FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 29 januari 2003

Proces Volkert v/d G. 27 maart van start

Het proces tegen de man die bekend heeft Pim Fortuyn te hebben doodgeschoten start op 27 maart. De rechtbank heeft verder 31 maart en 1 april als zittingsdagen voor de rechtszaak aangewezen.

Het onderzoek van de verdachte in het Pieter Baan Centrum (PBC) heeft vertraging opgelopen omdat Volkert van der G. een week lang zijn medewerking aan het onderzoek geweigerd heeft, ondermeer uit protest tegen cameratoezicht in zijn cel. Sinds 24 januari werkt Van Der G. weer mee nu hij in een groep mag en de camera's uit zijn cel zijn weggehaald.

Een vertegenwoordiger van het PBC vertelde woensdag aan de rechtbank dat het rapport van het onderzoek eind maart klaar kan zijn.

Kazaa klaagt film en muziekindustrie aan

Gopal Piro had ons als eerste via de newssubmit het volgende te melden, en vertaalde dit ook voor ons:

De eigenaar van het Kazaa file-sharing netwerk, Sharman Networks LTD., is een rechtszaak begonnen tegen de film- en muziekindustrie die, zo zegt hij, de digitale eeuw niet begrijpen en de entertainment-industrie aan het monopoliseren zijn.

Sharman diende haar counterclaim maandag in als reactie op een copyright-rechtszaak die aangespannen is door verscheidene platenlabels en filmstudio's. Die rechtszaak beschuldigt Sharman ervan met Kazaa gratis toegang tot met copyrights beschermde muziek en films te geven aan miljoenen internetgebruikers in de Verenigde Staten.

De laatste aanklacht kwam twee weken nadat een Amerikaanse Districtsrechter Wilson Sharman's bezwaar verwierp. De eigenaar van Kazaa zou volgens Sharman zelf niet in de VS kunnen worden berecht, omdat ze een Australische registratie heeft en het bedrijf formeel op het eilandstaatje Vanuatu is gevestigd.

Wilson vond dat Sharman wel onder de VS copyrightwetgeving viel, omdat Kazaa veel gebruikt wordt door Californiërs, en daarmee bijdraagt aan de commerciële piraterij in de VS.

Sharman's counterclaim beschuldigt haar aanklagers van misbruik van copyrights, monopolisatie, en misleidende praktijken. "In hun tocht om tegelijkertijd illegaal kopiëren te stoppen en hun dominante positie in de distributie van audio- en videocontent te behouden, zijn de aanklagers obsceen ver gegaan", aldus Sharman.

Sharman wil een rechtszaak met jury, en eist een financiële vergoeding bovenop een vergoeding van de kosten van de rechtszaak en ook een permanent verbod op de entertainment-industrie, zodat ze "in geen van de Amerikaanse staten copyrightwetten kunnen toepassen op welk persoon of orgaan dan ook".

Sharman zei bovendien dat de entertainmentbedrijven achterlopen en dat de consument geen CD's of DVD's hoeven te kopen om van muziek of film te genieten. Sharman claimde ook dat filmstudio's "...domineren, en als ze samenwerken, een monopoliepositie hebben". Ook, zegt Sharman, geldt dit voor de platenmaatschappijen, "Ook als deze samenwerken, hebben zij een monopolie in de distributie van muziek".

De filmstudio's die betrokken zijn bij de aanklacht zijn onder andere Metro-Goldwyn-Mayer, Columbia Pictures, Disney en Paramount. De gedagvaarde platenmaatschappijen zijn BMG, EMI, Sony, Universal, en Warner.

De Recording Industry Association of America (RIAA) noemde Sharman's argumenten "belachelijk". "Sharman's claims staan gelijk aan de dief die Fort Knox plundert en dan zegt dat zij niet verantwoordelijk is, omdat Fort Knox haar tweederangs beveiliginsinstallatie niet wou kopen", zo zegt de RIAA.

Dieven stelen geen geld, maar Lego

Dieven hebben in de Duitse plaats Offenbach bij Frankfurt ingebroken in een kleuterschool, maar ze hebben in plaats van een computer of geld de Lego van de kinderen gestolen.

