FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 februari 2005

Puzzeltijd 1

Ik heb 5 superleuke games gevonden in mijn archief... ze heten " mzsteriax" en bestaat inmiddels uit 5 delen.
Nu wil ik elke dinsdag avond een blog maken met de link van het volgende deel (ja ik weet het, je kan gewoon doornummeren in je url balk, maar er zit een idee achter).
In de reacties kan je antwoorden neerzetten om jouw collega's te helpen, volgende week zet ik alle antwoorden neer van het eerste deel.

dit is deel nummero uno

Het is echt een moeilijk spel en bij de volgende delen wordt het er niet makkelijker op!

Is het nog niet duidelijk, open dan het spel.
Wees snel met het oplossen van de raadsels want jullie hebben maar 1 week de tijd.

update: antwoord van de eerste vraag is "dat antwoord"
oja en even voor de duidelijkheid... deze puzzels bestaat uit 6 delen en elk deel bestaat uit 8 vragen (ongeveer) volgende week komt er een nieuwe link met een nieuwe puzzel.

2e dag ABN Amro Toernooi

Alweer de tweede dag op het ABN Amro toernooi in Ahoy is gespeeld. De dag kende een grote verrassing en helaas de nederlaag van Peter Wessels.

Peter Wessels startte de dag met een partij tegen de Fransman Llodra. De speler die vorig jaar al een toernooi op Nederlandse bodem won, namelijk het grastoernooi van Rosmalen. Ook dit keer won Llodra in Nederland, nu in Rotterdam.

Wessels kende een slechte voorbereiding op de wedstrijd. Hij kampte namelijk met de naweeën van een voedselvergiftiging. Toch begon hij sterk aan de partij en won de eerste set in een tiebreak. Een onnodige break in de tweede set zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Llodra won de tweede set met 6-4 en stoomde door in de derde set. Deze won hij gemakkelijk met 6-2 en verzekerde zich van de winst. Na Raemon Sluiter en Peter Wessels is Sjeng Schalken de enige overgebleven Nederlander in het toernooi.

Dé verrassing van de dag was de uitschakeling van de nummer tien van de wereld: David Nalbandian. De als vierde geplaatste Argentijn werd verslagen door de Tsjech Radek Stepanek in drie sets. Met een goede service en aanvallend spel won Stepanek de eerste en de laatste set zeer overtuigend. Nalbandian maakte de wedstrijd nog spannend door de tweede set te pakken, maar helaas voor hem kon hij niet doordrukken: 2-6 6-4 1-6.

Naast Llorda en Stepanek gingen ook Henman, Olivier Rochus en Thomas Johansson door. Tim Henman, als derde geplaatst won makkelijk van de Duitser Nicolas Kiefer met 7-5 en 6-4. Qualifier Olivier Rochus versloeg Feliciano Lopez uit Spanje met 6-4 en 7-6 en Johansson won met moeite van Karol Beck: 6-2 3-6 en 6-1.

Uitslagen:

01.Michael Llodra (Fra)
-
Peter Wessels6-7 6-4 6-2
02.Radek Stepanek (Tsj)
-
David Nalbandian (Arg,4)6-2 4-6 6-1
03.Olivier Rochus (Bel)
-
Feliciano Lopez (Spa,8)6-4 7-6
04.Tim Henman (Eng,3)
-
Nicolas Kiefer (Dui)7-5 6-4
05.Mario Ancic (Kro)
-
Taylor Dent (VS)7-6 7-5

Loting 1/8e Finales:

01.Federer/Ulihrach-Grosjean/Wawrinka
02.Thomas Berdych (Tsj)-Nikolai Davidenko (Rus,6)
03.Tim Henman (Eng,3)-Michael Llodra (Fra)
04.Mario Ancic (Kro)-Olivier Rochus (Bel)
05.J.Johansson/Wang-Thomas Johansson (Zwe)
06.Juan-Carlos Ferrero (Spa)-Radek Stepanek (Tsj)
07.Hrbaty/Lubicic-Pavel/Schalken
08.Paradorn Srichaphan (Tha)-Guillermo Coria (Arg,2)

Lichaamsdelen na 7 jaar geïdentificeerd

nakedghost had ons via de nieuws-submit te melden:

BinnenlandsNa zeven jaar zijn de lichaamsdelen die op 19 november 1997 gevonden werden langs de rijksweg A15 bij Deil geïdentificeerd. DNA-onderzoek wees uit dat het gaat om delen van het stoffelijk overschot van de destijds 28-jarige A.Y. Hij werd nooit opgegeven als vermist.

De 49-jarige M.Y. uit Haarlem is de broer van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van het ombrengen van zijn broer met een hamer en stond dinsdag pro forma terecht. M.Y was niet aanwezig op de zitting. Volgens zijn advocaat P. Souren ontkent hij de aanklacht. Een 25-jarige vrouw, T.N., wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord. Zij verschijnt 8 maart voor de rechter.

Datum en filmpje voor Guild Wars

De MMORPG van NCSoft en ArenaNet zal op 28 april te koop zijn in Amerika en in Europa. Deze MMORPG, die geen maandelijkse kosten heeft, zal ook te pre-orderen zijn en dan kan je een dag eerder spelen dan de mensen, die het spel in de winkel kopen. Naast de bekendmaking van de releasedatum is er ook een nieuwe preview film vrijgegeven en deze is hier te downloaden.

Mensen die het spel pre-orderen kunnen ook meedoen met de laatste beta-weekenden en die zullen op de volgende data starten:
18 februari 2005
18 maart 2005
15 april 2005

Eto'o opnieuw Afrikaans beste

De Kameroener Samuel Eto'o is opnieuw uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer van het jaar. Hij versloeg medegenomineerden Didier Drogba (Chelsea) en Jay-Jay Okocha (Bolton)

Eto'o kende een prima jaar met zijn club FC Barcelona. Ook vorig jaar won hij de titel al, toen hij in dienst van Real Mallorca speelde. Stemmers kozen hem opnieuw duidelijk als beste. Drogba werd tweede voor Jay-Jay Okocha. Zij verwisselden daarmee van positie ten opzichte van vorig jaar.

Afrikaans kampioen Tunesië kreeg de prijs voor ploeg van het jaar en de Nigeriaan Obafemi Martins (Internazionale) werd uitgeroepen tot het grootste Afrikaanse talent. Benni McCarthy ontving voorts een prijs voor het mooiste Afrikaanse doelpunt; zijn doeltreffende kopbal voor FC Porto in de wedstrijd tegen Manchester United (2-1) in de Champions League.

'Tilburgse fans sluiten spelers Willem II op'

Fans van Willem II hebben de selectie van de club dinsdagmorgen voor enige tijd opgesloten gehouden op het trainingsveld.

De supporters van de Kingside hielden een actie onder het motto 'Kingside schaamt zich'. Aanleiding vormde het vertoonde spel van de ploeg tegen met name Feyenoord. Willem II werd afgelopen zondag door de Rotterdamse ploeg met 7-0 afgedroogd.

De supporters wilden trainer Robert Maaskant spreken en hielden ter gelegenheid een ludieke actie. Op het toegangshek werden enige kettingen aangebracht. Na vijf minuten werd de selectie overigens alweer vrijgelaten.

FOK! downtime hedenavond 23:00 uur

Ja, er gaat weer wat gebeuren vanuit Trueserver: ze bieden ons nóg meer zekerheid dan ze al deden, door middel van het activeren van een dubbele verbinding met internet. Zodat, als er bij hun iets kapot gaat, we nog altijd op de andere verbinding door kunnen gaan.

Maarten Bollen van Trueserver formuleerde dat zo:
quote:
Op dit moment hebben jullie 2 verbindingen die naar onze core-routers gaan waarvan hier 1 actief is. Graag zou ik jullie volledige redundancy willen aanbieden door het protocol VRRP te implementeren. Dit protocol werkt op Layer 3 niveau en hiervoor zijn 3 ip-adressen nodig. Het huidige gateway ip is hier al 1 van, echter zijn er nog 2 nodig uit jullie huidige range. Deze 2 ip's
stel ik in op onze routers als interface ip's waartussen het gateway ip "zweeft" dit virtuele ip bind zich automatisch aan de primaire core-router wat dan jullie actieve uplink is. In geval van een storing aan deze router/poort/kabel zal het virtuele ipadres zich binden aan de secondaire core-router, deze flap is gemiddeld 400ms.

Als het mogelijk is ontvang ik 2 ip-adressen uit jullie range, en een window waar ik deze setup kan implementeren, de downtime wat deze omzetting met zich meebrengt is ongeveer 2 minuten en kan ik instellen naar jullie wens ('s avonds of 's nachts is geen probleem).
Een schitterend aanbod uiteraard; en we hebben hem dan ook twee ip-adressen uit onze reeks daarvoor opgegeven. Als tijd hebben we 23:00 genoemd. Zelf doet hij dit vaak na middernacht om zo min mogelijk hinder te veroorzaken, maar omdat hij morgen op een welverdiende vakantie gaat hebben we deze tijd afgesproken.
Vermoedelijk zullen we er niets van merken; maar zoals hij al zegt: het meest negatieve scenario is dat FOK! 1 à 2 minuten offline is.

Maarten, en de hele staf van Trueserver, weer bedankt voor deze service!

Groep Marokkanen dreigt gemeente Westland

Icoon Binnenlands nieuws In de gemeente Westland dreigt een impasse te ontstaan tussen een deel van de Marokkaanse gemeenschap en de gemeente. Zo heeft vandaag een groep van zestig Marokkanen aan de lokale politiek duidelijk gemaakt zich niet serieus genomen te voelen door de handelwijze van de gemeente Westland en haar vertegenwoordigers. Inzet van het conflict is de subsidie van SBL.

"Daarom", zei een woordvoerder namens de groep, "houden wij burgemeester en wethouders en de gemeente Westland verantwoordelijk voor de gevolgen die ontstaan als er niet snel een oplossing komt."

SBL is een stichting die zich onder meer bezighoudt met de bevordering van integratie van buitenlanders en het coördineren van jeugd- en jongerenwerk. Volgens de gemeente voldoet ze niet langer meer aan de eisen om in aanmerking voor subsidie te komen.

Een woordvoerder van SBL uit zijn zorgen over de te varen koers van de gemeente. Al langere tijd wrijft het op het punt van de integratie. Zo poogt de gemeente al langere tijd de steeds meer toenemende overlast van Marokkaanse hangjongeren in Wateringen de kop in te drukken. Ook in Honselersdijk zijn er al langere tijd problemen. Burgemeester Van der Tak maakte in het verleden zich al openlijk zorgen over de Marokkaanse jeugd.

