: DP026)

Jouw foto bij het weerbericht? Stuur een WhatsApp naar 0685316583* of mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag
3114 v.Chr Deze dag was het aftelpunt van de Mayakalender (13.0.0.0.0 4 Ahau 8 Cumku).
1877 Asaph Hall ontdekte twee manen van Mars, Phobos en Deimos.
1897 Geboortedag van Enid Blyton, Brits schrijfster, in Nederland vooral bekend geworden door de boekenserie "de vijf" en nog zo'n 600 andere boeken.
1919 Friedrich Ebert, de eerste president van de nieuwe Duitse Republiek tekende de grondwet: de Weimarrepubliek was een feit.
1934 De VS opende een nieuwe gevangenis waaruit ontsnappen (bijna) onmogelijk was: Alcatraz
1962 Lancering van de Vostok 3 met aan boord Andrian Nikolajev. Een dag later volgde de Vostok 4 met aan boord Pavlo Popovytsj voor een gezamenlijke vlucht met Vostok 3.
1979 Na het doorbreken van een dam bij Morvi in het westen van India stierven minstens 20.000 mensen door de overstromingen als gevolg van de stortvloed van water.
   

 

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

Stuur ons je weerfoto via WhatsApp

*Deze manier van foto's insturen is nieuw en bevindt zich momenteel in een testfase. Door het insturen van een foto ga je automatisch akkoord met het gebruik van je foto op de website. Je nummer zal niet worden opgeslagen. 

Chalmers wint koningsnummer, Belg Timmers verrassend zilver

Op de vierde dag van het olympisch zwemtoernooi wist de 18-jarige Kyle Chalmers het goud uit het water te vissen op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag in een tijd van 47,58. De grootste verrassing van de avond kwam uit baan zeven. De Belg Pieter Timmers wist vanuit die baan het zilver te pakken in 47,80. De laatste keer dat een Belg een medaille pakte bij het zwemmen op de Olympische Spelen was in 1996 in Atlanta, op de 100 meter schoolslag door Fred Deburghgraeve. Het brons ging naar de onttroonde olympisch kampioen Nathan Adrian uit Amerika. 

De eerste finale van de avondsessie leverde vandaag ook meteen een verrassing op. In een razend spannende finale was het vanuit baan acht de Kazach Dmitri Balandin die het goud pakte op de 200 meter schoolslag in een tijd van 2:07,46. Kort daarop volgde de Amerikaan Josh Prenot in 2:07,53 en de Rus Anton Chupkov in 2:07,70. De rest van het veld zat ook binnen een halve seconde van elkaar.

Balandin zorgde voor dé stunt van het zwemtoernooi door goud te winnen op de 200 meter schoolslag (PROSHOTS/Action Images)
Balandin zorgde voor dé stunt van het zwemtoernooi door goud te winnen op de 200 meter schoolslag (PROSHOTS/Action Images)

Ranomi Kromowidjojo heeft zich nipt weten te plaatsen voor de 100 meter vrij finale. In de eerste halve finale werd Kromowidjojo vierde in 53,42 en op dat moment betekende het dat ‘Kromo’ nog niet zeker was van de finale. Uiteindelijk bleek haar tijd genoeg voor een zevende plaats en gaan we haar terugzien op baan één in de finale. De Australische Cate Campbell zwom een olympisch record in 52,71 en werd gevolgd door de Canadese 16-jarige Penny Oleksiak en de Amerikaanse Simone Manuel in respectievelijk 52,72 en 53,11. Anderen in de finale zijn Sarah Sjöström en Bronte Campbell.

De Spaanse Mireia Belmonte pakte het goud op een van de zwaarste nummers in het zwemmen. In een spannende driestrijd met de Australische Madeline Groves en de Japanse Natsumi Hoshi wist ze het best aan te tikken en de klok te stoppen op 2:04,85. Groves was slechts drie honderdste langzamer en werd gevolgd door Hoshi in 2:05,20.

Het laatste nummer van de avond, de 4x200 meter vrije slag bij de dames werd gewonnen door Amerika in 7:43,03. Voor Katie Ledecky betekende dit de vierde gouden medaille van het toernooi. Zilver was er voor Australië in 7:44,87 en het brons ging naar Canada in 7:45,39. 

