FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 14 april 2002

[F-1] Uitslag Grote Prijs van San Marino

Raceplanet::net had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag was er weer eens een spectaculaire Formule 1 race. Michael Schumacher won uiteindelijk de Grand Prix van San Marino.

Bij de start moest Alan McNish zijn Toyota met een technisch probleem langs de kant zetten in het gras. Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya konden dit keer wel zonder beschadigingen door de eerste bocht komen.

In ronde vijf viel Takumo Sato uit. Zijn wagen had te weinig vermogen op de baan. Hij wist nog wel de pitbox te bereiken en gaat daarna weer op weg, tevergeefs want de volgende ronde valt hij uit.

Nick Heidfeld maakte in de 17e ronde een onverwachte pitsstop, omdat hij iets verkeerds had gehoord van zijn team over de boardradio, een klein misverstandje dus. Tot overmaat van ramp lijkt er een probleem met de tank te zijn. Hij moet nog een keer binnen komen voor benzine. Bij de tweede stop is hij te hard door de pitstraat gereden wat hem een drive trough penalty oplevert. De derde pitsstop voor de Duitser dus.

In ronde 20 moest Fisichella zijn bolide aan de kant zetten. In die zelfde ronde beginnen de pitsstop voor een hele reeks coureurs. Het zijn de mannen van Renault die na elkaar binnen komen, beginnend met Jarno Trulli. In ronde 31 komt Raikkonen binnen die 7,8 seconden stil staat bij zijn team voordat hij zijn weg naar de finish vervolgt. De hele top vijf stopt vijf rondes erna, daarbij weet Rubens Barrichello, Ralf Schumacher voorbij te komen door eerder uit de pits te komen. Hiermee komt Rubens Barrichello op de tweede plaats.

Tien rondes erna komt het veld opnieuw binnen met opnieuw Kimi Raikkonen als eerste.Helaas komt hij de pit niet uit. Hij valt uit omdat hij uitstoting had van gevaarlijke gassen, daardoor besluit teambaas Ron Dennis Raikkonen binnen te halen voor zijn eigen veiligheid.

In ronde 62 valt de vlag en is er de volgende uitslag:

1 M. Schumacher Duitsland Ferrari 1.29.10.789
2 R. Barrichello Brazilië Ferrari +17.907
3 R. Schumacher Duitsland Williams +19.755
4 J.P. Montoya Colombia Williams +44.725
5 J. Button Engeland Renault +1.23.395
6 D. Coulthard Schotland McLaren +1
7 J. Villeneuve Canada BAR +1
8 F. Massa Brazilië Sauber +1
9 J. Trulli Italië Renault +1
10 N. Heidfeld Duitsland Sauber +1
11 M. Webber Australië Minardi +2

Niet gefinished:

12 E. Bernoldi Brazilië Arrows +13
13 E. Irvine Ierland Jaguar +17
14 K. Räikkönen Finland McLaren +18
15 O. Panis Frankrijk BAR +18
16 P. De la Rosa Spanje Jaguar +32
17 M. Salo Finland Toyota +36
18 H. Frentzen Duitsland Arrows +36
19 G. Fisichella Italië Jordan +42
20 T. Sato Japan Jordan +57
21 A. McNish Schotland Toyota +62
22 A. Yoong Maleisië Minardi DNS

Zie ook FOK! F1 Manager

Uitslagen en stand KPN Eredivisie

Deze week zijn er weer een aantal wedstrijden gespeeld in de KPN Eredivisie. Hieronder de uitslagen:

RKC Waalwijk - FC Utrecht 1-2

FC Groningen - Vitesse 0-1

PSV - Feyenoord 2-0

Sparta - Ajax 0-4

Fortuna Sittard - FC Twente 2-0

AZ - Willem II 2-2

NAC - NEC 1-3

FC Den Bosch - Roda JC 3-1

De Graafschap - FC Heerenveen 1-2


Mateja Kezman maakte twee doelpunten tegen Feyenoord


Top 5 na dit weekend :

1. Ajax 31 (gespeeld) 64 (punten)

2. PSV (30) 60

3. Feyenoord (30) 57

4. SC Heerenveen (30) 55

5. Vitesse (31) 54

FOK! Prijsvraag

Vanaf deze week verschijnt er regelmatig een nieuwe prijsvraag op FOK! Op de frontpage kan je altijd de actuele prijsvraag of vragen (!!) vinden.

