FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 augustus 2010

Uitslagen oefeninterlands (11/08/2010)

Vandaag werden er voor het eerst sinds het wereldkampioenschap weer interlands afgewerkt. Oranje kwam met een b-opstelling niet verder dan een 1-1 gelijkspel in Oekraïne. Hieronder vind je de overige uitslagen. 

Verenigde Staten - Brazilië 0-2
 29' Neymar 0-1
 45'+1 Alexandre Pato 0-2

Zuid-Korea - Nigeria 2-1
 17' Yoon Bit-Garam 1-0
 27' Peter Odemwingie 1-1
 45' Choi Hyo-Jin 2-1

Rusland - Bulgarije 1-0
 6' Roman Shirokov 1-0

Litouwen - Wit-Rusland 0-2
 49' Vitali Kutuzov 0-1
 90' Vyacheslav Hleb 0-2

Finland - België 1-0
 13' Vincent Kompany (e.d.) 1-0

Cyprus - Andorra 1-0
 5' Andreas Constantinou 1-0

Zweden - Schotland 3-0
 4' Zlatan Ibrahimovic 1-0
 39' Emir Bajrami 2-0
 56' Ola Toivonon 3-0

Oekraïne - Nederland 1-1
 72' Jeremain Lens 0-1
 74' Oleksandr Aliyev 1-1

Tsjechië - Letland 4-1
 49' Roman Bednář 1-0
 54' Martin Fenin 2-0
 74' Zdeněk Pospěch 3-0
 77' Tomáš Necid 4-0
 90' Aleksandrs Cauņa 4-1

Turkije - Roemenië 2-0
 82' Emre Belözoğlu (pen) 1-0
 86' Arda Turan 2-0

Oostenrijk - Zwitserland 0-1
 73' Moreno Costanzo 0-1

Denemarken - Duitsland 2-2
 19' Mario Gómez 0-1
 73' Patrick Helmes 0-2
 74' Dennis Rommedahl 1-2
 87' Mads Junker 2-2

Polen - Kameroen 0-3
 29' Samuel Eto'o 0-1
 52' Samuel Eto'o 0-2
 86' Vincent Aboubakar 0-3

Servië - Griekenland 0-1
 45' Dimitrios Salpigidis 0-1

Slowakije - Kroatië 1-1
 50' Miroslav Stoch 1-0
 54' Nikica Jelavić 1-1

Zuid-Afrika - Ghana 1-0
 42' Katlego Mphela 1-0

Slovenie - Australië 2-0
 78' Zlatko Dedič 1-0
 90' Zlatan Ljubijankič 2-0

Wales - Luxemburg 5-1
 35' David Cotterill 1-0
 44' Joel Kitenge 1-1
 48' Joe Ledley (pen) 2-1
 55' Andy King 3-1
 78' Mario Mutsch (Luxemburg)
 78' Ashley Williams 4-1
 82' Craig Bellamy 5-1

Ierland - Argentinië 0-1
 21' Ángel di María 0-1

Engeland - Hongarije 2-1
 62' Phil Jagielka (e.d.) 0-1
 69' Steven Gerrard 1-1
 72' Steven Gerrard 2-1

Noorwegen - Frankrijk 2-1
 48' Hatem Ben Arfa 0-1
 51' Erik Huseklepp 1-1
 71' Erik Huseklepp 2-1

IJsland - Liechtenstein 1-1
 20' Rúrik Gíslason 1-0
 69' Martin Stocklasa 1-1

Mexico - Spanje 1-1
 
12' Chicharito 1-0
 90'+2 David Silva 1-1

 

Milf heeft seks met twee 13-jarige jongens

De politie uit het Californische Livermore heeft een 42-jarige inwoonster uit die plaats opgepakt. Christine Hubbs wordt ervan beschuldigd seks te hebben gehad met twee dertienjarige jongens.

Volgens de buren is de knappe tandartsvrouw een graag geziene gast in de sjieke buurt waarin zij woont. Ze stond bekend om het feit dat zij graag kinderen uit de buurt en vrienden van haar eigen drie kinderen liet meerijden in haar Hummer. Volgens de politie is zij hierin te ver doorgeschoten.

"Het eerste slachtoffer kwam graag bij haar over de vloer", laat de politiechef weten. "Het was het vriendje van haar dochter. Zo leerde zij hem kennen."

Hubbs heeft maar liefst 67 aanklachten tegen haar lopen vanwege het aangaan van een seksuele relatie met twee minderjarige jongens. De vrijpartijen begonnen twee jaar geleden, toen de jongens slechts dertien jaar jong waren.

"We hebben ook ontdekt dat zij de jongens overlaadde met geschenken. Zo kregen zij onder meer een Xbox en een creditcard, en nam zij hen regelmatig mee uit eten", weet een andere politieman. De mooie vrouw liep tegen de lamp toen een naaktfoto van haar werd aangetroffen op de gsm van een van de slachtoffers.


Een kort filmpje over de milf

Agenten aangevallen bij arrestatie in Den Bosch

Een agent is dinsdagavond in Den Bosch gewond geraakt toen bij de arrestatie van vijf inbrekers omstanders zich tegen de politie keerden. Hij werd geraakt door een stuk stoeptegel. Een 29-jarige Bosschenaar werd aangehouden. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, meldt de politie.

Agenten waren rond 23.30 uur op de Ploossche Hof bezig met de aanhouding van vijf Bosschenaren van 17 tot 20 jaar oud in verband met een inbraakpoging in een woning in de Meester van Merwickstraat. Terwijl de agenten de vijf mannen, die in een auto zaten, wilden inrekenen, begonnen omstanders zich ermee te bemoeien. Eerst werden de agenten uitgescholden, later kregen ze stenen naar zich gegooid.

Een agent werd geraakt door een stuk stoeptegel. Zijn verwondingen zijn niet ernstig. Toen de 29-jarige Bosschenaar voor een andere agent ging staan en dreigde een steen te gooien, trok de diender zijn vuurwapen. De man nam de benen, maar kon na een korte achtervolging worden aangehouden op de Zesde Haren.

Lyon maakte einde aan rumoer rond Bastos

Olympique Lyon laat Michel Bastos deze zomer niet vertrekken. De Braziliaan werd na het WK begeerd door diverse topclubs, maar de Franse grootmacht ziet niets in het verkopen van de Braziliaanse international Bastos.

Lyon laat via de officiële kanalen weten dat een transfer van de veelzijdige Bastos uitgesloten is. Met name vanuit Italië zou veel belangstelling bestaan voor de oud-speler van Excelsior. Internazionale was een belangrijke kandidaat.

De 27-jarige Bastos kwam vorig jaar over van OSC Lille en speelde zich direct in de basis bij L'OL. Zijn goede optredens in de Franse Ligue 1 leidden tot een plaats in de Braziliaanse selectie van bondscoach Dunga voor het WK in Zuid-Afrika.

Bastos speelde op het WK op de linksbackpositie, terwijl hij bij Lyon succesvol was als middenvelder en aanvaller. De Braziliaan scoorde vorig seizoen tien keer voor de Fransen.

Federer pakt nieuw record

Roger Federer is na zijn overwinning op Juan Ignacio Chela in Toronto de tennisser met de meeste overwinningen op Masters Series-toernooien.

Door de Argentijn met 7-6 (7), 6-3 te verslaan heeft Federer nu één zege meer dan Andre Agassi, die tussen 1990 en 2006 tot een balans kwam van 209 overwinningen tegenover 73 nederlagen. Federer staat nu op 210-65. Zijn eerste overwinning boekte hij in 2000 in Miami.

Meeste overwinningen in Masters Series

# Naam Winst-Verlies
1. Roger Federer 210-65
2. Andre Agassi 209-73
3. Pete Sampras 190-70
4. Rafael Nadal 180-35
5. Andy Roddick 141-57

Libanon weigert wapens VS met beperkingen

Libanon verwerpt alle Amerikaanse militaire hulp aan het leger als deze hulp wordt gegeven op voorwaarde dat de wapens niet tegen Israël worden gebruikt. Dat heeft de Libanese minister van defensie Elias Murr vandaag gezegd.

"Als iemand het leger wil helpen zonder voorwaarden of beperkingen, dan is hij welkom. Maar als diegene het leger wil helpen op de voorwaarde dat het land zijn territorium, de bevolking en de grens niet beschermt tegen Israël, dan mogen ze hun geld houden, of het aan Israël geven", aldus Murr. "We zullen Israël confronteren met de mogelijkheden die we hebben."

De voorzitter van de commissie buitenlandse aangelegenheden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Howard Berman, besloot de hulp op te schorten uit bezorgdheid dat de pro-Iraanse Hezbollah in het Libanese leger is geïnfiltreerd en dat door Amerika geleverde wapens in handen van deze gezworen vijand van Israël terecht kunnen komen. Berman nam het besluit op 2 augustus, een dag voor het vuurgevecht dat aan de grens van Libanon en Israël tussen de legers van de twee landen uitbrak. Berman zei maandag dat het incident hem gesterkt heeft in de overtuiging van de juistheid van het besluit.

Op dezelfde dag dat het Congres de militaire hulp aan Libanon opschortte, verdedigde het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken die hulp. "Wij hebben een uitgebreid programma van militaire samenwerking met Libanon omdat dit in ons belang is", zei woordvoerder P.J. Crowley. "Het stelt de regering van Libanon in staat haar soevereiniteit uit te breiden. Wij menen dat dit in het belang van beide landen is, alsook van de stabiliteit in de regio."

IJseiland bedreigt boorplatforms en schepen

Een eiland van ijs ter grootte van Ameland, dat vorige week van een gletsjer in Groenland afbrak, is de Noordelijke IJszee opgedreven. Als de ijsberg op zijn pad boorplatforms en vaarroutes tegenkomt, kan hij ongekende schade aanrichten.

Het is een zomer vol klimatologische rampen met bosbranden, tropische temperaturen en smog in Rusland en enorme overstromingen in Azië. Nu is daar een ijsberg bijgekomen met een formaat dat een halve eeuw geleden voor het laatst is gezien. In het ergste geval drijft het ijs de druk bevaren routes op waar in 1912 de Titanic eveneens door een ijsberg van Groenland zijn ondergang vond.

Er zijn maar weinig beelden die de angst voor klimaatverandering zo treffend weergeven als een stuk ijs van 260 vierkante kilometer dat van de Groenlandse ijskap afbreekt. Wetenschappers proberen koortsig de route te bepalen van het ijseiland. Momenteel drijft het richting de Straat Nares, die het noordwesten van Groenland van het Canadese Ellsemere-eiland scheidt.

Als het ijseiland de straat weet te passeren voor de wintervorst die volgende maand aanvangt kan het door de oceaanstromingen zuidwaarts worden gedreven, langs de Canadese oostkust tot het de drukke wateren voor Newfoundland bereikt. Hier liggen veel boorplatforms en scheepvaartroutes.

De reis zal een tot twee jaar duren, schat de Canadese IJsdienst. Onderweg breekt de ijsberg waarschijnlijk op in kleinere delen, wanneer hij tegen andere ijsbergen en eilanden botst. Deze fragmenten zullen ook enorm zijn, maar door wind en warmer water steeds verder afnemen.

Tot die tijd zal het ijs weinig afkoeling bieden aan verhitte klimaatdiscussies. Hoewel deskundigen stellen dat er meer factoren komen kijken bij het verklaren van klimaatverandering, heeft het afbreken van de ijsberg zich voltrokken op een moment dat de zorgen over het opwarmen van de aarde groot zijn.

PVV gaat in Flevoland met verkiezingen meedoen

De PVV gaat in Flevoland meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Dat liet een PVV-Kamerlid Joram van Klaveren dinsdag weten. Tegen Omroep Flevoland zei hij dat er nog geen verkiezingsprogramma is, maar wel voldoende kandidaten om een lijst op te stellen voor de verkiezingen van 3 maart volgend jaar.

Door mee te doen aan de Provinciale Statenverkiezingen wil de PVV zo veel mogelijk leden voor de Eerste Kamer krijgen. Die worden namelijk door de leden van de Provinciale Staten gekozen. Momenteel zitten er nog geen PVV'ers in de senaat.

Van Klaveren verklaarde ook dat zijn partij zich in gaat zetten voor de veiligheid in Flevoland. Ook is de PVV fel tegenstander van de komst van een windmolenpark in Urk.

De PVV deed in september al een oproep voor kandidaten voor de Provinciale Staten en voor de Eerste Kamer. In Flevoland zijn er nu genoeg mensen om een lijst samen te stellen.

Moeder vastgezet na moord op peuters

Een vrouw uit Puerto Rico heeft dinsdag haar 3-jarige dochtertje en 1-jarige zoontje met een mes van het leven beroofd na een ruzie met haar partner. Dat heeft de politie van San Juan woensdag gezegd.

De 22-jarige Coralis Campos Rodriguez stak na haar daad haar huis in brand en stak zichzelf eveneens neer. De vrouw werd later in een ziekenhuis gearresteerd, maar is nog niet aangeklaagd.

Volgens de politie was de partner van Campos de vader van een van de kinderen. Waarover de twee ruzieden, is niet bekend.

Inbreker doet zich voor als agent

Een 87-jarige vrouw is dinsdagnacht in haar woning in Tholen bestolen door een inbreker die zich voordeed als agent. De vrouw werd rond 02.00 uur wakker van geluid in haar woning aan de Abraham Crijnssenstraat. Opeens zag ze een man in haar kamer staan die zei dat hij van de politie was en op zoek was naar een insluiper.

De hoogbejaarde vrouw ging even later haar bed uit en ontdekte dat er spullen weg waren. Onder meer een laptop was gestolen, meldt de politie.

Auto explodeert in Amsterdam

Een auto is woensdagavond in Amsterdam ontploft. Het incident vond rond 20.15 uur plaats op de Torontobrug, naast het Amstelhotel. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

Door nog onbekende oorzaak explodeerde de achterkant van het voertuig. De bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij is opgevangen door de politie. De technische recherche onderzoekt de zaak. De brug is in beide richtingen afgezet.

Monfils verslaat De Bakker in Toronto

Thiemo de Bakker is uitgeschakeld bij het Masters-toernooi in Toronto. De Westlander was in de tweede ronde niet opgewassen tegen Gaël Monfils (15): 5-7 en 3-6. Voor De Bakker was het zijn tweede nederlaag tegen de Fransman van dit jaar. Bij het ABN Amro-toernooi in Rotterdam moest hij ook al buigen voor Monfils.

Op het Canadese hardcourt ging de partij lang gelijk op. Zowel De Bakker als Monfils serveerde zeer solide en daardoor ging het tot 6-5 gelijk op. Toen moest De Bakker serveren om in de set te blijven en dat ging mis. Monfils kreeg zijn eerste breakpunt van de set en de Nederlander sloeg een dubbele fout.

Het begin van de tweede set was nerveus. Beide mannen kregen in de eerste opslagbeurt van hun tegenstander twee breakkansen, maar benutten die niet. Daarna leunden ze weer op hun service. Bij een voorsprong van 4-3 voor Monfils leverde De Bakker opnieuw zijn opslag in. De Fransman serveerde vervolgens voor de partij, maar De Bakker kreeg nog een kans om terug te breken. Toen dat niet lukte, besliste Monfils de wedstrijd.

Novak Djokovic won met 7-5 en 7-5 van Julien Benneteau. De als tweede geplaatste Serviër had in het tweede bedrijf last van zijn ademhaling, maar maakte desondanks een break achterstand goed. Nikolay Davydenko klopte Fabio Fognini: 7-5 en 6-1.

Mikhail Youzhny (12) en Nicolas Almagro (14) vonden in de tweede ronde hun Waterloo. Youzhny boog voor de Oekraïener Alexandr Dolgopolov: 1-6 en 7-6 (4), 7-5. Almagro kon het niet bolwerken tegen Michaël Llodra: 7-6 (5) en 6-2. De Fransman is de volgende opponent van Roger Federer.

Uitslag Oekraïne - Nederland

Het Nederlands elftal heeft zijn eerste wedstrijd na het WK gelijkgespeeld. Het gelegenheidselftal onder leiding van bondscoach Bert van Marwijk kwam niet verder dan 1-1 tegen Oekraïne.

Het elftal van Oekraïne verscheen in Donetsk op volle oorlogssterkte aan de wedstrijd terwijl Oranje maar liefst zeven spelers in de wedstrijd liet debuteren. Ondanks dat verschil deed de ploeg van Van Marwijk zeker niet onder voor de Oekraïners. De wedstrijd moest in het eerste kwartier nog op gang komen. Het tempo lag laag en beide ploegen wisten niet heel veel kansen te creëren. Alleen Sjevtsjenko kwam nog in de buurt maar schoot in het zijnet. Na rust leverde Oranje wat kwaliteit in maar desondanks wist Oekraïne niet te profiteren.

Alijev wist nog een kans te creëren maar kon deze niet verzilveren. De grootste kans tot dan toe was voor Jeremain Lens. Na een mooie actie schoot de PSV-aanvaller in het zijnet. Een kwartier voor tijd leek Nederland de beslissing in de wedstrijd te maken. Een hard schot van Theo Janssen belandde op de lat, waarna Lens de bal met groot gemak achter de doelman wist te schieten. Oranje wist deze voorsprong echter slechts twee minuten vast te houden. Alijev schoot vanuit een vrije trap op fraaie wijze in de linkerbovenhoek. Beide ploegen mogen tevreden zijn met het gelijke spel.

Oekraïne

1 - 1

Nederland

 75' Alijev    72' Lens
 
 Gele kaart: Rakytskyj, Timosjtsjoek, (Oekraïne),
 
Stadion:
Toeschouwers: nb
Arbiter: Skomina (Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Pjatov
Fedetskyj (77/ Olynik, 90/Cheberyachko)
Tsjigrynski
Rakytskyj
Romantsjoek
Rotan (36/ Kobin)
Timosjtsjoek
Alijev
Konoplyanka
Voronin (46/ Milevsky)
Sjevtsjenko (57/ Seleznjov)
  Vorm
Marcellis
Vlaar
Bruma (84/ Loovens)
Anita (46/ Pieters)
Lens
Brama (46/ Maduro)
De Jong (63/ Fer)
Janssen
Emanuelson
Van Wolfswinkel (70/ Beerens)

Operatie voor Mollema niet nodig

Bauke Mollema hoeft geen operatie te ondergaan aan zijn sleutelbeen. De Rabobank-renner liep zaterdag tijdens de voorlaatste etappe van de Ronde van Polen bij een valpartij een breuk aan het gewricht op, maar reed de wedstrijd toch uit, met een derde plaats als resultaat.

Mollema onderging vandaag een medisch onderzoek, waaruit bleek dat de breuk gunstig is en op natuurlijke wijze kan genezen. Hierdoor kan de Groninger mogelijk volgende week alweer de training hervatten.

Meisje (16) laat China's grootste borsten wegsnijden

Xiao Wei heeft vorige week een bijzondere operatie ondergaan. Het zestienjarige meisje uit de Chinese provincie Hainan heeft de grootste voorgevel van China een stuk kleiner laten maken. Of het nu komt door het hormonale melkpoeder in China is niet bekend, maar de borsten van Xiao hingen tot vorige week woensdag op haar navel.

Dr. Li Baokai, hoofd Chirurgie van het Hainan Modern Woman & Infants Hospital, heeft verklaard dat hij en zijn collega's stomverbaasd waren door de omvang van haar boezem toen het meisje vorige maand voor het eerst naar het ziekenhuis kwam voor een controle. Haar borsten bleken ruim acht kilo te wegen en kwamen tot haar navel.