Al jaren is er kritiek op het integratiebeleid van de gemeente. Volgens enkele fracties is dat volledig mislukt, waardoor Westland vandaag de dag kampt met problemen. Eerder kwam de gemeente Westland al in het nieuws vanwege een gezin dat alles kwijtraakte door Marokkaanse terreur. Daar escaleerde de woonsituatie van het gezin en hun Marokkaanse buren volledig, met een langslepend conflict tot gevolg.

Website Wario Ware Touched! online

Eén van Nintendo's paradepaardjes voor de Nintendo DS, Wario Ware Touched!, heeft vandaag zijn eigen officiële Amerikaanse website gekregen. Op de website kun je natuurlijk informatie over het spel vinden, maar je kunt er ook een aantal mini-games zelf spelen. De Amerikaanse versie van het spel is gisteren uitgekomen, maar Europese gamers die niet willen importeren moeten nog even geduld hebben tot de launch van de Nintendo DS in Europa, half maart.

Je kunt de website hier bekijken.


Nieuwe techniek bestandsuitwisseling mobieltje

Op het 3GSM Wereldcongres in het Franse Cannes heeft Philips een technologie gepresenteerd om de uitwisseling tussen mobiele telefoons te vereenvoudigen. Door een chip met de Near Field Communication-technologie (NFC) volstaat het de ruggen van de toestellen even tegen elkaar te houden.

"Je hebt een gesprek met iemand en je wil dat degene die bij je in de buurt staat ook even aan het gesprek meedoet. Dan pakt hij zijn telefoon en houdt die even kort tegen die van jou en je kan met z'n drieën praten, of het gesprek op die manier zelfs overgeven. Waar je vroeger je mobieltje aan een ander moest geven, houd je die nu even tegen een ander toestel aan", aldus een woordvoerder van de elektronicagigant. De eerste toestellen met NFC zouden dit jaar nog op de markt komen.

Behalve voor het overnemen van gesprekken kan de techniek ook gebruikt worden voor foto's of tekst. En het gaat nog verder. De topman van Philips Software, H. Streng, laat weten: "De toepassing is ook mogelijk te maken met onder meer de stereo-installatie en televisie. Een liedje op je telefoon kun je via de speakers van je hi-fi laten spelen door enkel je telefoon op die installatie te leggen."

eDonkey-sites zwichten onder druk van Brein

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

DigitalOnder druk van Stichting Brein zijn de afgelopen tijd veertien sites gestopt met het aanbieden van links naar bestanden op de netwerken van eDonkey en Fasttrack. Volgens Brein zijn er nu nog twee actieve eDonkey-portals in Nederland. Deze trekken zich niets aan van de druk van de stichting. Brein heeft gepoogd contact op te nemen met de hostingproviders van deze twee sites maar dit was zonder resultaat. Volgens Bas Vissers van Stichting Brein worden waarschijnlijk juridische stappen tegen hen ondernomen.

Naast een strafzaak moeten de beheerders ook nog rekening houden met een schadeclaim. Hoe hoog deze wordt kan Vissers nog niet zeggen. "Dat kunnen we pas bepalen als we het proces-verbaal hebben."

In december gingen al twee grote eDonkey-sites uit de lucht, namelijk Releases4u en Shareconnector. Na een tip van Brein nam de fiscale opsporingsdienst (FIOD-ECD) vier servers in beslag. Er werden toen acht aanhoudingen verricht en elf computers in beslag genomen.

Volgens advocaat Christiaan Alberdingk Thijm van advocatenbureau Solv is de kans op een strafrechtelijke veroordeling klein. "Er werden geen kopieën van auteursrechtelijk werk aangeboden, maar links. Dat is een wezenlijk verschil. Zelfs in civiele procedures is het aanbieden van links naar illegale bestanden slechts onder uitzonderlijke omstandigheden onrechtmatig." Een strafrechtelijke vervolging is in de regel nog moeilijker dan een civielrechtelijke, aldus Alberdingk Thijm.

Midway sluit deal met Cartoon Network

Midway Games, developer en publisher van meerdere bekende games waaronder Mortal Kombat deception en Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy, heeft een contract gesloten met Cartoon Network om games te publiceren van drie bekende Cartoon Network series.

Midway kan voor alle consoles, handhelds en de PC games gaan ontwikkelen met in de hoofdrollen Ed, Edd n Eddy, The Grim Adventures of Billy & Mandy en Dexter's Laboratory. Naast deze kindertekenfilms zal Midway ook enkele games uitbrengen van de tekenfilms die in de V.S. 's avonds worden uitgezonden op Cartoon Network voor volwassenen. Deze series zijn: Aqua Teen Hunger Force, The Brak Show, Harvey Birdman, Attorney At Law, Sealab 2021 en Space Ghost Coast to Coast.

"Cartoon Network continues to be a leading creator of premier animated content and its programming has consistently ranked atop the charts for kids and tweens during day and prime time hours. We are delighted to be working with them and eager to launch our new children's lineup around such popular shows." zei David F. Zucker, directeur van Midway Games.

John Friend, directeur van Cartoon Network zei het volgende over de overeenkomst: "Kids love Cartoon Network's programming as much as video games and our agreements with Midway are a perfect fit for both companies. "We are excited to be working with Midway and eager to help make the launch of their children's line a success."Ed, Edd n Eddy

Remkes: "Meer nationale trots is nodig"

Icoon Algemeen nieuws Volgens minister Remkes van Binnenlandse Zaken zou de Nederlandse autochtone burger gerust meer nationale trots mogen uitstralen. Dat zei hij tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten. Daar had hij onder meer een ontmoeting met met FBI-directeur Robert Mueller in Washington DC.

"Hier in de VS wappert elke dag de nationale vlag op de overheidsgebouwen, bij ons slechts bij speciale gelegenheden. In Nederland discussieren we erover of een scholier een sticker met een vlag op zijn tas mag plakken", aldus Remkes.

Volgens de bewindsman zou meer nationale trots kunnen verklaren waarom er in de Verenigde Staten geen radicaliserende Amerikaanse moslims zijn. In Nederland is dit met name bij de tweede en derde generatie moslims juist wel het geval.

Ierse ambulance krijgt wielklem bij vliegveld

Icoon opmerkelijk nieuws In Ierland is dinsdag een rel ontstaan omdat een ambulance een wielklem kreeg. Het ambulancepersoneel moest eerst de boete betalen, voordat ze hun patiënt naar het ziekenhuis mochten brengen. De ambulance stond zaterdag al 30 minuten bij het Dublin International Airport in een speciale zone voor noodgevallen. Dat zou niet toegestaan zijn, waardoor de politie besloot in te grijpen.

De ambulancemedewerkers waren stomverbaasd toen ze wilden wegrijden met een ernstig gewonde passagier aan boord. Toen ze probeerden de boete van 63 euro te betalen met de creditcard van het ambulancebedrijf, werd dit geweigerd. Eén van de medewerkers werd daardoor gedwongen zelf geld op te nemen bij een pinautomaat om de boete te kunnen betalen.

"Het is echt niet te geloven", aldus David Hall, eigenaar van de ambulancedienst. "Voordat de wielklem werd aangelegd is er helemaal niet gevraagd naar de toestand van de patiënt." Volgens Hall hebben zijn 18 ambulances de afgelopen 6 jaar constant gebruik gemaakt van de speciale parkeerzone, zonder ooit in de problemen te komen.

Het vliegveld betreurt de zaak, en heeft laten weten in de toekomst geen wielklemmen meer bij ambulances aan te laten leggen. De boete van 63 euro zal ook worden teruggestort.

Aangifte tegen racistische carnavalswagens

Icoon Binnenlands nieuws Tegen de deelnemers van de racistische carnavalswagens in de optochten van Wernhout en Achtmaal is aangifte gedaan van discriminatie. Het Bureau Discriminatiezaken West-Brabant is vandaag bij de politie binnengestapt om dat te doen. Het bureau noemt de leuzen op de wagens bijzonder verontrustend.

Het gaat om twee carnavalswagens. Op één van de wagens waren teksten als 'vol=vol', 'een elektronische stoel voor negers', de cijfers '88' (de achtste letter van het alfabet, de h, verwijst naar Heil Hitler) te lezen. De andere wagen bleek speciaal beschilderd te zijn met onder meer White-Power-tekens, die wereldwijd staan als symbool voor blanke racisten. Bronnen wisten FOK! nog te melden dat er ook nog tumult was rondom een derde wagen.

Niemand uit het publiek heeft melding gemaakt bij het bureau van de uitingen. Dat is volgens de woordvoerder een veeg teken. Met de aangifte verwacht hij dan ook dat justitie een beter handvat heeft om de jongeren te vervolgen. Gisteren werd al bekend dat er een tweede onderzoek gestart zal worden. Twintig jongeren zijn al ondervraagd.

Waarnemend burgemeester Keijzer van Zundert is van mening dat er voor alle carnavalsorganisaties in zijn gemeente een deugdelijk optochtreglement moet komen. Daarmee moeten dit soort excessen tot het verleden behoren.
De wagens waar de ophef om is ontstaan.

'Stoppen met roken' wordt standaard advies

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuws Alle rokers zullen voortaan door artsen, tandartsen, verplegers en verloskundigen standaard het advies krijgen te stoppen met roken. Dit is bepaald in een richtlijn die aanstaande donderdag aan minister Hoogervorst van Volksgezondheid zal worden gepresenteerd. Een commissie van medici en paramedici maakte dit vandaag bekend.

Jarenlang is er gesteggeld over de introductie van een algemeen standaard advies. Hierdoor gaf niet elke arts of paramedicus de patiënt inlichtingen over de gevaren van roken. Daar gaat dus nu verandering in komen.

FOK!Forum Depressie?

Helaas heeft Breuls momenteel geen beschikking over het internet, is ons aller Highlander niet bereikbaar en mag Iteejer op zijn werkplek geen GSM gebruiken.

Kortom, de top-techneuten van FOK! zijn momenteel niet in staat om de problemen met het forum per direct op te lossen.

Hieronder kun je je stress postings kwijt.

