FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 januari 2001

Gratis dronkenschap leidt tot rechtzaak

Een Amerikaanse man, die een dag gratis zuipen gewonnen had, klaagt de organisatie aan omdat hij zichzelf later bezeerde toen hij dronken neerviel

John Remley klaagt het Lieb's cafe in Norwood, Ohio, aan voor een bedrag van ruim twee en een half miljoen gulden. Hij claimt dat hij zo dronken was dat hij dronken neerviel, zijn hoofd flink bezeerde en bewusteloos raakte en dat het personeel verantwoordelijk zou zijn daarvoor.

Tests in het ziekenhuis gaven aan dat de man in ieder geval meer dan 3 keer de toegestane hoeveelheid drank voor Ohio in zijn bloed had waarmee je nog de weg op zou mogen. John beweert dat de bareigenaar Ron Janus had moeten weten dat hij compleet dronken was. De aanklacht luidt derhalve dat Ron Janus eerder had moeten stoppen met het schenken van Alcohol voor John.

John raakte zo dronken van zijn gratis zuip prijs dat personeel van het cafe hem wegsleepte bij de bar en hem alleen liet liggen, vlakbij een trap in het cafe. John viel in het trapgat en moest naar het ziekenhuis voor de verwondingen die haar bij die val opliep.

John wil nu geld zien: 2.5 miljoen aan schadevergoeding plus nog eens een dikke 50.000 gulden voor alle ziekenhuisrekeningen.

Win een date met een hooters-meisje

Een televisieshow biedt klanten een kans om dates te winnen met een serveerster van de bekende restaurant-keten. Vrouwelijk personeel van de 300 verkooppunten in Noord Amerika zullen deelnemen aan 'Who wants to date a Hooters Girl?'.

De Hooters meiden zijn beroemd vanwege de onthullende kleding, hun eigen kalender en website foto-galleries.
Jana, een 19 jaar jonge serveerster van een Hooters-restaurant in Calgary, Canada, zei:"Elke klant die in ons restaurant komt, wil zeker meedoen aan die show."
Elke aflevering zal weer een andere serveerster van Hooters als prijs hebben. Het personeel van het restaurant in Calgary zegt dat ze serieus overweegt ook mee te doen aan de show.

Anders ik wel

Schooljochie verkwist 'savings' ouders.

Een 13 jarige scholier die toevalligerwijs spaargeld van zijn ouders vond, heeft dat er meteen vrolijk doorheen gejaagd.

De jongen, een 13 jarige scholier uit Bergisch Gladbach in Duitsland vond bij toeval een schoenendoos waar ruim 35.000 gulden in zat. Hij zag het geld, droomde van al het moois wat hij er van kopen kon en ging op pad.

Hij kocht onder andere de Playstation 2, de Sega Dreamcast, voor zijn 6 vrienden ieder een mobiele telefoon, een stereo van ruim 2000 piek en ook nog een TV ter waarde van een kleine 7000 gulden. Op het einde, na een dag lang winkelen, tracteerde hij zich nog even op een maaltijd.

In het restaurant werd hij door de politie gespot, die hem zochten omdat de bezorgde ouders hun zoontje al misten en hem als vermist opgegeven hadden. De jongen bleek van de oorspronkelijke dikke 35.000 piek nog slechts 350 gulden over te hebben.

Krachtveld rond de aarde gefotografeerd

Het magnetisch veld wat rond de aarde hangt, is voor het eerst in z'n geheel gefotografeerd. De foto's, waarop geïoniseerde gaswolken, gevangen binnen het veld, te zien zijn, zijn vrijgegeven door NASA. Ze zijn op 11 augustus 2000 genomen door het IMAGE (Imager for Magnetopause to Aurora Global Exploration) ruimtevaartuig.