De agenten die de zaak onderzoeken hebben de schuldigen nog niet gevonden. "We hebben geen idee waarom de dieven de Lego mee hebben genomen en niet de duurdere spullen, maar het zal hen helpen de tijd door te komen in de cel als we ze eenmaal hebben gevonden."

Vrouw vindt been van dode vader bij de post

Een vrouw uit Alaska, die bij de post een deel van het been van haar dode vader in plaats van gourmet zeekreeft vond, heeft een aanklacht ingediend tegen het bedrijf dat het pakketje heeft verzonden.

LaMara Lane wil één miljoen dollar voor contractbreuk en geestelijke smart die ze heeft opgelopen toen ze het pakje, waarvan ze dacht dat het een eetbaar cadeau zou zijn, opende. Maar het bedrijf Identigene Inc., een bedrijf dat DNA-testen uitvoerd, zegt dat het opdrachten van een rechter opvolgde toen ze het been vorig jaar naar Lane verzond. "We hebben uitspraak van de rechtbank dat vermeld dat we het naar deze plaats en deze vrouw moeten zenden," aldus de president van het bedrijf. "Ik voel me alsof ik in de Twilight Zone ben."

De bizarre geschiedenis begon begin 2002, toen de vader van Lane overleed en 200.000 dollar aan zijn enige kind naliet. Omdat hij nooit is getrouwd met haar moeder betwijfelde zijn zus of Lane wel echt een kind van haar broer was. Daarop besloot een rechter dat zijn lichaam moest worden opgegraven voor DNA-onderzoek. Een bot uit zijn been en stukjes huid werden naar Identigene gestuurd, waar tests uitwezen dat Lane inderdaad zijn dochter is.

Volgens de advocaat van Lane hadden de stoffelijke resten moeten worden gecremeerd, maar zijn ze per ongeluk naar zijn cliënte gestuurd. Het kwam in een doos dat zo is ontworpen dat het de inhoud koel houdt, wat Lane liet denken dat het een zeekreeft was, een populair cadeau in een koude noorden.

Duitse politie kan olifant niet vinden

De Duitse politie houdt deze week een nationale zoektocht naar een circusolifant. Kenia de olifant is ontvoerd uit het Karl-Heinz Koellner's Harlekin circus en is ook na intensief onderzoek nog niet gevonden.

Het circus ligt al maanden onder vuur van dierenactivisten omdat het circus de dieren zou verwaarlozen en mishandelen. De Dierenbescherming heeft een klacht ingediend tegen de eigenaar. Toen die hoorde dat de vrouwtjesolifant in beslag zou worden genomen ging hij er met het dier vandoor.

'Computerpartij' bij Statenverkiezingen

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast de opvallende aanmelding van Heinsbroeks Lijst Nieuwe Politiek is er nog een opvallende nieuwkomer op de kieslijsten van de komende provinciale verkiezingen te vinden. De partij, met de naam "Een Computer Voor Iedereen" staat op de lijst voor de verkiezingen in de provincie Utrecht. De lijsttrekker blijkt een inwoner van Nieuwegein te zijn. Hij was vandaag nog niet bereikbaar voor een toelichting over zijn computerplannen.

Er blijken nog meer nieuwkomers een gooi te willen doen naar een plekje in één of meer van de twaalf provinciale raden. Zo verschijnt de Nieuwe Communistische Partij op de lijsten in Groningen en Friesland, van oudsher "sterke" communistische bolwerken. Bovendien is in Groningen ook de Partij van het Noorden een opmerkelijke nieuwkomer op de kieslijst. Deze groepering streeft naar een onafhankelijk landsdeel, gevormd door Groningen, Friesland en Drenthe.

Partij Heinsbroek bij Prov. verkiezingen

Op 11 maart moeten we weer naar de stembus om de Provinciale Staten te kiezen (van waaruit de Eerste Kamer wordt samengesteld). Opvallende deelnemer aan deze verkiezingen is de Lijst Nieuwe Politiek (LNP) van ex-LPF minister Herman Heinsbroek.