De vader heeft verklaard dat het arme gezin zich zorgen maakte over de ongewone borstgroei van Xiao. Ze klopten bij vele ziekenhuizen aan, maar kregen overal nul op het rekest. Op 29 juli werd in het bovengenoemde ziekenhuis gigantomastia vastgesteld bij het meisje. Vanwege hun economische situatie werd besloten het meisje kosteloos te helpen.

Vorige week woensdag was eindelijk de grote dag. Van Xiao's linkerborst werd 1200 gram weggesneden, bij de rechter werd nog vijftig gram extra weggehaald. Over drie dagen mogen eindelijk de hechtingen eruit en zal de ziekte naar verwachting niet meer terugkeren.

Het meisje ontdekte vorig jaar juli dat haar borsten ineens enorm hard aan het groeien waren. Verlegen als ze was, besloot Xiao de ontdekking geheim te houden. In september kon ze het niet langer verbergen toen haar oudere zus zag dat de borsten van haar zusje tot op haar navel hingen.

Benieuwd naar de oude voorgevel van het meisje? De foto's zijn in het bronartikel te vinden. Ongecensureerde foto's kun je hier terugkijken

Dead Rising 2 komt een weekje eerder

Goed nieuws voor alle zombie-slacht-game fans, Dead Rising 2 komt een weekje eerder dan gepland. De game zou eerst rond 2 oktober uitkomen maar de Xbox 360 en PS3 versie zal nu 24 september uitkomen en de PC versie op 28 september. We zullen de game dus iets eerder dan de Amerikanen krijgen waar hij 28 en 30 september verschijnt.

De reden waarom de game een weekje naar voren schuift is niet bekend maar FIFA 11 komt ook rond 2 oktober uit, zou er angst voor minder verkopen zijn? In Dead Rising 2 spelen we met Chuck Greene die op zoek is naar het medicijn Zombrex voor zijn dochter die geïnfecteerd is en langzaam een zombie wordt.

[EK] Verschuren: "Dit is heel bijzonder"

Sebastiaan Verschuren was vandaag succesvol op het EK zwemmen met brons op de 200 meter vrije slag. De Amsterdammer was dolgelukkig met die prestatie.

"Ik geloof het nog steeds niet", aldus Verschuren na afloop tegen NUsport. "Dit is heel bijzonder. Deze medaille is me heel dierbaar, ik moest er bijna van huilen. Dit is überhaupt de eerste keer dat ik iets win. Er valt nu echt van alles van me af."

"Vorig jaar tikte ik als zevende aan in de finale", gaat hij verder. "En nu heb ik een medaille gepakt. Ik heb een hele grote stap gezet. Hier heb ik het hele jaar voor gewerkt. Ik ben hier heel blij mee. Derde van Europa, dat heb ik nog nooit gehad. Ik heb mijn beste seizoenstijd gezwommen. Tijdens het WK in Rome moest ik veel harder zwemmen en eindigde ik op de zevende plek. Nu is zelfs de eerste plaats binnen handbereik. Dit is nog maar eens de bevestiging dat ik goed kan zwemmen."

Na afloop werd Verschuren ook gefeliciteerd door Inge de Bruijn. "Ze kwam na de overwinning als een gek op me aflopen. 'De eerste medaille vergeet je nooit', zei ze. En dat zal ik ook niet doen."

Veel beroemde stemmen in Fallout: New Vegas

De makers van Fallout: New Vegas hebben enkele beroemde namen gestrikt om stemmen voor de game in te spreken. Matthew Perry, bekend van zijn rol als Chandler Bing in de serie Friends en Felicia Day van de webshow The Guild worden bijgestaan door acteurs als Danny Trejo (Machete) en Kris Kirstofferson die speelde in de Blade-trilogie. Dat heeft game-uitgever Bethesda Softworks woensdag bekendgemaakt.

Waar Matthew Perry de stem van de sluwe Benny insprak, speelt Felicia Day de rol van Veronica, een lid van de Brotherhood of Steel. Ron Perlman (Hellboy) spreekt de stem in van de verteller van het verhaal.

Andere stemmen worden ingesproken door onder anderen William Sadler, bekend van de zijn rol in Shawshank Redemption, Rene Auberjonois, die een rol speelde in de tv-serie Boston Legal, Michael Dorn (Star Trek: The Next Generation) , John Doman (The Wire) en Zach Levi uit de Amerikaanse tv-serie Chuck.

Fallout: New Vegas speelt zich af in een postapocalyptische versie van het gebied rond Las Vegas. De game wordt gemaakt door Obsidian Entertainment en moet in oktober uitkomen. De vorige Fallout-games waren een groot succes. Van Fallout 3 zijn sinds de release bijna twee jaar geleden 4,7 miljoen exemplaren verscheept.

Beroemde stemmen in 'Fallout'

Advocaat wint bij debuut voor Rusland

Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als bondscoach van Rusland gewonnen. Hij zag zijn ploeg met 1-0 winnen van Bulgarije.

Het enige doelpunt in de wedstrijd werd al na zes minuten gemaakt door Roman Sjirokov. De wedstrijd werd gespeeld op voor Advocaat bekend terrein, het stadion van Zenit Sint-Petersburg. Bij die club boekte hij grote successen een paar jaar geleden. Aanvankelijk zou de wedstrijd in Moskou worden gespeeld, maar door de smog en aanhoudende bosbranden werd het duel verplaatst.

Op 3 september begint voor Advocaat de EK-kwalificatie met een duel uit tegen Andorra.

Ger Lagendijk (68) plotseling overleden

Spelersmakelaar en zaakwaarnemer Ger Lagendijk is plotseling overleden. Lagendijk is 68 jaar geworden.

Lagendijk, zelf oud-voetballer, behartigde de belangen van trainers en voetballers als Ronald en Erwin Koeman, Theo Lucius en Wilfred Bouma.  Vandaag had hij Heracles-spits Everton nog bijgestaan bij diens contractverlenging. Vanavond werd hij bij het eten plotseling onwel en overleed.

Politicus Iran geeft VS en VK schuld van instabiliteit

De meest vooraanstaande hervormingsgezinde politicus van Iran, voormalig presidentskandidaat Mehdi Karroubi, heeft aan de Britse krant The Guardian onlangs uit de doeken gedaan dat de door de VN opgelegde sancties 'de regering een reden hebben gegeven om de oppositie de kop in te drukken, met het argument dat zij verantwoordelijk zijn voor de instabiliteit van Iran.'

In juni wisten de VS en het Verenigd Koninkrijk in de VN-Veiligheidsraad Rusland en China te overtuigen van extra hevige sancties op Iran. Beide landen vermoeden al bijna een decennium dat Ahmadinejad en consorten stiekem werken aan een programma om nucleaire wapens te vervaardigen.

In het eerste interview dat Karroubi, 73, geeft sinds de volksopstand die in juni uitbrak na de vermoedelijk oneerlijk verlopen verkiezingen, geeft hij aan dat de bestraffende sancties sinds het regeringsgeweld in juni behoorlijk zijn toegenomen. Hij geeft de VS en Groot-Brittannië de schuld van de opgelopen spanningen tussen 'de Groenen' en de regering van het land.

'Cuba en Korea ook niet democratischer door sancties'

“Kijk naar Cuba en Noord-Korea”, zegt hij. “Hebben sancties die volkeren ooit aan democratie geholpen? Sancties hebben die landen alleen maar meer geïsoleerd gemaakt, en de regeringen ervan alleen maar de mogelijkheid gegeven met geweld de oppositie het zwijgen op te leggen, zonder zich nog iets te hoeven aantrekken van internationale aandacht.”

“Aan de ene kant is er het wanbeleid van de regering aangaande de economie, waardoor Iran een gruwelijke recessie doormaakt, inflatie de pan uit rijst en talloze fabrieken gesloten worden. Aan de andere kant zijn er de sancties, die de grip van de niet-legitieme regering alleen maar versterken.”


VS weigeren deal inruilen uranium

De VS namen het plan voor extra sancties op na een deal die Turkije en Brazilië hadden gemaakt met Iran afgewezen te hebben. De landen waren overeengekomen meer dan de helft van Irans laagverrijkte uranium om te ruilen voor 'veilige' nucleaire brandstof die niet gebruikt kan worden om kernwapens mee te maken.

Karroubi heeft samen met Mir Hossein Mousavi, die de protesten van de afgelopen zomer leidde, in een publieke brief de sancties veroordeeld, alsmede hun regering, die de onderhandelingen over het nucleaire programma volgens hen slecht had aangepakt. Behalve het misbruiken van de sancties voor hun doeleinden, waaronder het doen stilzwijgen van de oppositie, 'veroorzaken ze de grootste schade bij de meest kwetsbare groepen van de samenleving, waaronder arbeiders en boeren.'

'Hoop op vernieuwing lost op in wolken van traangas'

“Omdat Iran in toenemende mate geïsoleerd raakt in de wereld, maakt het ze [de regering van Ahmadinejad] steeds minder uit wat de wereld van hen denkt.” In de protesten van afgelopen zomer zijn tientallen, volgens sommigen honderden doden gevallen. Ook werden duizenden demonstranten opgepakt of met geweld uiteengedreven.

The Guardian merkt op dat 'de hoop dat het regime dankzij de protesten nieuwe verkiezingen zou uitroepen of zelfs zou vallen, in wolken van traangas opgelost is.' Sindsdien hebben tegenstanders van de regering het steeds moeilijker in het sinds 1979 islamitische land, in een vicieuze cirkel van gewelddadige repressie, angst en censuur.

Meisje (14) in cel voor seks met buschauffeur

De rechtbank van Abu Dhabi heeft gisteren een veertienjarig meisje tot een half jaar gevangenisstraf veroordeeld, waarna zij het land wordt uitgezet. Het meisje van Braziliaanse oorsprong heeft vrijwillig de liefde bedreven met een 25-jarige buschauffeur. Haar minnaar, van oorsprong Pakistaans, is veroordeeld tot een jaar celstraf waarna ook hij het emiraat moet verlaten.

De vrijpartij vond op 3 april jongstleden plaats. Na de seks ging de vader van het meisje naar de politie om aangifte te doen van verkrachting van zijn dochter. Gerechtelijke onderzoekers ontdekten echter dat het meisje voor de vermeende verkrachting al contact had met haar minnaar.

"Het meisje heeft intieme afbeeldingen naar de verdachte gestuurd", verklaarde de rechter. "Sommige foto's toonden het meisje zelfs naakt." De rechter veroordeelde de man desondanks tot een jaar celstraf en uitzetting wegens verkrachting. Het meisje moet zes maanden zitten en ook het land uit, aangezien buitenechtelijke seks verboden is in het islamitische land.

Uitslag Jong Liechtenstein - Jong Oranje

Om 19.00 uur werd in Vaduz afgetrapt voor het duel tussen Jong Liechtentein en Jong Oranje. Het Nederlands elftal onder leiding van bondscoach Cor Pot wist dit duel in de EK-kwalificatiereeks te winnen met 3-0. Hiermee wist het elftal zijn ongeslagen status te behouden en gaat met 18 punten uit zes wedstrijden aan de leiding. Spanje volgt met 12 punten uit vijf wedstrijden.

Cor Pot en zijn elftal kunnen zich nu bijna gaan klaar maken voor het Europees Kampioenschap. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft Jong Oranje zich geplaatst voor de play-offs.

Jong Liechtenstein

0 - 3

Jong Oranje

     42' Falkenburg  
 55' Toornstra  
 78' Dost  
 
 Gele kaart: Eris, Kaufman, (Jong Liechtenstein),
 
Stadion:  Rheinpark, Vaduz 
Toeschouwers: nb
Arbiter: Gauzer
 
Opstelling:   Opstelling:
Büchel
Yildiz
O. Spalt (67/ Sprenger)
Haber
Kaufman
Hanselmann (77/ Heeb)
D. Spalt
Quitans
Christen
Eris (87/ Ünlü)
D. Hasler
  Krul
Janmaat (63/ Kieftenbeld)
Blind
Viergever
v. Aanholt
Gorter
Strootman
Falkenburg
Goossens
De Jong (63/ Dost)
Nijland (16/ Toornstra)

 

Hellmund: "Austin ultieme plek voor F1-race"

De organisator van de nieuwe Grand Prix van de Verenigde Staten Tavo Hellmund is ervan overtuigd dat Austin veruit de beste locatie is om een race te organiseren. In de stad in de staat Texas wordt momenteel een Formule 1-circuit gebouwd dat in 2012 gereed moet zijn om het circus te kunnen ontvangen.

"Volgens mij is Austin de ultieme plek voor een Formule 1-race. Austin heeft zich de afgelopen vijftien jaar enorm ontwikkeld. Bovendien heeft Texas de op tien na grootste economie ter wereld en hebben veel grote bedrijven hun hoofdkantoor hier. Ook is de locatie van de stad erg gunstig. De stad is niet alleen goed bereikbaar voor de Amerikaanse fans, maar ook voor de fans uit Midden- en Zuid-Amerika. We hebben een contract voor tien jaar gekregen, maar als je het mij vraagt, staan we over veertig jaar nog op de kalender," zei Hellmund op de officiële site van de Formule 1.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is het met hem eens. "We zochten een plek met een wereldberoemde uitstraling en Texas voldoet aan die eis. Daarnaast is Austin een prachtige stad. Iedereen die daar voor het eerst komt, is enorm onder de indruk."

De Brit laat de hoop om ooit in of nabij New York te kunnen racen nog niet varen. "Laten we één ding vooropstellen: Austin is dé locatie van de Amerikaanse Grand Prix. Maar dat betekent nog niet dat we elders in de VS niet onder een andere noemer kunnen gaan racen. Ik zou gek zijn als ik nee zou zeggen tegen een race in New York. Voorlopig blijft dat echter een droom."

Veendam huurt ervaren M. Jansen

BV Veendam voegt per direct een ervaren speler toe aan de selectie. Het gaat om de 26-jarige Michael Jansen, die dit seizoen op huurbasis overkomt van FC Groningen.

Trainer Joop Gall is ontzettend blij met de komst van de linksbenige centrale verdediger, die de afgelopen twee seizoenen speelde voor twee topclubs uit de Jupiler League; namelijk Cambuur Leeuwarden (2008-09) en Go Ahead Eagles (2009-10). Daarvoor kwam Jansen uit voor Vitesse en De Graafschap.

De komst van Michael Jansen betekent een hernieuwde samenwerking tussen FC Groningen en BV Veendam en kwam tot stand dankzij de goede persoonlijke verstandhouding tussen Hans Nijland (algemeen directeur FC Groningen) en BV Veendam's directeur Henk Eising.

Gall vertelt dat de vooruitzichten om komend seizoen bij FC Groningen veel aan spelen toe te komen niet groot waren voor Michael Jansen. "Het mes snijdt nu aan twee kanten. Michael kan nu wekelijks voetballen en laten zien over welke kwaliteiten hij beschikt. BV Veendam heeft er een ervaren speler bij. Met het vertrek van Gerard Wiekens en Paul Matthijs misten wij zo'n type in de as van het elftal."

Tot nu toe speelde Jansen 110 duels in het betaald voetbal. Vorig seizoen kwam hij tweemaal uit voor FC Groningen en later (op huurbasis) acht duels voor Go Ahead Eagles. Zijn debuut als proefvoetballer maakte hij op 18 december 2002 tijdens Vitesse-Excelsior.

Michael meldt zich morgenvroeg voor zijn eerste training in het Gjaltema-stadion aan de Langeleegte. Gepoogd wordt om hem formeel nog speelgerechtigd te krijgen voor komende vrijdag als BV Veendam de competitie aftrapt tegen Telstar. "Mocht dit lukken, dan nemen wij hem mogelijk op in de spelerselectie", aldus Gall.

Donald Duck randt jonge moeder aan

Een 27-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Pennsylvania is woedend op Donald Duck. De vrolijke vriend zou April Magolon tijdens een bezoek aan Disney World in Florida bij haar tieten hebben gegrepen, zo blijkt uit een gerechtelijk document. Hoewel het incident al ruim twee jaar geleden plaatsvond, eist de jonge moeder nu pas geld van de geile woerd.

De moeder uit Upper Darby bezocht in mei 2008 samen met haar verloofde en kinderen Disney World. Toen ze Donald Duck zag, vroeg ze hem om een handtekening. In plaats van vlug een krabbel te geven, graaide de eend naar haar borsten en molesteerde haar, zo beweert Magolon. Hierna maakte Donald een verontschuldigend gebaar.

Ruim twee jaar later kan de mooie moeder haar woede over het incident niet langer verkroppen en is ze naar de rechter gestapt. Ze klaagt Disney aan voor nalatigheid en toebrengen van emotionele schade. Voor al het leed eist de vrouw maar liefst een halve ton in dollars van de entertainmentgigant. De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan.

Ecclestone: "Interlagos moet verbeteringen doorvoeren"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone vindt het circuit Interlagos de slechtste baan op de Formule 1-kalender. Als de baan in de Braziliaanse stad São Paulo niet snel aangepast wordt dan dreigt deze van de kalender te verdwijnen.

Met het WK voetbal van 2014 en de Olympische Spelen van 2016 in aantocht hoopt Ecclestone dat het circuit niet vergeten wordt. "Wat dat betreft is het zinvol. Het is alweer lang geleden, in 1973, dat ik in Brazilië geloofde en de sport hiernaartoe bracht." De Brit doelt hiermee vooral op de verouderde faciliteiten en de hoge criminaliteit in de stad. "Als dit circuit een grand prix wil blijven organiseren, moeten er zaken flink verbeteren. Ik kan me ten opzichte van de teams niet langer verantwoorden," zei hij tegen Estada de São Paulo.

Interlagos heeft nog een contract tot en met 2015 om de Grand Prix van Brazilië te mogen organiseren. Het biedt echter geen enkele garantie dat de race ook daadwerkelijk gehouden zal mogen worden tot dat jaartal.

'Demjanjuk diende ook in ander kamp'

Een man met hetzelfde identiteitsnummer en met vrijwel dezelfde naam als de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk, diende in oktober 1943 in het voormalige concentratiekamp Flossenbürg. Dat blijkt uit documenten die de Duitse historicus Matthias Meissner woensdag in het proces tegen Demjanjuk presenteerde.

Meissner, medewerker van het Duitse Federale Archief, toonde originele documenten uit Flossenbürg waarin een man staat vermeld die 'Demianiuk' en 'Demenjuk' werd genoemd. Die persoon had hetzelfde identiteitsnummer als het nummer dat op een nazi-identiteitskaart staat die door de aanklagers als bewijsmateriaal tegen Demjanjuk wordt gebruikt. Deze identiteitskaart bevat een foto van Demjanjuk en duidt erop dat hij als bewaker diende in het voormalige vernietigingskamp Sobibor.

Volgens de verdediging zijn de nieuwe documenten vervalst en diende Demjanjuk nooit als bewaker in Flossenbürg.

De naam 'Demianiuk' komt tweemaal voor op een lijst van wapens die aan kampbewakers werden uitgedeeld. Op een andere lijst staat de naam 'Demenjuk' vermeld naast zijn vermoedelijke identiteitsnummer. De omzetting van het cyrillische alfabet, dat in Demjanjuks geboorteland Oekraïne wordt gebruikt, zou geleid kunnen hebben tot andere schrijfwijzes van zijn naam.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden zo'n honderdduizend mensen in het werkkamp Flossenbürg opgesloten. Ongeveer dertigduizend gedetineerden overleefden de inhumane behandeling die zij daar kregen niet.

Zimbabwe veilt controversiële diamanten

Zimbabwe is woensdag begonnen met het veilen van grote aantallen ongeslepen diamanten. De veiling is controversieel, omdat de diamanten uit een gebied komen waar volgens mensenrechtengroepen tweehonderd personen zijn omgebracht door militairen, vrouwen worden verkracht en kinderen tot dwangarbeid worden gedwongen.

