FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 23 januari 2004

Olifant ontwricht verkeer in Auckland

Een olifant heeft vanmorgen het verkeer rond de dierentuin van Auckland (Nieuw-Zeeland) ontwricht. Een olifantenvrouwtje ontsnapte uit haar hok, door de omheining van het hok met een groot blok stuk te slaan.

Burma, zoals de olifant heet, ging aan de wandel en kwam terecht in een park in de buurt, waar ze zich tegoed deed aan gras en blaadjes. Het lukte oppassers na ongeveer een half uur om het 21 jaar oude en 2,5 ton zware beest terug naar de dierentuin en haar hok te lokken.

In de dierentuin werd de olifant weer herenigd met haar vaste maatje Kashin. Volgens de dierentuindirecteur was de olifant een beetje in de war, maar waren de twee olifantenvrouwtjes erg blij weer samen te zijn. De dierentuin heeft aangekondigd de hekken te zullen verstevigen.

Dodental 11/9 naar beneden bijgesteld

Het dodental van de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center in New York is deze week naar beneden bijgesteld. De medische autoriteiten van de stad hebben drie mensen van de lijst geschrapt omdat men niet met zekerheid heeft kunnen vaststellen dat zij op het moment van de aanslagen in de gebouwen waren. Het definitieve dodental komt nu waarschijnlijk uit op 2749.

Volgens een woordvoerster is het de eerste keer sinds de aanslagen dat het aantal opgemaakte overlijdensakten gelijk is aan het aantal vermiste personen. In totaal zijn de resten van 1541 mensen geïdentificeerd.

Het dodental is tot deze week nog voortdurend bijgesteld. Net na de aanslagen ging men uit van meer dan 6000 doden, maar dit werd alsmaar minder. In oktober was de laatste wijziging, toen werden er veertig mensen van de lijst met slachtoffers geschrapt.

Het totaal aantal slachtoffers van de aanslagen op 11 september komt nu uit op 2973.

School in Den Bosch gaat Chinees geven

Meki, S7eph4n en Bromsnor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een school in Den Bosch gaat volgend jaar Chinese taal en cultuur geven aan haar leerlingen. De school, het Koning Willem I College, is daarmee de eerste school in Nederland. Volgens onderwijsdirecteur Witteman zijn zowel leerlingen als ouders enthousiast over het idee.

De school wil komend jaar starten met twee klassen waar Chinees aan wordt gegeven. De lessen zullen in eerste instantie vooral bedoeld zijn voor talentvolle brugklassers van de havo en het vwo. Bij succes zullen de lessen later ook op het vmbo worden aangeboden.

Volgens Witteman zal de Chinese taal in de toekomst almaar belangrijker worden, omdat China zowel Europa als de Verenigde Staten economisch gezien voorbij zal gaan streven. "Als je naar de geschiedenis kijkt, is het van groot belang dat je de taal van de wereldmachten spreekt", aldus onderwijsdirecteur H. Witteman.

Toen een Utrechtse middelbare school eerder dit jaar Turks in het lespakket wilde opnemen, volgden er afwijzende reacties uit onder meer de Tweede Kamer. Die school besloot er vanaf te zien. "Het plan van die school stuitte op politieke bezwaren, maar dat kan ik me bij ons niet voorstellen. Chinees is een wereldtaal en kennis van de taal en cultuur kan de kans op een baan vergroten", aldus Witteman.

Het is nog even de vraag hoe de leerlingen examen in het vak Chinees moeten gaan doen. Witteman maakt zich overigens geen zorgen. "Als er de komende jaren nog geen Nederlands eindexamen Chinees is, kunnen we bijvoorbeeld uitwijken en het Engelse O-level examen Chinees afnemen."

'Atoomgeheimen Pakistan illegaal verkocht'

Vandaag heeft de Pakistaanse president Musharraf gezegd dat er door wetenschappers uit zijn land zeer waarschijnlijk informatie over nucleaire wapens is verkocht aan buitenlanders. Hij benadrukte dat overheidsinstanties of militaire instellingen hierbij niet betrokken waren.

Musharrafs' uitspraken bevestigen de eerdere verklaringen van Islamabad dat er 'mogelijkerwijs' nucleaire geheimen zouden zijn verspreid. De president maakte tevens bekend dat Pakistan een onderzoek is gestart naar de mogelijke verkoop van kerntechnologie aan onder meer Iran en Libië.

In de afgelopen weken is al een aantal vooraanstaande nucleaire wetenschappers over de kwestie ondervraagd. Daarnaast zijn er momenteel onderzoeksteams in Iran en Libië. Niet alleen Pakistanen zijn volgens Musharraf beschuldig: ook personen in Europese landen zouden mogelijk betrokken zijn bij de verkoop van nucleaire geheimen aan andere landen. Musharraf benadrukt dat Pakistan geen uitzondering is.

Belangrijkste wapeninspecteur Irak neemt ontslag

Irak: icoontje Vandaag heeft de CIA-directeur George Tenet bekendgemaakt dat de belangrijkste Amerikaanse wapenspeurder in Irak, David Kay, is opgestapt. Hij zal vervangen worden door Charles Duelfer, die tijdens het bewind van Saddam Hussein nog wapeninspecteur was.

Een exacte reden van het opstappen van Kay is niet medegedeeld, maar vermoed wordt dat het niet vinden van de massavernietigingswapens ermee te maken heeft. Tot nu toe is er tevergeefs gezocht naar deze wapens, sinds de val van het regime in april van 2003. Destijds waren de massavernietigingswapens één van de belangrijkste argumenten van de Amerikaanse president George Bush om de oorlog in Irak te rechtvaardigen.

Duelfer was van 1993 tot 2000 vice-voorzitter van UNSCOM, de Speciale Commissie van de Verenigde Naties die moest toezien op de ontmanteling Saddams massavernietigingswapens. Wat Kay nu verder gaat doen, is niet bekend.

Verzorgster steelt van bejaarden

Een medewerkster van een verzorgingstehuis in Lemsterland (Friesland) heeft verschillende bejaarde bewoners bestolen. De 40-jarige vrouw is ontslagen. Ze wordt verdacht tussen 2002 en 2003 tot zeker 25 keer toe spullen uit de kamers van de bewoners te hebben ontvreemd.

Het gaat met name om geld en sieraden. De totale waarde van de gestolen goederen wordt geschat op vier à vijfduizend euro. Sommige spullen zijn inmiddels teruggevonden en teruggegeven aan de eigenaren.

De vrouw heeft na haar aanhouding negen dagen vastgezeten. Nadat het onderzoek was afgerond, mocht ze weer naar huis. Daar zit ze nu in afwachting van haar proces, dat binnenkort zal beginnen.

[update] Steekpartij op school in Amsterdam-West

Op de Mgr. Hermusschool in Amsterdam-West heeft zich vrijdagmiddag een steekpartij voorgedaan. Daarbij is een man, vermoedelijk een leraar, gewond geraakt. Hij is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht, over zijn toestand is nog niets bekend. De situatie rond de school is op dit moment hectisch. De politie probeert leraren en leerlingen op te vangen.

De dader, een 35-jarige oud-leerling, kon door de politie worden aangehouden. Volgens de politie vond de steekpartij buiten het zicht van de leerlingen plaats in een afgesloten ruimte.

De Mgr. Hermusschool is een school voor kinderen met hoor-, spraak- en taal-moeilijkheden. De school telt ongeveer 180 leerlingen in de leeftijd van 2,5 tot 13 jaar.

Update 22:15

De toestand van het slachtoffer is nog steeds zorgwekkend, hij is geopereerd. De dader wordt met behulp van een doventolk verhoord. Hij zou inmiddels hebben bekend, maar zijn motief is nog onduidelijk. Het 59-jarige slachtoffer is geen leraar op de school maar begeleidt, als leidinggevende, docenten. Hij zou ook oud-leerlingen begeleiden.

Minister Van der Hoeven van onderwijs heeft geschokt gereageerd op de steekpartij. "Ik ben stomverbaasd," zei ze.

Het originele bericht werd om 15:34 uur geplaatst

Ierland exporteert afval

Afgelopen maanden zijn er door de douane in Rotterdam ongeveer 51 containers met huishoudelijk afval onderschept. De schepen met het Ierse afval waren onderweg naar India en Singapore. Het afval is teruggestuurd in verband met het ontbreken van vergunningen.

Ierland exporteert afvalIerland exporteert zijn afval steeds vaker omdat de stortcapaciteit in eigen land beperkt is. Door die beperkte capaciteit zijn de verwerkingskosten erg hoog. Het is voor handelaren erg aantrekkelijk geworden om afval te exporteren naar Azië. Er is daarom ook een grote kans dat het afval zomaar ergens gedumpt zal worden, met alle gevolgen van dien.

Yegor Titov mist EK na schorsing

Rusland moet het op het EK in Portugal doen zonder middenvelder Yegor Titov. De UEFA schorste de Russische speler nadat hij in november werd betrapt op het gebruik van doping.

Titov testte na het EK-kwalificatieduel tussen Wales en Rusland positief. In zijn urine werden sporen van bromantan gevonden. De 27-jarige middenvelder van Spartak Moskou moet een boete van 12000 euro betalen. Titov kan tot dinsdag in beroep gaan tegen de straf.

Tiental terroristen berecht in Iran

In Iran worden ongeveer tien verdachten berecht die vermoedelijk banden hebben met het terroristische netwerk Al-Qaeda. Minister Kamal Kharrazi van Buitenlandse Zaken in Iran, deelde dit vandaag mee in het Zwitserse Davos.

