FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 22 oktober 2007

Taalstrijd escaleert in Belgische gemeenteraden

Icoon BelgieDe Belgische taalstrijd is deze avond weer opgelaaid in drie Nederlandstalige gemeenten rondom Brussel. Franstalige raadsleden hebben in hun eigen taal in de gemeenteraad gesproken, wat onwettig is.

In Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem is Nederlands de officiŽle taal, maar de gemeentelijke diensten moeten ook in het Frans worden aangeboden. Frans praten in openbare zittingen is in strijd met de taalwetgeving in de drie gemeenten. Ook is er een motie aangenomen die stelt dat de gemeenten bij het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moeten horen. De gemeenten behoren momenteel nog bij Vlaanderen.

Het Vlaams Belang en de Vlaams nationalistische beweging Taal Aktie Komitee hebben hiertegen actie gevoerd in de gemeenteraad van Kraainem. De TAK-militanten stelden met een geel-zwart lint symbolisch een schutskring in om te verhinderen dat de Franstalige raadsleden onwettige daden zouden stellen. Ook werden er later in de raadzaal nog met stinkbommen gegooid.

Conflict badmintonliga voorbij

Het conflict tussen zes van de acht Nederlandse eredivisieclubs en de badmintonbond is voorbij. De twee partijen zijn tot een akkoord gekomen voor een nieuwe wedstrijdkalender.

De zes clubs vonden dat de bond teveel keek naar de topspelers door doordeweekse wedstrijden in te voeren. Hierdoor zouden de kleinere clubs minder toeschouwers trekken en geen volwaardige teams kunnen opstellen. Het conflict liep zo hoog op dat de clubs weigerden te spelen. De beide partijen hebben nu een compromis bereikt. wedstrijden mogen nu over meerdere dagen worden gespeeld.

Lerares populair door toplessfoto

Icoon Not Safe For Work (NSFW)De Britse docent Sonia Bonham is sinds haar topless verschijning een populaire lerares geworden. "Sinds de fotosessie willen alle mannen mijn vriend worden. Ik krijg nu elke dag berichtjes van mannen die ik niet ken. Ik kan het aantal aanzoeken nauwelijks bijhouden maar ik moet ze allemaal teleurstellen", meldt de blondine aan The Sun.

Bonham liet de foto's maken voor de kalender Real Teachers. Ze staat topless op de voorpagina met een andere vrouw. Voor haar is het naakt poseren de normaalse zaak van de wereld. "Ik ben echt trots op mijn lichaam en heb helemaal geen moeite om naakt te poseren. De opdracht voor de lerarenkalender was erg leuk", aldus Bonham.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Punten ronde 17 en einduitslag

Met de Grand Prix van BraziliŽ hebben we het einde bereikt van het Formule 1-seizoen, en daarmee zijn ook de prijswinnaars van de FOK!F1manager bekend.

Er waren veel strafpunten uit te delen in deze laatste race. De Red Bull-motor kreeg 15 strafpunten voor de transmissieproblemen van Webber, de Hondamotor kreeg zelfs 30 strafpunten voor de motorproblemen bij Button en Barrichello. Laatstgenoemde kreeg zelf ook nog eens 10 strafpunten voor zijn drive through, net als Sutil. Verder moesten we 15 strafpunten uitdelen aan de chassis van Spyker en Toro Rosso, voor respectievelijk de uitvallers Sutil en Vettel.

Deze laatste race kende vier rondewinnaars: CyberJack, eieregooie, Ramonzin en Schaberg scoorden allevier 525 punten.

Toontje_Lager is met 5567 punten de winnaar van de F1manager 2007 en wint de Bleekemolens Race Experience. Droid is tweede geworden en mag samen met een vriend of vriendin een dag VIP-gast zijn van Team Bleekemolen op Circuitpark Zandvoort. Ramonzin wint een pakket van Christijan Albers, bestaande uit een cap, een paraplu en een keycord. eieregooie en Schaberg winnen een Christijan Albers-cap. Swink en Wazaa winnen een Christijan Albers-paraplu. CyberJack en MellowYellow winnen een Christijan Albers-keycord. Eervolle vermeldingen zijn er voor MadKiloClosed en Binki. Zij werden respectievelijk derde en vijfde, maar zijn, om redenen waarover wij reeds contact met ze hebben gehad, uitgesloten van het winnen van een prijs.

Willen alle prijswinnaars hun usernaam, echte naam en adres mailen naar sport@fok.nl, zodat we kunnen zorgen dat je je prijs ontvangt?

Bij de subleagues was de rondewinst voor de n00bs, zij scoorden 513 punten. Tweede plaats was voor de Watjes, die 497 punten scoorden, Interxion F1 team was derde met 455 punten.

Dat betekent dat Team holland met 5275 punten winnaar is van de subleaguecompetitie. Racing Team X-fi is als tweede geŽindigd met 5110 punten, de n00bs zijn met 4901 punten als derde geŽindigd.

Alle winnaars gefeliciteerd! Namens de complete crew van FOK!sport bedanken we alle spelers van de F1manager voor hun deelname en graag tot volgend jaar!

De prijzen worden aangeboden door:


(hoofdprijs)


(tweede prijs)


(derde t/m negende prijs)

Posthuma langer bij Rabobank

Joost Posthuma heeft zijn huidige contract met Rabobank met twee seizoenen verlengd. De Nederlander is sinds 2001 actief voor de wielerformatie. Drie jaar later maakte hij de overstap naar het profpeloton.

In 2005 wist Posthuma de Franse etappekoers Parijs - Nice op zijn naam te schrijven. Dit seizoen eindigde hij als eerste tijdens de individuele tijdrit in de Ronde van Saksen. In dezelfde ronde eindigde hij in het algemeen klassement uiteindelijk als eerste.

Rabobank verlengde ook het contract van Graeme Brown. Hij begint in 2008 aan zijn derde seizoen bij de wielerformatie. Dit jaar was de renner goed voor twee ritten in de Ronde van California, Murcia en Polen. Ook Grischa Niermann kreeg een verbeterde overeenkomst en tekende voor een jaar bij. Hij begint aan volgend seizoen aan zijn tiende jaar bij de Nederlandse wielerploeg.

Moeder springt met kind van 4e etage

Icoon Binnenlands In de Bijenkorf in Amsterdam is maandag een moeder met haar zeer jonge kindje van de vierde verdieping gesprongen. Het kind overleed kort daarop aan zijn verwondingen. De vrouw ligt zwaargewond in een ziekenhuis, liet de politie weten.

Het drama speelde zich rond 18.00 uur af in het warenhuis aan de Dam. De Bijenkorf werd na de val ontruimd. Ook werd het verkeer rondom het warenhuis tijdelijk stilgelegd. De politie denkt dat er sprake is van een zelfmoordsprong.

In juni dit jaar sprong ook al iemand van de Bijenkorf af.


Bijenkorf op de Dam

FOK!radio: De traagheid van FOK! en POL(itiek)

FOK!RadioVoor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

FOK! is dan weer traag, dan weer snel, dan wil weer niet alles laden en zo gaat het al een tijdje door. Wat is er nou toch allemaal aan de hand? Een tijdje terug gaf server-admin Iteejer al een simpele versie van de problemen die er zijn. Maar vanavond vragen we hem nog een keer wat er toch allemaal mis is. En we willen natuurlijk ook weten wat FOK! eraan gaat doen. Luisteren dus, vanavond live vanaf 20:00 uur!

De maat was vol in het Politiek-forum. Een hard moderatiebeleid en nieuwe mods moeten nu zorgen dat het wat beter gaat. Maar wat is er dan allemaal aan de hand? En waarom zijn POL'lers van die aparte types en wat doen ze dan? En wie zijn er het vervelendst? We gaan het vragen aan POL-mod Mutant01.

Er is ook nog wat gewijzigd in de leiding van de FrontPage. Hoe en wat hoor je vanavond!

Je kunt zelf ook meepraten natuurlijk. Kom bijvoorbeeld naar ons irc-kanaal #fokradio. Het kan ook via Skype. Je kunt ons bellen op actionradiolive. Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meekijken in de studio van FOK!radio kan via de webcam. We roddelen weer met Yvonne. FA shmoopy heeft weer wat scoopies. Blinky legt wel weer een stelling voor.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Terugluisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

"McLaren nam verkeerde beslissingen"

Fernando Alonso kon zich na afloop van de Grand Prix van BraziliŽ niet inhouden en haalde wederom uit naar zijn werkgever McLaren Mercedes. De Spanjaard is namelijk van mening dat verkeerde beslissingen de reden zijn voor het mislopen van de wereldtitel.

"Alles wijst erop dat McLaren het seizoen niet goed heeft aangepakt", liet Alonso tegenover een Spaans radiostation weten. "De resultaten spreken eigenlijk voor zich. McLaren heeft het kampioenschap verloren doordat zij de verkeerde beslissingen heeft genomen, met name in het laatste deel van het seizoen. Het is geen geheim meer dat de beslissingen van het team niet in mijn voordeel waren. De afgelopen races had ik niets meer te vertellen binnen het team. Ik moest alles doen zoals zij het wilden en dat maakte het enorm moeilijk voor me."

McLaren Mercedes heeft meerdere malen laten weten dat ze Lewis Hamilton en Alonso gelijke kansen wilde geven. De Spaanse coureur is echter een andere mening toebedeeld. Hij vindt namelijk dat de focus meer op Kimi RšikkŲnen en Scuderia Ferrari gericht had moeten worden.

Contra-expertise Mayo negatief

Iban Mayo wordt zeer waarschijnlijk niet geschorst voor het gebruik van doping. Tijdens de Tour de France van dit jaar reageerde de Spaanse renner positief op een bloedtest, maar de contra-expertise is negatief uitgevallen. Dit werd maandag door de Spaanse wielerbond bekend gemaakt.

Mayo beŽindigde de Ronde van Frankrijk op de zestiende plaats. Hierna werd pas bekend dat de renner op 24 juli positief testte tijdens een dopingcontrole.

De Spanjaard zou namelijk het verboden middel epo hebben gebruikt, maar de contra-expertise wees echter iets anders uit. Hierdoor is het aannemelijk dat de renner van Saunier Duval niet geschorst zal worden.

Roseanne: 'Britney is een hoer'

Het is tegenwoordig blijkbaar hip in showbizzland om elkaar uit te maken voor hoer. Werd Ellemieke Vermolen onlangs nog door Paul de Leeuw een hoer genoemd, nu is het de beurt aan Britney. De gevallen zangeres werd door Roseanne Barr uitgescholden voor 'hoer'. "Britney Spears is een hoer", schrijft de dikke actrice en comťdienne op haar weblog.

En dit is niet het enige wat de van de jaren tachtig comedyserie 'Roseanne' populaire Barr over Britney schrijft. Ze geeft op niet mis te verstane wijze te kennen dat ze geen greintje medelijden heeft voor de drank- en drugsverslaving van Britney. "Als je te zwak bent om daar vanaf te blijven, dan ben je niet beter dan een drugshoer op straat", laat ze via haar weblog weten.

De 25-jarige Britney ligt momenteel flink onder vuur. Net nu ze onlangs de voogdij over haar kids verloor, geeft Roseanne haar nog eens een veeg uit de pan. "De rechter probeert je een lesje te leren", vindt Roseanne. "Houd je mond en leer ervan! Je bent een slechte moeder, en jouw eigen moeder is dat ook!"

De comťdienne richt verder het woord aan Britneys moeder. Volgens haar is Lynne Spears namelijk verantwoordelijk voor alle problemen van de popdiva. Daarom geeft ze moe Spears nog enkele tips mee.

"Sluit je kind op en blijf net zo lang bij haar zitten als nodig is om haar weer op het juiste pad te krijgen", aldus Roseanne. "Blijf bij je kind zitten, moeder! Nadat jij en haar vader haar hebben geprostitueerd. Dit is allemaal jullie fout!"


Roseanne zelf poseerde in haar hoogtijdagen in sexy stoeipakje voor de cover van een Amerikaans tijdschrift


Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

'Van der Vaart donderdag in actie'

Er is een mogelijkheid dat Rafael van der Vaart aanstaande donderdag, tijdens het UEFA Cup-duel tegen SK Brann Bergen, gewoon kan spelen. Huub Stevens, trainer van Hamburger SV, liet namelijk weten dat de international voorspoedig herstelt van een blessure aan zijn knie.

Van der Vaart liep de blessure afgelopen woensdag op tijdens het EK-kwalificatieduel tegen SloveniŽ (2-0). "Misschien kan hij toch mee naar Noorwegen", liet Stevens in een reactie weten. Het is voor de Duitse ploeg de eerste keer dat ze tijdens de groepsfase van de UEFA Cup in actie komen.

Romeo Castelen moet het duel met SK Brann Bergen aan zich voorbij laten gaan. De voormalig speler van Feyenoord is nog niet voldoende hersteld van een blessure.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep krijgt mogelijk multiplayer

Niet ťťn, niet twee, maar drie nieuwe Kingdom Hearts games werden er op de Tokyo Game Show van dit jaar aangekondigd. Eťn van die games was Kingdom Hearts: Birth by Sleep welke zal verschijnen voor de PSP. Het Japanse gamesmagazine Famitsu heeft een interview gehouden met enkele van de makers van de game, waarin enkele nieuwe feitjes naar buiten zijn gekomen.

Birth by Sleep zal een prequel zijn van de eerste Kingdom Hearts-game voor de PlayStation 2 en zal het verhaal achter de keyblade en Terra uit de doeken doen.