Nog een verlaat valentijnsspelletje om je af te reageren indien je geen enkele valentijnskaart hebt gekregen gisteren en voor de vrouwelijke bezoeksters van deze blog een filmpje

Heren kunnen kijken naar de mooie ogen van deze mejufvrouw

Consumentenbond stopt met 'boodschappenmandje'

Het 'boodschappenmandje' van de Consumentenbond wordt voorlopig niet meer gebruikt als meetinstrument om de prijsniveaus van Nederlandse supermarkten te vergelijken. Dat zei Sicco Louw, woordvoerder van de Consumentenbond vanmiddag in het Radio 1-programma 1opdeMiddag. In het mandje worden telkens ruim honderd A-artikelen met elkaar op prijs vergeleken. "Het lijkt erop dat supermarktketens als Albert Heijn ons mandje misbruiken in de prijzenoorlog", aldus Sicco Louw.

"Nu de prijzenoorlog voortduurt, wordt steeds duidelijker dat supermarkten bepaalde producten alleen maar in de schappen hebben liggen om op prijs te scoren. Supermarkten prijzen artikelen in het mandje onder de inkoopprijs om gunstig uit de vergelijking te komen. Ontbijtkoek van Peijnenburg komt daardoor in het schap te liggen op een plek waar consumenten het niet gaan kopen. Zo wordt de consument benadeeld en gemanipuleerd. Dan kan er sprake zijn van manipulatie van onderzoeken en dus hebben wij besloten het onderzoek tot nader order op te schorten", zo zei de woordvoerder in het programma.

Het boodschappenmandje van de Consumentenbond werd vorige week flink op de korrel genomen tijdens een kort geding tussen supermarktketen Albert Heijn en koekfabrikant Peijnenburg. Inzet was de prijs van 600 grams ontbijtkoek. Peijnenburg weigerde die nog langer te leveren aan de grootgrutter, omdat Albert Heijn die beneden de kostprijs verkoopt. Peijnenburg kreeg gelijk en hoeft geen koek meer te leveren.

Het signaal dat de rechter heeft afgegeven, verontrust de Consumentenbond zeer. "Als het boodschappenmandje manipulatie door supermarkten tot gevolg heeft, dan moeten we iets anders gaan doen", volgens Sicco Louw. Wat dat gaat worden, daar is de bond nog niet over uit.

PSV verhuurt Csaba Féher

PSV-speler Csaba Fehér wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan zijn oude club Újpesti TE.

Féher kwam in de zomer van 2004 over van NAC Breda, maar kon PSV-trainer Guus Hiddink niet overtuigen. Hiddink verwachtte dat Féher tot een vervanger van Mark van Bommel zou uitgroeien, maar dit bleek niet het geval want Féher speelde maar vier competitieduels voor de club uit Eindhoven.

Tot het einde van het seizoen speelt Féher bij Újpesti TE, daarna keert hij terug naar PSV. Féher speelde eerder van 1996 tot en met 1999 voor de Hongaarse club.

Duitsland zet radicale imam uit

Icoon Buitenlands nieuws In Duitsland hebben de autoriteiten vandaag een Egyptische imam uitgezet, vanwege het aanzetten tot haat en het oproepen tot geweld. Dit maakte het ministerie van binnenlandse zaken van de deelstaat Baden-Württemberg bekend. "Voor dit soort mensen is in ons land geen plaats", zo zei woordvoerder Heribert Reich.

De 37-jarige imam was werkzaam in een moskee in de plaats Neu-Ulm. De islamitische geestelijke staat bekend om zijn radicale preken. Zo riep hij de gelovigen van de moskee op om te vechten voor de islam en bereid zijn te sterven. Daarnaast typeerde hij de Verenigde Staten in zijn toespraken als "de ware Satan".

De moskee waarin de imam werkzaam was, wordt al jaren door de autoriteiten in de gaten gehouden. Bij de Duitse justitie staat de gebedsruimte bekend als een broeinest voor extremistische moslims. Zo zouden radicalen die er vroeger kwamen contacten onderhouden met belangrijke figuren binnen Al-Qaida.

Krajicek naar tweede ronde

Michaëlla Krajicek heeft de tweede ronde bereikt van het WTA toernooi in Memphis.

Krajicek kreeg van de organisatie een wildcard door haar reuzensprong op de wereldranglijst (163e naar de 126e plaats). Het is haar derde toernooi op de WTA tour, na de Australian Open en Canberra.

In de eerste ronde speelde Michaëlla tegen de thuisspelende Kelly McCain. Ze won makkelijk met tweemaal 6-4. Door de overwinning zal ze zeker weer een aantal posities stijgen op de wereldranglijst. Als ze erg ver komt in het toernooi is er een kans op een plaats in de top 100

STER weigert twee spotjes over Bernhard

_4ever_ had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws De STER heeft twee radiospotjes voor het tijdschrift Must geweigerd vanwege beschuldigingen aan het adres van de onlangs overleden prins Bernhard. Die gingen volgens directeur Arian Buurman te ver. Het gebeurt zelden dat de STER reclamespotjes weigert.

De twee spotjes haalden een column uit het blad aan, waarin Peter R. de Vries over de relatie van de prins met zijn jongere Franse vriendin schrijft. "Zijn gedrag, als machtige vijftiger, grenst moreel gezien aan pedofilie en neigt naar seksueel misbruik. Anders kan ik dat niet zien als een vent van 56 jaar zich verlustigt aan een grietje van 19", zo valt te lezen in de column.

Prins Bernhard kwam eerder in opspraak nadat hij in een serie vraaggesprekken met de Volkskrant, die na zijn dood werd gepubliceerd, onder andere toegaf twee buitenechtelijke dochters te hebben. Alexia, één van die dochters, kwam voort uit zijn relatie met de toen 19-jarige Française Hélène Grinda. Volgens de wet uit die tijd was die minderjarig, aangezien men toen pas met 21 jaar volwassen was.

[Update][Gerucht]Monkey Island op de DS?

Volgens een bericht op de GameSpot forums heeft LucasArts in een interview met het Britse blad NGC Magazine UK gezegd te overwegen de Monkey Island-serie te porten voor de Nintendo DS. Het interview ging over de projecten die LucasArts momenteel heeft met betrekking tot de next-gen consoles; LucasArts is volop bezig met ideeën voor games op de Xbox2 en PS3, en men is bezig met tests en prototypes op de diverse development kits.

Vervolgens werd gevraagd of LucasArts ook mogelijkheden ziet voor de nieuwe handhelds van Sony en Nintendo, waarop woordvoerder Tom Sarris zei: "LucasArts wil graag ontwikkelen voor de PSP en de DS. De mogelijkheden van de DS zijn geweldig en de developers zien veel manieren om nieuwe games te maken. LucasArts krijgt de kans oude klassiekers nieuw leven in te blazen." Op de vraag welke projecten er dan zoal gepland staan antwoordde hij dat er al een testversie van Monkey Island 3 (The Curse of Monkey Island) voor de DS bestaat. "Maar het is pas in de experimenteer-fase," benadrukte hij, "het project kan nog gecanceld worden. We overwegen ook om The Secret of Monkey Island en Monkey Island 2 LeChucks Revenge om te zetten naar de stijl van The Curse of Monkey Island op de PC. Het hangt van divesrse factoren af. We dachten dat dit soort games dood waren, maar we kregen veel fanmail over nieuwe adventures. Monkey Island en andere adventures zijn het perfecte genre voor de Nintendo DS. Misschien kunnen we onze oude plannen waarmaken en ze op de de Nintendo DS releasen."

In hoeverre dit werkelijk in het interview gezegd is blijft de vraag. LucasArts heeft in ieder geval geen officiële verklaring uitgegeven. Het artikel zou in de volgende editie van NGC Magazine UK moeten verschijnen.

Het forumbericht ging vergezeld van enkele screenshots van de testversie van MI3 en een screenshot van de online shop DVD Boxoffice, die het spel een tijdje aangeboden schijnt te hebben (inmiddels niet meer).
Update
Zoals ik in een reactie al zei: het klinkt te mooi om waar te zijn. Tom Sarris werkt al twee jaar niet meer voor LucasArts (hij werkt inmiddels bij Pixar) en kan dus nooit in een interview als woordvoerder van LucasArts vragen hebben beantwoord... Nu maar hopen dat het gerucht LucasArts toch op een idee heeft gebracht.

Cruijff waarschuwt Barcelona

Volgens Johan Cruijff is FC Barcelona nog niet uit de slechte periode van begin 2005. De Spaanse kranten denken daar anders over.

FC Barcelona leek de slechtere periode aan het begin van 2005 achter de rug te hebben door uit te winnen met 4-1 van Real Zaragoza, maar volgens Cruijff is dit niet het geval.
"Tijdens de wedstrijd van zaterdag kreeg ik voor het eerst dit seizoen een slecht gevoel: Barça kan de landstitel nog verspelen". Johan Cruijff die op dit moment in Catalonië woont, laat regelmatig zijn analyses en ideeën horen over de Spaanse club.

In El Mundo Deporte zei Cruijff dat hij zich ernstig zorgen maakte. "De kranten schreven over een grote overwinning. Grote overwinning? Als de spelers dat geloven, kunnen we vaarwel zeggen tegen de titel. Ik heb onnoemelijk veel individuele fouten gezien van bijna alle spelers. Collectief was het voetbal van Barcelona een schoolvoorbeeld van wat niet te doen tijdens een voetbalwedstrijd. De ruimte tussen de linies was enorm en het baltempo veel te laag. Als de tegenstander geen defensieve zelfmoord had gepleegd, had Barça nooit gewonnen. Dat Real Madrid met 2-1 van Osasuna won, zegt me niets. De grootste vijand van Barça is niet Real Madrid, maar Barcelona zelf."

PSV wil voetbal zonder bal uitzenden

PSV wil in de toekomst voetbalwedstrijden uitzenden zonder dat de bal is te zien.

PSV-voorzitter Rob Westerhof wil de kijker vijf euro laten betalen om wedstrijden met een bal te kunnen zien. "Technisch is het mogelijk", zegt Westerhof. Hij wil dit plan uitvoeren met telecombedrijf Versatel en de nieuwe zender Talpa van John de Mol. De voorzitter doet zijn uitspraken in een interview in het tijdschrift Carp van deze week.

In het tijdschrift van hoogopgeleide professionals zegt Westerhof verder de mogelijkheid te willen bieden via sms te gokken op uitslagen van voetbalwedstrijden. Ook pleit hij voor een wekelijkse uitzending in China met Ajax en Feyenoord. Verder denkt Westerhof aan een jaarlijks toernooi in het Aziatische land.

Koeman: Van Bommel verdient basisplek

Ajax trainer Ronald Koeman vindt dat Mark van Bommel een basisplek verdient in het Nederlands elftal.

