FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 februari 2002

Email: ontvoerde journalist is dood

Rogier had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het lot van de ontvoerde journalist Daniel Pearl van de Wall Street Journal is erg onzeker geworden, nadat persbureau's een email hebben gekregen waarin staat dat de man is doodgeschoten. De politie in Pakistan zegt echter een eis tot het betalen van geld voor zijn vrijlating te hebben gekregen.

In de email staat ook dat de kidnappers graag meer Amerikaans bloed willen vergieten.

Een groep die claimde Pearl vast te houden mailde de persbureau's donderdag dat hun dreigement de verslaggever te doden tot vrijdag zou worden uitgesteld, als hun eis, het vrijlaten van alle gevangen Pakistanen in Amerika vrij te laten, niet zou worden ingewilligd.

Dossier: Het huwelijk

Zaterdag 2 februari 2002 is de dag van prins Willem Alexander en Máxima. Maar met hen zullen miljoenen mensen de bruiloft via de televisie volgen. In binnen- en buitenland.

Ook FOK! zal er aandacht aan schenken. Tyme heeft zich opgeworpen tot speciale huwelijksverslaggever, en zit in één van de afgeladen perscentra op heet nieuws te wachten. Als dat er komt, zijn jullie natuurlijk de eersten die het weten!

Hier alvast wat achtergronden. Het dossier zal in de loop van vanavond en zaterdag nog uitgebreid worden.

Plagiaat in foklog?

Froggie_NL meldde ons het volgende:
"[...]
Lay out heeft veel weg van watnou?, Hot 'n Wet is gejat van wijlen LekkerBelangrijk, en ik ben beniewd hoelang dit zal blijven.
[...]"

FOK!weblog meldt Froggie_NL het volgende

Layout van watnou heeft veel weg van de fok frontpage, een vergelijk tussen deze weblog en die van watnou kon ik eerlijk gezegd niet ontdekken. LekkerBelangrijk was vast niet de eerste die een hot n wet achtig iets had (gaan we de wijlen LB's nu ook plagiaat in de schoenen schuiven ?). We blijven waarschijnlijk langer dan je hoopt. FOK! leeft inmiddels al bijna 2 1/2 jaar en in tegenstelling tot vele andere sites breiden wij uit in plaats van dat we sluiten.

Beveiligingsbeelden huwelijk live te zien

Mensen met een analoge satellietontvanger en een S-band converter eraan kunnen deze dagen heel wat zien. Vanwege de beveiliging met betrekking tot het huwelijk van Wimlex en Máxima wordt alles druk in de gaten gehouden, zo ook via een helicopter boven Amsterdam. Via een camera met telelens kan men vanaf grote hoogte de bewegingen volgen van onder meer verdachte figuren, voertuigen en politiesluipschutters op daken. Dit alles is natuurlijk niet bedoeld voor de gewone kijker, maar de politie gebruikt geen codering bij de beelden.

De beelden zijn te volgen op een frequentie van 2395 MHz., en zijn niet gecodeerd. Zowel overdag als 'snachts zijn de beelden te zien, inclusief infrarood- en restlichtversterking beelden.

Zendamateur televisie repeaters in de buurt van Amsterdam hebben het verzoek gekregen de zender uit te zetten t/m zondag, dit om de verbindingen niet te storen (zendamateurs gebruiken dezelfde 13-cm band op secundaire basis).

Vanwege de vlieghoogte van de heli kunnen de live beelden gezien worden in een straal van zo'n 40 km als er van een goede antenne gebruik wordt gemaakt. In Amsterdam zelf is een kwartgolf antenne van ongeveer 3 cm. wel genoeg.


Willem en Máxima verlaten paleis de DamDe Amsterdam Arena


Morgen overdag zijn er, met helder weer, spatzuivere beelden te zien, waarbij men zelfs kan inzoomen op de tekst van een plasticboodschappentas die iemand bij zich draagt.

Sex met geit naast volle trein

Een Britse jongeman heeft zich gisteren voor de rechtbank moeten verantwoorden, omdat hij door de passagiers van een overvolle trein is betrapt, terwijl hij sex had met een geit.

De 23-jarige Stephen Hall ving de geit met zijn riem. Hall die tijdens de rechtszitting beweerde dat hij homo is, en dat het avontuurtje met de geit éénmalig was, begon de geit te penetreren naast een spoorbaan, maar tijdens de daad stopte er een propvolle trein naast de weide waarin hij ''van bil'' ging.

De treinreizigers begonnen massaal met hun mobieltje de politie te bellen, waardoor Hall zeer snel kon worden aangehouden.

Voor de rechtbank heeft Hall het feit bekend. Welke straf hij krijgt hoort hij in maart.


Hall, de geitenneuker

Verslaafde even koning te rijk

Iemand had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 30-jarige verslaafde heeft donderdag voor even de tijd van zijn leven gehad. De man besloot een hotel met een bezoekje te vereren.

