FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 december 2000

Actie tegen gewelddadige games faalt

Een politieactie in de Amerikaanse staat Illinois, waarbij mensen computerspelletjes die zij als 'te geweldadig' beschouwden, op het politiebureau konden inruilen voor speelgoed, is gisteren jammerlijk gefaald

De 'toys for violent games' actie heeft een volle week geduurd en werd uitgebreid in de plaatselijke pers besproken.
Volgens een woordvoerder van de politie was de actie geen mislukking. "Er zijn heel veel positieve reacties binnengekomen op de actie", aldus de woordvoerder.

Aan het eind van de actieweek werd de balans opgemaakt en bleek dat er in totaal exact NUL games waren ingeruild.

Klusser zet huis in brand

BoerQ had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Een 32-jarige doe-het-zelver uit De Kuil in Zaandam heeft in zijn woning brand veroorzaakt, toen hij zich vergiste in de nutsleidingen. De man wilde op de tweede etage een waterkraan monteren en ging met een brander aan de slag om een stuk pijp los te branden van wat hij aanzag voor de waterleiding. In werkelijkheid brandde hij het kniestuk van een gasleiding los. Het gevolg was een steekvlam die ook nog de elektrische bedrading van de cv-ketel vernielde en kortsluiting veroorzaakte. Zelf blussen was onmogelijk want de ongelukkige klusser had tenminste wel de waterleiding afgesloten.

Klussen met twee linkerhanden?

Klacht tegen Friessprekende wethouder

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Dongeradeel laat onderzoeken of bestuurders in het openbaar Fries mogen praten, ook als niet iedereen het verstaat. Aanleiding voor het onderzoek is een klacht van een vrouw uit Brantgum. Zij had zich erover beklaagd dat wethouder A. Oosterhof weigerde tijdens een openbare vergadering van de plaatselijke peuterzaal Nederlands te spreken.

"Ik kan niet alles volgen in het Fries. Maar Oosterhof wees mijn verzoek om Nederlands te praten botweg van de hand. Ik ben onbeschoft behandeld", aldus L. Siezenga. De wethouder van de Fryske Nasjonale Partij vindt dat Siezenga het Fries moet kunnen verstaan omdat ze al vier jaar in Friesland woont.

Lees hier verder.

Mysterieuse brokstukken in Tiel

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie in Tiel is erop gebrand de herkomst te achterhalen van de metalen brokstukken die maandag op raadselachtige wijze twee auto's vernielden. De technische recherche denkt dat ze uit een fabriek komen. "Misschien zijn het onderdelen van een draaibank", zegt een woordvoerder, die zijn weggeslingerd toen er bij een bedrijf in de buurt 'iets' niet goed ging."

De stukken metaal kwamen pardoes uit de lucht vallen, maar volgens de luchtmacht kunnen het geen vliegtuigdelen zijn geweest. De vraag om welk bedrijf het precies gaat is onder meer van belang voor de beide gedupeerde automobilisten. Die kunnen daar dan een schadeclaim indienen.

Straffen voor duel om vrouw

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duelleren is bij de wet verboden en het komt nauwelijks voor. De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag echter drie mannen uit Best veroordeeld tot celstraffen en onbetaalde arbeid, omdat zij in augustus betrokken waren bij een duel om een vrouw.

De 23-jarige uitdager S.R. raakte gewond door een kogel die hem in de hals trof en door een schouderblad het lichaam verliet. Hij trok zelf ook een vuurwapen maar heeft niet geschoten. Hij is tot twaalf maanden gevangenisstraf veroordeeld, waarvan drie voorwaardelijk. De 28-jarige P. van V. (Vught), die tot het duel was uitgedaagd, kreeg voor zijn aandeel de geëiste 240 uur onbetaalde arbeid opgelegd.

Zijn 34-jarige zwager L.R. (Rijnders) was de secondant van Van V. Hij maakte de afspraken over tijd en plaats van het duel en loste het schot toen hij zag dat de uitdager een pistool trok. R. is daarvoor veroordeeld tot vijftien maanden onvoorwaardelijk. De drie hadden afgesproken dat het duel een vuistgevecht zou zijn, zonder wapens.

