FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 17 december 2008

Vrouw en kind op straat mishandeld

Een 59-jarige man uit Boxtel heeft op het treinstation van Sittard een 21-jarige vrouw uit Kerkrade en haar 2-jarige kindje mishandeld. De aanleiding is vooralsnog onbekend.

De man gedroeg zich erg agressief en sloeg de 21-jarige vrouw. De treindeur werd vervolgens opengegooid en belandde tegen het hoofd van het kind. De politie heeft de man aangehouden op het station in Eindhoven.

Met dank aan Bierspons voor de submit!

Wallage vertrekt als burgemeester Groningen

Burgemeester Jacques Wallage van Groningen legt per 1 juli volgend jaar zijn functie neer. Volgens Wallage is het na tien jaar burgemeesterschap tijd en verstandig iets anders te gaan doen.

"Je moet voorkomen dat Stadjers hun burgemeester bedoelen als ze het over d'Olle Grieze hebben", zei hij vandaag. De PvdA'er maakt, zo zei hij, zijn besluit nu al bekend zodat de gemeenteraad ruim de tijd heeft een opvolger te zoeken.

Wallage (62) is burgemeester van Groningen sinds 1 oktober 1998. Daarvoor was hij onder andere fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer, staatssecretaris van Sociale Zaken, staatssecretaris van Onderwijs, lid van de Tweede Kamer, wethouder in Groningen en raadslid in Groningen. Hij begon zijn bestuurlijke loopbaan op 24-jarige leeftijd als gemeenteraadslid in Groningen.

d' Olle Grieze

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (17/12)

Vanavond werden in de UEFA Cup-competitie de laatste wedstrijden in de poulefase gespeeld. Groep E tot en met H kwam in actie. Ajax kreeg Slavia Praag op bezoek, terwijl Lech Poznan in de Kuip speelde tegen Feyenoord. SC Heerenveen speelde uit tegen Portsmouth FC. Hieronder vind je een kort verslag van deze wedstrijden, alsmede alle uitslagen van vandaag. Morgen spelen poules A tot en met D hun laatste groepswedstrijden.

Portsmouth FC - SC Heerenveen

Met Brian Vandenbussche op doel begon Heerenveen goed aan het uitduel met Portsmouth. Na enkele minuten waren er al kansen voor Paulo Henrique en Roy Beerens, maar zij kregen de bal er mede door het in de weg staan van de paal niet in. De eerste kans voor de Engelse ploeg kwam na zeven minuten spelen toen Traoré aan de linkerkant goed doorging en Crouch voor het doel bediende, maar de spits miste. Gelijk daarna was er weer een kans voor Crouch, maar hij raakte de lat. In de nastoot ging de bal er wederom niet in.

Na een minuut of tien spelen schakelde Portsmouth over op het spelen van lange ballen naar de spitsen, waardoor het zo nu en dan gevaarlijk voor het Heerenveen-doel werd. Onder andere Crouch kon binnenkoppen, maar Vandenbussche redde knap. Ook Kanu stuitte halverwege de eerst helft op de Belgische doelman. Na het uitvallen van aanvoerder Breuer probeerde Heerenveen na een half uur meer aanvallend te spelen door Smárason in te brengen.

In de het verdere verloop van de eerste helft kregen zowel Portsmouth als Heerenveen mogelijkheden. Een goede kans was nog voor Crouch, maar hij had wederom zijn vizier niet op scherp staan. Een vrijetrap van Mvuemba spatte nog uiteen op de vuisten van de keeper. Vijf minuten voor rust was het dan toch 1-0 als Crouch een voorzet van Wilson binnen weet te knikken. Twee minuten later werd het na goed voorbereidend werk van Kanu 2-0 door wederom Crouch.

De eerste mogelijkheid van de tweede helft was meteen weer voor Portsmouth, maar de bal ging ver over. Het spel in de tweede helft golfde op en neer met de Engelse ploeg als bovenliggende partij, maar tot echte kansen kwam het niet, te meer omdat Paulo Henrique het vizier niet op scherp had staan.

Heerenveen weet zowaar wat druk te zetten op Portsmouth en voor Elyounoussi leverde dit een grote kans op na een steekbal, maar hij schoot naast. Een voorzet van Mvuemba wordt even later van de lijn gebokst door Vandenbussche. Heerenveen kon de Engelsen wat onder druk houden, maar tot kansen kwam het niet.

Aan de andere kant kwam een voorzet van Portsmouth op het achterhoofd van Svec, waardoor Vandenbussche nog reddend op moest treden. Even later wilde Crouch de 3-0 nog binnenkoppen, maar hij stuitte op de verdediging van Heerenveen. Vijf minuten voor tijd kregen de Engelsen nog een vrije trap, maar Mvuemba schoot in het zijnet. In blessuretijd kopte Hreiðarsson nog een vrije trap binnen, 3-0.

Karakteristieken

Portsmouth Football Club - SC Heerenveen 3-0
40’ Crouch 1-0
42’ Crouch 2-0
90+1' Hreiðarsson 3-0

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Hawrilla (Slw)
Stadion: Fratton Park
Gele kaart: Väyrynen (SC Heerenveen)

Opstellingen

Portsmouth Football Club: Ashdown, Wilson,Pamarot, Hreiðarsson, Belhadj, Mvuemba, Bouba Diop (Davis/84), Hughes, Traoré (Little/62), Crouch, Kanu

SC Heerenveen: Vandenbussche, Popov, Breuer (Smárason/30), Dingsdag, Bak Nielsen, Väyrynen, Grindheim (Janmaat/84), Svec, Beerens (Elyounoussi/46), Sibon, Paulo Henrique


Ajax - Slavia Praag

Ajax kende een bliksemstart in het duel tegen Slavia Praag. De thuisploeg kwam na twee minuten spelen al op voorsprong door een rake kopbal van Vertonghen. Vijf minuten later was Suárez dichtbij de tweede treffer van de avond, maar de Uruguayaan lepelde de bal over het doel van Divis. Aan de andere kant mocht Vermeer ook een keer in actie komen na een keurige aanval van Tsjechen. Senkerik kopte uiteindelijk over het doel, zodat de inspanning van de doelman van de Amsterdammers minimaal bleef. Toch kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte na een goal van Cerný, die de hoek voor het uitzoeken had.

In de 24e minuut waagde Sulejmani eens een poging van afstand en probeerde de bal in de verre hoek te leggen. Toch was zijn schot niet helemaal goed en ging uiteindelijk naast. Na iets meer dan een half uur spelen ging Divis de fout in, waardoor Sulejmani bijna kon scoren. Vlak voor rust kwam Slavia Praag zelfs op voorsprong door een doelpunt van Jarolím. De speler was de sterkste na een kopduel, waarbij twee Ajacieden en twee spelers van de Tsjechische ploeg betrokken waren. In de tegenstoot kopte De Jong bijna raak, maar Divis zat er met zijn hand dichtbij.

Na tien minuten in de tweede helft, wist Sulejmani de eerste echte kans te creëeren. De middenvelder van Ajax stoomde vanaf de linkerkant op, maar werkte de bal uiteindelijk naast het doel. Kort daarna kreeg De Jong een enorme kans, maar Divis wist de gelijkmaker te voorkomen. Toch had het er steeds meer de schijn van dat het duel wat inkakte. Ajax had een doelpunt nodig, maar leek zich er niet toe aan te kunnen zetten. Na iets meer dan een uur spelen ging het publiek er wederom achter staan.

In de 65e minuut was Suárez heel dichtbij de gelijkmaker, maar kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. Toch was dit één van de weinige wapenfeiten, die in de tweede helft te zien waren. Het spel golfde vaak op en neer en vooral de Ajacieden stapelden fout op fout. Slavia Praag wist echter ook geen vuist te maken, waardoor de schade voor de Amsterdammers beperkt bleef. In de slotfase versierde Suárez een strafschop, die hij uiteindelijk zelf maakte. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor de 2-2 op het scorebord bleef staan.

Karakteristieken

Ajax - Slavia Praag 2-2
3’ Vertonghen 1-0
14’ Cerný 1-1
40’ Jarolím 1-2
90’ Suárez 2-2 (pen)

Toeschouwers: 30.324
Scheidsrechter: Kaldma (Est)
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Gele kaart: Suárez, Anita (Ajax), Suchý, Divis (Slavia Praag)

Opstellingen

Ajax: Vermeer, van der Wiel, Oleguer, Vermaelen, de Jong, Anita, Sulejmani, Vertonghen, Suárez, Cvitanich (Leonardo/75), Emanuelson (Blind/46)

Slavia Praag: Divis, Hubácek, Brabec, Suchý, Tavares, Krajcík, Belaid, Jarolím, Cerný (Cissé/89), Senkerik (Smicer/82), Janda (72/Ivana)


Feyenoord - Lech Poznan

Vooral in de beginfase was de amusementswaarde van de wedstrijd zeer laag. Feyenoord speelde zonder vertrouwen en dwong niks af. De Polen hielden zich aanvankelijk rustig, maar begonnen langzaamaan meer aan te dringen. Na 27 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong nadat Djurdevic de 1-0 binnenkopte uit een hoekschop van Stilic. Lech Poznan kreeg daarna via Lewandowski, Rengifo en Peszko nog een aantal goede kansen. Feyenoord kreeg alleen via El Ahmadi en Makaay wat kansjes.

In de tweede helft kwam Feyenoord wederom onder druk te staan. Hoewel de Polen de aanval zochten slaagden ze er niet in gevaarlijk te worden. Feyenoord toonde wel strijdlust en kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Een schot van Bruins werd gekeerd, maar door het slordige spel van de Rotterdammers hield Poznan eenvoudig stand. Doelman Turina moest alleen bij kopballen van Bahia in actie komen.

Karakteristieken

Feyenoord - Lech Poznan 0-1
27' Djurdjevic 0-1

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Dondarini (Ita)
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius, Bahia (Feyenoord), Djurdjevic, Peszko (Lech Poznan)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Derijck, Bahia, K.Wattamaleo, Wijnaldum (Janota/ 65), Lucius, El Ahmadi (Leerdam/55), Fer (Erasmus/65), Bruins, Makaay

Lech Poznan: Turina,Wojtkowiak, Arboleda, Tanevski, Djurdjevic,Wilk, Stilic (Bandrowski/71), Peszko, Murawski, Lewandowski(Reiss/90+2), Rengifo(Kikut/90)


Alle uitslagen

Groep E

Portsmouth FC (ENG) - SC Heerenveen (NED) 3-0
40' Peter Crouch 1-0
42' Peter Crouch 2-0
90' Hermann Hreiðarsson 3-0

AC Milan (ITA) - VfL Wolfsburg (GER) 2-2
17' Massimo Ambrosini 1-0
56' Cristian Zaccardo 1-1
56' Alexandre Pato 2-1
81' Mahir Sağlık 2-2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1VfL Wolfsburg*4310913-7
2AC Milan*422078-5
3Sporting Clube de Braga*420267-5
4Portsmouth FC411247-8
5SC Heerenveen400403-13

Groep F

Hamburger SV (GER) - Aston Villa FC (ENG) 3-1
18' Mladen Petrić 1-0
30' Ivica Olić 2-0
57' Ivica Olić 3-0
83' Nathan Delfouneso 3-1
84' Steve Sidwell (Aston Villa/2x geel)

AFC Ajax (NED) - SK Slavia Praha (CZE) 2-2
4' Jan Vertongen 1-0
13' Jaroslav Černý 1-1
41' Marek Jarolím 1-2
90+1' Luis Suárez 2-2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Hamburger SV*430197-3
2AFC Ajax*421175-4
3Aston Villa FC*420265-6
4MSK ´ilina411243-4
5SK Slavia Praha402222-5

Groep G

Club Brugge KV (BEL) - FC København (DEN) 0-1
58' César Santín 0-1

AS Saint-Étienne (FRA) - Valencia CF (ESP) 2-2
29' Ilan 1-0
33' Fernando Morientes 1-1
44' Ilan 2-1
72' Nikola ´igić 2-2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Saint-Étienne*422089-4
2Valencia CF*413068-4
3FC København*412154-5
4Club Brugge KV403132-3
5Rosenborg BK402221-8

Groep H

RC Deportivo de La Coruña (ESP) - AS Nancy-Lorraine (FRA) 1-0
74' Rodolfo Bodipo 1-0

Feyenoord Rotterdam (NED) - KKS Lech Poznań (POL) 0-1
26' Ivan Đurđević 0-1

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1PFC CSKA Moskva*44001212-5
2RC Deportivo de La Coruña*421175-4
3KKS Lech Poznań*412155-5
4AS Nancy-Lorraine411248-7
5Feyenoord Rotterdam400401-10

* = door naar de volgende ronde

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Uitslag Feyenoord - Lech Poznan

Feyenoord heeft ook zijn laatste Europese wedstrijd van dit seizoen verloren. In de eigen Kuip was Lech Poznan uit Polen met 0-1 te sterk.

Vooral in de beginfase was de amusementswaarde van de wedstrijd zeer laag. Feyenoord speelde zonder vertrouwen en dwong niks af. De Polen hielden zich aanvankelijk rustig, maar begonnen langzaamaan meer aan te dringen. Na 27 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong nadat Djurdevic de 1-0 binnenkopte uit een hoekschop van Stilic. Lech Poznan kreeg daarna via Lewandowski, Rengifo en Peszko nog een aantal goede kansen. Feyenoord kreeg alleen via El Ahmadi en Makaay wat kansjes.

In de tweede helft kwam Feyenoord wederom onder druk te staan. Hoewel de Polen de aanval zochten slaagden ze er niet in gevaarlijk te worden. Feyenoord toonde wel strijdlust en kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Een schot van Bruins werd gekeerd, maar door het slordige spel van de Rotterdammers hield Poznan eenvoudig stand. Doelman Turina moest alleen bij kopballen van Bahia in actie komen.

Karakteristieken
Feyenoord - Lech Poznan 0-1
27' Djurdjevic 0-1

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Dondarini (Ita)
Stadion: De Kuip
Gele kaart: Lucius, Bahia (Feyenoord), Djurdjevic, Peszko (Lech Poznan)

Opstellingen

Feyenoord: Timmer, Tiendalli, Derijck, Bahia, K.Wattamaleo, Wijnaldum (Janota/ 65), Lucius, El Ahmadi (Leerdam/55), Fer (Erasmus/65), Bruins, Makaay

Lech Poznan: Turina,Wojtkowiak, Arboleda, Tanevski, Djurdjevic,Wilk, Stilic (Bandrowski/71), Peszko, Murawski, Lewandowski(Reiss/90+2), Rengifo(Kikut/90)

Uitslagen UEFA Cup

In de UEFA Cup verzekerde Ajax zich vandaag van de tweede plaats in Groep F. Heerenveen en Feyenoord waren al uitgeschakeld. Hieronder vind je de overige resultaten.