Nadat hij zijn intrek had genomen in één van de kamers, ging hij zich eens lekker douchen. Daarna wilde hij TV gaan kijken onder het genot van een glas echte champagne. De roomservice rook echter onraad, omdat de kamer leeg zou moeten zijn.

De man werd gearresteerd. Het hotel had geen belangrijke gasten voor het huwelijk van de kroonprins en Máxima in de kamers.

Top 40 record Marco Borsato

Dankzij het huwelijkslied 'Lopen op het water' is Marco Borsato de langst op nummer 1 genoteerde Nederlandse artiest in de Top 40 geworden. De Top 40 wordt al sinds 1965 samengesteld, indertijd uitgezonden door de zeezender Veronica, tegenwoordig door Radio 538.

Borsato heeft in totaal nu 23 weken op de eerste plaats gestaan:
- In 1994 stond hij 12 weken op 1 met 'Dromen zijn bedrog'
- In 1995 één week met 'Waarom nou jij'.
- In 1998 3 weken met 'De bestemming'
- In 1999 3 weken met 'Binnen'.
- En in 2002 tot nu toe, samen met Sita, al 4 weken.

Op nationaal niveau is hij The Cats voorbij gestreefd. Die band stond in totaal 20 weken met verschillende hits op 1.

In de lijst van internationale artiesten moet Borsato nog wel even doorgaan met nummer één hits om de langste aller tijden te worden: The Beatles (67x), George Michael (26x) en ABBA (24x) moet hij nu nog voor zich dulden.


Single uit de periode dat Borsato nog moest doorbreken


Britse ISP ten onder aan hackeraanval

Pogostokje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Britse internetprovider is ten onder gegaan door een aanval van hackers. CloudNine Communications is de eerste ISP die dat overkomt.

Vorige week werden verschillende Britse internetbedrijven van een 'Distributed Denial of Service (DDoS)'- aanval. De bedrijven lagen uren tot dagen plat. Cloudnine kwam tot de conclusie dat de aanvallen, die al maanden geleden zijn begonnen, zoveel schade hebben aangericht dat het bedrijf veel te lang 'offline' zou moeten.

Het bedrijf heeft de politie ingeschakeld, maar doorgaans is het heel moeilijk daders van dergelijke aanvallen te vinden.

Japanse vrouwen niet dol op sex

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Japanse vrouwen vinden de seks minder vaak lekker dan hun mannen. Vaak hebben ze helemaal geen trek te vrijen met de echtgenoot. Dat blijkt uit een onderzoek van, jawel, een Japans bureau voor seksuele wetenschappen. De enquete werd gehouden onder getrouwde stellen.

Duizend mensen stuurden de lijst met 72 vragen terug. Daarvan had de helft al een half jaar geen seks gehad en 30 procent deelt naast geslachtsgemeenschap nooit intimiteit, zoals kussen, met hun echtgenoot.

91 procent van de mannen tegen 68 procent van de vrouwen zegt lichamelijk bevredigd te worden tijdens de seks. De meerderheid van de vrouwen in alle leeftijdsgroepen heeft van tijd tot tijd geen trek in seks.

Hans Kraaij ontslagen wegens ambitie LN

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hans Kraaij sr. moet per onmiddelijke ingang vertrekken bij Studio Sport meldt de volkskrant.

Kraaij's ambitie om een actieve rol te spelen in de politieke partij Leefbaar Nederland acht de NOS-directie onverenigbaar met het neutrale en onafhankelijke karakter van de publieke omroep.

Martijn Lindenberg, hoofdredacteur van Studio Sport, liet eerder weten dat Kraaij langer commentator mocht blijven, tot het moment waarop vast stond dat hij daadwerkelijk in de Tweede Kamer zou komen. Maar vandaag wordt dus duidelijk dat het vertrek van Kraaij zich eerder aandient.

Kraaij verscheen gedurende twintig jaar regelmatig op het scherm, eerst als commentator en later als voetbalanalyticus. Zijn laatste optreden voor Studio Sport dateert van 27 januari bij de wedstrijd FC Utrecht tegen Feyenoord.

Ondernemer daagt betaalde zoekdiensten

VerdienEuro.verdient.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De searchengines AltaVista, Kanoodle, FindWhat.com en Overture Services hebben een rechtzaak aan hun broek gekregen van een fabrikant van dieetpillen. De man beschuldigt de bedrijven ervan inbreuk te maken op zijn merkrecht.

De zoekmachines hanteren een illegaal model, aldus de fabrikant van Body Solutions dieetproducten. Een internetter die de woorden 'body solutions' intikt bij de zoekmachines, wordt niet naar de website van het bedrijf verwezen, maar naar concurrenten die ervoor hebben betaald geassocieerd te worden met deze termen.