De LNP doet mee in Noord-Brabant, Zuid-Holland en Flevoland. Heinsbroek wilde met zijn partij al ook meedoen aan de landelijke verkiezingen, maar haakte af omdat hij niet genoeg geschikte kandidaten kon vinden.

De LPF doet in alle provincies mee aan de verkiezingen, net als alle andere Tweede Kamer partijen.

De extreem-rechtse Nederlandse Volks Unie (NVU) doet mee in Gelderland. Leefbaar Nederland duikt in verschillende varianten op bij de statenverkiezingen. In Noord-Holland doen er twee mee: Leefbaar Noord-Holland en de Leefbaar Provinciale Partij. Voormalig VARA-directeur M. Koopman is lijsttrekker van Leefbaar Provincie Utrecht.

Emile Ratelband heeft zich, ondanks eerdere beweringen, nergens ingeschreven.

Gijzelnemer in Arnhemse rechtbank gedood

Spare had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die in het Paleis van Justitie in Arnhem een officier van justitie in gijzeling hield is bij de bevrijdingsactie door de politie doodgeschoten.

De officier is tijdens die actie gewond geraakt. Door wie hij is geraakt, is onbekend. De toestand van de gewonde officier van justitie is stabiel, meldt de politie.

De dader, een 20-jarige Albanees, moest voorkomen in verband met 2 overvallen. Voordat hij het gebouw binnenging, griste hij een wapen weg van een lid van de parketpolitie. Volgens berichten had hij ook al een pistool bij zich toen hij bij de rechtbank aankwam. Het is onbekend hoe de man, die vanuit het Huis van Bewaring naar de rechtbank werd gebracht, aan dat pistool zou zijn gekomen.

Uitslag skate-off vierde startbewijs WK allround

tdb1983 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Naast Ritsma, Tuitert en Romme, die zich op grond van hun prestaties op het EK al eerder hadden geplaatst voor het WK allround schaatsen in Zweden op 8 en 9 februari, heeft nu ook Ids Postma zich geplaatst.

In de skate-off die vandaag gehouden werd, rekende Postma op de 5000 meter in 6.37.13 definitief af met de concurrentie. Postma leidde al na de eerste afstand.

Ook Ralf van der Rijst, Bob de Jong, Carl Verheijen en Jochem Uytdehaage deden een greep naast de vierde startplaats voor het WK in Gothenburg. Huidig wereldkampioen Jochem Uytdehaage kon op beide afstanden totaal niet overtuigen.

Beckham als gekruisigde Jezus Christus op schilderij

Met dank aan Igor, die ons dit bericht vertaald submitte:

In een Londense kunstgalerie wordt een schilderij van David Beckham tentoongesteld waarin deze is afgebeeld als de gekruisigde Jezus Christus. Het kunstwerk is tentoongesteld in een galerie in Fulham, West Londen en vormt het middelpunt van een tentoonstelling waarin kunstenares Sharon Lutchman 14 grootheden uit de sportwereld heeft afgebeeld.

Lutchman ziet Beckham als een hedendaags religieus icoon, iemand met het voorkomen van een godheid. Toch is er ook redelijk wat kritiek op de afbeelding: "Deze parodie van Beckham als Jezus Christus is vermakelijk aangezien velen hem behandelen als een god. Maar het is een waardeloos schilderij en riekt naar godslastering," aldus kunstcriticus David Lee.

Dieven dwingen man zuur te drinken

Cygnes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 45-jarige boekhouder, Dominic Li, is in Australië gestorven, nadat hij door indringers werd gedwongen een bijtend zuur te drinken. Volgens de Australische detective Colin Taylor moet het een zeer pijnlijke en langzame dood zijn geweest. Nadat het zoutzuur zijn slokdarm wegbrandde, is zijn hele ademhalingsstelsel langzaam weggeteerd. Zijn doodsstrijd heeft drie weken geduurd.

Op een avond belden als koeriers verklede mannen aan en overmeesterden de man en zijn vrouw, die op dat moment bij hem was. De indringers zetten een pistool tegen de slaap van de man en dwongen hem zoutzuur te drinken.