Groep E

Portsmouth FC (ENG) - SC Heerenveen (NED) 3-0
40' Peter Crouch 1-0
42' Peter Crouch 2-0
90' Hermann Hreiðarsson 3-0

AC Milan (ITA) - VfL Wolfsburg (GER) 2-2
17' Massimo Ambrosini 1-0
56' Cristian Zaccardo 1-1
56' Alexandre Pato 2-1
81' Mahir Sağlık 2-2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1VfL Wolfsburg*4310913-7
2AC Milan*422078-5
3Sporting Clube de Braga*420267-5
4Portsmouth FC411247-8
5SC Heerenveen400403-13


Groep F

Hamburger SV (GER) - Aston Villa FC (ENG) 3-1
18' Mladen Petrić 1-0
30' Ivica Olić 2-0
57' Ivica Olić 3-0
83' Nathan Delfouneso 3-1
84' Steve Sidwell (Aston Villa/2x geel)

AFC Ajax (NED) - SK Slavia Praha (CZE) 2-2
4' Jan Vertongen 1-0
13' Jaroslav Černý 1-1
41' Marek Jarolím 1-2
90+1' Luis Suárez 2-2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Hamburger SV*430197-3
2AFC Ajax*421175-4
3Aston Villa FC*420265-6
4MSK ´ilina411243-4
5SK Slavia Praha402222-5


Groep G

Club Brugge KV (BEL) - FC København (DEN) 0-1
58' César Santín 0-1

AS Saint-Étienne (FRA) - Valencia CF (ESP) 2-2
29' Ilan 1-0
33' Fernando Morientes 1-1
44' Ilan 2-1
72' Nikola ´igić 2-2

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1AS Saint-Étienne*422089-4
2Valencia CF*413068-4
3FC København*412154-5
4Club Brugge KV403132-3
5Rosenborg BK402221-8



Groep H

RC Deportivo de La Coruña (ESP) - AS Nancy-Lorraine (FRA) 1-0
74' Rodolfo Bodipo 1-0

Feyenoord Rotterdam (NED) - KKS Lech Poznań (POL) 0-1
26' Ivan Đurđević 0-1

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1PFC CSKA Moskva*44001212-5
2RC Deportivo de La Coruña*421175-4
3KKS Lech Poznań*412155-5
4AS Nancy-Lorraine411248-7
5Feyenoord Rotterdam400401-10


* = door naar de volgende ronde

Morgenavond worden de overige duels in de UEFA Cup afgerond. Vrijdag wordt er geloot voor de volgende ronde.

Uitslag Ajax - Slavia Praag

Ajax heeft de groepsfase van de UEFA Cup met een gelijkspel tegen Slavia Praag (2-2) afgesloten. De remise kwam pas in de slotfase van de wedstrijd tot stand, nadat Suárez een strafschop wist te versieren. De andere Amsterdamse goal werd door Vertonghen gemaakt.

Ajax kende een bliksemstart in het duel tegen Slavia Praag. De thuisploeg kwam na twee minuten spelen al op voorsprong door een rake kopbal van Vertonghen. Vijf minuten later was Suárez dichtbij de tweede treffer van de avond, maar de Uruguayaan lepelde de bal over het doel van Divis. Aan de andere kant mocht Vermeer ook een keer in actie komen na een keurige aanval van Tsjechen. Senkerik kopte uiteindelijk over het doel, zodat de inspanning van de doelman van de Amsterdammers minimaal bleef. Toch kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte na een goal van Cerný, die de hoek voor het uitzoeken had.

In de 24e minuut waagde Sulejmani eens een poging van afstand en probeerde de bal in de verre hoek te leggen. Toch was zijn schot niet helemaal goed en ging uiteindelijk naast. Na iets meer dan een half uur spelen ging Divis de fout in, waardoor Sulejmani bijna kon scoren. Vlak voor rust kwam Slavia Praag zelfs op voorsprong door een doelpunt van Jarolím. De speler was de sterkste na een kopduel, waarbij twee Ajacieden en twee spelers van de Tsjechische ploeg betrokken waren. In de tegenstoot kopte De Jong bijna raak, maar Divis zat er met zijn hand dichtbij.

Na tien minuten in de tweede helft, wist Sulejmani de eerste echte kans te creëeren. De middenvelder van Ajax stoomde vanaf de linkerkant op, maar werkte de bal uiteindelijk naast het doel. Kort daarna kreeg De Jong een enorme kans, maar Divis wist de gelijkmaker te voorkomen. Toch had het er steeds meer de schijn van dat het duel wat inkakte. Ajax had een doelpunt nodig, maar leek zich er niet toe aan te kunnen zetten. Na iets meer dan een uur spelen ging het publiek er wederom achter staan.

In de 65e minuut was Suárez heel dichtbij de gelijkmaker, maar kreeg zijn hoofd niet goed tegen de bal. Toch was dit één van de weinige wapenfeiten, die in de tweede helft te zien waren. Het spel golfde vaak op en neer en vooral de Ajacieden stapelden fout op fout. Slavia Praag wist echter ook geen vuist te maken, waardoor de schade voor de Amsterdammers beperkt bleef. In de slotfase versierde Suárez een strafschop, die hij uiteindelijk zelf maakte. Daarna werd er niet meer gescoord, waardoor de 2-2 op het scorebord bleef staan.


Karakteristieken

Ajax - Slavia Praag 2-2
3’ Vertonghen 1-0
14’ Cerný 1-1
40’ Jarolím 1-2
90’ Suárez 2-2 (pen)

Toeschouwers: 30.324
Scheidsrechter: Kaldma (Est)
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Gele kaart: Suárez, Anita (Ajax), Suchý, Divis (Slavia Praag)

Opstellingen

Ajax: Vermeer, van der Wiel, Oleguer, Vermaelen, de Jong, Anita, Sulejmani, Vertonghen, Suárez, Cvitanich (Leonardo/75), Emanuelson (Blind/46)

Slavia Praag: Divis, Hubácek, Brabec, Suchý, Tavares, Krajcík, Belaid, Jarolím, Cerný (Cissé/89), Senkerik (Smicer/82), Janda (72/Ivana)

Uitslag Portsmouth FC - SC Heerenveen

SC Heerenveen heeft het laatste UEFA Cup-duel uit tegen Portsmouth FC met 3-0 verloren. Peter Crouch scoorde kort voor rust twee doelpunten, waarna Hreiðarsson in blessuretijd de 3-0 aantekende. De Friezen zijn hierdoor laatste geworden in hun groep.

Met Brian Vandenbussche op doel begon Heerenveen goed aan het uitduel met Portsmouth. Na enkele minuten waren er al kansen voor Paulo Henrique en Roy Beerens, maar zij kregen de bal er mede door het in de weg staan van de paal niet in. De eerste kans voor de Engelse ploeg kwam na zeven minuten spelen toen Traoré aan de linkerkant goed doorging en Crouch voor het doel bediende, maar de spits miste. Gelijk daarna was er weer een kans voor Crouch, maar hij raakte de lat. In de nastoot ging de bal er wederom niet in.

Na een minuut of tien spelen schakelde Portsmouth over op het spelen van lange ballen naar de spitsen, waardoor het zo nu en dan gevaarlijk voor het Heerenveen-doel werd. Onder andere Crouch kon binnenkoppen, maar Vandenbussche redde knap. Ook Kanu stuitte halverwege de eerst helft op de Belgische doelman. Na het uitvallen van aanvoerder Breuer probeerde Heerenveen na een half uur meer aanvallend te spelen door Smárason in te brengen.

In de het verdere verloop van de eerste helft kregen zowel Portsmouth als Heerenveen mogelijkheden. Een goede kans was nog voor Crouch, maar hij had wederom zijn vizier niet op scherp staan. Een vrijetrap van Mvuemba spatte nog uiteen op de vuisten van de keeper. Vijf minuten voor rust was het dan toch 1-0 als Crouch een voorzet van Wilson binnen weet te knikken. Twee minuten later werd het na goed voorbereidend werk van Kanu 2-0 door wederom Crouch.

De eerste mogelijkheid van de tweede helft was meteen weer voor Portsmouth, maar de bal ging ver over. Het spel in de tweede helft golfde op en neer met de Engelse ploeg als bovenliggende partij, maar tot echte kansen kwam het niet, te meer omdat Paulo Henrique het vizier niet op scherp had staan.

Heerenveen weet zowaar wat druk te zetten op Portsmouth en voor Elyounoussi leverde dit een grote kans op na een steekbal, maar hij schoot naast. Een voorzet van Mvuemba wordt even later van de lijn gebokst door Vandenbussche. Heerenveen kon de Engelsen wat onder druk houden, maar tot kansen kwam het niet.

Aan de andere kant kwam een voorzet van Portsmouth op het achterhoofd van Svec, waardoor Vandenbussche nog reddend op moest treden. Even later wilde Crouch de 3-0 nog binnenkoppen, maar hij stuitte op de verdediging van Heerenveen. Vijf minuten voor tijd kregen de Engelsen nog een vrije trap, maar Mvuemba schoot in het zijnet. In blessuretijd kopte Hreiðarsson nog een vrije trap binnen, 3-0.


Karakteristieken

Portsmouth Football Club - SC Heerenveen 3-0
40’ Crouch 1-0
42’ Crouch 2-0
90+1' Hreiðarsson 3-0

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Hawrilla (Slw)
Stadion: Fratton Park
Gele kaart: Väyrynen (SC Heerenveen)

Opstellingen

Portsmouth Football Club: Ashdown, Wilson, Pamarot, Hreiðarsson, Belhadj, Mvuemba, Bouba Diop (Davis/84), Hughes, Traoré (Little/62), Crouch, Kanu

SC Heerenveen: Vandenbussche, Popov, Breuer (Smárason/30), Dingsdag, Bak Nielsen, Väyrynen, Grindheim (Janmaat/84), Svec, Beerens (Elyounoussi/46), Sibon, Paulo Henrique

Derde testdag 17-12-2008

Sebastian Vettel heeft op de laatse testdag in Jerez de snelste tijd gereden. De Duitser kwam voor zijn nieuwe werkgever Red Bull tot een tijd van 1:16.617 en reed 107 ronden. Op het Autodromo Internacional do Algarve was Pedro de la Rosa de snelste. Hij kwam tot 1:28.993 en 74 ronden.

"We hebben een probleemloze test gehad en erg veel kilometers gemaakt voor het einde van het jaar", zei Vettel. "We hebben alles gedaan wat we konden doen en hopelijk hebben we volgend jaar een auto die sterk genoeg is om de grote jongens uit te dagen."

Vettel bleef Buemi voor die in Jerez de afgelopen weken de snelste was. Achter het Red Bull-duo volgden de BMW Sauber-coureurs die de nieuwe Aerodynamica en KERS testten. Williams-coureur Kazuki Nakajima sloot de rij, maar reed wel 131 ronden.

In de Portugese Algarve was De la Rosa wederom de snelste voor McLaren. Hij testte de nieuwe voorvleugel en KERS. Luca Badoer hield zich voor Ferrari bezig met de banden en verschillende afstellingen van de auto.

Vandaag was de laatste testdag van het kalenderjaar 2008 in de Formule 1. In januari 2009 zal er verder getest worden door de teams.

Jerez:

#Rijder Team Tijd Ronden
1 S. Vettel Red Bull 1:16.617 107
2 S. Buemi Red Bull 1:16.988 92
3 R. Kubica BMW Sauber1:19.013 100
4 C. Klien BMW Sauber1:19.066 38
5 K. Nakajima Williams 1:19.341 131

Autodromo Internacional do Algarve:

#Rijder Team Tijd Ronden
1 P. de la Rosa McLaren 1:28.993 74
2 L. Badoer Ferrari 1:30.163 75

Ongecensureerde kerstwensen van SEGA

Afgelopen weekend toonden we jullie de kerstwensen van SEGA in de vorm van hun gecensureerde Madworld-trailer. Omdat jullie tere, op en top Nederlandse, kinderzieltjes geen censuur aan kunnen: hieronder de ongecensureerde variant! Nu kunnen jullie met eigen ogen zien hoe het eruit ziet als je iemand in cartoonvorm door de schredder haalt! Madworld moet maart 2009 exclusief uitkomen op de Wii.

Nog steeds weinig animo ov-chipkaart Rotterdam

De animo voor de ov-chipkaart is nauwelijks toegenomen sinds de aankondiging van het definitieve einde van de strippenkaart in de Rotterdamse metro. Volgens Pedro Peters, directeur van de RET, ligt het aantal mensen dat de oplaadbare pas gebruikt nog steeds op 35 procent. Dat houdt in dat maar 1 op de 3 mensen met de ov-chipkaart reist.

Tijdens de presentatie van de campagne die het gebruik van de ov-chipkaart moet bevorderen lichtte Peters toe: "Het aandeel is vanaf oktober niet gedaald, maar neemt ook nog niet toe. Wij verwachten dat dat in januari gaat gebeuren." Het gebruik van de pas zal volgens hem stijgen door het gratis reizen voor 65-plussers dat per 1 januari wordt ingevoerd. Hij rekent hardop: "Dat betekent 55.000 mensen extra." Tevens krijgen de gebruikers van de ov-chipkaart gedurende de hele maand januari een introductiekorting van 35 procent op de gemaakte kilometers. "Daarmee zijn de mensen goedkoper uit dan met de strippenkaart." Zo prijst Peters aan.

Peters geeft toe dat de RET de komende weken een pittige klus te wachten staat: "Het aantal gebruikers moet fors omhoog. Dat weten we, maar dat zal ook lukken omdat de invoering van de ov-chipkaart nu onherroepelijk is." Hij kondigde ook aan dat de 3000 medewerkers van de RET een training zullen krijgen in het gebruik van de kaart. Zij zullen massaal aanwezig zijn op de metrostations om reizigers te helpen. De gele strippenkaartautomaten zullen gaan verdwijnen vanaf 1 januari en de strippenkaart is dan alleen nog bij de loketten te koop. De toegangspoortjes zullen vanaf half januari gesloten gaan worden tot op 29 januari het laatste poortje dicht gaat.

De ongeveer 80.000 Rotterdamse studenten zullen eind januari allemaal een ov-chipkaart hebben volgens Peters. De rest van studerend Nederland, waaronder de honderdduizenden die buiten de Maasstad hun studie volgen, zal het pasje later krijgen. Binnen vier tot vijf maanden zou deze operatie voltooid moeten zijn. Ook aan de buspassagiers is gedacht: voor de 2500 dagelijkse reizigers met de bus wordt een speciale overstapkaart geïntroduceerd. Hiermee kan het dubbele opstaptarief worden teruggevraagd bij de RET.