Bewapende politieagenten en militairen bewaakten de zwaarbeveiligde kluizen op het vliegveld van de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Op het vliegveld waren kopers aanwezig uit Rusland, Israël, India en Libanon. Met hun privévliegtuigen waren zij naar Harare gevlogen.

Onderzoekers van de internationale waakhond voor de diamanthandel zeiden vorig jaar dat de diamanten door slaven zijn gedolven in de diamantvelden van Marange. De slaven zou zijn verteld te graven of te sterven. Militairen smokkelden de diamanten vervolgens het gebied uit. Toch gaat het niet om 'bloeddiamanten', concludeerde het Kimberley Proces, het internationale toezichtorgaan voor bloeddiamanten.

Volgens onofficiële schattingen hebben de diamanten een waarde van rond de twee miljard dollar (ruim anderhalf miljard euro). Dit komt overeen met een derde van de totale staatsschuld van Zimbabwe.

Klink waagt zich niet aan voorspelling

Demissionair minister van Sport Ab Klink durft niet te zeggen hoeveel kans Nederland maakt om in 2018 of 2022 het WK voetbal binnen te halen. Dat heeft Klink vandaag gezegd, na afloop van een gesprek met een delegatie inspecteurs van de wereldvoetbalbond FIFA.

"Als je niet schiet, kun je ook niet scoren", citeerde Klink voetballegende Johan Cruijff. Het gesprek met de FIFA-delegatie was volgens Klink 'kort maar goed'. "We hebben vooral gesproken over de vraag waarom Nederland nu eigenlijk het WK wil organiseren."

Klink ontving de FIFA-delegatie samen met demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA). Ook Ruud Gullit, het gezicht van de lobby om het WK binnen te halen voor Nederland en België, en KNVB-bons Harry Been waren aanwezig.

De FIFA-inspecteurs zijn vandaag en morgen in Nederland. Vandaag bezochten ze de Kuip in Rotterdam en het Philips Stadion in Eindhoven, morgen gaan ze naar Amsterdam voor onder meer een bezoekje aan de ArenA. Begin december maakt de FIFA bekend wie het WK in 2018 en 2022 mogen organiseren.

Kerk VS gaat Korans verbranden op 9/11

Wanneer Wilders een toespraak houdt op de resten van Ground Zero, zal aan dezelfde Atlantische kust, enkele duizenden kilometers zuidelijker, een boekverbranding plaatsvinden waarbij zo veel mogelijk Korans zullen worden vernietigd. Dit initiatief wordt genomen door een kerk in de staat Florida.

Het Dove World Outreach Center in Gainesville meldt op haar Facebook-pagina dat ze een "Internationale Verbrand een Koran Dag” zullen organiseren op 11 september, precies 9 jaar na de aanslagen in New York en Washington. Andere religieuze groeperingen worden opgeroepen mee te doen in hun 'stance tegen het kwaad van de Islam. Islam is van de duivel!', aldus de kerk.

'Islam niet welkom in de VS'
Dominee Terry Jones vertelt: “Islam en de sharia-wetten zijn verantwoordelijk voor 11 september. (…) We zullen Korans verbranden omdat we vinden dat het tijd is voor christenen, kerken en politici, om op te staan en nee te zeggen; Islam en sharia zijn niet welkom in de Verenigde Staten.”

De dominee voegt daaraan toe, sinds de mededeling op Facebook veel doodsbedreigingen te hebben ontvangen. “Maar we kunnen niet reageren met angst, noch onze overtuigingen compromitteren. Iemand moet het doen.” Een jihadistisch forum genaamd Al-Falluja dreigt 'rivieren van Amerikaans bloed te zullen vergieten', in 'een oorlog zoals die nog nooit is vertoond'.

'Bang dat de vonk overslaat'
Ook mainstream-groeperingen vanuit de moslimgemeenschap van de VS reageren afkeurend. Woordvoerder van de Council on American-Islamic Relations (CAIR), Ramsey Kilic, reageert: “Jammer genoeg is islamofobie in Florida en door heel het land groeiende. (…) Ik ben bang dat degenen die anti-moslimsentimenten koesteren, deze actie als legitiem zien en zullen aangrijpen om moskees of moslims publiekelijk aan te vallen.”

De woordvoerder van CAIR zegt echter zo weinig mogelijk aandacht te willen geven aan de actie van de kerk. “Dat is precies wat ze willen.” De Facebook-pagina van de kerk staat sinds de oproep vol met bedreigende berichten jegens moslims.

Ook demonstratie tegen homo-burgemeester
De kerk heeft op twee augustus jongstleden ook een demonstratie georganiseerd tegen hun in april verkozen burgemeester, omdat deze openlijk homoseksueel is. Volgens de dominee Jones is homoseksualiteit 'een schande voor God'. De burgemeester weigert overigens af te treden.

Walk of Fame in Roermond

De Limburgse stad Roermond krijgt een heuse Walk of Fame. De Heilige Geeststraat in hartje Roermond is daarvoor aangewezen.

De Walk of Fame krijgt in totaal twintig stenen met daarop handafdrukken van sterren van Nederlandse bodem. Onder meer Big Benny, Corry Konings en Jan Peter Balkenende krijgen een eigen tegel. De Walk of Fame wordt zaterdag 11 september geopend. Roermond hoopt dat de sterrenstraat meer klanten naar het winkelgebied zal trekken.

Venezuela levert ontsnapte drugsdealer uit

Een Nederlander die is veroordeeld voor drugshandel is woensdag door Venezuela aan Nederland uitgeleverd. Hij was veroordeeld voor twaalf jaar cel wegens grootscheepse smokkel van cocaïne, maar keerde niet terug van verlof. Samen met twee drugshandelaren uit Aruba en Peru werd hij woensdag Venezuela uitgezet.

De Venezolaanse minister van justitie Tareck El Aissami verklaarde dat het drietal afgelopen maand is opgepakt en dat de uitzettingen bewijzen dat Venezuela zich inzet in de strijd tegen drugs. Een woordvoerder van de Nederlandse justitie bevestigt dat een verdachte is overgedragen, maar wil niet bevestigen om wie het gaat.

Groep mannen belaagt agent

Een politieman heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag, nadat hij op het Rivierenplein in Den Bosch werd belaagd door een groep kroeggangers. Het incident is nu pas naar buiten gekomen, maar vond plaats op zaterdag 31 juli.

Agenten waren toen naar het Rivierenplein gekomen, omdat kroeggangers van de Rivièra Bar en een groep jongeren met elkaar in de clinch lagen. Een politieauto achtervolgde de jongeren en een ander ging achter de kroeggangers aan. Daar ging het fout, want de cafébezoekers bestormden de wagen. Districtschef Ingrid Zwaag zegt in het Brabants Dagblad: "De auto werd omringd en aangevallen. Er is een fles door de politieauto gegooid. Die ging rakelings langs het hoofd van een agent. De jongeren hebben we dus moeten laten lopen dóór de groep die zich tegen politiemensen keerde. Dat is zeer kwalijk."

[EK] Van Rouwendaal, Driebergen naar finale

Sharon van Rouwendaal heeft zich bij het EK langebaan in Boedapest geplaatst voor de finale van de 100 meter rugslag. De 16-jarige Nederlandse zwemster zwom in de halve finales met 1.01,72 de achtste tijd.

Nick Driebergen wist zich op de 50 meter rugslag te plaatsen voor de finale. Hij ging met 25,30 als zesde door. Bastiaan Lijesen redde het niet. Zijn tijd van 25,36 was maar 0,02 seconden tekort voor een plek in de eindstrijd.  

Schmeltz naar Almere City FC

Almere City FC heeft wederom een aanvaller aangetrokken. Sidney Schmeltz komt transfervrij over van Willem II. In Tilburg werd zijn aflopende contract niet verlengd.

De 21-jarige Schmeltz tekende in Almere tot medio 2011. In zijn contract is een optie op nog een seizoen opgenomen. De Nieuwegeiner debuteerde in het seizoen 2008/09 in de Eredivisie, maar kwam slechts tot vijf optredens voor Willem II. Schmeltz is een snelle vleugelspits.

Waarschuwing voor zelfmoordgas

De internationale politieorganisatie Interpol luidt de noodklok over een nieuw zelfmoordsysteem met chemisch gas. De luchtvormige vloeistof is niet alleen gevaarlijk voor de zelfmoordenaar, maar ook voor hulpverleners die willen helpen.

In Nederland hebben tot nu toe twee mensen via deze nieuwe methode zelfmoord gepleegd. Dat gebeurde in het Noord-Hollandse Wormerveer en het Limburgse Gulpen. Een Limburgse chemicus had daar zijn wagen gevuld met gas en ging dood. Op een papiertje dat op de autoruit was geplakt had hij gemeld dat zijn auto vol zat met het dodelijke gas. Waarschijnlijk had de man waterstofsulfide gebruikt in een hoge concentratie.

FC Dordrecht huurt twee spelers van ADO Den Haag

FC Dordrecht heeft de selectie versterkt met Tom Beugelsdijk en Raily Ignacio. De club huurt het duo van ADO Den Haag. ADO wil de spelers laten rijpen in de Jupiler League.

Beugelsdijk is een twintigjarige verdediger, die dit jaar voor het eerst deel uitmaakte van de A-selectie van ADO Den Haag. De 23-jarige Ignacio is een aanvaller, die vorig seizoen werd aangetrokken van Westlandia. Met die zondaghoofdklasser werd hij in 2009 afdelingskampioen. Ignacio was er topscorer, maar hij kon in Den Haag nog niet doorbreken.

Technisch directeur Marco Boogers van de Schapenkoppen is zeer blij met de aanwinsten. "Beugelsdijk is een fysiek sterke voorstopper. Deze jongen is 1.94 meter lang en gaat spitsen uitschakelen. Ignacio is een talentvolle spits. ADO plukte Raily in 2009 als veelscorende spits weg uit de Hoofdklasse bij Westlandia. Vorig seizoen speelde hij al een aantal wedstrijden mee bij het eerste van ADO," zegt hij tegen Voetbal International.

Steur vervolgt loopbaan bij Spakenburg

Sebastiaan Steur vervolgt zijn loopbaan in de Topklasse. Hij gaat spelen voor Spakenburg. De aanvaller was transfervrij, nadat Heracles Almelo zijn aflopende contract niet verlengde.

De 26-jarige linksbuiten uit Naarden debuteerde in het seizoen 2002/03 als prof voor FC Volendam. Na drie seizoenen verdiende hij een transfer naar sc Heerenveen. In Friesland kon Steur niet doorbreken. Hij speelde vervolgens twee seizoenen voor Excelsior en was de afgelopen twee seizoenen actief voor Heracles Almelo. Steur kende veel blessureleed, waardoor hij niet veel speelde in Almelo. Daarom zag Heracles af van contractverlenging.

De aanvaller, die in 121 competitieduels als prof dertien keer scoorde, besloot na lange tijd op een BVO gewacht te hebben toch naar de Topklasse te gaan. Hij kan volgende week al debuteren voor Spakenburg.

Geen contract zeilmeisje en Eyeworks

Het contract tussen tv-producent Eyeworks en het zeilmeisje Laura Dekker is van tafel. De twee werden het niet eens over het geldbedrag dat Laura zou krijgen. Dat meldt topman Robert van den Bogaard van Eyeworks vandaag.

Eerder waren de partijen het erover eens geworden dat Eyeworks het 14-jarige zeilwonder twee jaar zou volgen. Het contract ging echter de papierversnipperaar in toen de zaakwaarnemers van Laura ineens om veel meer geld vroegen. Dat zag Eyeworks niet zitten. Van den Bogaard: "Het vergde voor ons al een flinke investering om haar twee jaar te volgen. Maar dat hadden we er voor over." Eyeworks ontkent dat het Laura een wurgcontract zou hebben willen opleggen.

Rijnsburgse Boys en Lisse willen ook niet promoveren

De groep van Topklassers die al ruim voor de door de KNVB vastgestelde datum van 1 februari 2011 laat weten niet te willen promoveren naar de Jupiler League groeit gestaag. Ook Rijnsburgse Boys en FC Lisse zien af van dit recht, mochten zij in aanmerking komen voor promotie.

Beide clubs behoren tot de succesvolste zaterdagamateurclubs van de laatste jaren. Rijnsburgse Boys werd drie keer afdelingskampioen in de afgelopen vijf jaar en werd in 2009 algeheel zaterdagkampioen. FC Lisse wist in 2008 zelfs de landstitel te veroveren. Beide clubs stellen niet op vrijdagavond te willen voetballen. Bovendien twijfelen ze of de organisatie toereikend is voor betaald voetbal. Ook IJsselmeervogels, SC Genemuiden, Barendrecht, Capelle, AFC en FC Hilversum hebben al verklaard niets in promotie te zien.

Footbal Manager 2011 krijgt nieuwe features

Vandaag heeft Sports Interactive aangekondigd dat Football Manager 2011 voor de kerst al in de winkel zal liggen. Er zal voor het eerst ook een handheld-versie van het spel komen. Miles Jacobson, baas van Sports Interactive, heeft ook nog een video gemaakt met uitleg over nieuwe en aangepaste features in het spel.

Er zijn een aantal dingen in het spel veranderd of nieuw, zo is bijvoorbeeld de manier hoe sports-agents werken anders, is het trainingsschema volledig vernieuwd en is de game-engine flink getweaked. Bekijk hieronder de uitleg over veranderingen in het spel.

Footbal Manager 2011 komt later dit jaar naar de PC, MAC en PSP.

Koningin aan het roer om Starteiland

Koningin Beatrix is woensdag tijdens de traditionele Hardzeildag van de Sneekweek met haar zeilschip de Groene Draeck om het Starteiland in het Sneekermeer gevaren. Volgens een tevreden organisatie stond de koningin zelf aan het roer. "Het was een schitterende dag, dit was echt de kroon op ons werk en inzet van de afgelopen 75 jaar", aldus een woordvoerder.

Ter ere van het 75-jarig bestaan van de Sneekweek bracht de koningin aan het begin van de middag een bezoek aan het Starteiland. Het eiland, dat officieel Kolmeersland heet, is een aangelegd stukje grond van ongeveer 2,5 hectare waarvandaan de zeilboten starten.

Koningin aan het roer om Starteiland (foto: ANP)

Wekelijkse Nederlandse top 10

Welkom bij de Nederlandse Top 10 van 31-07 tot en met 06-08-2010.

Poképark is weer uit de lijst geschoven en dat komt niet door een nieuwe release. Nee, het komt doordat de Sims weer terugkomen naar de top 10. Verder gebeurt er heel weinig in de top 10 behalve dat games of één plekje stijgen of één plekje dalen. Starcraft II doet het in tegenstelling tot in Engeland nog wel goed genoeg om de eerste plaats te behouden.

Plaats Hardware Game Plaats vorige week Aantal weken in lijst
1 PC
Starcraft II: Wings of Liberty
1
2
2 Wii
Super Mario Galaxy 2 2 9
3 Wii
Mario kart 4 5
4 PS3
Red Dead Redemption 3 12
5 Wii
New Super Mario Bros 5 36
6 PS3
Call of Duty: Modern Warfare 2  7 18
7 Xbox 360
Red Dead Redemption 6
12
8 DS
Pokemon Soulsilver
8
8
9 DS
Pokemon Heartgold 9 7
10 PC
The Sims 3: Ambities
RE 7
RE is Re-Entry, een game die terugkeert in de top 10

Dochter 'Morpheus' wil pornocarrière

Montana Fishburne wil sinds haar 16e al in een pornofilm spelen. De nu 19-jarige dochter van acteur Laurence Fishburne kondigde onlangs aan graag in een seksfilm te willen spelen. Haar beroemde vader probeert er alles aan te doen om zijn dochter tegen te houden.

"Ik heb al een tijdje de passie om een pornofilm te maken", biecht Montana op aan het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly. "Ik vertelde niemand erover, omdat ik bang was voor reacties toen ik jonger was. Ik denk er al over na sinds mijn 16e."

Mensen vroegen de dochter van Laurence Fishburne vaak of zij ook een baan in de acteerwereld ambieerde, net als haar vader. "Ik zei altijd 'nee', omdat ik wist dat ik pornofilms wilde doen." De actrice in spe maakte, zodra ze 18 jaar werd, een pikante opname van zichzelf.

Ze verkocht de homevideo aan Vivid Entertainment, die de film in maart in de handel bracht. "Zij verkochten eerder de tapes van Kim Kardashian, Paris Hilton en Pamela Anderson. Ik wilde met de beste in zee gaan." Montana is momenteel in onderhandeling over een professionele seksfilm.


Dochter Laurence Fishburne wil al jaren in porno (foto: Novum) 

[EK] Verschuren pakt brons

Sebastiaan Verschuren heeft bij het Europees kampioenschap langebaan in Boedapest brons gepakt op de 200 meter vrije slag. Verschuren zwom in de finale naar een tijd van 1.46,91.

Het goud ging naar Paul Biedermann. De Duitser, houder van het wereldrecord en wereldkampioen op deze afstand, tikte aan in een tijd van 1.46,06. Het zilver ging in 1.46,51 naar de Rus Nikita Lobintsev.

Het is de eerste medaille voor ons land van dit EK.

Everton en Heracles dichtbij nieuwe overeenkomst

Everton Ramos da Silva is dichtbij een nieuw contract bij Heracles Almelo. De aanvaller is al een tijdje in onderhandeling met de Almeloërs, die hem een driejarige verbintenis hebben voorgelegd.

Heracles en de 27-jarige Braziliaan hebben inmiddels op hoofdlijnen een akkoord bereikt. De huidige verbintenis van de spits loopt na dit seizoen af, waardoor hij transfervrij zou kunnen vertrekken. Everton steeg vorig seizoen boven zichzelf uit. In het successeizoen van de Heraclieden maakte hij veertien treffers. In zijn eerste drie jaren bij Heracles maakte hij respectievelijk 9, 8 en 5 competitiedoelpunten.

De Tukkers ondernamen de voorbije weken, zonder succes, diverse pogingen om een aanvaller vast te leggen. "Iedereen roept wel dat we een nieuwe spits nodig hebben maar Glynor Plet heeft er zaterdag tegen Willem II maar mooi twee ingeschoten", aldus voorzitter Jan Smit in gesprek met Voetbal International.

"Die jongen komt van Telstar en ik zie dat toch als een compliment voor onze scouting", vervolgt Smit. "Ook Xander Houtkoop deed tijdens zijn invalbeurt als linkerspits leuke dingen. En ook Ben Rienstra uit de beloften van AZ doet het op het middenveld heel aardig."

"Voor die linie zoeken we eigenlijk nog een verdedigende middenvelder, maar als het om nieuwe spelers gaat moeten we heel secuur te werk gaan. Plet, Houtkoop en Rienstra laten in ieder geval zien dat versterkingen niet altijd duur en afkomstig uit verre landen hoeven te zijn."

Tioté wil nog steeds vertrekken bij Twente

De kans dat Cheick Tioté alsnog vertrekt bij FC Twente blijft aanwezig. De Ivoriaan wil nog steeds dolgraag een stap omhoog maken. En het liefst zo snel mogelijk, zo meldt TC/Tubantia vandaag. De international van Ivoorkust droomt van een toekomst in Engeland.

Tioté wil eigenlijk deze zomer al vertrekken, maar neemt ook genoegen met een transfer in de winterstop. Twente veegde in een eerder stadium al een bod van tafel. "Er tonen veel clubs belangstelling, maar tot nu toe is het slechts tot een bod gekomen. Dat is afgewezen door FC Twente", zegt Tioté's zaakwaarnemer Yves Appelmans. Twee jaar geleden werd hij overgenomen van Anderlecht.

