FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 20 december 2001

Drie gevangenen ontsnapt in Groningen

Donderdagavond zijn uit het Huis van Bewaring in Groningen drie gedetineerden ontsnapt. Het drietal slaagde er rond 20.00 uur in via het dak van het gebouw de parkeerplaats te bereiken en vluchtte van daaruit te voet. Sindsdien ontbreekt van hen ieder spoor.

Volgens woordvoerder P. Boomsma van de Regiopolitie Groningen gaat het om drie verdachten die in bewaring zaten in afwachting van hun rechtszaak. ,,Ze behoren niet tot de categorie zwaarste criminelen'', aldus de woordvoerder. Een zoekactie door de politie is begonnen waarbij ook politiehonden ingezet zijn. Ook wordt onderzocht hoe de drie konden ontsnappen.

Shovel gewild diefstal object

Politiemensen benaderen bouwbedrijven in het hele land om de komende weken shovels goed op te bergen of 'onklaar' te maken. De politie houdt er rekening mee dat criminelen de voertuigen gaan gebruiken om geldautomaten met euro's te kraken.

De actie maakt deel uit van de extra politie-inzet tijdens de invoering van de euro. Bij veel bouwbedrijven ligt rond de feestdagen alles stil dus zijn de shovels een makkelijk diefstal doelwit.

Het aantal kraken met gestolen shovels en andere zware machines van bouwbedrijven neemt de laatste tijd flink toe. Alleen dit jaar al zijn op deze manier zeventien snelkraken gepleegd.

Ouders moeten as van kind delen

De as van een gestorven kind moet over de beide gescheiden ouders worden verdeeld. Dat heeft de rechtbankpresident in Utrecht donderdag beslist in een kort geding dat door de vader was aangespannen.

Van een in 1998 gescheiden paar overleed in augustus een van de twee kinderen. De 18-jarige dochter was zeer ernstig en meervoudig gehandicapt. De moeder had het kind toegewezen gekregen na de de scheiding.

Enkele dagen na het overlijden is het kind in besloten kring gecremeerd. Hierna heeft de moeder de vader pas geïnformeerd over het overlijden en de crematie. De man liet daarop meteen beslag leggen op de bus met as. Hij wil een deel van de as laten bijzetten in een bewaarplaats voor urnen bij een crematorium.

De moeder weigerde dit echter en wil de as laten uitstrooien over zee en een klein deel verwerken in een draagbaar urntje.

Volgens de rechter heeft de moeder de belangen van haar voormalige echtgenoot geschaad door hem niet tijdig in te lichten over de dood en crematie van zijn kind. Hierdoor kon hij niet op een waardige manier afscheid nemen. De vrouw moet binnen vijf dagen een deel van de as aan de man geven, oordeelt de rechtbankpresident.

President Argentinië weigert ontslag kabinet

Het ontslag van alle leden van het kabinet heeft de Argentijnse president, Fernando de la Rua, gewijgerd. Behalve het ontslag van Domingo Cavallo, Minister van Economie.

Het ontslag dat vanochtend ingediend werd door het Argentijnse kabinet is op een na van alle leden geweigerd. Minister van Economie Domingo Cavallo's ontslag is aanvaard. Dit maakte een regeringsfunctionaris donderdag bekend.

Zie ook: Regering Argentinië dient onslag in

Benefietconcerten tegen muziekindustrie

Medi@Watjzer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een heleboel bekende grote pop- en rocksterren gaan benefietconcerten organiseren om geld in te zamelen voor rechtszaken tegen de muziekindustrie. De artiesten zijn het beu dat de grote platenbonzen royalties voor zich houden.
Vooral het feit dat platenlabels de artiesten verplichten zeven albums te maken, voordat zij naar een label van hun keuze kunnen overstappen, stuit de sterren tegen de borst.
Onder de artiesten die op 26 februari op één van vijf benefieten zullen optreden horen heel wat grote namen.
Elton John, No Doubt, The Dixie Chicks, The Offspring, Billy Joel, Stevie Nicks, Weezer, Sheryl Crow, Ozzy Osbourne en The Eagles.