Ruim een miljard mensen zijn te zwaar

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wereldwijd hebben 1,1 miljard mensen te kampen met overgewicht. Volgens het Worldwatch Institute in Washington neemt hun aantal nog steeds toe. Daarmee stijgt ook het aantal gevallen van hartziekten, borst- en darmkanker, artritis, diabetes en beroerten, stelt het instituut.
Volgens schattingen van gezondheidsdiensten, zijn alleen al in de Verenigde Staten 30.000 mensen per jaar slachtoffer van hun overtollige kilo's.

Volgens onafhankelijke instituten is het voor het eerst in de geschiedenis dat in diverse landen meer dan de helft van de volwassen bevolking te zwaar is. In de Verenigde Staten gaat het om 61 procent van de bevolking, in Rusland is 54 procent van de volwassenen te dik. In Groot-Brittannië en Duitsland ligt het percentage rond de vijftig.

Niet alleen in de industriestaten constateert het Worldwatch Institute een stijgend aantal te zware mensen, ook in ontwikkelingslanden. Zo heeft bijvoorbeeld 36 procent van de Braziliaanse bevolking een paar pondjes teveel, en 15 procent van Chinese volwassenen.

Stewardessen mogen passagiers slaan

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Herrie schoppen op vluchten van Swissair kan gevaarlijk worden: de Zwitserse luchtvaartmaatschappij laat haar stewardessen klappen uitdelen. "Als een lid van ons cabinepersoneel door een passagier wordt bedreigd met fysiek of seksueel geweld accepteren we dat hij of zij een tik uitdeelt", aldus de veiligheidschef van Swissair in de woensdageditie van de Neuen Zürcher Zeitung.

Om het probleem van agressieve passagiers aan te pakken, heeft vanaf januari elk Swissairtoestel een stel plastic handboeien aan boord. Daarmee kunnen gewelddadige reizigers tot de landing onder de duim worden gehouden.

De luchtvaartmaatschappij krijgt steeds vaker te maken met wangedrag van passagiers. In 1996 werden 285 gevallen gemeld. In het afgelopen jaar lag het aantal al op 502 incidenten, een steiging van ruim 76 procent. Het aantal passagiers steeg in dezelfde periode met 55 procent tot 14 miljoen.

De meeste passagiers die zich misdragen hebben een slok teveel op, zegt een stewardess van Swissair in de krant. Ook ontstaan er veel conflicten als reizigers op niet-rokenvluchten toch naar hun sigaretten grijpen.

Nieuw bezoekersrecord...

Gisteren is een nieuw bezoekersrecord gezet op FOK!. Dit maal wel een met een nogal wrange nasmaak omdat hij waarschijnlijk is veroorzaakt door een zich op het forum afspelende rel (dat trekt altijd bezoekers, zo is gebleken).
Desondanks willen we jullie de cijfers niet onthouden. Voor het eerst sinds het bestaan heeft FOK! gisteren de 200,000 pageviews overschreden.

De frontpage (waar je nu naar kijkt) trok gisteren 40.656 pageviews (dat wil zeggen dat de bezoekers in totaal 40.656 pagina's hebben opgevraagd).
Op het forum was het ongebruikelijk druk met 169.222 views.
Het totaal aantal pageviews van 19 december 2000 komt daarmee op 209.878 pageviews.

Het vorige record, gevestigd op 27 oktober 2000, stond op 174.264 pageviews. Daarvan waren er 30.542 voor de frontpage en 143.722 voor het forum.

Het record aan bezoekers voor het forum is gisteren dus ook verbroken, het bezoekersrecord voor de frontpage staat momenteel op 59.044 pageviews en is gevestigd op 13 december jongstleden.

Langs deze weg willen we alle bezoekers die hier komen met goede bedoelingen bedanken voor hun steun en loyaliteit aan FOK!
We hopen dat het ook zo druk kan zijn als er GEEN rel uitgevochten wordt...

Bommelding in Hilversum

Een deel van het treinverkeer in de omgeving Hilversum ligt stil als gevolg van een bommelding in een schoolgebouw vlakbij station Hilversum Sportpark. Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen. Het explosief zou liggen in het gebouw van het Dudok College dat naast het sportpark ligt.