In juli heeft Iran bevestigd dat het verschillende verdachten heeft opgepakt waar van vermoed wordt banden te hebben met het netwerk van Bin Laden. Om veiligheidsredenen wordt niets over de identiteit van deze verdachten bekend gemaakt. Enkele verdachten zijn teruggestuurd naar hun land van herkomst.

Teheran wordt al lang beschuldigd door de VS van het herbergen van al-Qaeda leden die na de aanvang van de Amerikaanse inval eind 2001 het land ontvluchtten. In een eerste reactie van een woordvoerder van Bush werd geëist dat de militanten werden overgedragen aan hun land van herkomst. De betreffende landen hebben volgens deze woordvoerder al om uitleveringen gevraagd.

Iran verklaart voor het eerst dat deze leden van al-Qaeda gerechtelijk zullen worden vervolgd. De westerse inlichtingendiensten zeggen dat Iran de veiligheidschef van al-Qaeda, de Egyptische Saif al-Adel, vasthoudt. Iran claimt diverse leiders van de terroristische beweging te hebben opgepakt. Iran weigert echter te vertellen om welke kopstukken het gaat.

Leerlingen kopen chocola voor 900 euro

Twee scholieren uit het Franse Laxou hebben zo'n negenhonderd euro betaald voor een halve kilo chocola. De jongens kochten de chocola van een dealer, die altijd voor de school stond, in de veronderstelling dat het hasj was. Toen ze het pak openmaakten, kwamen ze bedrogen uit.

Bij de directie van de school deden de jongens vervolgens aangifte van diefstal van hun geld. Al snel kwam de directie erachter hoe het werkelijk zat. De politie is door de directie ingelicht en is nu op zoek naar de dealer die sinds de verkoop van de 'hasj' spoorloos verdwenen is.

Autochtonen vinden sneller passende banen

Sunny had ons via de newssubmit te melden:

Uit onderzoek van P. Berkhout blijkt, die volgende week zal promoveren aan de universiteit van Amsterdam, dat vrouwen en allochtone mannen er langer over doen om een passende baan te vinden, zodra ze zijn afgestudeerd. Dit in vergelijking met Nederlandse autochtone mannen. Bovendien is het inkomen van vrouwen gemiddeld twee tot drie procent lager dan dat van mannen.

Het onderzoek is gehouden onder pas afgestudeerde academici. Berkhout heeft voor zijn onderzoek 21.000 vragenlijsten bestudeerd, die tussen 1994 en 2000 zijn ingevuld. De lijsten bestonden uit vragen die gingen over de ervaringen van afgestudeerden op de arbeidsmarkt in de eerste twintig maanden na hun afstuderen.

Uit het onderzoek blijkt verder dat mensen die tandheelkunde, geneeskunde of farmacie hebben gestudeerd, de best betaalde banen hebben. Taalkundigen, cultureel antropologen en (kunst)historici verdienen het minst.

Drama bij Alternatieve Elfstedentocht

Bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijkse Weissensee zijn vandaag tientallen Nederlanders ernstig gewond geraakt. Zeker tachtig schaatsers liepen bevroren ledematen en zware kwetsuren op. Bij sommigen zullen wellicht tenen of vingers geamputeerd moeten worden.

De verwondingen zijn grotendeels te wijten aan slechte voorbereidingen. Zo kwamen sommigen bij de start opdagen in flinterdunne broekjes, terwijl het 22 graden vroor. Ook hadden tientallen schaatsers geen goede skibril, wat bij een twintigtal tot bevroren ogen leidde. Ook merkten zeker zeventig mensen de scheuren in het ijs te laat op, waardoor botbreuken werden opgelopen. Eén schaatser liep een zware hersenschudding op.

Aan de 200 kilometer lange race deden 850 schaatsers mee.

College Maassluis met de dood bedreigd

Deze week zijn burgemeester K. Karssen en leden van de gemeenteraad in Maassluis in een brief bedreigd met de dood. Als gevolg van deze bedreiging wordt het stadhuis in Maassluis strenger beveiligd. Een woordvoerder van de gemeente wist te vertellen dat de bedreiging in verband staat met plannen van de gemeente om de Burgemeestersbuurt te slopen.

Deze buurt zal in de komende tien jaar gerenoveerd worden en hierdoor moeten de eerste bewoners in maart hun huizen verlaten. De burgemeester werd in december overigens ook al in een brief bedreigd, maar de toon in de recente brief zou veel dreigender zijn dan in de eerste brief. Hierdoor is dan ook besloten tot de verscherpte veiligheidsmaatregelen, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Denen vegen billen af met Duitse boetes

Denen hebben de mogelijkheid hun kont af te vegen met wc-papier dat is gemaakt van Duitse verkeersboetes. Betaalde boetes worden namelijk versnipperd en uitgevoerd naar Denemarken. Daar worden de snippers verwerkt tot toiletpapier.

Vorig jaar werd op deze manier zo'n 150 ton papier verscheept naar Denemarken. De kans dat een Duitse toerist daadwerkelijk zijn eigen boete nog eens terug kan lezen, is echter klein. Er wordt namelijk voor gezorgd dat de gegevens van de overtreders volledig uitgewist zijn, voordat het papier Duitsland verlaat.

Nep Viagra laboratorium opgedoekt

In het zuidoosten van Nederland zijn 400.000 imitatie- erectiepillen en twee complete laboratoria voor de productie van deze pillen opgedoekt. Diverse opsporingsdiensten hebben hier aan meegewerkt, zo meldt de opsporingsdienst FIOD-ECD. Er is één persoon aangehouden.

Het is voor het eerst dat er dergelijke complete laboratoria worden opgedoekt. De FIOD werkte onder anderen samen met de politie, douane, milieudienst en Belgische autoriteiten.

Chauffeur sterft voor ogen kinderen

Een chauffeur van een taxibusje is donderdagochtend in Kerkrade achter het stuur overleden. De 66-jarige man overleed aan een hartstilstand terwijl hij een groep gehandicapte kinderen vervoerde. Als gevolg hiervan raakte het busje betrokken bij een verkeersongeval waardoor een vijftienjarige jongen een beenbreuk opliep.

Toen de man onwel werd reed hij het busje tegen een lantaarnpaal, waardoor hij vervolgens tegen een muurtje reed. Uiteindelijk kwam het taxibusje in een tuin tot stilstand. De zes gehandicapte kinderen in het busje, in leeftijd variërend van tien tot vijftien jaar, waren op weg naar school.

Verblijfsvergunning voor 2300 vreemdelingen

Ruim 2300 vreemdelingen krijgen dankzij een speciale bevoegdheid van Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie een verblijfsvergunning. In eerste instantie werd verwacht dat er ongeveer 2200 mensen voor de regeling in aanmerking kwamen, dit blijkt feitelijk iets meer te zijn.

In verband met de eenmalige beperkte pardonregeling mogen 2097 van de in totaal 2334 mensen blijven. Ook heeft minister Verdonk 220 personen vanwege hun benarde situatie een verblijfstitel gegeven. Het kabinet is afgelopen vrijdag akkoord gegaan met deze actie.

Hond in melkkar rijdt man aan

Je kunt natuurlijk worden aangereden door een melkkar. Of omver worden gelopen door een hond. Maar aangereden worden door een melkkar door toedoen van een hond is wel erg apart. Een bejaarde uit het Britse Merseyside overkwam het echter.

De hond zat in een melkkar en maakte plotseling een sprong voorwaarts. Hierdoor werd het gaspedaal ingedrukt, waardoor de wagen in beweging kwam en de 75-jarige man raakte. Hij moest met een knieblessure worden opgenomen in het ziekenhuis.

Happy hour voor de hoeren

Een happy hour dat in een bordeel in de Duitse stad Kiel is ingevoerd, blijkt een groot succes te zijn. Tussen 17 en 19 uur, de voordeelurentijd, heeft bordeel "Geizhaus" gemiddeld meer dan tachtig mannen over de vloer, een stuk meer dan normaal.

Het happy hour is niet het eerste vernieuwende aan het bordeel. Eerder al voerde eigenaresse madame Irene een supermarktsysteem in. Mannen kunnen aanschuiven in een wachtzaal en de vrouwen paraderen voor de mannen. Als de keuze is gemaakt, kan de man voor de goedkope prijs, 38,50 euro, een half uurtje aan de slag.

"Snel en goed is het motto. Bovendien is het goedkoop", aldus de uitbaatster. "Mijn supermarkt voor seks is zo'n succes geworden, dat ik er weldra één open op Mallorca."

Man leeft maand op McDonald's

TNRE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 33-jarige Morgan Spurlock uit New York is in één maand tijd dertien kilo aangekomen door in die maand drie keer per dag bij McDonald's te eten. Ook steeg zijn cholesterolgehalte met veertig procent, werd zijn lever vergiftigd, zijn huid vlekkerig, had hij last van hoofdpijn en daalde zijn libido aanzienlijk.

De dokter die Spurlock in het oog hield zei dat het feit dat de lever vergiftigd werd, het meest schokkend was. "Het werd erg, erg slecht. Niemand van ons had gedacht dat het zo erg kon worden."

Spurlock maakte van zijn avontuur een film, 'Super Size Me', welke de grote hit is op het Sundance Film Festival in de staat Utah. De inspiratie voor het geheel was een documentaire waarin advocaten van de fastfoodketen aangaven dat het eten van McDonald's voedzaam is. Sinds Spurlock zeven maanden geleden stopte met filmen, is hij niet meer bij McDonald's geweest. Naar eigen zeggen is hij nu weer helemaal gezond.