De politie is nog steeds op zoek naar een motief voor de brute moord. De man was twintig jaar geleden uitgeweken van China naar Australië. Hij stond bekend als een gerespecteerd zakenman.

Gedetineerde steekt begeleidster dood

wildhagen, Klaas, E-, JuDGE, Eddow, Daarom, litllewoman, RobbieRob en Apache_Arno hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de gevangenis De Marwei in Leeuwarden heeft een gedetineerde een begeleidster doodgestoken met een scherp voorwerp. Een woordvoerder van justitie liet weten dat de precieze toedracht momenteel wordt onderzocht.

De gedetineerde, die op een afdeling voor ernstig psychisch gestoorden zit, heeft het moordwapen waarschijnlijk meegenomen van de afdeling waar gedetineerden bezig zijn met handenarbeid (de afdeling Scholing en Vorming).

Gevangenismedewerkers hebben emotioneel gereageerd op de gebeurtenissen. Het is nog nooit eerder voorgekomen, dat een personeelslid om het leven kwam door toedoen van een gedetineerde. Er vonden wel eerder vechtpartijen plaats.

Om 17.00 uur zullen de directeur van het Gevangeniswezen, de directie van De Marwei en het Openbaar Ministerie een toelichting geven op de steekpartij.

Man snijdt keel door in rechtbank

NUTSPredator, HMGRWN, Daarom, Eddow, Stalin-, RobbieRob, TheBrain, Eilanden, Fireman, generaal_foutje, Ajaxno1, DABORG, litllewoman en PivO hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de rechtbank van Assen heeft een man een poging tot zelfmoord ondernomen. Direct nadat de man door de rechter tot 30 maanden was veroordeeld vanwege ontucht met zijn negenjarige stiefdochter, sneed hij voor de ogen van rechters en publiek met een mes zijn keel door.

Of de man nog in leven is, is niet bekend. Hij zou het mes hebben meegesmokkeld uit het Huis van Bewaring in Hoogeveen, waar hij vastzat.

De man was veroordeeld omdat hij zijn negenjarige stiefdochter in juli geblinddoekt naar zijn geheime SM-kamer had meegenomen, terwijl haar moeder sliep.

Gijzeling Paleis van Justitie Arnhem

In het Paleis van Justitie in Arnhem houdt een man sinds het middaguur een officier van justitie in gijzeling. Mogelijk wordt behalve de officier van justitie ook een tolk in gijzeling gehouden.

Het is nog niet bekend hoeveel mensen er in het gebouw zijn. Alle mensen die nog binnen zijn, zijn volgens de politie opgevangen in een daarvoor aangewezen zaal in het gebouw.

De gijzelnemer moest vandaag voorkomen vanwege brandstichting. In de rechtzaal zag hij kans een lid van de parketpolitie te overmeesteren en griste hij zijn wapen weg. Volgens een journalist van De Gelderlander, die ook aanwezig was, hebben de rechters kans gezien de zaal te ontvluchten. Er zou niet geschoten zijn.

Het gebouw is inmiddels omsingeld. Een arrestatieteam van de politie en een onderhandelaar zijn ter plaatse om de man te overmeesteren.

Update
Om 14:45 uur hebben ongeveer 15 politieagenten het Paleis van Justitie bestormd. De politie heeft bevestigd dat de gijzelingsactie voorbij is.

Ambulancebroeders hebben een gewonde op een brancard naar buiten gebracht. Het is niet duidelijk wie de gewonde is en hoe zijn toestand is. Twee ambulances zijn zonder gewonden vertrokken.

Dit nieuws werd gesubmit door: robje789, Thijs_1981, blackie007, achterop23, Akker, wildhagen, -=JuDgE=-, Eddow, CybErik, Fully, tdb1983, ExTrEmE23, HMGRWN, Venture, R_GERARDS, 22Jarige, n3r0, Palomar en Innisdemon.

Te lang computeren veroorzaakt trombose

demonseeker14 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sinds een 32-jarige Australische man een ernstige trombose kreeg, nadat hij zo'n achttien uur achter elkaar achter zijn computer zat, waarschuwen de wetenschappers van het medisch onderzoeksinstituut van Nieuw-Zeeland voor te lang computeren.