We beginnen met het weggeven van 12 kaarten voor het nieuwe cabaretprogramma van Rob Kamphues. Verder gaan we de komende tijd veel cd's, concert- en theaterkaartjes weggeven.

Om mee te kunnen doen moet je geregistreerd zijn. Meer informatie en natuurlijk een wedstrijdformulier kan je hier vinden.

Harry Kies Theaterprodukties bedankt voor het beschikbaar stellen van de kaartjes en Angel bedankt voor het regelen ervan.

Michael Schumacher wint opnieuw

Ook vandaag was Micheal Schumacher de rest van de rijders te sterk af. In San Marino schreef hij zijn 56e GP op zijn naam. Teamgenoot Barrichello werd tweede vlak voor Ralf Schumacher.Daarachter kwam Montoya en Coulthard besloot de top5. Na deze grand Prix is Farrari leider in het constructeurs kampioenschap geworden.



1M Schumacher1.29.10.789
2Barrichello+17.907
3R Schumacher+19.755
4Montoya+44.725
5Button+1.23.395
6Coulthard+1 ronde
7Villeneuve+1 ronde
8Massa+1 ronde
9Trulli+1 ronde
10Heidfeld+1 ronde
11Webber+2 ronde
-Bernoldi-
-Irvine-
-Räikkönen-
-Panis-
-De la Rosa-
-Salo-
-Frentzen-
-Fisichella-
-Sato-
-McNish-
-YoongNiet gestart

Ed van Thijn: Pronk moet opstappen

PvdA-senator Ed van Thijn kan zich niet voorstellen dat het NIOD-rapport over Srebrenica geen politieke gevolgen zal hebben voor huidige politici.

Ed van Thijn, ex burgemeester van Amsterdam en oud PvdA Tweede Kamerlid en minister, liet zich vanmiddag in het politieke praatprogramma Buitenhof, op Nederland 3, uit over de kwestie: "Srebrenica is het ergste dat in de laatste twintig, dertig jaar in de Nederlandse poltiek is gebeurd. Het is ondenkbaar dat dat geen politieke gevolgen heeft".

Vooral minister Pronk (PvdA) van VROM kan volgens Van Thijn niet aanblijven. ,,Ik kan me niet voorstellen dat hij nu het boek sluit en zegt: aju paraplu. Zeker niet nadat hij heeft gezegd dat de politiek in deze kwestie gefaald heeft. Het zou ongeloofwaardig zijn als Pronk aanbleef''.

Dat ook minister-president Kok, en daarmee onvermijdelijk het hele kabinet, drie weken voor de verkiezingen het bijltje erbij neerlegt, is volgens Van Thijn wat minder voor de hand liggend. ''Zo'n 'dramatisch gebaar' zou minder effectief zijn. Maar ik kan het me wel voorstellen.''

Gisteren zei een ander prominent PvdA-lid, oud-minister van Binnenlandse Zaken Bram Peper, dat hij rekening houdt met het aftreden van Kok.

Ook Pim Fortuyn liet eerder deze week weten dat Kok 'een dramatisch gebaar' zou moeten maken. VVD-erelid Hans Wiegel zei op zijn beurt dat VVD minister Frank De Grave zou moeten opstappen. In dat laatste geval zal trouwens automatisch het hele kabinet vallen, omdat Kok dan niet kan blijven zitten.

Wereldrecord Marathon in Londen

Khalid Khannouchi heeft vandaag in Londen zijn eigen wereldrecord op de marathon verbeterd. Hij legde de klassieker af in 2 uur, 5 minuten en 38 seconden.

De Amerikaan, van Marokkaanse afkomst, liep hiermee 4 seconden onder zijn oude record van 2.05.42 dat hij 24 oktober 1999 in Chicago liep.



Nadat bij het 25 km-punt de hazen Worku Bikila (Eth) en Joseph Kiriuki (Ken) hadden afgehaakt, namen Khannouchi, de Keniaan Paul Tergat en de Ethiopier Haile Gebrselassie de leiding.

Gebrselassie loste op 3 km voor de meet en kort daarna moest Tergat Khannouchi ook laten gaan. Tergat werd tweede en Gebrselassie derde.

Uitslag PSV - Feyenoord

PSV heeft dankzij twee doelpunten van Kezman met 2-0 gewonnen van Feyenoord.

Het duel begon spectaculair, Tomasson kopte op de paal en Kezman schoot net naast. Na een kleine twintig minuten kreeg PSV het betere van het spel wat resulteerde in kansen voor Ooijer en Vennegoor. Vlak voor rust bracht Kezman, na een steekpass van Vennegoor, PSV op voorsprong.

