Afellay wel, Engelaar niet tegen de Graafschap

Ibrahim Afellay maakt deel uit van de selectie van PSV, dat woensdag in het toernooi om de KNVB beker aantreedt tegen De Graafschap. Orlando Engelaar zal daarentegen ontbreken.

Afellay kampte de afgelopen dagen met een liesblessure en miste zo de wedstrijden tegen Sparta Praag (Europa League) en Feyenoord (Eredivisie). De spelbepaler trainde maandag weer zonder problemen mee en is inzetbaar tegen De Graafschap.

Engelaar was zondag nog wel van de partij, maar zal woensdag niet aan de aftrap verschijnen. Ook Nordin Amrabat is nog niet hersteld van zijn liesblessure. De aanvaller is wel op de goede weg.

Trainer Fred Rutten vertelt op de website van PSV ook iets over Jan Kromkamp. "Jan is bij een arts geweest die dezelfde conclusie heeft getrokken als de club heeft gedaan. Ik kan niet in detail treden wat hij exact heeft, maar Jan zal een ingreep moeten ondergaan."

"Al geloof ik niet dat het van dien aard is dat het een hele zware ingreep is , gaat Rutten verder. "Het betreft een botje dat gegroeid is en verwijderd moet worden."

Rutten eist woensdag maar één ding van zijn ploeg: winnen. "De Graafschap is vorig jaar ver gekomen, ze hebben het FC Twente toen heel moeilijk gemaakt. Maar als je bij een club als PSV werkt, moet je altijd honger hebben. Honger naar winst, of het nu in de competitie is, in Europa of in de beker. Winnen verveelt niet."