Trust in gesprek met Albers

Trust is in gesprek met Christijan Albers over een mogelijke sponsoring in 2005.

Albers komt dit jaar gewoon uit in de DTM voor Mercedes, maar aan het einde van het Formule 1 seizoen zal weer een poging gedaan worden om hem in de F1 te brengen. Eerder was Willux al bezig om Albers in de Minardi te krijgen, maar dit mislukte.

Volgens Trust zouden er alleen onderhandelingen gaande zijn en dat er voorlopig niks te melden zou zijn. Het zou gaan om onderhoudende gesprekken tussen Albers en Trust.

Dit nieuwtje heeft verder geen invloed op de sponsoring van Jos Verstappen. Perridon heeft via het AD al laten weten dat dit het laatste jaar is dat ze zoveel geld in Verstappen steken. Verstappen moet zich dus dit jaar bewijzen in de Formule 1, om volgend jaar niet meer als pay-driver betitelt te worden. Trust zal in ruil daarvoor voor een zo goed mogelijke auto proberen te zorgen.

LET OP: Ongewone ronden op komst

Door het drukke speelschema in de komende weken zullen de deadlines van de database wat anders liggen.

Zonet is ronde 9 ingegeaan. De wedstrijdenvan deze ronde zijn woensdag 28 januari voorbij. Na de wedstrijden zullen de punten zo snel mogelijk verdeeld worden waarna op zaterdag 31 januari om 18:00 de volgende ronde begint. Deze duurt twee weekenden. Dan volgt er wederom een snelle wissel en gaan we op woensdag 11 februari om 18:00 aan ronde 11 beginnen. Op zondag de 22e worden de laatste wedstrijden van deze ronde gespeeld en de vrijdag daarop gaat het weer zoals gebruikelijk.

Voor de mensen van de statestiekjes: Ronde 9 bevat 18 wedstrijden, ronde 10 maar 16 en ronde 11 vervolgens 20.

Kalender

MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdagZaterdagZondag
19202122232425
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829

Jos Verstappen naar Jordan

Jos Verstappen rijdt dit jaar voor Jordan. Dat heeft zijn sponsor Trust zojuist bekendgemaakt. "Jordan heeft telefonisch zijn woord gegeven," aldus Perridon. Met het nieuws komt er een einde aan de wekenlange speculaties rondom de rijder en de renstal. De contracten moeten nog wel worden getekend.

Op 8 januari meldde de website F1live.com dat Verstappen zou hebben getekend en daarmee de eerste bevestigde coureur bij Jordan zou zijn. Hij vloog enkele dagen daarna ook naar Groot-Brittannië, maar bezocht daar alleen de fabriek van Jordan. 16 januari maakt Trust-baas Perridon echter bekend dat het management duidelijkheid had geëist van de renstal. Het management ontkrachtte dit echter weer. Enkele dagen later werd gemeld dat Verstappen afgelopen woensdag zou worden gepresenteerd, maar ook dit bleek niet waar. Vandaag eiste Verstappen, zijn management en Perridon wel duidelijkheid. En dat heeft het kamp nu eindelijk gekregen.

Voor Verstappen wordt dit jaar zijn negende seizoen in de Formule 1. Jordan is het zevende team waarvoor de 31-jarige Limburger in de Formule 1 rijdt, eerder was hij voor Benetton, Simtek, Arrows, Tyrrell, Stewart en Minardi op de baan.

Velen brachten ons dit ook onder de aandacht via de nieuwssubmit, waarvoor dank.

Meer F1-nieuws vind je op de FOK!F1manager

Bridgen voor blinden

Vanaf eind januari is het voor blinden en slechtzienden mogelijk om een cursus bridgen te volgen via e-mail. Mau Cohen, bridgedocent en schrijver van bridgeboeken, is de initiatiefnemer van deze cursus. Daarbij werkt hij samen met de Nederlandse Bridge Bond en de Vlaamse Bridge Liga.

De cursussen van Cohen blijken een groot succes. Dat blijkt uit het feit dat mensen soms 200 kilometer reizen om een cursus bij te wonen. Al in 1994 begon Cohen met bridgecursussen voor blinden en slechtzienden in het Brabantse Rijen. Het leek hem een uitstekende manier om deze mensen uit hun isolement te halen.

Afgelopen zomer heeft Cohen via deze manier als proef een cursus gegeven aan een blinde vrouw. Cohen zegt dat de vrouw alles gemakkelijk oppakte en zich elke week weer verheugde op de volgende les. Dit bood goede vooruitzichten voor de blinden en slechtzienden die geïnteresseerd zijn in deze manier van leren.

BridgeEr zitten natuurlijk een hoop voordelen in het geven van cursussen via e-mail. Men hoeft 's avonds niet meer de straat op, maar de cursisten kunnen ook in hun eigen tempo alles volgen. Het enige wat men nodig heeft is een computer en een leesprogramma. De aanvang van de cursus is eind januari. De cursus is beschikbaar voor zowel Nederlanders als Belgen.

Cohen denkt dat zijn cursussen via e-mail binnen korte tijd wereldwijd populair zullen worden. Buitenlandse blindenorganisaties tonen erg veel belangstelling. Bridge wordt immers over de hele wereld gespeeld met dezelfde spelregels.

Jos naar Jordan

Zojuist is bekend gemaakt dat Jos Verstappen voor Jordan zal gaan rijden.

Na overleg vandaag tussen Trust en Jordan is aan Perridon en Trust bevestigd dat er een akkoord voor komend seizoen komt. Ondanks dat de onderhandelingen al lang hebben geduurd, moet er nog wel een definitief akkoord worden opgesteld. "Jordan heeft telefonisch zijn woord gegeven", aldus Perridon van Trust.

"We zijn blij dat we weer een stap verder zijn. Jos is een uitstekende rijder met een enorme staat van dienst die absoluut een stoel in de Formule 1 verdient." vertelde Perridon. Goed nieuws voor Verstappen en zijn fans, waarmee een einde komt aan weken van speculaties.

Op 8 januari meldde de website F1live.com dat Verstappen zou hebben getekend en daarmee de eerste bevestigde coureur bij Jordan zou zijn. Hij vloog enkele dagen daarna ook naar Groot-Brittannië, maar bezocht daar alleen de fabriek van Jordan. 16 januari maakt Trust-baas Perridon echter bekend dat het management duidelijkheid had geëist van de renstal. Het management ontkrachtte dit echter weer. Enkele dagen later werd gemeld dat Verstappen afgelopen woensdag zou worden gepresenteerd, maar ook dit bleek niet waar. Vandaag eiste Verstappen, zijn management en Perridon wel duidelijkheid. En dat heeft het kamp nu eindelijk gekregen.

Voor Verstappen wordt dit jaar zijn negende seizoen in de Formule 1. Jordan is het zevende team waarvoor de 31-jarige Limburger in de Formule 1 rijdt, eerder was hij voor Benetton, Simtek, Arrows, Tyrrell, Stewart en Minardi op de baan.

Murat D. bedreigde ook andere leraren

Ramon Weren herschreef voor ons het volgende bericht, waarvoor dank! Ook Hanz0 en Robertje meldden ons dit nieuws.

Murat D., de Haagse scholier die anderhalve week geleden de conrector van zijn school doodschoot, heeft voor zijn daad ook andere leraren van zijn school bedreigd. Dat heeft Hans van Wieren zelf begin januari in een brief aan de ouders van Murat geschreven. De brief kwam door een foutief adres echter pas anderhalve week later, anderhalf uur na het incident, aan. Daardoor wisten de ouders ook niets af van het gesprek dat zou moeten plaatsvinden.

In de brief zou hij kenbaar hebben gemaakt dat de 16-jarige jongen geen toegang meer kreeg tot de school, omdat hij geregeld schoolpersoneel mondeling zou bedreigen. De maatregel werd genomen "om herhaling te voorkomen". Het Openbaar Ministerie geeft geen commentaar op dit bericht.

Slager met onderlichaam in vleesmolen

Een slager uit de Oostenrijkse plaats Peuerbach is gisteren met zijn gehele onderlichaam in een vleesmolen terecht gekomen. In het ziekenhuis bleek dat één been er zo erg aan toe was dat het geamputeerd moest worden.

Nadat de bedrijfsleider van de slagerij geschreeuw hoorde, spoedde hij zich naar de vleesmolen en zag dat één van zijn medewerkers zich bijna geheel in het apparaat bevond. De brandweer moest eraan te pas komen om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. In het ziekenhuis moest een been geamputeerd worden en bleek dat het slachtoffer verwondingen aan zijn geslachtsdelen en achterwerk had opgelopen. Ook zijn bekken en de botten van zijn andere been raakten beschadigd.

Het is nog niet duidelijk of het slachtoffer zelf in de machine is geklommen, of er in gevallen is.

Bush wil meer geld voor terrorismebestrijding

Bush Donderdag heeft president George Bush voorgesteld het bedrag voor de bestrijding in eigen land op te schroeven met tien procent. Hiermee komt het totaalbedrag dat Washington uitgeeft aan de eigen binnenlandse veiligheid uit op meer dan dertig miljard euro.

Volgens analisten heeft Bush de uitspraak gedaan om kiezers te trekken. Verder nam hij bij de uitspraken de tijd om zijn oorlog tegen Irak te verdedigen: "We zullen ons thuisland beschermen. De beste manier om Amerika te beschermen is echter in het offensief te gaan, in het offensief te blijven en de terroristen ter verantwoording te roepen." Ook zeggen analisten dat Bush hiermee reageerde op de kritiek uit de democratische hoek. Zij wilden namelijk meer geld vrijmaken voor rampenbestrijders waaronder politie, brandweer en medisch personeel.