In de tweede helft kreeg Tomasson twee zeer grote kansen, maar de spits faalde.

Kezman besliste uiteindelijk het duel met een strafschop, die eerst gestopt werd door Zoetebier, maar toch nog in tweede instantie ingeschoten werd door Kezman. De penalty werd toegekend na een buiteling van Van Bommel, die na de wedstrijd toegaf dat het geen penalty was.

Doordat Ajax met 4-0 van Sparta heeft gewonnen, lijkt de strijd om het kampioenschap nu tussen PSV en Ajax te gaan.

Politie vindt stoffelijk overschot 5-jarig meisje

Zaterdagavond heeft de Groningse politie in een woning een stoffelijk overschot van een 5-jarig meisje aangetroffen.

De 24-jarige moeder en haar vriendin zijn aangehouden, en worden verhoord. Sectie zal moeten uitwijzen hoe het kind om het leven is gekomen. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Tevens loopt er ook een buurtonderzoek.

PaterPoD bedankt voor de nieuwssubmit.

Nog geen punten vandaag

Helaas zullen vandaag de punten nog niet verrekend worden. Dit omdat AliSalami niet aanwezig is en er bij het overdragen van de mogelijkheid tot het invoeren van de punten naar mij wat mis is gegaan waardoor ik dus niks kan doen. Jullie zullen dus nog even geduld moeten hebben voordat het geld weer binnen is en de ventuele aankopen kunnen worden gedaan.

Excuses voor het ongemak. We zullen de punten zo spoedig mogelijk verrekenen.

Dagobert

Vrouw Arafat: 'Zelfmoordaanslagen kunnen'

In een vraaggesprek met het in Londen verschijnende Saoedische weekblad al-Majalla zegt de vrouw van Yassar Arafat dat de Palestijnse zelfmoordaanslagen een gerechtvaardigde vorm van verzet tegen de Israëlische bezettingspolitiek zijn.

Mevrouw Arafat, Suha al-Taweel, meent dat er geen grotere eer zou zijn dan het "opofferen van haar zoon aan de Palestijnse strijd". Ze heeft overigens geen zoon maar alleen een jonge dochter van Arafat.

Het is niet bekend waar de vrouw van Arafat zich momenteel bevindt. Ze is eerder geregeld gezien in Parijs, de VS en zelfs in Ramallah. Beiden hebben nu alleen contact via de mobiele telefoon.

Napster ontslaat 30% personeel

Napster, wie kent het nog?, gaat 30 van zijn 100 medewerkers ontslaan. De voorheen zeer populaire uitwisselingsdienst van mp3'tjes probeert, na het verbod op haar kopieeractiviteiten, een betaalde dienst op te zetten voor het het downloaden of anderszins reproduceren van muziek op internet.

De grootste geldschieter van Napster is het Duitse mediaconcern Bertelsmann, dat al bijna 100 miljoen euro in Napster heeft gestoken. Toch is de overname nog steeds niet afgerond en ligt Napster nog steeds stil.

Vorige maand werden ook al tien medewerkers ontslagen.

Pro-Palestina demonstraties in Europa rustig verlopen

De pro-Palestina demonstraties die in verscheidene Europese steden gisteren tienduizenden mensen de straat op deden gaan, zijn in tegenstelling tot in Amsterdam zonder incidenten verlopen.

Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië liepen tussen de 10.000 en 15.000 mensen mee in een vreedzame betoging in Londen. De protestmars begon in Hyde Park en voerde naar Trafalgar Square. Verscheidene betogers staken Israëlische en Amerikaanse vlaggen in brand op Trafalgar Square. Een woordvoerder van Scotland Yard zei zaterdagavond tegen de Britse omroep BBC dat de politie geen arrestaties heeft verricht.

Duitsland

In Duitsland gingen ongeveer 30.000 mensen de straat op. In Berlijn verzamelden zich 11.000 mensen op de Alexanderplatz. Tijdens een wandeling door de stad bekogelden betogers de Britse ambassade. Verder waren er betogingen in onder meer Frankfurt en Düsseldorf.

Frankrijk

In Frankrijk gingen pro-Palestijnse actievoerders de straat op in onder meer Rennes, Saint-Etienne en Bordeaux. Een van de grootste betogingen was in de Corsicaanse stad Ajaccio. Ongeveer 2.000 mensen riepen er op tot vrede in het Midden-Oosten.