De vijf concerten zijn elk aan een bepaald genre gewijd. Alle deelnemende artiesten zijn lid van het verbond Recording Artists Coalition (RAC). De opbrengsten gaan naar het fonds waarmee de meer dan 100 bij de RAC aangesloten artiesten of groepen een gerechtelijke strijd tegen de grote platenlabels willen voeren.

Weer een nieuw virus

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden (en het was nog vertaald ook, dus duimpjes omhoog!!):

Er is weer een nieuw virus/worm voor windows genaamd Reeezak. Het virus stuurt zichzelf door via outlook en valt ook je windows zelf aan. Het delete files in windows en het kan sommige keyboard functies uitschakelen. Het is begonnen in Europa en gaat nu lekker de wereld rond. Het schijnt ook anti-virus software uit te schakelen.

Zoals bij elke virus melding is het weer aangeraden geen verdachte e-mails open te maken met .exe bestanden. Het virus gaat rond met het onderwerp : "I can't describe my feelings, but all I can say is Happy New Year :-) Bye,"

Macrobioot Nelissen hoeft niet de cel in

Macrobioot Nelissen hoeft niet de cel in. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. Volgens de rechter is Nelissen niet verantwoordelijk voor de dood van twee vrouwen die bij hem onder behandeling waren. Wel verwijt de rechter Nelissen dat hij een van de twee vrouwen niet heeft doorverwezen naar de reguliere geneeskunde. Daarvoor kreeg hij een celstraf van zes maanden voorwaardelijk en een boete van 5000 gulden. De officier van justitie had dertig maanden cel geëist.

Feyenoord weg uit De Kuip

Feyenoord verlaat misschien de Kuip. Het onderhoud van het stadion kost zoveel geld dat de club overweegt een nieuw stadion te bouwen. Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik zegt dat in een interview met Voetbal International. De Kuip werd gebouwd in 1937 en werd zeven jaar geleden nog grondig gerenoveerd. De staalconstructie werd toen echter niet vernieuwd en juist het onderhoud daarvan brengt veel kosten met zich mee.

Leukste Britse grap gekozen

Zabke en iMAGE hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een team van wetenschappers heeft de leukste Britse grap van het jaar verkozen. De verkiezing past in een uitgebreid onderzoek naar de lach. De grap die met 47 % verkozen werd tot beste gaat over Sherlock Holmes.

De grap

Famed fictional detective Sherlock Holmes and his gruff assistant Doctor Watson pitch their tent while on a camping expedition, but in the middle of the night Holmes nudges Watson awake and questions him.

HOLMES: Watson, look up at the stars and tell me what you deduce.

WATSON: I see millions of stars, and if there are millions of stars, and if even a few of those have planets, it is quite likely there are some planets like earth, and if there are a few planets like earth out there there might also be life.

HOLMES: Watson, you idiot! Somebody stole our tent.

Gevecht met zwaarden en messen

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdagavond zijn in Alkmaar zeker 3 mensen gewond geraakt bij een vechtpartij tussen Afgaanse vluchtelingen.
De aanleiding van de knokpartij, waarbij messen en zwaarden werden gebruikt is nog onduidelijk. De gewonden zijn behandeld in het ziekenhuis voor hun messteken.
De politie heeft 3 mannen aangehouden en is nog op zoek naar een 4e verdachte.

Kind in je broek

Met dank aanEddow die onsvia de newssubmit het volgende, vertaald en al!!, te melden:

Een vrouw uit Breda baarde een baby met haar broek aan. Ze was zes dagen over tijd. Haar vliezen waren gebroken en dacht dat ze nog genoeg tijd had om naar het ziekenhuis te gaan. Dus ze namen een taxi. Terwijl de man gezellig met de taxi chauffeur zat te praten voelde ze plotseling een wee opkomen. Ze zei dat ze moesten opschieten maar ze geloofden haar niet. De man hoorde plotseling DE BABY ZIT IN M'N BROEK. De taxi chauffeur waarschuwde via de radio de doktoren. De doktoren lachten en zeiden dat ze zoiets nog nooit hadden meegemaakt terwijl op de achterbank van de taxi de broek verknipt om de baby te bevrijden. De baby heeft niets gemerkt van haar rare komst op de wereld.

Innercity live op 3FM

ME had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Geen kaartje voor Innercity?? Geen nood het is op de radio.