Deze wetenschappers vermoeden dat de oorzaak van de trombose ligt bij het vrijwel onbeweeglijk zitten. Doordat de man amper bewoog ontstond er een bloedprop in zijn benen, welke uiteindelijk in zijn longen terechtkwam. De wetenschappers adviseren dan ook om veel te bewegen als je langdurig achter een computer moet zitten.

Dit is overigens niet de eerste keer dat er iets dergelijks ontdekt werd. Al eerder ontdekten wetenschappers dat hetzelfde zich voordoet bij mensen die langdurig vliegen. Dit syndroom hebben ze dan ook toepasselijk 'economy class syndrom' genoemd.

Studiepunten voor begeleiden verslaafden

urbankid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdamse studenten zijn sinds kort massaal aan de slag gegaan als begeleider van ernstig zieke harddrugsgebruikers. Het begeleiden van deze mensen levert hen zo'n 4 studiepunten op. Deze actie is een initiatief van de interkerkelijke organisatie voor verslavingszorg, stichting de Regenboog, en de Hogeschool van Amsterdam.

Er zitten overigens wel beperkingen aan. Zo kunnen alleen studenten van Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) aan dit keuzevak deelnemen. Daarnaast krijgen studenten ook nog eens een zesdaagse training, welke bedoeld is om te leren hoe je met de verslaafden om moet gaan. De studenten die dit gekozen hebben zullen minimaal een jaar lang, vier uur per week, als begeleider moeten fungeren. Na dit jaar worden zij beloond met de beloofde vier studiepunten.

Ayaan Hirshi Ali riskeert fatwa

De woede onder Nederlandse moslims over de uitlatingen van Ayaan Hirsi Ali over de profeet Mohammed houden onverminderd aan. Volgens grootste Turkse moskeekoepel van Nederland riskeert de VVD-politica zelfs een doodvonnis. Een hoop jonge moslims maken zich bovendien op voor een demonstratie in Den Haag morgen tijdens de beëdiging van de nieuwe Kamerleden.

De voorzitter van het Haags Islamitisch Platform meent dat Hirsi Ali zich snel onder psychische behandeling moet stellen. Hij stelt dat zij traumatische ervaringen heeft gehad en dat zij niet evenwichtig is: ,,Zij is agressief. Dat kun je op verschillende manieren uiten. De een krijgt misschien een eetstoornis, zij uit zich zo in de krant. Iedereen heeft de mond vol van zinloos geweld. Dat is dit ook. Zonder reden heeft zij een gemeenschap aangevallen.''

Hirsi Ali 'zet de vervolging van moslims in', menen de Hagenaren. ,,Het aantal racistische incidenten loopt op. Vrouwen worden bespuugd, hun hoofddoekjes afgetrokken. De teksten van Hirsi Ali dragen hieraan bij.''

Het Islamitisch Platform zegt bovendien dat de manier waarop Hirsi Ali moslimvrouwen wil bevrijden niet werkt: ,,Anders dan in het Westen verzetten moslimvrouwen zich niet tegen hun religie, maar wel tegen cultuurgebonden onderdrukking. Westerse vrouwen hebben zich in hun emancipatie verzet tegen de christelijke hiërarchie. Maar moslimvrouwen die bekend zijn met hun religie, weten dat wantoestanden nooit aan hun geloof zijn te wijten, altijd aan culturele factoren. Vrouwenbesnijdenis is bijvoorbeeld Somalisch, niet islamitisch.''

Fatwa

Ayhan Tonca, voorzitter van de belangrijkste Turkse moskee-organisatie TICF, zou het niet verbazen als Hirsi Ali net als de Britse schrijver Salman Rushdie ter dood wordt veroordeeld met een fatwa, een gezaghebbende uitspraak van islamitische autoriteiten.

Volgens Tonca is wat Hirsi Ali zegt over de profeet Mohammed van dezelfde strekking als wat Rushdie zei: ''In Nederland heeft niemand de bevoegdheid om een fatwa uit te spreken, maar dat kan internationaal, bijvoorbeeld vanuit Iran. Haar uitspraken kunnen voor het buitenland worden vertaald.''