Het spel zal draaien om drie hoofdpersonages met de namen Aqua, Ven en Terra. Zoals aan de namen te zien is zijn deze personages allemaal gelinkt aan een element. Alle drie de personages krijgen een eigen verhaallijn en bijbehorende gameplay, net zoals de Chapters of Sora en Riku in Chain of Memories. In deze game zullen de verhaallijnen echter onderling gelinkt zijn waardoor het spelen met Aqua invloed zal hebben op het verhaal van Ven en Terra. Het spel zal zowel bekende als totaal nieuwe werelden bevatten, en daarbij ook een volledig nieuwe vijand die nog niet eerder in een Kingdom Hearts game is voorgekomen.

Het team zou ook nog graag een multiplayer deel toevoegen, maar is zich nog aan het oriŽnteren over de vorm waarin dit kan. Zowel co-op als versus is een mogelijkheid.

Opnieuw SA-wissel op FOK!sport

Vorige week werd al bekend dat Nuongirl haar taken als SA neer gaat leggen. Nu is ook bekend geworden dat ziggyziggyziggy zijn blauwe jasje aan de haak gaat hangen. Hij blijft gelukkig nog wel actief als nieuwsposter van de sportcrew.

ziggyziggyziggy heeft in zijn carriŤre als SA veel voor de F1-manager betekend en gemaakt tot wat hij nu is. Bovendien is hij ook degene die tot nu toe de meeste F1-berichten op FOK!sport heeft geplaatst. Onder deze berichten bevinden zich ook historische verhalen, verslagen van kwalificaties en races. Alle reden om de vertrekkende SA op een mooie manier uit te zwaaien.

Natuurlijk hebben we ook iemand nodig die ziggyziggyziggy gaat vervangen en deze hebben we gevonden. Spooky4u gaat deze taak namelijk overnemen. Hij maakt sinds 15 november 2006, nadat hij een open sollicitatie instuurde, deel uit van de sportcrew.

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Spooky4u dat hij het goed zal gaan doen. En ziggyziggyziggy, bedankt voor het vele werk als SA.

Ratchet & Clank EU demo op 1 november

De Amerikaanse en Japanse PlayStation 3-bezitters kunnen al enige tijd de demo van Ratchet & Clank uit proberen, maar in Europa kunnen we op 1 november ook van de demo gaan genieten.

De demo zou eigenlijk afgelopen donderdag al in de Europese Store verschijnen, maar liet zich uiteindelijk toch niet zien. In plaats daarvan kon de Dynasty Warriors demo gedownload worden.

Het voordeel van deze late release van de demo is wel dat het wachten op het uiteindelijke spel dan niet zo lang meer duurt. Ratchet & Clank ligt een week later al in de winkel.


Dries Roelvink wil naar Songfestival

Icoon ShowbizzZanger Dries Roelvink wil naar het Eurovisie Songfestival. De 48-jarige volkszanger heeft zich bij de NOS gemeld met de mededeling dat hij graag de eer van Nederland wil verdedigen. Dat deed hij nadat Gerard Joling van deelname afzag.

Roelvink wil mee doen op advies van zijn goede vriend en adviseur Ben Kramer. Die goede vriend van hem vertegenwoordigde Nederland in 1973 op het songfestival met het nummer 'De oude muzikant'. De zonnebankgebruinde god wil een Engelstalig liedje ŗ la Johnny Logan zingen, die drie keer heeft gewonnen. "Ik wil gewoon een mooi en puur liedje zingen. Zonder enorme dansgroepjes achter me en met ander ingewikkeld gedoe," aldus Roelvink.

De NOS heeft zijn belangstelling voor kennisgeving aangenomen. Roelvink hoopt dat John Ewbank een geschikt liedje voor hem wil schrijven, al zal hij zelf ook meerdere componisten en tekstschrijvers benaderen. Roelvink staat 28 januari in Ahoy met een avondvullend concert. Zijn nieuwe single 'Doktersroman' kwam vandaag binnen op acht in de Single Top 100.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

[Gerucht] Nieuwe HD-DVD 360 eind 2008?

Een paar dagen geleden zweefden er wat geruchten rond over een eventuele Xbox 360 met ingebouwde HD-DVD speler.

De site SmartHouse kreeg van een Toshiba insider te horen dat dit niet alleen waar is, maar dat er grotere plannen zijn met deze nieuwe 360. Volgens deze site heeft Microsoft ingezien dat een HD-DVD speler onmisbaar is als het wil bijblijven met Sony's PS3; marktonderzoek heeft uitgewezen dat een groot deel van de sales werd veroorzaakt door mogelijkheden van de Blu-Ray speler.
Deze vernieuwde Xbox 360 zal naast een ingebouwde HD-DVD speler ook 1080p playback en "extensive wireless network capability" ondersteunen, en zal in de markt worden gezet als een "entertainment hub". Naast deze features wordt er al gesproken van ingebouwde HD-DVD tuners, een docking station voor een (Zune) MP3 speler, en een electronische TVgids.

That is not all. Er wordt verder beweerd dat MS zal samenwerken met Toshiba om de geluids- en warmteproductie van het aparaat drastisch te verminderen, en ook wordt er gepraat over een meer gestandariseerde vormgeving, waardoor het geheel compatible wordt met normale PC-HD's en docking-slots in high-end HD-TVs. Deze heruitgave zou namelijk een ideale mogelijkheid zijn om nieuwe hardwareonderdelen te introduceren in het proces, om zo ook de hoge faillure rate te verlagen.

Het aparaat zal eind 2008, of tijdens de CES in 2009 worden getoond, Aldus SmartHouse.

Het gehele artikel is hier te lezen.

Lord Of The Rings Online krijgt nieuwe content

Op 25 oktober zal er weer nieuwe content toegevoegd worden aan de MMORPG 'The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar. Book 11: Defenders of Eriador, zoals de content zal gaan heten is al de derde uitbreiding die developer Turbine gratis aanbied.

Er zullen een tweetal classes, Loremaster en Minstrel, beter uitgewerkt worden en zullen er twaalf-persoons raids mogelijk worden waarmee onder andere een Balrog te bevechten zal zijn. Daarnaast zullen er nog twee gebieden worden uitgebreid namelijk Misty Mountains en de Trollshaws.

De grootste verandering is echter dat je als speler een huis kunt kopen. Dit huis kun je vervolgens weer inrichten met een van de vele beschikbare decorating items.

Een uitgebreid lijstje van de toevoegingen in deze update kun je hier lezen.


Bionic Commando laat zich weer zien

Eerder presenteerde Capcom al Bionic Commando en nu hebben ze weer een lading nieuwe screenshots uitgegeven. Dit vervolg van Bionic Commando speelt zich 10 jaar af na de gebeurtenissen van het origineel. Het verhaal draait om Nathan Spencer, Deze ten onrechte ter dood veroordeeld agent is de enige overlevende van een verwoestende terroristische aanslag. Hij krijgt een deal aangeboden: als hij de terroristen weet te verslaan zal zijn naam weer in ere worden hersteld. Met een nieuwe bionische arm moet Spencer zich een weg banen door een verwoeste stad vol robotachtige wezens.

Bionic Commando zal verschijnen voor PS3, Xbox360 en PC.


Frontlines: Fuel of War demo in december

De nabije toekomst; de wereld is slachtoffer geworden van een enorme energiecrisis en dit veroorzaak een ongekende mondiale depressie. In deze ellende komen twee wereldmachten op die met elkaar in een hevige strijd verwikkeld raken.

In december kun je zelf meedoen aan deze oorlog, of in ieder geval er kennis mee maken, want dan komt de demo van Frontlines: Fuel of War uit. In eerste instantie zal hij alleen via Xbox Live te verkrijgen zijn, maar een (latere) PC versie is ook te verwachten.


Top of Flop: Jan Smit

De vorige Top of Flop van Pete Doherty heeft 4 tops en 2 flops behaald.
Jakkop kon de clip als beste omschrijven: "Wist trouwens niet dat je in zo'n vergevorderde staat van korsakov nog zulke leuke muziek kon maken."
Daarmee is het weer een top sinds tijden.

Vanavond heb ik voor jullie de enige echte Jan Smit.
Jan kan een tijdje niet meer zingen door knobbeltjes op zijn stembanden.
Mag hij van jullie weer snel beter worden of denk je van laat die knobbeltjes nog maar even zitten?

Greenspan: zwakke dollar leidt tot protectionisme

Icoon EconomieEx-voorzitter Alan Greenspan van de Federal Reserve (Fed), de Amerikaanse centrale bank, laat wederom van zich horen. De euro staat op een nieuw record van 1,43 dollar en dit stimuleert de Amerikaanse export. Greenspan waarschuwt echter dat andere landen hierdoor mogelijk protectionistische maatregelen gaan invoeren. Hierdoor zou het wegwerken van het enorme Amerikaanse handelstekort een 'pijnlijke' klus kunnen worden.

Deze daling van de dollar wordt onder andere veroorzaakt door de huidige kredietcrisis. Greenspan meent dat deze onvermijdelijk was omdat er onaanvaardbaar hoge risico's werden genomen. Nu ontstaat het gevaar dat het buitenland de Amerikaanse tekorten niet langer willen financieren. Greenspan zegt geweten te hebben van de misstanden op de hypotheekmarkt. Hij greep echter bewust niet in. Greenspan verlaagde de rentes tot laagterecords.

Ook zal de inflatie op middellange termijn in Europa en de Verenigde Staten oplopen naar structureel 5%. De rentetarieven moeten daarom omhoog naar ongeveer 10%, zo denkt hij. Dit heeft grote gevolgen voor de financiŽle huishouding van burgers.

Greenspan deed zijn uitspraken tijdens een lezing voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Greenspan mocht zich als voorzitter van de Fed nooit duidelijk uitspreken. Sinds hij voorzitter af is, kwam hij met opzienbarende onthullingen. Zo zei hij dat de Amerikaanse invasie in Irak om olie ging en dat Amerika afstevent op een financiŽle ramp door de vergrijzing en gebrek aan fiscale discipline van de Amerikaanse overheid.


Alan Greenspan

Medewerker Sony ontslagen wegens verspreiden Manhunt 2

Take-Two Interactive heeft een persbericht de deur uit gedaan waarin is te lezen dat een medewerker van Sony Europe is ontslagen wegens het illegaal verspreiden van de omstreden game Manhunt 2. Begin september druppelden er berichten binnen dat een illegale versie op het web was verschenen, maar waar het vandaan kwam wist niemand. Eerst dacht men aan een medewerker van Rockstar, maar het blijkt iemand van Sony te zijn geweest. De officiŽle verklaring kun je hieronder lezen:
"[...]
Take Two Interactive confirmed that a former employee of Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) has acknowledged his responsibility for the unauthorised online distribution of an unrated play-test version of Manhunt 2 submitted for the European PAL PlayStation 2 computer entertainment system.
[...]"


Assassin's Creed loopt vlekkeloos

Een tijdje terug meldden we dat Assassin's Creed te maken had met problemen op zowel de X360 als de PS3. De DVD van de X360 zou te klein zijn en het geheugen van de PS3 zou lastig tegenaan te programmeren zijn.

Tijdens een officiŽle presentatie heeft Ubisoft nu de verlossende woorden gesproken: de problemen zijn getackeld en zowel de PS3- als de 360-versie draaien nu beiden soepel. Goed nieuws dus voor de game die eind november in de Nederlandse winkels moet liggen.

Brand in Armando Museum Amersfoort

Icoon BinnenlandsIn Amersfoort woedt sinds vanmiddag een grote brand in het Armando Museum. De brand brak uit in de negentiende eeuwse Elleboogkerk, waarin het museum is gevestigd. De brand is vervolgens overgeslagen naar een pand ernaast.

Het dak van de expositieruimte is reeds verloren gegaan en het torentje op de kerk staat momeneel op instorten. Een gedeelte van de binnenstad van Amersfoort is afgezet en zestig omwonenden zijn geŽvacueerd.

In het museum werden 21 schilderijen en een sculptuur tentoongesteld van de schrijver en beeldend kunstenaar Armando. Naar alle waarschijnlijkheid zijn deze werken door de brand verwoest.

Met dank aan KlappernootatWork voor de submit. Met dank aan Bas/Trommeldaris voor de foto's!

Column: Voorbij, maar nog niet helemaal.

Wat een geweldige conclusie van het kampioenschap. Ik kan me zo snel niet herinneren of ik een spannender conclusie van een kampioenschap heb meegemaakt. 1994 en 1997 waren close, maar drie rijders met maar ťťn punt verschil heb ik nog nooit gezien.

Helaas heb ik het mede dankzij de Braziliaanse regie nog steeds nauwelijks gezien. Allemachtig wat was dat slecht. Dat de Brazilianen en Argentijnen altijd al elkaar de loef af probeerden te steken als het ging om hopeloze regie, dat wist ik wel. Maar dit bereikte nieuwe hoogtepunten. Hamilton duikt in de slipstream van Nakajima, volgende beeld is van de pitcrew van McLaren, dan de pitcrew van Ferrari, en dan zien we Hamilton voor Nakajima. Briljant. Of de laatste vier ronden. Drie ronden op rij is het verschil tussen Kubica en Rosberg volgens de live timing 0,0 seconden op start/finish. Als ze tegen elkaar aanrijden is Hamilton alsnog kampioen. Drie ronden op rij kijken we naar het gat van 2 seconden tussen Raikkonen en Massa, terwijl de Pool en de Duitser wheelbangend door Senna's S gaan. Het mag een wonder heten dat het de Brazilianen niet lukte om de actie in de herhaling weer te missen.