Maar ook het zilver van Pieter Timmers op het koningsnummer van het zwemmen mag een ware sensatie genoemd worden (PROSHOTS/Action Images)
Maar ook het zilver van Pieter Timmers op het koningsnummer van het zwemmen mag een ware sensatie genoemd worden (PROSHOTS/Action Images)

Razendspannende tafeltennisfinale levert Chinees goud op

De olympische tafeltennisfinale bij de dames heeft een gouden medaille opgeleverd voor grootmacht China. Dat is weinig verrassend, want het was een geheel Chinese finale: wereldkampioene Ding Ning nam het op tegen olympisch kampioene Li Xiaoxia. 

Het zou een razendspannende finale worden, waarin de eerste twee games onderling verdeeld werden. Een close game (14-12) bracht Ding op 2-1, maar haar rivale sloeg terug door de vierde en vijfde games met 11-9 en 11-8 op haar naam te schrijven. Toch kon Li het niet afmaken, want met 7-11 moest ze toestaan dat er een allesbeslissende game om het goud gespeeld moest worden. Daarin bleek de 26-jarige Ding onder meer door een duur foutje van de twee jaar oudere Li de sterkste: 11-7, goed voor olympisch goud.

Brons was er voor de Noord-Koreaanse Kim Song-i. Zij kende alleen in de vierde game moeite met de Japanse Ai Fukuhara, op voorhand toch de favoriete in het duel. Na ruim drie kwartier mocht een emotionele Kim na een niet al te spannende partij juichen: 11-7, 11-7, 11-5, 12-14, 11-5. 

Het duel om goud was er één om de vingers bij af te likken, met Xiaoxia die alles uit de kast trok om haar titel te verdedigen (PROSHOTS/Action Images)
Het duel om goud was er één om de vingers bij af te likken, met Xiaoxia die alles uit de kast trok om haar titel te verdedigen (PROSHOTS/Action Images)

Maar Ding bleek simpelweg te sterk (PROSHOTS/Action Images)
Maar Ding bleek simpelweg te sterk (PROSHOTS/Action Images)

Szilagyi prolongeert schermtitel simpel

Áron Szilágyi heeft zijn schermtitel op de Olympische Spelen simpel weten te prolongeren. In de finale van het onderdeel sabel kwam de Hongaar tegen de Amerikaan Daryl Homer amper in de problemen, het werd 15-8.

De finale kende een vurig begin, er werd veel gescoord in de eerste paar minuten. Szilágyi stond vrij snel met 0-3 voor en dat wist de 26-jarige Amerikaan niet meer te overbruggen. De regerend olympisch kampioen bouwde zijn voorsprong soepel uit naar 4-10. Homer, de nummer tien van de ranglijst, wist zich niet terug in de wedstrijd te knokken. Op 6-14 wist hij nog wel terug te komen tot 8-14, maar dit bleek niet genoeg: Szilágyi maakt het beslissende punt om zo zijn tweede olympische titel binnen te slepen.

Kim Jung-Hwan won de wedstrijd om de bronzen medaille. De Zuid-Koreaan wist de wedstrijd tegen de Iraniër Mojtaba Abedini vrij eenvoudig te winnen, het werd net als in de finale 15-8.

Handbaldames niet langs Zuid-Korea

Nederland heeft zich tevreden moeten stellen met een gelijkspel tegen Zuid-Korea. Het werd 32-32 na opnieuw een moeizame wedstrijd van het Nederlandse team.

Het begin liep stroef bij Nederland, met een fase waarin het steeds net achter de feiten aan liep. Ook werden er wat doelkansen gemist, maar het ging vooral gelijk op. Na tien minuten stond Nederland tegen een kleine 4-6 achterstand aan te kijken. De eerste 20 minuten kwam de voorsprong er maar niet, maar de 10-10 werd op de 20e minuut gemaakt terwijl Nederland ook marginaal beter gingen spelen. Na 27 minuten was er dan eindelijk een 14-13 voorsprong. Deze bleef in stand in de rest van de eerste helft: 18-17 was de ruststand. 