De fabrikant eist 440 miljoen dollar schadevergoeding.

Dierenarts haalt 627 stenen uit hondenmaag

Tomsworld had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dierenarts heeft 627 kiezelstenen uit de maag van een Britse spaniel gehaald. Dat schrijft de Britse krant The Sun vandaag.

De 47-jarige Maggie Westwood haastte zich met haar hond Belle naar de dierenarts, nadat ze de maag van het beestje zag opzwellen als een ballon. Dierenarts Antonio Fratello had twee uren nodig om de stenen, die samen 1,6 kilogram wogen, uit de maag van het dier te halen.

"Dit is het gekste wat ik ooit al heb meegemaakt. Dat honden stenen inslikken, is niet ongewoon. Maar het gaat dan over 3 of 4 stenen", vertelde de dierenarts. Westwood liet intussen de kiezelstenen op haar terras vervangen door een groter formaat, waarvan haar hond niet kan eten...

Actie voor 'behoud' Mohamed Rabbae


De door GroenLinks afgedankte Mohamed Rabbae wordt door een bonte stoet van allochtonen en organisaties voor minderheden gesteund om hem weer op de kieslijst van de partij te krijgen. Gezamenlijk zijn ze een landelijke campagne begonnen. Marokkanen in het hele land worden gemobiliseerd en alle afdelingen van GroenLinks hebben een brief gekregen.

Deze week zijn alle ruim 15.000 leden van GroenLinks benaderd. In een brief spreken het Samenwerkingsverband Marokkanen en Tunesiërs (SMT) en andere organisaties, van een verkeerd politiek signaal aan allochtone kiezers. Het feit dat Rabbae zomaar werd afgeserveerd wekt namelijk de suggestie dat GroenLinks allochtone partijleden ongeacht hun staat van dienst makkelijk opzij zet.

S. Bouddouft van het SMT zegt: ,,We zijn zeer ontevreden met de manier waarop GroenLinks is omgegaan met Rabbae. Hij is al zo lang actief voor de partij. Hij heeft zo enorm veel gedaan voor de samenleving als bruggenbouwer tussen bevolkingsgroepen. Het is onbegrijpelijk dat hij niet verkiesbaar is".

De SMT is de `officiële' gesprekspartner van minister Van Boxtel (Integratiebeleid) namens de Marokkanen en Tunesiërs in Nederland. Behalve door de SMT wordt de lobby gesteund door organisaties van Turken, Zuid-Europeanen, Molukkers en Surinamers. Verder hebben zich andere Marokkaanse organisaties aangesloten.

Op 8 februari zullen delegaties petities aanbieden op het landelijk partijbureau in Utrecht en op alle regionale partijkantoren. Op de internetsite Maghreb.nl is een handtekeningenactie voor het Kamerlid begonnen onder de noemer Vrienden van Rabbae.

Kalsbeek wil 5000 asielzoekers op straat zetten

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onze staatssecretaris van Justitie, mevrouw mr. Ella Kalsbeek (PvdA), is van plan zo'n 5000 volledig uitgeprocedeerde asielzoekers op straat zetten. Kalsbeek zal het kabinet vandaag voorstellen om voor mensen die niet willen meewerken aan hun vertrek naar het buitenland, de opvang te beëindigen.

Nu nog maken de afgewezen vluchtelingen gebruik van allerlei opvangfaciliteiten van de overheid, maar volgens de nieuwe Vreemdelingenwet kan dat niet meer. De desbetreffende asielzoekers vallen nog onder de oude wet die dat wel toelaat.

Kluivert eist rectificatie 'Story' roddels

Sanshine had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Patrick Kluivert klaagt roddelblad ''Story'' aan wegens berichten over zijn priveleven. Het blad weet te melden dat Kluivert's vrouw Angela de seksuele escapades van Patrick spuugzat zou zijn. Voor haar zelfs reden genoeg om te gaan scheiden.

Volgens de voetballer van FC Barcelona en het Nederlands elftal is het verhaal echter niet waar. Kluivert's advocaat mr. Spong eist een rectificatie in het volgende nummer en een schadevergoeding van 25.000 euro.

Force Feedback veroorzaakt reuma ?

Bij een Engelse jongen is 'hand-arm vibration syndrome' geconstateerd na het spelen van spelletjes met een force feedback gamepad..
"[...]
De jongen speelde zeven uur per dag racespellen op de Playstation met meetrillende pads. Deze force feedbackapparaten, zoals de dual shock voor de Playstation, worden gekocht om het realisme bij de spellen te verhogen.

Na twee jaar last te hebben gehad van zijn handen werd hij onderzocht in het kinderziekenhuis van Liverpool.

De handen van de jongen zwollen op als ze werden afgekoeld en deden pijn bij verwarming. Door deze reacties herkenden drie dokteren de symptomen als het 'hand-arm vibration syndrome'.
[...]"