Maar ook RTL kon er wat van, met waanzinnig slecht getimede reclameblokken. Ik zou er zowat weer een petitie tegen beginnen, godsamme. Je ziet Hamilton aansluiten bij een groep van vijf rijders die meer naast elkaar rijden dan achter elkaar, en besluit op precies dat moment naar de reclame te gaan. Tegen de tijd dat de reclame afloopt zie je nog net hoe de voorste van de vijf achter Hamilton aansluit. Alle vijf voorbij in nog geen twee ronden, en ik heb het allemaal kunnen volgen op een scherm van zestien bij tweeŽntwintig pixels. Gefeliciteerd RTL, jullie verdienen het Lelijk Ding voor de slechtste sportregistratie van dit jaar. De Wedstrijden van Talpa waren met terugwerkende kracht een genot om naar te kijken.

Maar goed, het was een spannende race, een spannende finale, en een passende conclusie, namelijk een rechtzaak over de benzinetemperatuur van de BMW's en Williams. Ik klaagde na vorige race al dat in de toekomst de titel naar het team zou gaan met de beste advocaten, maar dat m'n woorden al binnen twee weken profetisch zouden blijken te zijn had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht. Maar ja, als McLaren zijnde moet je het gewoon proberen natuurlijk. Zoals de Ferrari bazen eerder dit seizoen al gezegd hebben, als je de titel haalt omdat de tegenstanders vals spelen, heb je 'm gewoon verdiend. Dat gaat nu natuurlijk ook gewoon op.

Overigens denk ik wel dat als het beroep toegewezen wordt, ook de rijders hun punten kwijtraken. Met gekoelde brandstof kun je namelijk tijd winnen, en dan heb je er als rijder dus direct voordeel van gehad. De situatie is anders dan 1995, toen was niet de temperatuur maar de samenstelling van de brandstof het probleem. De samenstelling was anders dan het monster dat voor de race was ingeleverd, maar op zich niet illegaal. Als het team voor de race het juiste monster had ingeleverd, hadden ze ook gewoon met die brandstof mogen rijden. Terecht dus dat de rijders toen hun punten hebben gehouden.

Maar het blijft een feit dat de straffen van de FIA wisselvalliger zijn dan de opinie van een gemiddelde PvdA'er. Werd Ralf tijdens de Monegaskische Grand Prix van 2005 nog bestraft met een halve seconde op zijn kwalificatietijd wegens rondrijden op een verkeerde band tijdens vrije trainingen, nu kwamen Hamilton, Button en Sato voor een vergelijkbaar vergrijp vrij met een boete en het inleveren van de banden. Heeft Ferrari jarenlang gereden met een 1A en een 1B rijder (eufemisme voor eerste en tweede rijder), nu moet er opeens een speciale steward bij komen om te controleren of McLaren Alonso en Hamilton wel gelijk behandelt. Werd BAR in 2006 nog extreem zwaar gestraft omdat ze niet konden aantonen dat hun auto ten alle tijden tijdens de race zwaar genoeg was, nu is de bewijslast opeens weer omgedraaid en worden BMW en Williams niet bestraft omdat de stewards niet kunnen aantonen dat de benzine te koud was tijdens de race.

Persoonlijk ben ik van mening dat de bewijslast in eerste instantie moet liggen bij de wedstrijdleiding. Als zij niet kunnen aantonen dat een auto illegaal is, is er geen reden om de auto te diskwalificeren. Echter heeft de FIA juist een aantal jaar geleden de omgekeerde bewijslast ingevoerd. Ze waren het zat dat er verdenkingen waren over illegale techniek, maar dat het moeilijk was om te bewijzen of een auto al dan niet gebruik had gemaakt van illegale systemen, zeker als deze van elektronische aard waren. Zover ik weet is het nog steeds zo dat als er twijfel is over de legitimiteit van een auto, de deelnemer moet aantonen dat hij de regels niet heeft overtreden. Dat is ook de reden dat BAR destijds veroordeeld kon worden.

Het maakt mij niet zo heel veel uit of Raikkonen of Hamilton kampioen wordt. Vanuit een historisch perspectief zou het leuk zijn als Hamilton wint, de eerste debutant die dat ooit geflikt heeft. Aan de andere kant ben ik er ook niet zo'n fan van dat de kampioen achter de groene tafel beslist wordt. Maar rechtsgelijkheid is een basisbeginsel voor iedere organisatie die ook maar enigszins pretendeert rechtvaardig te zijn. Met andere woorden, ongeacht welk team er op de pijnbank ligt, een gelijk vergrijp zou een gelijke straf moeten krijgen. Wat dat aan gaat heeft de FIA nog heel veel te leren. Misschien zou de FIA wel eens een nieuwe president kunnen gebruiken, aangezien Mosley de afgelopen vijftien jaar niet echt veel moeite heeft gedaan om de sancties en rechtzaken te ontdoen van een schijn van partijdigheid. Misschien dat de voorzitter van de Spaanse autosportbond een goede zou zijn. Die schijnt erg te hechten aan een gelijke behandeling van alle deelnemers.

60GB PlayStation 3 consoles zorgen voor 89% verkopen

Sony doet op dit moment erg haar best om het 60GB model van de PlayStation 3 eruit te werken. Dit lukt aardig aangezien deze versie, na een prijsverlaging, erg goed verkocht. De algemene verkoop van de PS3 steeg namelijk met 178%.

De console met de grootste hardeschijf-capaciteit zorgde voor 89% van deze verkopen, de resterende 11% sloeg op het 40 GB model. Hoe deze verkopen veranderen met de introductie van een 80GB model, en dus de afschaffing van het 60Gb model, is nog onbekend. Wij zijn benieuwd.

quote
"PS3 went up by 178 percent over the previous week, which puts it third in terms of overall hardware sold behind DS Lite and Wii,"
"It was PS3's biggest week since weeks one and two in March. As expected, everyone's buying the 60GB PS3 as it is such a bargain - the split is about 89 percent to 11 percent in the 60GB console's favor."

-aldus ChartTrack director, Dorian Bloch.

Capelle raakt aanvoerder Hol kwijt

Zaterdaghoofdklasser Capelle moet het na zeven wedstrijden verder stellen zonder aanvoerder Andrť Hol. De speler maakte dit afgelopen week bekend aan de selectie en trainer.

De 28-jarige ex-prof van FC Dordrecht heeft promotie gemaakt op zijn werk en kan zijn baan nu niet meer combineren met het trainen en spelen bij Capelle. Trainer Renť Vermunt is niet blij met besluit van zijn rechtsback: "Heel vervelend dat ie, na zeven wedstrijden in het nieuwe seizoen, zo abrupt stopt."

Uitslagen districtsbeker

Diverse zaterdaghoofdklassers kwamen afgelopen weekeinde in actie voor de districtsbeker. De winnaars van deze beker strijden uiteindelijk om de landelijke amateurbeker. Een terugblik.

Noord

SV Hoogersmilde - SC Genemuiden 0-5
VKW - Oranje Nassau 1-4

Oost

Nunspeet - Groen Wit '82 8-1
Grote man bij Nunspeet was Erwin Schouten die drie keer scoorde. Groen Wit '82 nam in de vijfde minuut nog wel brutaal de leiding.

Go Ahead Kampen - CSV '82 8-0
Jurrian Zandbergen schoot drie keer raak, zijn collega voorin Iury da Silva twee keer.

VVOG - 't Harde 1-1, VVOG w.n.s.
Blamage voor de hoofdklasser tegen derdeklasser 't Harde. Keeper Jan Willem Stoffer werd de "held" van VVOG door twee strafschoppen te keren.

WHC - De Gazelle 1-1, WHC w.n.s.
Ook WHC kon pas na strafschoppen winnen van een lager spelende opponent.

Sparta Nijkerk - Elspeet 11-0
Zelfs zonder diverse vaste krachten won Nijkerk simpel. Invaller Cornel van Eck viel op met een hattrick in het slotkwartier.

Bennekom - SDC Putten 1-1, Bennekom w.n.s.
Eersteklasser SDC Putten boog pas na strafschoppen voor de hoofdklasser. Opvallend genoeg stond spits Dennis van Meegdenburg op doel bij de strafschoppenserie, nadat keeper Danny LŁcke rood kreeg en de wissels verbruikt waren.

West I

Zuidvogels - DOVO 3-2
De ambitieuze eersteklasser klopte DOVO met goed voetbal.

GVVV 2 - Spakenburg 1-3
Spakenburg had nog veel moeite met de reserves uit Veenendaal. Maurice van der Wilt maakte de beslissende twee treffers, nadat Thijs Houwing de gelijkmaker maakte voor de "Blauwen".

AFC Ajax - Voorland 2-2, AFC Ajax w.n.s.
AFC Ajax kwam met de schrik vrij tegen het sterke Voorland, dat een 0-2 voorsprong verspeelde.

ZAP - Zwaluwen '30 / Henver 0-2
De ploeg uit Hoorn spande zich niet bovenmatig in om te winnen.

West II

Delft - Rijnsburgse Boys 0-2
Een snelle goal van Danny van der Vijver en een eigen goal van Delft zorgden voor een ruststand die de eindstand werd.

Quick Boys - FC Binnenmaas 14-0
Maarten Bak werd met vier goals de grote man van Quick Boys. Chima Onyeike en Adil Harfaoui maakten er allebei drie.

SHO - DBGC 7-2
De zondagderdeklasser kwam op 0-1, maar SHO stelde snel orde op zaken. Gregory Noordzee, Steven van Vliet en Andrew Dias d'Ullois maakten twee goals. Beide teams misten een strafschop.

Ter Leede - Hekelingen 1-1, Ter Leede w.n.s.
De koploper van de hoofdklasse A had opmerkelijk genoeg penalty's nodig. Door het sparen van diverse spelers bleek de derdeklasser danig onderschat te worden door trainer Jasper de Muijnck.

DEHMusschen - Capelle 0-9
Simpele zege, waarbij Henk Roeland weer eens van zich liet horen: vier goals. Godwin Falix maakte er drie.

RKDEO - DOTO 0-2
DOTO had het lastig met de derdeklasser, maar heeft Michael van Dommelen. Hij scoorde twee keer.

Excelsior Maassluis - DSVP 3-0
Alle goals van Maassluis kwamen van Nilton Tavares Ramos.

Barendrecht - XerxesDZB zondag 2-2, XerxesDZB w.n.s.
Opmerkelijke uitschakeling voor Barendrecht tegen een vierdeklasser. Twee keer kon Barendrecht nog terugkomen, in de strafschoppenserie verloor het door missers van routinier Dogan Corneille en Bob Vermunt.

Erasmus - FC Lisse 2-6
Sportief duel, met Marvin Nieuwlaat als drievoudig schutter voor Lisse.

Zuid I

Rijsoord - ASWH 3-5
Bij 0-0 kreeg ASWH'er Danny Versluis rood, maar desondanks kwam de ploeg in de streekderby nooit in de problemen of op achterstand. Mike van Gool scoorde twee keer.

Terneuzen - Kloetinge 2-1
Opmerkelijke uitschakeling voor Kloetinge, dat via Daan Esser nog op voorsprong was gekomen.

Ook Cheney waarschuwt Iran

Icoon AmerikaDick Cheney heeft opnieuw uitgehaald naar Iran en haar nucleaire ambities. Als Iran zich vasthoudt aan de huidige koers zijn de Verenigde Staten en andere landen bereid om 'ernstige' maatregelen te nemen tegen Iran. Dit heeft Cheney, de vice-president van de Verenigde Staten, zondag gezegd in een toespraak voor het Washington Institute for Near East Studies.

"Iran is duidelijk bezig technologie te bemachtigen die het in staat stelt een atoomwapen te bouwen. Ook poogt het land door 'vertragingen en bedrog' tijd te winnen. De VS zullen niet toestaan dat Iran een kernwapen bemachtigt. Het ultieme doel van Iran is zichzelf op te werken tot de grootmacht van het Midden-Oosten en een vrij Irak te ondermijnen." aldus Cheney.

De Amerikaanse retoriek tegen Iran wordt steeds scherper. Onlangs zei president Bush nog dat een Iran met nucleaire wapens tot een Derde Wereldoorlog kan leiden.

Cheney en Bush
Dick Cheney en George W. Bush

Schorsing Dida teruggebracht

De UEFA heeft de schorsing van Dida vandaag in beroep teruggebracht tot ťťn duel.

Hierdoor mist de Braziliaanse keeper van AC Milan woensdag alleen de Champions League-wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk.

Aanvankelijk werd Dida voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn toneelspel in het met 2-1 verloren CL-duel bij Celtic. Hij veinsde toen een zware hoofdblessure toen hij door een supporter op het veld licht werd aangetikt.

FOK!games is op zoek naar fotosoepers!

FOK!games is op zoek naar nieuwe photoshoppers! Ben jij heel creatief, goed met photoshop en ben je een echte gamer? Dan ben jij misschien wel diegene die de volgende skins maakt voor FOK!games.

Waar zijn we naar op zoek?

Zoals de titel al zegt zijn we dus op zoek naar (goede) photoshoppers. Mensen met een grafische opleiding verdienen de voorkeur, maar als je jezelf photoshop hebt aangeleerd dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Het is de bedoeling dat je als photoshopper binnen FOK!games aan de slag gaat met nieuwe skins voor themaweken, blokjes voor de specials en allerlei andere kleine opdrachten waarbij creatieve photoshoppers nodig zijn.
Je zult redelijk specifieke opdrachten krijgen, maar eigen inbreng is zeker gewenst. Photoshoppers zullen bijvoorbeeld zelf de plaatjes in de special-blokjes moeten verzinnen en zorgen dat de skins er leuk en representatief uitzien.

Wat bieden wij?

FOK!games biedt jou een leuke omgeving om te werken aan het ontwikkelen van jouw photoshop-skills. Daarnaast werk je in een heel gezellig team en zorg je voor de groei van FOK!games. Mensen zullen genieten van jouw mooie skins en leuke special-blokjes die de aandacht trekken.