Tioté moet het dit seizoen samen met Theo Janssen gaan doen op het middenveld van de regerend landskampioen. Waar de breker op het middenveld vorig seizoen niet altijd kon rekenen op een basisplaats, is hij nu een belangrijke factor in het team van trainer Michel Preud'homme.

'Minstens zoveel spionnen als tijdens Koude Oorlog'

In Nederland lopen momenteel minstens zoveel spionnen rond als tijdens de Koude Oorlog. Dat zegt een medewerker van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) in het opinieblad Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW. "Er zijn vermoedelijk enkele tientallen buitenlandse diensten actief in Nederland, ieder met een handvol figuren. Tijdens de Koude Oorlog waren er enkele tientallen spionnen."

Waar de spionnen toen vooral geïnteresseerd waren in politieke en militaire zaken, is dat tegenwoordig een stuk onoverzichtelijker. Ze richten zich in ieder geval op het bedrijfsleven. Inlichtingendiensten in steeds meer landen zijn tegenwoordig verplicht aan economische spionage te doen, maar Nederland vormt daar een uitzondering op.

"Wij gaan zo veel mogelijk achter de spionnen aan. Met wie hebben ze contact, welke informatie willen ze hebben en voor welke landen werken ze?", aldus de medewerker.

De spionnen zijn niet alleen afkomstig uit Rusland en China, de 'usual suspects', maar ook uit bevriende landen uit de Europese Unie waarmee Nederland samenwerkt. De informatie die de spionnen weten te verzamelen, gaat uiteindelijk ten koste van de slagkracht van de Nederlandse economie, aangezien bedrijven hun voorsprong verliezen, stelt de medewerker.

De AIVD'er adviseert bedrijven daarom onder meer uit te kijken met wat medewerkers op internet zetten of bijvoorbeeld wat er gebeurt met USB-sticks die medewerkers op conferenties krijgen. Op die USB-sticks kan spionageapparatuur staan.

Russische rookwolken waaien naar het westen

De rookwolken van de Russische bosbranden waaien naar het westen. De Duitse meteorologische dienst verwacht dat de rook de komende dagen over Polen en het zuiden van Zweden zal drijven. Mogelijk krijgt ook het oosten van Duitsland met de rook te maken.

Of er ook radioactieve deeltjes, die vrij kunnen komen doordat de bossen rond een aantal nucleaire installaties in brand staan, in de rook zullen zitten, is onduidelijk. Volgens het Duitse ministerie van Milieu zal er in elk geval geen gezondheidsrisico ontstaan, omdat de concentratie radioactieve deeltjes niet groot zal zijn.

Zestig lichamen gevonden in meer Bosnië

In een door mensen aangelegd meer in het oosten van Bosnië zijn de restanten gevonden van zestig mensenlichamen. De restanten werden ontdekt nadat het waterpeil in het meer was verlaagd om onderhoud aan een dam te kunnen verrichten.

Amar Masovic, het hoofd van het Bosnische Instituut voor Vermiste Personen, zei woensdag dat de slachtoffers zijn omgebracht aan het begin van de Bosnische Oorlog, die het land tussen 1992 en 1995 in zijn greep hield. De lichamen werden vervolgens in de rivier de Drina gegooid, die Bosnië en Servië van elkaar scheidt. De lichamen dreven een paar kilometer stroomafwaarts en bleven steken in het meer.

Uit de stad Visegrad verdwenen meer dan duizend Bosnische moslims toen Servische troepen in 1992 de macht in het gebied overnamen. Er zijn al meer dan honderden skeletten aangespoeld op de oevers van het meer.

LAKS wil leerlingenraad op elke school

Op iedere middelbare school moet verplicht een leerlingenraad komen, vindt het LAKS. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren hoopt dat scholieren daardoor beter kunnen opkomen voor hun rechten. "Hoewel veel scholieren nog geen politiek stemrecht hebben, hebben zij wel het recht hun stem te laten horen op school."

Op veel scholen, vooral op het vmbo, is er volgens het LAKS nu nog geen leerlingenraad. "Juist op school is het belangrijk dat scholieren van zich laten horen. Veel beleid wordt namelijk niet door de overheid, maar door de scholen zelf bepaald."

Scholieren komen volgens het LAKS overigens wel steeds meer voor hun recht op. Zo klaagden afgelopen examenperiode 146.000 scholieren bij het LAKS over hun examens. Het jaar daarvoor kwamen nog 88.000 klachten binnen. "Toch is er nog veel werk te verzetten."

Veel meer klachten door vliegoperaties leger

Het aantal klachten over vliegoperaties van het leger is in 2009 toegenomen tot 7796. Dat zijn er 2571 (bijna een derde) meer dan een jaar eerder. Dat staat in de nog niet openbaar gemaakte jaarrapportage geluidhinderklachten van de Koninklijke Luchtmacht, waar het ANP over beschikt.

Het commando luchtstrijdkrachten wijst meerdere oorzaken aan voor de 'duidelijke' stijging. Er is meer geoefend boven land en tijdens oefeningen vanaf de vliegbasis Volkel in augustus en oktober werd boven Brabant veelvuldig de lawaaiige naverbrander gebruikt. Verder is door de verplaatsing van alle legerhelikopters naar de basis in Gilze-Rijen het aantal klachten van omwonenden ruim verdrievoudigd.

Het aantal schadeclaims bleef ten opzichte van 2008 gelijk. In de jaarrapportage staat dat in 2009 ruim een half miljoen euro werd uitgekeerd voor schade die was opgelopen door operaties met toestellen van de luchtmacht.

Kinect herkent gebarentaal toch niet

Eerder werd er een patent van Microsoft bekendgemaakt waarmee duidelijk werd dat Kinect ontworpen was om gebarentaal te kunnen registreren. Helaas zal deze functie niet beschikbaar zijn in de Kinect die Microsoft in november op de markt brengt.

De officiële berichtgeving van Microsoft: “Microsoft files lots of patent applications to protect our intellectual property, not all of which are brought to market right away. Kinect that is shipping this holiday will not support sign language.”

Nu is de reden waarvoor de functie niet geïntegreerd is in het system wat minder duidelijk. De geruchtenstroom zegt dat er gekozen is voor een camera in Kinect met een lagere resolutie die niet in staat is individuele vingers te onderscheiden. Dit natuurlijk om productiekosten te beperken. Microsoft heeft dit echter niet bevestigd.

West Ham huurt Ajacied Sulejmani

Ajax en West Ham United hebben dan toch een akkoord bereikt over de verhuur van Miralem Sulejmani. De 21-jarige aanvaller wordt komend seizoen verhuurd aan de club uit de Engelse Premier League.

In de zomer van 2008 verruilde Sulejmani sc Heerenveen voor de Amsterdammers waar hij een contract tot medio 2013 tekende. Tot nu toe speelde hij 68 wedstrijden voor Ajax waarin hij twaalf keer tot scoren wist te komen.

Zorgen over uitbreiding Abe Lenstrastadion

De gemeenteraad van Heerenveen maakt zich zorgen over de kosten van een uitbreiding van het Abe Lenstrastadion wegens het eventuele WK in 2018. Mogelijk moet de gemeente 24 miljoen euro betalen om het aantal zitplaatsen van het stadion aan de FIFA-normen aan te passen.

De drie coalitiepartijen in de gemeenteraad vinden dat een te hoog bedrag. "Dat geld hebben we niet eens", zei fractievoorzitter Jelle Zoetendal van de PvdA, de grootste partij in Heerenveen.

VDH toernooidirecteur EK kortebaan

Pieter van den Hoogenband is aangewezen om toernooidirecteur te zijn tijdens het EK kortebaan dat 25 tot en met 28 november in Eindhoven gehouden zal worden. Het nieuws werd vandaag door de directeur van de Nederlandse zwembond Jan Cnossen bekendgemaakt.

De benoeming past in de lijn die de KNZB heeft ingezet om zoveel mogelijk oud-zwemmers bij de sport betrokken te houden. Van den Hoogenband is bijvoorbeeld al directeur van de Swim Cup in Eindhoven. Inge de Bruijn is momenteel bij het EK langebaan in Boedapest om zoveel mogelijk zwemmers en zwemnaties op te roepen in november naar Nederland te komen. Eerder begeleidde zij al de Nederlandse zwemploeg op weg naar het EK.

Anti-C1000 radiospotjes toegestaan

Wakker Dier mag doorgaan met radiospotjes die zijn gericht tegen supermarktketen C1000. De Reclame Code Commissie heeft een klacht tegen één van de spotjes afgewezen, zo heeft Wakker Dier woensdag bekendgemaakt.

De spotjes richten zich op de zogenoemde kiloknallers van de supermarktketen. Boeren krijgen volgens de stichting te weinig geld voor hun vlees om goed voor hun dieren te kunnen zorgen.

De klacht was specifiek ingediend tegen het radiospotje waarin Wakker Dier zegt dat door de onfatsoenlijk lage vleesprijzen van C1000 de varkens en kippen 'geen stro, geen daglicht en geen ruimte' krijgen en dat het vlees komt van kippen en varkens 'die onfatsoenlijk slecht zijn behandeld'. Door wie de klacht is ingediend, is overigens niet bekendgemaakt.

De Reclame Code Commissie stelt dat het Wakker Dier vrijstaat haar mening over de vleesprijzen bij een bij naam genoemde supermarkt te verkondigen. De wijze waarop Wakker Dier dat in deze reclame doet, is volgens de commissie niet in strijd met de code-afspraken.

Dinsdag werd bekend dat C1000 een plan om volgende week te stunten met lage vleesprijzen heeft geschrapt vanwege de campagne van Wakker Dier tegen de kiloknallers. Eerder voerde Wakker Dier campagne tegen blank kalfsvlees waarvoor ze een Marokkaanse man gebruikten.

Steengooiende agent krijgt werkstraf

Een 31-jarige agent is veroordeeld tot 240 uur werkstraf omdat hij een baksteen naar een man heeft gegooid. De rechtbank in Zutphen oordeelt dat er sprake is van poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie was tot dezelfde conclusie gekomen, maar had geen straf geëist omdat de man psychisch niet in orde is.

De agent gooide een jaar geleden in Didam een baksteen door de zijruit van een rijdende auto. In de auto zat een man met wie hij al langer ruzie had. Het slachtoffer werd geraakt op zijn schouders, maar raakte niet ernstig gewond.

Psychologisch onderzoek heeft uitgewezen dat de agent verminderd toerekeningsvatbaar was. Hij was overspannen door de hoge werkdruk, persoonlijke problemen en de aanhoudende bedreigingen afkomstig van het slachtoffer. De rechter zag hier woensdag echter geen reden in om hem geen straf op te leggen.

'Bayern wil 11.000 euro per dag van KNVB voor Robben'

Als Bayern München het voor het zeggen had dan betaalt de KNVB de komende twee maanden het salaris van Arjen Robben. De geblesseerde aanvaller strijkt 11.000 euro per dag op.

De Duitsers zijn van mening dat Robben in de oefeninterland van Oranje tegen Hongarije een blessure heeft opgelopen, waarvan hij nu bij zijn club moet herstellen. "Robben had nooit het WK mogen spelen", aldus algemeen directeur Karl-Heinz Rummenigge in Bild. "Daarom willen we dat zij gedurende de revalidatieperiode het salaris van Robben betalen."

Robben verdient in Zuid-Duitsland vier miljoen euro per jaar, ongeveer 11.000 euro per dag. De verwachting is dat hij twee tot drie maanden nodig heeft om te herstellen, waardoor de nationale bond in het uiterste geval bijna een miljoen moet betalen aan Bayern, dat dinsdag bekendmaakte een recordomzet te hebben gedraaid.

De wereldvoetbalbond FIFA keerde tijdens het WK 58.500 euro uit aan Bayern voor de aanwezigheid van Robben op het toernooi. Rummenigge: "De clubs betalen hun spelers, maar hebben niets in te brengen. Als ik vertel wat Robben ons tijdens het WK heeft gekost, dan zullen enkele heren van de FIFA duizelig worden."

Vacansoleil doet Riccò contractaanbieding

De Vacansoleil-wielerploeg aast op de diensten van Riccardo Riccò. De manager van het team, Daan Luijkx, maakte vandaag bekend dat ze de Italiaan een voorstel voor meerdere seizoenen hebben gedaan.

"Qua profiel past Riccardo perfect in ons team. Hij is een aanvaller pur sang en hij is een renner die in de grote rondes mee kan doen voor het klassement," zei Luijkx die weet dat de concurrentie waaronder Quick Step op de loer ligt. "Er zijn een stuk of vier teams naar mijn weten geïnteresseerd in hem. En daar zijn wij er dus één van."

Riccò is echter wel omstreden, omdat hij in de Tour de France van 2008 betrapt is op het gebruik van de epovariant CERA. Hiervoor kreeg hij 20 maanden schorsing opgelegd. Na zijn schorsing kon Il Cobra terecht bij de kleine wielerploeg Ceramica Flaminia waarvoor hij onlangs de Ronde van Oostenrijk won. Hij heeft bij de ploeg echter zijn contract afgekocht in de hoop snel een nieuwe werkgever te vinden.

"We hebben Riccardo stringente afspraken voorgelegd over hoe hij bij ons zou kunnen fietsen. Hij verdient een tweede kans, maar wel onder strenge voorwaarden. We willen niet dat het verleden zich herhaalt," zei Luijkx die erop wijst dat de ploeg zelf dopingcontroles houdt om ervoor te zorgen dat alle leden van het team schoon zijn.

Zoektocht naar slaapplaats leidt naar cel

Een 46-jarige man die in Leidschendam op zoek was naar een slaapplaats werd dinsdagnacht op zijn wenken bediend, hoewel zijn onderkomen er vermoedelijk niet zo uitzag als hij had gewenst. De man had een bewoner van een woning aan de Oostvlietweg gevraagd of hij in zijn schuur mocht slapen, maar die vertrouwde het niet en belde de politie.

Agenten kwamen er vervolgens achter dat de 46-jarige man nog negentig dagen de cel in moet. "Zo kreeg de man uiteindelijk toch nog een slaapplaats, al was die dan wel op een politiebureau en voor meerdere dagen", aldus de politie.

Duitse denktank wil pensioenleeftijd naar 70 jaar

De Duitse conservatieve denktank IW is van mening dat de pensioengerechtigde leeftijd uiteindelijk omhoog moet naar 70 jaar. Door lagere geboortecijfers en een hogere levensverwachting zal de pensioengerechtigde leeftijd omhoog moeten, zei IW woensdag.

De Duitse regering besloot in 2007 de pensioengerechtigde leeftijd tussen 2012 en 2029 te verhogen van 65 naar 67 jaar. Daarna zou deze leeftijd opnieuw moeten worden verhoogd, denkt IW.

Tot dusverre lijkt de politieke bereidheid hiertoe miniem. Het verhogen van de leeftijd naar 67 jaar zorgde al voor verhitte discussies. De oppositie argumenteert dat er momenteel al onvoldoende mogelijkheden zijn voor oudere werknemers om aan de slag te blijven.

Dronken bromfietser van A27 geplukt

De politie heeft dinsdagavond een dronken bromfietser opgepakt die over de A27 slingerde. Passanten zagen hem even voor middernacht over de snelweg rijden. Bij de rustplaats Galgenveld bij Oosterhout verliet hij de snelweg. Agenten vonden de 22-jarige man uit Teteringen daar met zijn brommer.

De man verklaarde naar een benzinestation op weg te zijn om wat te eten en te drinken te kopen. Hij bleek bijna vier keer zoveel alcohol te hebben gedronken als maximaal toegestaan.

De man kreeg een bon en een rijverbod van vier uur. Om 01.10 uur mocht hij naar huis, lopend.

Greene vertrekt naar Bulgarije

Serginho Greene heeft een nieuwe club gevonden. De verdediger tekent een overeenkomt voor twee seizoenen bij het Bulgaarse Levski Sofia. Eerder kwam hij uit voor HFC Haarlem, RKC Waalwijk, Feyenoord en Vitesse, waar zijn aflopende contract niet verlengd werd.

"Levski is de eerste club die heel concreet is en me gewoon een heel goed aanbod gedaan heeft. Ik ben goed opgevangen en het wordt een mooi avontuur," zei Greene op de website van Feyenoord.

Weening langer bij Raboploeg

Pieter Weening heeft zijn contract bij de Rabobank-wielerploeg met één seizoen verlengd. De Fries kreeg een nieuw contract omdat hij dit jaar volgens de ploegleiding zijn wederopstanding beleefde en goed bijgedragen heeft aan de ploeg.

Weening kende een goed voorseizoen, iets wat hij doortrok in de Giro d'Italia waar hij als knecht van kopman Bauke Mollema bij de beste 25 in het algemeen klassement eindigde. De Ronde van Frankrijk ging aan de neus van de renner voorbij toen de ploegleiding Bram Tankink opriep als vervanger van de geblesseerde Laurens ten Dam.

Voor Weening zit het seizoen er na de sleutelbeenbreuk afgelopen weekend in de Ronde van Burgos op. Hierdoor zal hij onder meer de Ronde van Spanje missen die later deze maand begint.

Borderlands: Claptrap's New Robot Revolution volgende maand verkrijgbaar

Vorig jaar verscheen Borderlands, een RPG-shooter die zich afspeelde in Pandora, een woestijnachtig gebied waar een grote kluis vol glorieuze rijkdommen verborgen was. Inmiddels hebben we al enkele DLC-pakketten gekregen voor de game, en hier komt binnenkort een vierde bij.

De DLC is vorige week eigenlijk al gelekt. Het betreft de Claptrap's New Robot Revolution-DLC. Het verhaal draait om een klein robotje met een leger vol moordende Claptraps achter zich. Hiermee voert hij een strijd tegen Hyperion Corporation. De game kent twintig nieuwe missies en een aantal nieuwe vijanden. Bovendien kunnen spelers tien nieuwe skill-points verdienen. Of dit betekent dat de level-cap weer omhoog gaat, is niet bekend.

Claptrap's New Robot Revolution zal in september verschijnen en krijgt een prijskaartje van 800MS op de Xbox 360 en £6.29 (vermoedelijk acht euro) op de PlayStation 3.

Opnieuw zware knieblessure voor Castelen

Romeo Castelen is opnieuw voor lange tijd uit de roulatie. De Nederlandse aanvaller van Hamburger SV kreeg vorige week op de training een tik op zijn rechterknie en blijkt daarbij zijn kraakbeen te hebben beschadigd. Castelen, die op het punt stond zijn rentree te maken na een zware blessure aan zijn linkerknie, wordt binnenkort in de Verenigde Staten geopereerd.

De operatie zal worden verricht door Richard Steadman, de Amerikaanse specialist die ook in oktober vorig jaar Castelen behandelde. Voor de oud-Feyenoorder is de nieuwe blessure de zoveelste tegenslag sinds zijn komst naar Duitsland. In drie jaar speelde hij slechts vijftien duels voor HSV. Voor aanvang van dit seizoen leek hij eindelijk weer fit.

In de Duitse media wordt al gespeculeerd over het einde van de carrière van Castelen, maar daar wil de 27-jarige buitenspeler zelf niet aan denken. "Ik zal de handdoek met zekerheid niet in de ring gooien en opnieuw keihard knokken voor een comeback." Wel moet hij de zoveelste tegenslag eerst even verwerken. "Ik kan niet uitleggen hoe ik me nu voel. Meer pech kan een mens eigenlijk niet hebben."

Senna verdedigt Massa tegen de media

Ferrari-coureur Felipe Massa heeft dit jaar in eigen land veel kritiek te verduren gekregen voor zijn tegenvallende resultaten dit jaar. Dat de Braziliaan tijdens de Grand Prix van Duitsland aan de kant ging voor teamgenoot Fernando Alonso deed zijn reputatie ook geen goed.