Op de 29ste december wordt in 8 zalen van de Amsterdamse RAI weer hét dansfeest Innercity gehouden. 3FM doet dit jaar live verslag van dit evenement waar zo'n 42.500 bezoekers op af zullen komen. Deze uitzending zal gepresenteerd worden door Edwin Diergaarde en Patrick Kicken. Je kunt dan onder andere Marco V, Junior Sanchez en Dave Clarke horen. Gedurende de uitzending zal er geschakeld worden tussen de verschillende zalen waarin verschillende muziekstijlen worden gedraait. Mocht je zelf nog naar het feest willen dan kun je nog kaartjes winnen op de 3FM website.

Demonstratie tegen Grijze Wolven-bijeenkomst

Syco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Diverse Turkse, Koerdische en Nederlandse antifascistische organisaties gaan op 5 januari in het centrum van Den Bosch en bij de Brabanthallen demonstreren tegen een bijeenkomst van de Turkse extreemrechtse Grijze Wolven.

Enkele duizenden Grijze Wolven komen in de Brabanthallen bijeen voor het vierde jaarcongres van de Turkse Federatie Nederland (TFN), een mantelorganisatie van de extreemrechtse Nationalistische Actiepartij MHP uit Turkije.

Devlet Bahçeli, de Turkse vice-premier en leider van de MHP, zal het congres toespreken. De MHP bemoeide zich tijdens het laatste TFN-congres in Nederland met de verkiezing van bestuursleden.

De organisaties hebben ook een brief geschreven aan het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch. Daarin vragen zij een aanpak voor de Grijze Wolven: "Zolang Turken en Koerden zich niet beschermd voelen door de overheid tegen de fysieke en psychische terreur van de Grijze Wolven, zal de neiging om zich terug te trekken in de eigen gemeenschap des te groter worden, met alle gevolgen van dien voor het integratieproces".

Daniëlle zwanger?

Daniëlle is al een tijdje niet ongesteld geworden. Of dat betekent dat ze zwanger is, is niet helemaal duidelijk..
Op het forum van Mediawatchers wordt er druk over dit onderwerp gespeculeerd. Daniëlle zou anderhalve maand geleden al hebben aangegeven 'niet normaal ongesteld' te worden, en inmiddels wordt gemeld dat ze al 3 maanden geen periode heeft gehad.

In hetzelfde topic wordt echter ook gemeld dat het uitblijven van een periode de vele stress in het huis als oorzaak kan hebben. De bewoners worden immers allemaal stuk voor stuk blootgesteld aan Battles, ruzies, nominaties en andere spanningen.

Alleen een zwangerschapstest kan de waarheid vertellen, maar daarover is niets bekend...

Heineken adverteert tegen alcohol

Bierbrouwer Heineken komt deze kerst met een anti-alcohol commercial. De boodschap zal zijn dat alcohol en verkeer niet samengaan.

Volgens Heineken-directeur Erik Korthals is het de eerste keer dat een bierbrouwer deze boodschap zo expliciet via de televisie uitdraagt. De reclamespot zal te zien zijn op eerste en tweede kerstdag.

In de reclame is te zien we dat de Kerstman tijdens zijn ronde betrapt wordt door een man die in zijn huis net onderweg is naar de koelkast om een biertje te pakken. Als deze naar de Kerstman gebaart of hij ook een biertje wil, schudt deze lachend zijn hoofd, en geeft aan dat hij "nog moet rijden".

Even later zien we hem in het licht van de maan op zijn arrenslee wegrijden.

Huwelijk voor LeAnn Rymes

De 19-jarige countryzangeres Leann Rimes zal op 23 februari 2002 in het huwelijk treden met danser Dean Sheremet. Dat meldt Veronica vandaag.

De twee leerden elkaar kennen tijdens optredens voor de Country Music Awards in Nashville in mei van dit jaar. Bronnen melden dat het huwelijk in Dallas voltrokken zal worden, omdat dat een locatie is waar haar zieke opa ook bij aanwezig kan zijn. Oorspronkelijk zou de bruiloft in het Californische Santa Barbara plaatsvinden, maar daar kon grootvader Rimes, die haar naar het altaar begeleidt, niet bij zijn.