 Met dank aan DJMO voor het herschrijven en submitten

[NHL] Hurricanes verslaan Canadiens

De Carolina Hurricanes hebben hun uitwedstrijd tegen de Montréal Canadiens gewonnen met 3-2, mede dankzij twee powerplay-goals van center Eric Staal. Carolina was slordig in de powerplay, maar kregen maar liefst elf keer de kans door een overtreding van de Canadiens.

"We startten niet zo goed als we zouden willen wat betreft de powerplay", zei assistent-coach en voormalig Hurricanes-speler Ron Francis. "Uiteindelijk scoorden we wat goals die niet bepaald mooi waren, maar aan het einde waren het er toch drie en wonnen we de wedstrijd. Dat is uiteindelijk wat telt."

Joe Corvo maakte de derde powerplay-goal voor de Hurricanes en Sergei Samsonov had twee assists. Goalie Cam Ward maakte 22 reddingen, inclusief een 1-op-1-kans in de laatste tien seconden van Alex Kovalev. "Voor het grootste deel hadden wij een man-meer-situatie dus zij kregen niet veel kansen tot aan de derde periode. Het is mijn werk om met die redding te komen als er nog tien seconden te gaan is, en ik ben blij dat het is gelukt", liet Ward weten.

De Canadiens kregen maar liefst elf van de eerste twaalf straffen in deze wedstrijd. "De meesten straffen waren voor haken en struikelpogingen met de stick, dus dan kan een scheidsrechter weinig anders doen dan een straf uitdelen", vertelde Staal. Canadiens-coach Guy Carbonneau leek het er niet mee eens, maar wilde er niet veel over kwijt: "Ik wil er niet echt over praten. Jullie hebben de wedstrijd gezien. Je mag er over schrijven of zeggen wat je wil, maar ik zeg liever niets."

De goals aan de kant van de Canadiens waren voor Guillaume Latendresse en Alexei Kovalev. Kovalev had al 19 wedstrijden niet gescoord. "Het is leuk om eindelijk weer eens te scoren, maar het was nog leuker geweest als we daarmee hadden gewonnen." Verder werd er in de tweede periode nog een goal van de Canadiens afgekeurd omdat Andrei Markov's stick boven de lat uitkwam.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Carolina HurricanesMontréal Canadiens3-2
New York IslandersWashington Capitals4-5 (OT)
Philadelphia FlyersColorado Avalanche5-2
Toronto Maple LeafsNew Jersey Devils3-2 (SO)
Ottawa SenatorsAtlanta Thrashers1-4
St. Louis BluesCalgary Flames3-6
Dallas StarsPhoenix Coyotes2-1 (OT)
Edmonton OilersChicago Blackhawks2-9
Anaheim DucksNew York Rangers1-3

[DC] Nederland - Argentinië op gravel

Het Nederlands Davis Cup-team speelt zijn eerste wedstrijd in Buenos Aires. Dit liet gastheer Argentinië woensdag weten. Men koos in het Zuid-Amerikaanse land voor Estadio Mary Teran Weiss, waar 14.000 toeschouwers in kunnen. Daarnaast zullen de partijen op gravel gespeeld worden.

In 2008 speelde Nederland in de Europees/Afrikaanse zone. Uiteindelijk wist men via Macedonië een promotie-/degradatieduel tegen Zuid-Korea af te dwingen. Deze wedstrijd werd in september in Apeldoorn gespeeld, dat Oranje uiteindelijk met 3-2 wist te winnen.

De Argentijnse ploeg stond vorige maand nog in de finale van de Davis Cup. Zij namen het toen op tegen Spanje, maar verloren uiteindelijk met 3-1.

De Davis Cup-wedstrijd tussen Argentinië en Nederland wordt van 6 tot en met 8 maart gespeeld. Het is overigens de eerste keer in de historie van dit toernooi dat de twee landen elkaar treffen.

McClaren weet ook niets van interesse Elia

Na voorzitter Joop Munsterman zegt ook FC Twente-trainer Steve McClaren niets af te weten van de interesse van Ajax in Eljero Elia. Dat meldt TC Tubantia. De Engelse trainer zei dat vanuit Parijs, waar FC Twente donderdagavond het laatste groepsduel in de UEFA Cup tegen Paris Saint-Germain speelt.

McClaren heeft alle spelers tot zijn beschikking, dus ook Eljero Elia. De rappe buitenspeler raakte afgelopen weekend geblesseerd tegen FC Groningen, maar is dus wedstrijdfit. Of hij donderdag ook speelt, is nog niet bekend.

Elia wordt de laatste week in verband gebracht met Ajax. Coach Marco van Basten zou toestemming hebben gekregen van Twente om met hem te praten, maar de club zegt dus van niets te weten.

Klink stelt kroegbazen alweer teleur

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) oogstte vanmiddag teleurgestelde reacties onder kroegbazen met zijn weigering cafés die zeggen te lijden onder het rookverbod te hulp te schieten. Na de klachten op een rijtje te hebben gezet, concludeerde de minister dat voor compensatie van omzetverlies of voor uitzonderingen voor kleine cafés geen aanleiding bestaat.

Volgens hem is het niet zo bepaalde delen van de horeca onredelijk veel harder worden getroffen door het verbod dan andere. De branche klaagt dat vooral kleine cafés, die moeilijk een rookruimte kunnen inrichten, klanten zien weglopen.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bleef bij deze klacht. Klinks belofte dat hij bij gemeenten zal aandringen om soepel met vergunningen voor rookruimtes om te gaan, zegt de brancheorganisatie niet veel. "Er is echt veel meer nodig om deze groep tegemoet te komen. Onderzoeken geven aan dat sommige groepen hard worden getroffen, maar met die conclusies doet de minister niets."

Onderzoek dat TNS NIPO voor Klink heeft gedaan, wijst wel uit dat kleinere cafés vaker een daling van de omzet melden dan grotere. Of een kroeg een rookruimte heeft, is niet van invloed op de omzet. Voor de minister zijn de verschillen te weinigzeggend om in actie te komen.

Klink heeft bij gemeenten ook na laten vragen of ze last hadden van het rookverbod. De meesten meldden geen problemen, maar als die er wel waren ging het om geluidsoverlast of rommel om straat. De politie meldt enige toename van overlast door het rookverbod, maar dit verschilt sterk per plaats.

Blessure Salcido valt mee

Het heeft er alle schijn van dat de blessure van Carlos Salcido meevalt. De verdediger van PSV gleed tijdens de training van dinsdag weg en kon het veld daarna niet meer op eigen kracht verlaten. Een onderzoek in het ziekenhuis heeft inmiddels uitgewezen dat er geen afwijkingen in de liesstreek zijn.

Toch is het nog niet zeker of Salcido dit weekend, tijdens het duel tegen Feyenoord, in actie kan komen. De Mexicaan had al minder pijn, maar men wil geen risico lopen. Donderdag zal de speler zich op De Herdgang melden, waarna gekeken wordt hoe het herstel eruit zal gaan zien.

De medische staf van PSV houdt de situatie van Salcido van dag tot dag in de gaten.

Minder reclame publieke tv Frankrijk

De Franse Nationale Vergadering heeft vandaag de omstreden nieuwe omroepwet aangenomen, die president Nicolas Sarkozy had ingebracht. Volgens de wet mag de president de baas van de publieke omroep benoemen. Ook wordt de reclame op de publieke omroep na acht uur 's avonds afgeschaft.

De socialistische oppositie hekelde de wet als stap terug naar een ver verleden, toen de regering nog de inhoud van nieuwsuitzendingen beïnvloedde.

Sarkozy zegt dat het hem te doen is om verbetering van de kwaliteit. De maatregel komt ten goede aan de commerciële zenders, die een groter deel van de reclamebudgetten van bedrijven zullen krijgen. Sarkozy is nauw bevriend met Martin Bouygues, de baas van de grootste commerciële zender TF1.

  (foto: ANP)

'De Jong langer bij HSV'

De verwachting is dat Nigel de Jong zijn huidige contract met Hamburger SV zal verlengen. De verdediger van de ploeg uit de Bundesliga zou namelijk op het punt staan om een nieuwe verbintenis te tekenen. Dit maakte Dietmar Beiersdorfer, technisch directeur van de Duitsers, bekend.

De huidige overeenkomst tussen De Jong en Hamburger SV loopt nog tot 2010 door. Hierin staat ook nog dat de verdediger voor een bedrag van twee miljoen euro naar een andere club kan verhuizen.

Op dit moment staat De Jong nog aan de zijlijn. Een blessure aan zijn knie is hier de oorzaak van.

'Twee tot zes jaar geen Tour voor Kohl en Riccò'

Er bestaat een kans dat Riccardo Riccó en Bernhard Kohl de komende jaren niet meer aan de Tour de France mogen deelnemen. Het duo moet zich donderdag bij het Franse antidopinagentschap (AFLD) verantwoorden voor hun positieve tests tijdens de editie van dit jaar.

De Franse dopingwetten schrijven voor dat renners een schorsing van minimaal twee tot maximaal zes jaar kunnen krijgen. In die periode mogen zij niet aan koersen deelnemen, die op Frans grondgebied worden verreden. Binnen een aantal weken wordt de uitspraak verwacht.

Begin volgend jaar ondergaan Leonardo Piepoli en Stefan Schumacher hetzelfde lot, aangezien ook zij betrapt werden op het gebruik van verboden middelen.

Contador blij met route Vuelta a España

Alberto Contador is in zijn nopjes met het parkoers van de Vuelta a Espanña van 2009. De route van de Ronde van Spanje werd vandaag openbaar gemaakt. In 2007 schreef hij de etappekoers in zijn geboorteland op zijn naam.

"De route is uitzonderlijk geschikt voor mij. Als ik zo naar het routekaartje kijk, begint het al aardig te kriebelen," was de de eerste reactie van Contador, die voor Astana rijdt. Toch is het nog niet zeker of de renner in Spanje zal starten. De Spanjaard beslist pas na afloop van de Tour de France, wat zijn hoofddoel van het nieuwe wielerseizoen is.

Ferrari ruilt Massa niet voor Hamilton

Scuderia Ferrari zal Lewis Hamilton nooit de plaats van Felipe Massa in laten nemen. Dit liet de president van de autofabrikant, Luca di Montezemolo, tijdens de kerstborrel weten. De Brit, die voor McLaren-Mercedes rijdt, won afgelopen seizoen de wereldtitel.

"Hamilton is een geweldige coureur. In zijn eerste jaar werd hij bijna kampioen en in zijn tweede jaar won hij de titel. Maar met alle respect, ik zou hem nooit willen ruilen voor Felipe Massa," liet Di Montezemolo tijdens het samenzijn weten. "Dat Massa dit jaar geen wereldkampioen is geworden, komt door ons, niet door hem."

Jongen schiet ouders neer om Halo 3 verbod

Gamen maakt meer kapot dan je lief is. Althans, dat geldt voor een 17-jarige gamer uit Ohio, Verenigde Staten. Die werd zo boos toen zijn ouders hem zijn favoriete computerspel afpakten, dat hij ze door het hoofd schoot. Zijn moeder was op slag dood, zijn vader overleefde de schoten.

De jongen was stiekem uit het huis geslopen om Halo 3 te kopen. Zijn ouders kwamen daar echter achter, waarna de vader het spel afpakte. Hij legde het vervolgens in een kluis. De jongen wist daarin te komen en vond ook meteen het wapen dat in de kluis lag.

Volgens de advocaten van de jongen zat hij al ruim een jaar ziek thuis, zijn enige vermaak waren de computerspellen en televisie.

[Fotoreportage] Miljonair Fair 2008

Fuck de kredietcrisis. Dat lijkt het motto van de Miljonair Fair. De zevende editie stond in het teken van Pamela Anderson en Hans Klok die samen de beurs voor de rijken openden.

Het hoogtepunt van de openingsavond van de Miljonair Fair wordt door menigeen als dieptepunt gezien. Pamela Anderson (41) was dé naam die de organisatie had aangetrokken om deze zevende editie te openen, maar ze krijgt er in diverse media van langs.

FOK!fotografe Mirjam Ravensbergen was er samen met FOK!tv bij. Bekijk hier alvast de fotoreportage over de Miljonair Fair 2008. Het FOK!tv item, dat over 'tieten & de creditcrisis' gaat verschijnt later deze week op de Frontpage!

 

Heksenjacht in Wales in Coven

Het klinkt als zo'n Nigeriaanse scam, je krijgt een bericht dat je de enige erfgenaam bent van een rijke oudtante waar je nog nooit van gehoord hebt, en je moet snel reageren anders gaat de hele zaak niet door. In Coven overkomt de hoofdpersoon van het verhaal dat. Ze moet voor zaken toevallig toch in de buurt van het notariskantoor zijn en besluit er dan maar even langs te gaan. De oudtante blijkt echt, de erfenis ook. Tijdens haar verblijf in het dorp Castle Avon ontdekt ze dat daar in het verleden heksenjachten hebben plaatsgevonden...

Coven is na Rhiannon het tweede spel van Arberth Studios. Noel Bruton, developer van het driekoppige ontwikkelaarsteam legt uit dat ze van de feedback van spelers en reviewers van dat spel veel geleerd hebben: "There was so much that people loved about 'Rhiannon' - and some aspects where they asked us to improve next time. So in 'Coven', navigation is slicker and more precise, along with a new "Where Am I" feature and shortcuts to distant locations. Scene panning is used where it fits. There will be an ingenious way of recording player progress and delivering gameplay hints. Graphics are more animated. But we're sticking to our preferred model of the player acting alone, in the first person - and story and puzzles still come first. Even with such a tragic story, player enjoyment is crucial. There's fun to be had here too."

Er is nog geen publisher gevonden en ook een releasedatum is niet bekend.

Master Chief op één op Xbox Live

Major Nelson heeft op zijn blog de wekelijkse statistieken bekend gemaakt van Xbox LIVE van week 50.

Halo 3 staat, net als vorige week, op nummer één en laat daarmee Call of Duty: World at War en Call of Duty 4 achter zich. Left 4 Dead doet het ook niet slecht en staat op de zesde plaats.

Super Street Fighter II Turbo HD Remix is de meest verkochte arcade game van week 50 en Halo 2 is nog steeds de meest gespeelde "Xbox Original" titel.

Klik HIER voor het complete lijstje.


Hoelang zal Halo 3 nog de meest gespeelde game blijven op Xbox Live?

'Tatjana Nederlands beste Playmate'

Ruim drieduizend FOK!kers stemden bij de verkiezing van de 'Beste Nederlandse Playmate aller tijden'. Met ruime voorsprong op de nummer twee is Tatjana Simic gekozen als 'Beste Nederlandse Playmate'. Katja schuurman werd tweede.

De blonde kalenderbabe en actrice werd wereldberoemd in Nederland met haar rol in de TV-serie Flodder. De uitroep 'Buurman, wat doet u nu?!' komt uit een scene die haar populariteit wellicht flink heeft geholpen. Tatjana kreeg bijna 40 procent van alle stemmen, Katja haalde nog geen 20 procent en de overige kandidaten bleven onder de tien procent steken.