Bruno Senna (Hispania Racing) neemt het op voor zijn landgenoot: "Het is heel makkelijk om te oordelen over iemand als je zelf niet in die situatie zit. De pers denkt er heel makkelijk over, Massa moet gewoon harder rijden. Was de Formule 1 maar zo makkelijk. Massa heeft problemen met de banden en dat is lastig. Iedereen heeft gezien hoe goed Massa is toen hij vocht voor het kampioenschap twee jaar geleden. Ik snap niet dat zijn kwaliteit nu ter discussie staat."

Massa werd in de afgelopen race 4de.

Zeeuwse kerken peinzen over tweede kerncentrale

De Zeeuwse kerken buigen zich over de vraag of er een tweede kerncentrale in Zeeland moet komen. "Vanuit de bevolking wordt ons vaak de vraag gesteld wat het standpunt van de kerk hierover is, maar er is nog geen standpunt", legt voorzitter Ton de Nooij van het Zeeuws Sociaal Ethisch Beraad (ZSEB) uit.

In juni hebben onder meer de Zeeuwse Raad van Kerken, de ZSEB en energieleverancier Delta al een beraad over duurzame energie gehad. De kernvraag daarbij was of er een tweede kerncentrale moet komen. Zeeland heeft al een kerncentrale in Borsele. De ZSEB concludeert dat de meningen tussen de partijen verdeeld zijn.

Enerzijds wordt kernenergie als een overgangstechnologie gezien omdat zonne-energie nog relatief duur is, anderzijds zou er juist niet in kernenergie, maar in bijvoorbeeld zonne-energie moeten worden geïnvesteerd om het betaalbaar te maken. Het beraad vraagt zich daarbij af of de groeiende vraag naar energie niet moet worden ingedamd.

De kerken in Zeeland hebben in het verleden ook meegedacht over kernenergie. Zo was er in 1980 al een Interkerkelijk Deltaberaad rond kernenergie. Op 27 oktober houdt de ZSEB een publiek beraad in Goes over 'de energie van de toekomst'.

Drie vrachtwagens botsen op A28 bij De Bilt

Op de A28 van Amersfoort naar Utrecht zijn ter hoogte van De Bilt drie vrachtwagens op elkaar gebotst. De hoofdrijbaan is afgesloten, het verkeer wordt omgeleid via de parallelrijbaan.

De chauffeur van de achterste vrachtwagen raakte bekneld en is door de brandweer uit zijn voertuig geholpen.

Rond 14.30 uur stond er acht kilometer file als gevolg van het ongeval. Rijkswaterstaat heeft een omleiding ingesteld vanaf het knooppunt Hoevelaken. Het verkeer richting Utrecht moet vanaf het knooppunt de A1 en de A27 volgen.

Handelstekort VS naar $50 miljard

Het Amerikaanse handelstekort (het meer importeren dan exporteren van goederen en diensten) is in juni fors opgelopen naar 49,9 miljard dollar.

Dit blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Amerikaanse ministerie van Handel. Analisten hadden voorafgaand aan de officiële cijfers op 42,7 miljard dollar gerekend.

In mei bedroeg het tekort op de handelsbalans nog 42 miljard dollar. De export van de VS daalde in juni 1,3 procent naar 150 miljard dollar, terwijl de import met 3,1 procent steeg tot 200 miljard dollar.


Amerikanen importeerden in juni $50 miljard meer dan de export bedroeg

Nog vier Nederlanders zoek in India

Nog vier Nederlanders zijn zoek in het door regen geteisterde India. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag laten weten. Het gaat om drie vrouwen en een man.

Dinsdagavond stond de teller nog op zes. De Nederlanders bevinden zich waarschijnlijk in het noorden van India, waar de regen heeft gezorgd voor overstromingen. Hierdoor werden wegen weggespoeld, viel het telefoonnet uit en raakte het gebied rondom Leh in het district Ladakh onbereikbaar. De overstromingen in Ladakh hebben aan al zeker 165 mensen het leven gekost.

Medewerkers van de Nederlandse ambassade in India zijn in de regio. "Zij doen er alles aan om contact met die personen te krijgen", stelt de woordvoerder, die erop wijst dat de meeste van hen aan het backpacken waren. Dat bemoeilijkt het lokaliseren van de Nederlanders en het leggen van contact.

Dragon Ball-game krijgt aflevering animatieserie

De game Dragon Ball: Raging Blast 2 wordt geleverd met een aflevering van de Dragon Ball-animatieserie. Dat heeft game-uitgever Namco Bandai bekendgemaakt. Het spel wordt deze herfst uitgebracht voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

Op het schijfje van het spel is de dertig minuten durende aflevering Dragon Ball: Plan to Eradicate the Super Saiyans te vinden. Spelers die de aflevering bekijken, krijgen tevens een extra personage om in de game te gebruiken.

Het koppelen van animatiefilms aan games lijkt een groeiende trend binnen de game-industrie te vormen. Zo verschenen er eerder animatiefilms van het schietspel Halo en de horror-game Dead Space. Daarnaast komt er volgend jaar een twee uur durende film over de actiegame Red Faction uit.

Dragon Ball-game krijgt aflevering animatieserie
Dragon Ball-game krijgt aflevering animatieserie

Double Fine werkt aan Halloween rollenspel

Costume Quest is de nieuwste game van Double Fine Productions. Dat heeft game-uitgever THQ bekendgemaakt. Het avontuurlijke rollenspel dat zich afspeelt tijdens Halloween wordt op 31 oktober uitgegeven via de online winkels op de Xbox 360 en PlayStation 3.

In Double Fines nieuwe spel moeten spelers snoep verzamelen, punten verdienen, gevechten winnen en opdrachten uitvoeren in de woonwijk. Wanneer er gevochten moet worden, verandert het personage in een gigantische versie van datgene wat zijn kostuum moet voorstellen. Elk kostuum kent zijn eigen superkrachten.

Costume Quest is een van de vier nieuwe games van Double Fine Productions. Vorige maand vertelde Tim Schafer, eigenaar van Double Fine, dat de gamestudio bezig is met vier verschillende spellen. Door meerdere games tegelijkertijd te ontwikkelen, hoopt de gamestudio zijn risico's beter te spreiden.

Double Fine werkt aan Halloween rollenspel
Double Fine werkt aan Halloween rollenspel

Bierfiets mag weg niet meer op

Bierfietsen mogen in Nederland de weg niet meer op. Dat heeft de kantonrechter in Amsterdam bepaald. Volgens de rechter voldoet de rijdende bar niet aan de wettelijke eisen. Voor fietsen op meer dan twee wielen gelden bepaalde afmetingseisen.

Volgens de rechter mogen fietsen op meer dan twee wielen niet breder zijn dan 1,50 meter. Dit staat in de Regeling Voertuigen. De meeste bierfietsen in Nederland zijn veel breder.

De kantonrechter sprak zich uit in een zaak die draaide om een ongeval met een bierfiets op 23 mei vorig jaar op de Buiksloterweg in Amsterdam. Daar raakte een bierfiets van 2,20 meter breed een viaduct. Drie mensen raakten hierbij gewond. De fiets was in Wervershoof door een vrouw gehuurd voor een vrijgezellenfeest.

De rechter heeft de verhuurder van de fiets een boete van 1500 euro opgelegd, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat hij onvoldoende instructies had gegeven. De verhuurder had geen duidelijke informatie meegegeven, maar had slechts een beperkte mondelinge instructie gegeven aan de vriend die de fiets kwam ophalen. Dit was niet de vrouw die de fiets uiteindelijk bestuurde.

Als dit oordeel in hoger beroep standhoudt, betekent dit het einde voor de bierfietsen die zonder ontheffing rondrijden in Nederland.

Islamoloog Ramadan terecht ontslagen

Islamoloog Tariq Ramadan is terecht ontslagen door de gemeente Rotterdam. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag bepaald. Ramadan kan daarom fluiten naar een schadevergoeding van circa 75.000 euro, die hij had geëist.

De moslimfilosoof was in 2007 door de stad aangesteld als integratieadviseur, maar kwam in de zomer van vorig jaar in opspraak omdat hij ook voor de Iraanse televisiezender Press TV werkte. Press TV is een aan het omstreden Iraanse regime gelieerde zender.

Ramadan werd in augustus 2009 ontslagen, hoewel zijn contract tot 1 februari 2011 liep. In augustus 2009 werd bekend dat Ramadan het televisieprogramma 'Islam and Life' voor Press TV presenteert. Dat doet hij sinds april 2008. Over de kwestie werden onder meer vragen in de Tweede Kamer gesteld.

De rechtbank oordeelt dat door de ontstane ophef er volgens de gemeente geen maatschappelijk draagvlak meer is voor de functie van Ramadan bij de gemeente. Ramadan zag destijds geen reden om op korte termijn met de gemeente om de tafel te gaan zitten, waardoor er volgens de rechtbank niet direct een oplossing in zicht was.

De ontstane maatschappelijke onrust vormde volgens de rechter een goede reden Ramadan de laan uit te sturen. De gemeente is daarom in de ogen van de rechter niet 'schadeplichtig'. In plaats van een schadevergoeding te krijgen, heeft de rechter Ramadan juist veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.

Jongen opgepakt voor aanranden vrouwen

Een jongen is opgepakt op verdenking van het aanranden van meerdere vrouwen in Utrecht. Aan andere vrouwen liet hij zijn geslachtsdeel zien, meldt de politie woensdag.

De verdachte sprak zijn slachtoffers ter hoogte van de Haarrijnseplas aan bij het fietspad het Lint, dat door de wijk Terwijde loopt. Vervolgens liet hij zijn geslachtsdeel zien of betastte hij de vrouwen.

De politie was vanwege de aanrandingen gaan posten, maar dit leverde niets op. De naam van de jongen kwam naar voren in verder onderzoek. De politie wil om privacyredenen de leeftijd en woonplaats van de jongen niet noemen.

De politie sluit niet uit dat meer vrouwen het slachtoffer zijn geworden van de jongen en roept hen op contact op te nemen.

Onduidelijkheid over kosten WK in Nederland

Het is onduidelijk hoeveel de organisatie van het WK voetbal in 2018 of 2022 door Nederland en België gaat kosten. Twee recente onderzoeken spreken elkaar tegen.

Volgens SEO Economisch Onderzoek gaat het WK Nederland waarschijnlijk 476 miljoen euro kosten, terwijl het 312 miljoen oplevert. Per saldo gaat Nederland er dus 155 miljoen euro op achteruit, oftewel ruim negen euro per Nederlander. In het meest ongunstige scenario is Nederland per saldo ruim een miljard kwijt, oftewel zo'n 64 euro per Nederlander.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. De organisatie die lobbyt voor de organisatie van het WK door Nederland en België, The Holland Belgium Bid, heeft een ander onderzoek laten doen. Dat pakt veel positiever uit.

Volgens het tweede onderzoek levert het WK Nederland juist geld op: in het meest waarschijnlijke scenario 230 miljoen euro, en in het meest gunstige geval zelfs ruim 1,2 miljard.

De verschillen zitten hem onder meer in de vraag of de kosten van de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion moeten worden meegerekend. De auteurs van het eerste onderzoek vinden van wel, de auteurs van het tweede zeggen van niet.

Verder gaat het eerste onderzoek ervan uit dat het WK weliswaar veel buitenlandse bezoekers zal trekken, maar dat veel andere toeristen zullen besluiten vanwege het WK juist níet naar Nederland te komen. Het tweede onderzoek denkt dat dit zal meevallen.

Het eerste onderzoek erkent wel dat er ook opbrengsten zijn die niet in geld zijn uit te drukken. "Het organiseren van een WK leidt tot meer gevoelens van trots, geluk, saamhorigheid en nationale identiteit."

Een delegatie inspecteurs van de wereldvoetbalbond FIFA is vandaag en morgen in Nederland om poolshoogte te nemen in enkele stadions. Ook spreken zij met demissionair premier Jan Peter Balkenende (CDA) en demissionair minister van Sport Ab Klink (CDA).

Mens gebruikt al 3,4 miljoen jaar gereedschap

Mensen gebruiken al een miljoen jaar langer stenen gereedschap dan tot nog toe werd gedacht. Wetenschappers vonden in Ethiopië bewijs van het gebruik van werktuigen van zeker 3,4 miljoen jaar oud. Dat meldden zij woensdag in het wetenschappelijke tijdschrift Nature.

Tot nog toe was het oudst bekende bewijs voor het gebruik van stenen gereedschap 2,5 miljoen jaar oud. De wetenschappers vonden echter twee botten van zoogdieren, waar stukjes uit waren. Die stukjes konden alleen zijn verwijderd door mensen die gebruikmaakten van scherp, stenen gereedschap.

De botten vertoonden twee soorten schade. De ene soort beschadiging wijst erop dat mensen vlees van de botten afsneden. De andere soort, die lijkt op inslagen van een hamer, wijst erop dat mensen de botten opensloegen om bij het merg te komen. Het is niet duidelijk of de mensen het gereedschap zelf maakten of de scherpe stenen simpelweg in de omgeving vonden.

De regio Afar in Ethiopië, waar de botten zijn gevonden, staat bekend als de wieg van de mensheid. Eerder werden al menselijke skeletten van miljoenen jaren oud aangetroffen. De bekendste daarvan is Lucy, die in 1974 werd opgegraven.

Jorritsma bepleit regeerperiode van zes jaar

De regeerperiode van kabinetten zou moeten worden opgerekt van vier naar zes jaar. Dat zorgt voor meer 'rust', meent de burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma (VVD). "Dan kun je echt iets klaarmaken."

Wanneer een kabinet langer in het zadel zit, kunnen bewindslieden namelijk besluiten uitvoeren die ze zelf hebben genomen, zei de oud-minister van Verkeer en Waterstaat woensdagochtend op BNR Nieuwsradio. "Nu zit je altijd besluiten van je voorganger uit te voeren en neem je zelf besluiten die door je opvolger worden uitgevoerd. Dat is lastig."

Langere regeerperiodes leveren volgens Jorritsma ook een 'vorm van besparing' op, aangezien minder vaak verkiezingen hoeven te worden georganiseerd.

Jorritsma, tevens voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, verwacht niet dat de volgende premier al zes jaar zijn intrek in het Torentje kan nemen, aangezien een dergelijk besluit een grondwetswijziging vergt. Maar het is een 'mooi idee voor het regeerakkoord', aldus de burgemeester van Almere.

Jorritsma bepleit regeerperiode van zes jaar
Jorritsma bepleit regeerperiode van zes jaar (Foto: Novum)

Redan op amateurbasis naar Sparta

Dit seizoen zal Sparta een beroep kunnen doen op Iwan Redan. De aanvaller komt op amateurbasis is Rotterdam spelen, zo staat vermeld op de clubsite van Sparta.

De afgelopen maand was de aanvaller op proef bij de Rotterdammers en liet hij een goede indruk achter op coach Jan Everse en commissaris technische zaken Rob Baan. Het afgelopen seizoen kwam Redan niet in actie. Daarvoor was hij in dienst bij Excelsior.

In Kralingen wist de aanvaller echter niet meer dan één wedstrijd te spelen. Een blessure aan zijn knie speelde hem destijds parten. Voorheen was Redan bij onder meer Willem II actief. Daar werd hij echter tot persona non grata verklaard, nadat hij ploeggenoot Kristof Imschoot een kopstoot had verkocht.

Jensen: Paul de Leeuw kleinzielig

Robert Jensen vindt Paul de Leeuw irritant en kleinzielig. De tv-presentator en radiomaker reageert hiermee op de boze uitspraken van De Leeuw over voetbalanalist René van der Gijp.

Van der Gijp riep in de radioshow van Jensen en in het tv-programma Voetbal International dat de Canal Parade 'bepaald geen reclame is voor homo's', waarop De Leeuw hem 'dom en zielig' noemde.

Jensen: "Dat fucking Paul de Leeuw dit zo serieus neemt en niet ziet als een geintje is zo irritant. Koning Paul mag alles zeggen en dan zegt iemand anders iets grappigs en is het 'zielig en dom'."

Volgens Jensen was het overduidelijk dat Van der Gijp niet serieus was: "Het was gewoon heel grappig. Een geintje. Hij maakt het gewoon een beetje belachelijk en trekt het wat groter. En dan probeert Paul de Leeuw zo'n sfeertje te creëren dat Van der Gijp dom en anti-homo is. Het irriteert me zo."

De Leeuw heeft in zijn carrière veel pittigere grappen gemaakt, aldus de radiomaker: "Hij maakt zelfs grappen over Karst T. van het Koninginnedagdrama. Dat ging mij dan te ver, maar als hij dat lachen vindt, doe het alsjeblieft. Maar om dit zo persoonlijk op te vatten. En dat kinderachtige ook van dat soort homo's als Paul de Leeuw, die er dan nog steeds zo op staan dat ze zo gewoon zijn en dat het geen keuze is. Het was maar een geintje! Het was niet serieus! Het was iets gekscherends."

Jensen vindt De Leeuw hypocriet: "Hij heeft grappen gemaakt over gehandicapten en over de moord op al die mensen in Apeldoorn. Dat moet allemaal lachen zijn voor Koning Paul. Na één zo'n homograpje is hij opeens politiek correcter dan wie dan ook. Nee, want je mag geen grappen maken over de Canal Parade en over homo's!"


René van der Gijp over de Gay Pride (Fragment op 1:45)

Experts bezorgd over resistente bacterie

Britse experts maken zich zorgen over een resistente bacterie die steeds vaker in ziekenhuizen opduikt. Zelfs de sterkste antibiotica kunnen niet tegen de bacterie op. Vermoedelijk brachten mensen de bacterie mee naar huis, nadat ze in India of Pakistan plastische chirurgie hadden ondergaan. Dat meldde de BBC woensdag.

De bacterie maakt een enzym met de naam NDM-1 aan en heeft tot nog toe vijftig mensen in Groot-Brittannië ziek gemaakt. Een aantal van hen zou door de bacterie zijn overleden. NDM-1 kan leven in verscheidene soorten bacteriën. De vrees is dan ook dat het enzym een thuis vindt in een bacterie die snel over te dragen is tussen mensen. Dat zou volgens de experts een wereldwijd probleem opleveren. De 'superbug' zou ook al in Canada, Australië en Nederland zijn opgedoken.

Onderzoekers bekeken de Britse gevallen en ontdekten dat de bacterie zich al snel van patiënt tot patiënt wist te verspreiden. In zeker een van de gevallen was sprake van resistentie tegen alle soorten antibiotica. Veel andere gevallen waren nog wel te behandelen. De uitkomsten van het onderzoek zijn volgens de wetenschappers 'duidelijk en angstaanjagend'.

FIFA roept Noord-Korea op het matje

De voetbalbond van Noord-Korea moet zich verantwoorden bij de FIFA. De wereldvoetbalbond wil weten wat er klopt van de verhalen dat de spelers van het Aziatische land bij thuiskomst na het WK zouden zijn mishandeld. Noord-Korea sneuvelde in Zuid-Afrika in de groepsfase zonder ook maar een punt te pakken.

De berichten over de kille ontvangst van de Noord-Koreaanse selectie werden door radiozender Free Asia in de wereld gebracht. "We willen graag weten wat er klopt van de verhalen die in de media zijn verschenen en hebben de Noord-Koreaanse bond daarom per brief om uitleg gevraagd", liet FIFA-voorzitter Sepp Blatter weten. "We wachten hun antwoord af en kijken daarna of we eventueel verdere stappen gaan ondernemen."

Het meest pijnlijke moment voor Noord-Korea op het WK was de 7-0 nederlaag tegen Portugal. Dat was nota bene de eerste wedstrijd ooit op vreemde bodem die door de communistische staatstelevisie live werd uitgezonden.