Turkije

In Istanbul, de grootste stad van Turkije, sprak voorman Recai Kutan van de Islamitische Partij de duizenden demonstranten toe. Hij zei dat hij ,,niets had tegen het joodse volk'', maar wel tegen het Israëlische leiderschap en dan vooral tegen premier Sharon.

Amsterdam

In de hoofdstad van Nederland liepen volgens de organisatie ongeveer 30.000 mensen mee, die uit het hele land kwamen. Mensen droegen spandoeken met teksten als 'Bush en Sharon grootste terroristen'. De politie en de ordedienst namen doeken en pamfletten met racistische teksten in beslag. Het platform 'Stop de oorlog tegen de Palestijnen' had de landelijke demonstratie georganiseerd. Het wil dat het Israëlische leger zich terugtrekt uit de Gazastrook en de Westoever.

Goed verlopen

Een groot aantal organisaties en individuen van verschillende origine steunde de demonstratie. W. Lankamp, voorzitter van het Nederlands Palestina Komitee, vindt dat de demonstratie goed is verlopen. ,,De mensen die meeliepen zijn kwaad en betrokken, maar bleven rustig. Ik ben wel kwaad op die jochies die onze manifestatie aangrepen om hun agressie te uiten.'' Dat vond ook een echtpaar uit Apeldoorn en een in Amsterdam woonachtige man met de Egyptische nationaliteit. ,,Het verliep zeer vreedzaam. Het is jammer dat het dan zo moet eindigen''.

Volgens een woordvoerster van de politie waren de relschoppers voornamelijk Marokkaanse jongeren uit Amsterdam-West en -Oost.

Arrestatie relschopper Amsterdam


Hitler-Sharon vergelijking in A'dam


Relschoppers

Kane en Sita winnen veel TMF-Awards

Kane is de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de TMF Awards. De Haagse rockband kreeg prijzen in de categorieen beste rockband, beste album (So Glad You Made It) en http://www.kane.nl/.

Ook zangeres Sita was absolute winnaar. Zij kreeg drie awards: beste zangeres, beste single en videoclip (Happy). De Nederlandse Tiesto kreeg een award voor dance-act en beste dj.

Zeven maal

Verder wonnen in de categorie Nationaal: Marco Borsato (beste zanger), K-otic (groep), Replay (R&B), Brainpower (rap) en Within Temptation (meest belovende act). De Lifetime Achievement Award ging naar de overleden Herman Brood. Voor Marco Borsato was het al de zevende keer dat hij onderscheiden werd.


Buitenlandse categorie

In de categorie Internationaal won de Amerikaanse groep Destiny's Child de prijzen voor het beste album (Survivor) en beste R&B-groep. Ook waren er awards voor Anastacia, Robbie Williams, Westlife, Linkin' Park, Mauro Picotto, Ja Rule, Gigi d'Agostino, Kylie Minogue, Lil' Kim & Christina & Pink en Shakira.

De uitreiking vond plaats in Ahoy' te Rotterdam, dat volledig was gevuld met 10.000 enthousiaste jongeren. MTV Networks, dat TMF heeft overgenomen, maakte bij de uitreiking bekend volgend jaar door te gaan met de TMF-awards.

-
Op de site van de TMF-Awards zijn veel foto's terug te vinden.

Aanslag op synagoge Tunesië opgeëist

De Tunesische fundamentalistische beweging Al-Nahda (Wedergeboorte) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag donderdag op een synagoge in Tunesië. Dit meldt het Duitse weekblad Focus.

De aanslag is gepleegd ,,uit solidariteit met onze martelaren-broeders in Palestina'', aldus een verklaring die bij krantenredacties is bezorgd.

Terroristische aanslag

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Schily zei zaterdag tegen de televisiezender ARD dat de explosie op het Tunesische eiland Djerba ,,waarschijnlijk een terroristische aanslag'' was.

Door de explosie van een vrachtwagen met gasflessen bij de synagoge donderdag zijn zeker dertien mensen omgekomen, onder wie acht Duitsers. De chauffeur van de vrachtwagen veroorzaakte de explosie toen de politie hem wilde controleren. De krant Stuttgarter Zeitung meldde eerder dat het Openbaar Ministerie in Heilbronn opdracht heeft gekregen een onderzoek in te stellen naar de toedracht van de ontploffing.

Powell op bezoek bij Arafat

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, is zondagochtend het hoofdkwartier van Yasser Arafat binnengegaan voor een ontmoeting met de Palestijnse leider.