Volgens een woordvoerder van de politie kwam de melding omstreeks half 12 telefonisch binnen, zowel bij de politie als bij het Dudok College, een school voor beroepsonderwijs. Het gebouw is ontruimd. De 2500 leerlingen staan op de Soestdijkerstraat. Bomverkenners van de politie verrichten een onderzoek.

Er zijn in de afgelopen dagen op diverse plaatsen in het land bommeldingen geweest. Zo werden dinsdag de Katreinetoren en een deel van het Stationsplein bij het CS in Utrecht ontruimd. Dinsdagavond waren er ook bommeldingen op het station Arnhem en in het gemeentehuis van het Gelderse Lienden.

Stoelendans werd echtgenoot te veel

Omdat zijn echtgenote elke dag de meubels verzette heeft John Turner uit het Britse Elton na 38 jaar een streep onder zijn huwelijk gezet. De scheiding is maandag uitgesproken. Na 13.872 dagen huwelijk was het geduld van de 62-jarige Turner zodanig op de proef gesteld, dat hij niet langer meer wenste samen te leven met zijn evenoude vrouw Pauline.

De gepensioneerde chemisch werker was het spuugzat elke dag in een anders ingerichte kamer te zijn. Hij vroeg scheiding aan op grond van onredelijk gedrag en vond gehoor bij de rechter.

Wetenschappers raken op

In Nederland dreigt over enkele jaren een enorm tekort aan wetenschappers nu de huidige professoren vergrijzen en steeds minder studenten voor een carrière op de universiteit kiezen. Volgens het Centraal Planbureau (CPB) dreigt in 2008 een tekort van maar liefst 2900 wetenschappers, ofwel een daling van ruim 12 procent ten opzichte van 1998.

Uit berekeningen van het CPB blijkt dat een groot deel van de huidige groep over het algemeen zeer honkvaste professoren de komende jaren met pensioen gaat en dat ook het aantal assistenten en medewerkers flink af zal nemen.

Tegelijkertijd is echter sprake van een duidelijk mindere belangstelling bij studenten voor een wetenschappelijke carrière als assistent-in-opleiding (aio) of onderzoeker-in-opleiding (oio).

Bovendien blijken de jongeren die deze stap wel zetten de universiteit veelal na een aantal jaren alsnog te verlaten. Vooral in de richtingen natuur- en medische wetenschappen dreigt de komende jaren een tekort, terwijl bijvoorbeeld bij technische wetenschappen er wel voldoende aanbod van jong talent blijkt.

Het CPB concludeert dat gezien de krappe arbeidsmarkt hard gewerkt moet worden aan het meer interesseren van studenten voor een (tijdelijke) wetenschappelijke positie en jonge onderzoekers aan de universiteiten te binden door veel meer dan nu met vaste contracten te gaan werken.

Hells Angels dringen RTL-studio binnen

Leden van de Hells Angels zijn dinsdagavond de RTL-studio in Hilversum binnengedrongen. Zij eisten dat Frits Barend en Henk van Dorp in hun programma Barend en Van Dorp excuses zouden aanbieden over berichtgeving over de motorclub. Het duo ging overstag en gaf aan het begin van de uitzending gehoor aan de eis. De twee presentatoren zouden de internationale motorrijderclub als criminele organisatie hebben omschreven. Ongeveer tien mannen van de Hells Angels kwamen tijdens de repetitie binnen. Er vielen rake klappen. Geen van de gasten is gemolesteerd, meldt RTL.

Posh Spice best geklede ster

rooz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Victoria Beckham is gisteren door lezers van het blad Heat in Groot-Brittannië uitverkoren tot best geklede ster. De Posh (chic of bekakt) van de Spice Girls heeft haar uiterlijk ook wel danig veranderd. De opvallende creaties die zij tegenwoordig draagt, zoals nietsverhullende jurkjes of dit ruige opengesneden leren topje, en een nieuw kapsel zorgden ervoor dat de zangeres zelfs haar knappe echtgenoot, voetballer David Beckham, versloeg.