Tonca wijst erop dat moslims Mohammed in al hun oprechtheid zien als een volmaakt mens: ''Waar zij aan raakt, dat is heel fundamenteel. Ik hoop en weet dat de meerderheid van de moslims in Nederland geen gekke dingen zal doen, maar er lopen altijd gekken tussen. Zij lokt misschien uit dat haar iets wordt aangedaan. Zij weet hoe gevoelig dit ligt, dat is niet te accepteren.''

Als mensen zeggen: de moslims kunnen niet tegen een stootje, maakt dat ze alleen maar woedender. Dit is niet zomaar een stootje, aldus Tonca

Demonstratie

Inmiddels worden moslims opgeroepen om morgen om 12:30 op het Binnenhof tegen Hirsi Ali te gaan demonstreren. De betoging wordt georganiseerd door Het Comité Moslimhaat Nee!.

In een verklaring zegt het Comité te eisen Dat Hirsi Ali in het openbaar haar excuses aanbiedt aan de moslimgemeenschap. En dat de VVD fractie, ''een democratische partij waarop ook moslims stemmen'', mw. Ali die zich herhaaldelijk beledigend heeft uitgelaten over de islam, verwijdert uit de fractie. Zie ook www.salam.nl.

Europese beurzen fors lager

De dreiging van de Amerikaanse president Bush met een oorlog tegen Irak én het gebrek aan economische stimulansen hebben de Europese beurzen verder naar beneden geduwd. Met een daling van 2,8% op 276 stond de AEX-index in Amsterdam vanmorgen op het laagste punt sinds december 1996.

Ook de andere Europese beurzen waren na de rede van Bush fors lager. De Duitse DAX-index verloor het meest; 3,2%.

18-jarige chauffeuse rijdt meteen tegen boom

Hollander had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 18-jarige Nederlandse, die gisteren met haar kersvers opgehaalde rijbewijs de weg opging, heeft meteen een auto-ongeval veroorzaakt. De jonge vrouw in kwestie raakte op de B70 bij het Duitse plaatsje Stadtlohn van de weg en reed met vijf passagiers tegen een boom; daarbij vielen 6 gewonden.

De chauffeuse en twee andere inzittenden verkeren nog in levensgevaar. Twee personen moesten uit het wrak worden gezaagd. De oorzaak van het ongeval is niet duidelijk. In de auto zaten behalve de 18-jarige automobiliste twee vrouwen uit Nederland van 20 en 22 en drie mannen uit Duitsland van 21 tot 22 jaar.

Terreur-verdachte vraagt asiel aan

De Algerijn Abdelghani R. heeft politiek asiel aangevraagd in Nederland. De man was één van de drie van terrorisme-verdachte bewoners van een pand in Rotterdam die vorig jaar werden opgepakt. Volgens justitie maakte dat trio deel uit van een cel van al-Qaeda, die onder meer valse documenten maakte.

Vorige maand werden de drie vrijgesproken omdat het bewijs te mager zou zijn en onwettig tot stand was gekomen.

De andere twee zijn inmiddels uitgewezen naar Frankrijk en Canada. R. moet terug naar Algerije, maar daar is hij zijn leven niet zeker. Daarom is er een kans dat hij in Nederland wordt 'gedoogd'.

VS dicht bij oorlog met Irak

De Verenigde Staten zijn dicht bij een oorlog met Irak. Dat bleek vannacht uit de jaarlijkse 'State of the Union' van de Amerikaanse president. Bush kondigde daarin aan dat de VS op 5 februari tegenover de V-raad met bewijzen zal komen dat Irak massavernietigingswapens bezit.

Een deel van dat bewijs bestaat uit informatie van inlichtingendiensten waaruit blijkt dat Irak met 1000-den agenten belastende stukken en materialen verbergt om de VN-inspecteurs te dwarsbomen. Bush meldde verder dat Irak eind jaren 90 mobiele laboratoria had waarin aan biologische wapens werd gewerkt. Volgens Bush helpt en beschermt Saddam Hussein ook terroristen, waaronder leden van al-Qaeda.