Duke Nukem Forever alsnog door Borderlands studio?

Nadat de gehele wereld eindelijk vrede had met het feit dat ‘Duke Nukem Forever’ nooit realiteit zou worden, begint de geruchtenstroom opnieuw. Je ziet hem al aankomen: ‘Duke Nukem Forever’ is weer in de maak!

Bronnen (die jammer genoeg anoniem willen blijven) laten weten dat Gearbox Software, onder andere verantwoordelijk voor Borderlands, het project hebben overgenomen van 3D Realms. Take-Two heeft nog steeds de rechten om het spel uit te geven, maar ze weigeren commentaar te geven over de status van het project. Dit helpt natuurlijk de geruchten, omdat ze ook niet ontkennen dat de game misschien toch nog gemaakt gaat worden.

Gearbox Software directeur Randy Pitchford weigert ook iets te melden over het project. Hij vond het dan wel weer leuk om aan te geven dat hij wat meer duidelijkheid zal geven op de Penny Arcade Expo in Seattle. Dit suggereert dat er in ieder geval iets in de pijpleiding zit!

Het gaat om ‘Duke Nukem ForNever’ dus we durven niet te veel te hopen dat hij er toch gaat komen, maar stiekem doe we dat toch. Het grappige is natuurlijk dat de game ondertussen zo ontzettend lang op zich laat wachten dat hij haast nooit aan de verwachtingen kan voldoen. Hoop doet leven!

Nederland blijft tweede op FIFA-ranking

In de top tien van de FIFA wereldranglijst hebben geen verschuivingen plaatsgevonden. Spanje voert de lijst nog steeds aan. Nederland neemt de tweede plek in beslag, gevolgd door Brazilië.

In de voorronde voor het EK 2012 zal Nederland in Zweden het bestgeplaatste land treffen. Het Scandinavische land staat op een 35e plaats. De andere tegenstanders van Oranje bevinden zich buiten de top vijftig. Finland staat op de 51e plaats, terwijl Hongarije de 62e plaats in beslag neemt.

Moldavië vinden we nog verder vanonder in de lijst en is terug te vinden op plaats 89. San Marino neemt de 202e plaats in beslag.

Top-tien FIFA wereldranglijst

# Land Punten
1 Spanje 1,883
2 Nederland 1,659
3 Brazilië 1,524
4 Duitsland 1,464
5 Argentinië 1,288
6 Uruguay 1,152
7 Engeland 1,125
8 Portugal 1,062
9 Egypte 1,053
10 Chili 988

De Ridder, Ooijer op trainingsveld Ajax

Daniël de Ridder en André Ooijer maakten vanmorgen hun opwachting op het trainingsveld van Ajax. Ahmed 'Mido' Hossam was toeschouwer.

De Ridder, op dit moment nog in dienst van het Engelse Wigan Athletic, is de komende week op proef bij Ajax en mag proberen om in deze tijd trainer Martin Jol te overtuigen van zijn kwaliteiten. De rechtsbuiten ziet de komende dagen nog weinig bekenden bij Ajax.

Veel internationals spelen vandaag een oefeninterland. Daarnaast hebben Maarten Stekelenburg, Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel en Luis Suárez enkele dagen vrij gekregen, aangezien zij na het WK slechts een korte vakantie hadden.

Mido volgde de training vanaf de zijlijn. De Egyptische aanvaller hoopt vanmiddag zijn contract te kunnen ondertekenen, dat hem voor de tweede maal in zijn loopbaan aan Ajax zal binden.

'Eisen Bellamy te gortig voor Celtic'

Celtic heeft benadrukt dat Manchester City-aanvaller Craig Bellamy geen salariseisen moet stellen die te hoog uitvallen, zo weet The Daily Record te melden.

Naar verluidt verdient Bellamy meer dan 108.000 euro per week, maar Celtic heeft blijkbaar te kennen gegeven dat ze hun spelers niet meer dan 36.000 euro per week willen betalen. Een overgang van Bellamy naar de Schotse topclub lijkt zodoende niet waarschijnlijk.

Bellamy sprak dinsdag zijn twijfel uit over zijn aanwezigheid in de 25-koppige selectie van Manchester City. De Premier League-clubs mogen het komende seizoen niet meer dan 25 spelers in hun selectie opnemen, waardoor het denkbaar is dat Bellamy bij The Citizens buiten de boot valt.

Alhoewel een overgang naar Celtic vooralsnog niet waarschijnlijk lijkt, zou het wellicht een goede oplossing zijn. In 2005 was Bellamy reeds op huurbasis actief voor The Bhoys. Neil Lennon, coach van Celtic, zou tevens gecharmeerd zijn van de kwaliteiten van de Welshman.

Nieuwe games moeten omzet THQ opkrikken

De komst van de Nintendo 3DS, de Kinect-camera voor de Xbox 360 en de PlayStation Move moeten zorgen voor groei bij game-uitgever THQ. Dat blijkt uit de financiële rapportage van het bedrijf. Spellen als UFC Fitness Trainer voor de bewegingsgevoelige PlayStation Move-controller en de Xbox 360 Kinect-camera en Saint's Row en De Blob 2 voor de Nintendo 3DS spelen een centrale rol in deze plannen.

In het afgelopen kwartaal daalde de omzet van de game-uitgever met 64 miljoen euro naar 112,7 miljoen euro. Hierdoor leed THQ een verlies van 22,7 miljoen euro. De game-uitgever verwacht het financiële jaar in maart 2011 af te sluiten met omgerekend 652,7 miljoen euro omzet. THQ verwacht quitte te spelen.

De omzet in het afgelopen kwartaal werd gedragen door de verkoop van de vechtgame 'UFC Undisputed 2010'. Van deze game werden ongeveer 2,7 miljoen exemplaren verkocht. THQ had echter hogere verwachtingen van de vechtgame. Vorig jaar verkocht UFC Undisputed 2009 namelijk nog 3,5 miljoen exemplaren. De uitgever overweegt nu de UFC Undisputed-serie niet langer jaarlijks uit te geven.

Nieuwe games moeten omzet THQ opkrikken
Nieuwe games moeten omzet THQ opkrikken.

Huiskamer als nachtclub in DanceDanceRevolution

De dansgame DanceDanceRevolution laat spelers met behulp van de PlayStation Eye-camera hun huiskamer in een nachtclub veranderen. Dat heeft game-uitgever Konami dinsdag naar buiten gebracht.

In DanceDanceRevolution kunnen gamers op de PlayStation 3 foto's van hun kamer maken en op het televisiescherm virtuele meubels toevoegen. Zo moet de huiskamer in een nachtclub veranderen waarbij spelers met behulp van de bewegingsgevoelige PlayStation Move-controllers niet alleen met hun voeten, maar ook met hun armen op muziek kunnen bewegen. De speellijst bevat vijftig liedjes en bestaat uit een combinatie van bekende nummers en muziek die speciaal voor de game is gemaakt.

DanceDanceRevolution moet later dit jaar op de PlayStation 3 verschijnen. Naast de PlayStation-versie van de dansgame werkt het bedrijf ook aan een nieuwe Nintendo Wii-editie van het spel. Daarnaast moet Dance Masters met ondersteuning voor de bewegingsgevoelige Kinect-camera op de Xbox 360 uitkomen.

Nieuwe dansgame verandert huiskamer in nachtclub
Nieuwe dansgame verandert huiskamer in nachtclub.

Tofste baas - Tweede ronde - dag 36

Mecha Hitler heeft gisteren weten te winnen waardoor hij door gaatnaar de kwartfinales.

Vandaag hebben we weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten.

M. Bison (Street Fighter-serie)
M. Bison, een taaie vechter uit de Street Fighter-serie die met zijn syndicaat genaamd Shadaloo de wereld probeert te beheersen. Natuurlijk gaat dit niet altijd even goed want hij wordt regelmatig gedwarsboomd. Bison had zijn entree in Street Fighter 2 waarin hij het tournament organiseerde en als eindbaas fungeerde voor de singleplayer. Bison toont zichzelf daarna in meerdere games, speelt in films en doet zelfs mee in een Street Fighter-comic.

Sarah Kerrigan (StarCraft)
Sarah Kerrigan, ooit een normale vrouw, maar door proeven veranderd in een van de ghosts, geheimzinnige soldaten van de Terrans tegen de Zerg en Protoss. In een missie werd haar basis volledig overlopen door de Zerg en werd ze gevangengenomen, blijkt later. Door de Overmind is ze nu het nieuwe speeltje van de Zerg. Kerrigan is de Queen of Blades en van plan om het hele universum te veroveren.

Big Daddy (Bioshock)
Big Daddies (ook bekend als protectors) zijn genetisch aangepaste mensen, die zichzelf in een enorm duikpak hebben gehesen. Hun primaire doel is om Little Sisters te beschermen, terwijl ze hen begeleiden in Rapture, de stad onder water. En jij moet als speler van BioShock nu net die Little Sisters te pakken krijgen.

M. BisonSarah Kerriganig Daddy

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in het topic in GAM. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

Squasher Anjema begint goed aan nieuw seizoen

Laurens Jan Anjema is goed begonnen aan het nieuwe squashseizoen. De 27-jarige Hagenaar was in de eerste ronde van de Australian Open 2010 in straight games te sterk voor de Amerikaanse kampioen Julian Illingworth.

De als twaalfde geplaatste Nederlander begon onwennig aan zijn duel met Illingworth, die zich via de kwalificaties had geplaatst voor het hoofdtoernooi van het nieuwe PSA Super Series toernooi in Canberra. Anjema speelde drie maanden geleden zijn laatste wedstrijd op de PSA World Tour en dat was duidelijk te merken. Halverwege de eerste game kwam de linkshandige squasher, de nummer twaalf van de wereld, echter in zijn spel, waarna hij het restant van de partij domineerde. Zowel in het tweede als het derde bedrijf nam hij al vroeg afstand van zijn tegenstander en kwam hij nimmer in de problemen. Het werd uiteindelijk 11-7, 11-8, 11-7.

In de tweede ronde van de Australian Open, gedoteerd met een totale prijzenpot van US$ 142.500, moet de vijfvoudig Nederlands kampioen het donderdag (plaatselijke tijd) opnemen tegen de winnaar van de partij tussen de Fransman Thierry Lincou (7) en de Australiër Stewart Boswell.

Wilders heeft goed gevoel over NY-trip

PVV-leider Geert Wilders heeft een 'goed gevoel' over zijn voorgenomen trip naar New York, waar hij op de plek van de Twin Towers wil spreken tegen de komst van een moskee in de directe omgeving. Hij heeft inmiddels een ticket naar de stad gekocht, zo liet hij weten aan het ANP.

"Belangrijke speech, niemand houdt me tegen. Geen moskee op Ground Zero!" Verder moeten "ze op Buitenlandse Zaken maar uitzoeken wat ze allemaal tegen hun diplomaten zeggen. Ik bepaal zelf wat ik doe en wat ik inbreng. En iedereen weet wat de rol van de PVV is."

Dinsdag liet het ministerie weten dat Nederlandse ambassades in het buitenland geen instructies of een opdracht hebben gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. Een woordvoerder van het ministerie wilde bevestigen noch ontkennen dat een document op de site van NRC Handelsblad met die strekking inderdaad een interne mededeling is. GroenLinks en D66 willen niettemin duidelijkheid over de kwestie.

Barrichello: "Geen persoonlijke excuses Schumi"

Rubens Barrichello heeft in de Braziliaanse media bekendgemaakt dat hij geen persoonlijke excuses heeft ontvangen van Michael Schumacher na hun incident in Hongarije. In plaats daarvan heeft hij via de media moeten vernemen dat Schumi zijn excuses alleen in het Duits op zijn eigen website had gezet.

Barrichello had in de slotfase van de Grand Prix van Hongarije een veel snellere auto dan Schumacher en hij probeerde de Mercedes GP-rijder dan ook op het rechte stuk in te halen. De Williams kwam naast de bolide van de Duitser die op zijn beurt naar rechts uitweek, waardoor Barrichello op een haar na een betonnen muur miste. Voor dit gevaarlijk rijden werd Schumacher uiteindelijk bestraft met tien plaatsen terug op de grid in de volgende race en kreeg hij een boete opgelegd.

"Ik heb niet eens een telefoontje gekregen," zei Barrichello in de media over het niets horen van zijn voormalig teamgenoot bij Ferrari. "Ik heb er geen spijt van, maar we gaan verder. Natuurlijk heb ik mijn mening erover, maar ik hou me erover op de vlakte. Onze tijd bij Ferrari kan geen vijandigheid opgeroepen hebben, want dan eindig je onderling met de hevigste ruzie."

Barrichello zal Schumacher dan ook niet opzoeken. "Ik heb veel respect voor zijn kampioenschappen, maar ik heb er geen behoefte aan om een vriend van hem te zijn. Het leven gaat om respect tonen voor anderen en vergevingsgezind zijn."

Dronken tiener laat 's nachts geit uit

Een dronken tiener had woensdag op Terschelling behoefte aan gezelschap. Hij haalde in Formerum een geit uit een weiland en begon met het dier aan een nachtelijke wandeling. Surveillerende agenten keken vreemd op toen ze de 16-jarige jongen uit Spanbroek en de geit rond 03.00 uur langs de weg zagen staan.

Bij het zien van de agenten wilde de jongen snel weglopen, maar hij werd tegengehouden. Toen de agenten hem ondervroegen, bleek de jongen zo misselijk te zijn dat hij bijna moest overgeven. De Spanbroeker is aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, de geit is teruggebracht naar zijn vertrouwde weiland.

Batman: Arkham City details en foto's opgedoken

We hebben een flinke berg Batman: Arkham City nieuws voor jullie vandaag. De verrassing van vorig jaar heeft bij iedereen een grote indruk achtergelaten, en Rocksteady is druk bezig het tweede deel net zo indrukwekkend te maken. Het blad GameInformer heeft wat sappige details voor ons.

Allereerst komen we te weten dat Two-Face van plan is Catwoman om te brengen, om zo respect af te dwingen bij zijn criminele vriendjes. Two-Face zal een grote rol hebben in Arkham City, en op de foto (onderaan) is te zien dat Batman het meeste werk zal moeten verrichten om Catwoman te beschermen. Nadat Arkham Asylum en Blackgate Prison ongeschikt werden bevonden om gevangenen te huizen, heeft Quincy Sharp (Arkham Asylum's voormalig directeur) de sloppenwijken van Gotham opgekocht, en deze daarna hermetisch afgesloten en het Arkham City genoemd. Hugo Strange is 'directeur' aldaar, waar alles is toegestaan behalve ontsnappen op straffe van de dood.

Nog een opvallende feature - niet heel vaak toegepast in een sequel - is dat Batman bij het begin van de game bijna alle gadgets tot zijn beschikking heeft, inclusief een nieuwe rookbom. Daarnaast kun je nu twee aanvallen tegelijk counteren en je gadgets tijdens een gevecht gebruiken (een toefje explosive gel op de rug van een vijand bijvoorbeeld), meer puzzels oplossen inclusief moeilijkere detectiveraadsels, kun je sidemissions aannemen, het opnemen tegen unieke Arkham City-bendes en nieuwe Riddler-uitdagingen aangaan. Ook kun je radio luisteren, waaronder Gotham FM en politieradio.

Ook zijn er wat vage 'art' foto's verschenen. De oorspronkelijke website die deze foto's online had staan is compleet van de kaart door de belangstelling, maar gelukkig heeft CVG ze kunnen opslaan.

batman twoface

batman arkham city

batman arkham city

batman arkham city

De Bakker nu tegen Monfils

Thiemo de Bakker moet het in de tweede ronde van het tennistoernooi van Toronto opnemen tegen Gaël Monfils. De als vijftiende geplaatste Fransman won op het Canadese hardcourt met 7-6 (3), 6-3 van de Indiër Somdev Devvarman. De Bakker had eerder ten koste van Feliciano Lopez al de volgende ronde bereikt.

De Bakker en Monfils stonden twee keer eerder tegenover elkaar. In de Davis Cup trok vorig jaar de Nederlander aan het langste eind, bij het ABN Amro-toernooi van Rotterdam bleek Monfils eerder dit seizoen de sterkste.

Saints Row-maker bezig aan nieuw project

De studio achter de Saints Row-serie, Volition, werkt aan een nieuw project. Het wordt een nieuwe IP, Intellectual Property, wat inhoudt dat de ontwikkelaar naast Saints Row en Red Faction met iets totaal anders bezig is.

Op dit moment zijn er geen details vrijgegeven. Volition werkt nu nog aan het spel Red Faction: Armageddon, dat volgend jaar in de lente uit moet komen, en Saints Row 3, dat minder de nadruk zal leggen op de gangster van weleer.

Verwondingen Newey vallen mee

De verwondingen die Adrian Newey afgelopen weekend op Snetterton heeft opgelopen lijken mee te vallen. De topontwerper van het Formule 1-team Red Bull Racing crashte afgelopen weekend met een Ginetta G50 op het circuit van Snetterton in het bijprogramma van het British Touring Car Championship.

De 51-jarige Newey werd opgenomen in het ziekenhuis, maar daar dezelfde avond nog uit ontslagen nadat bleek dat hij slechts wat lichte kneuzingen aan een arm over heeft gehouden. Wel zal hij even rust moeten houden. Dit hoeft geen probleem te zijn, omdat door de vakantieperiode in de Formule 1 de fabrieken twee weken gesloten zijn.

'Alan Wake 2 wordt heel vreemd'

Alhoewel het tweede deel officieel nog aangekondigd moet worden van Alan Wake, het plan om het spel te maken moet zelfs nog voorgesteld worden aan Microsoft, gelooft Alan Wake-schrijver Mikko Rautalahti dat hij er zeker aankomt. 'Hij wordt heel vreemd.'

"Er komt nog meer van Alan Wake als het aan mij ligt", zegt Rautalahti. "Het verhaal wordt groter en we willen het heel vreemd en eng maken." Zelf vindt de schrijver dat Alan Wake (1) een goed afgerond verhaal is.

Dinsdag zei het hoofd van de franchise, Oskari Hakkinen, nog dat een potentieel vervolg alleen op de Xbox 360 uit zal komen, en eventueel op de PC, omdat het spel zal worden uitgegeven door Microsoft Game Studios.

Inwoners grote steden voelen zich het minst veilig

In de vier grote steden voelen inwoners zich het vaakst onveilig. In de grootste steden voelen mensen zich veel onveiliger dan inwoners van andere steden. Vooral in de stadscentra voelen mensen zich vaak niet op hun gemak. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In Rotterdam en Den Haag is het gevoel van onveiligheid het grootst. Daar geeft vijf procent aan zich niet veilig te voelen in de eigen buurt. Op het platteland is dat minder dan een procent. Rotterdammers vinden de avonduren het minst prettig. Tien procent voelt zich niet op zijn gemak als het donker is. In Amsterdam, Den Haag en Utrecht geldt dat voor acht procent.

Reizigers in het openbaar vervoer voelen zich in de grote steden duidelijk minder veilig dan in de rest van het land. Vooral de stations van Den Haag en Rotterdam worden als vervelend ervaren, daar voelt twaalf procent van de treinreizigers zich vaak niet prettig.

Boek: Pure Fantasy 18+

Sex sells.., dat is te merken aan de lucratieve handel in pornografisch materiaal, hedendaagse reclames en lingeriemodellen. Tja, als het zo goed werkt in die branches, waarom dan niet in de schrijfwereld? Pure Fantasy droomde al vroeg van een pikant project om erotische verhalen te bundelen in een boekwerk en te publiceren. Maar om dit succesvol te volbrengen, hadden ze eerst faam nodig. Nu Pure Fantasy volwassen te noemen is in de fantasie-scene en redelijk wat ervaring heeft opgedaan, hebben ze eindelijk de stoute schoenen aangetrokken en zich gericht op hun nieuwe creatie: Pure Fantasy 18+.