LeAnn Rymes werd vooral bekend met haar single Can't Fight The Moonlight, uit de film Coyote Ugly. Ook scoorde ze een hit met How Do I Live, waarmee ze in Nederland debuteerde.

Bewoners in de stress

Big Brother vraagt de bewoners wat ze nou eigenlijk van plan zijn te doen met kerst. Tot ergenis van BB hadden ze er nog helemaal niet aan gedacht dat ze dingen voor kerst moesten bestellen.
De bewoners zijn een beetje gemakzuchtig geworden na meer dan honderd dagen in het BB-huis, en krijgen van Big Brother een deadline om te beslissen wat ze nou willen met kerst. Gestresst slaan ze aan het brainstormen.

Na een grote brainstormsessie waarbij de bewoners bespreken wat kerst voor hun betekent zijn ze eruit en worden de spullen die ze willen hebben voor kerst besteld. Het is voor ze te hopen dat ze tegen die tijd niet aan de arme kant zitten, want dan valt alles in het water.

's Avonds krijgen de twee genomineerden, Sandy en Diane, het gebruikelijke afscheidsmaal. Dit keer is de kamer geheel in westernstijl ingericht. Ondertussen tuigen de andere bewoners de kerstboom op. Diane en Sandy vinden een stel foto's in de eetkamer, waaronder eentje van Diane en Andries. Sandy hoort Diane uit over deze foto en wat er speelt tussen Diane en Andries.

De bewoners gaan pas laat naar bed. Ze praten lang over hun periode in het huis en Diane en Daniëlle werken daarna nog eens lange tijd aan de Indische maaltijd die Diane voor haar medebewoners wilde maken.

Vanavond is er weer een exit, en is het de beurt aan Diane of Sandy om het huis te verlaten.

Zie ook het Fok! Big Brother The Battle Forum

Lord of the Rings gaat Potter voorbij

Voor de film 'The Lord of the Rings' zijn in de voorverkoop al meer kaarten verkocht dan voor de Engelstalige versie van Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dit heeft distributeur A-Film woensdag bekendgemaakt.

Bijna 50.000 mensen hebben inmiddels een kaartje gereserveerd voor een van de 110 zalen waar het eerste deel van de trilogie naar de boeken van auteur J.R.R. Tolkien wordt vertoond. Voor de film van Harry POtter waren dat er 43.000, en die werd in 10 zalen meer gedraaid.

Ziekenhuispersoneel moet euro's inleveren

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft donderdagochtend aangifte gedaan tegen het streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. Het ziekenhuis gaf deze week al het personeel een kerstpakket met eurobiljetten. Die biljetten mogen echter pas na 1 januari in omloop gebracht worden.

Het ziekenhuis is gesommeerd om alle biljetten weer terug te vragen van het personeel. Een woordvoerden DNB zegt : ,,De instelling reageert heel schuldbewust en is hard aan het werk om zoveel mogelijk biljetten terug te krijgen''. Ook zegt hij dat het waarschijnlijk ,,een illusie'' is dat iedereen zijn biljetten inlevert. ,,We zijn bezig met een aardigheidje voor het ziekenhuispersoneel als vervanging voor de biljetten'', aldus de woordvoerder.

DNB stelt een onderzoek in naar de bank die de biljetten aan het ziekenhuis leverde. Het is voor de eerste keer dat Nederlandse eurobiljetten opduiken.

Nederlandse politie niet hulpvaardig

57 procent van de Nederlanders vindt de politie niet hulpvaardig. Dat is een van de conclusies die voortkomt uit een internationaal onderzoek naar criminaliteit en slachtoffers.

Het onderzoek is in Nederland gecoördineerd door de Universiteit Leiden en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). De vragen zijn voorgelegd aan tweeduizend mensen per land in zeventien verschillende landen.

Gemiddeld 71 procent van alle internationale ondervraagden is van mening dat de politie wel hulpvaardig is. In Nederland blijkt dat maar 43 procent te zijn. Daarmee is ons land als laagste op de lijst van 17 landen. Op de vraag of de Nederlandse politie haar werk goed doet, werd door slechts een kleine meerderheid (52 procent) Ja op geantwoord. Met die lage score blijft Nederland Polen en Portugal net voor.