Uitgever verbood 'Wilders in Lijkzak'

Het leek Altan Erdogan een fantastische cover: Wilders in een lijkzak. De nieuwe hoofdredacteur wilde daarmee inspelen op Fitna, de film van Wilders. Erdogan wilde hiermee zeggen dat Wilders zijn eigen graf groef.

De directeur van Sanoma, uitgever van onder meer de Revu, Playboy en Grasduinen, was echter not amused. En hoewel Erdogan zijn keuze verdedigde dat de zak niet dicht was en Wilders nog leefde was Sanoma niet over te halen. De uitgever was bang dat kwaadwillende op gedachten gebracht konden worden. Waarom Revu de cover nu wel in de kersteditie mag plaatsen is niet bekend.  

Wilders

De verboden cover (bron: Revu, kersteditie)

Obama Persoon van het Jaar 2008

Het Amerikaanse weekblad Time heeft de toekomstige president Barack Obama uitgeroepen tot Persoon van het Jaar 2008.

Time memoreert wat Obama gepresteerd heeft: Hij is er ondanks een grappige naam in geslaagd tot 44e president van de VS gekozen te worden. Hij heeft zijn gebrek aan ervaring overwonnen. Hij heeft andere, ervaren kandidaten verslagen, zoals Hillary Clinton en John McCain. En hij is erin geslaagd de raciale tegenstellingen in de VS te overbruggen.

  (foto: ANP)

[Upd] NRC-redacteur huilend bij Wilders

Het is een pikante passage voor mediawatchers in het kerstnummer van HP/De Tijd, dat vanaf vandaag in de schappen van de kiosk ligt. Het weekblad interviewde de alom aanwezige Geert Wilders, net terug van een tournee door Israël, voor een terugblik op het jaar en vroeg hem onder meer naar zijn verhouding met de media. Het integrale antwoord, bij wijze van voorpublicatie:

'Verschrikkelijk, al die journalisten in Nederland. In de Belgische krant De Standaard stond bijvoorbeeld een groot, onderbouwd artikel over hoe de moslimterroristen in de hotels in Mumbai de moslims scheidden van de niet-moslims. Maar de Nederlandse pers negeert dat. De journalisten hier zijn zo dubbelhartig.

'Ik heb daar een persoonlijk voorbeeld van. Ja, misschien moet ik u dat gewoon vertellen. Onlangs schreef een collega van u in een krant een column waarin op scherpe toon werd verklaard dat ik burgers tegen elkaar zou opzetten, haat zou zaaien en bovendien hypocriet zou zijn. De schrijver in kwestie was niet een van de minsten. Maar diezelfde persoon zat drie maanden eerder nog met tranen in zijn ogen bij mij hier op de werkkamer, omdat zijn zoontje bij hem thuis door de politie van zijn bed was gelicht.

'Om zeven uur 's ochtends, de hele straat was afgezet. Die jongen had mij met de dood bedreigd, telefonisch, via het nummer dat hij van zijn vader had. Die journalist smeekte me of ik alsjeblieft de aangifte tegen zijn zoon wilde intrekken. Dat heb ik niet gedaan.

'Diezelfde man maakt mij vervolgens in een column uit voor hypocriet en scheldt me uit voor rotte vis. Ik krijg daar nu nog kippenvel van. Moet ik zijn naam noemen? Ja, ik zal het maar doen. Het gaat om Frank Vermeulen, chef van de politieke redactie van NRC Handelsblad (sinds september dit jaar is Vermeulen redacteur op de redactie Opinie & Debat).'

Volgens goed journalistiek gebruik heeft het weekblad de NRC-redacteur om wederhoor gevraagd. Die liet HP/De Tijd in eerste instantie weten: 'Ik zou nog maar eens goed nadenken voor u de beschuldigingen van de heer Wilders afdrukt'. Nadat hij het interview voor publicatie had gelezen, gaf de NRC-redacteur nog een korte reactie: 'De heer Wilders overdrijft een beetje'.

UPDATE 16:20
Inmiddels heeft de hoofdredactie van het NRC op basis van bovenstaande feiten besloten dat Frank Vermeulen geen politieke columns meer voor de krant mag schrijven.

"De hoofdredactie heeft besloten de politieke column en het PolitBlog van redacteur Frank Vermeulen te beëindigen. Een zaak die begon als een particuliere kwestie tussen hem en een lid van de Tweede Kamer – over wie hij als columnist vrijuit moet kunnen schrijven - is een belemmering geworden voor zijn professionele functioneren. Wij betreuren dit", schrijft de krant. 

32 jaar cel voor mislukte aanslagen Londen en Glasgow

Een rechtbank in Londen heeft vandaag een Irakese arts veroordeeld tot 32 jaar cel wegens zijn poging vorig jaar honderden mensen te vermoorden in Londen en Glasgow.

De 29-jarige Bilal Abdulla probeerde vorig jaar juni met twee auto's beladen met gastanks, benzine en spijkers een aanslag te plegen op een nachtclub in de Britse hoofdstad en op het vliegveld van Glasgow. Beide aanslagen mislukten.

Abdulla's compagnon, Kafeel Ahmed, raakte gewond toen ze met een jeep volgeladen met benzine en spijkers de hal van de luchthaven binnenreden en de auto in brand vloog. Kafeel overleed aan zijn verwondingen en Abdulla werd gearresteerd.

De terroristen wilden volgens de openbaar aanklager met hun daad het Britse volk straffen wegens zijn rol in Afghanistan en Irak. De arts ontkende de beschuldigingen en zei dat hij juist van Engeland hield. Een medebeklaagde, een Jordaanse neuroloog, werd vrijgesproken.

Kakofonie van kriebelhoest in mijn 'H&M-ondergoed'

‘Vogeltje wat zing je vroeg, is de dag niet lang genoeg.’ Tering! Daar heeft mijn wekker gelijk in. Vol goede moed had ik enkele uren eerder mijn wekker gezet. Half 5! Ik besloot in een split second dat ik die samenvatting ook wel in de trein zou kunnen lezen en draaide me om. Een anderhalf uur later fluisterde het duiveltje op mijn schouder me in dat ik voor de herkansing moest gaan. Gelukkig werd op dat moment het engeltje op mijn schouder ook wakker en kotste het duiveltje van mijn schouder. Na ‘Axe’ vervloekt te hebben voor het het feit dat de 'energy-douchegel' mij geen energy gaf, deed ik een poging tot het zetten van een kop koffie. Helaas dacht de hoeveelheid Kanis daar anders over dan Gunnink. Wat een ellende! Nu moest ik het doen met het slootwater van de Kiosk met hun sadistische ‘heerlijk genieten’ bekertjes. Na het maken van mijn tentamen besloot ik een klachtenbrief op te stellen gericht aan de Kiosk.

'Vrijwilligers voedselbank plunderen kerstpakketten'

Medewerkers van verscheidene voedselbanken in Nederland hebben kerstpakketten die speciaal door het blad Linda ter beschikking waren gesteld geplunderd.

Het blad van Linda de Mol stelde samen met verscheidene winkels een kerstpakket samen voor mensen die van minder dan 250 euro per maand moeten rondkomen. Deze 'Linda' pakketten worden uitgedeeld via de voedselbank.

In totaal werden er 14.000 pakketten samengesteld waarvan er 2000 door de redactie persoonlijk ingepakt werden. De goederen voor de overige 12.000 pakketten werd naar voedselbanken in heel Nederland gestuurd. 

Na verstrekking door de voedselbanken blijkt dat merendeel van de pakketten onvolledig zijn en dat er goederen inzitten die er helemaal niet in horen te zitten. Zo kregen mensen uit Harderberg een pakket met een zakje chips, een haarknipje en een CD voor MSDOS / Windows in een vergeeld boekje met volledig Engelse tekst. 

In een persbericht verklaart het blad Linda. vandaag dat deze, en andere artikelen die niet oorspronkelijk in het pakket horen, niet door Linda. en haar partners zijn verstrekt. Deze moeten dus door de inpakkers van de pakketten bij de voedselbanken zelf zijn toegevoegd.

Dudek: "Ik ben voor Lech Poznan"

Lech Poznan kan in de laatste poulewedstrijd van het UEFA Cup-toernooi tegen Feyenoord rekenen op de steun van een opvallende supporter. Jurek Dudek, voormalig doelman van Feyenoord, hoopt dat de Poolse club wint van de Rotterdammers.

Dudek, momenteel reserve-doelman bij Real Madrid, laat weten via de site van de UEFA: "Ik ben supporter van Lech als ze spelen tegen mijn voormalige club Feyenoord, die ik ook nog steeds lief heb." De keeper legt uit hoe Lech het aan moet pakken: "Feyenoord is momenteel kwetsbaar dus moet Lech vanaf het begin aanvallen en proberen zo snel mogelijk te scoren.

Tegenwoordig volgt Dudek, die in 1999 kampioen werd met Feyenoord, nog altijd de verrichtingen van de Stadionclub. Met zijn Nederlandse teamgenoten praat hij nog regelmatig over zijn oude club: "Ze hebben een zeer goede mix van ervaren spelers en grote talenten, maar het lijkt niet te werken en ik heb geen idee waarom niet." Dudek is van mening dat Feyenoord geen topclub meer is: "Feyenoord kan niet meer zeggen dat ze bij de grote drie van Nederland horen. Ze worden met regelmaat geklopt door bescheiden clubs."

'Wielaert weer in beeld bij Ajax'

Rob Wielaert kan wederom op de interesse van Ajax rekenen. Afgelopen zomer stond de verdediger ook al in de belangstelling van de Amsterdammers. De transfer vond toen niet plaats, omdat Ajax de vijf miljoen teveel vond die FC Twente voor hun speler vroeg.

Wielaert staat op het punt om zijn contract te verlengen bij de Tukkers. Zijn huidige contract zou eind dit seizoen aflopen. In het nieuwe contract, wat tot medio 2011 zal lopen, zou een gelimiteerde transfersom van drie miljoen opgenomen zijn. Daardoor zou het voor Ajax nu wel interessant zijn om Wielaert over te nemen.

Overigens is Wielaert niet de enige speler van FC Twente waar Ajax interesse in heeft. De Amsterdammers hebben afgelopen week al een gesprek gevoerd met Eljero Elia.

14-jarig meisje bijt vader

De politie van Brabant Zuid-Oost heeft gisteravond een opmerkelijke aanhouding verricht. Zo rond kwart over negen 's avonds arresteerde ze een 14-jarig meisje uit het plaatsje Son. In de ouderlijke woning zou ze haar 48-jarige vader hebben gebeten.

Naast het bijten zou ze ook gedreigd hebben een keukenmes te pakken om haar vader neer te steken. De politie gaf hiervoor een nogal logische verklaring: "de vader en dochter hadden ruzie". Het 14-jarige meisje zou zelf de politie hebben gewaarschuwd, waarna ze is ingesloten op het politiebureau. 

Routeschema 64e Ronde van Spanje bekend

De Ronde van Spanje laat volgend jaar de Pyreneeën links liggen. Dat blijkt uit het routeschema dat vandaag werd gepresenteerd in Madrid.

Zoals al langer bekend was, start de Vuelta in Assen waar op het TT-circuit de proloog (4,5 km) wordt verreden. Daarna volgen etappes van Assen naar Emmen, van Zutphen naar Venlo en van Venlo naar Luik.

De Ronde van Spanje duurt van 29 augustus tot en met 20 september.

Routeschema

29 augustus: 1e etappe, Assen-Assen (individuele tijdrit, 4,5 km).

30 augustus: 2e etappe, Assen-Emmen (202 km).

31 augustus: 3e etappe, Zutphen-Venlo (185 km).

1 september: 4e etappe, Venlo-Luik (224 km).

2 september: rustdag.

3 september: 5e etappe, Tarragona-Vinaroz (174 km).

4 september: 6e etappe, Xativa-Xativa (186 km).

5 september: 7e etappe, Valencia-Valencia (individuele tijdrit, 30 km).

6 september: 8e etappe, Alzira-Alto de Aitana (206 km).

7 september: 9e etappe, Alcoy-Xorret de Cati (186 km).

8 september: 10e etappe, Alicante-Murcia (162 km).

9 september: 11e etappe, Murcia-Caravaca de la Cruz (191 km).

10 september: rustdag.

11 september: 12e etappe, Almeria-Alto de Velefique (174 km).

12 september: 13e etappe, Berja-Sierra Nevada (175 km).

13 september: 14e etappe, Granada-Sierra de La Pandera (157 km).

14 september: 15e etappe, Jaén-Cordoba (168 km).

15 september: 16e etappe, Cordoba-Puertollano (170 km).

16 september: 17e etappe, Ciudad Real-Talavera de la Reina (175 km).

17 september: 18e etappe, Talavera de la Reina-Avila (187 km).

18 september: 19e etappe, Avila-La Granja. Real Fabrica de Cristales (174 km).

19 september: 20e etappe, Toledo-Toledo (individuele tijdrit, 26 km).

20 september: 21e etappe, Rivas Vaciamadrid-Madrid (110 km).

Verbazing politiek over belastingen prostituees

CDA en ChristenUnie willen opheldering van het kabinet over de belastingregels voor prostituees. De christelijke partijen vragen zich af of het klopt dat hoeren 20 procent van hun loon belastingvrij krijgen uitbetaald.

De twee partijen spreken vandaag van een "zeer royale" regeling. CDA en ChristenUnie vinden het oneerlijk dat klassieke muzikanten hun podiumkleding niet van de belasting mogen aftrekken omdat zij deze ook buiten werktijd kunnen dragen.

Shell Pensioenfonds getroffen door Madoff-affaire

Het pensioenfonds van werknemers van olieconcern Shell lijdt mogelijk ook schade door de Madoff-affaire. Het fonds liet vandaag weten dat het een indirecte belegging heeft bij de Amerikaanse handelaar, die wordt beschuldigd van grootschalige beleggingsfraude. Het gaat daarbij om ongeveer 45 miljoen dollar (32 miljoen euro).

Shell Pensioenfonds voelde zich genoodzaakt met een verklaring naar buiten te komen naar aanleiding van uitspraken van beleggingsspecialist Michael Kraland, gisteravond in het tv-programma Nova. Kraland zei toen dat het pensioenfonds voor 1 miljard euro in fondsen van Bernard Madoff heeft geïnvesteerd.

Donkere wolken voor pensioenfonds Shell?  (foto: ANP)

Klink komt horeca niet tegemoet

Cafés die beweren omzetverlies te lijden door het huidige rookverbod hoeven niet op steun van minister Ab Klink (CDA) te rekenen. Klink, minister van Volksgezondheid, laat aan de Tweede Kamer weten dat hij niets ziet in tegemoetkomingen voor horecaondernemers, zelfs niet voor kleine cafés.