Dames met vibrators mogen wel uitkijken...
webwereld

Rampenjaar 2003

Lt_BaseLine meldde ons het volgende:
Een groot hemellichaam is op weg naar de aarde. Het zal mei 2003 langs de aarde scheren.. 3 dagen zal de aarde stilstaan waarbij de aardkorst ingrijpend wordt veranderd en hevige overstromingen aan de orde van de dag zullen zijn. Europa veranderd in eilandjes en Scandinavie krijgt een tropisch klimaat. Hier kan je zelf oordelen of dit Science Fiction is of Science Fact.
X Facts

CNN zendt interview met Bin Laden uit

"Vrijheid en mensenrechten zijn in Amerika verdoemd." Dat zijn de woorden van de terrorist Osama bin Laden. Hij zegt dit in een interview dat CNN sinds donderdagavond uitzendt. Bin Laden gaf het interview eind oktober aan de Arabische zender Al-Jazeera, maar het station besloot het niet uit te zenden.

"We zullen deze strijd voortzetten, als God het toelaat, tot de overwinning of totdat we God ontmoeten", zei Bin Laden. Op de vraag of hij betrokken is bij de aanslagen van 11 september antwoordt hij echter: "De bewering dat we terreurdaden plegen is ongefundeerd."

Maar Bin Laden voegt eraan toe: "Als het aanzetten van mensen daartoe terrorisme is, en als het doden van degene die onze zonen doden terrorisme is, laat dan de geschiedenis er getuige van zijn dat we terroristen zijn."

Bin Laden voorspelt in het interview dat de oorlog in Afghanistan voor de VS op een fiasco zal uitlopen. Hij heeft, vooralsnog, ongelijk gekregen.

Tyson - Lewis in Arena ?

Cybart had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amsterdam ArenA is van plan samen met de gemeente Amsterdam het wereldtitelgevecht tussen de boksers Mike Tyson en Lennox Lewis naar Nederland halen. Deze zou oorspronkelijk in Las Vegas werden gehouden, maar ging niet door omdat Tyson geen licentie kreeg.

Vorige week veroorzaakte Tyson een grote vechtpartij tijdens een persconferentie. De sportcommissie van de staat Nevada besloot hem daarop geen toestemming te verlenen op 6 april in Las Vegas te boksen.

De ArenA is vervolgens gevraagd of de boksers er welkom waren. Amsterdam was eerder al aangemeld als kandidaat voor het gevecht. "Toen kreeg Las Vegas echter de voorkeur", zei een woordvoerder van de ArenA vrijdag.

Het ligt overigens voor de hand dat een Amerikaanse stad de rechten krijgt. Dat is veel beter voor de tv-rechten.

Man krijgt boete bij betalen van boete

Een 21-jarige man heeft donderdag een boete gekregen toen hij op het politiebureau een boete wilde betalen.

De man wilde een openstaande boete van 350 euro betalen, maar moest echter even wachten voor hij aan de beurt was. Dat zinde hem niet, dus begon hij te schelden en te tieren tegen de dienstdoende agent.

Drie agenten waren ervoor nodig om de man te kalmeren. Hij betaalde de boete en kreeg meteen ook de rekening voor zijn gedrag gepresenteerd: 226 euro boete. Deze betaalde hij zonder morren.

UPC zet schuld om in nieuwe aandelen

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

UPC wil een schuldenlast van 6 miljard euro omzetten in nieuwe aandelen. Dat heeft het kabelbedrijf vrijdag bekendgemaakt. De grootste aandeelhouder en schuldeiser UGC gaat akkoord met de plannen.

Ook wordt voor 1,5 miljard euro aan converteerbare aandelen omgezet in nieuwe aandelen UPC. De transacties zullen volgens de kabelaar tot een verwatering leiden voor de huidige aandeelhouders van UPC.

Huisartsen voortaan in gele auto

Marcel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Binnenkort zullen huisartsen op weg naar een spoedgeval in een gele auto rijden met de aanduiding ambulance er op. Alleen bij meldingen waarover landelijke afspraken zijn gemaakt komt de 'ambulances' in actie.

Ook moet de chauffeur een speciale opleiding hebben gevolgd. De regels zijn opgesteld om betere spoedhulp te kunnen verlenen. Veel doktersdiensten hebben de laatste jaren auto met chauffeur voorzien van medische apparatuur aangeschaft. Die wagens zijn nu echter nog niet herkenbaar in het straatbeeld.

Pamela Anderson wil stripper worden

Seksbom Pamela Anderson heeft het een beetje gehad met de tv- en filmwereld. Binnen een paar jaar wil ze een punt zetten achter haar carrière en zich in een heel nieuw avontuur storten. La Anderson wil gaan strippen.