Van de nieuwe verhogingen lijkt met name het ministerie van Justitie te profiteren. Haar budget voor het bestrijden van terrorisme stijgt met 19 procent en komt hiermee op een totaalbedrag van 2,6 miljard dollar.

NASA herstelt contact met Spirit

Frasier, star_gazer en Squall_robbert hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na twee dagen problemen te hebben gehad met het contact met de Mars rover Spirit heeft de NASA vrijdag weer data ontvangen. De Spirit reageerde op een commando van de ruimtevaartorganisatie en zond ongeveer 20 minuten data naar de aarde.

Vanaf woensdag was er geen communicatie meer geweest met de Spirit, maar de NASA bleef hoopvol, omdat de robot nog wel actief bleek te zijn. De oorzaak van het probleem is nog niet bekend, mogelijk waren de batterijen te snel leeg. De NASA gaat dit nog verder onderzoeken.

Het landingsplatform van de Spirit

Aldi ontslaat klokkenluider

Meki, NLBADBOY, denieuweburen, djkoelkast en Thidjs hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Duitse discounter Aldi heeft gisteren een chauffeur op staande voet ontslagen na uitspraken in het Radio 1-journaal. De chauffeur, Willem van de Broek, blikte vooruit en reageerde op de Zembla-reportage over de Aldi. Dit kon volgens de Duitse prijsvechter niet door de beugel en Van de Broek werd op staande voet ontslagen.

Volgens vakbondsbestuurder Maria Siegmond waren de omstandigheden geschetst in de reportage nog vrij rooskleurig. Naar eigen zeggen wordt er meerdere keren per week bij haar geklaagd over de zware arbeidsomstandigheden. Van de Broek was al voorzitter van een belangenvereniging die pleitte voor het verlichten van de arbeid.

Siegmond zegt ook dat met de Aldi niet valt te praten, omdat ze een erg gesloten cultuur onderhouden. De hoge lonen zouden de enige reden zijn dat mensen bij de discounter blijven werken. Van de Broek en de vakbonden zullen het geschil echter niet naast zich neerleggen en naar de rechter stappen. De Aldi vestigde zich dertig jaar geleden in Nederland en heeft inmiddels een marktaandeel van bijna tien procent.

Programma HCE (Week 4)

De winterstop is nu echt voorbij. Komend weekend moeten alle teams aan de bak. Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van komend weekend.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 4)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00AZ ADO Den Haag -
.
za19.30FC Zwolle RBC Roosendaal -
za19.30NAC Breda FC Volendam -
za19.30Roda JC RKC Waalwijk -
za19.30Willem II FC Twente -
za20.00Vitesse SC Heerenveen -
.
zo12.30FC GroningenPSV -
zo14.30Ajax NEC -
zo14.30Feyenoord FC Utrecht -

Stichting helpt bij onderduiken asielzoekers

De Stichting Vluchtelingenzorg Wûnseradiel zal uitgeprocedeerde asielzoekers helpen met onderduiken in Nederland. Dat heeft de coördinator van de stichting vandaag medegedeeld. De stichting, die mede wordt gesubsidieerd door de lokale overheid, begeleidt 70 asielzoekers die in het opvangcentrum Witmarsum zitten. Dat centrum is nu echter vol. Daarom gaat de Friese stichting asielzoekers helpen met het zoeken van een onderduikadres.

Volgens de coördinator, J. Buis, moeten de asielzoekers kiezen tussen twee kwaden: illegaal in Nederland verblijven of terug naar hun eigen land. Volgens Buis is in veel gevallen het eigen land niet veilig, en moeten de uitgeprocedeerden wel blijven. De stichting beseft dat er problemen aan vast zitten: de illegalen hebben geen burgerrechten en kunnen geen scholing krijgen of werken, tenzij illegaal. Volgens de stichting is er echter geen alternatief.

Buis noemt de praktijken van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) 'misdadig'. Ook zouden er situaties ontstaan zoals in de Tweede Wereldoorlog. Volgens hem zijn de dossiers van de asielzoekers allesbehalve objectief, en kunnen asielzoekers in de meeste gevallen helemaal niet terug naar hun land.

Jamai bekogeld met eieren in Drachten

LoganX, Kenner en zweepje hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bezoek dat Idol Jamai gisteravond aan Drachten bracht, heeft geleid tot chaotische taferelen. In het gewoel dreigden enkele kinderen platgedrukt te worden en een aantal jongeren gooide eieren naar de zanger. Jamai werd niet geraakt; hij hield zich schuil achter de ruit van de winkel Specsavers.

Jamai bracht de Specsavers-vestiging aan de Noorderbuurt gisteren een bezoek om twintig kinderen te ontmoeten die een wedstrijd hadden gewonnen. Na de ontmoeting zouden ook fans van buiten de winkel in kleine groepjes naar binnen mogen. Steeds meer mensen verzamelden zich voor de winkel om de Idol te ontmoeten en er werd flink geduwd en getrokken. De politie moest ter plaatse komen om de menigte te bedaren.

"Door alle commotie dreigden een paar kinderen tegen de winkelpui gedrukt te worden," legt politiewoordvoerder Peter Boomsma uit. Politieagenten konden de winkel via de achteringang bereiken en besloten na overleg met Jamai's manager, zijn bodyguards en de Idol zelf om het programma voort te zetten in het magazijn van de winkel.

De manager vertelde aan het publiek dat buiten stond dat ze de Idol niet meer te zien zouden krijgen. Toch ging de groep niet weg. Uiteindelijk moest de steeg tussen de Noorderbuurt en de Oudeweg afgezet worden toen Jamai om negen uur de winkel wilde verlaten. Hij heeft Drachten onder politiebegeleiding verlaten. Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen. De identiteit van de eiergooiers is nog onbekend.

Gert Schonewille van Specsavers vertelt: "Dit hebben wij, en ook Jamai, nog nooit meegemaakt. Hij was ook echt aangeslagen, vond het verschrikkelijk voor alle fans die niet binnen konden komen." Jamai was eerder die dag al bij opticiens in Groningen en Emmen geweest. Daar was wel alles ordelijk verlopen. De Idol heeft wel ooit een optreden in Emmeloord af moeten blazen omdat hij met bier en tomaten bekogeld werd.

ESA komt weer met prachtige kleurenfoto's Mars

De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA heeft vandaag weer een aantal prachtige kleurenfoto's van het oppervlak van Mars gereleased. De foto's zijn gemaakt door de Europese Mars Express Orbiter, en satelliet die sinds eind december om de planeet Mars cirkelt. De satellietfoto's, gemaakt met de High Resolution Stereo Camera (HRSC), tonen magnifieke beelden in kleur en 3D. Klik op de foto's voor een hi-res formaat met een resolutie van 12 meter per pixel.



Het zuiden van Valles Marineris op 15° zuid en 323° oost.


Het oosten van het Hellis bassin op 41° zuid and 101° oost en toont Ruell Vallis


Meer foto's zijn te vinden op de website van de ESA. (Foto credits: ESA/DLR/FU/G. Neukum)

Geen rechtszaken meer voor DVD-krakers

De filmindustrie zal de slepende rechtszaak tegen de Amerikaan Andrew Bunner stoppen. Dit was de enige rechtszaak die nog liep met betrekking tot de beveiliging van DVD's. Bunner was destijds één van de velen die het programma DeCSS op het internet zette. Dit programma, dat ontwikkeld is voor linux, haalt de encryptie van DVD-films er af. De auteur van het programma, de 20-jarige Jon Lech Johansen, werd afgelopen december in hoger beroep al vrijgesproken.

DeCSS verscheen in 2000 en bracht een ware commotie teweeg in de filmindustrie. Iedereen die het programma online zette, of er een link naar plaatste, werd voor de rechter gesleept. Zo werd ondermeer Eric Corley, auteur van het hackerstijdschrift 2600, aangeklaagt omdat hij het programma op zijn website zette.

Al snel werd de broncode van DeCSS een symbool voor vrije meningsuiting op het internet. Dit ging zelfs zo ver dat er t-shirts werden gedrukt met daarop de broncode van het programma. Tegenwoordig zijn er talloze klonen van het programma DeCSS op het internet te vinden en is het eenvoudig om een DVD te ontdoen van zijn beveiliging.

De filmindustrie heeft te kennen gegeven haar pijlen nu te richten op de bedrijven die zogenaamde backup-software schrijven voor DVD's. Het is nog onduidelijk in hoeverre het maken van backups van DVD's legaal is. Deze softwarebedrijven kunnen in ieder geval hun borst maar beter nat maken.

[update] Spelletje: schiet je leraar dood

Remco en Victor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Je zou denken dat leerlingen iets zouden leren van de dood van Hans van Wieren, de leraar van het Terra College die vorige week dinsdag werd doodgeschoten. Een scholier uit Schoonrewoerd heeft dat echter niet begrepen. Hij zette een website in elkaar waar je leraren virtueel door hun hoofd kunt schieten, zo meldt weblog Geen Stijl.

De 'docentenshooter' is rond 14:20 van het internet verwijderd. De bezoeker kon er schieten op diverse foto's van leraren van het Heerenlanden College in Leerdam, waar de scholier in 4-Havo zit. Wie een hekel had aan de docenten Meel, Veenman, Fyan, Vermeulen en Van der Berge kon zijn pistool op hen richten.