De minister heeft onderzoeksbureau TNS NIPO laten onderzoeken wat de gevolgen van het verbod zijn. Het onderzoek is uitgevoerd onder duizend horecabedrijven, daarvan zegt 62 procent omzetverlies te lijden. Opvallend is dat het omzetverlies relatief groter is bij de kleine ondernemer. Volgens de ondernemers is dat logisch, omdat een klein café meestal geen ruimte heeft om een rookruimte in te richten.

Klink gaat ook voor rechtvaardigheid. "Ik vind het oneerlijk en onacceptabel voor middelgrote horecagelegenheden als de kleinere bedrijven wel een financiële tegemoetkoming krijgen en zij niet", zo zegt hij in een verklaring. Tevens vindt hij dat gemeenten soepeler kunnen zijn bij het geven van vergunningen voor het inrichten van rookruimten.

Spore deautorisatieprogramma beschikbaar

De ingebakken DRM van Spore schoot bij aardig wat spelers in het verkeerde keelgat. Je zou het spel namelijk maar drie keer kunnen installeren, daarna was het over met de pret. Dit was echter een verkeerde interpretatie, je kon het spel namelijk op drie verschillende pc's installeren. Zolang de pc ongewijzigd bleef op hardwaregebied zou het spel zo vaak opnieuw geïnstalleerd kunnen worden als gewenst.

Desondanks heeft EA tsunami's van kritiek over zich heengekregen. Zo gaven Amazon-kopers het spel bewust negatieve recensies. Als reactie op die kritiek heeft EA toegezegd een tool beschikbaar te zullen stellen om pc's te deautoriseren, zodat het spel daarna weer op een andere pc geïnstalleerd kan worden.

Deze tool is vanaf nu te downloaden van de Spore-website. Hiermee kan iedere geautoriseerde pc deautoriseerd worden. Dit kan zelfs zonder Spore te deïnstalleren. Klik hier voor de pagina waar je de tool kan downloaden.

Mirror's Edge demo volledig speelbaar

Mirror's Edge is een first-person free running game, die helaas wat tegenvallende verkopen had. EA heeft nu ingezien dat het misschien nergens op sloeg om een demo maar gedeeltelijk beschikbaar te maken, en heeft de demo nu volledig speelbaar gemaakt. Voorheen was de time trial in de demo alleen speelbaar als je de game kocht en een code kreeg, nu is time trial sowieso speelbaar. Je kan gewoon elke willekeurige code invullen en daarna proberen een goede tijd neer te zetten. De game is het zeker waard om eens te proberen als je dat nog niet gedaan hebt.

Jochies gooien vuurwerk naar tankstation

De politie heeft gisteravond drie jongens aangehouden in het Gelderse Ochten. De pubers hadden zich opgesteld bij een tankstation aan de Cuneraweg, waar ze brandend vuurwerk naar benzinepompen en tankende klanten gooiden.

Wat de jongens niet wisten, is dat een van de tankende klanten een politieman in vrije tijd was. Hij alarmeerde de meldkamer nadat hij zag dat een paar brandende vuurwerkstukken op pompen terecht kwamen. De politie kon de jongens aanhouden toen zij met een auto het hazenpad wilden nemen. De zaak wordt erg serieus genomen door de politie, aangezien de kans op explosiegevaar zeer groot was. Daarnaast is het afsteken van vuurwerk pas toegestaan in de laatste dagen van het jaar.

Blind: "Eerste plaats gunstig voor vervolg"

Hoewel Ajax zich al heeft geplaatst voor de volgende ronde van de UEFA Cup, nemen de Amsterdammers de laatste groepswedstrijd tegen Slavia Praag zeer serieus.

Bij winst op de Tsjechen lonkt namelijk de groepswinst, iets wat de Amsterdammers een voordeel oplevert bij de loting voor de volgende ronde. "Nu we het eerste doel bereikt hebben, leggen we de lat hoger en willen we zo ver mogelijk komen," sprak technisch manager Danny Blind in De Telegraaf.

"Voor het vervolg van het toernooi is het gunstig als je eerste in de poule wordt. Dan krijg je een makkelijkere tegenstander. Dus is het belangrijk om te winnen."

Ajax heeft momenteel evenals Aston Villa en Hamburger SV zes punten uit drie duels behaald. HSV en Villa treffen elkaar vanavond in Duitsland.

Wilde achtervolging door Den Haag

Door verschillende wijken van Den Haag vond vanmorgen een wilde achtervolging plaats. De schade na de achtervolging bedroeg een gewonde bestuurder, vijf lichtgewonde politieagenten en vier beschadigde politieauto's. 

De oorzaak van de achtervolging was een 37-jarige Katwijker die door zijn rijgedrag de aandacht van de agenten trok, waarop de agenten besloten hem een stopteken te geven voor controle. De man gaf gehoor aan het teken en parkeerde zijn auto aan de Ouverturestraat in Den Haag. Terwijl de agenten het rijbewijs van de man controleerden, gaf deze gas en reed er vandoor, met een wilde achtervolging tot gevolg.

De automobilist deed erg zijn best om uit de handen van de agenten te blijven en paste allerlei trucjes toe. Zo doofde de man zijn autolichten, ontweek hij meerdere keren een autoblokkade en reed hij in op een politieagent. Alsof dit niet genoeg was negeerde de man ook eens stoplichten, reed hij tegen het verkeer in en ramde hij een politiewagen in de flank.

Uiteindelijk wist de politie de man tot stoppen te dwingen. De man is met behulp van politiehond Tarzan overmeesterd en gearresteerd.

Rat Verlegh Stadion naar ruim 20.000 plaatsen

Het Rat Verlegh Stadion van NAC Breda zal waarschijnlijk worden uitgebreid naar 20.404 plaatsen, ruim 3000 plaatsen meer dan de huidige capaciteit.

Via een persbericht maakte NAC dit bekend. Het college van Burgemeester en Wethouders van Breda heeft een voorstel ingediend die tot modernisering van het huidige stadion van NAC moet gaan leiden. Op 12 februari moet de gemeenteraad akkoord gaan met het voorstel. Door de modernisering en uitbreiding van het stadion kan NAC haar begroting verhogen van 13,4 miljoen euro naar 17 tot 20 miljoen euro.

Vijf hennepplanten toegestaan, grootte onbelangrijk

Het gerechtshof in Den Bosch heeft vandaag in een hoger beroep tegen een Udens echtpaar besloten dat thuistelers er vanuit mogen gaan dat ze maximaal vijf wietplanten mogen hebben. De grootte van de planten is hierbij niet van belang. Het hoger beroep tegen het echtpaar was aangespannen, omdat justitie duidelijkheid wilde.

In en om de woonwagen van het echtpaar trof de politie 6.712 gram hennep aan. Al deze hennep was afkomstig van vijf planten. Omdat het maximale bezit van hennep op dertig gram is vastgesteld, eiste justitie een boete van 350 euro. Het echtpaar werd vandaag vrijgesproken van de boete. De rechter oordeelde namelijk dat 'levend plantenmateriaal al snel de gewichtsgrens overtreft'.

Justitie in Den Bosch heeft laten weten niet blij te zijn met de uitspraak van de rechter. Een woordvoerster laat weten dat cassatie door justitie overwogen wordt.

PSP-4000 komt eind 2009, PSP2 komt pas later?

Sony heeft plannen om eind 2009 een nieuwe versie van de PSP op de markt te brengen die waarschijnlijk de PSP-3000, die dit jaar verscheen, moet gaan vervangen. Wat de 4000 allemaal zal gaan toevoegen is nog onbekend, waarschijnlijk zal het de lijn volgen van de 3000 met wat meer features en wellicht wat minder stroomverbruik. Op een opvolger voor de PSP moeten we nog langer wachten. Details over het apparaat zijn nog niet bekend, maar er gaan geruchten dat developers al wel bezig zijn met het ontwikkelen van games voor het apparaat.

Sony weigert uiteraard in te gaan op geruchten rond deze systemen. Het bedrijf zal nooit commentaar geven op geruchten en speculaties. Opvallend is wel dat deze plannen gelekt zouden zijn, aangezien David Reeves nog geen week geleden zei dat er geen plannen waren voor een opvolger voor de PSP.



Idee voor de PSP-4000?

Doe mij maar gewoon singleplayer!

Vroeger, toen Rossdale nog gewoon een klein mannetje was en achter zijn o zo gave 286 kroop speelde hij uren en uren achter elkaar hetzelfde simpele spelletje. Met zuivere finesse werd er voor gezorgd dat het door mij te besturen blokje pixels altijd beter was dan de door de PC bestuurde pixelmassa. Frustraties kwamen alleen voor wanneer je eens in een adventure vast liep of een PC-tegenstander echt te moeilijk werd. Een beetje oefenen of zoeken en je kwam al snel weer verder. Van 13-jarige grofgebekte met McDonalds volgevreten Amerikaanse schreeuwkoters hadden we toen nog geen last.

Schaatsers in oude pakken

De Nederlandse schaatsers zullen dit lopende seizoen afmaken in de oude pakken van Nike, de Swift Skin I. Nike zal, op verzoek van de KNSB en hoofdsponsor Aegon, de komende weken van dat model en van die stof extra pakken bijmaken.

Dit seizoen introduceerde Nike de Swift Skin II, maar het nieuwe pak leidde tot onvrede bij zowel de Nederlandse schaatsers als Aegon. De schaatsers vonden het pak te strak zitten en Aegon was ontevreden omdat de nationale driekleur op de pakken ontbrak.

FOK!sport Sfeerverslagen Contest

Aan het begin van het voetbalseizoen 2008/2009 deed FOK!sport een oproep aan de mensen, die eventueel een sfeerverslag wilden schrijven. In eerste instantie ging het wat stroef, maar inmiddels hebben dertien mensen een verslag geschreven. FOK!sport vond het tijd om deze mensen eens te belonen voor hun werk en heeft daarom de FOK!sport Sfeerverslagen Contest uitgeschreven.

Alle users, die een sfeerverslag hebben geschreven, maken namelijk kans op een prijs. In samenwerking met Sportstore gaat FOK!sport namelijk een waardebon van 25 euro weggeven.

Aan wie wordt deze prijs dan uitgereikt? Dat bepaal jij! Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om zijn/haar stem uit te brengen op het sfeerverslag, waarvan jij denkt dat die het beste is. De user met de meeste stemmen sleept de prijs en de bijbehorende eer in de wacht.

De wedstrijd loopt tot en met 20 december 20:00 uur en je kan in dit topic je stem uitbrengen.

Op wie kan ik mijn stem uitbrengen?

De wedstrijddag van Silenus
De wedstrijddag van Gatalin
De wedstrijddag van denthemen
De wedstrijddag van NanKing
De wedstrijddag van ruud_fr
De wedstrijddag van Isiolo
De wedstrijddag van Stofje
De wedstrijddag van Breach
De wedstrijddag van kevin6188
De wedstrijddag van Kopbal
De wedstrijddag van Prosac
De wedstrijddag van TJDoornbos
De wedstrijddag van Riro
De wedstrijddag van numero_uno
De wedstrijddag van RayMania
De wedstrijddag van Isiolo II
De wedstrijddag van Jasza
De wedstrijddag van Silenus II

Het is overigens niet zo dat alleen de winnaar in het zonnetje wordt gezet. Gedurende de contest krijgen alle deelnemers namelijk een tagje, als dank voor hun vrijwillige bijdrage.

Na afloop van deze contest gaat er weer een nieuwe serie wedstrijdverslagen van start. Mensen die alsnog een verslag insturen, maken ook kans op de prijs.

Ook Kalou niet tegen Portsmouth

Evenals Danijel Pranjic zal ook Bonaventure Kalou de UEFA Cup-wedstrijd tussen Portsmouth en sc Heerenveen moeten missen.

De Ivoriaanse aanvaller van de Friezen is geveld door griep en niet fit genoeg om tegen Pompey in actie te komen. Pranjic haakte al eerder af met een enkelblessure.

Heerenveen zal de 20-jarige doelman Harm Zeinstra meenemen naar Engeland. Trainer Trond Sollied heeft door het oproepen van Zeinstra voorzorgsmaatregelen genomen. Het is namelijk nog onzeker of zijn huidige eerste doelman Kenny Steppe onder de lat kan staan.

Steppe heeft maandag op de training een blessure aan de bilspier opgelopen, waardoor vraagtekens moeten worden gezet bij zijn inzetbaarheid. Als de Belgische sluitpost niet tijdig fit is, zal Zeinstra plaatsnemen op de bank en zal Brian Vandenbussche in het doel van Heerenveen verschijnen.

De Groot breekt sleutelbeen

Wielrenner Bram de Groot heeft bij een val in een training op Lanzarote zijn sleutelbeen gebroken. De Nederlander viel over ploeggenoot Rick Flens heen die voor hem gevallen was. Flens hiels slechts enkele schaafwonden er aan over.

De 33-jarige renner zal woensdag naar Nederland worden gevlogen voor nader onderzoek in een ziekenhuis in Amersfoort donderdag. De eerste wedstrijd van De Groot in 2009 zou half januari de Tour Down Under zijn, echter is niet duidelijk of hij door de blessure daar aan het vertrek kan komen.

Peugeot wil niet in Formule 1

Peugeot heeft ontkend interesse te hebben in het Honda Formule 1-team. De Franse fabrikant werd samen met Citroën genoemd als geïnteresseerde partij, maar wil zich volledig richten op de sportscars.

"Die informatie is onjuist", zei een woordvoerder van Peugeot tegen het Britse blad Autosport over de geruchten rondom de entree van het merk in de Formule 1. "We komen volgend jaar in de sportscars uit, al weten we nog niet aan hoeveel races we zullen meedoen en in welk kampioenschap. In januari zullen we al onze plannen voor 2009 bekend maken."

Het Franse merk was tussen 1994 en 2000 al actief in de Formule 1 als motorleverancier. In het eerste jaar voorzagen ze McLaren van motoren en in de drie jaren erna het team van Jordan. Tussen 1998 en 2000 leverden ze de krachtbronnen aan het team van Prost, voordat ze de afdeling verkochten aan Asiatech.

Albers in gesprek met Audi voor 2009

Voormalig Formule 1-coureur Christijan Albers hoopt dat Audi hem een racecontract aanbiedt. De Nederlander was afgelopen jaar actief in de DTM voor Team Futurecom TME dat met twee jaar oude Audi's reed. Ook reed Albers de laatste race in de American Le Mans Series, waarin hij tweede werd.

Audi heeft haar plannen in de autosport volgend jaar naar beneden bij moeten stellen, maar blijft wel actief in de DTM en in de 24 uren van Le Mans, waar zij zelfs met een nieuwe auto komen, de R15 TDi. Deze zal in de Verenigde Staten in maart bij de 12 uur van Sebring haar debuut maken. Albers: "Ik heb alle vertrouwen in een goede afloop."

