Uitslag Portsmouth FC - SC Heerenveen

Peterselieman
SC Heerenveen heeft het laatste UEFA Cup-duel uit tegen Portsmouth FC met 3-0 verloren. Peter Crouch scoorde kort voor rust twee doelpunten, waarna Hreišarsson in blessuretijd de 3-0 aantekende. De Friezen zijn hierdoor laatste geworden in hun groep.

Met Brian Vandenbussche op doel begon Heerenveen goed aan het uitduel met Portsmouth. Na enkele minuten waren er al kansen voor Paulo Henrique en Roy Beerens, maar zij kregen de bal er mede door het in de weg staan van de paal niet in. De eerste kans voor de Engelse ploeg kwam na zeven minuten spelen toen Traoré aan de linkerkant goed doorging en Crouch voor het doel bediende, maar de spits miste. Gelijk daarna was er weer een kans voor Crouch, maar hij raakte de lat. In de nastoot ging de bal er wederom niet in.

Na een minuut of tien spelen schakelde Portsmouth over op het spelen van lange ballen naar de spitsen, waardoor het zo nu en dan gevaarlijk voor het Heerenveen-doel werd. Onder andere Crouch kon binnenkoppen, maar Vandenbussche redde knap. Ook Kanu stuitte halverwege de eerst helft op de Belgische doelman. Na het uitvallen van aanvoerder Breuer probeerde Heerenveen na een half uur meer aanvallend te spelen door Smįrason in te brengen.

In de het verdere verloop van de eerste helft kregen zowel Portsmouth als Heerenveen mogelijkheden. Een goede kans was nog voor Crouch, maar hij had wederom zijn vizier niet op scherp staan. Een vrijetrap van Mvuemba spatte nog uiteen op de vuisten van de keeper. Vijf minuten voor rust was het dan toch 1-0 als Crouch een voorzet van Wilson binnen weet te knikken. Twee minuten later werd het na goed voorbereidend werk van Kanu 2-0 door wederom Crouch.

De eerste mogelijkheid van de tweede helft was meteen weer voor Portsmouth, maar de bal ging ver over. Het spel in de tweede helft golfde op en neer met de Engelse ploeg als bovenliggende partij, maar tot echte kansen kwam het niet, te meer omdat Paulo Henrique het vizier niet op scherp had staan.

Heerenveen weet zowaar wat druk te zetten op Portsmouth en voor Elyounoussi leverde dit een grote kans op na een steekbal, maar hij schoot naast. Een voorzet van Mvuemba wordt even later van de lijn gebokst door Vandenbussche. Heerenveen kon de Engelsen wat onder druk houden, maar tot kansen kwam het niet.

Aan de andere kant kwam een voorzet van Portsmouth op het achterhoofd van Svec, waardoor Vandenbussche nog reddend op moest treden. Even later wilde Crouch de 3-0 nog binnenkoppen, maar hij stuitte op de verdediging van Heerenveen. Vijf minuten voor tijd kregen de Engelsen nog een vrije trap, maar Mvuemba schoot in het zijnet. In blessuretijd kopte Hreišarsson nog een vrije trap binnen, 3-0.


Karakteristieken

Portsmouth Football Club - SC Heerenveen 3-0
40’ Crouch 1-0
42’ Crouch 2-0
90+1' Hreišarsson 3-0

Toeschouwers: 20.000
Scheidsrechter: Hawrilla (Slw)
Stadion: Fratton Park
Gele kaart: Väyrynen (SC Heerenveen)

Opstellingen

Portsmouth Football Club: Ashdown, Wilson, Pamarot, Hreišarsson, Belhadj, Mvuemba, Bouba Diop (Davis/84), Hughes, Traoré (Little/62), Crouch, Kanu

SC Heerenveen: Vandenbussche, Popov, Breuer (Smįrason/30), Dingsdag, Bak Nielsen, Väyrynen, Grindheim (Janmaat/84), Svec, Beerens (Elyounoussi/46), Sibon, Paulo Henrique