Klinkt tof, wanneer kan ik beginnen?

Mocht dit je nu heel leuk lijken dan kun je solliciteren naar de 'baan' als photoshopper bij FOK!games. We vragen je om een special-plaatje (250x184) te maken voor de special Reclame in games en om een header (100*400) te maken voor de kerstprijsvraag van dit jaar. Tijdens de kerstprijsvraag geven we vele prijzen weg in een veiling en de prijsvraag bevat een flink aantal vragen, zie hier het voorbeeld van vorig jaar: Link naar plaatje. Stuur dit alles, plus motivatie, naar games@fok.nl en wie weet kom jij binnenkort het FOK!games team versterken. Solliciteren kan tot 24 oktober 2007. Veel succes!

Papegaai danst op Backstreet Boys

Icoon OpmerkelijkDe papegaai Snowball is niet zomaar een normale vogel. Het beestje gaat helemaal uit zijn dak als hij het nummer ‘Everybody’ van de Backstreet Boys hoort. De papegaai danst dan mee op de maat van de muziek. De 11 jaar oude vogel heeft zijn nieuwe eigenaars compleet verrast met zijn bijna Dancing With The Stars-achtige danspasjes.

De eigenaars hebben de dansende vogel gefilmd en hebben het filmpje op Youtube gezet. “Ik dacht, wat overkomt me nu? Echt ongelooflijk en daarom heb ik het gefilmd”, aldus baasje Irena Schulz uit Schererville in het Amerikaanse Indiana.
Het filmpje stond al eerder op FOK!weblog

Colombiaan snoert mond dicht uit protest

Icoon BuitenlandsDe 52-jarige Luis Miguel Aldana uit Bogota heeft zijn mond dichtgenaaid, een masker opgedaan en zichzelf vastgemaakt aan een bed om aandacht te vragen voor de moedeloze situatie waarin hij verkeert. Vorige week begon hij zijn protestactie, toen hij zijn appartement werd uitgezet. De Colombiaan had het geld dat bestemd was voor de huur, besteed aan nieuwe schoenen voor zijn kinderen.

Nu eist Aldana geld van de overheid, om zijn rekeningen te betalen en zijn textielbedrijfje weer nieuw leven in te blazen. Zonder lening van de overheid zal hij samen met zijn gezin op straat belanden, aldus de Colombiaan.

"Ik doe dit om aandacht te vragen omdat mensen een stalen hart en een stalen gezicht hebben, ze luisteren naar niemand en hebben geen benul van wat hier gebeurt", zegt Aldana met moeite via een mondhoekje dat niet is dichtgenaaid.

De man 'woont' tijdelijk in het huis van de buren, vastgeketend aan handen en voeten op een bed.

Aldana
Het dagelijkse leven van Luis Miguel Aldana.


Met dank aan Aquax voor de submit ťn de herschrijving!

IMF: NL loopt risico op daling huizenprijzen

Icoon EconomieVolgens het Internationaal Monetair Fonds (IMF) behoort Nederland samen met Ierland, Spanje, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk tot de landen die het meeste risico lopen op een daling van de huizenprijzen. Dit staat in het onlangs gepubliceerde rapport World Economic Outlook.

Het IMF baseert zich op de ontwrichte verhouding tussen de stijging van het inkomen en de stijging van de huizenprijzen. Huizenprijzen blijken veel sterker te stijgen dan het inkomen en ook de huurprijzen. De stijging wordt mede veroorzaakt door een tekort aan nieuwe woningen in Nederland. Hierdoor zijn huizenprijzen hoger dan de normale onderliggende economische factoren rechtvaardigen.

Het IMF waarschuwt voor een mogelijke neergang van de huizenmarkt in de genoemde landen. Dit risico is nog groter dan in de Verenigde Staten, die inmiddels zijn getroffen door een crisis op de huizenmarkt. "De ramingen laten zien dat de huizenmarkt van een aantal welvarende landen buiten de Verenigde Staten ook kwetsbaar is voor een correctie", aldus het IMF.

Punten ronde vier

Het is maandagmiddag, tijd voor de punten van de vierde ronde van de FOK!voetbalmanager. De gemiste punten van Stekelenburg en Velthuizen van de vorige ronde zijn in deze ronde verrekend.

VerrekteZakHooi is met 114 punten rondewinnaar. toinecents eindigt deze ronde met 112 punten als tweede. Een derde plaats met 108 punten is er voor JhonnyEnglish. Josing eindigt deze week als vierde en heeft 102 punten en de top 5 wordt afgesloten door Proud2beDiepfries.

BassieD gaat na vier speelronden nog steeds aan de leiding. Hij heeft 366 punten. AmenhotepIV steeg van de zevende naar de tweede plaats en heeft 363 punten, samen met ElmarO . MSNMGH staat vierde en heeft 362 punten. Kolama bezet met 361 punten de vijfde plaats. Thijs_HA staat zesde met 360 punten. Japiw bezet een puntje daarachter de zevende plaats. Wootboon heeft 356 punten en staat achtste. Rondewinnaar
VerrekteZakHooi staat negende met 355 punten en de top 10 wordt afgesloten door Mist.

Bij de subleagues won Top Zoveel 2006/2007 met 91 punten. Tweede deze ronde is !!!AFC AJAX vs PSV!!! Een gedeelde derde plaats is er voor GK vs. BW en II Mondo .

!!!AFC AJAX vs PSV!!! heeft met 347 punten de leiding in het algemeen klassement. Top Zoveel 2006/2007 staat tweede met 326 punten en de derde plaats in het algemeen klassement wordt ingenomen door II Mondo .

Voor de vijfde ronde kun je nog wisselen tot aankomende vrijdag 26 oktober 17:59 uur

Microsoft stemt in met eisen Europese Commissie

Icoon AlgemeenMicrosoft heeft ingestemd met de in 2004 door de Europese Commissie gestelde eisen om aanzienlijke veranderingen in zijn software aan te brengen. Het dagelijkse bestuur van de Europese Unie had de aanpassingen geŽist.

De commissie vindt dat de Amerikaanse softwaregigant zijn monopoliepositie misbruikt om rivalen uit de markt te drukken.

In een maandag verspreide verklaring liet de Europese Commissie weten dat Microsoft voortaan andere softwareontwikkelaars informatie zal verschaffen over zijn Windows-besturingssysteem. Op die manier kan ook andere software worden gebruikt op de systemen van Microsoft. Ook worden de kosten voor deze informatie drastisch verlaagd.

Briatore: "Volgend jaar komen we sterk terug"

Na een moeilijk jaar kende Renault F1 gisteren tijdens de laatste Grand Prix in BraziliŽ ook een moeilijke race. De twee coureurs bereikten de finish niet en raakten bij verschillende incidenten betrokken.

Teambaas Flavio Briatore zei na afloop dat het allemaal niet zo'n ramp was, omdat het team zich al richtte op volgend seizoen om daarin weer sterker terug te komen. "We hadden een moeilijk seizoen en een moeilijke laatste race. We zijn al een tijdje met 2008 bezig, dus we hadden het ook wel een beetje verwacht. Als je dan ook nog in het middenveld start, dan kunnen de incidenten, zoals we ze gisteren zagen, gebeuren. Toch waren we er klaar voor om risico's te nemen. Het belangrijkste is dat we nog hebben aangetoond over genoeg toewijding te beschikken. De steun van Renault, ING en andere partners is nooit ingezakt, waarvoor we ze willen bedanken. Ons volgende doel is tonen dat we volgend jaar sterk kunnen terugkomen en weer vooraan kunnen meedoen. Ik ben er zeker van dat we dat kunnen bereiken," aldus de Italiaan.

Minder vogels en vlinders op hei

Icoon BinnenlandsDe heidegebieden in Nederland staan onder druk. Karakteristieke diersoorten verdwijnen doordat de gebieden steeds droger worden en er meer bos en gras staat. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

De populaties van enkele diersoorten op de hei namen sinds 1990 af met ongeveer 65 procent. Vooral vogels en dagvlinders op open, droge heidegebieden komen minder vaak voor.

Tegenover de afname van het aantal vogel- en vlindersoorten staat een toename of stabilisering van het aantal reptielen, amfibieŽn en libellen. Het CBS vermoedt dat het warmere klimaat verantwoordelijk is voor de ontwikkelingen op de hei.

Twee jaar cel voor oud-BVD medewerker

Icoon JustitieDe rechtbank in Den Haag heeft oud-BVD'er Paul H. vandaag tot twee jaar cel veroordeeld. H. krijgt de straf voor het meenemen van staatsgeheime documenten over een onderzoek naar een groep van 'topcrimineel' Mink K.

Van het lekken van informatie sprak de rechtbank H. vrij; zij acht niet bewezen dat hij de informatie van de voormalige inlichtingendienst aan K. heeft verkocht.

De rechtbank sprak twee medeverdachten integraal vrij. Justitie verdacht hen ervan de gevoelige informatie van H. te hebben gestolen en aan dagblad De Telegraaf te hebben doorgespeeld.

De zaak kwam aan het rollen na een publicatie in januari vorig jaar in De Telegraaf. Hierin stond informatie uit het BVD-onderzoek naar K. De krant meldde onder meer op basis van de documenten dat de groep van K. miljoenen reserveerde voor het omkopen van politie- en justitiepersoneel.

Met het geld kocht Mink K. onder meer politiedossiers. Ook zouden liquidaties zijn uitgevoerd met door de politie in beslag genomen wapens, die voor de gelegenheid werden 'uitgeleend'. Er is later echter nooit hard bewijs voor deze corruptie op tafel gekomen.

H. ontkent dat hij de geheime BVD-informatie aan Mink K. heeft gegeven. De ex-medewerker van de BVD zegt dat hij er is ingeluisd door de twee medeverdachten. Die hebben hem, volgens eigen zeggen, het lekken in de schoenen geschoven, uit rancune wegens een zakelijk geschil. Paul H. had namelijk een aanzienlijke schuld bij een van de twee medeverdachten.

CD/DVD: Megadeth - Warchest (4cd /1dvd box)

Toen Metallica Live Shit: Binge & Purge in 1993 uitbracht, was dit een lesje in geld verdienen. De fraai verpakte (veel te dure) 3cd/3vhs-boxen gingen als warme broodjes over de toonbank en de bandleden kregen niet onterecht het stempel van 'geldwolven' opgeplakt. Tegenwoordig kijkt niemand meer op van dit soort makkelijk cashen want box sets worden nu door de meeste grote bands en artiesten uitgebracht. Het advies van platenmaatschappijen aan de fans lijkt: je hoeft het niet te kopen, maar zo'n box staat wel mooi op de schoorsteenmantel. In het geval van Warchest, de nieuwe cd/dvd-box van Megadeth, in je boekenkast.

Wekker met teslaspoel

Vreemde wekkers komen vakers bij ons langs, weglopende, verstoppende, moskeewekkers we hebben ze allemaal al eens laten zien. Maar deze wekker kennen jullie vast nog niet en dat is jammer want het is een extreem spannende wekker, letterlijk en figuurlijk want deze wekker maakt je wakker met flitsen die worden opgewekt door een mini teslaspoel in het ding zelf.

Weer eens wat anders toch ?

Ruim 500 kilo vuurwerk in woning gevonden

Icoon BinnenlandsIn een woning in Rozenburg is gisteren 575 kilo vuurwerk in beslag genomen. Er zijn nog geen verdachten aangehouden naar aanleiding van de vondst. Dit heeft de politie vandaag naar buiten gebracht.

De politie ging gisteren om 14.15 uur een kijkje in de woning nemen na enkele tips die ze hadden binnengekregen. Een 33-jarige Rozenburgse vrouw en haar dochtertje van 5 jaar waren aanwezig in het huis. Er werden duizendklappers en siervuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk lag niet veilig opgeslagen. De vrouw wordt voorlopig nog nergens van verdacht.

Nakajima biedt excuses aan

Hij eindigde gisteren als tiende tijdens de Grand Prix van BraziliŽ, maar Kazuki Nakajima viel echter in negatieve zin op. De Japanner parkeerde zijn bolide onbezonnen bij zijn team voor zijn pitstop en kegelde daarbij enkele monteurs omver.

"Ik wil allereerst mijn oprechte excuses aanbieden. Een paar monteurs zijn gewond geraakt bij mijn pitstop en ik hoop dat ze in orde zijn. Het was verder een prima eerste race voor me, alleen werd die een beetje overschaduwd door dat incident. Mijn start was even goed als die van de coureurs om mij heen, maar door een botsing die zich voor mij in de eerste bocht afspeelde, verloor ik toch een paar posities. Ik werd daarna lange tijd opgehouden door Takuma Sato, maar ik kon hem op een bepaald moment gelukkig toch nog in halen. Ik heb genoten van mijn race en wil het team enorm bedanken," aldus Nakajima.

BATE Borisov prolongeert Wit-Russische titel

Voor de vierde maal in de geschiedenis is BATE Borisov kampioen van Wit-Rusland geworden. Gisteren had de ploeg van trainer Igor Kryushenko aan een 0-0 gelijkspel tegen titelrivaal FC MTZ-RIPO Minsk genoeg om de titel veilig te stellen.

Met nog drie speelronden te gaan heeft MTZ-RIPO Minsk elf punten achterstand op BATE Borisov, dat vorig seizoen ook al de beste was van Wit-Rusland.

Uitslagen Engeland speelronde 10

In Engeland hebben de meeste clubs hun tiende wedstrijd erop zitten. Koploper Arsenal doet het nog altijd met een wedstrijd minder, en behield ook na dit weekend de leiding in het Premiership.

