Feyenoord-hooligans komen met rel-dvd

Icoon VoetbalTer gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord heeft de harde kern van de supporters een 'greatest hits' DVD-box uitgebracht van voetbalrellen. ''In honderd jaar Feyenoord is een hoop gebeurd en niet alleen op het veld'', aldus de initiatiefnemers.

''Ook in de ogen van de volgens veel mensen mindere kant van het voetbal is er veel gebeurd. Voor de liefhebbers is er binnenkort een dvd-box te koop met beelden van ongeregeldheden door de jaren heen.''

Op internet circuleert al een trailer waarin hooligans en ME'ers met elkaar op de vuist gaan. Te zien zijn beelden van massale vechtpartijen binnen en buiten het stadion, van in brand gestoken auto's en rellen met de politie.

Feyenoord is op zijn zachtst gezegd niet blij met de DVD-box. ''Dit heeft niets met Feyenoord te maken. Als je een echte supporter bent, breng je je club niet op deze manier in diskrediet'', zo luidt het officiŽle commentaar. De directie beraadt zich op eventuele maatregelen. Er zouden verschillende opties zijn om in te grijpen, maar daar wil de club niet op vooruitlopen. Ook de officiŽle Feyenoord Supportersvereniging is niet blij met de dvd.

Samensteller van de voetbalrellen-box is Gijs van Delft die al sinds 1974 filmopnamen maakt van ongeregeldheden. Hij begrijpt de commotie niet. ''Het gaat om allemaal oude beelden van sfeeracties en van rellen tegen de politie en andere supporters. Iedereen koopt die dingen, de harde kern vindt dat leuk'', aldus Van Delft in De Telegraaf.