Update 15:00 uur

Webwereld meldt dat de jongen die het spel heeft gemaakt inmiddels door de school is geschorst. "We nemen dit heel hoog op. Dit is heel ernstig", aldus De Graaf, die bovendien heeft geëist dat het spel direct van het web wordt gehaald. Ook een andere leerling wordt 'hard aangepakt', aldus de directeur van de school. De jongen had de foto's zonder toestemming met zijn mobiele telefoon gemaakt.

Zware sneeuwval in westen Turkije

Door hevige sneeuwval in het westen van Turkije zijn duizenden automobilisten op de weg gestrand. Zeker één scholier is doodgevroren toe hij van school op weg was naar huis.

Alleen al in de buurt van Istanboel zaten vanochtend 3.000 reizigers vast in de sneeuw. Velen van hen hadden geen brandstof meer, omdat ze de motor van de auto hadden laten draaien om het warm te houden. De politie heeft automobilisten inmiddels verboden zonder sneeuwkettingen op pad te gaan.

In de stad zelf is de chaos ook groot. Tachtig procent van de bewoners zat donderdag door de sneeuwval zonder stroom en lagere scholen zijn op last van het stadsbestuur gesloten. De aandelenbeurs van Istanboel is vandaag eveneens gesloten, maar de internationale luchthaven zal weer open zijn.

Ook buurland Griekenland heeft met sneeuw en harde wind te kampen, wat in het hele land zorgt voor verkeersproblemen. Vele havens zijn gesloten en een aantal eilanden in de Egeïsche zee meldt stroomstoringen.

Management Verstappen wil vanmiddag uitsluitsel

Veel mensen hadden ons het volgende te melden, waarvoor dank!

Het management van Verstappen heeft, onder aanvoering van Perridon, aan Eddie Jordan duidelijkheid gevraagd. Voor 17.00 uur wil Jos Verstappen van Jordan horen of hij komend seizoen mag rijden. Het management gelooft dat er van beide kanten genoeg duidelijkheid is om een beslissing te kunnen nemen. Verder onderhandelen is niet meer nodig, dus meer vertraging zou niet gewenst zijn.

"Jordan weet wie Jos Verstappen is en kent ook de inbreng en wensen van de sponsors. We zijn al een tijdje met elkaar in gesprek en willen nu simpelweg vóór 17.00 vanmiddag duidelijkheid", aldus het management van Jos Verstappen.

Meer F1-nieuws vind je natuurlijk op de FOK!F1manager!

Veertienjarige verkracht zesjarig meisje

Een 14-jarige Duitse jongen heeft gisteren in de deelstaat Sleeswijk-Holstein een zesjarig meisje verkracht. De dader dwong het meisje met een mes mee te komen naar de achterkant van een gebouw, waar hij zich aan haar vergreep.

De jongen vluchtte na zijn daad, maar kon op aanwijzingen van het meisje, dat bij een kinderdagverblijf alarm sloeg, door de politie worden aangehouden. De jonge dader heeft inmiddels bekend.

Verdenkingen tegen Stephen Hawkings vrouw

Stephen HawkingEnkele verpleegsters van de gerenommeerde wetenschapper Stephen Hawking zijn door de politie gehoord over vermoedens dat de geleerde door zijn vrouw werd mishandeld. De rechercheurs die het onderzoek naar professor Hawkings verwondingen uitvoeren, zullen binnenkort de 53-jarige Elaine Hawking ondervragen. Tenminste tien verpleegsters hebben verklaringen aan de politie van Cambridge afgelegd, waarin ze beweren dat de wetenschapper verscheidene malen is toegetakeld.

Professor Hawkings' familie werd ongerust over zijn welbevinden, nadat hij in de afgelopen drie jaar verschillende keren voor merkwaardige verwondingen naar het ziekenhuis moest, waaronder een gebroken pols, een gescheurde lip en striemen in het gezicht. Eén verpleegster vertelde dat ze zelf had gezien hoe mevrouw Hawking haar man mishandelde. "Ze liet hem zo diep in het bad zakken dat er water door het gat in zijn luchtpijp naar binnen liep. Ze onthield hem de fles die hij gebruikt om naar het toilet te gaan zodat hij in zijn broek plaste. Het verbale geweld is ongelooflijk. Haar mond is net een riool. Ze is altijd agressief." De verpleegster beweert verder dat mevrouw Hawking haar man een keer op een hete zomerdag, zonder zijn computermuis in de tuin achterliet. Zodat hij niet kon spreken en niemand kon bellen.

De 62-jarige wetenschapper, die lijdt aan een motorische ziekte en geheel afhankelijk is van technische hulpmiddelen, weigert echter met de politie mee te werken. Zijn verpleegster meent dat Hawking in een ontkenningsfase zit. Een van Hawkings zonen uit een vorig huwelijk, Tim, is dezelfde mening toegedaan. "Ik ben erg ongerust. Hij ontkent het telkens wanneer ik er over begin maar ik hoop dat hij me genoeg respecteert om me de waarheid te vertellen." Professor Hawking wilde ook tegen de pers geen commentaar op de zaak geven en zei dat hij zijn privacy erg geschonden voelde. In de afgelopen week werd er door verschillende kranten bericht dat 'iemand in Hawkings omgeving' wellicht aan het Munchausen Syndroom (by proxy) leed. Momenteel verblijft hij in het ziekenhuis van Cambridge vanwege een longontsteking. Mevrouw Hawking zei dat ze niets wist van een onderzoek naar mishandeling.

Televisie kijken helpt psychisch gestoorden

Uit een Egyptisch onderzoek is gebleken dat televisie kijken goed is voor psychisch gestoorde mensen. Zestig dagen lang naar series, films en theaterstukken kijken, zou de kwalen bestrijden.

De Faculteit Psychologie van de universiteit Ain-Chams in Cairo heeft zestig mensen met een psychische kwaal gedurende twee maanden dagelijks voor de tv gezet. Daar werden televisiereeksen getoond waarin vooral moedige mensen een grote rol speelden. Doordat de patiënten de 'helden' als hun voorbeeld beschouwden, overwonnen ze hun fobiën.

Passagier bevrijdt jongetje uit koffer

Een passagier heeft dinsdag in een bus in München (Duitsland) een tweejarig jongetje uit een koffer bevrijd. Het jongetje zat in een koffer die toebehoorde aan twee vrouwen van 24 en 31 jaar oud.

Omdat de koffer tijdens de reis bewoog, eiste de man van de vrouwen dat de bagage werd opengemaakt. In de koffer bleek een halfnaakt jongetje te liggen, rillend van de kou. Volgens de vrouwen was het jongetje ziek en bezeten. Ze waren juist op weg naar een kerk zodat ze om genezing konden bidden. Ook liet één van de vrouwen weten thuis alle kranen afgedraaid te hebben, om "duivelse invloeden te verdrijven."

De vrouwen probeerden na de ontdekking van het kind te vluchten, maar konden na een kleine achtervolging aangehouden worden. Ze zijn beiden naar een psychiatrische kliniek gebracht.

Baumgartner start met 4 races

Roel van Kimmenade wist ons vandaag het volgende te melden:
Baumgartner start in ieder geval de eerste vier races van het Formule 1 seizoen.

De eerste betaling van de sponsors van baumgartner aan Minardi is voldaan. Daarmee is het racen van Baumgartner in de eerste vier van 18 races verzekerd. Door het afhaken van de olie-maatschappij Mol Rt als sponsor van Baumgartner moet er nog wel extra geld worden binnen gehaald.

Mol Rt zou Baumgartner voor twee miljoen dollar sponsoren. Toen bleek dat hij niet bij Jordan, maar bij Minardi ging rijden trokken ze hun sponsoring in. Via oproepen aan fans om geld te storten en het zoeken van nieuwe sponsoring hoopt Baumgartner het hele seizoen te kunnen rijden.

[update] Driejarige schiet zich door het hoofd

Een driejarig Amerikaans jongetje uit Florida is ernstig gewond geraakt nadat hij zich woensdag met het pistool van zijn vader door het hoofd heeft geschoten. Het ongeval gebeurde toen de vader zijn zoontje eventjes alleen liet.

De 26-jarige vader wilde een vriend bezoeken en liet zijn zoontje alleen in de auto achter. Hoewel de man het kind nog steeds kon zien zitten, kon hij niet voorkomen dat het jongetje zijn vaders pistool vond en ermee speelde. Plotseling ging de trekker over en een kogel raakte het slachtoffertje in het hoofd. Het ventje is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen, zijn toestand is kritiek.

Update 17:43 uur
Het jongetje is inmiddels aan zijn verwondingen bezweken. Artsen hebben geconstateerd dat het jongetje hersendood is en geen kans meer op overleven heeft.

Verstappen eist uitsluitsel Jordan

Een heleboel mensen wisten ons vandaag het volgende te melden:
Het management van Verstappen heeft, onder aanvoering van Perridon, aan Eddie Jordan duidelijkheid gevraagd.

Voor 17.00 uur wil Jos Verstappen van Jordan horen of hij komend seizoen mag rijden. Het management gelooft dat er van beide kanten genoeg duidelijkheid is om een beslissing te kunnen nemen. Verder onderhandelen is niet meer nodig, dus meer vertraging zou niet gewenst zijn.

"Jordan weet wie Jos Verstappen is en kent ook de inbreng en wensen van de sponsors. We zijn al een tijdje met elkaar in gesprek en willen nu simpelweg vóór 17.00 vanmiddag duidelijkheid", aldus het management van Jos Verstappen.