NBA: Jordan wint voor 7e keer op rij

Donderdagochtend (Nederlandse tijd) hebben de Washington Wizards de zevende overwinning op rij geboekt, ditmaal wonnen ze van de Atlanta Hawks: 103-76. De overwinnnig was grotendeels te danken aan topscorer Jordan.

Ster-speler Michael Jordan miste vijf van zijn eerste zes schoten, maar kwam in de tweede periode goed op gang. Negen schoten op rij troffen doel, waardoor zijn ploeg uitliep naar 49-33. ,,Dit seizoen heb ik nog niet zó goed gespeeld'', aldus de basketballer.

Jordan, die in de vierde periode op de bank bleef, had slechts 27 minuten speeltijd nodig om 23 punten te scoren. Door deze overwinning is Washington opgeklommen naar de vierde plek.

Regering Argentinië dient onslag in

De enorme economische crisis is de Argentijnse regering fataal geworden. Vandaag heeft de regering haar ontslag ingediend.

De crisis duurt al meer dan veertig maanden en treft nu ook de middenklasse. Zo is eerder deze maand de opname van contant geld beperkt, wat een ramp is voor veel mensen die geen bankpas hebben. De crisis bracht de afgelopen dagen duizenden betogers op de been.

President de la Rúa kondigde woensdag de staat van beleg af, maar niemand lijkt zich daar iets van aan te trekken. De hoofdstad Buenos Aires is toneel van hevige botsingen tussen betogers en politie. Bij die ongeregeldheden zijn al zeker vijf doden en 180 gewonden gevallen.

Moordenaar Rabin nooit meer vrij

Yigal Amir, de man die in 1995 de Israëlische premier Yizhak Rabin doodschoot, zal vermoedelijk nooit meer op vrije voeten komen. Woensdag heeft het Israëlische parlement een wet aangenomen die dat verhinderd.

De wet houdt in dat iemand die is veroordeeld voor moord op een premier om "ideologische of politieke motieven" nooit meer wordt vrijgelaten.

Amir was tegen het beleid van Rabin om tot een vredesregeling te komen met de Palestijnen. Zonder de nieuwe wet zou hij na 25 jaar gevangenschap in aanmerking komen voor voorwaardelijke vrijlating. Zijn advocaat zal het besluit voor het hoogste gerechtshof aanvechten.

Censuur op Scrabble-toernooi

erikwp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het taalspel Scrabble is over de hele wereld wel bekend en iedereen kent de regels - alle woorden uit een woordenboek zijn in principe toegestaan om te worden gevormt met de beschikbare lettertjes.

De jury van de 2001 World Scrabble Championships vond het echter nodig de regels iets aan te passen. In het tournooi streden 88 spelers uit 40 landen om de titel "Beste scrabbelaar van de wereld". Scrabble junkies van over de hele wereld konden on line meekijken met de verrichtingen van de toppers.

Wat de meeste kijkers niet wisten is dat de National Scrabble Association (NSA) de meest aanstootgevende woorden veranderde om kijkers niet te choqueren. In de zesde ronde maakte een deelnemer het meest gebruikte vierletterwoord in de wereld - beginnend met een F - op het bord. De jury vond dat echt te ver gaan en wijzigde het woord in de uitzending in 'huck'.

Apart, aangezien het bewuste woord wel staat in het officiële scrabble woordenboek van de NSA.

Wederom nieuwe beveiligde CD

wouswous wees ons op het volgende onderwerp via de newssubmit:

En wederom probeert de muziekwereld het illegale kopiëren en verspreiding via internet tegen te gaan. Dit keer is het de muziekmaatschappij Universal die een cd heeft uitgebracht die beschermd met een nieuwe beveiligings-methode. Het gaat om de niet zo interessante CD die de soundtrack van de film “The Fast and The Furious” bevat. De beveiliging daarentegen moet heel wat voorstellen als je Universal zou moeten geloven.

Voor de beveiliging is gebruik gemaakt van het Cactus Data Shield, dat ontworpen is door het bedrijf Midbar Technology. Op de cd staat speciale audiospeler-software, waarmee de digitale versies (in CDS-formaat) van de liedjes op een Windows-computer kunnen worden afgespeeld. Met gewone mediaspelers als Quicktime, Winamp, Real of Windows Media Player zou het niet mogelijk zijn de CD normaal af te spelen

De muziekmaatschappij waarschuwt in een begeleidende brief de winkels ervoor dat kopers zouden kunnen gaan klagen dat ze de muziek niet meer kunnen kopiëren. Universal maakt in de brief duidelijk dat het op deze manier probeert om illegale verspreiding tegen te gaan.
De platenmaatschappij gaat vandaag ook in dit kader met partners als Sony en EMI de Pressplay-muziekdienst op internet van start.