Pure Fantasy 18+

[GC] Square-Enix line-up bekend

Square-Enix heeft haar line-up voor de GamesCom bekendgemaakt. GamesCom is samen met de E3 en de Tokio Game Show een van de grootste gamebeurzen in de wereld. Het evenement vindt volgende week tussen de 18de en de 22ste plaats in Keulen. De menigte kan een kijkje nemen bij de volgende games

Deus Ex: Human Revolution
Final Fantasy XIV
Final Fantasy: The 4 Heroes of Light
Front Mission Evolved
Kane & Lynch 2: Dog Days
Kingdom Hearts: Birth By Sleep
Lara Croft and the Guardian of Light

FOK!games gaat ook naar de GamesCom en verwacht dat er in de dagen na de beurs veel previews en interviews verschijnen.

PKK blaast oliepijpleiding op

Koerdische rebellen hebben dinsdag in de zuidoostelijke Turkse provincie Sirnak een oliepijpleiding opgeblazen. De explosie kostte twee mensen het leven en er viel één gewonde, meldde het persbureau Dogan dinsdagavond.

De PKK-rebellen, die streven naar Koerdische autonomie in het zuidoosten van Turkije, hebben sinds juni hun aanslagen drastisch opgevoerd. Zij zeggen dat de Turkse regering hun pleidooi voor een dialoog stelselmatig heeft genegeerd.

Ontslag HOPA Jenny is een hoax

Gisteren ook een linkje gekregen naar de site waar 'HOPA' Jenny ontslag nam middels een serie teksten op een whiteboard? En die ook meteen weer doorgestuurd naar je vrienden? Dan ben je er net als RTL Nieuws mooi ingetrapt want het ontslag was een hoax.

Het leek zo'n mooie stunt. Jenny nam ontslag via foto's van zichzelf en een whiteboard met een verhaaltje waarbij ze haar chef voor schut zette. Die had haar een HOPA genoemd, oftewel een hot piece of ass. Vandaag werd bekend dat Jenny eigenlijk Elyse Porterfield heet en actrice is. Het was allemaal een stunt van website TheChive.

Stripact bij aanhouding nepgoudverkopers

Toen de politie dinsdagavond op een parkeerplaats langs de A4 bij Hoofddorp drie Roemenen probeerde aan te houden, begon een van hen spontaan te strippen. Ze stond poedelnaakt langs de snelweg.

De politie was de Roemenen op het spoor gekomen na een tip dat ze nepgoud probeerden te verkopen op parkeerplaatsen langs de snelweg. Met de stripact probeerde de 38-jarige vrouw volgens een politiewoordvoerder onder haar arrestatie uit te komen. "Ach, dat gebeurt wel vaker. Ze doen van alles om het ons onmogelijk te maken."

Een agent beval de vrouw terug in de auto te gaan. Dat deed ze, maar daar probeerde ze de nepsieraden die als bewijs tegen haar kunnen dienen snel in haar achterste te stoppen. Tijdens haar aanhouding schreeuwde ze naar haar 11-jarige kind en sloeg ze het kind in het gezicht. Waarom ze dat deed, is niet bekend.

Samen met de vrouw werden twee mannen van 23 en 42 jaar aangehouden. Ze zijn meegenomen naar een politiebureau. Daar kregen ze ieder een boete van tachtig euro. De nepsieraden zijn afgepakt.

Bejaarde Fries opgepakt voor vergiftigen roofvogels

Een bejaarde Fries is opgepakt voor het vergiftigen van roofvogels en honden. De 74-jarige man uit Makkinga injecteerde volgens de politie dode kippen en mussen met verboden landbouwgif en legde het aas in het bos.

De afgelopen jaren zijn meerdere vergiftigde roofvogels en honden in de omgeving gevonden. De dieren die het aas eten, sterven volgens de politie een langzame en afschuwelijke dood. Eind juli vond de politie aas in het Dokter Poolbos onder Makkinga. Daarom plaatste de politie daar een camera.

Uiteindelijk werd de verdachte vastgelegd terwijl hij aas door het bos verspreidde. Hij werd al snel herkend, want in 2003 is ook al proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor het verspreiden van vergiftigd aas. De man is aangehouden. In een kippenhok bij zijn huis lag een fles verboden landbouwgif begraven.

Van Marwijk blij met houding Van Nistelrooy

Bondscoach Bert van Marwijk geeft aan dat Ruud van Nistelrooy zeker nog in beeld kan komen voor het Nederlands elftal. De Hamburger SV-speler liet in de Duitse media weten dat hij nog altijd beschikbaar is voor Oranje.

De oefenmeester van Oranje is zeer te spreken over de houding van de aanvaller. "Dat is positief. Ruud is een jongen die nog veel ambitie heeft", zo meldt Van Marwijk tegenover de NOS. Voor het WK kwam de oud-PSV'er echter niet in aanmerking voor een plaats in de selectie. Van Marwijk achtte de speler niet fit genoeg.

"De vorige keer heeft hij het net niet gehaald, maar als Van Nistelrooy fit is, zal ik hem zeker blijven volgen. Ik selecteer altijd op kwaliteit", zo stelt Van Marwijk. Het is meer dan twee jaar geleden dat Van Nistelrooy voor het laatst voor Oranje in actie kwam.

De spits is inmiddels 34 jaar en kende gedurende de afgelopen twee jaar wat blessureleed. Toch lijkt de Brabander niet bij de pakken neer te zitten. Ook toen bekend werd dat hij niet mee naar Zuid-Afrika mocht, gaf hij aan dat hij zichzelf voor het Nederlands elftal beschikbaar blijft stellen.

Federer door in Toronto

Roger Federer heeft de derde ronde bereikt van het Masters-toernooi in Toronto. De Zwitser, die in de eerste ronde een bye had, versloeg de Argentijn Juan Ignacio Chela met 7-6 en 6-3.

Chela wist in de eerste set nog terug te komen van een 5-2 achterstand en sleepte er een tiebreak uit. Federer pakte alsnog de set en hierdoor brak er iets bij de Argentijn. Federer bleef een tweede inzinking bespaard en hij trok de wedstrijd alsnog naar zich toe.

VN-onderzoek commandoraid Israël van start

De Verenigde Naties zijn dinsdag gestart met een eigen onderzoek naar de Israëlische commandoraid op een scheepskonvooi met hulpgoederen voor Gaza, waarbij op 31 mei negen Turkse activisten om het leven kwamen. Het onderzoek wordt achter gesloten deuren gedaan door een vier leden tellend panel.

De Israëlische regering liet maandagavond weten dat zij het VN-onderzoek, waaraan zij na lang aarzelen uiteindelijk haar medewerking heeft toegezegd, alsnog zal boycotten als er Israëlische militairen worden ondervraagd. "Premier Benjamin Netanyahu maakt volstrekt duidelijk dat Israël aan geen enkel panel meewerkt dat Israëlische soldaten wil ondervragen", liet het bureau van de premier in een verklaring weten.

De regering in Jeruzalem stemde pas vorige week met het VN-onderzoek in. Volgens regeringskringen is daarbij bedongen dat het VN-panel zich zou baseren op de bevindingen van Israëls eigen legeronderzoek en niet zelf soldaten zou ondervragen. VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon schiep maandag echter verwarring toen hij op een persconferentie ontkende dat hij ermee ingestemd zou hebben om van een verhoor van Israëlische militairen af te zien. "Nee, zo'n afspraak is achter de schermen niet gemaakt", zei Ban.

Het VN-panel wordt voorgezeten door de vroegere Nieuw-Zeelandse premier Geoffrey Palmer en ex-president Alvaro Uribe van Colombia. In het panel zijn verder Israël en Turkije ieder met een lid vertegenwoordigd.

Verdachte van opblazen woning Huissen opgepakt

De 49-jarige man die wordt verdacht van het opblazen van zijn woning in de Gelderse plaats Huissen is dinsdagnacht opgepakt. Hij arriveerde volgens de politie dinsdagavond op een camping in Drenthe.

Vanuit de camping werd de politie gewaarschuwd over de komst van de man. Hij werd rond 00.30 uur aangehouden en is overgebracht naar een bureau in Assen. Woensdag wordt hij overgebracht naar Arnhem voor verhoor.

Vermoed wordt dat de man zijn gaskraan heeft opengedraaid en zo maandagnacht rond 03.00 uur een explosie heeft veroorzaakt. Daardoor ontstond brand in een appartementencomplex. Zes woningen gingen verloren. Op Omroep Gelderland zei een buurman eerder dat de man twee weken geleden al dreigde zijn woning op te blazen.

De man had volgens omwonenden een huurschuld en een belastingschuld. Na de explosie ging hij er op zijn motor vandoor.

Verdachte van opblazen woning Huissen opgepakt
Verdachte van opblazen woning Huissen opgepakt (Foto: Novum)

Chronicles of Spellborn is niet meer

Chronicles of Spellborn, de MMORPG van Nederlandse makelij die werd uitgebracht in 2008, trekt de stekker eruit. De game heeft al maanden last van weinig spelers, en sinds het faillisement van Spellborn Works ging het alleen maar slechter met de game.

Spellborn Works was verantwoordelijk voor de algemene ontwikkeling en de patches, maar nadat zij de geest gaven kon de game in zijn huidige staat niet meer ondersteund worden en werd het free-to-play. Hoewel de game het nog eventjes uithield onder de hoede van wat andere ontwikkelaars, gaat het volgende maand offline.

 spellborn

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de nieuwste schurkenstaat: Suriname.

De Nederlandse ambassadeur is donderdag niet welkom bij de inauguratie van drugshandelaar en moordenaar Desi Bouterse tot president van Suriname. “Want,” zegt de toekomstige minister van Buitenlandse zaken van deze schurkenstaat “onze democratisch gekozen president is niet welkom in Nederland. Dan is de Nederlandse ambassadeur ook niet welkom bij de inauguratie van ons staatshoofd.”
 
Hierbij gaat deze grapjas voorbij aan het feit, dat Bouterse wél welkom is in ons land. Om zijn gevangenisstraf uit te zitten. Tijd voor maatregelen tegen de Zuid-Amerikaanse bananenrepubliek, waarvan de bewoners dus een gangster als president hebben, omdat ze willens en wetens massaal op hem hebben gestemd:

Open dag NAC Breda gaat niet door

De open dag van NAC zal dit jaar niet doorgaan. De Eredivisionist heeft het evenement moeten afgelasten. De gemeente Breda heeft te weinig politie beschikbaar.

NAC wilde de open dag alleen laten plaatsvinden op zondag 19 september in combinatie met de wielerronde Breda Classic. Het peloton van deze wielerronde zal langs het Rat Verlegh-stadion worden gevoerd. Dit zou echter problemen hebben opgeleverd in ogen van de gemeente, zo meldt Omroep Brabant.

NAC en de organisatoren van de wielerronde wilden door middel van een combinatie van beide evenementen meer mensen aantrekken. De Breda Classic gaat wel gewoon door.

Volgens de gemeente Breda is er niet voldoende personeel van de politie inzetbaar om zowel een open dag van NAC als de wielerronde tegelijkertijd in goede banen te laten verlopen. De politie in Breda zit sowieso al erg krap in de bemensing.

Brandweervrijwilligers luiden noodklok om geweld

Brandweervrijwilligers zeggen dat ze steeds vaker te maken krijgen met agressie en geweld. Dat blijkt uit onderzoek van NOS Headlines onder vrijwillige brandweerlieden. 59 procent van hen zegt al eens te maken te hebben gehad met geweld, zoals
scheldpartijen en het worden bekogeld met bierflesjes en vuurpijlen. 80 procent geeft aan in de toekomst te verwachten met geweld en agressie geconfronteerd te worden.

De Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV) is geschokt door de uitkomsten en zegt dat dit de uitstroom alleen maar zal vergroten. "Dit is onaanvaardbaar", zegt VBV-voorzitter Cees van Beek. "De vrijwilligers krijgen al veel op hun bordje. Er is steeds meer bureaucratisering en er gaat veel meer tijd en moeite in zitten dan vroeger", legt hij uit. "En als je iedere keer hoort dat vrijwillige brandweerlieden worden bedreigd, vergaat je helemaal de lust om je nog aan te melden."

"Er gaat geen uitruk voorbij waarbij we niet worden uitgescholden", vertelt Bert van Silfhout van het vrijwillige brandweerkorps in de Apeldoornse wijk De Maten. De VBV gaat in een brief het ministerie van Binnenlandse Zaken vragen om de problemen op korte termijn aan te pakken.

Er zijn zo'n 28.000 brandweermensen in Nederland. Daarvan zijn 22.000 vrijwillig.

FIFA zet inspectie voort in Nederland

Na een tweedaags bezoek aan België is de inspectiecommissie van de FIFA woensdag en donderdag te gast in Nederland. De delegatie van de wereldvoetbalbond bekijkt of Nederland aan de eisen voldoet die de FIFA stelt aan de organisatie van een WK voetbal. Nederland wil het grootste voetbalevenement ter wereld in 2018 of 2022 samen met België organiseren.

De inspectiecommissie brengt onder meer bezoeken aan de stadions van PSV in Eindhoven en Feyenoord in Rotterdam. Ook is er een onderhoud met demissionair premier Jan Peter Balkenende in Den Haag. Ruud Gullit, president van het HollandBelgium Bid, voegt zich woensdag bij de delegatie die onder leiding staat van Harold Mayne-Nicholls. Donderdag gaat de FIFA naar de Amsterdam ArenA. Daar zal Mayne-Nicholls een afsluitende verklaring afleggen over het bezoek. De bond beslist in december waar de WK's van 2018 en 2022 worden gespeeld.

Nederland niet welkom bij inauguratie

De Nederlandse ambassadeur in Suriname is donderdag niet welkom bij de installatie van Desi Bouterse als president van het Zuid-Amerikaanse land. Dat zegt aankomend minister van Buitenlandse Zaken en directeur van het kabinet van Bouterse, Winston Lackin.

"De Nederlandse regering heeft geen respect voor de bevolking van Suriname en onze democratisch gekozen president is niet welkom in Nederland. Dan is de Nederlandse ambassadeur ook niet welkom bij de inauguratie van ons staatshoofd", legt hij uit. "Wij zullen de Nederlandse autoriteiten hierover formeel informeren via de geëigende kanalen."

Vakantiewerkers verdienen minder

Jongeren houden in 2010 minder geld over aan hun vakantiebaantje dan in vorige jaren. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek dat vakbond CNV Jongeren hield onder driehonderd vakantiewerkers.

De helft van de ondervraagde jongeren verdient het minimumloon, of zelfs nog minder. Vorige zomer zat ruim een derde van de vakantiewerkers op dit niveau. Ter illustratie: het minimumloon van een 15-jarige bedraagt bij een werkweek van 36 uur 2,71 euro per uur.

Net als een eerder onderzoek naar vakantiewerk van vakbond FNV Jong al uitwees, blijkt dat een groot deel van de jongeren zwartwerkt. Volgens CNV Jongeren gaat het in hun onderzoek om ruim een derde van de vakantiewerkers. Vakbondsvoorzitter IJmert Muilwijk is geschrokken van de resultaten. "De Belastingdienst zou in de zomer extra moeten controleren nu blijkt dat er zoveel wordt zwartgewerkt."

Italië verliest onder nieuwe bondscoach

Italië heeft de eerste wedstrijd onder de nieuwe bondscoach Cesare Prandelli verloren. Ivoorkust was door een rake kopbal in de 55e minuut van Kolo Touré met 1-0 te sterk. Het duel werd gespeeld in het Londense Upton Park, de thuishaven van West Ham United, en trok iets meer dan elfduizend toeschouwers.

Prandelli had een belangrijke plaats ingeruimd voor Antonio Cassano, die door zijn voorganger Marcello Lippi buiten de WK-selectie was gelaten. De aanvaller van Sampdoria kon ondanks wat aardige acties het verschil niet maken. Touré deed dat wel. Hij kopte tien minuten na rust een voorzet van Guy Demel achter de debuterende doelman Salvatore Sirigu.

Voor Italië was het de eerste wedstrijd na het totaal mislukte WK. In Zuid-Afrika wist de titelverdediger geen enkele wedstrijd te winnen.

Bono draagt lied op aan doden Loveparade

De Ierse popband U2 heeft tijdens zijn eerste concert dit jaar in Duitsland een lied opgedragen aan de slachtoffers van de massapaniek op de Loveparade in Duisburg. Tijdens het optreden dinsdagavond in Frankfurt zei leadzanger Bono het stuk Surrender uit te voeren voor de 21 doden.

Bono uitte de hoop dat de catastrofe van Duisburg er niet toe zal leiden 'dat de vreugde aan de muziek en de cultuur hier onder gaat lijden.' U2 speelde voor 55.000 fans in een niet geheel uitverkocht stadion.

KLM-chef geeft zichzelf 1,5 ton schadevergoeding

Een manager van de klantenservice van KLM heeft jarenlang namens verzonnen passagiers schadevergoedingen geëist van zijn werkgever. Hij stuurde tientallen klachtbrieven over zaken als verloren bagage naar zijn eigen afdeling, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van processtukken.

Het rekeningnummer op alle brieven was dat van de manager. Al met al zou hij op die manier in drie jaar tijd 145.000 euro achterover hebben gedrukt. De 44-jarige verdachte, Marcel D., vervalste volgens de krant ook brieven namens reisverzekeraars.

De rechtbank heeft inmiddels bepaald dat de man een flinke schadevergoeding moet betalen.

'Borden ontbraken bij crash Stavoren'

Twee borden die de machinist moeten waarschuwen vaart te minderen ontbraken op het spoor bij Stavoren. Dat schrijft De Telegraaf woensdag. Twee weken geleden reed een onderhoudstrein daar door een winkel heen.

In een vertrouwelijke brief van spoorbeheerder Prorail staat volgens de krant dat een snelheidsverminderingsbord en een snelheidsbord op de tekening wel langs het spoor staan, maar in werkelijkheid niet.

Een stopbord stond er wel, maar dat heeft de machinist mogelijk niet gezien omdat de lichten op het station na de laatste passagierstrein worden gedoofd. Uit de brief blijkt volgens De Telegraaf verder dat de machinist met volle vaart door het stootblok is gereden en niet heeft geremd.

Het AD schreef eerder dat de borden langs het spoor niet zijn verlicht en dat de machinist ze daardoor mogelijk over het hoofd had gezien. Een woordvoerder van Prorail bevestigde dat, maar wees erop dat onverlichte borden wel vaker worden gebruikt.

Vorige week trok Prorail de vergunning van detacheringsbedrijf Spoorflex Safety First om op het spoor te werken voor vier weken in. De treincrash was volgens Prorail de druppel die de emmer deed overlopen. De werktreinbegeleiders, een soort loodsen maar dan voor treinen, zouden vaak niet alert genoeg zijn.

Venezuela en Colombia herstellen relatie

De presidenten van Venezuela en Colombia, Hugo Chavez en Juan Manuel Santos, hebben besloten de diplomatieke betrekkingen tussen hun landen te herstellen. De stap werd dinsdag in een gemeenschappelijke verklaring bekendgemaakt na overleg in de Colombiaanse stad Santa Maria.

De spanningen tussen de twee Zuid-Amerikaanse buurlanden waren hoog opgelopen nadat de voorganger van Santos, Alvaro Uribe, Venezuela had verweten onderdak te bieden aan onder meer de linkse Colombiaanse terreurbeweging FARC. De linkse populist Chavez verbrak daarop op 22 juli de diplomatieke betrekkingen met Bogota.