Water en ijs op Mars gevonden

EdwinW, soeperseejin, Suzanne80, Meki, RelaXXinG, d-fader en Pieperz hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op Mars zijn sporen van water en ijs gevonden, dit heeft de ESA zojuist bekendgemaakt. Instrumenten aan boord van de Europese ruimtesonde Mars Express hebben waterdamp gemeten in de atmosfeer van Mars. Verder is er in de Zuidelijke poolkap ijs gevonden.

Het zoeken naar water en ijs was een van de belangrijkste taken van de Mars Express. Voor meer informatie kun je terecht op de site van ESA.

marswater


Foto van de Zuidelijke poolkap op Mars.

15-jarige overreden door vuilniswagen

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Noord-Hollandse Bergen is vanochtend een 15-jarig meisje om het leven gekomen nadat ze werd overreden door een vuilniswagen. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De vuilniswagen en het meisje reden beiden over de Van Borselenlaan in Bergen, ter hoogte van de kruising met de Louwdolsweg kwam het meisje echter in botsing met de auto. Het is nog niet bekend hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren.

Levenslang geëist voor dubbele moord

Voor de rechtbank van Utrecht heeft de officier van justitie vandaag levenslang geëist tegen een 30-jarige man. De Utrechter wordt ervan verdacht in 2002 zijn huisgenote Nadia van de Ven en verzekeringsagent Anton Bussing te hebben vermoord.

Als oorzaak voor de schietpartij wordt een ruzie over een wasmachine in de studentenwoning genoemd. De verdachte is de zoon van de huiseigenaar en kende de 25-jarige studente nauwelijks. Toch zou hij haar met vijf schoten uit een uzi om het leven hebben gebracht, bovendien werden in haar auto sporen van de man aangetroffen. De verzekeringsagent bleek later met hetzelfde wapen omgebracht te zijn.

Op dit moment zitten in Nederland vijftien gedetineerden een levenslange gevangenisstraf uit. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is levenslang in Nederland ook echt levenslang. Wel is het mogelijk om na twintig jaar een gratieverzoek in te dienen bij de koningin, waardoor de levenslange straf kan worden omgezet in een tijdelijke.

Pornoster op Rotterdams filmfestival

Vandaag is in Rotterdam op het Filmfestival de Italiaanse pornoster Rocco Siffredi (echte naam: Rocco Tano) aanwezig bij de wereldpremière van de flim 'Anatomie de L'Enfer'. De Italiaan, die in 1.300 sexfilms acteerde en meer dan 4.000 vrouwen beminde, speelt in de film een serieuze rol.

In de pornoscene is Rocco een ware legende. De blonde Italiaan steekt steekt met 1.90 met kop en schouders boven zijn collega's uit. Hij bezit ook een voor zijn beroep indrukwekkend geslacht (in erectie 25 cm lang en 6 cm dik, maar in opperste extase zelfs 27 cm). Maar de grootte van zijn penis is volgens Rocco niet bepalend voor zijn succes. ,,Ik weet wat vrouwen willen. Mijn films zijn soms aan de ruwe kant. Er worden wel eens een paar tikken uitgedeeld. Maar ik doe dat alleen als ik weet dat mijn tegenspeelster dat lekker vindt. Daarom heb ik altijd van tevoren een uitgebreid gesprek. Ik probeer er dan achter te komen wat haar grenzen zijn. Wel of niet anaal. Wel of niet slaan. En hoe hard. Alles als onderdeel van het liefdesspel. Veel mannen schijnen niet te beseffen dat veel vrouwen dat lekker vinden. Daarom worden mijn films door vrouwen beter gewaardeerd dan door mannen. Ik breng ze naar een ander niveau van hun seksbeleving'', zo zegt Rocco in een interview met het Algemeen Dagblad.

De maakster van Anatomie de L'Enfer (Anatomie van de Hel) is de in bepaalde artistieke kringen hoog aangeschreven Parisienne Catherine Breillat. Ze behandelt in een literair en expliciet getinte film de fascinatie, haat, afgunst en angst van de man voor het vrouwelijke geslachtsdeel. Rocco speelt in de film een man die enkele nachten lang - tegen betaling - met een vrouw moet doorbrengen in haar afgelegen huis. In woord en daad vinden er harde scènes plaats over de verhouding tussen beide seksen.

-
Interview met Rocco valt te lezen in het AD.

Microsoft zet alles op het spel

Microsoft Developer DaysMicrosoft zet alles op alles om van de nieuwe Windows Longhorn hét nieuwe besturingssysteem te maken, aldus Lenn Pryor van Microsoft tijdens zijn presentatie op de Developer Days 2004 conferentie in Den Haag. Microsoft heeft het grootste budget ooit gereserveerd voor de marketing en lancering van Longhorn. Pryor melde ook nog dat als Longhorn mocht mislukken Microsoft in flinke financiële problemen zou komen.

Windows Longhorn
Windows Longhorn

De overgang naar Longhorn is groter dan de overgang naar Windows 95 destijds. Longhorn is van de grond af opnieuw opgebouwd, omdat de gebruiker door technologische vooruitgang anders met computers omgaat. Om de gebruiker beter van de computer gebruik te laten maken is Longhorn gebouwd op drie pilaren: WinFS, Indigo en Avalon.

WinFS
Een van de grootste veranderingen is het zogenaamde 'storage subsystem', genaamd WinFS. De reden van de ontwikkeling van WinFS is dat men door de enorme groei van de hoeveelheid data anders tegen gegevens aan is gaan kijken en dat het zoeken naar gegevens steeds lastiger is geworden. De huidige benadering van gegevens is niet meer toereikend.

WinFS zorgt dat alle bestanden en hun inhoud in een relationele database worden opgeslagen. Daardoor kan data op meerdere manieren worden gecategoriseerd en er kunnen relaties tussen verschillende dataobjecten (bijvoorbeeld bestanden) worden aangebracht. Verder wordt het vereenvoudigd om data voor meerdere softwareapplicaties beschikbaar te maken. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan één enkel adresbestand voor al je software, al dan niet van microsoft.

Indigo
Indigo is het nieuwe communication subsystem, dit systeem zorgt voor de communicatie tussen de gebruiker en webapplicaties. Met Indigo zal het bijvoorbeeld mogelijk te zijn om gebruik te maken van webapplicaties, terwijl men niet verbonden is met het web. Dat houdt in dat data die verstuurd moet worden naar een webapplicatie wordt opgespaard totdat men wel is verbonden met de webapplicatie. Dit zal standaard functionaliteit worden binnen Longhorn.

Avalon
Avalon is de nieuwe grafische engine van Windows. Avalon maakt het mogelijk om eenvoudig eenduidige User Interfaces te maken. Met behulp van de nieuwe Xaml presentatie taal, een soort HTML, kunnen eenvoudig objecten op het scherm worden getoond. Zo kan bijvoorbeeld een button, plaatje, videobestand of een invoerveld met behulp van een paar regels code geanimeerd worden.

Naast Longhorn werden er op de Developer Days 2004 ook nog presentaties gegeven van Yukon, de opvolger van SQL-server en van Visual Studio Whidbey, de vernieuwde versie van Visual Studio.NET.

Visual Studio.net logo
Visual Studio.net logo

Windows Longhorn zal pas in 2006 op de plank liggen, Whidbey zal nog dit jaar worden uitgebracht.

Jeroen Ketting naar Volendam

FC Volendam heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Jeroen Ketting.

De 23 jaar jonge aanvaller komt nu nog uit voor Haarlem, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Hij wist er 19 maal het doel te vinden in 46 gespeelde wedstrijden.

Reeds afgelopen zomer probeerden de Volendammers Ketting aan te trekken, maar de hoogte van de transfersom stond toen een overgang in de weg. Het contract van de speler loopt deze zomer echter af, waardoor de transfer met een jaar vertraging alsnog beklonken is.

Ketting, die in het seizoen 2001/2002 debuteerde bij AZ, tekent bij FC Volendam een verbintenis tot medio 2006.

Schip kapseist in de Middellandse Zee

Het vrachtschip 'Khepi' geladen met beton is vanochtend gekapseisd in de Middellandse Zee. Van de zeventien bemanningsleden is nog niks vernomen.

Het ongeluk gebeurde tussen de eilanden Kreta en Malta door slecht weer. De bemanning, zestien Egyptenaren en een Griek, zond vlak na middernacht noodsignalen uit, toen een van de ruimen water maakte. Het schip was onderweg van de Turkse stad Istanbul naar West-Afrika. Het vaart onder de vlag van de Comoren.

Steeds meer valse euromunten

Er worden steeds meer euromunten vervalst. In 2003 werden in de Europese Unie maar liefst 26.191 valse munten onderschept, hetgeen een vertienvoudiging is ten opzichte van het jaar daarvoor. Het zijn vooral de munten van 2 euro die worden nagemaakt, maar ook valse munten van 50 eurocent en 1 euro doken op.

Het afgelopen jaar werden in de EU in totaal drie illegale muntenmakerijen opgerold; twee in Italië en één in Portugal. De grootste vangst aan illegale munten werd in Griekenland gedaan.

Man zet stiefzoon aan tot moord op broertje

In Pennsylvania (Verenigde Staten) is een 36-jarige man aangehouden die middels een videoband heeft geprobeerd zijn tienjarige stiefzoon aan te zetten tot moord op zijn vierjarige broertje.