Mark van Bommel zat vorige week op de bank tijdens Engeland - Nederland. Er was een basisplek weggelegd voor Johnny Heitinga, die pas enkele wedstrijden had gespeeld op die positie. Koeman: "Marco van Basten weet dat Heitinga in de jeugd veel op die plaats heeft gespeeld en zal zijn keuze welbewust gemaakt hebben. Maar ik vind aan de andere kant ook wel dat Van Bommel het verdient te spelen in het Nederlands elftal, zeker gezien zijn spel in de laatste periode. De keuze is echter aan de bondscoach."

Jomanda nu ook genezend via DVD

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

OpmerkelijkVolgende week vrijdag komt er een DVD in de winkels van Jomanda. De DVD heeft een helende werking op de gebieden liefde, angst, incest, eigenwaarde, de wereld en geloof, en hoop en liefde. Het medium uit Tiel bespreekt deze zes thema's aan de hand van natuurbeelden. De achtergrondmuziek wordt verzorgd door componist Hans van Hemert

Jeroen Geerts van Cine-View legt uit: "De DVD leidt door middel van de stem van Jomanda in combinatie met de muziek van Van Hemert naar de onvoorwaardelijke liefde die in ieder mens aanwezig is. Het heeft niets met een geloofsovertuiging te maken. Gevoel is niet uit te leggen, het is een communicatie tussen uw bewust- en onderbewustzijn". Door middel van de DVD zouden lichaam en geest beter in balans komen.

Op dinsdag 22 februari beleeft de DVD zijn première in Rotterdam. Johan Vlemmix, die ook zorg droeg voor de natuurbeelden, reikt dan het eerste exemplaar uit aan Jomanda.

Michael Jackson met spoed naar ziekenhuis

Cybart, Basschie, macromarkt.nl, Maraca, bellerofon en Glacier hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws Poplegende Michael Jackson is met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Californië. Het is niet bekend wat er aan de hand is. Zijn advocaat wilde alleen kwijt dat de zanger 'ernstig, ernstig ziek' is. De zanger, die momenteel verwikkeld is in een rechtszaak rondom kindermisbruik, is opgenomen in dezelfde plaats als waar het proces dient.

Op een inderhaast ingelaste persconferentie voor het ziekenhuis werd verteld dat de plotselinge sterke achteruitgang van zijn gezondheid te maken heeft met zijn magerheid. De rechter die de rechtszaak behandelt, heeft verklaard dat Jackson 'de griep' heeft. Eerder waren er nog geruchten dat 'The King of Pop' een zelfmoordpoging gedaan zou hebben.

De rechtszaak werd gisteren hervat na een pauze van een week, en is vandaag opnieuw een week gestaakt vanwege de ziekte van Jackson. Het proces bevindt zich nog in de beginfase, waarin alleen de jury nog wordt samengesteld.

De advocaten van Jackson verklaarden gisteren dat ze een hele reeks beroemde vrienden van Jackson wilden laten getuigen tijdens de zaak, waaronder Elizabeth Taylor, Diana Ross, Kobe Bryant, Nick Carter, Stevie Wonder en Uri Geller. Ook talkshowhosts Jay Leno en Larry King en twee van de kinderen van Jackson zullen waarschijnlijk verklaringen in het voordeel van de zanger afleggen.


Michael Jackson toen hij gisteren bij de rechtbank aankwam


_
Eerdere berichtgeving rondom Michael Jackson en de lopende rechtszaak:
Michael Jackson: 'Ik ga door een nachtmerrie'
'Jackson-slachtoffer' vertelt zijn verhaal
'Jackson hield slachtoffer en familie gevangen'

'Israëlische soldaten doden jongen (14)'

Icoon Israel / Palestina Volgens Palestijnse veiligheidsfunctionarissen hebben Israëlische soldaten dinsdag een 14-jarige Palestijnse jongen doodgeschoten. De jongen zou, samen met een groepje andere jongens, stenen hebben gegooid naar het Israëlische leger, waarop die hem neerschoten. Twee andere jongens uit hetzelfde groepje zouden gewond geraakt zijn.

Het Israëlische leger kon nog niets zeggen over de beschuldigingen.

Betalen voor de bal bij PSV

joenuzzz had ons via de nieuws-submit te melden:

PSV-voorzitter Rob Westerhof wil voetbalwedstrijden uitzenden zonder dat de bal te zien is. De kijker moet dan voor de bal extra betalen. Deze opvallende uitspraak deed hij deze week in het tijdschrift Carp. Hij wil dit plan uitvoeren met telecombedrijf Versatel en de investeringsmaatschappij Talpa van John de Mol.

Hij denkt ook aan het gokken op de uitslagen van voetbalwedstrijden via SMS. Verder wil hij een toernooi organiseren in Azië en wil hij de wedstrijden van PSV, samen met die van Feyenoord en Ajax, in China gaan uitzenden. Zijn ambities in China zijn niet nieuw: hij gaf al eerder wat te zien in de Chinese markt.

Zelfvertrouwen Mido niet afgenomen


Achmed Hossam, oftewel Mido, is weer helemaal terug. De aanvaller,die sinds een aantal weken voor het Engelse Tottenham Hotspur speelt, zegt dat hij samen met Jermain Defoe het beste spitsenkoppel kan worden van het Engelse voetbal.

" Met Defoe speel ik goed en heb ik geen problemen. Op korte termijn zullen wij het beste paar aanvallers worden van de Premier League. Ik wil met de Spurs Europees voetbal halen. Als ik in de zomer was gekomen, zou ik nu, samen met Henry, de topscorerslijst aanvoeren ", aldus de overmoedige Mido.

Italiaan met kanker berooft 23 banken voor familie

Yordeman had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een 53-jarige Italiaan met een terminale vorm van kanker heeft 23 banken beroofd zodat hij zijn familie geld kon nalaten. De man werd maandag opgepakt. Tot die tijd had hij zo'n 115.000 euro buitgemaakt, wat allemaal bestemd was voor zijn vrouw en drie dochters. Dat heeft de politie in Turijn dinsdag bekendgemaakt.

De man ging bij al zijn overvallen op dezelfde manier te werk. Zonder vermomming liep hij naar een loket, en dreigde daar dat hij een bom bij zich had. De bankmedewerker moest dan al het geld uit de kassa overhandigen. Pas bij de 23e overval werkte één van de medewerkers niet mee, en belde in plaats daarvan de politie.

Omdat hij niet vermomd was, kon de politie de man afgelopen maandag op basis van zijn signalement oppakken. De bom die hij bij zich had, bleek slechts te bestaan uit een pakketje met uitstekende draden.

De bankovervaller verklaarde tegen de politie dat hij nog maar kort te leven had, en zijn vrouw en drie kinderen niet met lege handen achter wilde laten. Volgens de politie zal er geen rekening gehouden worden met de terminale ziekte van de overvaller, en zal hij gewoon voor de rechter moeten verschijnen.

Nederlandse gamesmarkt groeit flink in 2004

Icoon Games nieuwsHet NVPI, de brancheorganisatie voor de entertainment industrie, meldt dat de Nederlandse gamesmarkt flink is gegroeid in 2004. De verkoop van games voor de PC en consoles steeg in 2004 met 12% in omzet en 27% in stuks. Het grote verschil in omzet en stuks komt door de flinke verlaging van de gemiddelde prijs.

Een spel voor de PC daalde 17% in prijs en kostte in 2004 gemiddeld 18,18 Euro. De gemiddelde prijs voor een consolegame daalde met 11% naar 40,34 Euro. Door deze prijsverlagingen steeg de omzet voor de PC-markt met slechts 1% terwijl er wel 23% meer PC-games werden verkocht. De markt voor consolegames steeg met 20% in omzet en 34% in stuks. Succesvolle games van het afgelopen jaar waren onder andere 'Grand Theft Auto: San Andreas', 'The Sims2' en de 'Socom'-serie. Succes van Nederlandse bodem was er voor het in Amsterdam ontwikkelde 'Killzone'.

x miljoenen eurox miljoenen eurox miljoenen stuksx miljoenen stuks
20042003%20042003%
PC-Games68671,53,73,022,6
Console Games11999,519,62,952,233,9
Totaal Games187166,512,36,76,327,1


Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games.

Fikse boete voor teamorders

Het geven van teamorders aan coureurs kan voortaan bestraft worden door de FIA. De organisatie zal een boete van 815.000 euro eisen van het team dat zich aan het vergrijp schuldig maakt.

Max Mosley kondigde de maatregel aan in de Engelse krant News of the World. Buiten de geldboete zullen teams geen straf krijgen in de vorm van puntenvermindering of diskwalificatie.

De FIA heeft aangekondigd controle op de nieuwe regel te gaan uitoefenen door alle gesprekken tussen pits en coureurs op te nemen en achteraf af te luisteren. Wel erkent Max Mosley dat het betrappen van teams moeilijk blijft, omdat zij gebruik kunnen maken van geheimtaal.

De maatregel is een gevolg van de finish van de Oostenrijkse Grand Prix in 2002. Toen gaf Ferrari opdracht aan raceleider Rubens Barrichello om Michael Schumacher te laten winnen. Fans en de pers spraken schande van de actie en jouwden de Ferraricoureurs uit toen zij op het podium hun prijzen in ontvangst namen.

Marjolein Keuning naakt op straat gezet

SunChaser had ons via de nieuws-submit geheel herschreven (!) te melden:

Marjolein Keuning is naakt op straat gezet. Productiemaatschappij Blue Circle, onder meer de maker van RTL Boulevard, zette oud archiefmateriaal bij het grofvuil. Een toevallige voorbijganger nam de tapes mee naar huis en ontdekte vijf minuten film met een douchende Keuning. Op de achtergrond hoor je de crew overleggen terwijl zij de douchekop probeert af te stellen.

Keuning is in het materiaal in vol ornaat te zien. De beelden werden gemaakt tijdens de opnames van Villa Borghese in 1992, een programma van de AVRO. Toevallig of niet, de AVRO zat tot zes jaar terug in datzelfde pand. De omroep laat weten de gemonteerde versie in het archief te hebben, maar het ruwe materiaal nooit te hebben gehad.

De vinder van de banden heeft het materiaal op het forum van Mokkels.nl online gezet. Keuning is momenteel onder meer te zien in de KRO detective-serie Russen. Ze heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte beelden.


Keuning onder de douche tijdens de opnames van Villa Borghese

De la Rosa vrijdagtester McLaren

Pedro de la Rosa wordt testrijder bij McLaren. Hij zal tijdens de eerste drie races van het seizoen op vrijdagochtend testritten rijden. De la Rosa was al twee jaar lang testcoureur voor het Britse team.