De magnetosfeer, zoals het gebied heet, schermt de aarde af van de zonnewind, die bij hoge zonneactiviteit, sattelieten en stroomvoorzieningen kan beïnvloeden. Tot nu toe was het nog niet mogelijk om een foto van het fenomeen in z'n geheel te nemen.
De staart die in sommige foto's te zien is, wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de zonnewind die de magnetosfeer vervormt, net als bij een komeet.

Meer informatie over het verschijnsel kun je hier vinden en vergrote afbeeldingen van het fenomeen hier.

Bush dumb motherfucker nummer 1

zoekmachine Google.com is door internetters gewezen op een merkwaardig resultaat bij hun zoekmachine.

Wie bij de zoekmachine namelijk zocht op 'dumb motherfucker' kreeg bovenaan de enorme lijst van hits een pagina te staan van de George Bush campagne, wat diende ter promotie van hem in zijn race voor het presidentschap. Het is een online store waar je allerlei promotieartikelen mbt Bush kunt bestellen.

Brien Shea, degene die de Bush store onderhoudt voor de Spanding group waarvan de winkel eigenaar is, is verbaasd dat zijn site als eerste alternatief uit de bus rolt onder 'dumb motherfucker' daar hij die woorden nooit gebruikt heeft in teksten op de site.

David Krane, woordvoerder van Google.com, gaf aan dat hij de situatie opmerkelijk vond, maar ook weer niet zo erg. "Door zaken als dit kunnen we op zoek naar de oorzaak om zo onze searchengine nog verder te verbeteren" aldus Krane.

Wel zal Google er voor zorgen dat de Bush store niet meer bovenaan in de lijst alternatieven staat indien gezocht wordt op 'dumb motherfucker'.

Jennifer Aniston vrijend? nee dank

Vrijscenes van Jennifer Aniston werden niet gewaardeerd en dus uit haar nieuwe film 'Rock star' geknipt.

De film Rock star is gebaseerd op het leven van de heavy metal band Judas Priest gedurende de jaren 80. In de film speelt naast Jennifer Aniston ook Mark Wahlberg.

De film werd in Amerika proefgedraaid en kreeg flink wat kritiek te verduren. De fans vonden de vrij-scenes van Aniston met Wahlberg maar niks. De filmbazen dachten er precies het zelfde over, dus werden die scenes uit de film geknipt. Geen filmromance dus voor Aniston en Wahlberg.

De film wordt in Nederland ergens in de zomer verwacht.

MS stopt downloaden IE 5.5

Microsoft is tijdelijk gestopt met het aanbieden van webbrowser Internet Explorer 5.5 via haar website.

Dat het populaire bladerprogramma Microsoft Internet Explorer 5.5 tijdelijk niet te beschikbaar is, heeft volgens de softwaregigant te maken met een update van de bijgeleverde 'Service Pack'. Microsoft was niet bereid aan te geven wat er precies aan de software is veranderd. Wel wilde men kwijt dat het niet ging om het toevoegen van extra features of het fixen van eventuele bugs.

Wie afgelopen nacht heeft geprobeerd IE 5.5 via het web te downloaden, kreeg de boodschap dat het genoemde programma en het Internet Tools Service Pack 1 tijdelijk niet beschikbaar waren. Ook stond er dat deze versie binnenkort wel weer beschikbaar is. Het was wel mogelijk om een eerdere versie van het bladerprogramma, IE 5.01, te downloaden.

Microsoft Internet Explorer 5.5 was vrijdagmiddag nog steeds niet beschikbaar.

Microsoft ontkent in alle toonaarden dat deze actie iets te maken heeft met de problemen met hackers van gisteren.

Officiële site vaticaan gekraakt

De officiële Vaticaanse radio site in gekraakt door hackers.

De kraak werd gepleegd een dag nadat paus Johannus Paulus via Vaticaan Radio de katholieke kerk had aangemoedigd de nieuwe media te omarmen. "Internet biedt de mogelijkheid om positieve religieuze informatie over verschillende grenzen en obstakels te krijgen", aldus de geestelijk leider.