In de tweede helft was vooral het probleem dat de score niet echt werd uitgebouwd. Tien minuten in de tweede helft kwam die fase dan toch eindelijk een beetje, het werd dan ook 24-21. In die periode begon de dekking ook beter te staan bij Nederland en de Koreanen kwamen steeds moeilijker tot scoren. Toch was Nederland na deze goede fase ook weer niet helemaal scherp en stagneerde het verschil enigszins op 3.

8 minuten voor tijd ging het dan toch weer langzaam mis. Het werd 29-28 en Nederland moest alle moeite doen om de voorsprong te vlijven verdedigen. Met nog 4 minuten te gaan werd het zelfs 30-30, dus het werd enorm lastig voor Nederland om nog gewoon te winnen. In deze zenuwslopende tijd scoorde Nederland de eerste goal, maar de Koreanen kwamen langzij met nog anderhalve minuut te gaan. Toch kwam Nederland opnieuw op voorsprong met nog een minuut te gaan, maar opnieuw kwamen de Koreanen langszij.

Met nog drie seconden te gaan kreeg Nederland een penalty. Dit was het schot wat de wedstrijd ging beslissen. Winst of gelijkspel, het werd hier bepaald. Lois Abbingh schoot hem, maar schoot hem niet raak. Zo bleef Nederland steken op 32-32. Geen overwinning en nog twee zware tegenstanders wachten.

Bizarre ontknoping gewichtheffen, elleboog knapt

Het gewichtheffen voor mannen tot 77 kilogram heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor flink wat spektakel gezorgd. We kregen alles te zien: van een falende Chinese topfavoriet tot twee wereldrecords en een knappende elleboog.

De onbetwiste topfavoriet was drievoudig wereldkampioen en regerend olympisch kampioen Lü Xiaojun uit China. Hij begon voortvarend, want bij het trekken kwam hij in zijn derde poging tot 177kg, een verbetering van zijn eigen wereldrecord. De pas 20-jarige Armeniër Andranik Karapetyan bleef met 174kg wel dicht in de buurt, terwijl de Kazakh Nijat Rahimov - vooral een hele sterke stoter - tot 165kg kwam.

Bij het stoten was Karapetyan de eerste van de echte toppers die aan de bak moest en wel op 195kg. De eerste poging lukte niet en dus moest hij het nog een keer proberen. Daar ging het echter helemaal fout voor de Armeniër: hij het 'uitstoten' klapte zijn elleboog dubbel en hij schreeuwde het dan ook uit van de pijn. Voor Karapetyan, in 2013 al eens twee jaar geschorst vanwege doping, was de olympische droom logischerwijze voorbij. Het einde van de elleboog van de Armeniër is hier overigens te zien, voor de liefhebber.

Karapetyan's elleboog houdt het voor gezien (PROSHOTS/Action Images)
Karapetyan's elleboog houdt het voor gezien (PROSHOTS/Action Images)

Vervolgens was het Lü die in zijn derde poging 202kg boven het hoofd tilde en dat leek genoeg voor goud. Dat was buiten Rahimov gerekend, die na een geslaagde poging op 202kg voor een ogenschijnlijk onmogelijke poging op 214kg ging - vier kilo meer dan het uit 2001 stammende wereldrecord. Rahimov deed echter het onmogelijke: hij tilde de stang boven zijn hoofd en verzekerde zich van olympisch goud, wat een aantal aparte vreugdedansjes tot gevolg had. Ver achter de twee kemphanen kon de Egyptenaar Mahmoud Mohamed perfect profiteren van de knappende elleboog van Karapetyan, want hij pakte brons. 

Rahimov bij het trekken, waarna hij bij het stoten gigantisch uit zou halen (PROSHOTS/Action Images)
Rahimov bij het trekken, waarna hij bij het stoten gigantisch uit zou halen (PROSHOTS/Action Images)

Deriglazova pakt schermtitel na winst op titelverdedigster

Inna Deriglazova heeft op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro haar eerste olympische schermtitel op het onderdeel floret weten te behalen. In de finale won de 26-jarige Russische met 12-11 van de titelverdedigster Elisa Di Francisca. Tijdens de Spelen van 2012 gingen alledrie de medailles nog naar Italië, maar dit jaar was er dus alleen Italiaans zilver. 