De la Rosa vertelde in de Spaanse krant As dat hij een testgarantie heeft gekregen voor de eerste drie Grand Prix-weekends. Het is nog niet duidelijk wie de races daarna deze taak op zich zal nemen. Alexander Wurz is een van de gegadigden.

McLaren mag dit jaar voor het eerst een derde coureur laten rijden op vrijdagochtend. Dit hebben ze te danken aan hun slechte prestaties afgelopen jaar. De zes laatste teams uit het constructeurskampioenschap krijgen dit voorrecht.

Friesacher bemachtigt laatste F1-plek

Patrick Friesacher zal komend seizoen voor Minardi rijden. Het team maakte vandaag de invulling van het laatste vrije stoeltje in de Formule 1 vandaag bekend.

Net als afgelopen jaren wachtte Minardi erg lang met het bekend maken van de tweede coureur en ook dit maal zal het team aan de start van het seizoen beginnen met twee debutanten. Naast Christijan Albers mag Patrick Friesacher proberen voor het team punten binnen te slepen.

Friesacher deed de laatste jaren veel ervaring op in de F3000. Na vier jaar in die klasse te hebben gereden was het voor de coureur zaak een stap omhoog te maken. Bij Minardi krijgt de 24-jarige Oostenrijker nu de kans zich in de Formule 1 waar te maken. Hij was al met het team bekend, doordat hij een aantal keer in de tweezitter gasten van het team had rondgereden.

Uiteraard toonde Friesacher zich erg blij: "Voor mij is het een lang gekoesterde droom om in de Formule 1 te rijden, die nu uitkomt. Ik ben extreem blij dat ik mijn debuut mag maken in het wereldkampioenschap in de Minardi. Ik ken veel mensen van het team en het is net een grote gelukkige familie. Er is in het team een geweldige sfeer en als je bedenkt hoeveel F1-topcoureurs hun carrière bij Minardi zijn gestart, dan weet ik geen beter plek om mijn F1-carrière te starten."

Resident Evil 4 kettingzaag-controller ook naar Europa

Veel positieve reacties kregen we al toen we aankondigden dat er in Amerika een speciale Resident Evil 4 controller te koop was in de vorm van een kettingzaag. Vandaag heeft de ontwikkelaar en uitgever 'Wild Things Interactive' aangekondigd dat deze controller ook naar Europa zal komen. Dit is een slimme zet aangezien Resident Evil 4 hier rond 17 maart zal uitkomen, iets wat voor velen een langverwachte titel is. Laten we hopen dat meer uitgevers hierdoor dit soort leuke extra's ook op de Europese markt zullen gaan uitbrengen.


Constructiefout oorzaak instorten terminal

Het instorten van een deel van een nieuwe terminal op de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle was te wijten aan een constructiefout. Dat concludeert een commissie die onderzoek deed naar het incident in mei 2004. Door het instorten van een deel van het dak en een loopbrug vielen er vier doden.

Volgens het onderzoek was het moderne ontwerp van terminal 2E onvoldoende doordacht en bovendien was de constructie zo zwak dat de dragende pilaren het dak uiteindelijk perforeerden.De ingestorte terminal

WoW breekt verkooprecords

Blizzard Europe heeft bekend gemaakt dat World of Warcraft het best verkopende spel van het moment is. Het spel heeft binnen 24 uur na de release de meeste spellen ooit verkocht.

Een slordige 280.000 doosjes met vier cd's zijn over de toonbank gegaan bij de verkoop op dag 1. Er zijn meer games verkocht, ondanks dat men verwachtte dat de MMORPG-markt in Europa kleiner was. Aan het eind van het eerste weekend waren meer dan 380.000 mensen in het bezit van hun eigen versie van World of Warcraft.

Dit resulteerde in 290.000 accounts gemaakt in het eerste weekend, en op de eerste dag van de verkoop speelden ruim 100.000 mensen het spel. Het record staat nu op 180.000 spelers tegelijk in de wereld van Warcraft. Om dit allemaal aan te kunnen heeft Blizzard meer dan tachtig servers voor World of Warcraft in Parijs en Frankfurt staan. Extra servers staan klaar indien nodig.

Blizzard is uiteraard erg gelukkig met de launch van het spel. Mike Morhaime, directeur van Blizzard Entertainment zei hierover:
"We are extremely pleased by the launch of World of Warcraft in Europe. Our experience of launching World of Warcraft in North America last year has helped us to prepare for Europe by providing more boxes at launch than we had previously planned and deploying more servers from the start, which we hope will allow us to provide a smooth and fun game experience from the outset for everyone playing."

Pas op 4 maart komen de pre-paid kaartjes voor het spel beschikbaar en er worden voor dan ook nog grote verkopen verwacht.


Miljoenen aan stroom gejat

Bij energiemaatschappij Essent is in 2004 voor 37 miljoen kilowatturen aan stroom gestolen. De schade daarvan bedraagt zo'n 7,4 miljoen euro. Volgens Essent is 90% van de gejatte stroom illegaal afgetapt door ongeveer 2.500 hennepkwekerijen, die allen zijn opgerold.

Koepelorganisatie EnergieNed schat dat in Nederland jaarlijks ongeveer 1 miljard kilowatturen aan illegale stroom worden afgetapt. Bij een gemiddelde prijs voor 1 kilowattuur van 20 eurocent komt dat uit op een schadepost van 200 miljoen euro.

'Profeet schuldig aan dood vrouw'

De leider van het Efraim-genootschap uit Heinenoord, Heinrich van Geene, is volgens justitie schuldig aan de dood van een ex-lid van zijn sekte. Van Geene zorgde ervoor dat het slachtoffer, die aan borstkanker leed, geen medische behandeling onderging. Justitie beschuldigt de zelfbenoemde profeet verder van oplichting en smaad.

De rechtbank wil dat Van Geene in het Pieter Baan Centrum een onderzoek ondergaat naar zijn psychische gesteldheid. De religieus leider weigert daar aan mee te werken omdat hij zegt onschuldig te zijn.

De leider van het Efraim-genootschap kwam eerder in het nieuws met zijn voorspelling dat op 31 december 2001 de wereld zou vergaan en dat zijn volgelingen konden rekenen op een plaatsje in de hemel. Door ''onvoorziene'' omstandigheden verging de wereld toen echter niet.

Ruime nederlaag Bucks

De Milwaukee Bucks zijn uit bij de Detroit Pistons tegen een grote nederlaag aangelopen, 107-83.

Wonnen de Bucks twee dagen geleden nog met grote cijfers van Atlanta, vannacht werd zij door de Pistons weer op hun plek gezet. De Bucks kwamen geen moment in de positie om te winnen, bij rust was de score al 58-41 voor de Pistons. In de loop van het derde kwart bedroeg de voorsprong zelfs 30 punten. Chauncey Billups en Rasheed Wallace hadden beide 17 punten, Richard Hamilton kwam tot 16 punten. Voor de Pistons was het de derde overwinning op rij en de achtste in de laatste tien wedstrijden.

Onze landgenoot Dan Gadzuric kon redelijk tegenstand bieden aan de grote mannen van Detroit. Hij eindigde met 13 rebounds en tien punten in 26 minuten tijd. Topscorer bij de Bucks werd Erick Strickland met 18 punten vanaf de bank. De Bucks misten sterspeler Michael Redd voor de tweede keer op rij.

Overige uitslagen:

Phoenix Suns - Utah Jazz: 136-128
Philadelphia 76ers - New York Knicks: 106-105
Charlotte Bobcats - Portland Trailblazers: 77-80
New Orleans Hornets - Washington Wizards: 98-96

Vrouw vindt penis in ketchupfles

Beasjtie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Weird nieuws Volgens een vrouw uit Zweden zat er een penis in haar fles tomatenketchup. Viktoria Ed kwam tot de bizarre ontdekking in de ketchupfles van het merk Godegaarden nadat haar echtgenoot en kinderen al eerder saus uit de fles hadden genomen.

"Het object in de fles zag eruit als een penis van een volwassene -indien menselijk- van gemiddelde grootte. Het was walgelijk. De fles zag eruit alsof het ongeopend de fabriek had verlaten. We willen weten hoe dat ding in onze ketchupfles gekomen is," aldus Viktoria Ed.

Godegaarden ketchup werd vervaardigd in Turkije en gedistribueerd door de firma Axfood. De winkel waar de ketchup gekocht werd, heeft de hele voorraad uit de rekken laten halen. De vrouw wil nooit meer van dat merk iets kopen. De Zweedse politie heeft de ketchupfles inclusief de penis in beslag genomen.

DVD: Wilko Terwijn. Stand-Up 2004

December 2004 presenteerde tv-zender Yorin voor het eerst een eigen oudejaarscabaret. Geen conférence op de klassieke wijze, maar volgens Yorin betrof het hier de 'Stand-Up 2004'. Een overzicht van 2004, maar dan volgens de regels van het 'nieuwe' cabaret. Wilko Terwijn, de tot dan toe voor velen onbekende comediant, verzorgde deze landelijke primeur, zoals hij dit het jaar ervoor al op kleinere schaal voor de Amsterdamse zender AT-5 had gedaan in de 'Stand-Up 2003'. Nu is de voorstelling van 2004 te koop op DVD en je krijgt er de 2003-versie gratis op dezelfde DVD bij!


Iverson, Nash spelers van de week

De Philadelphia 76ers' Allen Iverson en de Phoenix Suns' Steve Nash zijn uitgeroepen tot spelers van de week voor de Eastern en Western Conference.

Iverson scoorde in drie wedstrijden deze week gemiddeld 42.7 punten, met een schotpercentage van 45%, acht rebounds, vijf assists en drie steals. Uitschieter was de wedstrijd tegen de Orlando Magic waarin Iverson tot 60 punten kwam. Hiermee is Iverson samen met legende Walt Chamberlain de enige speler die ooit 60 punten of meer scoorde voor de Sixers. De Sixers wonnen van de Raptors en de Magic, en verloren van de Grizzlies.

Nash leidde de Suns naar twee overwinningen in drie wedstrijden afgelopen week. Gemiddeld maakte Nash 26 punten (50%), 14.3 assists en vier rebounds. De Suns wonnen van Sacramento en Golden State, en verloren van de Sonics.

Nets halen Clifford Robinson

De New Jersey Nets hebben forward Clifford Robinson gehaald van de Golden State Warriors. In ruil hiervoor krijgen de Warriors twee 'second round draft picks'.