Pamela wil niet in een gewone club werken, daar heeft ze veel te weinig publiek. Nee, ze wil gaan strippen op het podium tijdens de concerten van haar vriend Kid Rock. Of het er echt van gaat komen? Dat wachten we af.

Shampoo doet kale drugskoerier de das om

De Italiaanse politie heeft een drugssmokkelbende opgerold, nadat ze een fles shampoo in een koffer van een kale man vonden.

De man werd bij een routinecontrole in zijn auto aangehouden. Bij het zien van de shampoo kregen de agenten argwaan. Er bleek 400 gram cocaïne in de fles te zitten. De man werd gearresteerd. Bij verhoren presenteerde de man zich als lokale drugsboer, maar uit de informatie die hij gaf tijdens verhoren werd al snel duidelijk dat het om een bende ging. Er werden nog eens zestien arrestaties verricht.

NS gaan de beurs niet op

De Nederlandse Spoorwegen nemen niet de stap naar de beurs. De doelstelling van het vervoersbedrijf wordt zoveel mogelijk mensen te vervoeren. Voorheen was dat nog zoveel mogelijk winst maken. Met een uitbreiding van 19.000 stoelen en 150 extra treinstellen moet het weer aantrekkelijk worden de trein te nemen. Dat heeft Interim-presidentdirecteur K. Noordzij vrijdag gezegd tijdens een presentatie van plannen voor de komende zes maanden.

Het bedrijf schrapt echter ook op een aantal punten. Zo rijden de wintersporttrein en de autoslaaptrein dit jaar voor het laatst. Daarnaast worden de verkooppunten van internationale treinkaartjes teruggebracht van 27 naar 10.

De NS wil de onder de oude directie verstoorde werkrelaties verbeteren. Er moet een betere relatie komen tussen de NS en de onder het ministerie van Verkeer en Waterstaat vallende taakorganisaties, bijvoorbeeld het Railinfrabeheer.

Werving van nieuwe machinisten en conducteurs moet ervoor zorgen dat de treinen beter op tijd gaan rijden. Bij storingen moet het personeel van de NS op de stations betere informatie krijgen. Machinisten krijgen weer, net als vroeger, een directe verbinding met de verkeersleiding

Dikke agenten moeten vet kwijtraken

De Indiase politie moet op dieet. Agenten met overwicht hebben te horen gekregen dat ze hun overtollige kilo's kwijt moeten raken, als ze niet tenminste een maand salaris kwijt willen raken. De agenten moeten oefeningen doen. En daar zijn ze niet blij mee.

Een politiechef zei dat veel mensen te dik zijn om zich te kunnen verschuilen achter de wielen van hun auto. Vogens hem is het onmogelijk de criminaliteit te bestrijden, als je te dik bent om te voet achter de criminelen aan te jagen.

Hogerhand denkt nog aan een alternatief voor de oefeningen, misschien dat een week vasten binnenkort ook toegestaan is.

Onderzoek naar inbraak 'in' gevangenis

De politie in Groot Brittanië heeft op dit moment een bijzondere inbraak in onderzoek. Ze onderzoeken een inbraak in een gevangenis, normaal één van de meest strengbewaakte gebouwen in het land.

Er werd op drie plaatsen ingebroken. De bewaking werd niet gealarmeerd, daar de inbraken ver van gevangenen en bewaking plaatsvond. Volgens The Sun bestaat de buit uit mobiele telefoons en geld van gevangenen.

Ramkraak op geldautomaat

IN de nacht van donderdag op vrijdag is met behulp van een shovel een ramkraak uitgevoerd op de pinautomaat van een bank aan de Wiardi Beckmanstraat in Gorinchem.

Na de kraak gingen de daders ervandoor in een vrachtwagen en een personenauto. De politie wist korte tijd later de vrachtwagen te onderscheppen. De bestuurder van de vrachtwagen vluchtte uit de vrachtwagen.

Hij sprong in de personenauto die vervolgens in de richting van Nieuwegein de politie achter zich wist te laten. Wegens sporenonderzoek heeft de politie de vrachtwagen nog niet geopend.

Duidelijk is wel dat de geldautomaat nog in de vrachtauto ligt. Het is niet bekend of het geld er nog in zit. De daders zijn nog voortvluchtig.

Opstelten: 'Strenge eisen aan Antillianen'

De burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten (VVD), wil dat er strenge eisen worden gesteld aan Antillianen die naar Nederland komen. Een verplichte inburgeringscursus óp de eilanden ziet hij als mogelijkheid om de toestroom uit de Antillen te beperken.

Opstelten pleit ervoor de discussie over toelating van Antillianen open te breken. Hij zal bij minister Van Boxtel en staatssecretaris De Vries aandringen op beperkende maatregelen op de Antillen.

Pogingen van het kabinet om een inburgeringsplicht in te voeren, zijn vorig jaar mislukt omdat de Antilliaanse Staten weigerden mee te werken. De gemeenten die veel Antillianen huisvesten legden zich toen bij dat besluit neer.

