LPF heeft kabinetsploeg bijna compleet

drGoeroe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Lijst Pim Fortuyn hoopt vandaag de namenlijst voor het kabinet rond te krijgen. In ieder geval hebben ze al een primeur, want de partij levert de eerste allochtone bewindsvrouw in een Nederlands kabinet: LPF-Tweede-Kamerlid Philomena Bijlhout, van Surinaamse afkomst, krijgt het staatssecretariaat van Emancipatie en Familiezaken.

De Rotterdamse vervoerseconoom Roos wordt mogelijk minister van Verkeer en Waterstaat. De staatssecretariaten voor Binnenlandse Zaken en Financiën gaan hoogstwaarschijnlijk naar de Rotterdamse oud-korpschef Hessing en fiscaal-econoom Van Eijk.

Er moet nog beslist worden wie de ministers van Vreemdelingenbeleid en Integratie en van Economische Zaken worden. Voor Vreemdelingenbeleid en Integratie zijn er vier kandidaten, onder wie de voormalige Amsterdamse hoofdofficier van Justitie Vrakking en topadvocaat Hammerstein.
De LPF vroeg eerder de directeur van het Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling Forum, Ahmed Aboutaleb, voor die post. Aboutaleb (van Marokkaanse komaf) zou daarmee de eerste allochtone minister van Nederland zijn geworden, maar hij bedankte voor de eer. Ondanks het feit dat hij het een eer vond om gevraagd te worden, kon hij zich niet vinden in het LPF-programma en het regeerakkoord.