Robinson, bezig aan zijn 16e seizoen in de NBA, begon zijn loopbaan bij de Portland Trailblazers in 1989. Na acht seizoenen verruilde hij de Blazers voor de Phoenix Suns alwaar hij vier seizoenen speelde. In 2001 ging hij naar de Detroit Pistons waar hij het twee seizoenen volhield. Sinds 2003 speelt Robinson voor de Warriors.

In zijn carrière scoort Robinson gemiddeld 15.3 punten, 4.8 rebounds en 2.4 assists per wedstrijd. In het seizoen '92-'93 won hij de Sixth Man Award en in 1994 werd hij gekozen tot het Western All-star team.

"Clifford is een veteraan. Een grote kerel die voor diepte zal zorgen in ons team," aldus Rod Thorn van de Nets.

Keen geen speler van Oranje meer

Trinko Keen maakt geen deel meer uit van het nationale tafeltennisteam. De Nederlandse tafeltennisbond, NTTB, kwam tot dit besluit nadat de nummer 21 van de wereld afgelopen november zijn eigen loopbaan verkoos boven de cruciale interland tegen Engeland. Oranje verloor die wedstrijd en mag daarom het komende Europees kampioenschap niet in de hoogste categorie uitkomen.

Keen wilde zich in november op zijn individuele loopbaan concentreren. Bovendien kon hij naar eigen zeggen niet optimaal presteren in de hectiek die was ontstaan rondom de aanstelling van zijn voormalig dubbelpartner Danny Heister als de nieuwe bondscoach van Oranje. De NTTB zal Keen wel blijven steunen bij zijn loopbaan, maar wil nu een nieuw pad inslaan en het team gaan verjongen.

Nova scoort gigantisch met Máxima-interview

Het vraaggesprek met Máxima in het tv-programma Nova is gisteravond bekeken door gemiddeld 2,3 miljoen mensen, op een gegeven moment waren er zelfs 2,6 miljoen kijkers. "Hiermee is deze uitzending de best bekeken uitzending sinds het bestaan van de actualiteitenrubriek", aldus een woordvoerder van de omroep NPS.

Nova sprak met Prinses Máxima naar aanleiding van de afronding van haar introductieprogramma. De afgelopen jaren onderzocht de Prinses alle sectoren van de Nederlandse maatschappij. Van de zorg, economie en onderwijs tot justitie en buitenlands beleid. Ze bezocht zo'n 110 instellingen en bedrijven, voerde gesprekken met deskundigen en liet zich door de Nederlanders informeren over de positieve en negatieve kanten van onze samenleving.

Nederlandse tv-programma's genomineerd voor Gouden Roos

Zes Nederlandse televisieprogramma's zijn in de race voor een Gouden Roos (Rose d'Or), een van de belangrijkste internationale tv-prijzen. De opvallendste nominatie is het TROS-spelprogramma Bankgeheim, dat pas dit seizoen van start is gegaan.

Verder zijn onder meer Vara's Papaul van Paul de Leeuw, Erik's wonderbaarlijke reis van de TROS, BNN's Mystery Party en een documentaire over vrouwen met AIDS van de VPRO genomineerd.

Tv-producent Eyeworks heeft ook nog een nominatie te pakken voor de Britse versie van de Nationale IQ-test. De winnaars van de Gouden Roos worden begin mei bekendgemaakt.

Griekse kerk in ban van seksschandalen

De invloedrijke Grieks-Orthodoxe Kerk ligt onder vuur vanwege seks- en corruptieschandalen waarbij hoge geestelijken betrokken zouden zijn. Dagbladen in Griekenland publiceerden deze maand afgeluisterde telefoongesprekken tussen geestelijken en hun homoseksuele relaties en ook een foto van de hoogbejaarde aartsbisschop Stefanos van Trifilias (91), in bed met een jonge vrouw. Ook lopen er onderzoeken naar hooggeplaatste geestelijken wegens onder meer verduistering, onethisch gedrag en smokkel van antieke voorwerpen.

De Heilige Synode van de kerk heeft inmiddels besloten een buitengewone vergadering te houden naar aanleiding van de onthullingen. De kerk zegt ''zonder aarzeling en compromisloos'' te zullen optreden tegen iedereen die schuldig wordt bevonden.

Eis: 74.000 jaar tegen al-Qaeda-verdachten

Icoon Buitenlands nieuws De eis tegen drie Al-Qaeda-verdachten, die ervan verdacht worden de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten voorbereid te hebben, zal oplopen tot 893 miljoen euro schadevergoeding en 74.000 jaar gevangenisstraf per persoon. Dat heeft een Spaanse openbare aanklager maandagavond gezegd.

De aanklager zei dat hij tegen alledrie de verdachten een gevangenisstraf van 25 jaar zal eisen voor elke slachtoffer. Aangezien er officieel 2.973 slachtoffers vielen bij de aanslagen komt dat neer op 74.325 jaar gevangenisstraf per persoon. Bovendien zal de aanklager van de drie verdachten in totaal een schadevergoeding van 893 miljoen euro eisen.

Het proces tegen de Marokkaan Driss Chebli en de twee Syriërs Imad Yarkas en Ghasoub al-Abrash Ghalyoun moet in maart van start gaan. De Syriër Yarkas wordt door justitie gezien als de leider van een Spaanse cel van Al-Qaeda.

Mocht het drietal ook daadwerkelijk veroordeeld worden conform de eis, zal dat in de praktijk weinig betekenen. In Spanje is de maximale effectieve celstraf voor terroristische activiteiten namelijk maar 40 jaar.

Twee doden in auto in Friese sloot gevonden

Icoon Binnenlands nieuws In het Friese Hallum heeft de politie dinsdagochtend twee dode mannen in een auto aangetroffen. De auto lag ondersteboven in het water, waardoor de politie denkt aan een ongeluk. Er is wel een onderzoek gestart naar de doodsoorzaak van de mannen. Dat heeft de politie in Friesland dinsdag gemeld.

De wielen van de auto staken nog net boven het water uit, waardoor de auto rond 04.40 uur vannacht ontdekt werd. De slachtoffers zijn een 25-jarige man uit Dokkum en een 23-jarige man uit Ee.

Man terroriseert alarmnummers

Een 42-jarige man heeft afgelopen zaterdag de alarmnummers 112 en 0900-8844 geterroriseerd. De man, woonachtig in Vierhouten, belde urenlang met vier telefoons tegelijk de twee nummers.

De politie bezocht de man daarop thuis. Hij werd door de agenten overspannen aangetroffen en meegenomen naar het bureau, waar hij door een arts werd onderzocht. Hij werd kort daarna heengezonden zonder zijn telefoons, maar met een proces-verbaal.

Pepsi Nintendo DS

Het lijkt erop dat er een gelimiteerde Pepsi Nintendo DS komt. Kijk maar eens naar het volgende plaatje:

Wanneer die komt en in welke landen is niet bekend. De bron is namelijk niet echt duidelijk (lees Japans).

Update

Er is bekend waar de DS voor gemaakt wordt. Half maart zal er in Japan een Pepsi x Nintendo reclame campagne starten en speciaal daar voor is deze blauwe DS ontworpen. Bij de DS zitten ook een aluminium hoesje en oordoppen. In totaal zullen er 1000 van deze modellen beschikbaar zijn en je kan ze winnen door coupons in te sturen die op de Pepsi flessen zitten.

Baby's los in auto tijdens 'rijles'

De politie heeft een 20-jarige vrouw uit Den Helder zondagmiddag bekeurd omdat zij illegaal 'rijles' kreeg van haar vriend. Tijdens de controle van de politie verbaasden de agenten zich erover dat er twee baby's los op de achterbank lagen.

De vrouw kreeg de les in een personenauto op de Waterkeringsweg toen zij werd aangehouden. De politie verklaarde: "Het is heel onverstandig om de baby's onbeschermd te vervoeren, vooral tijdens een rijles waarbij hard op de rem getrapt kan worden." De vrouw was echter een andere mening toe bedeeld: "Er gebeurt toch niets".

Man dreigt zelfmoord te plegen voor sushi

Icoon opmerkelijk nieuws Een hongerige Japanse man dreigde zondag zichzelf om het leven te brengen als hij niet onmiddellijk een portie sushi kreeg. De man had eerst zijn appartement in brand gestoken om vervolgens de winkel binnen te stormen en een mes te trekken. Volgens de 68-jarige man kon hij geen eten meer kopen omdat zijn uitkering was stopgezet.

De man zat ongeveer een uur in de winkel, waar hij zichzelf vermaakte door het eten van bananen, het drinken van alcoholische dranken en het nemen van voedingssupplementen en vitaminepillen. Na een uur vond de politie het genoeg geweest, en werd de man overmeesterd. De politie weigerde achteraf te zeggen of ze de man sushi hebben gegeven.

Waterverbruik gedaald door zuinige apparatuur

Icoon Binnenlands nieuws De hoeveelheid water die consumenten thuis verbruiken is aanzienlijk gedaald tussen 2001 en vorig jaar. Vorig jaar gebruikten mensen gemiddeld 123,8 liter water per persoon per dag, terwijl die hoeveelheid in 2001 nog 8 liter hoger lag. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO onder 1.684 huishoudens dat dinsdag is gepubliceerd.

Douchen blijkt, ondanks de grootschalige invoering van waterzuinige douchekoppen, het meeste water te kosten, namelijk 35 procent van het dagverbruik. Op de tweede plaats komt het toilet met 19 procent van het dagverbruik, gevolgd door de wasmachine met 15 procent.

Volgens het onderzoeksinstituut is de belangrijkste oorzaak van de daling in het waterverbruik de invoering van zuinige apparatuur. Zo gebruikten wasmachines in 2001 nog gemiddeld 80 liter per wasbeurt, nu is dat nog maar 64 liter. De vaatwassers werden ook zuiniger; in plaats van 20 liter per keer verbruikten die vorig jaar gemiddeld 18 liter per keer. Toch nam het watergebruik door de vaatwasser wel toe, omdat meer huishoudens (50% tegen 42%) er een hebben.

Een opvallend resultaat van het onderzoek is dat Nederlanders steeds minder in bad gaan. Gemiddeld gaan we 1 op de 20 dagen in bad, maar nemen we 3 op de 4 dagen een douche. In 1992 gingen we nog 6 op de 20 dagen in bad, en maar 2 op de 4 dagen onder de douche.

Ono en Babos wel mee naar Sporting

De Japanse middenvelder Shinji Ono is opgenomen in de selectie van Feyenoord voor de uitwedstrijd van woensdag in de strijd om de UEFA Cup tegen Sporting Lissabon.