Arsenal trad thuis aan tegen een matig presterende Bolton Wanderers. De bezoekers konden tegen de koploper echter een aardige vuist maken, vooral verdedigend gezien. De kansen die de Gunners creŽerden kwam slechts sporadisch, maar zelf gaf men ook weinig weg achterin. In de tweede helft viel eindelijk de eerste goal. Kolo Tourť knalde van een flinke afstand de bal achter de goalie van Bolton. Daarna ging het wat makkelijker voor de titelkandidaat, en verzekerde het middels een treffer van Thomas Rosickż de winst: 2-0.

Manchester United had het uitduel in Birmingham tegen Aston Villa op het programma staan. De regerend kampioen startte stroef, en dat tekende zich af op het scorebord. Gabriel Agbonlahor zette de thuisploeg op voorsprong. United werd wakker geschud door de tegentreffer, en via twee goals van Wayne Rooney, en ťťn van Rio Ferdinand stonden de bezoekers met rust alweer voor. Toen na een uur spelen zowel Nigel Reo-Coker (2x geel) en doelman Scott Carson (ineens rood) naar de kant moesten kon Rooney het duel vanaf de stip beslissen. De Engelsman faalde echter zijn derde te maken. Een kwartier voor tijd was het de ervaren rot Ryan Giggs die alsnog voor de 1-4 zorgde.

Chelsea, met Henk ten Cate op de bank, won ook weer eens. De Blues hadden in Middlesbrough geen kind aan de gelijknamige voetbalclub. Al na acht minuten was het Didier Drogba die zorgde voor de 0-1. De Ivoriaan startte toch in de basis, ondanks zijn uitspraken voorafgaand aan de wedstrijd. Wie ook in de basis stond, was oud-PSV'er Alex. De Braziliaanse verdediger was een klein kwartier na rust verantwoordelijk voor de tweede Londense treffer. Boro kon niets uitrichten, waardoor Chelsea weer drie punten bij kan schrijven op het totaal.

Verder won Liverpool de Merseyside Derby bij Everton. Klik hier voor het verslag. Manchester City blijft het goed doen. Thuis werd Birmingham City met 1-0 verslagen, door een goal van de Braziliaan Elano. Blackburn Rovers was duidelijk een maatje te groot voor Reading. Via Benni McCarthy, Roque Santa Cruz en Tugay KerimoglŁ keek Reading al na een half uur tegen een 3-0 achterstand aan. McCarthy zorgde tien minuten voor tijd voor de vierde Blackburn-goal, nadat Kevin Doyle eerder al namens de bezoekers scoorde. Hij deed dat in blessuretijd nogmaals: 4-2.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
20/10EvertonLiverpool1-2
20/10ArsenalBolton Wanderers2-0
20/10Blackburn RoversReading4-2
20/10FulhamDerby County0-0
20/10Manchester CityBirmingham City1-0
20/10MiddlesbroughChelsea0-2
20/10Wigan AthleticPortsmouth0-2
20/10Aston VillaManchester United1-4
21/10West Ham UnitedSunderland3-1
22/10Newcastle UnitedTottenham Hotspurmaa

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Arsenal925+15
2Manchester United1023+12
3Manchester City1022+8
4Liverpool919+11
5Portsmouth1018+7
6Blackburn Rovers918+5
7Chelsea1018+2
8Newcastle United814+3
9Aston Villa914+1
10West Ham United913+3
11Everton10130
12Reading1010-10
13Fulham108-4
14Sunderland108-8
15Birmingham City108-5
16Wigan Athletic108-6
17Middlesbrough108-8
18Tottenham Hotspur97-2
19Derby County106-17
20Bolton Wanderers105-7

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Benjani MwaruwariPortsmouth7
2Emmanuel AdebayorArsenal6
3Nicolas AnelkaBolton Wanderers5
=Robin van PersieArsenal5
5Gabriel AgbonlahorAston Villa4
=ElanoManchester City4
=Cesc FŗbregasArsenal4
=Robbie KeaneTottenham Hotspur4
=Benni McCarthyBlackburn Rovers4
=Roque Santa CruzBlackburn Rovers4
=Fernando TorresLiverpool4

Programma:

DatumThuisUitTijd
27/10ChelseaManchester City15.00
27/10Birmingham CityWigan Athletic15.00
27/10Manchester UnitedMiddlesbrough15.00
27/10SunderlandFulham15.00
27/10Reading Newcastle United15.00
27/10PortsmouthWest Ham United17.15
28/10Bolton WanderersAston Villa13.30
28/10Derby CountyEverton14.00
28/10Tottenham HotspurBlackburn Rovers15.00
28/10LiverpoolArsenal16.00

Ancelotti: "We spelen te traag"

AC Milan wacht deze maand nog steeds op haar eerste thuisoverwinning in de Serie A. Na remises tegen Fiorentina, Parma en Catania verloren ze gisteren met 0-1 van Empoli door een treffer van Luca Saudati.

"Dit is een team met twee gezichten," aldus AC Milan-coach Ancelotti gisteren na afloop, "Uit spelen we goed en behalen we uitstekende resultaten, maar thuis hebben we het lastig tegen ploegen die defensief opereren."

De Europese kampioen staat momenteel in het rechterrijtje, koploper Internazionale heeft al tien punten meer dan zijn stadsgenoot. "Ons manco is dat we in beperkte ruimtes niet zo snel genoeg bewegen, waardoor we te weinig kansen creŽren. We spelen te traag."

Prijsvragennieuws week 43

We hebben weer wat winnaars aan te kondigen van prijsvragen die zijn afgelopen! Allereerst een kleine dienstmededeling aan prijswinnaars die nog niks van een bepaalde prijsvraag hebben ontvangen. Er waren een paar logistieke probleempjes bij een prijsvraagleverancier en die zijn als het goed is allemaal opgelost. Het komt allemaal goed, wees gerust . Mocht je vragen hebben, stuur mij dan gerust een pm!

Goed, daar gaan we dan! De winnaars van het spannende boek Cross van James Patterson zijn:

appelsientje
teckeltje
snekfuel
Jaerock
Garin84
gommie
Gitte
Razo
peerpizza
meissie78


Veel leesplezier! De prijs komt zo snel mogelijk jullie kant op.

De volgende prijsvraag zijn de tien exemplaren Stranglehold voor de Xbox 360! Here we go:

wc-eend
Skull-splitter
washandje
Ceno666
Egamer
StickM
christvs
LovelyLady
makeni
Tazmaniac


Ook deze zullen zo rap mogelijk in jullie 360's verdwijnen. Have fun!

De Nabaztag/tags dan. Deze schattige multifunctionele internetkonijnen gaan twee huishoudens vergezellen, namelijk die van:


Jimbolino
MyOwnSavior


*sniffel sniffel* Veel plezier met deze rakkers!

Last but not least hebben we ook nog drie gesigneerde petjes van "Knocked Up"! Daar hebben we er drie van liggen en de winnaars daarvan zijn:


tallguyray
Stippeltje
_Aya_


We zullen deze week ook nog andere prijsvragen aan de huidige toevoegen, dus hoe het blokje goed in de gaten. FOK! on!

Schumacher feliciteert Kimi en Ferrari

Michael Schumacher heeft zijn opvolger bij Ferrari, Kimi RšikkŲnen, gefeliciteerd met de wereldtitel. De zevenvoudig wereldkampioen zei dat hij het jammer vond dat hij zelf niet in BraziliŽ aanwezig kon zijn.

"Wat een ongelofelijke seizoensfinale, wat een thriller. Ik was echt enorm blij toen Kimi en Felipe samen als eerste en tweede over de finishlijn kwamen. Mijn gelukwensen voor Kimi en het hele team," aldus de 38-jarige Duitser. "Achteraf gezien was het enige minpuntje dat ik er zelf niet bij was. Ik had graag het feestje met het team meegevierd, maar dat maken we zo snel mogelijk goed."

Jaap Stam neemt afscheid in Zwolle

Op 25 juli 2008 speelt Jaap Stam met Ajax zijn afscheidswedstrijd. De 35-jarige verdediger zal dat gaan doen in het stadion van FC Zwolle, de club waar hij zijn carriŤre in 1992 begon.

Aan het eind van dit seizoen zet Stam een punt achter zijn carriŤre en hij wil zijn laatste wedstrijd spelen tegen een elftal bestaande uit oud-collega's.

De verdediger van de Amsterdammers speelde bij Zwolle, SC Cambuur-Leeuwarden, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma en AC Milan. Hij won onder meer vier landstitels, de Champions League en de wereldbeker voor clubteams. Daarnaast maakte hij met het Nederlands elftal een WK en twee EK's mee.

Uitslagen Spanje speelronde 8

In Spanje is afgelopen weekend de achste speelronde verricht. De twee koplopers verloren allebei hun duels, waardoor Villarreal en Valencia zich er weer tussen nestelden.

FC Barcelona ging op bezoek bij het sterk presterende Villarreal. Met de jonge Bojan in de basis kwam BarÁa al snel achter. In de tweede minuut was het Santi Cazorla die de openingstreffer binnenwerkte, nadat hij de bal prachtig kreeg aangespeeld door Guille Franco. En de thuisploeg ging door, en verdiende na een klein kwartier een strafschop. Aanvoerder Marcos Senna stapte naar voren en verschalkte VŪctor Valdťs. Barcelona kwam nog wel enigszins terug toen Bojan zijn eerste doelpunt voor zijn club kon scoren, op aangeven van Lionel Messi. Toch zouden de drie punten in Valencia blijven. Door een overtreding van Gabriel Milito versierde Villarreal opnieuw een strafschop. Senna miste opnieuw niet, en liet al na een ruim halfuur aantekenen voor de 3-1 eindstand.

Real Madrid kon hierdoor naar vijf punten uitlopen op de aartsrivaal, als het won in Barcelona van Espanyol. De thuisploeg is echter in bloedvorm, en de internationals David Riera en Raķl Tamudo, die ook namens Spanje scoorden, waren ook gisteren weer trefzeker. In de tweede minuut kon Riera al een hoekschop binnenkoppen. Real, met Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder in de basis, kon eigenlijk geen vuist maken. Het was dan ook niet verwonderlijk dat Tamudo vlak na rust de voorsprong kon uitbreiden, middels een prachtige lob. In de slotfase zorgde Sergio Ramos nog wel voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het dan ook bij.

Valencia reisde af naar het Riazor in La CoruŮa, de thuisbasis van Deportivo. Ook hier viel de eerste treffer al snel. JoaquŪn SŠnchez versierde een strafschop, en knalde deze zelf binnen. Depor kwam er niet aan te pas, en liep na een kwartier tegen de volgende tegengoal aan, gemaakt door Rubťn Baraja. Nadat Xisco voor de 1-2 had gezorgd was de marge even later alweer twee, toen Fernando Morientes het doel van Dudu Aouate trof. De Spaanse spits was een dik kwartier voor tijd opnieuw doeltreffend, en besliste daarmee het duel. Rodolfo Bodipo's doelpunt in de slotfase was er slechts ťťn voor de statistieken: 2-4.

Sevilla won voor het eerst sinds lange tijd weer. Uit bij hekkensluiter Levante zorgde LuŪs Fabiano met twee snelle treffers voor de drie punten. Atlťtico Madrid had geen kind aan Real Zaragoza. Na goals van Luis GarcŪa, Diego ForlŠn en twee van Maxi RodrŪguez kwam de teller pas tot stilstand. Getafe won voor het eerst dit seizoen, en deed dat tegen Real Murcia. De bedwinger van FC Twente in de UEFA Cup scoorde tweemaal, door Kepa Blanco en Casquero.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
20/10Deportivo de La CoruŮaValencia CF2-4
20/10Levante UDSevilla FC0-2
20/10Villarreal CFFC Barcelona3-1
20/10RCD EspanyolReal Madrid CF2-1
21/10UD AlmerŪaCA Osasuna2-0
21/10Getafe CFReal Murcia2-0
21/10Real Betis BalompiťReal Racing Club1-1
21/10RC Recreativo de HuelvaRCD Mallorca0-2
21/10Real Valladolid CFAthletic Club de Bilbao1-2
21/10Club Atlťtico de MadridReal Zaragoza4-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF819+12
2Villarreal CF818+5
3Valencia CF818+3
4FC Barcelona817+10
5RCD Espanyol816+3
6Club Atlťtico de Madrid814+8
7RCD Mallorca814+7
8Real Racing Club812-2
9UD AlmerŪa811+2
10Real Zaragoza811-2
11Sevilla FC79+3
12Real Murcia89-1
13Athletic Club de Bilbao89-3
14CA Osasuna78-1
15RC Recreativo de Huelva88-5
16Deportivo de La CoruŮa88-6
17Real Betis Balompiť87-1
18Getafe CF85-6
19Real Valladolid CF85-8
20Levante UD81-16

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Lionel MessiFC Barcelona6
2Giuseppe RossiVillarreal CF5
=Sergio AgŁeroClub Atlťtico de Madrid5
4Aritz AdurizAthletic Club de Bilbao4
=Dani GŁizaRCD Mallorca4
=Fernando MorientesValencia CF4
=Frťdťric KanoutťSevilla FC4
=Juan ArangoRCD Mallorca4
=Luis GarcŪaRCD Espanyol4
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza4
=Wesley SneijderReal Madrid CF4

Programma:

DatumThuisUit
28/10Athletic Club de BilbaoReal Betis Balompiť
28/10FC BarcelonaUD AlmerŪa
28/10Real Racing ClubGetafe CF
28/10Real Madrid CFDeportivo de La CoruŮa
28/10Sevilla FCValencia CF
28/10Real ZaragozaVillarreal CF
28/10Levante UDClub Atlťtico de Madrid
28/10RCD MallorcaRCD Espanyol
28/10CA OsasunaReal Valladolid CF
28/10Real MurciaRC Recreativo de Huelva

Alonso hoopt op verlies hoger beroep

Volgens Fernando Alonso zou het slecht voor de Formule 1 zijn als Lewis Hamilton de titel zou veroveren door het winnen van het door McLaren Mercedes aangetekende hoger beroep. "Het zou een blamage voor de sport zijn, en daarvan hebben we er dit jaar al teveel gehad", zei hij tegenover de Spaanse radiozender Cadena Ser.