De cd van "The Fast and the Furious" is niet de eerste beveiligde muziek-cd, maar wel één van de meest geavanceerde en laatste experimenten op dit gebied.
Bijna alle grote muziekmaatschappijen werken aan manieren om het de mensen onmogelijk te maken cd's om te zetten in mp3-formaat en de nummers vervolgens te verspreiden via internet of te kopiëren op een cd.

Tot nu toe echter faalt elke poging echter hopeloos.

En het zal mij benieuwen hoelang het duurt voordat deze methode gekraakt is en de heren erachter komen dat het vechten tegen de bierkaai is.

Huub Stevens stopt bij Schalke 04

JSR had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Schalke 04 mag aan het eind van het seizoen een vervanger zoeken voor Huub Stevens. Stevens heeft de spelersgroep voorafgaand aan het competitieduel met Hansa Rostock, over zijn besluit ingelicht. Bij Schalke staan Youri Mulder, Marco van Hoogdalem en Niels Oude Kamphuis onder contract.

Onder Stevens (48) kende Schalke 04 het grootste succes uit de clubhistorie: het veroveren van de UEFA Cup in 1997. Vorig seizoen werd de club bekerwinnaar. De oud-speler van PSV en Oranje had de club ruim vijf jaar onder zijn hoede. In de bijna 100-jarige clubgeschiedenis hield geen trainer het langer uit.

Kylie valt in de prijzen van Engels blad

Speedener wist ons via de newssubmit het volgende te melden:

De weinig verhullende witte jurk van Kylie Minogue uit de videoclip van het nummer "Can’t Get You Out of My Head" is door de lezers van het Engelse Heat Magazine verkozen tot de outfit van het jaar.

Op de tweede positie eindigde Jennifer Lopez met haar trouwjurk van Versace, en op nummer drie stond de weinig symetrische kledij van Helen Adams, die deelnam aan de Engelse variant van Big Brother.

Kylie is de perfecte sexpoes volgens de redactie van Heat – experimenteel zonder te ver te gaan in haar uitdagende kleedgedrag. Kylie weet altijd de combinatie te vinden tussen topdesign en streetwear, aldus het blad.

En alsof het Kylie de laatste tijd nog niet genoeg voor de wind gaat kozen de lezers van hetzelde blad het nummer "Can't Get You Out of My Head" tot de beste single, en haar cd "Fever" tot beste album van het jaar.

Eenzame kerst voor André Hazes ?

Morgen (vrijdag) moet volkszanger André Hazes voor de politierechter in Utrecht verschijnen vanwege een beschuldiging van mishandeling. De 50-jarige Hazes zou vorig jaar, tijdens een vlucht van Zürich naar Amsterdam, een 53-jarige medepassagier uit Noorwegen klappen hebben verkocht en beledigd.

Het conflict tussen beide mannen aan boord van een KLM-toestel had te maken met het gedrag van de zoon van André Hazes. André's zoon wilde niet naast zijn vader, maar ergens anders in het vliegtuig zitten. Toen het kind zijn zin niet kreeg, werd hij erg vervelend en dwars. De Noor zat voor de familie Hazes en maakte een paar maal een opmerking over het rumoer. Tenslotte werd het de man klaarblijkelijk te veel. Hij draaide zich om en gaf de jongen een klap met een tijdschrift op de wang. Dat leidde tot een woede-uitbarsting bij André.

Hazes schold de Noor uit voor Adolf Hitler, en toen de Noor niet reageerde, sloeg Hazes hem van achteren op zijn hoofd. Uiteindelijk wist de vrouw van Hazes de ruzie in het vliegtuig te sussen. Aangekomen op schiphol deed de Noor echter wel aangifte, wat tot gevolg heeft dat Hazes vrijdag voor de rechter moet verschijnen. Ook Hazes deed indertijd aangifte bij de marechaussee van mishandeling van zijn zoon.