Een beheerder van de Vaticaanse radio site gaf toe dat er inderdaad ingebroken was, maar het probleem was snel verholpen. De vermoedens bestaan dat de kraak het werk is van een Braziliaanse hackersbeweging.

Ericsson stopt productie mobiele telefoons

Het Zweedse bedrijf Ericsson, wel bekend van de mobiele telefoons, stopt volledig met de productie van mobieltjes.

De beslissing van Ericsson, het 3e bedrijf qua grootte wereldwijd welke mobiele telefoons produceert komt voor sommigen als een verrassing. Ericsson maakte immers vlak voordat ze deze beslissng naar buiten brachten de jaarcijfers bekend: een stijging van de winst voor belastingen van 75% en een omzetstijging van 27%

De 'handset' divisie van Ericsson leed echter een aanzienlijk verlies. Ericsson gaat wel verder met het ontwikkelen van technologie voor mobiele telefoons, maar stopt dus wel de productie van de telefoons. Ze gaan alleen nog technologie en onderdelen leveren, het produceren van telefoons zal per april uitbesteed worden aan Flextronics

Als gevolg hiervan zullen op de afdeling voor mobiele telefonie van de 18.000 huidge werknemers er slechts 7.000 overblijven. 4200 werknemers zullen volgens Ericsson onderdak krijgen bij Flextronics.

Op de beurs in Stockholm zakte het aandeel Ericsson direct met een kleine 15%

Vrouw veroordeeld ivm bezit slavin

Een 76 jarige vrouw is vandaag in Versailles door een rechtbank veroordeeld omdat ze 30 jaar lang een slavin hield.

De 76 jarige vrouw, Francoise Saunier, uit Chatou (Een voorstadje van Parijs) nam Anne-Pierrette Drossard in 1969 bij haar in diens als huishoudelijk werkster. Het eerste jaar betaalde ze de vrouw nog netjes, maar daarna niet meer.

Saunier sloot Drossard op in een tuinhuisje, zonder water of electriciteit en betaalde haar ook niet meer. Drossard kwam in de afgelopen 30 jaar nooit van het terrein af en moest allerlei vieze klusjes opknappen, naast het normale huishouden.

In januari 2000 werd Drossard bij toeval ontdekt door de politie omdat ze in de buurt zochten naar een inbreker, die volgens buurtbewoners in het huis van Saunier ingebroken had. toen de politie haar vond was de inmiddels 65 jarige Drossard er lichamelijk en geestelijk bijzonder slecht aan toe.

Saunier claimde op de rechtzaak spijt te hebben en verklaarde Drossard altijd eten en drinken gegeven te hebben. Hoe dan ook, de rechtbank in Versailles achtte Saunier schuldig en ze werd veroordeeld tot het betalen van ruim 50.000 gulden schadevergoeding en 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf.

India door zware aardbeving getroffen

Een zware aardbeving heeft in India vele honderden levens gekost.

Een beving met de kracht van 7.9 op de schaal van richter met het epicentrum in het stadje Bhuj trof vanmiddag het land.

Het dodental staat momenteel op ruim 500, maar er wordt voor nog veel meer slachtoffers gevreesd. In het kuststadje Bhuj stortte een 5 verdiepingen tellend gebouw in, vermoedelijk alle 150 inwoners dodend.

In Ahmedabad zijn volgens de eerste berichten ook veel slachtoffers gevallen. Er stortte een school in en men is nu driftig op zoek naar overlevenden daar, maar gevreesd wordt dat de circa 70 leerlingen en een paar leraren dood zijn. In dezelfde stad storte ook nog eens een gebouw in aanbouw in waarbij 19 bouwkunde studenten het leven lieten.

Ook in Pakistan was de beving goed te voelen en ook daar zorgde de beving voor slachtoffers. Hoeveel exact is momenteel nog niet bekend ook, maar er zijn in ieder geval een aantal mensen bedolven onder hun instortende huizen.