NS vergoedt schade voor reizigers

Diepvriez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Reizigers die donderdag worden gedupeerd door stakend NS-personeel kunnen de kosten verhalen op de spoorwegen. Dit bevestigt een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen. Ook vandaag en morgen leggen personeelsleden in Hengelo, Deventer en Zutphen om beurten het werk neer. Inmiddels is de actie in Hengelo alweer beëindigd Die leidde niet tot ontwrichting van het reizigersverkeer. Ook op de route van Enschede en Deventer werd het treinverkeer plat gelegd. De centrale verkeersleiding van de NS in Utrecht verwacht dat de uitval zich in de loop van de dag als een inktvlek over de regio uitbreidt.

De verkeersleiders protesteren tegen hun verhuizing naar Zwolle en Arnhem. Zij willen hiervoor een reistijdvergoeding. Maar de NS heeft laten weten hier niet mee akkoord te gaan. De NS probeert vandaag en morgen aan de randen van het actiegebied de gestrande reizigers op te vangen met bussen.

Voor donderdag houdt zij er rekening mee dat in het hele land geen treinverkeer meer mogelijk is. "We geven dan ook aan reizigers voor de hele dag een negatief reisadvies", aldus woordvoerster K. Schepens.

Volgens de zegsvrouw betaalt de NS de kosten voor een kaartje dat gekocht is op de dag van de staking en geldt de vergoeding alleen voor de trajecten waarop niet gereden zal worden. Ook maand- of trajectkaarthouders kunnen de kosten verhalen. Passagiers die zelf voor alternatief vervoer zorgen, krijgen een vergoeding van maximaal vijftig gulden.

Duits dorp bang na ongelukken

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een reeks ongevallen waarbij vier jongeren om het leven zijn gekomen, verontrust de 1900 zielen tellende dorpsgemeenschap van Klietz in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt. De vier jongens kwamen allen op dezelfde tragische manier om het leven. Ze stalen midden in de nacht de auto van hun ouders en reden zich ermee dood tegen een boom, even buiten het dorp.

De slachtoffers waren goede bekenden van elkaar. De eerste twee jongens kwamen in juli van dit jaar om het leven, afgelopen weekeinde stierf de laatste. De politie gaat de computers van de jongens onderzoeken naar aanleiding van geruchten dat het viertal onder invloed zou hebben gestaan van een satanssekte. Één van de slachtoffers verstuurde, voordat hij zich doodreed, een sms-berichtje aan een vriendin met de tekst: "Vandaag is een mooie dag om te sterven."

Jennifer Lopez schopt stennis

Het is Jennifer Lopez helemaal naar haar hoofd gestegen. Tijdens de opnames van het muziekprogramma 'Top of the Pops' van de Britse zender BBC, stelde ze zulke hoge eisen, dat de BBC dacht dat ze te maken hadden met een heuse prinses. En geen lief klein prinsesje, maar een tiran van de hoogste orde.

"In het 37-jarig bestaan van het programma hebben we nog nooit zoiets meegemaakt", zei een BBC-medewerker. Alles moest helemaal perfect zijn voor de opnames. Prinses Lopez wilde tien kleedkamers voor zichzelf en haar zestigkoppige 'koninklijke' gevolg. Tijdens de opnames moest haar persoonlijke kapper met een windmachine Jennifers weelderige haarlokken in model houden.

Maar niet alleen op tv streeft de succesvolle popster naar perfectie. Ook haar hotelkamer moest van te voren helemaal opnieuw worden ingericht, alles moest wit worden. En daarvoor had ze elf interieur-designers meegenomen naar Londen. Het is bij 'Top of the Pops' gebruikelijk dat de zangers en zangeressen live zingen, maar zelfs dat deed Jenny niet. Wel zong ze haar nieuwste hit 'Love Don't Cost A Thing' en het nummer 'Play' helemaal synchroon mee.

Beeldbuisjongeren

Jongeren tussen de 12 en 24 jaar zitten steeds vaker voor een beeldscherm. Televisie kijken en een computer gebruiken zijn hun favoriete vrijetijdsbesteding.

Vooral de computer is populair. Jongeren besteden er steeds meer tijd aan. Dat blijkt uit de rapportage Jeugd 2000 van het Sociaal en Cultureelplanbureau. Van de middelbare scholieren maakt 85 procent thuis gebruik van de computer. De helft van de meisjes zet de computer elke dag aan. Bij jongens is dat zelfs nog meer, tweederde van hen zit er elke dag achter.