Hij vervolgde: "Als dit zou gebeuren, is het het begin van het einde voor de Formule 1." De Spanjaard is overigens niet blij met een aantal beslissingen van het team: "De resultaten spreken voor zichzelf. Het team heeft het kampioenschap verloren door een aantal genomen beslissingen, vooral halverwege het seizoen. Het is geen geheim dat men mij niet erg gesteund heeft."

Over een mogelijke overstap naar een ander team voor komend seizoen had de oud-wereldkampioen te melden: "Ik weet dat er geruchten zijn, maar ik heb niet gesproken met andere teams, en dat is de realiteit. Mocht ik toch niet bij McLaren blijven, dan is Renault zeker niet mijn eerste keus."

Uitslagen Frankrijk speelronde 11

In Frankrijk werd afgelopen weekend gespeeld. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen:

ThuisUit:Eindstand
AJ AuxerreLorient5-3
CaenLille OSC1-0
RC StrasbourgGir. Bordeaux1-1
Ol. LyonAS Monaco3-1
Stade RennesLe Mans3-0
ToulouseSaint-Etienne0-2
ValenciennesPSG0-0
Ol. NiceFC Metz3-1
AS NancySochaux1-1
Ol. MarseilleRC Lens1-0

Stand:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ol. Lyon112524-10
2AS Nancy102319-7
3Stade Rennes112115-8
4Gir. Bordeaux111914-10
5Le Mans111915-14
6Valenciennes111813-12
7Ol. Nice111713-10
8St. Etienne111712-9
9Strasbourg111611-8
10Toulouse101411-13
11Lille OSC111312-10
12AS Monaco111315-15
13FC Lorient111313-16
14PSG11128-11
15AJ Auxerre111211-20
16Caen10118-12
17Ol. Marseille11108-13
18RC Lens1095-9
19FC Sochaux1189-16
20FC Metz1156-19

Topscorers:

NaamAantal
Benzema (Ol. Lyon)11
Bellion (Gir. Bordeaux)7
De Melo (Le Mans)6
Bakary Konť (Ol. Nice)6
SaÔfi (Lorient)6

Programma :

DatumThuis:Uit:
27/10PSGOl. Lyon
27/10Saint-EtienneAJ Auxerre
27/10Le MansToulouse
27/10LorientOl. Nice
27/10Gir. BordeauxValenciennes
27/10AS MonacoCaen
27/10FC MetzAS Nancy
27/10Lille OSCRC Strasbourg
27/10RC LensStade Rennes
27/10FC SochauxOl. Marseille

De la Rosa blijft bij McLaren

Pedro de la Rosa heeft bekend gemaakt dat hij volgend seizoen en ook daarna bij het team van McLaren Mercedes blijft. De Spanjaard was dit seizoen actief als testrijder voor McLaren.

"Ik heb nog een contract voor twee jaar en ben erg gelukkig bij het team. Het is duidelijk dat ik in 2008 en 2009 bij McLaren blijf. Ik ben hier gelukkig en wordt gewaardeerd. Mijn relatie met het team is fantastisch," aldus de Spanjaard.

NS en ProRail nemen maatregelen tegen blaadjes

Icoon VervoerDe NS en ProRail gaan in de komende maanden maatregelen nemen tegen de blaadjes op het spoor. Om gladde sporen te voorkomen wordt het mengsel Sandite op de sporen gespoten. Deze gel bestaat uit zand en metaaldeeltjes en doordat de gladde laag kapot gereden wordt zullen de sporen stroever zijn.

ProRail gaat zes treinen uitrusten met een speciale installatie om de gel op de sporen aan te brengen. Deze treinen zullen vooral in bosrijke gebieden rijden. Een computer gaat door middel van GPS bepalen op welke plaatsen de gel aangebracht moeten worden.

In de herfst zorgen de blaadjes altijd voor veel vertraging op het spoor. De problemen zijn doorgaans het grootst vanaf medio oktober tot eind november. Doordat de wielen slippen bij het optrekken en afremmen ontstaan er 'vierkante wielen'. Er ontstaat ook vaak vertraging doordat machinisten hun snelheid aanpassen op gladde trajecten.


Dit najaar opnieuw veel vertraging?

Pictochat level in Smash Bros Brawl

Het is alweer een tijdje terug dat we een update hadden over de vecht/partygame Super Smash Bros. Brawl, maar vandaag is er dan weer ťťn. Nintendo heeft namelijk bekend gemaakt dat er een pictochat level in de game zal zitten.

Pictochat is een messenger die in de DS ingebouwd zit waarmee je tekst en plaatjes kunt versturen naar elkaar via een lokale draadloze verbinding.

Het level zal leeg beginnen met enkel het centrale platform:

Na een tijdje worden er objecten getekend waar je op kunt klimmen:

Let echter op dat je niet weggeblazen wordt:

Als er vlammen getekend worden doen deze ook echt schade:

Helaas kun je niet zelf levels tekenen op de DS en deze dan gebruiken in de game. Het level zal zelf de objecten tekeken. Smash Bros Brawl komt begin 2008 uit.

Extra levels via Xbox Live voor Beautiful Katamari

De nieuwe Beautiful Katamari game is nog maar net speelbaar op de Xbox 360, maar heeft al aardig wat kritiek gekregen. Voor het spel zijn namelijk nieuwe levels verschenen op de marketplace voor 200 punten per stuk, maar de levels lijken al op de DVD te staan.

Het gaat om de downloadable content. Het downloaden van extra Levels, items of features voor een spel. Er zijn al lange discussies gehouden over de prijzen van deze add-ons. Sommige redeneren dat ze gratis beschikbaar moeten zijn, anderen beweren dat de uitgever er wel geld voor mag vragen. Ook bedrijven zoals Microsoft en Epic zijn het hierover niet met elkaar eens.Money doesn't stick!

Er zijn vier nieuwe levels te downloaden voor Beautiful Katamari, en deze kosten 200 punten per stuk. Dat is niets nieuws, maar de oplettende gamers merkten al snel dat de download maar een paar KB in grootte is. Dit zou er op wijzen dat de levels al op de schijf staan en de gamer dus 800 Microsoft Points moet betalen (10 Euro) voor content die ze al in hun bezit bebben, iets wat volgens veel gamers echt niet door de beugel kan.

Geen autobranden in A'dam-West

Icoon BinnenlandsVoor de eerste avond sinds een week zijn gisteravond in Amsterdam-West geen auto's in brand gestoken. Dat liet de politie vandaag weten. De avond ervoor was het nog flink raak. Toen vatten vijf voertuigen vlam in de stadsdelen Slotervaart, Osdorp en Geuzenveld/Slotermeer.

De politie arresteerde zaterdagavond drie jongemannen op verdenking van brandstichting. De verdachten van 16, 17 en 19 jaar hadden een plastic colafles met benzine bij zich toen ze rond 23.15 uur op de President Allendelaan bij het Sloterpark werden opgepakt.

Sinds de dood van de 22-jarige Bilal B, die vorige week zondag op een politiebureau in Slotervaart werd doodgeschoten door een brigadier nadat zij en haar collega door hem ernstig waren verwond, was het onrustig in Amsterdam-West. Elke avond vlogen auto's in brand, relschoppers gooiden stenen door de ramen van het betreffende politiebureau en bekogelden een busje van een mediabedrijf.

Vermeulen en Kronemeyer klaar in Madrid

Het is Dagmar Vermeulen en Karen Kronemeyer niet gelukt zich te plaatsen voor de World Open in Madrid. Beide speelster werden in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi verslagen.
Vermeulen maakte tegen de Engelse Suzie Pierrepont slechts ťťn punt in drie games terwijl Kronemeyer in vier games verloor van de eveneens Engelse Lauren briggs. Margriet Huisman en Orla Noom hebben de eerste ronde wel overleefd ze wonnen respectievelijk van Georgina Stoker en Lauren Selby, beide uit Engeland afkomstig.

Mortal Kombat 8 naar PC?

Iedereen die een beetje kan meepraten over games kent de Mortal Kombat serie. Vooral op de SNES was de serie razend populair. Na een hele rits aan games, en een spin-off hier en daar, was de serie volgens velen wel een beetje ingezakt.

Blijkbaar wil Midway daarom een nieuwe weg inslaan. De nieuwe game zal namelijk gebruik gaan maken van de Unreal 3 engine, en volgens Epic's Unreal Technology site, zal MK 8 ook voor de PC worden ontwikkeld.
Of dit een foutje is, of gewoon een interessante wending, dat moet nog blijken. Wat wel vast staat, is dat Mortal Kombat de "dark, gritty feeling" van de hedendaagse games zal proberen te creŽren. Kleurrijke omgevingen lijken ook in dit genre te verdwijnen.

In dit interview werd er al gehint naar een verrassing. Misschien is deze verassing nu voortijdig onthuld?

Volgens de site zal de game ook voor de PS3 en 360 in ontwikkeling zijn.

DJ 100% NL verkoopt eigen borstvoeding

Icoon Not Safe For Work (NSFW)eLine la Croix, DJ bij 100% NL, verkoopt de borstvoeding die eigenlijk is bedoeld voor haar vier maanden oude dochter Rocka. eLine La Croix speelt hiermee in op het bericht dat de geur van moedermelk vrouwen geil maakt.

Vorige week verkocht de DJ al 20 milliliter aan een luisteraar. "Ik mag de moedermelk alleen niet live in de uitzending aftappen", aldus eLine. Wat Rocka vindt van het stelen van haar lunch is niet bekend.

(c) eLine La Croix
De lunch van Rocka wordt verkocht aan de hoogste bieder

Kezman met gemengde gevoelens terug bij PSV

Aanstaande dinsdag speelt PSV in de Champions League tegen FenerbahÁe. Voor Mateja Kezman betekent dit dat hij weer even terug is bij de club waarvoor hij vier jaar speelde. In een interview met Voetbal International zegt Kezman met gemengde gevoelens terug te keren naar Eindhoven.

Aan de ene kant is de ServiŽr blij om weer terug te gaan naar zijn oude club en oude bekenden een hand te schudden. Aan de andere kant weet Kezza dat hij inmiddels niet meer bij PSV speelt maar bij de tegenstander. De 28-jarige spits vertrok in 2004 naar Chelsea waar hij maar zelden opzien baarde. Daarop vertrok hij naar Atlťtico Madrid maar ook dat liep op niets uit. Sinds de zomer van 2006 heeft Kezman onderdak gevonden in Turkije bij FenerbahÁe.

Waar FenerbahÁe in de Champions League uitstekend presteert gaat het nationaal een stuk minder. Koploper Galatasaray heeft al zeven punten meer dan de ploeg van Kezman, iets waar de spits zich weinig zorgen over maakt. Over het weerzien met PSV zegt de 28-jarige aanvaller: ”Het geeft mij een heel speciaal gevoel. Ik overdrijf niet als ik zeg dat het een van de meest bijzondere wedstrijden uit mijn loopbaan zal worden. Ik speel tegen de club die ik in mijn hart heb gesloten en waarvan ik zielsveel hou. Ik ben geen koele kikker, dus het zal voor mij een emotioneel beladen duel worden.”

Winst Zwitsere rechts-nationalisten

VerkiezingenDe rechtse Zwitserse Volkspartij (SVP) heeft de parlementsverkiezingen in het Alpenland gewonnen. De in eigen land omstreden partij was al de grootste in het het parlement en zag haar aanhang met 2% stijgen tot 29%. De sociaal-democraten verloren flink en haalden 19% van de stemmen. De Groenen boekten een kleine winst en behaalden 10%.

De verkiezingscampagne van de SVP - vooral gericht tegen immigranten en de islam - leidde eerder tot ophef in Zwitsterland. Er was vooral ophef over posters waarop drie witte schapen een zwart schaap het land uitschoppen. De campagne was bedoeld ter promotie van het standpunt van de SVP/UDC om minderjarige buitenlanders met hun hele familie het land uit te zetten als ze een strafbaar feit plegen. Ook waren er rellen met anti-fascisten die probeerden een mars van de rechts-populistische volkspartij door Bern te voorkomen.'Wegwezen'

Niet online touren in Rock Band

In de VS maken gamers zich momenteel op om rockend de kerst in te gaan. Eind november zal Rock Band daar in de winkels verschijnen. …ťn van de features van Rock Band zal zijn dat je samen in ťťn band de hele wereld over kan touren met je virtuele band.

Harmonix heeft nu bekend gemaakt dat deze World Tour Mode niet online gespeeld kan worden. Door tijdgebrek hebben ze deze mode niet kunnen implementeren. Als je de World Tour Mode co-op wilt spelen, zul je dat dus met drie vrienden in je woonkamer moeten doen.

Rock Band zal wel in de Quick Play- en Head-To-Head-modes online gespeeld kunnen worden. Het is mogelijk dat Harmonix de online World Tour Mode later aan zal bieden, maar of dat in de vorm van een patch, betaalde download of een nieuwe game zal gebeuren is niet bekend.

Rock Band ligt in het eerste kwart van 2008 in Europese winkels.