In Nepal werd een beving van 6.9 op de schaal van Richter geregistreerd, maar over eventuele slachtoffers daar zijn nog geen berichten binnengekomen.

*update* Het Indiase persbureau PTI maakte zojuist al melding van meer dan 1.000 doden (14.10 uur)

Kung Fu grizzly groot succes

De reclame voor de ingeblikte zalm van het merk John West is een mega groot succes.

De reclame, die hier in Nederland ook uitgezonden wordt, gaat over een grizzlybeer en een man, die ruzie maken over de vis. Daarbij wordt er stevig gevochten waarbij de beer onder andere een kung fu achtige trap uitdeeld aan de man. John West heeft in totaal 1 miljoen pond gestoken in deze reclame, maar oogst veel meer succes dan verwacht.

De reclame is ook op internet terug te vinden en is ongekend populair. De reclame verscheen namelijk op adcritic.com en kreeg liefst 50.000 hits per dag. Ook wordt de reclame veel rondgestuurd via Email.

Een woordvoerder van Heinz, het moederbedrijf van John West kan zijn plezier niet op: "Men vertelde ons dat het zinloos zou zijn, reclame maken voor zoiets relatief onpopulairs als ingeblikte vis, maar de telefoons staan roodgloeiend de hele dag van mensen uit de hele wereld die ons bellen naar aanleiding van de reclamespot."

Er is echter 1 land waar de reclame niet aanslaat: Duitsland. Daarop gewezen verklaarde de woordvoerder: "De Duitsers weigeren kennelijk de grap te zien, maar volgens mij hebben Duitsers gewoon totaal geen humor."

Vrouwenrun op universiteit

De Schotse universiteit van St Andrews krijgt recentelijk bakken vol met aanmeldingen van nieuwe studenten, voornamelijk vrouwelijk.

De Britse prins William gaat namelijk komend studiejaar beginnen met een opleiding kunstgeschiedenis aan St Andrews en dat heeft zijn impact niet gemist. Het aantal aanmeldingen voor de universiteit ligt dit jaar liefst 44% hoger vergeleken met vorig jaar.En van al die mensen die zich aanmelden is een kleine 90% vrouwelijk.

De cijfers voor Oxford en Cambridge halen het in de verste verte niet bij die van St Andrews: Oxford heet 4.6% meer aanmeldingen voorlopig vergeleken met dezelfde periode vorig jaar en Cambridge momenteel zelfs 7.4% minder aanmeldingen.

De mannelijke studenten op St Andrews kunnen ondertussen niet wachten tot volgend jaar, als de universiteit dus overspoeld gaat worden door vrouwen.

Chaos bij uitbetaling salarissen

Thurminator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het uitbetalen van salarissen en het uitdraaien van de nieuwe loonstroken verloopt deze maand door de herziening van het belastingstelsel bijzonder chaotisch. Werknemers ontvangen massaal hun loonstrook te laat of krijgen een fout bedrag uitbetaald.

Boekhouders ondervinden problemen met het doorvoeren van het nieuwe stelsel in de salarissen. Ook kunnen computers van veel bedrijven, vooral van kleine ondernemingen, de veranderingen niet aan.

Vooral werknemers van kleine bedrijven krijgen te maken met de problemen, aldus vakcentrale FNV. De chaos wordt volgens hen veroorzaakt doordat salarisadministrateurs het nieuwe belastingsysteem nog niet goed snappen of de computers verkeerd hebben geprogrammeerd.

Dat zal een lekker zootje geven

BZN brengt singel voor Volendam ramp uit

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BZN zal eind volgende maand een single uitbrengen waarvan de opbrengsten ten goede zullen komen aan de 'Stichting Slachtoffers Nieuwjaarsbrand'.