Zondag zat de middenvelder nog op de tribune bij de wedstrijd tegen Willem II, als gevolg van de naweeën van een enkeloperatie, Trainer Gullit had toen nog twijfels over de inzetbaarheid van Ono in de derde ronde van de UEFA-beker.

De keeper van de Rotterdamse club, Gabor Babos, die zondag met een hoofdwond op de tribune zat, is woensdag eveneens present. Gullit kan echter geen beroep doen op Alexander Ostlund omdat hij dit toernooi al voor Hammarby IF in actie kwam. Tevens ontbreekt Pascal Bosschaart vanwege een schorsing en zijn Patrick Mtiliga en Christian Gyan geblesseerd.

Zeker 200 doden bij mijnramp China

Icoon Buitenlands nieuws Bij een gasexplosie in een kolenmijn in het noordoosten van China zijn maandag tenminste 203 mijnwerkers om het leven gekomen. Daarmee is dit het ergste ongeluk in 15 jaar in de mijnindustrie van China, die als de gevaarlijkste ter wereld bekendstaat. Nog eens 22 mijnwerkers raakten gewond, en 13 zitten er nog opgesloten. Een team van 180 mensen is keihard bezig om ze te bevrijden. Dat heeft het persbureau Xinhua dinsdag gemeld.

De explosie vond 240 meter onder de grond plaats. De precieze oorzaak is nog onduidelijk omdat het onderzoek nog loopt. Mijnwerkers die het ongeval hebben overleefd hebben laten weten dat ze 10 minuten voor de explosie een krachtige en plotselinge aardschok voelden. Vlak daarna sloegen de gasdetectoren uit, en vulde een gedeelte van de mijn met rook.

De Chinese kolenmijnen zijn de gevaarlijkste in de wereld. China heeft een wereldwijd marktaandeel van 35 procent in de kolenproductie, maar er komen 80 procent van de ongevallen in kolenmijnen voor. Vorig jaar alleen al vielen er 5000 doden. Het grootste mijnongeluk uit de geschiedenis vond ook plaats in China, in april 1942. Toen vonden 1572 mensen de dood.


Mijnwerkers wachten op nieuws over hun collega's - foto: Xinhua

PSV legt zwarte Maradonna vast

Onze zuiderburen weten het zeker: PSV heeft de nieuwe Maradonna vastgelegd. Hij komt uit Brazilië en is nauwelijks dertien jaar. Zijn naam is Maicon Vinicius da Silva, en zijn bijnaam is Nicão. Naar verluidt leefde het ruwe diamantje tot voor kort op een dieet van boomwortels en water.

Het Nieuwsblad schrijft verder dat Nicão vanwege zijn leeftijd nog geen officieel contract mag tekenen. Derhalve bestaat de deal vooralsnog uit een samenwerkingsverband tussen zijn managementbureau en de club uit Eindhoven.

Het jochie, dat bij zijn club Mirassol blijft spelen, zal maandelijks 500 dollar (385 euro) ontvangen, voordat hij over enkele jaren voor PSV kan tekenen. Wel is het de bedoeling dat hij elke drie maanden naar Nederland komt om Engels te leren en vertrouwd te raken met de Europese cultuur. Ook zijn dieet zal wellicht worden aangepast.

Volgens de voorzitter van het clubje uit São Paolo staat zijn talent als een paal boven water. "Hij is een echte zwarte Maradona, speelt net zo goed als Ronaldo en lijkt op Romario in zijn beste dagen". Overigens hadden Barcelona en CSKA Moskou ook interesse.

Economie groeit 1,3 procent

De Nederlandse economie is vorig jaar gegroeid met 1,3 procent. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Daarmee is de economie volgens het CBS een beetje hersteld van de recessie van 2003. Het herstel kwam vooral door de toegenomen export van goederen en diensten. De uitvoer van goederen en diensten nam met 7,2 procent toe in vergelijking met 2003. Dat was de hoogste groei in vier jaar.

Het CBS meldt verder dat overheid en huishoudens vorig jaar nauwelijks meer hebben besteed dan in 2003. Waar de werkgelegenheid met een daling van de 1,7 procent de grootste daling in ruim twintig jaar liet zien, steeg de arbeidsproductiviteit met 3 procent.

'Seksschandaal rond lijfwacht Britse koningin'

Icoon Buitenlands nieuws In Groot-Brittannië is grote ophef ontstaan binnen het Britse leger vanwege een vermeend seksschandaal. Zo onderzoekt het Britse leger momenteel een seksvideo met daarop vijf mannen die lid zouden zijn van de lijfwacht van de Britse koningin Elizabeth II. Tabloid The Sun meldt dit in haar editie.

Volgens een woordvoerder van het Britse ministerie van Defensie loopt er inderdaad een 'diepgaand'onderzoek naar een 'incident'. Hij weigerde echter commentaar te geven op het artikel. The Sun meldt in haar artikel dat ze in het bezit is van een kopie van de gewraakte videoband.

Op de video zijn vijf mannen te zien die een flinke gangbang houden met een vrouw in een legerbarak in Hyde Park, nabij Buckingham Palace. De vijf zijn in dienst van de Life Guard, een speciale elite-eenheid van het Britse leger. Tijdens ceremonies en parades vergezellen zij de koningin te paard.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 13

Deeltje 13 WID!! Nog 2 rondes te gaan

Uitslag: Videoband... (Dit is wel erg snel geraden )

Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Uitslag (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

CDA: Verplichte anticonceptie bespreekbaar

Icoon Medisch nieuws Voor het CDA is het heikele punt van verplichte anticonceptie bij licht verstandelijk gehandicapten niet langer meer onbespreekbaar. Zo zou in het uiterste geval de rechter na adviezen van deskundigen een verplichte prikpil mogen voorschrijven.

Het gaat hier om een groep mensen, die niet in staat zijn om zonder hulp van anderen hun leven op de rails te houden. Het CDA wil dat door hulpverleners het maximale is gedaan om de licht verstandelijk gehandicapten van de noodzaak van de prikpil te overtuigen. Lukt dit niet, dan pas zouden deskundigen er naar moeten kijken.

De discussie rondom verplichte anticonceptie is voor velen beladen. Twee jaar geleden riep de Gezondheidsraad nog op tot een maatschappelijke discussie over dit onderwerp, hetgeen niet van de grond kwam. Het CDA betreurt dat.

Volgens CDA-woordvoerster Aasted-Madsen moeten we de ogen niet sluiten voor de realiteit dat steeds meer licht verstandelijk gehandicapten een relatie met elkaar beginnen en zelfs gaan samenwonen. Dit is een direct gevolg van het overheidsbeleid om zwakbegaafden minder in instellingen onder te brengen en vaker een plaats in de samenleving te geven.

"Dat is een prachtig beleid waar veel van die jongens en meiden gelukkiger van worden. En ik gun hun dat geluk van ganser harte. Ook dat zij gaan samenwonen vind ik leuk voor hen, maar we moeten niet vergeten dat dit tegelijkertijd bepaalde verwachtingen met zich meebrengt. Het is nu de vraag in hoeverre de samenleving moet meegaan in de kinderwens van licht verstandelijke gehandicapten", aldus de woordvoerster.

Vrouw mag rit maken op poepzuiger

Icoon Weird nieuws In Soest heeft een vrouw uit Amersfoort een wel heel aparte wens die voor haar verjaardag in vervulling wordt gebracht. Vandaag zal ze door Soest een ritje maken op de hondenpoepzuigmachine van de gemeente Soest. Ze krijgt dit cadeau van haar zus.

De wens om op een poepzuigende machine te rijden ontstond toen de twee tijdens een wandeling in Soest de machine aan het werk zagen. "Op zo’n machine zou ik graag eens mee willen rijden, dat lijkt me enig werk", zei ze. Haar zus heeft dit onthouden en met de gemeente een rondrit door de straten geregeld.

De poepzuiger wordt gebruikt om alle uitlaatplaatsen en losloopterreinen te bevrijden van de dagelijkse hopen hondenpoep. Vorig jaar zoog de machine ongeveer tien ton aan hondenpoep op.

(On)afhankelijkheid

Het zelfbeschikkingsrecht der volken wordt genoemd in artikel 1 van het handvest van de Verenigde Naties. Kort samengevat komt het er op neer dat ieder volk recht heeft om zichzelf te besturen – dus recht op een eigen autonome regering. Je zou zelfs kunnen zeggen recht op een eigen, onafhankelijke staat. Aangezien ieder lid van de VN dit handvest heeft onderschreven, zijn al die landen het dus blijkbaar met dit principe eens. Of is dat te simpel gedacht? Blijkbaar wel.

Balkenende hekelt werkmentaliteit Nederlanders

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuws Nederlanders werken te weinig en zouden dat veel meer moeten gaan doen. Althans, dat vindt premier Balkenende. Momenteel is het zo dat de gemiddelde Nederlandse arbeider op jaarbasis zeven volle weken minder werkt dan zijn collegae in de Europese Unie.

De premier zei dit gisteren in een pleidooi, met als titel 'De eeuw van mijn dochter'. Daarbij constateert Balkenende dat er veel mensen zijn die veel werken en er echt geen uren meer bij kunnen hebben. Toch ligt het arbeidsgemiddelde in Nederland veel lager dan in de rest van de EU, waardoor de premier concludeert dat er bij een hoop mensen meer uren mogelijk zijn.

Volgens de premier is meer werken noodzakelijk om de toekomst van Nederland veilig te stellen, waarin solidariteit tussen rijk en arm, gezond en ziek, jong en oud, autochtoon en allochtoon is gegarandeerd. "Zonder die solidariteit valt het verband in onze samenleving weg", zo zei Balkenende.

Ook moet Nederland er voor waken dat het niet te duur wordt voor het buitenland. Om dat te realiseren zouden we volgens Balkenende slimmer moeten gaan werken en moet de arbeidsparticipatie omhoog. Daarnaast is structurele loonmatiging noodzakelijk.

AIVD volgt groep extremistische moslima's

Icoon Binnenlands nieuws Sinds kort houdt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) een kleine groep extremistische moslima's in de gaten, die mogelijk bezig zijn terroristische activiteiten te ontplooien. Een woordvoerder meldt dat de vrouwen mogelijk net zo gevaarlijk zijn als hun mannelijke 'broeders'.

De moslima's zijn uiterst radicaal in hun opvattingen. Ook zij zijn bereid te sterven voor de islam. Daarover zegt de woordvoerder: Het is een recente ontwikkeling. Steeds meer vrouwen zijn actief in terreurnetwerken. Wij volgen ze, net als de andere potentiële terroristen die bij ons bekend zijn."