Santos verklaarde dinsdag dat hij van Chavez de verzekering had gekregen dat de Venezolaanse leider niet zal toelaten dat guerrillastrijders kampen opzetten op Venezolaans grondgebied. Chavez bevestigde dat zijn land geen guerrillastrijders, drugshandel en terrorisme zal dulden.

Santos had bij zijn inauguratie afgelopen zaterdag aangekondigd de betrekkingen met Venezuela te herstellen. Chavez reageerde toen met de wens een nieuw hoofdstuk te willen beginnen in de relatie tussen beide landen.

Ramadan begint voor meeste moslims

Voor de meeste moslims begint woensdag de vastenmaand ramadan. Tijdens de negende maand van de islamitische kalender mogen moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang niet eten, drinken of roken. Ook seks is dan uit den boze. Elke dag wordt het vasten afgesloten met een gezamenlijke maaltijd, de iftar.

Het begin van de ramadan staat niet vast. Zo houden sommige moslims aan dat de maand pas begint als de nieuwe maan zich met het blote oog laat zien. Andere landen, zoals Turkije, berekenen van tevoren wanneer de nieuwe maan verschijnt. Ook kijken moslims naar wanneer de ramadan begint in het land van herkomst.

Het belooft een pittige ramadan te worden. Doordat de ramadan door het aanhouden van maanmaanden elk jaar een dag of tien naar voren schuift, valt de vastenmaand nu in de zomer. Door de lange dagen is de periode waarin niet kan worden gegeten en gedronken een stuk langer dan een paar jaar geleden.

Volgens het Voedingscentrum heeft vasten voor gezonde mensen geen schadelijke gevolgen. Wel kampen veel deelnemers van de ramadan met fysieke ongemakken en worden ze vaak iets dikker wegens de uitgebreide iftarmaaltijden met zoetigheid. Het onafhankelijke adviesbureau raadt dadels en gedroogd fruit aan als alternatief voor snoep.

Verder is veel water drinken goed en helpt vezelrijk voedsel om langer een 'vol' gevoel te houden. Brood, peulvruchten, groenten en fruit helpen honger uit te stellen. Te veel eten helpt overigens niet. Dat zorgt alleen maar voor maagpijn. Ook gefrituurd eten, vet en kruiden kunnen voor maagklachten zorgen.

Zieke mensen, ouderen en zwangere, menstruerende of borstvoeding gevende vrouwen hoeven sowieso niet mee te doen aan de ramadan of kunnen de vastenperiode uitstellen. Moslims die medicijnen gebruiken, krijgen het advies om tijdens de ramadan overleg te plegen met hun arts of apotheker.

In Amsterdam-Noord gaat woensdagavond het Ramadan Festival van start. Er worden optredens gegeven door onder anderen rapper Lange Frans en de Amsterdamse wethouder van jeugd, onderwijs en financiën Lodewijk Asscher (PvdA) houdt een toespraak.

De ramadan is een van de vijf zuilen van de islam. Moslims tonen zich tijdens de ramadan dankbaar voor het leven dat hen door hun god geschonken is. Met de onthouding tonen ze zich solidair met de arme mensen in de samenleving. De ramadan duurt dit jaar tot rond 9 september. De maand wordt besloten met het Suikerfeest.

Giro 555 niet open voor Pakistan

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zien geen heil in een nationale inzamelingsactie voor de slachtoffers van het natuurgeweld in Pakistan. Afzonderlijke hulporganisaties roepen het publiek op geld te doneren, maar giro 555 blijft vooralsnog gesloten. Voorzitter Farah Karimi van SHO zei dinsdagavond op Radio 1 dat een grote hulpactie nu te weinig zou opbrengen.

Circa veertien miljoen mensen zijn in meer of mindere mate getroffen door overstromingen, extreme regenval en aardverschuivingen in het Zuid-Aziatische land. De VN benadrukten eerder deze week dat de ramp in omvang de tsunami van 2004 ver overtreft, hoewel het dodental veel lager is.

Karimi zei in Met het Oog op Morgen dat de omvang van de ramp echter nog onvoldoende bekend is in Nederland. "De berichtgeving in de media is langzaam op gang gekomen, veertien dagen later dringt de omvang van de ramp pas door", zei Karimi. Bovendien hebben hulpacties midden in de zomer volgens haar minder succes.

Tweede Kamerlid Harry Van Bommel van de SP zei in een reactie dat een hulpactie voor Pakistan 'keihard nodig is'. Ook Van Bommel denkt dat de volle omvang van de ramp nog niet tot de Nederlandse bevolking is doorgedrongen.

Wellicht zorgen de islamitische achtergrond van Pakistan en de betrokkenheid van het land bij het geweld in buurland Afghanistan er ook voor dat sommige Nederlanders minder bereid zijn geld te doneren, denkt de SP'er. "Ik betreur dat zeer, maar ik merk het wel op. Als dat de toon wordt in Nederland en Europa, vrees ik dat de grootschalige hulpactie die nodig is niet van de grond gaat komen."

Kamer: uitleg over ambassades en PVV

Nederlandse ambassades in het buitenland hebben geen instructies of een opdracht gekregen om uitleg te geven over de kabinetsformatie en de rol van de PVV daarin. Dat zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag. Hij wilde bevestigen noch ontkennen dat een document op de site van NRC Handelsblad met die strekking inderdaad een interne mededeling is. GroenLinks en D66 willen niettemin duidelijkheid over de kwestie.

"Het departement doet nooit mededelingen over interne stukken en interne zaken", aldus de woordvoerder. De krant plaatste dinsdag een stuk met zes vragen en antwoorden. Daarin wordt uitgelegd wat de rol van PVV-leider Geert Wilders precies is in de onderhandelingen over een minderheidscoalitie van VVD en CDA. Benadrukt wordt dat deelname van de PVV in een nieuw kabinet nu niet aan de orde is.

Volgens de woordvoerder worden ambassades bij alles wat speelt in Nederland altijd op de hoogte gehouden. Dat gebeurt op verschillende manieren. Overigens zijn voor zover hem bekend in het buitenland bij de ambassades nog geen vragen of protesten binnengekomen over de ontwikkelingen in de kabinetsformatie. Fractievoorzitter Maxime Verhagen onderhandelt namens het CDA over een coalitie met de VVD, waaraan de PVV in de Tweede Kamer steun geeft. Verhagen is nu ook nog demissionair minister van Buitenlandse Zaken.

Bondscoach Leekens wil gretige Rode Duivels zien

Georges Leekens wil in zijn tweede interland tijdens zijn tweede ambtstermijn als bondscoach van België een gretige ploeg zien. De keuzeheer speelt een oefeninterland tegen Finland.

"De jongens moeten beseffen dat dit niet zomaar een wedstrijd is. Als ik de spelers in het hotel zie, vind ik ze nog wat te rustig. Die gezonde spanning moet er nu al zijn. Niet de avond voor we tegen Duitsland spelen", zegt Leekens in Het Laatste Nieuws waarmee hij verwijst naar de EK-kwalificatiewedstrijd van volgende maand.

De bondscoach geeft aan dat Romelu Lukaku niet in de basis start. "Er is te veel heisa rondom zijn persoon. Romelu blijft er zelf veel rustiger onder. Zijn présence op training is indrukwekkend. Of hij nu 23 seconden of 23 minuten speelt, dat maakt niet uit. We laten hem overigens op 80 procent trainen."

De bondscoach vindt het jammer dat Jonathan Legear moest afzeggen. Leekens had een basisplaats voorzien voor de Anderlecht-middenvelder, die als blessuregevoelig te boek staat. Tegen Finland bereidt België zich voor op de EK-kwalificatieduels met Turkije en Duitsland.

Janko ziet af van oefenduel Oostenrijk

Marc Janko doet niet mee in de oefeninterland van Oostenrijk tegen Zwitserland in Klagenfurt. De spits van FC Twente heeft nog te veel last van zijn bovenbeenblessure.

"Het heeft geen zin om op zestig procent een interland te spelen", laat hij weten op de website van de Oostenrijkse voetbalbond. "Daarnaast bestaat bij iedere stap het gevaar dat de blessure ernstiger wordt."

Door de blessure miste Janko de strijd om de Johan Cruijff Schaal en begon hij in de eerste competitiewedstrijd tegen Roda JC (0-0) op de bank. In Kerkrade kwam hij in de slotfase als invaller in de ploeg.

Janko kwam deze zomer over van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. De 27-jarige aanvaller maakte in het seizoen 2008/2009 maar liefst 39 competitiedoelpunten en liet vorig seizoen 18 treffers noteren.

Fortuna legt Fransman Liard vast

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Philippe Liard. De 25-jarige Franse verdediger is afkomstig van het Belgische KV Oostende.

Liard doorstond maandag de medische keuring en tekende gisteren een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. Hij liep de afgelopen week stage bij de Limburgse club.

"Philippe heeft afgelopen week tijdens de trainingen en de twee vriendschappelijke wedstrijden aangetoond een absolute meerwaarde te zijn voor ons elftal", licht trainer Wim Dusseldorp toe op de website van Fortuna Sittard. "Op verdedigend gebied is hij erg fel en agressief in de duels, terwijl hij in de opbouw een bepaalde rust uitstraalt en over een sterke inspeelpass beschikt. Dit zijn kwaliteiten die wij tot nog toe misten in onze groep. Liard is voor ons met recht een schot in de roos."

Liard speelde in de jeugd voor het Franse Lille en kwam later uit voor Tours en Oostende. Hij voelde zich snel thuis in Sittard. "Vanaf dag één ben ik goed opgevangen binnen de club. Ik was onder de indruk van het stadion, de technische staf, maar ook van mijn medespelers en ben dan ook blij dat ik in dit team in opbouw mag laten zien wat ik kan. Ik hoop met mijn kwaliteiten te kunnen bijdragen aan de verdere groei van Fortuna Sittard. Wellicht kunnen we zelfs meespelen voor een periodetitel."

Hoorzitting moordenaar John Lennon uitgesteld

De hoorzitting waarin wordt beslist over de vrijlating van Mark David Chapman, de moordenaar van John Lennon, is met een maand uitgesteld. De reclasseringsraad die beslist over de invrijheidstelling zei te wachten op meer informatie om het dossier compleet te maken. Wat er nog mist is niet bekendgemaakt.

De 55-jarige Chapman kan elke twee jaar bij de reclasseringsraad van de staat New York een verzoek tot vervroegde invrijheidstelling indienen. Dit werd al vijf keer afgewezen. Chapman zit een celstraf uit voor het doodschieten van Lennon voor zijn appartement in Manhattan in 1980.

Chapman heeft de reclasseringsraad laten weten spijt te hebben van de moord en zich te schamen. Hij zei de impact van zijn daad in te zien en een veranderd man te zijn.

Lennon zou in oktober 70 jaar zijn geworden.

Hoorzitting moordenaar John Lennon uitgesteld
Hoorzitting moordenaar John Lennon uitgesteld (Foto: Novum)

FC Oss strikt na Black ook Maletic

Stefan Maletic komt het komende seizoen uit voor FC Oss. De 23-jarige centrale verdediger kwam een contract voor één jaar overeen.

Maletic was voor het laatst actief voor het Deense BK Frem. In de jeugd speelde hij voor Vitesse en De Graafschap. Eerdere stages van Maletic bij FC Dordrecht en SC Cambuur-Leeuwarden leverden niets op.

Maletic deed gisteravond mee in het oefenduel met een andere Osse club, Cito. "Ik ben blij dat Stefan voor ons heeft gekozen en bij FC Oss getekend heeft", aldus trainer Dirk Heesen op de website van FC Oss.

Maandag legde Oss ook al Jean Black vast. De 21-jarige aanvaller speelde het afgelopen seizoen bij FC Eindhoven. Oss degradeerde afgelopen seizoen uit de Jupiler League en speelt dit seizoen in de Topklasse.

Brand in voormalig concentratiekamp Majdanek

In het voormalige vernietigingskamp Majdanek in Polen heeft maandagnacht brand gewoed. Een houten barak werd grotendeels in de as gelegd en ook gingen ongeveer tienduizend schoenen van gevangenen verloren.

De oorzaak van de brand wordt onderzocht, zegt een woordvoerder van het Majdanek-museum.

In Majdanek bij Lublin werden tussen oktober 1941 en de bevrijding in juli 1944 naar schatting tachtigduizend mensen omgebracht, onder wie zestigduizend joden.

Amerikaanse senator komt om bij crash Alaska

De prominente Amerikaanse oud-senator Ted Stevens is een van de vijf mensen die maandagavond (lokale tijd) in Alaska om het leven zijn gekomen tijdens een ongeval met een propellervliegtuigje. Dat heeft de gouverneur van Alaska, Parnell, en een woordvoerder van de familie van de 86-jarige Republikein Stevens bekendgemaakt.

Er waren acht of negen personen aan boord van het vliegtuig, een eenmotorige DeHavilland DHC-3T, dat neerstortte in een afgelegen gebied. Volgens de autoriteiten zou sprake zijn van vijf doden. De hulpdiensten ondervinden bij hun werkzaamheden ter plaatse hinder van barre weersomstandigheden.

Aan boord bevond zich ook Sean O'Keefe, de 54-jarige topman van de Noord-Amerikaanse tak van de Europese vliegtuigproducent EADS (onder meer eigenaar van Airbus) en in het verleden hoofd van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Hij en zijn 17-jarige zoon hebben de crash overleefd, maar zijn wel gewond geraakt, aldus een familiebron en een verklaring van EADS.

Oud-senator Stevens overleefde in 1978 nog een vliegtuigongeval, waarbij zijn eerste vrouw Ann om het leven kwam. Catherine Stevens, de huidige partner van de ervaren politicus, was niet aan boord van het propellervliegtuigje dat maandag verongelukte in de omgeving van de plaats Aleknagik.

Stevens werd in 1960 verkozen voor de Senaat namens de staat Alaska. Pas in 2008 verloor hij zijn zetel, nadat hij was veroordeeld wegens corruptie. In hoger beroep werd hij vrijgesproken omdat het Openbaar Ministerie fouten had gemaakt.

'Avatar'-vervolgen mogelijk in een keer gemaakt

James Cameron overweegt de twee vervolgen op 'Avatar' vlak na elkaar op te nemen. "Die optie zijn we nu aan het bekijken, maar er is nog niets besloten", zegt hij tegen muziekzender MTV.

De regisseur liet direct na het verschijnen van 'Avatar' al weten dat het verhaal nog niet helemaal verteld is. Hij en zijn team zijn nu druk bezig met het uitwerken van ideeën voor de vervolgen, waaronder het direct na elkaar opnemen van de films.

Volgens de regisseur zou dat 'heel goed kunnen'. Een film als 'Avatar', die voornamelijk uit special effects bestaat, is veel minder zwaar om te maken voor cast en crew dan 'gewone' films, omdat het meeste werk achter de computer plaatsvindt.

Voor het zover is, richt Cameron zich volledig op zijn 'Avatar'-boek. De 55-jarige regisseur schrijft een boek gebaseerd op de film, dat veel achtergrondinformatie over de personages uit de film bevat. Het boek zou nog dit jaar moeten verschijnen.

'Avatar'-vervolgen mogelijk in een keer gemaakt
'Avatar'-vervolgen mogelijk in een keer gemaakt (Foto: Novum)

VVV voorlopig zonder Begois en Uchebo

VVV-Venlo moet het enkele weken stellen zonder Kevin Begois en Michael Uchebo. De Belgische doelman is geopereerd aan een gebroken neus, de Nigeriaanse aanvaller moest een ingreep aan zijn middenvoetsbeentje ondergaan.

Begois, die vorig seizoen door een zware blessure van eerste doelman Dennis Gentenaar tot twintig wedstrijden kwam in de hoofdmacht, brak zijn neus in een oefenwedstrijd tegen Alemmania Aachen. Uchebo werd zaterdag in de met 1-0 verloren competitiewedstrijd tegen NEC na vijftig minuten spelen vervangen.

Dumitrescu voor 23 cent coach van Steaua

Steaua heeft dinsdag de voormalig Roemeense international Ilie Dumitrescu aangesteld als nieuwe coach. Hij volgt Victor Piturca op, die zondag ontslag nam.

Volgens clubeigenaar Gigi Becali wil Dumitrescu slechts een symbolisch bedrag van 23 cent als salaris. "Hij wil geen werknemer zijn en wil geen geld van de club", aldus Becali tegen Realitatea TV. "Hij zei dat hij niet voor het geld kwam, maar alleen respect wilde."

Piturca was de elfde trainer in zeven jaar die Steaua verliet. Ook de Roemeense legende Hagi stapte in 2007 op na onenigheid met Becali. Toch wilde de eigenaar hem nu terug hebben.

Hagi bedankte echter voor de eer. "Ik wil doorgaan met het opzetten van een voetbalschool", aldus de voormalig ster van het Roemeense team. "Maar het coachen van Steaua is voor iedereen een uitdaging. Ik wil daar ooit terugkeren."

WHO: "Mexicaanse grieppandemie is voorbij"

De Mexicaanse grieppandemie is voorbij. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dinsdag in Genève verklaard. Volgens WHO-directeur Margaret Chan gaat de wereld nu de 'post-pandemische' fase in, wat betekent dat de activiteit van het virus terugkeert naar een niveau dat normaal is voor een seizoensgriep.

Chan zei wel dat landen, ondanks het scherp gedaalde aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen, moeten blijven letten op ongebruikelijke infectiepatronen en mutaties van het virus, waardoor huidige vaccins en medicijnen onbruikbaar kunnen worden.

"Het is waarschijnlijk dat het virus serieuze ziekteverschijnselen bij jongeren kan blijven veroorzaken", zei Chan. Zij riep groepen die een hoog risico lopen om ziek te worden, zoals zwangere vrouwen, dan ook op om zich te blijven vaccineren.

Het aantal doden als gevolg van de Mexicaanse griep is de afgelopen maanden sterk gedaald. In totaal kwamen ruim achttienduizend mensen om het leven sinds de pandemie in april 2009 uitbrak.

Het aantal personen dat onder de Mexicaanse griep bezweek is fors lager dan het aantal mensen dat overleed aan een 'normale' seizoensgriep. Dit feit wordt toegeschreven aan een hoger aantal vaccinaties en een vorm van immuniteit voor de griep bij ouderen.

Chan bleef erbij dat het een juiste beslissing was om de uitbraak van de Mexicaanse griep een pandemie te noemen, maar zei wel dat de definitie die de WHO voor een pandemie hanteert, moet worden aangepast. "We moeten de fases van een pandemie herzien, waaronder de hevigheid daarvan", aldus de WHO-chef.

'VVD en CDA zijn het eens over zestien miljard'

De VVD en het CDA kunnen snel overeenstemming bereiken over een kleine zestien miljard aan bezuinigingen. Het meeste zal komen uit de zorg en de sociale zekerheid. Over het overgrote deel van de voorgenomen achttien miljard die structureel bezuinigd moet worden, zijn de twee partijen het eens, meldt de Volkskrant op basis van een vertrouwelijk overzicht van het ministerie van Financiën.

Vooral op het gebied van sociale zekerheid zijn de VVD en het CDA het in grote mate met elkaar eens. Beide willen een kortere WW, verhoging van de AOW-leeftijd, minder geld naar kinderopvang en een ontkoppeling van de uitkeringen.

Wat betreft de zorg zijn er meer verschillen, onder meer over de AWBZ, het eigen risico en bezoek aan de huisarts. De PVV, die het minderheidskabinet waar over onderhandeld wordt gedoogsteun moet geven, wil drie tot vier keer minder bezuinigen dan de twee andere partijen. De partij van Wilders wil wel hard snijden in de kosten van defensie en ontwikkelingssamenwerking.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1254
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
©FOK.nl e.a.