Kuijt doorbreekt negatieve reeks

Al sinds 21 april 2007 had Dirk Kuijt niet meer gescoord voor zijn club Liverpool maar tegen Everton vond de spits eindelijk het net weer eens. De aanvaller wist tegen Wigan Athletic voor het laatst te scoren, daarna volgden acht competitieduels waarin Kuijt niet trefzeker was.
Tegen Wigan Athletic scoorde Kuijt beide doelpunten en ook tegen stadsgenoot Everton nam de Katwijker beide doelpunten voor zijn rekening. Kuijt verbrak daardoor een negatieve reeks maar hield een andere reeks in stand. Nog nooit verloor Liverpool een competitiewedstrijd waarin Kuijt scoorde. Inmiddels telt die opmerkelijke serie tien wedstrijden die allemaal door The Reds werden gewonnen.

E For All Interview over Silent Hill 5

De E for All Expo is losgebarsten en voor ons gamers betekend dit naast een hoop nieuwtjes ook interessante interviews en gameplayfilmpjes. Deze keer hebben we een interview opgepikt met Akira Yamaoka, verantwoordelijk voor de muziek in Silent Hill 5.

Het interview gaat dan ook niet heel erg diep in op de horrorgame zelf maar de focus ligt op de muziek in het spel. Daarnaast wordt er ook gepraat over muziek in games over het algemeen.

Turkije zweert Koerdische rebellen te verslaan

Icoon BuitenlandsTurkije heeft gisteravond laten weten bereid te zijn ''elke prijs te willen betalen'' om de overwinning te behalen op Koerdische separatisten nadat twaalf militairen en 32 Koerdische rebellen waren omgekomen bij zware gevechten aan de grens met Irak.

De waarschuwing volgde na spoedoverleg onder voorzitterschap van president Abdullah GŁl tussen Turkse civiele en militaire leiders. Zij bespraken mogelijke reacties op de aanval van de Koerdistan Arbeiderspartij (PKK), die vanuit Noord-Irak opereert. In de verklaring wijst er echter niets op dat een aanval op Irak imminent is. Premier Recep Tayyip Erdogan liet wel weten dat zijn regering bereid is om het parlementaire mandaat te gebruiken dat het groene licht geeft voor een invasie in Irak. Maar hij voegde er ook aan toe dat zij dat alleen onder de juiste omstandigheden zal doen.

Lees ook op het Forum

Universe at War in Washington, in Egypte en in het bos

We hebben een drietal filmpjes gevonden van Universe at War: Earth Assault. In elk van de drie filmpjes wordt een bepaalde setting getoond die de game rijk zal zijn. Het eerste filmpje toont Washington DC, hoofdstad van de VS. In het filmpje zie je duidelijk hoe twee van de drie Alienfracties ten strijden trekken, aan jou de taak ze te stoppen.

In het tweede filmpje zijn ook gevechten te zien, maar deze keer verplaatst het strijdtoneel zich mnaar Egypte. In het laatste filmpje vinden de gevechten plaats in een bos.Nauw springen

Maandagmorgen, het weekend nog in je hoofd en helemaal geen zin om aan je werk of school te beginnen. Gelukkig denken wij aan jullie en hebben een vrolijk filmpje van een Japanse televieshow voor jullie. Dit keer geen tetris maar springen door paaltjes die steeds dichter bij elkaar komen te staan en dat is lastiger dan je denkt... 

Jochem van Gelder ruziet om Sinterklaasfeest

Icoon ShockingJochem van Gelder heeft het aan de stok met Jetix. De kinderzender organiseert al jaren het Grote Sinterklaasfeest (GSF) in Rotterdam. Hier treden artiesten op en komt Sinterklaas langs voor kaartjes tot 50 euro per stuk. Van Gelder gaat nu het Coole Sinterklaasfeest (CSF)presenteren en stelt dat hun kaarten de helft goedkoper zijn, namelijk twintig euro.

De organisatie van het GSF is woedend op van Gelder en snapt niet waar hij het vandaan haalt dat hun kaarten veel duurder zouden zijn. "Wij hebben ook kaarten van 20 euro", aldus het GSF. Van Gelder moet daar smakelijk om lachen. "Kaarten voor 20 euro? Waar zitten de kinderen dan, op het dak?"

Van Gelder benadrukt overigens dat hij niet rancuneus is omdat hij al vijf jaar niet welkom is op het GSF. "Ik maak inderdaad Sinterklaassingles en word niet geboekt door het GSF. En nu wel voor het CSF. Ik snap de drukte ook niet, het is gewoon een klus die ik heb aangenomen en van concurrentie is geen sprake. De ouders kunnen nu gewoon zelf kiezen, dat is alleen maar goed." De organisator van het GSF stelt overigens dat zij de echte Sinterklaas op bezoek krijgen.

Video Interview Dewy's Adventure

Konami is bezig met Dewy's Adventure, een game waarin je als waterdruppel op avontuur gaat om de "Elder Tree" te redden. Dit avontuur beleef je met Monkeyball-achtige gameplay, aangezien je in plaats van je personage de wereld onder controle hebt. Deze controle wordt helemaal aangepast aan de Wii Mote, aangezien de game enkel op de Nintendo Wii uitkomt. We hebben nu een interview voor je over deze game!

Joling geeft NOS de bons: geen Songfestival

Icoon ShowbizzGerard Joling bedankt voor de eer om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Vorige week verklapte de zanger dat hij het wilde doen nadat de NOS hem had gevraagd.

De NOS meldde meteen dat Joling voor zijn beurt had gepraat en dat er meer kandidaten waren. Daarop besloot Joling de eer aan zichzelf te houden en de NOS te laten weten niet te kunnen wegens andere verplichtingingen. "Ik zou zes liedjes zingen, waaruit kon worden gekozen. Maar ik zou gegarandeerd zelf gaan. Ik vind het, gezien de omstandigheden, fijn dat ze nu ook met andere artiesten blijken bezig te zijn". De zanger stelt zich wel beschikbaar voor 2009.

McLaren gaat in beroep tegen besluit FIA

McLaren Mercedes tekent beroep aan tegen het besluit van de FIA om BMW en Williams niet te straffen. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat er onregelmatigheden waren geconstateerd in de brandstof van de beide teams.

De FIA besloot geen straf te geven omdat het bewijs niet sluitend te krijgen was. McLaren is het daar niet mee eens en heeft beroep aangetekend bij het International Court of Appeal (ICA). Als in hoger beroep de rijders van BMW en Williams alsnog worden gediskwalificeerd, dan is Lewis Hamilton kampioen van het seizoen 2007. De ICA moet het beroep nog wel accepteren.

Beelen waarschijnlijk vanaf januari op 538

Icoon RadioGiel Beelen is nog tot en met december bij 3FM te horen, per 1 januari stapt de jock waarschijnlijk over naar Radio538 waar hij de middagshow van Ruud de Wild overneemt voor 1 miljoen euro per jaar. Deze scoop wist Jochem van Gelder los te weken tijdens een gesprek met Beelen in zijn ochtendshow.

Het gesprek ging over het Sinterklaasfeest en Jochem stelde dat Giel tegen die tijd wel bij 538 zou zitten. "Of zit je dan nog bij 3FM", wilde Van Gelder weten. "Nog net", flapte Beelen eruit. Toen Van Gelder stelde een primeur te hebben kapte Beelen snel het gesprek af. Beelen vertelde vorige week al dat hij een dezer dagen de knoop gaat doorhakken. Voor het geld doet hij het niet, stelt Beelen. "Ik vind het vooral een eer dat het grootste en populairste radiostation van Nederland me wil hebben."

Overigens zijn er ook mensen die denken dat Beelen helemaal niet gaat overstappen maar geniet van de aandacht rond zijn persoon. Radio 538 heeft tot nu toe steeds ontkend dat Beelen naar het radiostation komt.

(c) FOK!
Houdt Giel iedereen voor de gek of gaat hij echt naar 538?

Senseo: Hot Chocolate en Espresso

SubheaderIedereen kent de Senseo intussen wel. Dit apparaat is namelijk een veel voorkomende verschijning in de Nederlandse huishoudens. Speerpunt is het grote gemak waarmee men eenvoudig en snel een kopje koffie kan zetten. Maar niet alleen koffie is mogelijk, ook een vers kopje thee kan ermee gezet worden. Maar daarmee zijn de mogelijkheden van deze bron (extra groot waterreservoir is een optie) nog niet uitgeput. Naast de koffie en thee kun je al sinds geruime tijd een Cappuccino drinken en sinds kort is daar een Hot Chocolate en Espresso aan toegevoegd. Een nieuwe soort betekent automatisch een nieuwe padhouder oftewel je begint met een starterpakket die meteen een nieuwe smaakwereld voor je open doet.

Poolse oppositie wint verkiezingen

Icoon BuitenlandsDe liberale oppositiepartij Burgerplatform (PO) van Donald Tusk koerst af op winst bij de parlementsverkiezingen in Polen. Dat blijkt uit twee gisteravond verschenen exit polls.

Het Burgerplatform, een centrumrechtse partij die lagere belastingen belooft en nauwere banden met de partners van de Europese Unie, won 44,2 procent van de stemmen. De partij behaalt daarmee een meerderheid in het 460 zetels tellende parlement. De conservatieve regeringspartij Recht en Gerechtigheid (PiS) van premier Jaroslaw Kaczynski kreeg 31,3 procent van de kiesgerechtigden achter zich.

Het verbond van linkse partijen LiD onder leiding van oud-president Aleksandr Kwasniewski kreeg 12,2 procent van de stemmen en de Poolse Boerenpartij PSL bleef steken op 7,9 procent in de prognoses.

Analisten hadden een nek-aan-nekrace voorspeld tussen Kaczynski en Tusk. De nationale kiescommissie komt waarschijnlijk pas dinsdag met de definitieve einduitslag.

Het Poolse parlement besloot vorige maand, zo'n twee jaar na de vorige stembusgang, zichzelf te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven. Daarmee moet een einde komen aan een slepende politieke crisis, die veroorzaakt werd door het uiteenvallen van de regeringscoalitie van PiS, de radicale boerenpartij Samoobrona en ultrakatholieke partij LPR.

Pitt en Jolie op huizenjacht in Europa

Icoon ShowbizzDe kinderen van Brad Pitt en Angelina Jolie moeten volgens de ouders "Een ruime blik op de wereld krijgen". Voor het koppel is dat een valide reden om naar Europa te vertrekken.

"Omdat wij erg nomadisch ingesteld zijn, willen we graag een basis in Europa hebben", aldus de acteur. Het blijft waarschijnlijk niet alleen bij Europa, "Hier besteden mensen meer aandacht aan wat er gebeurt in de rest van de wereld. Bovendien is het gemakkelijker vanaf hier naar Afrika en AziŽ te reizen".

Spanje, ItaliŽ en Frankrijk hebben volgens Brad een hoge levensstandaard, en dat is gezond. Het koppel is van plan om naast hun drie geadopteerde kinderen wellicht nog meer kinderen te adopteren. Ook hebben ze nog een eigen kind.
Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Maandagochtendblues heerst op de werkvloer

Icoon OnderzoekDrankmisbruik wordt door een op de vier managers op de werkvloer gesignaleerd. Dat blijkt uit een onderzoek van het vakblad Management Team. Het drankmisbruik moet vooral te maken hebben met de maandagochtendblues.

"Dat betekent dat er nog alcohol in het bloed zit van de vorige avond. Als je wil dat iemand goed werkt, moet je zorgen dat het promillage niet boven de 0,5 ligt. Je moet het niet ad hoc aanpakken, maar een beleid invoeren. Bijvoorbeeld door iemand op maandag verplicht een vrije ochtend of dag op te laten nemen", Aldus Ronald Knibbe, hoogleraar sociale epidemiologie van alcohohol- en drugsgebruik.

Noodtoestand in CaliforniŽ

Icoon BrandGouverneur Arnold Schwarzenegger van de Amerikaanse staat CaliforniŽ heeft zondag in zeven districten de noodtoestand afgekondigd in verband met elf grote bosbranden. Het vuur heeft tot dusver een mensenleven geŽist.

De maatregel geldt in Los Angeles, Orange, Riverside, San Bernardino, San Diego, Santa Barbara en Ventura. Een harde wind wakkert het vuur aan. Inwoners van de door het vuur bedreigde stad Ramona kregen zondagavond opdracht te vertrekken. De autoriteiten willen dat 25.000 mensen hun huizen verlaten.

Ook het welvarende Malibu is getroffen. Honderden mensen zijn geŽvacueerd. Zeker zeven panden gingen in vlammen op. Hier worden talrijke huizen van Hollywoodsterren bedreigd. Onder de geŽvacueerden zijn de acteurs Dick Van Dyke, Mel Gibson en actrice Olivia Newton John. De politie ontruimde hier al tweehonderd huizen.

In Malibu zijn zevenhonderd brandweerlieden in de weer. Nog eens driehonderd extra brandweerlieden worden hier maandag verwacht. Door een brand ten zuiden van San Diego viel een dode. Er raakten acht mensen gewond onder wie vier brandweerlieden. Brandweerchef Michael Freeman van Los Angeles verwacht dat de brand nog een paar dagen zal duren en dat duizenden huizen gevaar lopen. Zuid-CaliforniŽ heeft dit jaar te kampen met een enorme droogte. Er viel in het gebied slechts eenvijfde van de normale neerslag.

Brandweermannen proberen alles te blussen


Meer informatie en foto's over de bosbranden in de VS vind je natuurlijk ook op het Forum! van FOK!

[MLB]Red Sox naar World Series

De Boston Red Sox hebben de zevende, en beslissende wedstrijd, om het American league Championship gewonnen. Ze waren uiteindelijk met 11-2 te sterk voor de Cleveland indians.
Tot aan het begin van de zevende inning was er nog niet veel aan de hand voor de Indians. Ze stonden met 3-2 achter en konden in die zevende inning de gelijkmaker scoren als Kenny Lofton niet tegen was gehouden door de derde honk coach. Dit betekende een ommedraai in de wedstrijd.