Om hoeveel vrouwen het gaat, is niet bekend. De AIVD wil niet meer kwijt dat het vooralsnog het niet meer dan tien moslima's betreft. "Maar je kunt ervan uit gaan dat dat radicaal-islamitische vrouwen zijn, die een gevaar kunnen vormen voor ons land. Anders zouden we ze niet zo scherp in de gaten houden."

Op het internet zijn uiterst radicale meningen te lezen van de Nederlandse moslima's. In chatgroepen, forums en andere websites is onder meer te lezen hoe de moslima's, zichzelf strijdsters noemend, de moord op Theo van Gogh bejubelen. Ook de leden van de Hofstadgroep zijn in hun ogen helden.

De woordvoerder: "We zijn niet voor niets alert en houden er rekening mee dat ook vrouwen in ons land een zelfmoordaanslag willen plegen." Eerder was al bekend dat een groep moslima's plaats heeft genomen in het Hofstadnetwerk. Hun ultieme doel is het afslachten van VVD-Kamerlid Hirsi Ali.

Vivendi kondigt 3 nieuwe DS games aan

Volgens de Franse site JeuxPo komt Vivendi later dit jaar met drie nieuwe Nintendo DS games.

Als eerste komt er een Crash Bandicoot race-game uit. De game zal 3D zijn en wireless multiplayer ondersteunen. Waarschijnlijk zal de game gebaseerd zijn op Crash Clash Racing, welke dit jaar ook verschijnt op de Xbox en GameCube.

De tweede game is een nieuwe Spyro game, maar in plaats van een platform game zal dit een tactische RPG worden. Hoe dit uitgewerkt gaat worden is nog onbekend.

Als laatste komt er een actiegame met onze groene held, the Hulk. The Incredible Hulk zal een multi platform game worden en ook verschijnen op PS2, Cube, Xbox, GBA en zeer waarschijnlijk ook op de PSP.

29% Nederlanders voor Europese grondwet

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Het ziet er naar uit dat een groot deel van de Nederlanders tegen de komst van de Europese grondwet zal gaan stemmen. 29 procent zegt voor te zijn, 42 procent tegen en dertig procent weet het nog niet. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, in opdracht van de NOS.

Ongeveer vier op de tien Nederlanders is van plan om naar het raadplegend referendum te gaan om te stemmen. Opvallend is dat het aantal 'nee'-stemmers flink is toegenomen. Enkele weken geleden was dit nog 34 procent, nu is dat acht procent meer. Vooral onder de aanhangers van de LPF, SP en Groep Wilders zitten de tegenstanders. Bij het CDA zitten de meeste voorstanders.

Eerder liet CDA-fractievoortzitter Verhagen al doorschemeren de uitslag van het raadplegend referendum te respecteren, mits aan een aantal voorwaarden is voldoen. Zo moet er een opkomst van minimaal dertig procent zijn en daarvan moet zestig procent 'nee' stemmen. PvdA, GroenLinks en D66 zeiden al eerder de uitkomst te zullen respecteren.

Voetbal: Arsenal schrijft geschiedenis

Arsenal lijkt de weg terug naar boven te hebben gevonden, na de teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden. Crystal Palace werd in de laatst gespeelde competitieronde met 5-1 aan de kant gezet. Toch was dit resultaat niet datgene waarover men zich in Engeland opwond. Meer opvallend was dat de gehele wedstrijd door Arsenal zonder Engelse spelers, zowel in het veld als op de bank, werd afgewerkt. En dat was in de 133-jarige geschiedenis van de Engelse voetbalbond FA nog niet eerder gebeurd.

Deze unieke gebeurtenis kon plaatsvinden omdat de weinige Engelse spelers die Arsenal wel onder contract heeft, geen van allen inzetbaar waren. Zowel Campbell (geblesseerd) en Cole (ziek), normaal gesproken vaste waarden voor het elftal van de Franse coach Wenger, moesten verstek laten gaan. In 1999 speelde Chelsea ook al eens met een elftal vol buitenlanders, maar had toen had de club nog wel enkele Engelse spelers op de bank zitten.

Wenger gaf in later een interview aan niet eens in de gaten te hebben gehad dat hij met z'n opstelling de geschiedenisboeken had gehaald. Wel maakte hij er zich vlot met een grap van af: "Ik zag dat Sven-Goran Eriksson (coach Engelse nationale elftal; red.) op de tribune zat, maar wat deed hij daar dan? Of heeft hij inmiddels voor een ander nationaal team gekozen?"

Meer sportnieuws lees je uiteraard op onze FOK! Sport-site!

Arsenal wint zonder Engelsen

Arsenal heeft maandagavond in de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace (5-1 winst) voor een unicum in de geschiedenis van het Engelse voetbal gezorgd. In de selectie van de Franse trainer Arsène Wenger was noch in het veld noch op de bank een Britse voetballer te vinden. In de 133-jarige historie was dat nog nooit eerder voorgekomen.

Maandagavond bestond de selectie van de Engelse club uit zes Fransen, drie Spanjaarden, de Nederlanders Bergkamp en Van Persie, een Braziliaan, een Zwitser, een Duitser, een Kameroener en een Ivoriaan. Door blessures en ziekte ontbraken de Britten Cole, Campbell en Hoyte.

Arsenal won de wedstrijd vrij eenvoudig en kwam daarmee op 11 punten achterstand van koploper Chelsea. Bergkamp opende de score, Reyes, Henry (2 maal) en Vieira scoorden de andere goals voor Arsenal, terwijl Johnson uit een strafschop namens Palace scoorde.

Nieuwe mislukking bij 'Star Wars' test

Lagging had -vertaald en wel, waarvoor dank!- ons via de nieuws-submit te melden:

Een belangrijke test met het Amerikaanse Missile Defense Systeem (MDS), ook wel spottend Star Wars genoemd, is gisteren opnieuw mislukt. Net zoals bij de vorige 85 miljoen dollar kostende test in december 2004, weigerde de onderscheppingsraket te lanceren. Vorige keer zou het aan fault-tolerance software gelegen hebben. Deze keer is nog niet bekend waar het aan lag. De laatste succesvolle test, onder zeer beperkte omstandigheden gehouden, stamt uit 2002.

Het MDS raketschild, een overblijfsel van Ronald Reagans Strategic Defence Initiative (SDI) uit de Koude Oorlog, werd al sinds z'n presidentscampagne van eind 2000 door Bush en z'n regering tot hoogste prioriteit gepropageerd, om 'denkbare nucleaire aanvallen' (anno 2005 vooral te verwachten uit Noord-Korea) tegen te gaan. De VS stapte daarvoor uit het ABM verdrag met Rusland, wat zulke systemen verbood. Na '9/11' kwamen de prioriteiten voor dit programma op de achtergrond terecht en in de voorgestelde begroting van 2005 wordt er door Bush zelfs op de fondsen gekort.

Purrel langer bij Vitesse

Purrel Fränkel heeft zijn contract met Vitesse verlengd. De 28-jarige verdediger zette zaterdag zijn handtekening onder een nieuwe driejarige verbintenis met de Arnhemse club.

"De aanbieding was heel goed", aldus Fränkel tegen Omroep Gelderland. "Ik kon wachten want er was meer belangstelling, maar daar heb ik niet voor gekozen."

Fränkel speelde in de afgelopen drie seizoenen 77 wedstrijden voor Vitesse en heeft het daar steeds meer naar zijn zin. "Deze groep is anders dan vorig jaar. Het is prettiger en de sfeer is ook anders."

Dinand, je hebt gewoon 47 chromosomen

Ja jij, met je spraakgebrek en je kekke looks en dito stem die menig huishoudvrouwtje even flauw laat glimlachen met je muzikaal behang. Onze Koning van de nederpop is verworden tot een joker zonder enig inzicht in de menselijke psyche.
Een stel mensen op internet merkt – overigens terecht – op dat je op een vrij botte wijze omgaat met associaties en gevoelens. En ik weet dat in jouw wereldje je pauperpop je alles is en Guusje op de 2e plek komt. Want face it, als je iemand verliest aan kanker wil je namelijk alleen maar aan sponsor contracten denken.

Ruta del Sol: Baguet sprint naar etappezege

Serge Baguet (Davitamon-Lotto) heeft gisteren de tweede etappe van de Ruta del Sol gewonnen. De Belg klopte na 166 kilometer zijn medevluchters Leonardo Piepol (Saunier Duval) en Johan Vansummeren (Davitamon-Lotto) op de top van de Alto de Cumbres Verdes (2e categorie) in de spurt.

De etappe van Antequera naar La Zubia ontbrande pas in de slotfase. Op de slotklim naar de Alto de Cumbres Verdes viel het veld volledig uiteen. Baguet bleef samen met Carlos García Quesada (Comunidad Valenciana), Piepoli en Vansummeren over. Op de streep verschalkte hij zijn drie medevluchters.

Garcia Quesada passeerde als vierde de streep en blijft hierdoor de algemene rangschikking van de Spaanse rittenkoers aanvoeren. Morgen moeten de renners van Vegas Del Genil naar Jaen over een afstand van 162,2 kilometer.


Uitslag tweede etappe:
1 Serge Baguet (Bel/Davitamon-Lotto) 4.27.16
2 Leonardo Piepoli (Ita/Saunier Duval) + 0.01
3 Johan Vansummeren (Bel/Davitamon-Lotto) + 0.03
4 Carlos García Quesada (Spa/Comunidad Valenciana) + 0.07
5 José Luis Martínez Jiménez (Spa/Comunidad Valenciana) + 0.20

Klassement na twee etappes:
1 Carlos García Quesada (Spa/Comunidad Valenciana) 8.33.13
2 Johan Vansummeren (Bel/Davitamon-Lotto) + 0.36
3 Francisco Cabello Luque (Spa/Comunidad Valenciana) + 1.25
4 Daniel Moreno Fernández (Spa/Relax) + 2.55
5 Efraín Gutiérrez Sánchez (Spa/Andalucia-Paul Versan) + 2.58

Outlaw Golf 2

Lekker ontspannen op een zondagmiddag een balletje slaan en dan lekker afpilsen bij de 19e hole. Veel mensen vinden ontspanning bij een spelletje golf en dit is ook mogelijk op de consoles met bijvoorbeeld Tiger Woods 2005 en Links 2004. Er was echter ook een ander soort golfspel, en dat had de naam Outlaw Golf. Dit week af van de normale golfspellen door de uitzonderlijke karakters, de speciale banen en de vele varianten op het golfen. Nu is Outlaw Golf 2 uitgekomen en FOK!games heeft hierover een review geschreven.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.