Door het computergebruik is er minder tijd voor andere hobby's hoewel sport onder jongeren nog even populair is als twintig jaar geleden. Ruim 80 procent van de 12- tot 24-jarigen doet aan sport. Gemiddeld twee uur per week. Zwemmen, voetbal, fitness en skaten zijn favoriet.

Werk aan proefschrift duurde 67 jaar

Voor zijn proefschrift heeft hij de tijd genomen. De 92- jarige Han Douwes promoveert woensdag aan de Universiteit van Amsterdam. Douwes werkte 67 jaar aan de teksteditie van de Latijnse vertaling van het voornaamste werk van de middeleeuwse monnik Jan Ruusbroec.

Douwes studeerde in 1933 af in de klassieke talen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna werd hij leraar. "Ik dacht dat proefschrift in tien jaar te kunnen doen", zegt hij in het universiteitsblad Folia. De Tweede Wereldoorlog was echter de eerste hindernis. Daarna moest hij als leraar de kost verdienen, bijles geven en de nodige tijd aan zijn gezin besteden.

Nadat hij in 1970 met pensioen was gegaan, vatte hij het werk weer op. Maar door chronische ziekte van zijn in 1985 overleden vrouw en omdat hij zelf met zijn gezondheid ging sukkelen, kwam het werk niet af. Met de hulp van promotor prof. dr. H. van den Bergh heeft Douwes zijn dissertatie dan toch eindelijk voltooid. "Als de pedel hora est zegt, zal ik hoera roepen", heeft Douwes aangekondigd.

Van Inkel bekendste radio-dj

Radio 538-diskjockey Jeroen van Inkel is onder radioluisteraars het meest bekend, zijn 538-collega Edwin Evers het meest populair. Dat is de uitkomst van een enquête van mediabureau Optimedia onder vijfhonderd Nederlanders tussen de 20 en 50 jaar.

Van Inkel wordt door 21,3 procent van de ondervraagden genoemd, gevolgd door Edwin Evers en Erik de Zwart, respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Bij vrouwen staat Erik de Zwart op de eerste plek als meest bekende radiopresentator. Van de ondervraagden weet 36,7 procent niet spontaan een presentator te noemen.

Waar het gaat om populariteit, scoort Evers het hoogst. De dj, die onder meer de gebroeders De Boer imiteert, is onder 27,9 procent het meest populair. Op de tweede plaats staat Van Inkel, terwijl Rob Stenders de derde plaats bezet.

Sky Radio, de zender die geen gebruik maakt van presentatoren, is verreweg het populairst onder vrouwen: 41 procent geeft te kennen het liefst naar deze zender te luisteren. Bij mannen scoort Radio 3FM het hoogst met een percentage van 39,5. Radio 538 komt zowel bij mannen als vrouwen op de tweede plek.

Nepdokter kost 26 miljoen

Nick27 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een stel Beierse bedriegers, een 59-jarige vrouw en haar 44-jarige metgezel, die pretendeerden artsen te zijn, hebben een echtpaar 26 miljoen gulden afgetroggeld. De man gaf zich nota bene uit voor Nobelprijs-genomineerde!

De 'artsen' vroegen om geld voor medicijnen en onderzoek. De man van het echtpaar was ziek, waarop de nep-arts aanbood hem te behandelen. De crimineel nam hem bloed af en injecteerde hem met zout water. Voor deze medicijnen betaalde het echtpaar een hoge prijs: in totaal 26 miljoen.

19 Miljoen is inmiddels teruggevonden. De rest van het geld is op gegeaan aan auto's, schulden en trakteerde vrienden. Volgens de politie zit het stel al sinds oktober vast.Hoe de nepdokter, een elektricien, aan zijn omvangrijke medische kennis kwam, wordt nog onderzocht.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #216 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1317
special
Random Pics van de Dag #1316
special
Random Pics van de Dag #1315
special
Random Pics van de Dag #1314
special
Random Pics van de Dag #1313
©FOK.nl e.a.