Op de video roept de man zijn stiefzoon op zijn broertje te verstikken met een kussen of hem te wurgen. De man zou de video diverse keren hebben afgedraaid terwijl de jongen sliep.

De video kwam aan het licht door de vrouw van de verdachte; zij vond de band en bracht deze naar de politie. De jongen heeft aangegeven zich alleen te kunnen herinneren dat hij tijdens zijn slaap stemmen hoorde. Waarom de man overging tot het maken en afspelen van de video is nog niet duidelijk.

Postzegel toch niet duurder

TPG post mag dit jaar toch niet de posttarieven verhogen. Dit heeft minister Brinkhorst (Economische Zaken) gisteren laten weten in de notitie Post die binnenkort in het kabinet wordt besproken. Hij had TPG eerder wel toegezegd dat de tarieven mochten worden verhoogd.

De eerst volgende prijsverhoging zal nu in 2007 zijn. Dan zal de stijging nog steeds niet groter zijn dan de inflatie. TPG post heeft al laten weten niet blij te zijn met het besluit. "Er is geen enkele reden voor. Door modernisering van ons bedrijf en allerlei maatregelen om kosten te besparen hebben we onze tarieven scherp in de gaten kunnen houden. Als je rekening houdt met de inflatie is de prijs van de postzegel de afgelopen 12 jaar in feite zelfs met 30 procent gedaald. Nederland heeft nu de laagste posttarieven van Europa", zegt Peter Bakker, voorzitter van de raad van bestuur van TPG.

De postmarkt in Nederland zal pas geliberaliseerd worden als dat in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk ook het geval is. Volgens Minister Brinkhorst moet Nederland niet op de muziek vooruitlopen.

Beautynieuws Januari 2004

Normaal ben je gewend op deze plek alle nieuwe beautyproducten van de afgelopen weken aan te treffen. Deze maand doen we het helemaal anders: Een paar zeer bekende en enkele nieuwe merken staan uitgebreid in de spotlight. Waar staat het merk voor, welke producten hebben zij, hoe is het merk ooit ontstaan? Op al deze vragen krijg je antwoord.


Volgende maand is er weer een actueel Beautynieuws, met daarin uitgebreid aandacht voor de nieuwe voorjaars make-upcollecties!

Priester kweekt wiet in pastorie

Een 40-jarige Rooms-Katholieke priester uit de Amerikaanse staat Ohio is gearresteerd nadat de politie in een kamer van de pastorie, de ambtswoning, een hennepkwekerij aantrof. Ook een 24-jarige inwonende man is aangehouden.

In de logeerkamer stonden 35 hennepplanten, lampen, transformators, luchtzuiveringsapparatuur en boeken over het kweken van hennep. Ook vond de politie twee zakjes marihuana. De verdachten kunnen elk tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 2.500 dollar worden veroordeeld.

Turks Fruit krijgt musical versie

Het boek 'Turks Fruit' van schrijver Jan Wolkers zal in het seizoen 2005-2006 ook als musical te zien zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het beroemde boek werd in 1973 ook al verfilmd. Jan Wolkers moet het draaiboek nog goedkeuren, maar hij heeft al laten weten daar het volste vertrouwen in te hebben.

Wie de hoofdrol gaat spelen in het dramatische verhaal rond de jonge beeldhouwer Erik en zijn vrouw Olga die overlijdt aan een hersentumor, is nog niet bekend.

Verkeersongeluk Zimbabwe: 21 doden

Donderdag zijn volgens de Zimbabwaanse staatstelevisie bij een verkeersongeluk 21 Zimbabwanen verdronken. Het ongeluk deed zich voor in het noorden van Zimbabwe.

79 passagiers reden mee in de laadbak van een vrachtwagen toen het ongeval gebeurde. De vrachtwagen belandde in een spaarbekken met water toen de chauffeur de controle over het stuur verloor omdat hij een gat in de weg wilde ontwijken. 58 voornamelijk vrouwelijke passagiers wisten naar de kant te zwemmen.

Pim Fortuyn-omroep in oprichting

Naast de twee dieren/natuuromroepen die bezig zijn een plekje in het publieke bestel te bemachtigen, Nutopia en Dienamo, doen nu ook de 'Vrienden van Pim Fortuyn' een serieuze poging een eigen omroep op te richten. Ze moeten hiertoe voor 1 maart aanstaande 50.000 aanhangers registreren.

Buiten de drie hierboven beschreven aspirant-omroepen zijn er nog vijf groepen bezig met een poging om het publieke bestel te betreden, waaronder Chiel Montagne.

René Froger krijgt eigen realitysoap

Ook René Froger krijgt binnenkort een eigen realitysoap. SBS6, die het programma gaat uitzenden, geeft hiermee antwoord op het succes van 'De Bauers' dat door RTL 4 wordt uitgezonden. Vanaf zondag 21 maart moet de soap te zien zijn. In eerste instantie zullen er elf afleveringen worden gemaakt.

Froger zal te volgen zijn bij de voorbereidingen van zijn concert dat hij in mei geeft in de Amsterdam ArenA. Wat de naam van het programma gaat worden is nog niet bekend.

CD Review: Lucas en Gea - Geluk in jouw ogen

Onze Nieuws en Achtergronden moderator robh schreef voor ons de volgende review:

Het Groningse duo Lucas en Gea. Wie kent ze eigenlijk niet? Als brengers van het Nederlandse levenslied zijn ze inmiddels bekend bij vele, vele liefhebbers van dit genre. Toch is de grote landelijke doorbraak nog niet gekomen. Gelukkig voor Nederland wordt daar nu hard aan gewerkt. Hoe dan, vraag je je af? Het antwoord is simpel: met hun cd "Geluk in jouw ogen".

Vrouw mept overvallers de winkel uit

th0r had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 40-jarige medewerkster van een Rotterdamse buurtsuper heeft zich donderdagmiddag niet bang laten maken toen vier overvallers de kassa wilden legen. Met een paraplu ging ze de confrontatie aan en mepte ze het viertal de deur uit. Ondanks de 'regen' van pakken koek en andere levensmiddelen die de overvallers naar haar gooiden, lukte het de vrouw de vier de supermarkt uit te krijgen.

Rond half vijf werd de 59-jarige eigenaar van de supermarkt belaagd door twee overvallers. Ze probeerden met geweld de kassa te openen, de andere twee overvallers waren elders in de winkel. De medewerkster van de supermarkt die op het lawaai afkwam, twijfelde geen moment en ging met een paraplu de tegenaanval aan. De overvallers verlieten in alle haast het pand zonder buit.

Bejaarde oppas verdacht van misbruik

De politie van Amsterdam heeft een 75-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het seksueel misbruiken van zijn 3-jarige buurmeisje. De buurman had op verzoek van de vader op het kind gepast tot haar moeder thuis zou komen.

Bij haar thuiskomst ontdekte de moeder verwondingen bij haar dochtertje en raadpleegde een arts. De arts stelde het misbruik vast, meteen is de politie door de familie ingeschakeld die de man heeft weten aan te houden. De oppas heeft inmiddels zijn daad bekend, vrijdag zal hij worden voorgeleid bij de officier van justitie.

Bruiloft eindigt in tragedie

Tenminste 44 mensen, waaronder de bruidegom, zijn eerder vandaag in het zuiden van India om het leven gekomen, toen er tijdens de bruiloft brand uitbrak in een geïmproviseerde trouwzaal. Volgens eerste berichten ontstond de vlammenzee, waarin ook 50 mensen gewond raakten, toen de decoratie van gedroogde palmbladeren vlam vatte door het zogenaamde 'heilig vuur'. Het 'heilig vuur' is een vuurpot, waar de bruid en bruidegom volgens Hindoetraditie, zeven maal omheen moeten lopen om hun huwelijk te bekrachtigen.

Doordat er vervolgens kortsluiting in de smeltende bedrading ontstond werd de ramp verergerd, zei de politie. Onder de doden bevinden zich naast de bruidegom, achtentwintig vrouwen en vier kinderen. De bruid ontkwam omdat ze nog bezig was met voorbereidingen. Sommige gewonden zijn er zo ernstig aan toe dat men voor hun leven moet vrezen. De brand, die in de buurt van een bekende Hindoe-tempel in Srirangam uitbrak, is onder controle gebracht en brandweermannen zijn inmiddels begonnen met het bergen van de slachtoffers.

Amsterdam intensiveert controle op bijstand

In navolging van Rotterdam kondigt ook de gemeente Amsterdam aan de controle op ontvangers van een bijstandsuitkering te willen uitbreiden. Alle ontvangers zullen de komende twee jaar worden onderworpen aan een controle, om na te gaan of de uitkering die zij ontvangen, terecht is. Daarbij worden ook huisbezoeken afgelegd. Dit verklaarde Mat Masthoff, de nieuwe directeur van de Amsterdamse sociale dienst.

De gemeenteraad moet het voorstel overigens nog wel goedkeuren. Op dit moment loopt er echter al wel een proef in drie wijken, waarbij mensen die aanvraag voor een bijstandsuitkering hebben ingediend, uitgebreid worden gecontroleerd. In Amsterdam wonen 42.000 mensen die van een bijstandsuitkering moeten rondkomen.

Als de plannen worden aangenomen, wordt er naast een bezoek op het woonadres ook de systemen van de sociale dienst gekoppeld aan die van woningcorporaties en het landelijke inlichtingenbureau, zodat kan worden nagegaan of te gegevens van de aanvrager kloppen. Uit de genoemde proef bleek overigens al dat de helft van de nieuwe bijstandsaanvragen werd afgewezen.