EA op de vingers getikt wegens Tiger Woods-reclame

Electronic Arts moest zich onlangs verantwoorden bij de Advertising Standards Authority, de Amerikaanse tegenhanger van de Reclame Code Commissie. In een reclamespot voor Tiger Woods 2009 lieten ze namelijk een persoon zien die met de Wii aan het spelen was, maar op de bijbehorende televisie werden beelden uit de Xbox 360-versie getoond.

EA verdedigde zich door te melden dat de beeldkwaliteit van de Wii-versie niet hoog genoeg is om fatsoenlijk gebruikt te kunnen worden in een reclame en dat ze duidelijk gemeld hadden dat de game beschikbaar is op verschillende platforms.
De ASA erkende deze verdediging als een geldige, maar desalniettemin was de reclame-organisatie van mening dat EA de indruk wekte dat de beelden die getoond werden daadwerkelijk uit de Wii-versie afkomstig waren.

Wat de gevolgen zijn van deze uitspraak is nog niet duidelijk.

11-jarig meisje te koop voor seks

De 47-jarige K. uit Almelo heeft gisteren een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan zes voorwaardelijk, en reclasserings-toezicht tegen zich horen eisen. De Tukker had namelijk zijn 11-jarige dochtertje op internet aangeboden voor seks.

In de advertentie meldde hij dat hij haar zou bedwelmen met GHB, waarna de hoogste bieder zich mocht uitleven. Het Openbaar Ministerie acht de vader schuldig aan koppelarij: tegen betaling seks aanbieden met iemand anders. De vader beweert dat hij op deze manier kindermisbruikers wilde lokken om ze vervolgens aan de politie over te dragen. Leuk bedacht, maar er is niemand die dat kan bevestigen.

Bij de man werden op een externe harde schijf ook nog 650 kinderporno-foto's en 32 -filmpjes aangetroffen, welke onder de grofste soort kinderporno vallen. Begin september ontdekte de politie bij een huiszoeking al dat de man daadwerkelijk over GHB beschikte en dat hij ook een verboden nep-pistool bezat.

De advocaat van de man, P. Benders, pleitte uiteraard voor directe vrijlating, maar daar trapte de rechtbank niet in. De man die al 105 dagen vast zit moet nog even blijven zitten tot de uitspraak op 30 december.
 
Met dank aan LuckyBastardo voor de submit! 

[Update]Metal Gear, Silent Hill & meer op de iPod en iPhone

Update 11.55
Konami heeft bevestigd dat Metal Gear Solid Touch inderdaad zal verschijnen op iPod Touch en iPhone. De game zal bestaan uit acht stages, Konami zal later nieuwe stages aan gaan bieden. De release van Metal Gear Touch zal vooraf gegaan worden door Dance Dance Revolution S Lite, Silent Hill: The Escape en Frogger, allen voor iPod Touch en iPhone. De eerste van deze reeks games zal eind deze maand beschikbaar zijn.



Oorspronkelijk bericht
Na de vreemde aankondiging die we eerder al meldden, lijkt er nu wat meer duidelijkheid te zijn over de volgende Metal Gear-game. Volgens een redacteur van het Japanse gamesblad Famitsu zal de volgende game in de bekende franchise gaan verschijnen op de iPod en iPhone.
De game zal gebruik gaan maken van dezelfde omgeving als Metal Gear Solid 4 en heeft volgens de redacteur behoorlijk goede graphics. De game moet in de lente van 2009 gaan verschijnen.

Alberda vertrekt bij volleybalbond

Joop Alberda vertrekt als technisch directeur bij de Nederlandse volleybalbond NeVoBo. Alberda blijft wel aan als adviseur bij de bond. Dit zegt Matthijs Huizing, directeur van de NeVoBo.

Alberda heeft in zijn huidige functie bij de volleybalbond geregeld dat de Nederlandse volleyballers weer mee mogen doen aan de presticieuze World League, waar de beste landenteams in de wereld in uitkomen. Echter heeft Alberda nu andere prioriteiten. "Joop wil tijd aan andere dingen besteden. Wij denken dat het technisch directeurschap een fulltime functie is," aldus Huizing.

In het verleden won Alberda in 1996 met het mannenteam goud op de Olympische Spelen in Atlanta. Daarna was hij van 1997 tot 2004 werkzaam voor het NOC*NSF. In Rusland was hij enige tijd technisch manager van het voetbalteam dat onder leiding stond van Guus Hiddink. De laatste jaren is hij actief als voorzitter van NLCoach.

Lammers: "Concept A1GP blijkt goed"

Seatholder van A1GP-Team Nederland Jan Lammers roemt het concept van de raceklasse. Zeker nu Honda zich teruggetrokken heeft uit de Formule 1 en Subaru en Suzuki dat doen uit de rallysport. Wel prijst de voormalig Formule 1-coureur de maatregelen die getroffen zijn in de Formule 1.

"Het zijn goede maatregelen. Nu maar hopen dat ze op tijd genomen zijn, want als er straks nog een autofabrikant afhaakt, wordt het wel heel erg stil in de Formule 1", zei Lammers tegen GPUpdate.net. "Men zal het in de Formule 1 nooit hardop zeggen, maar nu blijkt maar weer eens hoe goed het concept van de A1GP is. Wij kunnen namelijk voor vijf procent van het budget van een Formule 1-team een heel seizoen rijden, en ondertussen ook nog genoeg spektakel produceren."

"In een tijd dat bedrijven als Ford en General Motors op omvallen staan, is het naïef om te denken dat Toyota niet zou overwegen om te stoppen met de Formule 1", aldus de coureur, die die denkt dat er nog wel toekomst in de autosport zit. "We hebben een groene periode gehad, waarin alles ineens ecologisch veranwoord moest zijn, en wellicht breekt er nu een periode aan waarin het taboe wordt om met miljoenen te smijten."

Lammers vindt dat de Formule 1-teams wel kunnen bezuinigen op de motorhomes een aanverwante zaken. "Waarom geen gezamenlijke catering op de paddock of een gezamenlijke kleedkamer voor alle coureurs? Dan zijn we gelijk af van al die kluizenaars die niet meer uit hun motorhomes te branden zijn. Laat ze voor en na de race maar samen omkleden. Dat zal ook meteen voor meer wederzijds respect zorgen onder de coureurs, al sluit ik niet uit dat er eens in de zoveel jaar een vechtpartij zal zijn."

Het voorstel van Bernie Ecclestond om medailles in de Formule 1 in te voeren, ziet Lammers ook wel zitten. "Ik vind het een goed idee. Het zal de mensen wat meer aanspreken. Ecclestone denkt dat er meer inhaalacties komen door de invoering van medailles, al is de wens hier overduidelijk vader van de gedachte. Dit zal de praktijk moeten gaan uitwijzen."

Rokers betalen nu pas volle mep

Rokers zijn pas in november fors meer gaan betalen voor hun verslaving, hoewel de accijnzen op sigaretten en shag al in juli werden verhoogd. In november waren rookwaren 8,4 procent duurder dan in oktober, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Een pakje met negentien sigaretten kost nu in de meeste gevallen 4,50 euro. Roken is nu ruim twee keer zo duur als in 1995. Eerder dit jaar was er al een prijsstijging van bijna vier procent.

Vier maanden lang werden sigaretten nog tegen oude prijzen verkocht, waardoor de accijnsverhoging niet zichtbaar was in de inflatiecijfers. Doorgaans duurt het volgens het CBS ongeveer twee maanden voordat de handel aan nieuwe voorraden begint, maar doordat de accijnsverhoging lang tevoren was aangekondigd, waren meer voorraden tegen oude prijzen aangelegd.

Stop jij met roken door de verhoogde prijzen of laat het je koud? Reageer in de poll!

Balkenende wil blijven tot 2015

Jan Peter Balkenende wil zeker tot 2015 minister-president blijven. Hij gaat er vanuit dat hij bij de volgende verkiezingen opnieuw lijsttrekker wordt van het CDA, zegt hij deze week in een interview met het weekblad Elsevier.

"Ik zit lekker in mijn vel, ben zéér gemotiveerd en heb nog voor vele jaren energie"
, aldus Balkenende. Hij is premier sinds 2002. Als hij inderdaad tot 2015 aanblijft, wordt hij de langst zittende minister-president ooit. "Dan ga ik Ruud Lubbers voorbij", constateert Balkenende zelf.

"Mijn agenda reikt tot 2015", zei Balkenende onlangs al in een interview met NRC Handelsblad. Hij wil vooral werken aan het opvangen van de vergrijzing en het bevorderen van duurzaamheid. In dat interview liet Balkenende nog in het midden of hij premier wilde blijven. 


Balkenende wil blijven tot 2015  (foto: DAG)

[GP2] Racekalender 2009 bekend

De organisatie van de GP2-series heeft haar racekalender voor 2009 bekendgemaakt. Negen races zullen in het voorprogramma van de Formule 1 zijn. De tiende en laatste race wordt verreden op het nieuwe Autódromo Internacional do Algarve in Portugal.

DatumCircuitLand
9-10 meiBarcelonaSpanje
22-23 meiMonacoMonte-Carlo
6-7 juniIstanbulTurkije
20-21 juniSilverstoneGroot-Brittannië
11-12 juliNürburgringDuitsland
25-26 juliBoedapestHongarije
22-23 augustusValenciaSpanje
29-30 augustusSpa-FrancorchampsBelgië
12-13 septemberMonzaItalië
19-20 septemberAlgarvePortugal

Pedofiel gepakt door wenslijstje Kerstman

Het seksuele misbruik van twee meisjes kwam door een wel heel opmerkelijke manier aan het licht; door een wenslijstje voor Kerst van één van de slachtoffertjes.  Hierdoor riskeert de pedofilieverdachte een gevangenisstraf van vijftig tot 198 jaar. Dit meldde de Texaanse krant The Monitor.

De 55-jarige Andres Enrique Cantu is een computerhulp op een school. Cantu moest zich gisteren verantwoorden tegenover de rechter in Pharr, Texas. De man wordt er van verdacht twee meisjes van 9 en 10 jaar oud te hebben aangerand. De slachtoffertjes en de verdachte zijn familie.

In drie jaar tijd zou de verdachte de twee meisjes onzedelijk hebben betast. Cantu viel door de mand toen het 9-jarige meisje haar wenslijstje voor de Kerstman schreef. Ze schreef als één van haar wensen op dat ze wilde dat het betasten van haar en haar zus door de 55-jarige zou stoppen.

Nadat de leraar het lijstje had gezien informeerde hij de politie, die de computerhulp arresteerde.

Werk- en seksslavernij in Sudan

Regeringssoldaten en regeringsgetrouwe milities in het westen van Sudan hebben duizenden mannen, vrouwen en kinderen ontvoerd om ze als slaven te misbruiken. Dit stelt vandaag een coalitie van hulporganisaties, het Darfur Consortium.

Het Darfur Consortium meldde voor het eerst bewijzen te hebben van ontvoeringen waarbij de slachtoffers als slaaf in landbouw te werk gesteld worden of als seksslaaf worden misbruikt. Vrouwen en kinderen worden door militairen ook als hulp in de huishouding in de hoofdstad Khartoum te werk gesteld. De slachtoffers komen uit Darfur.

Zenden is niet bezig met vertrek

Als het aan Boudewijn Zenden ligt, maakt hij dit seizoen af in Marseille. Zenden, die veelvuldig in verband wordt gebracht met PSV, is naar eigen zeggen totaal niet bezig met een vertrek bij de Franse ploeg.

De 32-jarige Zenden vertelt: "Ik snap niet waar die verhalen vandaan komen. Ik ben hier gelukkig en hoef helemaal niet weg." De Limburger vervolgt: "Ik heb nog een contract tot het einde van het seizoen. En als het aan mij ligt dien ik het uit."

Zenden maakt in Marseille een goede periode door. Na een paar maanden op de reservebank te hebben doorgebracht, is hij inmiddels weer een vaste waarde in het elftal van trainer Erik Gerets. "Ik ben blij dat ik de trainer heb kunnen overtuigen. Het doet me goed dat ik de laatste drie wedstrijden in de basis heb gestaan én we die ook nog hebben gewonnen", aldus een tevreden Zenden.

'Galasek op weg naar Mönchengladbach'

Tomas Galasek keert mogelijk terug naar de Duitse Bundesliga. Borussia Mönchengladbach heeft een contractvoorstel gedaan aan de ex-Ajacied. Galasek komt over van het Tsjechische Banik Ostrava, waar hij nog maar een half jaar onder contract stond.

Afgelopen zomer verruilde Galasek 1.FC Nürnberg voor Banik Ostrava. Daar tekende hij een contract tot het einde van dit seizoen. Galasek heeft goede hoop op een terugkeer in de Bundesliga: "Tegen het einde van de week moet alles rond kunnen zijn."

Bij Mönchengladbach komt Galasek een oude bekende tegen. Hans Meyer, trainer van Mönchengladbach, was eerder trainer van 1.FC Nürnberg toen Galasek daar nog onder contract stond.

Taj Mahal-swaffelaar is trots

De Rotterdamse jongen die met zijn geslachtsdeel de Taj Mahal in India bewerkte, zegt geen spijt te hebben gehad van zijn geswaffel, zo meldde hij het AD.

Peter had het woord ‘Swaffelen’ vijf jaar eerder opgepikt op een hockeykamp en bracht zijn swaffelkunsten in praktijk door de begraafplaats van de vijfde Mogolkeizer Shahjahan en zijn vrouw Mumtaz Mahal te bewerken met zijn penis.

Peter kon op zoek gaan naar een andere school toen de directeur een filmpje hiervan te zien kreeg. De Rotterdammer baalt wel van het feit dat zijn studie na die beslissing niet meer zo wil vlotten. Ook een andere opleiding brak hij af. Hij zegt volgend jaar zijn studie te willen hervatten en in de tussentijd gewoon te blijven werken.

Volgens de nu 21-jarige Peter zou het woord wel met een Z geschreven moeten worden in plaats van een S. Hij ziet het als een eer dat mede dankzij zijn filmpje ‘Swaffelen’ is verkozen tot hét woord van het jaar 2008 door Van Dale Uitgevers en het Genootschap Onze Taal.

Met dank aan Mascleta voor de submit.

Beckham zondag gepresenteerd aan Milan-fans

David Beckham zal komende zondag voor de thuiswedstrijd tegen Udinese worden voorgesteld aan de fans van zijn nieuwe werkgever AC Milan.

De Engelse superster zal zich op 29 december definitief bij de spelersgroep van trainer Carlo Ancelotti voegen. Met de Italiaanse topclub gaat Beckham in de winterstop op trainingskamp in Dubai, waar de Rossoneri op 6 januari een oefenduel tegen het Duitse Hamburger SV spelen.

Overigens zal het voor Beckham maar om een kort dienstverband gaan bij Milan. De Italianen huren de middenvelder tot maart 2009 van Los Angeles Galaxy.