André's gelijknamige single uit 1976

Agressieve kerstman in Sao Paulo

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man verkleed als kerstman heeft in Sao Paulo (Brazilië) het vuur geopend op een vrouw toen ze het portier van haar auto niet wilde opendoen.

De man stond eerst vrolijk op een kruispunt snoepjes uit zijn zak tevoorschijn te toveren en uit te delen. Maar toen een vrouw geen snoepje wilde aannemen haalde hij opeens een pistool uit zijn zak tevoorschijn en schoot in het wilde weg mee in de rondte. De vrouw raakte slechts licht gewond

De politie heeft geen idee wat de kerstman ineens bezielde. Men is nog naar hem op zoek.

Staat van Beleg in Argentinië

m0rph3us had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Argentijnse regering heeft voor 30 dagen de staat van beleg afgekondigd om het hoofd te bieden aan de gewelddadige plunderingen in het hele land. Daarbij zijn al 4 doden gevallen.

President Fernando de la Rua nam het besluit na spoedoverleg met het crisiskabinet. De staat van beleg geeft de regering speciale bevoegdheden om op te kunnen treden tegen plunderingen en rellen. Het parlement moet nog stemmen over het decreet.

De speciale bevoegdheden die in maart waren verleend aan minister van Economie Domingo Cavallo worden waarschijnlijk ingetrokken. Ook wil het parlement, waar de oppositie de meerderheid heeft, de economische noodmaatregelen van de president terugdraaien. Die waren aanleiding voor de onrust die deze week uitbrak in veel Argentijnse steden.

Argentinië kan nauwelijks nog voldoen aan zijn schuldverplichtingen. Het land staat 132 miljard dollar in het rood en de werkloosheid is 18%. De vakbonden hebben voor begin volgende week een algemene staking aangekondigd.

Chatten eindigt in ziekenhuis

Hanno_de_Hennie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Chatten op internet kan ook een gevaarlijke bezigheid zijn. Dat heeft een 21-jarige Hagenaar, die aan het chatten was met een plaatsgenoot, aan den lijve ondervonden. Hij belandde in het ziekenhuis.

De 21-jarige man was gezellig chatten met een kennis, maar dat ging over in een heftige en felle discussie. De chat-sessie werd afgebroken, maar even later ging de deurbel en de man deed nietsvermoedend de deur open. Daar stond de chat-partner van de man die hem meteen een paar flinke klappen gaf.

De ongelukkige chatter moest behandeld worden in het ziekenhuis voor een gebroken middenhandsbeentje. Voorlopig zal hij met één hand moeten internetten want zijn andere hand zit in het gips.

F-1 team BAR presenteert nieuwe wagen

The FoXman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Formule-1 team van Lucky Strike BAR Honda heeft afgelopen dinsdag, in hun fabriek in Brackley, de Lucky Strike BAR Honda 004 gepresenteerd. Tevens maakte Honda bekend dat het de komende drie jaar gebonden blijft aan het team, evenals bandenleverancier Bridgestone.

De 004 is een compleet nieuwe wagen, dus geen doorontwikkeling van de 003. Dat geldt ook voor de nieuwe Honda motor, RA002E genaamd, en voor de teambaas. Het team maakte namelijk bekend dat David Richards per direct het roer overneemt van de gisteren opgestapte Craig Pollock. Richards heeft al Formule 1 ervaring daar hij een tijdje teambaas was van het Benneton team. Afgelopen seizoen was Richards actief in de Rallysport waar hij met zijn Prodrive Subaru team het kampioenschap opeiste.

Foto's van de BAR presentatie zijn hier te bezichtigen.

De oppervlakkige Casanova

De tijd dat een foto op het wereldwijde web hebben staan als extreem exhibitionistisch werd beschouwd is allang voorbij. Tegenwoordig tel je zonder fotootje niet meer mee. Wederom is hier ook een significant verschil te bespeuren tussen man en vrouw. Want laten we eerlijk zijn, niemand zit te wachten op een foto van een jongen. Helaas zitten er op het internet 4 keer zoveel mannetjes als vrouwtjes, dus dat maakt de laatste groep extra zeldzaam en dus extra gewild.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
©FOK.nl e.a.