Jos naar Jordan

Maurice (mbn)
Zojuist is bekend gemaakt dat Jos Verstappen voor Jordan zal gaan rijden.

Na overleg vandaag tussen Trust en Jordan is aan Perridon en Trust bevestigd dat er een akkoord voor komend seizoen komt. Ondanks dat de onderhandelingen al lang hebben geduurd, moet er nog wel een definitief akkoord worden opgesteld. "Jordan heeft telefonisch zijn woord gegeven", aldus Perridon van Trust.

"We zijn blij dat we weer een stap verder zijn. Jos is een uitstekende rijder met een enorme staat van dienst die absoluut een stoel in de Formule 1 verdient." vertelde Perridon. Goed nieuws voor Verstappen en zijn fans, waarmee een einde komt aan weken van speculaties.

Op 8 januari meldde de website F1live.com dat Verstappen zou hebben getekend en daarmee de eerste bevestigde coureur bij Jordan zou zijn. Hij vloog enkele dagen daarna ook naar Groot-Brittannië, maar bezocht daar alleen de fabriek van Jordan. 16 januari maakt Trust-baas Perridon echter bekend dat het management duidelijkheid had geëist van de renstal. Het management ontkrachtte dit echter weer. Enkele dagen later werd gemeld dat Verstappen afgelopen woensdag zou worden gepresenteerd, maar ook dit bleek niet waar. Vandaag eiste Verstappen, zijn management en Perridon wel duidelijkheid. En dat heeft het kamp nu eindelijk gekregen.

Voor Verstappen wordt dit jaar zijn negende seizoen in de Formule 1. Jordan is het zevende team waarvoor de 31-jarige Limburger in de Formule 1 rijdt, eerder was hij voor Benetton, Simtek, Arrows, Tyrrell, Stewart en Minardi op de baan.