Burgemeesters en wethouders van andere gemeenten met veel Antillianen onderschrijven de mening van Opstelten. Veel jongeren uit de Antillen verdwijnen in Nederland in het criminele circuit.

Vrouw belt voor 250.000¤ met mobiel vriendin

mistraldk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Frankrijk heeft een vrouw met de mobiel van een vriendin, waarvan ze de pincode kende, gedurende 13 dagen een bedrag van bijna 250.000 euro verbeld. Het bedrag wordt nu teruggeëist door France-telecom.

Volgens het bedrijf moet ze bijna 24 uur per dag de hele wereld rondgebeld hebben om tot zo'n hoog bedrag te komen.

Roddelpers vermoedt 'gebruikt' te zijn

Roddelkoningin Wilma Nanninga, hoofdredactrice van de Privé, denkt dat de roddelpers het afgelopen jaar 'gebruikt' is door het Koningshuis om nieuws rond Wim-Lex en zijn Máxima in goede banen te leiden.

Volgens Nanninga werden er doelbewust tips over het koninklijk huis aan de roddelbladen doorgespeeld. In een uitzending van 'RTL Z' zei ze ondermeer: "We hebben ontzettend veel tips gehad en heel veel scoops, met name vorig jaar, op het gebied van het koningshuis. Op de momenten dat het vanuit de politiek moeilijk werd, dat de Volkskrant ging roepen: "en die pappa is fout en verschrikkelijk, en kan dat allemaal wel?", kregen wij tips van: "ze zijn in Lech" en "ze zijn in Norwich", en dan konden wij foto's maken van hele liefdevolle momenten. En dat kan bijna geen toeval zijn."

Volgens de hoofdredactrice is het wel erg toevallig dat iedere keer op de rotmomenten in de politiek, de roddelpers werd getipt met iets leuks vanuit het vakantieland.

Over donderdag...

Ik heb ten harte dat mijn dag niet gaat zoals hij begonnen is vannacht om 00.00.
Ik fietste naar huis na een etentje op het werk en spontaan hoorde ik een berg gesis uit mijn fiets komen. Aangezien het frame niet inzakte kwam ik al vrij snel tot de conclusie dat ik een lekke band had. Dus mocht ik s'nachts naar huis gaan lopen. Fiets in de hand en wodka in het lichaam. Op zich heb ik niet zoveel tegen op deze combinatie maar het feit dat het regende en waaide maakte het geheel niet makkelijker voor mijn kleine persoontje.

Maar goed dit gaat over de donderdag. Ik heb niet veel gedaan. Ik was op mijn werk om 9.00(slechts 25 minuten later dan gepland) en ben om 17.00 gestopt. We hadden een bedrijfsuitje. We zijn met zijn allen naar Amstelveen gereden en hebben Cluedo voor volwassenen gespeeld. Je zou denken dat een groep van Software Ontwikkelaars een beetje logisch na zou kunnen denken. FOUT!!!! we waren het eerste bedrijf dat bij het eerste schot voor de boeg niet het juiste antwoord gegeven had.

Mocht je het spel ooit willen spelen moet je dit niet lezen...

Het was NIET de butler. Het was ook niet de jaloerse zus en de huidhoudster was het ook niet. De vriend van de graaf was verdacht maar was het niet. Het was een samenwerking tussen de stiefdochter en haar 4ejaars student architectvriendje in de slaapkamer. Met de schaar die naar buiten was gegooid. Ok dat was dus het goede antwoord. Het antwoord dat mijn team had ?

Mevrouw Plumo(huishoudster) met het rattengif in de slaapkamer.
Ook moest er nog een tijdslijn op worden gegeven. Wij hadden 21.50 omdat het gevonden horloge daar nou eenmaal op stil stond. FOUT de vermoorde had altijd zijn horloge 5 minuten voorstaan.

Was leuk en aardig maar om het nou nog een keertje te gaan doen is weer een klein beetje overdreven. Ik ga nog eens bedenken hoe ik in vredesnaam in dit drukke weekend het voor elkaar ga krijgen om mijn band te plakken. Dit kunnen jullie maandag weer lezen waarschijnlijk.Ja ik ben slecht in cliffhangers

Vriendelijke groet,
Karel

Geen beledigende leuzen op huwelijksdag

De mensen die op de huwelijksdag van Willem-Alexander en Máxima in Amsterdam willen gaan protesteren, de zogenoemde activisten van Het Witte Plein, mogen woorden of teksten als "moordenaar" en "dood aan" niet gebruiken. De politie heeft hen te verstaan gegeven dat de komende dagen deze teksten absoluut niet zullen worden getolereerd. Ook uitlatingen die een verband leggen met fascisme zijn de komende dagen uit den boze.