In eerste instantie was er voor die datum al een release van een nieuwe singel gepland, maar dat betrof volgens de groep een dermate vrolijk nummer dat ze het ongepast vonden om die uit te brengen.
BZN heeft nu de tekst van een ander, al geschreven, nummer aangepast.

Sinds 1968 scoorde BZN al ruim 50 hits in de top 40, maar nog niet eerder bracht de groep een single speciaal voor een goed doel uit.

Hells Angels Duitsland aangepakt

De Duitse minister van binnelandse zaken heeft de motorclub met onmiddellijke ingang verboden, omdat de Hells Angels zich hebben schuldig gemaakt aan wapenhandel, roofovervallen en zware mishandeling. De leiders eisten dat de leden een schietklaar wapen dienden te hebben en ze moesten er ook gebruik van maken.

'Een staat in een staat', zo omschrijft minister Fritz Behrens (Binnenlandse Zaken) de Hells Angels in Noordrijn-Westfalen die de macht in de onderwereld tot aan de Nederlandse grens wilden veroveren. De Hells Angels wilden onder meer de prostitutie in en rond Düsseldorf tot aan Venlo en Vaals toe in handen krijgen.

In ons land zijn voor zover bekend nog geen initiatieven, om een procedure in gang te zetten om de Hells Angels te verbieden. Het landelijk parket OM denkt ook niet dat de Angels als criminele organisatie op zich zal worden verboden en dat daarom Nederland, net als Duitsland, de Angels kan vervolgen. "Je kan wel naar een politiebureau stappen en aangifte doen, maar het lijkt me op dit moment luchtfietserij", zegt het OM.

Wel staat de motorclub sinds 1995 officieel te boek als criminele organisatie nadat de criminologen Fijnaut en Bovenkerk voor de commissie Van Traa crimineel Nederland in kaart hadden gebracht.

Zeg dat laatste maar niet te hard tegen Barend & van Dorp
Met dank aan R@b voor de tip!

Feyenoord ligt onder Europees vuur

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zaak-Leonardo houdt voetballend Nederland al geruime tijd bezig. Op Europees niveau dreigt Feyenoord te moeten boeten voor het valse paspoort van de jonge Braziliaan. De door Feyenoord uitgeschakelde tegenstanders in het UEFA-Cuptoernooi eisen compensatie wegens het onrechtmatig meespelen van de aanvaller. De tegenstanders die in Nederland van Feyenoord verloren, verschuilen zich vooralsnog achter de KNVB.

Leonardo speelde onder zijn valse Portugese paspoort veertien wedstrijden in de Nederlandse competitie. Daarvan won Feyenoord er twaalf. De eredivisieclubs die een nederlaag leden tegen de Rotterdammers, zijn echter niet van plan deze aan te vechten. Voorzichtigheid in hun uitspraken is troef.

De meeste clubs zijn niet van plan om zelf actie te ondernemen tegen Feyenoord. Alleen als de aanklager van de KNVB constateert dat Feyenoord de regels heeft overtreden is er een basis om stappen te ondernemen.

Tilburger doet hulpdiensten schrikken

ScareFreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 29-jarige Tilburger heeft agenten en medewerkers van de GGD donderdagavond in zijn woonplaats de schrik van hun leven bezorgd. De man, die ogenschijnlijk levenloos op straat werd gevonden, stond na ruim een half uur eenvoudig weer op en liep rustig weg. Aldus meldt de politie van Tilburg.

Zij kreeg tegen zes uur een melding dat er een man in een steeg aan het Bart van Peltplein lag. Agenten, die konden zien dat de man kort daarvoor drugs had gebruikt, controleerden ademhaling en polsslag, maar er was geen teken van leven. Ook voelde het lichaam al verstijfd aan.

De agenten gingen er vanuit dat de man inderdaad dood was en zetten de omgeving af. Ook werden de technische recherche en een ambulance gewaarschuwd. De ambulance-medewerker keek bij aankomst voor alle zekerheid nog even bij de man die plotseling weer bijkwam en opstond.