''De oorlog tegen terrorisme gaat door, en wij winnen", zei Bush. Hij legde de nadruk op maatregelen van de regering om de VS tegen aanslagen te beschermen. De eventuele aanval op Irak zal volgens de president met de volledige slagkracht van het leger van de VS worden uitgevoerd.

Japan is 206 kilo plutonium 'kwijt'

Peter_Jones had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een Japanse nucleaire fabriek is ruim 200 kilo plutonium kwijt. Van het plutonium zouden ongeveer 25 kernbommen te maken zijn. Het tekort in plutonium is ontstaan door verkeerde berekeningen en niet door diefstal. Dit verklaarde het Japanse ministerie voor Nucleaire Veiligheid.

Het plutonium wordt vermist in de nucleaire opwerkingsfabriek Tokaimura. In Tokaimura is sinds de fabriek opende 6890 kilo plutonium uit gebruikte brandstofstaven opgewerkt. Eerdere berekeningen kwamen echter op 7096 kilo uit.

Het Internationaal Atoomenergie Agentschap is ingelicht over het tekort. 94 kilo plutonium zou zijn opgelost in afvalwater, 29 kilo getransformeerd in andere stoffen en de rest vastgeplakt aan geleidingspijpen of vermengd met andere stoffen. Van diefstal kan geen sprake zijn aldus Japan.

Ik geloof dus ik besta.......

Hoe komt een meisje er toe om zich te hullen in een tent die op camping Bakkum niet zou misstaan. Het Enige Ware Geloof zou hier de reden voor zijn hoor en lees ik de laatste paar dagen in de diverse media maar is dat wel zo. Volgens mij is de werkelijke oorzaak het testosteron gehalte van bepaalde imams. Imams die van mening zijn dat vrouwen helemaal niet gezien mogen worden (zoals meisjes in Nikaab) en vooral niet gehoord (zoals Ayaan Hirshi Ali).

En de dommen onder hun gelovigen slikken dat voor zoete koek.

Scheermes in stokbrood bij Nederlandse militair

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Net op tijd ontdekte de patrouillecommandant van het Nederlandse ISAF-detachement het, een scheermesje dat was meegebakken in zijn stokbrood. Het mesje is waarschijnlijk opzettelijk in het brood verstopt.

Het incident vond plaats in kamp Warehouse, waar ongeveer twee duizend Nederlandse militairen samen met Duitse militairen verblijven. In de keuken werken 25 lokale mensen verklaarde Sergeant Sprenkeling, die samen met de Duitsers verantwoordelijk is voor de keuken. Hij had al eerder gewaarschuwd niet iedereen heel de dag te kunnen controleren.

Inlichtingendiensten waarschuwen al langer voor de aanwezigheid van al-Qaeda-terroristen die zich in het gebied zouden ophouden. Er zouden tientallen zelfmoordcommando's zijn die het voorzien hebben op alle soldaten die de Afghaanse regering helpen.

De Duitse baas van Sprenkeling verklaart dat elke Afghaanse bakker zelf eerst van het eten moet proeven, volgens Sprenkeling zelf is hier echter niets van waar. Er zou amper controle plaatsvinden. De Nederlanders in het kamp klagen al langer over het eten, en grijpen naar de voedselpakketten die uit Nederland worden overgevlogen wanneer de Duitse maaltijd genaamd 'Eintopf' geserveerd wordt.

Exxon sluit fabriek na dreigementen [Update]

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dinsdagavond is de Exxon fabriek in Rotterdam Pernis stilgelegd. Dit omdat er een email was binnengekomen waarin stond dat er woensdagochtend explosieven op het terrein tot ontploffing zouden worden gebracht.

De email bevatte zoveel specifieke informatie en aanwijzingen dat het bedrijf de dreigementen serieus neemt aldus een woordvoerder. De email bevatte ook verwijzingen naar de Amerikaanse herkomst van het bedrijf.

De afzenders van de email verklaarden dat ze waren gestuurd door Bin Laden. De politie is vervolgens begonnen met het afzoeken van het hele terrein, vermoed wordt dat de fabriek vandaag de gehele dag gesloten blijft.