Beide speelster begonnen afwachtend aan de finale. Pas na twee speelminuten werd het eerste punt gemaakt door de Italiaanse schermster. Zij liep vervolgens uit naar 0-3, maar de Russische kwam terug en boog de achterstand om naar een 7-3 voorsprong. Di Francisca wist nog wel terug te komen tot 7-6, maar liep constant achter de feiten aan. Op 12-11 was de derde periode voorbij en was de Russische de winnares van het goud.

Di Francisca wist in de halve finale af te rekenen met de Tunesische Inès Boubakri. De wedstrijd werd tijdelijk onderbroken, omdat Boubakri medisch behandeld werd aan rugproblemen. Toen stond Di Francisca al voor en ze wist de wedstrijd uit te schermen met 12-9. Deriglazova bereikte de finale door met grote cijfers af te rekenen met haar landgenote Aida Shanayeva, het werd 15-3.

De strijd om het brons werd gewonnen door Boubakri. Ze leek hersteld van haar rugblessure, want ook zij wist te winnen van Shanayeva: het werd 15-11.

Rise of the Tomb Raider is gekraakt

Het Oostenrijkse bedrijf Denuvo heeft een technologie ontwikkeld dat het heel lastig maakt om bestanden van een spel aan te passen. Op deze manier zijn games haast niet te kraken. Het is de piraten van Conspir4cy na zes maanden gelukt om Rise of the Tomb Raider met alle DLC’s op torrentsites aan te bieden.

Rise of the Tomb Raider - Lara

Eerdere versies van Denuvo zijn ook gekraakt, maar het duurt nog steeds een geruime tijd voordat het iemand lukt. Dragon Age: Inquisition en Just Cause 3 gingen bijvoorbeeld pas na een maand voor de bijl. Voor veel uitgevers is dit lang genoeg om voldoende zuurverdiende omzet binnen te slepen. Het feit dat Rise of the Tomb Raider zes maanden lang onaangetast is gebleven kun je dus ook zien als een compliment richting Denuvo.

Denuvo - logo

Je hoeft de beveiliging van een spel alleen niet te kraken om het ook te kunnen spelen. In het laatste weekend van juli heeft hobbyist Turk DM de beveiliging van FIFA 16 buitenspel kunnen zetten. Na het weekend was zijn trucje gepatcht. De Bulgaarse hacker Voksi liep bij toeval een methode tegen het lijf waarmee hij de beveiliging op Denuvo-games die draaien onder Steam kon omzeilen. Hierdoor konden ongeveer 650.000 gamers drie dagen lang genieten van games als Doom, Rise of the Tomb Raider, Just Cause 3, Homefront: The Revolution, ABZÛ, INSIDE en Total War: Warhammer. Toen was het weekend voorbij en de Oostenrijkse programmeurs van Denuvo dichten het gat binnen enkele uren. Deze weekend-succesjes zijn nu dus gevolgd door een echte hack. Of dit nu een methode is om nieuwe games met Denuvo snel vrij te geven aan de massa is de grote vraag. Denuvo zegt dat alles uiteindelijk een keer wordt gekraakt en dat zij het onvermijdelijke slechts uitstellen. Natuurlijk staat het internet bol van citaten van stoere piraten die beweren het ei van Columbus in handen te hebben. De tijd zal het leren.

Voor de geïnteresseerden: het downloaden van illegale games is niet toegestaan en tegenwoordig ook niet geheel zonder risico.

 

Humble Bundle laat streamers meeverdienen

Als je een pakket games koopt via Humble Bundle, dan gaat een gedeelte van het geld naar een goed doel. Humble Bundle maakt het nu mogelijk met het Humble Partner Program om YouTube- en Twitch-streamers partner te maken en te worden meegenomen in de verdeelsleutel.

Zodra je een pakket games hebt gekozen, krijg je bij Humble Bundle de mogelijkheid om aan te geven hoeveel er naar de ontwikkelaars, Humble Bundle en uiteraard het Goede Doel gaat. Zodra je via een link van een partner-streamer bij Humble Bundle uitkomt, is er een extra schuifbalk voor de streamer. Het standaard bruto percentage waar de schuif op ingesteld staat is 15%, maar dit kan per bundel anders zijn. Uiteindelijk bepaalt de klant hoeveel van het geld er naar de streamer gaat.