De in allerlijl opgetrommelde hulpdiensten liet hij verbouwereerd achter door zonder enige hulp of controle weg te lopen.

Bush hopelijk niet zo stom als hij eruit ziet

ScareFreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Cubaanse president Fidel Castro heeft gezegd dat hij hoopt dat de Amerikaanse president Bush niet zo 'stom' en 'mafiosi' is als hij eruit ziet.

Volgens door de staat gecontroleerde media op Cuba, beschreef Castro president Bush en de Democraat Gore als de meest saaie en nietszeggende presidentskandidaten uit de Amerikaanse geschiedenis. De communist Castro, die in 1959 aan de macht kwam, heeft al negen Amerikaanse presidenten zien komen en gaan.

Verwacht wordt dat president Bush een harder beleid gaat voeren tegen het Cubaanse communistische regime dan zijn voorganger Clinton. Tijdens de voorverkiezingen heeft Bush zich kritisch uitgesproken over Castro.

Kopiëren kost bedrijf extra geld

Bedrijven moeten binnenkort een heffing gaan betalen voor alle fotokopieën die worden gemaakt van teksten en afbeeldingen waarop auteursrechten rusten zoals boeken, kranten en tijdschriften.

De ondernemingen moeten daartoe een speciale administratie van het aantal gemaakte fotokopieën gaan bijhouden. Een speciale incasso-organisatie gaat vervolgens per branche afspraken maken over de hoogte van de vergoeding, die uiteindelijk aan uitgevers en auteurs wordt uitgekeerd.

Dat staat in een nog vertrouwelijk voorstel van minister Korthals (Justitie), dat vandaag in de ministerraad wordt besproken.

De VVD-bewindsman stelt voor om bedrijven die meer dan 50.000 kopietjes per jaar maken, oftewel zo'n 200 stuks per werkdag, te verplichten een administratie bij te houden, bijvoorbeeld door het aantal verbruikte toners voor het kopieerapparaat of het totaal aantal kopietjes te tellen.

Verstappen vlak achter Schumi

Jos Verstappen is gisteren bij de testritten op het circuit van Barcelona in de buurt gebleven van wereldkampioen Michael Schumacher. De Nederlandse Formule 1-coureur stuurde zijn Arrows een keer in 1 minuut en 21,718 seconden rond.

De derde tijd van de dag. Schumacher was in de Ferrari minder dan viertiende sneller. De Duitser werd afgetroefd door de Fransman Olivier Panis, die 1.20,792 liet klokken. Verstappen vertoefde relatief kort op de baan. Hij reed 32 rondjes. Schumacher testte de Ferrari bijna drie keer zo lang.

Lees hier meer over het testverslag.

Brein achter treinroof in lingeriereclame

De legendarische Britse treinrover Ronnie Biggs heeft een nieuwe manier gevonden om geld te verdienen. De man die al dertig jaar uit de handen van de Britse justitie weet te blijven, schittert in een Braziliaanse lingeriereclame.

Het brein achter de 'grote treinroof' van 1963 wordt in het filmpje geflankeerd door modellen die slechts gekleed zijn in bh, slipje, hoge hakken en Britse politiehelm. Hij krijgt door de dames de Britse vlag om de schouders gehangen en wordt af en toe aan zijn oor getrokken. Met het filmpje wordt de nieuwe collectie 'Surrender' (Overgave) van de grootste Braziliaanse lingeriefirma Du Loren aangeprezen.

Biggs ontsnapte in 1965 uit een Londense gevangenis nadat hij vijftien maanden van zijn dertig jaar gevangenisstraf had uitgezeten. Hij was veroordeeld voor zijn aandeel in de overval van de posttrein tussen Glasgow en Londen waarbij omgerekend naar de tegenwoordige tijd 50 miljoen pond (ongeveer 175 miljoen gulden) werd buitgemaakt. Biggs vluchtte na zijn ontsnapping naar Brazilië waar hij sindsdien woont.