In de hoofdstad hangen inmiddels al de eerste spandoeken met teksten die zich tegen het koningshuis keren. Deze week verscheen een doek met daarop een afbeelding van een generaal met het woord junta op zijn pet en de tekst "mijn pappie is altijd eerlijk" aan een pand in de Vijzelstraat.

Terwijl de gasten van de jarige koningin Beatrix gisteravond arriveerden bij het Koninklijk Paleis, deelden activisten van de beweging Food Not Bombs, gratis eten uit op de Dam en omgeving. Volgens de actievoerders ging het om een protest dat was gericht tegen de wijze waarop de koninklijke familie en haar genodigden binnen het Paleis het diner gebruikten. De actie verliep zonder problemen.

D

Hectisch dagje was het gisteren. Ik zit al drie weken ziek thuis, overspannen en oververmoeid - soort van burnout zeg maar, en vol in de stress vanwege de niet zo best lopende zwangerschap van Knorretje. Zit aan de spierverslappers (Diclofenac) en kalmeringspillen ofzo (Oxazepam) en ben daar de halve dag compleet stoned van.
De drie weken thuis heb ik gevuld met scripten, omdat zitten sowieso het minste pijn doet aan mijn rug en nekspieren, zolang ik maar regelmatig even ga liggen. Het resultaat van dat scriptwerk zit je nu naar te kijken. Sommigen vinden het leuk, anderen niet, het zal me momenteel echt een rotzorg zijn.

In alle drukte rondom het online komen van deze site besloot m'n familie ook nog even dat het tijd werd om te gaan verbouwen om plaats te maken voor de babykamer, die vandaag werd bezorgd, en uiteindelijk kon ik om 1 uur vannacht met Knorretje naar het ziekenhuis vanwege hevige steken in de onderbuik.
Nou blijkt alles met de baby (en moeder) gelukkig goed te zijn, maar toch moet ze voorlopig even blijven ter observatie. En nu zit ik hier om 6 uur 's morgens dit te tikken, in de wetenschap dat er no chance in hell is dat ik vannacht nog aan slapen toekom.
Ik mis m'n vrouwtje enorm, en zelfs de katten zijn nog nooit zo teneergeslagen geweest. Waar ze elkaar normaal gesproken achterna zitten - daarbij het halve huis slopend - lopen ze nu een beetje onwennig rond of liggen apathisch op de bank. Ze voelen dat het vrouwtje er niet is en ze missen haar waarschijnlijk net zoveel als ik. Betrapte kleintje (eigenlijk heet ze Rogue, maar we noemen haar kleintje, die kleine, wijffie of meissie) er net op dat ze naar het bed liep waar haar bazinnetje al een flink aantal weken ligt, en vervolgens met een vragende blik en een zielige 'miauw' aan me kwam vragen waarom het vrouwtje er niet was. En ook Dibbes (eigenlijke naam Mystique, maar ook bekend als die zwarte, dibbes of bink)is behoorlijk uit z'n doen.
En dan zijn er nog mensen die zeggen dat katten niet aan mensen hechten...

FOK! passeert 13M pageviews

In januari ging de groei van FOK! onverminderd door en dus is hier wederom een lijstje met wat recordbreaking cijfertjes.

Eerst even de drukste dagen op FOK!
Het nieuwe dagrecord qua pageviews in totaal staat op 14-1-2002. FOK! genereerde toen 519.084 pageviews.
De drukste dag op het forum tot nu toe was een dag eerder op 13-1-2002 met 365.776 pageviews.
Helaas werd het record van de fp (12-9-2001: 191.978 pageviews) NIET verbroken, maar met 182.244 views was het op 22-1-2002 alsnog vrij druk te noemen .

Dan de totale score over de maand januari.
De frontpage sleepte in januari 4.021.205 (record) views in de wacht. Het forum deed 't ruim 2x beter met 8.961.305 (record) views, en het fotoboek behaalde een respectabele 228.795 (record) views, wat het totaal brengt op 13.211.305 (record) views. Gemiddeld dus zo'n 4,93 pageviews per seconde.
In januari was het gemiddelde per dag 426.171 pageviews.

Ik zou zeggen: Op naar de 15 miljoen maar weer, en hopelijk tot volgende maand...

Troep honden bijt kind dood

Een zevenjarig Noors jongetje is donderdag om het leven gekomen toen hij vlakbij zijn huis werd aangevallen door een troep losgebroken honden.

Het lichaam van de jongen werd door voorbijgangers in een greppel gevonden. Volgens een politiewoordvoerder is de scholier doodgebeten door twee tot vier honden die losgebroken waren van het erf van een buurman. De dieren zijn gevangen en zullen worden afgemaakt. Het zou gaan om sledehonden.