Humble Bundle - verdeel het bedrag

De pakketten games die je via Humble Bundle koopt zijn vele malen goedkoper dan wanneer je dezelfde games via Steam of Origin aanschaft. Het is mooi dat je geld kunt besparen en meteen een goed doel kunt steunen. Met dit nieuwe initiatief wil Humble Bundle natuurlijk meer mensen laten kennismaken met hun producten door succesvolle streamers aan te trekken. Als je jezelf wilt opgeven voor dit initiatief, dan kan dit hier. Het Humble Partner Program is nu in open bèta, wat aangeeft dat de gesloten bèta naar tevredenheid is verlopen.

Humble Bundle logo

Hockeydames komen goed weg in doodsaaie wedstrijd

De Nederlandse hockeydames hebben na meerdere oppermachtige zeges een moeizame wedstrijd gekend tegen China. Oranje was voortdurend in de aanval, maar ondanks de vele kansen kwam geen enkele bal in het doel terecht. Desondanks wist Nederland in de eindfase alsnog een doelpunt te scoren, waarmee er alsnog een fijne overwinning behaald werd.

Nederland heeft in de poulefase al meerdere flinke overwinningen geboekt, wat bij de Chinesen zeker niet onopgemerkt is gebleven: er werd namelijk puur op de verdediging gespeeld, geen moment werd er ook maar gedacht aan de aanval. De wedstrijd speelde zich dan ook voortdurend af in de Chineze cirkel. Lange tijd leek het er op dat Nederland genoegen moest gaan nemen met een 0-0. Echter, in de laatste minuut maakte de Chineze keepster een catastrofale fout, waardoor Kitty van Male met een tip-in de 1-0 voor Nederland maakte.

De Nederlandse keepster Joyce Sombroek heeft in ieder geval weinig te doen gehad: in de complete wedstrijd is er geen enkele doelpoging op het Nederlandse doel geweest.

Dubbel judogoud voor Japanners

In tegenstelling tot de Nederlandse judoploeg konden de Japanners woensdag wel juichen. Twee keer zelfs, want zowel bij de mannen als bij de vrouwen pakte het judoland bij uitstek het goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

In de klasse tot 90 kilogram bij de mannen was Mashu Baker vooraf de favoriet en dat maakte hij gedurende de dag helemaal waar. Hij won zijn gevechten in de tweede en derde ronde en in de kwartfinale allemaal op ippon. In de halve finale stond hij tegenover de Chinese verrassing van de dag, Cheng Xungzhao. Baker kreeg er een strafje in de slotfase van het gevecht, maar reageerde daarop met een schitterende worp waarmee hij Cheng in de houdgreep nam: ippon.

In de finale moest Europees kampioen Varlam Liparteliani eraan geloven. De Georgiër schakelde in de halve finales nog de nummer één van de wereld, de Zuid-Koreaan Gwak Dong-han uit, maar tegen Baker kon hij niet op en verloor hij op een yuko. Zowel Gwak als Cheng mochten wel met brons als troostprijs naar huis door respectievelijk de Zweed Marcus Nyman en de Mongoliër Lkhagvasürengiin Otgonbaatar te verslaan.

Bij de vrouwen werd gestreden in de klasse tot 70 kilogram, met de Japanse Haruka Tachimoto als de grote favoriete. Ze schakelde de Nederlandse Kim Polling gelijk al uit en won in de halve finale van de Duitse Laura Vargas Koch. In de finale wachte drievoudig wereldkampioene Yuri Alvear uit Colombia, maar die kon niet voorkomen dat Tachimoto op ippon won. Brons was er voor Vargas Koch - na winst op de Spaanse Maria Bernabeu - en de Britse Sally Conway, die Bernadette Graf uit Oostenrijk versloeg.

Tachimoto maakt gehakt van drievoudig wereldkampioene Alvear (PROSHOTS/Action Images)
Tachimoto maakt gehakt van drievoudig wereldkampioene Alvear (PROSHOTS/Action Images)

Laatste reviews en specials
review
Mortal Kombat 1
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
special
Random Pics van de Dag #1053
©FOK.nl e.a.