'Van der Vaart mag weg bij Real Madrid'

Rafael van der Vaart mag Real Madrid mogelijk in de zomer alweer verlaten. De Nederlandse middenvelder begon overtuigend bij de 'Koninklijke', maar is in sneltreinvaart minder gaan presteren. In de klassieker tegen Barcelona werd hij zelfs gepasseerd door Juande Ramos.

Daar waar Wesley Sneijder eigenlijk niet fit was, begon hij wel in de basis. Sneijder moest na 30 minuten het veld verlaten en werd vervangen door Miguel Palanca, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Van der Vaart werd door Ramos op de bank gehouden.

De international begon ijzersterk in Spanje met vier treffers in zijn eerste drie wedstrijden. Nadien werd het echter snel minder en de laatste maanden is Van der Vaart nog maar amper basisspeler. Dit terwijl de Spaanse kampioen zelfs kampt met diverse blessuregevallen.

Volgens AS zou technisch directeur Predrag Mijatovic het inmiddels al hebben gezien met de middenvelder. Enige voordeel voor Van der Vaart is dat een mogelijke transfer pas plaats zal vinden in de zomer, waardoor hij dus nog een half jaar heeft om zich te bewijzen. De 25-jarige Nederlander kwam in de zomer voor dertien miljoen euro over van HSV.

FC Eindhoven vanavond op appèl bij KNVB

FC Eindhoven zit vanavond om de tafel met de KNVB.

De club uit de Jupiler League gaat een poging wagen om de ingediende jaarrekening alsnog goed te laten keuren. De KNVB keurde deze in eerste instantie af, waardoor Eindhoven de licentie dreigt kwijt te raken.

Vanavond gaan de Eindhovenaren proberen de beroepscommissie van de KNVB alsnog te overtuigen. "Dit is het belangrijkste duel in onze 99-jarige geschiedenis. We hopen dat de KNVB inziet dat ze een fout hebben gemaakt," aldus Eindhoven-preses Ed Creemers in De Telegraaf.

Standard: "Onyewu maakt seizoen af in Luik"

De spelers van het Belgische Standard Luik zijn momenteel erg gewild in Europa. Naast de talenten Axel Witsel en Steven Defour worden ook de buitenlandse sterren Oguchi Onyewu en Milan Jovanovic begeerd door meerdere clubs.

Het Franse Olympique Marseille is een serieuze gegadigde om het tweetal in te lijven, zo bevestigt technisch directeur Pierre François in La Dernière Heure en Het Nieuwsblad.

"Marseille en Paris Saint-Germain zijn inderdaad geïnteresseerd in Milan Jovanovic en Oguchi Onyewu. Maar enkel van Marseille hebben we een bod ontvangen. We gaan daar niet meteen op in," aldus François, die in het midden liet op welke speler er is geboden.

Volgens de technisch directeur zal de Amerikaan Onyewu, wiens contract na dit seizoen afloopt, niet vertrekken in de komende transferperiode. "Hij gaat niet weg in januari. We hebben hem een nieuw voorstel gedaan. Gaat hij daar niet op in, dan blijft hij toch tot juni bij Standard."

"We houden onze verdediger liever nog zes maanden bij ons om hem dan gratis te laten gaan, dan hem in januari voor een bescheiden transfersom te laten vertrekken."

Jonge Australiër op proef bij AZ

AZ krijgt de Australische jeugdinternational James Holland op proef.

De 19-jarige middenvelder speelt bij Newcastle Jets en debuteerde onlangs al in de A-ploeg van Australië. "Het is een prachtige kans voor James," zegt Gary van Egmond van de Australische club in De Telegraaf.

"In dit soort gevallen, als hij naar Europa kan, moet je alleen maar blij zijn." Holland zou zo'n 400.000 euro moeten kosten en kan als hij bevalt bij de Alkmaarders een contract voor vijf jaar tekenen.

Gemeente koopt stadion ADO Den Haag

ADO Den Haag krijgt een forse financiële injectie van de gemeente.

De gemeente koopt vrijwel het hele stadion van de voetbalclub voor tien miljoen euro. Daarnaast krijgt de club drie miljoen om tekorten die ontstonden bij de inrichting en het beveiligen van het stadion weg te werken. Daarij steekt investeerder Mark van der Kallen nog eens drie miljoen in de club, bovenop de acht miljoen die hij begin dit jaar al in ADO investeerde.

De heeft de gemeente Den Haag dinsdagavond bekend gemaakt, nadat wethouder Sander Dekker (VVD, sport) eerst in vertrouwelijkheid de gemeenteraad informeerde. "ADO Den Haag bevindt zich in een cruciale fase van wederopbouw. De derde stad van Nederland verdient een club die op het hoogste niveau kan meedraaien," aldus Dekker in het Algemeen Dagblad.

Ook vorig jaar moest de gemeente al de helpende hand toesteken. Omdat niet nog vaker voor te laten komen, krijgt de gemeente nu zeggenschap en directe betrokkenheid bij de Eredivisionist.

Atlético ziet het zitten in Witsel en Defour

Volgens de Spaanse sportkrant AS heeft Atlético Madrid interesse in twee spelers van Standard Luik.

De Spaanse club stuurt geregeld scouts naar België om Steven Defour en Axel Witsel te bekijken. De twee middenvelders van landskampioen Standard worden door diverse Europese topclubs gevolgd.

Vooral Witsel ligt prima in de markt in de Spaanse hoofdstad. "Hij is veelzijdig: hij kan verdedigen én aanvallen. Defour is dan weer een middenvelder zoals je ze weinig vindt," schrijft AS over de twee.

Witsel werd eerder al concreet in verband gebracht met Manchester United, terwijl Arsenal in de markt zou zijn voor Defour.

13-jarige jongen met naakte MILF op achterbank

Slechts 13 jaar oud en nu al is hij de held van de school. Deze jongeman uit Baldwin, New York, zat namelijk met een 44-jarige vrouw halfnaakt op de achterbank van een auto toen ze werden betrapt. De auto stond geparkeerd achter een school waar de vrouw werkzaam is als vicevoorzitter van de ouderraad.

Beide personen waren aan het zoenen toen de politie hen betrapte. De jongen beweerde eerst dat hij 18 was, maar viel al snel door de mand. Of er verder seksueel contact is geweest kon de politie niet bevestigen, maar de jongen baalt waarschijnlijk dat het niet verder is gekomen dan het voorspel.

Diefstal van brommers fors gestegen

De diefstal van brommers en scooters is flink gestegen. Vorig jaar werden 8037 brommers ontvreemd, maar dit jaar zijn dat er al 10.000. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (SAV).
Hoe het komt dat er dit jaar meer brommers zijn gestolen, is nog niet helemaal duidelijk. Er wordt onderzoek gedaan, maar zeker is wel dat er veel handel is in illegale brommeronderdelen.

Bovendien is het volgens de SAV niet zo moeilijk om een brommer te stelen. Hem uit elkaar halen en de onderdelen verkopen, gaat al net zo makkelijk. De SAV wil daarom serienummers op brommeronderdelen.


Diefstal van brommers fors gestegen (foto:DAG)

[FOK!actie] Serious Request 2008!

Aanstaande vrijdag gaat de Serious Request actie van 3FM weer van start! Voor een vijfde jaar op een rij zet 3FM en haar DJ's zich wederom in voor een betere wereld. Vorig jaar stond Serious Request in het teken van schoon drinkwater voor mensen in ontwikkelingslanden. Dit jaar staat draait de actie om de vluchtelingenhulp van het Rode Kruis.

De DJ's van 3FM laten zich vrijwillig zes dagen opsluiten in het glazen huis op de Grote Markt in Breda. Die zes dagen zullen ze zich 100% inzetten om zo veel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor de vluchtelingen. Dit doen ze door onder andere speciale acties te houden. DJ Gerard Ekdom probeert bijvoorbeeld door handen te schudden geld in te zamelen. Iedere keer dat hij een hand schudt krijgt hij daarvoor 1 euro.

Met tal van deze ludieke acties proberen de DJ's en ook bekende Nederlanders geld in te zamelen. De personen die niet zo veel moeite willen doen kunnen gewoon een nummer aanvragen op de Radio. Aan het draaien van dat nummer verbinden ze dan een bepaald bedrag. Vorig jaar was FOK! ook van de partij en wel met een zeer ludieke actie: Michiel Veenstra kreeg van de FOK!ers een reuze badeend. Ook op vele andere manieren waren de FOK!kers meer dan eens in de uitzendingen aanwezig.

Ook dit jaar is FOK! van de partij. Ook de FOK!crew staat volledig achter deze actie en voila! Een eerste FOK!actie voor Serious Request 2008 is geboren. Het leuke aan deze crewactie is dat jullie gaan bepalen wat de actie precies in gaat houden. Daag een crewlid uit om een bepaalde opdracht te doen. Voor het voltooien van deze opdracht stel jij als bedenker natuurlijk een geldbedrag voor Serious Request beschikbaar. Natuurlijk moet de actie uitvoerbaar zijn en niet tegen de wet in gaan. Bedenk een opdracht die op FOK! uitvoerbaar en controleerbaar is. Dit kan je doen voor alle crewleden. Of ze mee willen werken bepalen ze natuurlijk zelf, maar een erg origineel idee is natuurlijk onweerstaanbaar.

Daarnaast kunnen jullie zelf acties gaan bedenken, ga in je blote kont voor de camera's bij het glazen huis staan of daag de 3FM DJ's op FOK! uit voor een leuke actie. De DJ's hebben namelijk allemaal een account op FOK!. En net als vorig jaar zijn ze vast weer van de partij in de topics over Serious Request. Omdat dit een actie op heel FOK! is staan er meerdere topics op het forum. Onder andere in MUZ GC en natuurlijk FTR. Have fun! en bedenk leuke acties voor jezelf en ook voor de crew.

Hallo FOK!, is er te lezen op het A4tje!

Nieuwe kleding voor Avatars

Iedereen wil er mooi uitzien tijdens de feestdagen. Microsoft beseft dit als geen ander en heeft daarom nieuwe kleding beschikbaar gesteld voor de Avatars. Formele kleding wel te verstaan. Je kunt de nieuwe stukken herkennen in de Avatar-editor aan de gouden ster. Hieronder een lijstje:

Voor de heren:
- blauwe smoking
- zwarte smoking
- shirt met 'cummerbund' (is zo'n soort sjaal rond je middel)
- zwart hoedje
- bowler-hat

Voor de dames:
- elegante galajurk
- klein zwart jurkje
- formeel broekpak
- elegant horloge
- jaren '60 zonnebril
- hoge hakken
- platform schoenen



Skilift in Canada stort in

Meer dan vijftig skiërs zijn door de brandweer uit liftcabines gehaald nadat een van de masten van de kabelbaan gedeeltelijk was ingestort. Het ongeluk gebeurde gisteren in het Canadese skioord Whistler, waar in 2010 de Olympische Winterspelen zijn gepland.

De brandweer had ongeveer drie uur nodig om alle 53 mensen uit de ongeveer dertig cabines te halen. Hoewel vijf mensen naar het ziekenhuis werden gebracht raakte niemand ernstig gewond, aldus de politie. De half ingestorte mast werd tijdens het reddingswerk door een kraan overeind gehouden.

Een man die in een cabine zat die op de grond terechtkwam deed voor de tv verslag van het angstige avontuur. Hij hoorde de toren instorten, vertelde hij. De cabine begon te zwaaien, stortte omlaag en viel op de grond. Via een door de val gebroken ruit konden de passagiers naar buiten klauteren. Sommigen klaagden over rugpijn en een man had een bebloed hoofd.

Er kwam ook een cabine neer op een overdekte busstandplaats. Andere cabines bleven boven de grond hangen. De mast die instortte stond niet ver van het vertrekpunt van de skilift en de cabines bevinden zich daar normaal negen meter boven de grond, zei de leiding van het skioord in een persbericht.. "We zijn heel dankbaar dat niemand ernstig gewond is geraakt."

Het skioord heeft pas een nieuwe kabelbaan in gebruik genomen die de pieken van de berggebieden Whistler en Blackcomb met elkaar verbindt. Die hangt 435 meter boven de grond en is daarmee de hoogste ter wereld. Het ongeluk gebeurde met een andere lift.


Skilift in Canada stort in  (foto: DAG)

Heineken adviseert ouders over alcoholgebruik jeugd

Heineken waarschuwt ouders van kinderen onder de 16 jaar om hun kinderen bijvoorbeeld tijdens de feestdagen geen alcohol te laten nuttigen. Dat doet de bierbrouwer vandaag in een paginagrote advertentie in diverse ochtendkranten.

In de advertentie meldt Heineken dat bij het voorkomen van overmatig alcoholgebruik onder jongeren de horeca, supermarkten, alcoholproducenten en de overheid hun verantwoordelijkheid hebben genomen. Voor opvoeders thuis is volgens het biermerk echter ook een belangrijke rol weggelegd.

In de advertentie waarschuwt de bierbrouwer dat overmatig alcoholgebruik onder jongeren hun hersenontwikkeling negatief kan beïnvloeden, het leervermogen aantast en dat de kans op angsten en depressies er door toeneemt. Ook binge-drinken, een hoge alcoholconsumptie in korte tijd, wordt veroordeeld. Het kan leiden tot herseninfarcten, hartaandoeningen en nierfalen. De slogan die de alcoholbranche tegenwoordig hanteert luidt: alcohol onder 16, natuurlijk niet!

Fortis schikt woekerpoliszaak voor 750 miljoen

Fortis gaat zijn polishouders compenseren voor te veel betaalde kosten bij beleggingsverzekeringen, de zogenoemde woekerpolissen. Met de schikking is een bedrag van ongeveer 750 miljoen euro gemoeid.

Het bedrijf heeft daarover een akkoord bereikt met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim, aldus een woordvoerster van de laatste vandaag.

De verzekeringspoot van Fortis, ASR, is de derde grote verzekeraar die een schikking treft, na Delta Lloyd en ING. Die reserveerden respectievelijk 300 en 365 miljoen euro.

Fortis  (foto: ANP)

Laat niet de zeep vallen in Skate 2 live-action intro

Vorig jaar kwam Electronic Arts met concurrentie op de zeer populaire Tony Hawk serie van Activision. Met Skate introduceerde ze een hele nieuwe manier van skaten die vooral een heel stuk realistischer was. Begin volgend jaar zal het tweede deel in deze serie verschijnen waarbij het onder andere mogelijk wordt om van je board af te stappen en tafels en andere objecten zo neer te zetten zodat je de perfecte stunts kunt uithalen.

Net als het vorige deel zal de intro gespeeld worden door echte acteurs en andere skaters. Die van het eerste deel was al hilarisch, maar die voor het tweede deel is waarschijnlijk net zo grappig. Deze kun je hieronder bekijken.