Bush: 157 milj. voor seksuele onthouding

In de ontwerp-begroting van de Amerikaanse president Bush staat een post van 135 miljoen dollar (157 miljoen euro) opgenomen voor publiciteitscampagnes die seksuele onthouding aanprijzen. Het bedrag, dat geldt voor 2003, is 32% hoger dan wat de overheid er tot nu toe aan besteedde.

In de voorlichtingsprogramma's die op tieners zijn gericht, wordt seksuele onthouding als enig voorbehoedsmiddel gepresenteerd. De regering hoopt op deze manier het aantal ongewenste zwangerschappen en de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen terug te dringen.

Bush had tijdens zijn verkiezingscampagne al gezegd dat hij liever dergelijke campagnes had, dan campagnes die het pil- en condoomgebruik moeten stimuleren.

Bin Laden 'man van 2001'

Rens / Qlvirnm had ons via de newssubmit het volgende te melden:

99% van de jeugd ziet Osama bin Laden als de belangrijkste persoon van 2001. Dat blijkt uit een onderzoek dat de stichting 'Krant in de Klas' heeft gedaan onder 3500 scholieren. Rowena Rikkers, het 'Meisje van Nulde', kwam met 78% op de tweede plaats. George Bush en Máxima kwamen samen op een tweede plaats met 67% van de stemmen.

Als belangrijkste gebeurtenis wezen 99% van de kinderen naar de Twin Towers. De brand in Volendam werd door 93% tweede en de oorlog op Afghaans grondgebied werd door 86% van de kleine vrienden als het belangrijkste evenement gezien van het afgelopen jaar.

Tonie's Kladblok winnaar Dutch Bloggies

Een tijdje geleden berichtten we je al over de Dutch Bloggies, de awards voor Nederlandse weblogs. De prijzen die de diverse Bloggers in ons land een veer op de juiste plek steken zijn inmiddels uitgereikt, en blogger Tonie van Ringelestein, eigenaar van Tonie's Kladblok is als grote winnaar uit de bus gekomen.

Tonie sleepte drie van de vijftien prijzen in de wacht. Hij werd onderscheiden in de categorieën 'beste weblog', 'beste mannelijk logger' en 'beste scooper'.

Vooral die laatste prijs is zou wel eens meer dan verdiend kunnen zijn. Eén van zijn meest recente scoops, een 'lek' op de TV Rijnmond-site, heeft er zelfs voor gezorgd dat wij een fakebericht over Jules Deelder plaatsten.

Alt0169
Verdere prijzen gingen naar onder andere Jeroen Bosch. Hij kreeg de 'lifetime award'. Jeroen Bosch is de geestelijk vader van de moeder aller weblogs Alt0169. Het inmiddels gestopte Alt0169 was een van de eerste Nederlandstalige weblogs en daarmee een bron van inspiratie voor een groot aantal webloggers.

Ook Wim de Bie, Electric Luna en Mijn Kop Thee vielen in de prijzen.

De Dutch Bloggies werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt. Voor de 2002 editie werd zo druk gestemd, dat Geocities, de provider waar de verkiezingspagina's stonden, vanochtend de stekker eruit trok. De pagina's hadden te veel verkeer gegenereerd. De verkiezingssite heeft inmiddels elders onderdak gekregen.

Arnie vaak geslagen door vader

gerritdekzijl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Spierbundel Arnold Schwarzenegger is vroeger vaak in het gezicht geslagen door zijn vader. 'Hij zou tegenwoordig aangezien worden voor een kindermishandelaar', aldus de acteur.

Schwarzenegger vindt nog steeds dat de mishandelingen toen vielen onder de normale manier van opvoeden. Zijn vader was politieagent in Oostenrijk, daarnaast was hij ook nog eens lid van de nazi's. Ook de kinderen van de acteur krijgen een hard opvoeding, maar 'niet zo hard als ik heb gehad'.

FOK!weblog online !

Twaalf dagen hebben we jullie in spanning gehouden. Hier en daar werd 't door een stommiteit van onszelf geraden, en een enkeling heeft zelfs de layout al kunnen bekijken, maar nu is het dan zover: weblog.fok.nl is online.

Op de weblogsite zul je de dingen aantreffen waarvan we vinden dat ze niet op de frontpage thuishoren. Zo is er een camslut review, zijn er dagboeken, felle columns, belevenissen, lollige plaatjes, grappige links en natuurlijk een - hoe kan het ook anders - weblog, waarin je regelmatig de leukste of juist meest bizarre links van het internet kunt vinden.

Uiteraard kan iedereen middels de submits zijn of haar steentje bijdragen aan de weblog, om zodoende de site voor zowel jezelf als anderen leuker te maken.

We hopen dat iedereen het daar net zo naar z'n zin zal hebben als hier. Om een klein beetje een link te leggen vanaf fok kun je vanaf nu op de frontpage de titels van de laatste 10 weblogs terugvinden.

Veel plezier nog op FOK! namens de gehele crew...
Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.