Microsoft onder vuur

Internetbezoekers konden afgelopen donderdag voor de derde opeenvolgende dag nauwelijks de sites bezoeken die door Microsoft gerund werden. Het bedrijf zegt het mikpunt van zogenoemde 'denial-of-service'-attacks te zijn, waarbij script-kiddies de systemen met zo veel data overspoelen dat pogingen om een site te bezoeken niet of nauwelijks mogelijk worden.

Microsoft lost het probleem gisteren op en stelde de FBI op de hoogte van de aanval, aldus een bron binnen het bedrijf. Overigens maakte de aandelen van Microsoft gedurende de aanval een val van drie dollar. De aanval was overigens niet gerelateerd aan de menselijke fout die er voor zorgde dat op dinsdag en woensdag bijna alle Microsoft-sites niet bereikbaar waren.

Eminem-fan pleegt zelfmoord

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden: Terwijl het op commercieel gebied allesbehalve tegenzit voor Eminem krijgt de prettig gestoorde blanke rapper op allerlei andere gebieden wel de wind van voren. Dinsdag maakte David Hurcombe, een 17-jarige Eminem fan, een einde aan zijn leven door zich voor een trein te gooien. In zijn afscheidsbriefje citeerde hij flarden uit Eminems song 'Rock Bottom', een nummer dat gaat over depressiviteit.

Hoogstwaarschijnlijk wordt Eminem na dit treurige voorval eens te meer het mikpunt van conservatief Amerika, dat eerder ook al Marilyn Manson aan de schandpaal probeerde te nagelen toen twee tieners van de Columbine High School een slachtpartij aanrichtten onder hun medescholieren.

Man begraven in kist vol bierflessen

De moeder van een man die begraven bleek in een lijkenkist vol met lege bierflessen en blikken heeft een flinke schadevergoeding gekregen door een uitspraak van de rechtbank in Tampa, Florida.

Robert Muldrow was op zijn werk dood geslagen door een collega arbeider, maar de authoriteiten in Tampa verzuimden on Robert's familie in te lichten. Zodoende werd hij begraven in een naamloos graf.

Toen Robert zijn moeder, Amelia, dit vernam was ze furieus. Ze liet de kist met haar overleden zoon erin opgraven om hem een verzorgde katholieke begrafenis te geven. Toen de kist open ging kreeg ze echter een grote schok te verwerken.

Robert bleek naakt te zijn, niet gebalsemd te zijn en nog in de body bag van de politie gewikkeld te zijn. Tevens werd in de kist een ziekenhuis ID kaart gevonden die aan iemand anders toebehoorde. De overige ruimte in de kist bleek volledig in beslag genomen te worden door allemaal lege bier blikken en flessen. Hierop klaagde de moeder ogenblikkelijk de begrafenisonderneming Stone's Funeral Home Inc aan.

De rechtbank stelde haar dus in het gelijk en de begrafenisonderneming werd veroordeeld tot het betalen van een boete van een slordige 1 miljoen gulden

Doodverklaarde in body bag toch levend

Een levende vrouw in een Body bag, dat is wat een Begrafenisondernemer in Amerika vandaag aantrof.

Een er levenloos uitziende vrouw was eerder die dag gevonden, liggend in een bad waarvan het water al koud was. Politie en ambulance personeel onderzochten de vrouw kort en konden geen teken van leven vinden. De vrouw werd dood verklaard en dus kwam de body bag er aan te pas.

Toen John Matarese, begrafenisondernemer, zich over de body bag ontfermde schrok hij zich ineens een hoedje toen hij een zacht gorgelend geluid hoorde. Snel ritste hij de body bag open om te kunnen zien dat de vrouw water uitspuugde. Hij hielp de vrouw uit de body bag zodat al het water uit haar lijf gespuugd kon worden en ze vrij kon ademen.