In de tweede helft van de zevende inning maakten de Indians een error waardoor later Dustin Pedroia een homerun kon slaan voor twee punten. Dit was het begin van het einde voor de Indians en de Red Sox liepen uiteindelijk uit naar 11-2. In de World Series komen de Red Sox de Colorado Rockies tegen die in hun serie tegen de Arizona Diamondbacks weinig tegenstand kregen.

Homofoob

Zondag 21 oktober 2007. Nou dit is echt wel weer wereldschokkend nieuws. Na Spongebob blijkt nu ook Albus Perkamentus (je weet wel die met die baard), het schoolhoofd van de tovenaarsschool Zweinstein, homo te zijn. Dat zei schrijfster van Harry Potter, J.K. Rowling, op vragen uit het publiek tijdens een lezing in New York.

Op internet werd kennelijk al tijden gespeculeerd over de seksuele geaardheid van de baardaap. Allemachtig, het zal je ding maar zijn, speculeren over de seksuele geaardheid van een personage uit een kinderboek. Het wachten is nu op deel 8, "Harry Potter en de toverstaf van Perkamentus" waarin alles duidelijk wordt.

Verder nog wat? Eh ja, Christina Aguilera gaat binnenkort op tournee in Afghanistan, autoband verwisselen inderdaad dodelijk saai en niet alleen Verdonk is een kuthoer.

Ohw ja, nog wat te kijken Harry Potter natuurlijk...

Uitslagen Belgie speelronde 10

Afgelopen weekend werd de tiende ronde in de Belgische Jupiler League gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
SK LokerenCharleroi1-0
WesterloSV Roeselare6-0
Germinal BeerschotFC Brussels3-0
Club BruggeDender2-0
KV MechelenCercle Brugge0-4
Sint-TruidenZulte Waregem2-1
Excelsior MoeskroenRC Genk1-1
AnderlechtAA Gent2-1
BergenStandard Luik1-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Standard Luik1073025-0824
2Club Brugge1063116-921
3Cercle Brugge1062224-1120
4Anderlecht1054116-1019
5Racing Genk1054113-1219
6Ex. Moeskroen1052317-1217
7SK Lokeren105239-717
8Charleroi1042411-1014
9Zulte-Waregem1042414-1614
10AA Gent1035219-1314
11Westerlo1033411-812
12Ger. Beerschot1033412-1212
13Roeselare1025310-1911
14Bergen1023512-159
15FC Brussels102176-187
16Dender101367-186
17Sint-Truiden101188-214
18KV Mechelen100468-194

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1JovanovicStandard7
2AkpalaCharleroi6
=CustovicEx. Moeskroen6
4DissaSV Roeselare5
=GombaniCercle Brugge5
=GregoireAA Gent5
=IachtchoukCercle Brugge5

Programma :

DatumThuis:Uit:
27/10SV RoeselareSint-Truiden
27/10WesterloGerminal Beerschot
27/10AA GentBergen
27/10DenderEx. Moeskroen
27/10Zulte WaregemSK Lokeren
27/10Cercle BruggeAnderlecht
27/10Standard LuikKV Mechelen
27/10FC BrusselsCharleroi
27/10RC GenkClub Brugge

"We zitten in de hoek waar de klappen vallen"

Voor de vierde keer dit seizoen verloor AZ gisteren. Ditmaal was Heerenveen met 0-1 te sterk in Alkmaar. Enkele seconden voor het einde scoorde Afonso Alves het enige doelpunt van de wedstrijd.

"Zo ging het in de vorige thuiswedstrijd tegen FC Groningen ook. En ditmaal nog door een buitenspeldoelpunt ook," aldus AZ-trainer Louis van Gaal die vond dat zijn ploeg wel in de tweede helft beter speelde dan in de eerste. "In de eerste helft was het een foutenfestival, maar in de tweede helft hebben we ons herpakt. En zolang je de kansen creŽert, komt de rest vanzelf. We trainen goed, maar zodra de wedstrijd begint zie je dat er veel fout gaat. Dat vind ik vervelend. Wij zitten de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen, maar kunnen ons donderdag tegen Zenit Sint Petersburg al weer snel herpakken."

Derde plaats Sauerbreij in SŲlden

Net als vorige week is snowboardster Nicolien Sauerbreijin het Oostenrijkse SŲlden ook in de tweede WB-wedstrijd van het seizoen op het erepodium geŽindigd. De Amsterdamse werd, net als in Landgraaf, op de parallelreuzenslalom derde.

Daardoor klom Sauerbreij naar de tweede plaats in het WB-klassement, achter de Oostenrijkse Heidi Neururer, die op de mistige Rettenbachgletsjer zegevierde.

WK-goud duatlon blijft in familie

Op indrukwekkende wijze heeft Joerie van Steelant de wereldtitel gewonnen bij het WK duatlon. Vanaf het startschot van de wedstrijd in het Amerikaanse Richmond gaf de Belg de concurrentie het nakijken.

Het opvallende was dat hij de titel overnam van z'n beroemde broer Benny van Steelant, die eerder dit jaar overleed aan de gevolgen van een verkeersongeval.

Van Steelant finishte na 15 km lopen, 90 km wielrennen en 7,5 km lopen in 3.06.42. Nederlands kampioen Armand v.d.Smissen gaf tien minuten toe op Van Steelant en eindigde als zesde.

Nieuwe Castlevania voor de DS aangekondigd

De producer van de Castlevania-serie, Koji Igarashi, heeft in een recent interview met Chris Kohler van Wired aangekondigd dat er na het PSP-spel weer een DS-spel zal komen. De officiŽle aankondiging laat nog even op zich wachten omdat ze eerst iedereen van de PSP-versie willen laten genieten.


WN: What's coming up next for Castlevania, the games?

KI: First, we're doing another Nintendo DS version. There hasn't been an official announcement, but we're doing it. First, we want people to enjoy the PSP version, and afterwards we're announcing it. So, please wait a little bit.

Koji Igarashi beantwoordt verder nog wat vragen over de op handen zijnde Castlevania-film die in 2009 in de bioscoop te zien zal zijn. Ondanks geruchten op het internet blijkt het niet om een animated film te gaan, maar om een live action movie. De Castlevania-serie loopt al vanaf 1986, toen er een deel uitkwam op de NES. Langzaam maar zeker kreeg de serie een ware cult status met een grote schare trouwe fans. Koji Igarashi wil uiteindelijk bereiken dat Castlevania de "number-one action game" wordt.

'Borat krijgt dochter'

Icoon ShowbizzDe Britse komiek Sacha Baron Cohen, bekend geworden van zijn alterego's Borat en Ali G. is papa geworden. Verschillende Britse en Australische media melden dat Borats vriendin Isla Fisher is bevallen van een dochtertje. De naam van het kind is nog niet bekend.

De 35-jarige Sacha brak internationaal door als pseudo-rapper Ali G. Zijn populariteit ging nog verder omhooog door zijn Boratfilms waarin hij een journalist uit Kazachstan speelt. Borats 31-jarige vriendin Isla is bekend van de Australische soap 'Home and Away' en was te zien in de komediefilm 'Wedding crashers'.

Het stel kondigde drie jaar geleden aan verloofd te zijn, maar Sacha en Isla zijn nog steeds niet getrouwd. Het koppel woont in Los Angeles.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Apen doden loco-burgemeester

Icoon OpmerkelijkWilde apen hebben dit weekeinde de loco-burgemeester van de Indiase stad New Delhi gedood. De dieren vielen hem aan op het terras van zijn huis. De 52-jarige man bezweek vervolgens aan de hoofdwonden die de beesten hadden aangebracht.

Apen vormen in New Delhi een ware plaag. Eerder drongen ze al door in het presidentiŽle kantoor en in parlementsgebouwen. De aanpak van apen is lastig, omdat de dieren voor hindoes heilig zijn.

Neuken

We neuken wat af op ons blauwe bolletje. Aan dat neuken zitten, behalve een hele hoop plezierige bij-effecten zoals bijvoorbeeld orgasmes, orgasmes en ehm... orgasmes, ook nog een aantal andere leuke feitjes. Die feitjes liggen niet zomaar als een gewillige, afbetaalde heroÔnehoer klaar om van Wikipedia afgetrokken te worden, maar kunnen, met een beetje rekenwerk, een tikkeltje fantasie en een hele hoop vrije tijd zelf berekend worden. Laat ons met elkander zingen, prijzen, loven de Heer, maar eerst een verhaaltje.

[Upd] FIA onderzoekt BMW en Williams

De FIA onderzoekt momenteel de bolides van BMW en Williams. Tijdens de inspecties na de race zouden er verschillen in brandstoftemperatuur zijn ontdekt. Diskwalificatie zou Lewis Hamilton alsnog aan de titel helpen.

Bij de wagens van Williams-coureur Nico Rosberg en BMW-coureurs Robert Kubica en Nick Heidfeld zouden onregelmatigheden zijn aangetroffen in de benzine. Het trio finishte als vierde, vijfde en zesde. Bij diskwalificatie zou Lewis Hamilton opschuiven naar de vierde plaats waardoor hij alsnog kampioen wordt.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de stewards met hun beslissing komen.


Update 00:10

De FIA heeft op haar website het onderzoek inmiddels aangekondigd. De website Autosport weet te melden dat de FIA de wagens van BMW en Williams illegaal heeft verklaard. Artikel 6.5.5 uit reglement vertelt het volgende: 'De temperatuur van de nog aanwezige benzine in de auto mag niet meer dan tien graden warmer of kouder zijn ten opzichte van de omgevingstemperatuur'. De brandstoftemperatuur in Heidfelds wagen was dertien graden lager dan de omgevingstemperatuur tijdens zijn eerste pitstop, en twaalf graden lager tijdens zijn tweede pitstop.

De brandstoftemperatuur in de wagen van Kubica varieerde tussen de dertien en veertien graden. Ook de brandstoftemperatuur in de bolides van Nico Rosberg en teamgenoot Kazuki Nakajima waren onjuist.

Volgens Mike Gascoyne, hoofd-engineer van Spyker, kunnen er met de variatie in de brandstoftemperatuur makkelijk vijf tot tien extra pk's uit de motor worden gehaald. Hij is dan ook duidelijk in zijn mening: "Ze moeten worden gediskwalificeerd, geen twijfel mogelijk." Het is nog niet bekend wanneer de stewards met hun uiteindelijke beslissing naar buiten zullen treden.


Update 2:10

Na beraad van de stewards is besloten om de teams van BMW en Williams niet te straffen. Hiermee is de eerdere uitslag bevestigd en is Kimi Raikkonen officieel wereldkampioen 2007. Het bericht is zojuist bekend gemaakt op meerdere websites.

De FIA heeft, in de persoon van Jo Bauer, verklaard dat alle monsters van de vier auto's tussen de 12 en 14 įC lager lagen dan de omgevingstemperatuur, ten tijde van het nemen van de proefmonsters tijdens de pitstops van de coureurs.

De moeilijkheid in deze beslissing was een verschil in juiste omgevingstemperatuur. Het Formula One Management (FOM) zou een temperatuur van 37 įC hebben geregistreerd, terwijl zowel de FIA als Mťtťo France, de meteorologen van de teams, een paar graden lager uitkwamen.

Het is ook bevestigd door de FIA dat er geen straf volgt voor BMW Sauber en Williams.

RTL kwakkelt met de kijkcijfers

Icoon TelevisieHet gaat niet goed met de kijkcijfers van RTL. Op alle vier de zenders is het kwakkelen, maar met name de grote shows op RTL4, de hoofdzender, is het huilen met de pet op. De eerste uitzending van 'Idols', altijd goed voor een paar miljoen kijkers, moest het op primetime doen met 1.386.000 kijkers. Ter vergelijking, Paul de Leeuw was zaterdag het best bekeken met 1.686.000 kijkers.

Idols-presentatrice Wendy van Dijk moest ook al slikken toen een dag ervoor 'Heel Holland Helpt' slechts 685.000 kijkers trok. Het programma 'In Duet met Andrť' haalde 10.000 kijkers meer. Ook eerdere succesformules scoren niet. Zo trok de Achmea-kennisquiz 609.000 kijkers en Wilma Nanninga's Realifesoap trok 633.000 kijkers. Ook GTST komt soms onder de miljoen kijkers.

RTL zegt tevens teleurgesteld te zijn in de kijkcijfers van de Formule 1. Eerder werd er al geschoven met programma's als 'Beauty and the Nerd' en werden 'From Alaska with Love' en 'Lost in Tokyo' vroegtijdig van de buis gehaald. RTL fuseerde onlangs met Talpa/10 maar heeft er vooralsnog duidelijk geen profijt van.

Draagbare polsbandoplader

We kennen het allemaal. Je zit lekker op je handheld in de bus of trein te speler. Muziek natuurlijk op z'n hardst. Iedereen geniet mee van de snerpende sounds van je Shiva summon. Maar dan knippert het gevreesde batterijlampje. En geen savepoint in zicht.


Otaku Reberu Appu

Gelukkig hebben de geleerden uit Japan daar nu iets op gevonden, de draagbare polsbandaccu. Dit geweldige aparaat geeft je meer Power dan een Ogre Bracelet (+1). Je kan je PSP hiermee namelijk dik drie uur van stroom voorzien. Genoeg tijd om nog even die laatste eindbaas aan te pakken.Je steekt het stekkertje van je polsbandaccu in je PSP, en hij fungeert als een externe batterypack. Handig toch?
Mijn Japans is niet zo best, maar als ik de Google translation mag geloven kan je hem opladen aan USB, en kan je er ook je DS of mobiel aan hangen.
Laatste reviews en specials
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
©FOK.nl e.a.