Boek: Stephen Hunter - De 47e Samoerai

Bob Lee Swagger is druk bezig zijn land te ontginnen als er plots een Japanner, Philip Yano, naar hem toe komt. Het blijkt dat beide ouders elkaar hebben getroffen tijdens de tweede wereldoorlog, slechts één heeft het er toen levend van afgebracht. Philip komt niet om wraak, maar is op zoek naar het samoeraizwaard dat zijn vader bij zich droeg. Bob heeft het niet in zijn bezit, maar belooft zijn best te doen om het te vinden. Als Bob het zwaard eenmaal heeft opgespoord, reist hij onaangekondigd naar Philip Yano. Hij wordt hartelijk ontvangen. Maar als Bob zijn vlucht terug mist vanwege een dronken bui, ziet hij op tv dat het huis van de Yano's is afgebrand. Hij vermoed dat het te maken heeft met het net afgegeven zwaard maar nergens vind hij gehoor. Als hij dan een autopsierapport toegespeeld krijgt, ontdekt hij dat de Yano's ook gruwelijk zijn afgeslacht met een zwaard. Bob Lee Swagger besluit om terug te keren en de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Hij komt er dan al snel achter dat hij met het zwaard moet leren omgaan.

RealDoll neemt de benen

De eigenares van de Veenendaalse poppenescortservice is in tranen om het verlies van Jessica. Vorige week ging de poppenescortservice van start en deze is nu al een escortdame kwijt. De allereerste klant was zo gecharmeerd van Jessica, een uit siliconen vervaardige dame ter waarde van 7000 euro, dat hij haar meenam.

Jessica verleende haar diensten in een hotel te Gorinchem aan een wel heel enthousiaste klant. De klant kon niet wachten en belde Sandra onderweg naar het hotel enkele malen lyrisch op. Sandra zette de pop af bij de zij-ingang van een wat schimmig hotel zonder portier. Toen Sandra haar medewerkster de volgende ochtend op wilde halen bleek dat de klant wel een toekomst in Jessica zag.

De klant was een kleine, gedrongen man met krullend haar, een beige pak en een snorretje. Volgens Sandra leek hij een beetje op Borat. Sandra blijft hoop houden dat ze Jessica terug krijgt: "Ik ben bang dat deze klant Jessica gewoon wilde houden, maar ik blijf positief: misschien is het gewoon een ordinaire studentengrap. Hoe dan ook, ik hoop dat iemand weet waar ze is want ik heb al mijn spaargeld in haar geïnvesteerd."

Met dank aan toe-maar-ff voor de submit



Moord zoon tv-presentator na kwart eeuw opgelost

De politie in de Amerikaanse staat Florida heeft na ruim een kwart eeuw de moordenaar van de zoon van tv-presentator John Walsh geïdentificeerd. Walsh presenteert al jaren America's Most Wanted, een opsporingsprogramma op de Amerikaanse televisie.

Volgens de politie was de beruchte seriemoordenaar Ottis Toole de dader, berichtte het showbizzmagazine People gisteren. Toole stierf in 1996 toen hij al vastzat in de gevangenis.

Walsh' zoon Adam werd in 1981 op zesjarige leeftijd vermoord nadat hij was ontvoerd bij een winkelcentrum in Hollywood. Zijn hoofd werd twee jaar later teruggevonden, maar de rest van zijn lichaam bleef spoorloos.

LittleBigPlanet level pack DLC geheel in de kerstsfeer

Media Molecule komt aanstaande donderdag met het eerste level pack voor LittleBigPlanet. Het Festive Level Pack komt voor 2,99 dollar in de PlayStation Store te liggen. De DLC bevat het volgende:
twee nieuwe kostuums: een kerstboom en een ingepakte Sackboy;
nieuw materiaal: karton met inpakpapier textuur
twee nieuwe objecten: een slee en kerstverlichting
Verder nog zes decoraties en een stapel stickers.

De Festive Level Pack is overigens maar tijdelijk te koop. Na 8 januari 2009 wordt het weer verwijderd uit de PlayStation Store.

Guantanamo-gevangenen na zeven jaar thuis

Na zeven jaar gevangenschap in het Amerikaanse detentiekamp Guantanamo Bay en zonder dat ooit een proces tegen hen werd gevoerd, arriveerden drie Bosniërs gisteren in Sarajevo. Familieleden kondigden aan dat de kous hiermee niet af is.

"Het zou stom zijn, nergens op slaan, om diegenen die hen daarheen hebben gestuurd, zonder straf weg te laten komen terwijl ze al die jaren hebben vastgezeten", aldus Nadja Dizdarevic, de vrouw van één van de vrijgelaten mannen.

De overdracht van de mannen had plaats nadat een Amerikaanse federale rechter vorige maand de vrijlating van zes Bosniërs van Algerijnse komaf had gelast. De rechter oordeelde dat beschuldigingen tegen de mannen, die onder meer een aanslag zouden hebben willen plegen op de ambassade van de Verenigde Staten in Bosnië, niet werden gestaafd door bewijs.

De drie andere Bosniërs zijn nog niet overgebracht naar Bosnië-Herzegovina. Zij zitten nog vast op de Amerikaanse marinebasis op Cuba, samen met circa 250 andere mensen. Het was de eerste keer dat er onder de opeenvolgende Bush-regeringen gedetineerden van Guantanamo Bay werden vrijgelaten nadat een rechter daartoe had bevolen. De aanstaande president van de VS, Barack Obama, heeft beloofd de gevangenis te gaan sluiten.

CD: Nikki - Naked

Waar vroeger de Soundmixshow diende als kweekvijver voor nieuw talent, het bracht namen voort als Marco Borsato en Gerard Joling, is tegenwoordig Idols de leverancier van veel nieuw bloed in de muziekscene. De shows zijn omgeven door een overvloed aan PR-activiteiten en lijken de ultieme opstap naar een mooie muziekcarrière. Maar eerlijk is eerlijk, wanneer die warme mantel van de Idols-setting wegvalt, moet je het als zanger(es) toch echt zelf gaan doen. Zo heeft ook de Brabantse Nikki (Kerkhof) ervaren. In maart van dit jaar won zij de inmiddels alweer vierde versie van het populaire tv-programma. Helaas werden haar in de eerste tijd liedjes in de schoenen geschoven die niet bij haar paste en haar stem en talent zeker niet ten goede kwamen. 'Hello World' is de welbekende misser. Haar eerste cd, Naked moet deze misstap snel doen vergeten. Zou dat lukken?

Draadloze controller vindt gestolen 360

The Standard, een krant uit Missouri rapporteert dat een student in de staat van Missouri thuiskwam in zijn studentenhuis op campus om erachter te komen dat zijn 360 plots verdwenen was. Maar hij kwam er achter dat als hij zijn controller aan deed, die nog steeds verbinding maakte met zijn 360. Dit zou alleen werken als de 360 zich nog steeds binnen 30 voet bevond. De 360 moest zch dus nog in het studentenhuis bevinden. Ryan Ketsenburg ging dus op een speurtocht naar zijn 360.

De controller maakte verbinding op de vierde, vijfde en zesde verdieping, maar niet op de derde en zevende, dus was het logisch dat de 360 zich op de 5e verdieping moest bevinden. De controller knipperde als het buiten bereik was, en zo wist hij de kamer vast te stellen waar zijn 360 zich moest bevinden.

De verdiepingsassistent van de vijfde verdieping controleerde de kamer en zo werd de 360 terug gevonden. Ten tijde van het interview was de dief nog steeds niet langs zijn kamer geweest om te zien dat de 360 weer uit zijn handen verdwenen was. Ketsenberg zegt gerechtelijke stappen te ondernemen. De harde schijf van de 360 was wel geformatteerd, maar de jongeman heeft tenminste zijn console terug.

Gears of War II easter egg, doe de cowboy!

Easter eggs zijn net zo oud als de gamesindustrie zelf, zo had Doom II een speciaal gedeelte waarbij je Keen kon doden, en er is bijvoorbeeld het geheime koeienlevel in Diablo II. Gears 2 blijkt nu echter ook een paar easter eggs te bevatten, waaronder eentje waardoor alle characters cowboyhoeden krijgen.

Maar dan ook echt ALLE characters:

En mocht je cowboys niets aan vinden, dan is er altijd nog toast:

Bedankt Mr Monkeyman the Kid voor het herschrijven van dit bericht

Guitar Hero Metallica komt begin 2009

Hoewel het lange tijd een soort geheim was, is het sinds kort echt bekend dat Guitar Hero: Metallica echt zal verschijnen. Guitar Hero: Metallica zal wat moeilijker worden dan Guitar Hero: Aerosmith en in de story mode zul je gecast worden als band waarna je de wereld over vliegt en overal de liedjes van Metallica speelt. De liedjes zitten niet in chronologische volgorde in het spel omdat de liedjes uit de begintijd van Metallica te moeilijk zijn om direct mee te beginnen.

Voor meer informatie over de ontwikkeling van de game kun je het interview lezen dat USAtoday hield met Metallica-drummer Lars Ulrich en gitarist Kirk Hammett over de game.

Het spel zal begin 2009 in de winkels komen te liggen.

Spore naar Steam?

Een oplettende internetter heeft het volgende gevonden op de Steamsite: de gebruikersovereenkomst van Spore van Electronic Arts. Dit is opmerkelijk omdat EA altijd zijn eigen webwinkel heeft aangehouden, de EA store. Alhoewel EA het eerder heeft toegestaan dat andere games die zij uitgaven op Steam zijn verschenen (Crysis) zou dit de eerste keer zijn dat er een 'first-party' game van EA op Steam zou verschijnen.

De bijbehorende productpagina is nog niet verschenen, dus ondanks bovenstaande link kan je het nog scharen onder het kopje 'onzeker'. Een andere belangrijke vraag is, als Spore op Steam zou verschijnen, of het nog steeds gebruik zou maken van de DRM met activaties. Crysis en de S.T.A.L.K.E.R. uitbreiding hadden dit wel, ondanks hun verschijning op Steam.

Albayrak botst met Kamer over verlenging pardon

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft gisteravond haar keuze verdedigd om de pardonregeling ook dit jaar open te houden. Ze noemde dat "in de geest" van de afspraken. Een groot deel van de Tweede Kamer is daar verontwaardigd over, inclusief coalitiepartij CDA.

Christendemocraat Wim van de Camp noemde de redering van de staatssecretaris in een debat "erg onbevredigend". "Dit is nooit de bedoeling van mijn fractie geweest." Ook de oppositiepartijen VVD, PVV, SGP en Kamerlid Rita Verdonk hebben kritiek op de gang van zaken. De partijen samen hebben net geen Kamermeerderheid.

Eerder deze maand werd duidelijk dat burgemeesters nog vreemdelingen kunnen aanmelden voor de pardonregeling. De Kamer dacht dat de regeling met ingang van 2008 zou worden afgesloten.

Rotterdam krijgt nieuw stadion aan het water

Rotterdam krijgt een nieuw stadion aan de Nieuwe Maas. Het college van burgemeester en wethouders stemde gisteren voor de Maasvariant. Dat heeft een betrouwbare bron bevestigd naar aanleiding van een bericht op de website van het AD.

Het college kon kiezen uit drie verschillende plannen. De variant van het stadion aan het water had vanaf het begin bij veel partijen de voorkeur. Vandaag maakt Rotterdam de details van het project Stadionpark bekend.

Het stadion, dat plaats gaat bieden aan 80.000 bezoekers, moet op termijn de Kuip vervangen. Stadion Feijenoord wordt niet afgebroken, maar maakt deel uit van het hele plan. Welke bestemming het gebouw van thuisclub Feyenoord gaat krijgen, is nog niet bekend. Ook komen bij de Maas een schaatsbaan, tienduizend parkeerplaatsen en amateursportvelden.

Het nieuwe stadion moet in elk geval klaar zijn voor de mogelijke WK-voetbalfinale van 2018. Rotterdam houdt ook rekening met de olympische droom van 2028.

[DTM] Racekalender 2009 bekend

De DTM-organisatie heeft de nieuwe racekalender bekend gemaakt. De kalender is zodanig ingedeeld dat de weekenden van de Formule 1 en de DTM elkaar niet overlappen.

Er zal in 2009 voor het eerst gereden worden op het circuit van Dijon. Voor een race in Italië was geen plaats meer op de kalender. De race in Zandvoort zal op 19 juli worden verreden.

DatumCircuitLand
17 meiHockenheimringDuitsland
31 meiEuroSpeedway LausitzDuitsland
28 juniNorisringDuitsland
19 juliCircuit Park ZandvoortNederland
2 augustusOscherslebenDuitsland
16 augustusNürburgringDuitsland
6 septemberBrands HatchGroot-Brittannië
20 septemberCircuit de CatalunyaSpanje
11 oktoberDijonFrankrijk
25 oktoberHockenheimringDuitsland

Bomberman Live in de uitverkoop

Het is winteruitverkoop op Xbox Live. Alleen deze week kun je Bomberman Live kopen met 25% korting. Hierdoor hoef je geen 800 punten, maar slechts 600 punten te betalen voor deze game.

Bomberman maakt gebruik van de nieuwe avatars. De game is in verschillende modi te spelen, singleplayer, vier-player lokaal en acht-player online. In totaal zijn er zestien items die je kunt gebruiken.

Je kunt het spel hier direct aanschaffen.

Muhammed Ali tegen Iron Mike in trailer Fight Night Round 4

Tijdens de Spike TV Video Game Awards werden zondag van een hoop games voor het eerst bewegende beelden getoond. Electronic Arts onthulde tijdens deze awardshow hun nieuwste boksgame Fight Night Round 4 met een trailer waarin legendes Muhammed Ali en "Iron" Mike Tyson het tegen elkaar opnemen. Die trailer kunnen we jullie natuurlijk niet onthouden, dus bij deze alsnog.


[Special] Games:Tomb Raider

 

Na de Prince of Persia-special van afgelopen week vonden wij dat er nog een enorm populair games-character aan bod mocht komen. Deze week staat onze favoriete vrouwelijke archeologe Lara Croft centraal. In deze special behandelen we alle games die Lara Croft gekend heeft. De vernieuwingen in de gameplay-elementen, de grafische elementen en de impact op het publiek worden besproken.

Zoals we allemaal wel weten speelt Lara Croft de hoofdrol in de Tomb Raider-serie. Sinds de release van de eerste Tomb Raider in 1996 is de franchise uitgegroeid tot één van de populairste in gamesland.Het Guinnes Book of World Records heeft Lara Croft zelfs uitgeroepen tot meest succesvolle gameskarakter. Zes games uit de serie werden gemaakt door Core Design, en de laatste drie door Crystal Dynamics. Al de spellen zijn uitgegeven door Eidos Interactive, die alle rechten bezit van alles wat met Tomb Raider te maken heeft.

Voor de volledige special klik hier.

 
Voor meer games nieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.