De vrouw herstelt momenteel in het ziekenhuis.

Agenten gezagloos door gebrek WC papier

De Politie in het dorpje Ngaruawahia (Nieuw Zeeland) heeft last van een bijzonder apart probleem.

De Nieuw Zeelandse minister van justitie, George Hawkins, heeft onlangs een serie maatregelen genomen om te bezuinigen op de kosten bij de politie. 1 van die maatregelen had te maken met het verminderen van de hoeveelheid afval die de agenten produceren.

Hawkins stelde onder andere de direct ingaande maatregel in dat politiebureaus veel minder WC papier krijgen, om daar zuiniger mee om te gaan. Dit heeft er nu in Ngaruawahia toe geleid dat de agenten aldaar zonder WC papier kwamen te zitten.

De oplossing is simpel: de agenten nemen nu zelf WC papier mee van huis, maar het bezorgt ze wel een hoop last: Doordat ze door iedereen uitgelachen worden, zouden ze gezag missen en hun werk niet meer goed kunnen uitoefenen

Rit van 22.000 km op de grasmaaier

Gary Hatter, een Amerikaan die al even bezig is met een fondswervingsrit door de VS op een grasmaaier, heeft er inmiddels al 22.000 kilometer op zitten en blijft maar doorgaan.

Gary, een voormalig vrachtwagenchauffeur uit de staat Maine, begon zijn rit op de grasmaaier ruim 8 maanden geleden met slechts 100 Dollar op zak. Doel was minimaal het oude record grasmaaier rijden verbeteren (15.200 km) en geld (100.000 Dollar) ophalen voor een rugoperatie.

Momenteel zit Gary dus al aan de 22.000 kilometer door in totaal 46 staten maar hij gaat nog rustig door. Geld ophalen doet hij middels het verkopen van gesigneerde vlaggen en slapen doet hij in motels van diverse ketens, die hem gratis overnachtingen hebben aangeboden.

Gary is ondertussen al wel ruim 600 keer aangehouden door de verkeerspolitie maar heeft nog geen enkele boete gekregen: De agenten willen vooral even een babbeltje met hem maken en daarna gezellig op de foto.

Of Gary op zijn tocht af en toe ook nog gras maait is niet bekend.

Schoolhoofd moet varken kussen

Een Schoolhoofd in de VS heeft een varken moeten kussen om zijn belofte in te lossen naar zijn leerlingen toe.

Andy Reistetter, Rector van de Fremont Elementary School in Fresno, California, had beloofd een varken te kussen als zijn leerlingen tussen augustus en kerstmis 5.000 boeken zouden lezen, dit om het lezen van zijn leerlingen te stimuleren. De scholieren haalden dit makkelijk.

Sterker nog: De scholieren haalden zelfs de 7.000 boeken, waardoor de Bibliothecaris, Michele Riso, er ook aan geloven moest en zijn belofte moest nakomen: het kussen van de kont van een varken.

Reistetter leende een varken van de landbouwafdeling van z'n school en kuste, samen met Riso, het varken voor een enthousiaste menigte van 650 leerlingen.

Reistetter verklaarde dat de ouders van de leerlingen in eerste instantie wel wat moeite hadden met het idee, maar dat ze al snel enthousiast raakten toen ze zagen hoe veel hun kinderen gingen lezen en hoeveel lol ze er in hadden. Reistetter gaf ook nog aan: "Dit soort methodes om leerlingen te stimuleren zijn misschien wat apart, maar het werkt prima".

En Reistetter kan het weten, want dit was niet de eerste keer dat hij op aparte wijze zijn leerlingen stimuleerde. Eerdere malen resulteerden voor hem al in het moeten kussen van een slang en het rondlopen in een jurk voor 1 volledige schooldag.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.