[NHL] Uitslag Bruins - Canadiens

Denny (nyny83)
De Boston Bruins hebben hun eerste wedstrijd tegen de Montreal Canadiens winnend afgesloten. De Bruins wisten de wedstrijd te winnen met 4-2, nadat ze de Canadiens in de tweede periode van 2-0 naar 2-2 lieten terugkomen.

In de eerste periode brachten David Krejci en Phil Kessel de Bruins op een comfortabele 2-0 voorsprong. Aan het einde van de eerste periode wist Chris Higgins echter nog de 2-1 te maken. In de tweede periode, waarin de Canadiens veel sterker waren, werd het zelfs 2-2 door Alexei Kovalev. De ommekeer kwam echter op naam van Zdeno Chara, die een powerplay goal maakte met een van zijn beruchte harde afstandsschoten. Normaal gesproken doet Chara niet mee aan de powerplay, maar aangezien de Bruins tot dat moment in drie powerplay situaties niets wisten te creeren, maakte de coach een omzetting waardoor Chara op het ijs kwam.

Vijftien seconden voor tijd strooide Phil Kessel nog wat zout in de wonden van de Canadiens door te scoren in een leeg net. Zijn eerste goal was ook al in een leeg net, aangezien goalie Carey Price uit positie was. Mede daardoor werd hij slechts als derde 'Star' van de wedstrijd gekozen. Chara: "Je hoeft blijkbaar alleen maar in een leeg netje te scoren om een star te verdienen, da's best makkelijk."