-- Update --
Inmiddels is er al een verdachte opgepakt. Zie hier.

Meeste hardrijders binnen bebouwde kom

Dinsdag presenteerde het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) in Leeuwarden de jaarcijfers. Daaruit blijkt dat meer dan de helft van de snelheidsovertreders in ons land de overtreding begaat binnen de bebouwde kom. Een kwart van de snelheidsduivels rijdt te hard op provinciale wegen, waar een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur geldt.

Uit de cijfers bleek verder dat er in 2002 ruim 9,5 miljoen bonnen zijn uitgeschreven, een verhoging van ruim drie procent. 74% van de bonnen waren voor de hardrijders, 3% was voor de door rood rijders. De rest, 23% was voor overige overtredingen.

Politie stuurt chador-draagster weg

De politie van Amsterdam heeft vanochtend een leerlinge, die toch met haar chador het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) binnen wilde gaan, weggestuurd. De school had vorige week al leerlingen die weigeren hun gezichtssluier af te doen de toegang verboden. Om escelatie te voorkomen had men de politie gewaarschuwd.

De betreffende leerlinge, de Marokkaanse Ouafa Kadir, heeft inmiddels aangekondigd naar de rechter te zullen stappen. Het ROC juicht dat toe, omdat ze wel een wettelijke uitspraak over deze zaak wil hebben.

Twee andere chadormeisjes kwamen niet op school. Het ROC heeft inmiddels bemiddeling gevraagd van Saidi Rabah van de Unie van de Marokkaanse Moskeeën in Amsterdam.

De Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk (PvdA) zei vanavond in NOVA dat hij het dragen van de chadors op school als een puberale provocatie ziet. Hij wist niet of geruchten, dat de leerlingen zouden zijn gepusht door een radicale imam van een Amsterdamse moskee, waar zijn. Volgens de directrice van het ROC dragen de meisjes de chador uit overtuiging.

Oudkerk zei wel dat alle Amsterdamse scholen, inclusief het Islamitisch College, op 6 februari een accoord zullen tekenen waarin staat dat het dragen van een chador op school niet is toegestaan.

Israel: Likud wint de verkiezingen

In Israel zal, zoals verwacht, de Likud partij van premier Sharon de verkiezingen winnen. Dat blijkt uit peilingen van drie grote tv-stations, die bekend werden gemaakt na sluiting van de stembussen.

De Likud-partij zou mogen rekenen op 32 tot 36 zetels van de 120 leden tellende Knesset. De Arbeidspartij blijft steken op 17 à 19 zetels, terwijl de anti-religieuze Shinui-partij 14 tot 17 zetels krijgt.

De opkomst van de Shinui-partij (verandering) is snel gegaan. De partij van de 72-jarige Josef Lapid wil een einde maken aan de bevoordeling van religieuze joden; zo hoeven orthodoxe-joden niet in militaire dienst en is het tot nu toe onmogelijk om een huwelijk te sluiten zonder voor een rabijn te verschijnen. Bovendien verzet de Shinui-partij zich tegen de grote invloed van de ultra-orthodoxe joden op de Israëlische politiek.

In 1999 haalde de Likud 19-, de Arbeidspartij 26- en de Shinui-partij 7 zetels.

Moeilijke formatie

De leider van de Arbeidspartij heeft gezegd dat zijn partij niet met de Likud een regering zal vormen. De formatie van een meerderheidskabinet zal voor Likud-leider Sharon lastig worden omdat de rechts-liberale Shinui en de orthodoxen niet samen in een kabinet willen. Zonder steun van orthodoxen of Shinui zou Sharon steun moeten zoeken bij de extreem-rechtse partijen. Hun standpunten gaan Sharon, én de VS, vaak echter veel te ver.

De ultra-orthodoxe Shas zal zakken van 17 naar circa 10 zetels, de Nationale Religieuze Partij (NRP) kan rekenen op 5 zetels, en de Nationale Unie, een verband van drie extreem-rechtse partijen, zou 7 tot 10 zetels krijgen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
©FOK.nl e.a.