Masthoff wil nu bereiken dat de nieuwe aanpak ook wordt toegepast op het 'zittende' bestand. Mensen waarbij blijkt dat zij op onterechte gronden een bijstandsuitkering ontvangen, kunnen vervolgens rekenen op een boete of een strafzaak.

Australian Open: Uitslag Schalken - Melzer

schippie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Negen jaar achtereen kwam hij nooit verder dan de tweede ronde van de Australian Open, maar nu stoomt Sjeng Schalken door. Vannacht heeft hij zich ten koste van Jurgen Melzer geplaatst voor de vierde ronde. De Nederlandse tennisser versloeg vrijdag de Oostenrijker in drie sets: 7-6, 6-4 en 6-1.

Schalken begon de partij stroef en moest in de eerste set zelfs vier setpoints wegwerken, om deze uiteindelijk in een tiebreak met 7-1 naar zich toe te trekken. Hierbij bleek ook het verzet van Melzer gebroken en kon Schalken de partij zonder al te veel weerstand uitspelen.

Aanstaande zondag mag de Limburger hoogstwaarschijnlijk ècht aan de bak: zijn tegenstander zal komen uit de confrontatie tussen de Amerikanen Roddick en Dent. Roddick is de huidige nummer 1 van de wereld en tevens in Melbourne als eerste geplaatst.

Column: Shock & Away!

User Zeurberus schreef zelf een column en zond hem aan de redactie. Hier zijn bijdrage, met dank.

En wederom zat ik vol met ontzetting te kijken naar alle slachtoffers en doden die werden afgevoerd. Het nieuws ging als een lopend vuurtje door heel Nederland maar zoals gebruikelijk is in Nederland is alle commotie na een dag of twee al weer verdwenen. Het was verleden tijd, er was over gesproken, er kwam een onderzoek, genoeg aandacht aan besteed, tijd voor de volgende tragedie.

Microsoft heeft spijt van aanpak scholier

YggY had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Microsoft heeft spijt van de manier waarop het bedrijf de 17-jarige scholier Mike Rowe heeft aangepakt vanwege diens website mikerowesoft.com. Dat heeft de softwaregigant aan ZDNet laten weten. Het bedrijf wil de zaak nu op een schikking laten aankomen.

Rowe nam in augustus een hele originele naam voor zijn website-ontwerpbureautje: Mike Rowe Soft. Als domeinnaam voor zijn bedrijfje nam hij Mikerowesoft.com, maar na drie maanden ontving hij al een brief van de advocaten van Microsoft die bepaald niet blij waren met de naam en hem tien dollar boden voor het domein. Dat bedrag, alleen de kosten van het registreren van de naam, was de tiener echter te laag. Hij wilde 10.000 dollar, maar werd daarop door zijn tegenstander beschuldigd van overvraging.

Microsoft geeft nu toe te ver te zijn gegaan en belooft Rowe netjes te zullen behandelen. "Wij waarderen het feit dat Mike Rowe een jonge ondernemer is die een creatieve domeinnaam heeft verzonnen. Wij nemen ons handelsmerk heel serieus, maar wellicht in dit geval iets te serieus," aldus een woordvoerder.

Het bedrijf, dat wel actie moet ondernemen omdat het anders zijn merkrecht kwijt kan raken, gaat nu kijken naar een oplossing die voor beide partijen bevredigend is.

VN: Israël laat Palestijnen uitglijden

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Israël smeert een vettig middel op de afscheiding die rond bezet gebied wordt aangelegd. Dat beweert de UNRWA, een agentschap van de VN dat Palestijnen in bezet gebied bijstaat. Het middel zou bedoeld zijn om Palestijnen te laten uitglijden.

Volgens de organisatie zijn er veel ongelukken gebeurd waarbij mensen aan de afscheiding vallen of uitglijden. Het vettige middel zou zijn bedoeld om infiltranten af te schrikken of hen verwondingen toe te brengen, zo staat in het rapport.

Jennifer Lopez en Ben Affleck uit elkaar

Sparkling, Musquito en rayman hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jennifer Lopez en Ben AffleckGoed nieuws voor de verstokte vrijgezelle mannelijk FOK!ker. Jennifer Lopez is namelijk weer alleen. De zangeres heeft haar verloving met acteur Ben Affleck verbroken, zo heeft één van haar woordvoerders laten weten.

De reactie kwam nadat de bladen People and Us Weekly de breuk donderdagmiddag op hun websites meldden. "Ik bevestig de berichten dat Jennifer Lopez de verloving met Ben Affleck heeft beëindigd. Op dit moeilijke moment vragen wij u haar privacy te respecteren," zo zei de woordvoerder in de verklaring.

De 34-jarige Lopez en de 31-jarige Affleck zouden al in september 2003 in het huwelijk treden, maar lasten dat af vanwege de enorme mediabelangstelling voor hun huwelijk.

Dief veinst hartaanval om arrestatie te voorkomen

Een Duitse dief heeft mogelijk onlangs het bericht over de bejaarde die een hartaanval veinste om aan een overvaller te ontkomen gelezen en goed in zijn hoofd geprent. Hij heeft namelijk dezelfde tactiek gebruikt om aan een arrestatie door de politie te ontkomen.

De dief was door de politie in Düsseldorf aangehouden, maar klaagde opeens over pijn op de borst en beweerde dat hij een hartaanval had. Toen in een ziekenhuis zijn handboeien werden verwijderd om een behandeling mogelijk te maken sloeg de man op de vlucht.

"Het was een behoorlijk geloofwaardig optreden," aldus een politiewoordvoerster. "En je kunt niet voorzichtig genoeg zijn in deze situaties." De 40-jarige man rende na zijn bevrijding naar de dichtstbijzijnde nooduitgang en sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.

Kunstenaar ontkent gebruik van gevangenen

De Duitse kunstenaar en hoogleraar pathologie Günther von Hagens heeft in Frankfurt toegegeven dat hij niet volledig kan uitsluiten dat enkele lichamen die hij voor zijn Körperwelten-show gebruikt van geëxecuteerde gevangenen zijn. Hij reageerde daarmee op de bewering van het Duitse blad Der Spiegel dat Hagens voor zijn show lichamen van gedode Chinese gevangenen gebruikt.

Hoewel Von Hagens het hoogst onwaarschijnlijk vindt dat dergelijke lichamen in zijn bezit zijn gekomen, zal hij toch zeven lichamen van Chinezen terugsturen voor een begrafenis, omdat hij niet kan bewijzen dat ze niet zijn geëxecuteerd.

De kunstenaar heeft alle lichamen uit China laten onderzoeken op kogelgaten in het hoofd. Zeven lijken hadden daadwerkelijk verwondingen aan het hoofd, maar dat vindt Von Hagens een normaal aantal onder 650 lichamen. Wel zei hij de aantijgingen serieus te nemen en met de Chinese autoriteiten te gaan praten.

De shows van Von Hagens hebben voor veel ophef gezorgd omdat hij met geconserveerde lichamen exposeert. Sinds 1995 hebben wereldwijd meer dan acht miljoen mensen de shows gezien. Volgens de kunstenaar komen de lijken voornamelijk bij hem als een donatie. Meer dan 4.500 mensen hebben al aangegeven hun lichaam na hun dood in een show van Von Hagens te willen laten exposeren.

Geen verbod Rotterdam op kitesurfen

Het verbod op kitesurfen voor de kust van Hoek van Holland en voor het Noordzeestrand van de Maasvlakte gaat niet door. Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft dat donderdag, na aandringen van coalitiepartij VVD, beslist. Het college wilde het verbod vanwege de risico's van de sport.

Op 26 november overleed een 41-jarige kitesurfer op het strand bij de Maasvlakte, na een ongeluk tijdens het kitesurfen. De man kwam om het leven doordat hij de controle over zijn vlieger verloor en tegen een houten paal op het strand werd geslingerd.

Jamai en nieuwe vriend in het openbaar

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

JamaiBoris. Dat is de naam van de nieuwe vriend van Idols-ster Jamai Loman. Fotografe Helene Wiesenhaan maakte een foto van het prille paar. Eind december liet Jamai in het programma Ruuddewild.nl op Radio 3FM weten dat hij homo was.

Boris is achtergronddanser van Jamai. Ze leerden elkaar kennen tijdens het opnemen van de videoclip voor het nummer 'Step Right Up'. Volgens Jamai viel hij als een baksteen voor de jongen.

Parlement wil celstraf van 30 jaar invoeren

Sunny had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een meerderheid van CDA, PvdA en LPF in de Tweede Kamer vindt dat het gat tussen de maximale tijdelijke gevangenisstraf van twintig jaar en levenslang te groot is. Het CDA zal dan ook binnenkort met een voorstel komen om een celstraf van dertig jaar in te voeren. Dit alles naar aanleiding van de 18-jarige celstraf van Volkert van der Graaf voor het neerschieten van Pim Fortuyn. Deze straf komt in praktijk neer op twaalf jaar.

Na de uitspraak van de rechter laaide de discussie over de celstraf van Van der Graaf flink op. De rechter kan maximaal kiezen tussen twintig jaar of levenslang, wat ook echt levenslang is. Volgens de Kamer kan dertig jaar wel aangezien criminaliteit vaker op jongere leeftijd voor komt en mensen ouder worden dan vroeger.

De VVD wil wel zwaardere straffen, maar wacht nog even af. Minister Donner van Justitie wil sowieso een wetsvoorstel indienen om de strafmaat voor een aantal ernstige misdrijven te verhogen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.