De bijeenkomst zou oorspronkelijk zaterdag plaatsvinden, maar Powell had die uitgesteld naar aanleiding van de Palestijnse zelfmoordaanslag in Jeruzalem van vrijdag waardoor zes Israëli's werden gedood. Voor een nieuwe afspraak stelden de Verenigde Staten als voorwaarde dat Arafat de zelfmoordaanslagen zou veroordelen.

Zaterdagmiddag verscheen een officiële verklaring van Arafat en de Palestijnse Autoriteit, waarin zij ,,alle terroristische acties tegen burgers, Israëli's of Palestijnen'' veroordeelden. De verklaring is ook voor de Palestijnse televisie voorgelezen.

"Arafat spreekt met twee monden"

De Israëlische regering verwierp de verklaring van Arafat. Zij beschuldigde de Palestijnse leider ervan met twee monden te spreken. ,,Aan de ene kant geeft hij verklaringen uit waarin hij het terrorisme veroordeelt'', aldus Danny Ayalon, een naaste medewerker van president Sharon. ,,Aan de andere kant roept hij op tot geweld en steunt hij het terrorisme.''

De Israëlische radio berichtte dat Powell zondag ook weer een ontmoeting heeft met de Israëlische premier Sharon als hij bij Arafat op de koffie is geweest. Een medewerker van Powell wilde dat niet bevestigen, maar zei wel dat een nieuwe ontmoeting met Sharon ,,waarschijnlijk'' is.

SP leden bezetten Hilversumse Villa

Sorcerer8472 en Romulus hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ongeveer twintig leden van de SP die zaterdagavond villa De Wulvenhorst in Hilversum hadden bezet, hebben het gebouw na lange onderhandelingen verlaten. Een afvaardiging van de bezetters heeft daarna een gesprek gehad met de burgemeester.

Na dat gesprek zijn de bezetters volgens de politie ,,redelijk tevreden'' vertrokken en hebben zij al hun spullen uit de villa meegenomen. Voor de politie is de zaak hiermee afgehandeld.

Protest

De bezetting was een protest tegen de pogingen van Hilversumse welgestelden om de komst van een asielzoekerscentrum (AZC) in de villa te voorkomen. Ruim honderd bewoners van de villawijk Trompenberg/De Parken willen samen voor 2,2 miljoen euro De Wulvenhorst kopen om te voorkomen dat er honderd asielzoekers in worden geplaatst. De SP vindt het onaanvaardbaar dat rijke mensen op deze wijze zelf kunnen bepalen wie hun buren worden.

De welgestelden die zich hebben verenigd in Stichting De Wulvenhorst vinden dat de SP de verkeerde partij steunt. Ze benadrukken dat ze niet tegen asielzoekers in de villa zijn, maar vinden honderd teveel. Dat zou tot overlast in de wijk leiden. Van hen mogen maximaal 35 mensen hun intrek in het oude verpleeghuis nemen.

De Huisvestingswet maakt het mogelijk dat het gemeentebestuur huisvesting vordert. De SP vindt dat staatssecretaris Kalsbeek van Justitie er bij de gemeente Hilversum op moet aandringen de wet te gebruiken.

In 1998 voorkwamen negen welgestelde inwoners van Vught de komst van asielzoekers. Ze kochten voor 1,65 miljoen euro het voormalige blindeninstituut De Steffenberg. Sinds die tijd staat het gebouw leeg. Een poging er tijdelijk bejaarden in onder te brengen, mislukte.

NAC supporters belagen NEC fans

Tussen de 100 en 150 supporters van de Bredase voetbalclub NAC hebben zaterdagavond na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen NEC voor grote problemen gezorgd. Zij belaagden 300 supporters van NEC die in bussen zaten te wachten op hun terugreis.

De Mobiele Eenheid (ME) wist te voorkomen dat ze de fans te lijf gingen en voerde enkele charges uit. Daarna verschansten de aanhangers van de Bredase club zich op het parkeerterrein naast het stadion tussen honderden auto's. Van daaraf bekogelden zij de politie met stenen. Ook trokken zij hekken en een toegangspoort bij de bijvelden om en vernielden tientallen geparkeerde auto's.

De politie arresteerde vijf NAC-aanhangers voor openlijke geweldpleging en verzet. Vijf jongeren werden op het NS-station opgepakt, omdat zij in de buurt van het NAC-stadion grote etalageruiten hadden ingegooid. Alle tien de arrestanten zijn in verzekering gesteld. De officier van justitie beslist of zij voor de rechter moeten komen. Hen staat een stadionverbod te wachten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.