FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 26 oktober 2000

Borst wil nog hogere accijnzen op alcohol

Sc0rpi0n X had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Borst wil een vet hogere accijns op alcoholische dranken. Verder pleit ze voor meer voorlichting op scholen over de slechte effecten van het alcoholgebruik.

Dat staat in een nota van Volksgezondheid die morgen in de ministerraad wordt besproken. Borst beweert dat een accijnsverhoging in andere landen heeft geleid tot minder alcoholgebruik. De accijns op frisdrank zou gelijktijdig lager moeten worden (en de tandartsverzekering weer hoger ). De schoolvoorlichting moet zich richten op basisscholen en ouders moeten erbij worden betrokken.

Borst wil verder in het verkeer het toegestane percentage alcohol verlagen van 0,5 naar 0,2 procent (dus dat betekent nog niet eens 1 biertje ).

Borst gaat weer punten scoren bij de bevolking van Nederland

Rolstoelpiraat

De politie heeft gisteren een 80-jarige inwoner van Blerick van de weg gehaald. De bejaarde reed met zijn elektrische rolstoel op de rechter rijstrook van de N 275, een snelweg met 4 rijstroken. De man was zich totaal niet bewust van het gevaar. De politie leverde hem thuis af.

Die dacht zeker; "er staat toch altijd file, dus ik hoef geen 100 km/u te rijden"

Kakkerlakken in Ministeries

Hugo (Hubo) had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken worden geteisterd door ongedierte. Al maanden lopen er kakkerlakken rond in de gebouwen. Ook is er een dode muis aangetroffen in de kamer van Minister De Vries van Binnenlandse Zaken. De oorzaak werd eerst gezocht in de beruchte tramtunnel, die vlakbij wordt gebouwd. Maar later bleek dat de beestjes afkomstig waren uit de kantine van beide gebouwen. De beestjes zijn gevlucht voor de verbouwing en zijn naar plekken gegaan waar "rust" is. Ja rust vinden ze daar wel bij al die ambtenaren.

Gezegende pizzabakkers

Pizzabakkers van over de hele wereld zijn gisteren op het Sint Pietersplein samengekomen voor de Jubeldag der Pizzaboeren. Het was de laatste in een serie jubeldagen in het katholieke jubeljaar 2000. Net als eerder onder meer de artsen en de circusartiesten kregen de pizzabakkers de pauselijke zegen.

De 2.000 chefs hadden voor paus Johannes Paulus II een pizza meegebracht, de Papizza Mozzarella. Witte schijfjes courgette en gele paprika gaven de pizza de kleuren van het Vaticaan. Verder kreeg de paus er een speciale koperen warmhouder bij. De pizzaspecialisten, van wie sommigen helemaal uit Japan waren gekomen, verspreidden zich na de plechtigheid over de pleinen van Rome en deelden daar zo'n 50.000 puntstukken pizza uit aan liefhebbers.

Jan Mulder uit kritiek op Paralympiërs

Tijdens de Paralympics in Sydney hebben Jan Mulder en Pascal Schoots woensdag bij de wegwedstrijd over 115 kilometer door Centennial Parklands in Sydney zilver gewonnen. Goud bleef buiten bereik van het Nederlandse duo, omdat twee Spaanse duo's de ploegentactiek goed speelde en daardoor goud en brons wonnen.

Taqy Parnian uit Amsterdam heeft woensdag brons gewonnen bij het bankdrukken (powerlifting) in de klasse tot 60 kilogram. Parnian kreeg bij zijn derde poging een gewicht van 175 kilogram omhoog. Hij eindigde daarmee achter de Australiër Nicholson en de Egyptenaar Mathana die het goud won (197,5 kg). Donderdag komt John van Ruitenbeek in actie in de klasse tot 82.5 kilogram.

Jan Mulder had vanmorgen wel kritiek op de Paralympische sporters in Sydney, aldus de Telegraaf. Een groep Paralympische sporters zou zich niet als sporters gedragen. Met name het rolstoelbasketbalteam ("Valide basketballers missen niet 5 vrije worpen achter elkaar") en het voetbalteam ("Shaggies en bier") zouden zich hier aan schuldig maken.

4 lichamen Koersk geborgen

Duikers hebben vannacht een vierde lijk gevonden in de Russische kernonderzeeër Koersk. De bergingsoperatie is in verband met slecht weer opgeschort.

In de Russische kernonderzeeër Koersk zijn gisteravond de eerste 3 van de 118 slachtoffers gevonden. Dat meldde het persbureau Itar-Tass. De stoffelijke overschotten zouden nog dezelfde avond worden geborgen. Dat gebeurt met behulp van een speciale mand.

Tandarts hakt vinger af

Grote Nederlandse verzekeraars hebben een fraudezaak van ruim ƒ10 miljoen blootgelegd, waarbij een gruwelijke hoofdrol is weggelegd voor de 45-jarige tandarts L.K. uit de omgeving van Doetinchem.

De verzekeraars, onder meer Aegon, Elvia, Levob en Axa, houden de man verantwoordelijk voor het (laten) afhakken van zijn linker wijsvinger om zo het mega-bedrag te kunnen claimen. Mogelijk is hiervoor een zogenoemde sigarenknipper gebruikt, bedoeld om gerolde tabaksbladen te korten. Een tandarts heeft al zijn vingers nodig om zijn praktijk te kunnen uitoefenen.

Voorzover bekend is het in Nederland de eerste keer dat verzekeraars hebben kunnen aantonen dat een medisch specialist zichzelf heeft verminkt, of heeft laten verminken, om een torenhoge uitkering te kunnen opstrijken.

Tegenover de verzekeraars heeft K. de zelfverminking niet toegegeven of ontkend, maar nadat begin deze week de resultaten van een fraude-onderzoek van onderzoeksbureau Schalke & Partners aan hem waren meegedeeld, heeft hij zijn miljoenenclaim nog dezelfde dag ingetrokken.

Domme kerel dus. En geen werk én geen vinger

Meldpunt signaleert groeiend antisemitisme

Het aantal klachten over discriminatie en antisemitisme bij het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) is dit jaar sterk gestegen. Tot dusver zijn 422 meldingen van discriminatie genoteerd, waarvan 157 antisemitisch van aard waren. In 1999 turfde het meldpunt nog 181 meldingen, waarvan 91 antisemitisch.

MDI-directeur R. Eissens heeft deze cijfers dinsdag bekendgemaakt. Volgens Eissens valt de toename niet eenvoudig te verklaren door de groei van het aantal internetgebruikers. "Ik verwacht dat het aantal meldingen eind dit jaar rond de zeshonderd zal liggen", aldus Eissens.

Volgens de MDI-directeur gaat het bij de toename om een trend die zich enkele jaren geleden heeft ingezet. Het MDI is in 1997 opgericht. "Dat jaar kwamen 31 meldingen binnen, toen al waren daarvan 17 tegen joden gericht", zegt hij. "In 1998 noteerden wij 75 meldingen, waarvan 31 antisemitisch van aard. Gemiddeld is eenderde van de klachten die wij behandelen gebaseerd op antisemitische uitlatingen op internet."

Het meldpunt heeft het afgelopen weekeinde een 'scan' gehouden in nieuwsgroepen en Marokkaanse websites op internet. "Het eindresultaat kan ik nog niet melden, maar vooralsnog zijn wij in twee dagen een duizendtal uitlatingen van antisemitisme tegengekomen. Daarbij viel op dat op de Marokkaanse sites antisemitisme bijna niet voorkwam. Het merendeel troffen we aan op Nederlandstalige nieuwsgroepen. Sommige zijn op het randje, andere uitlatingen zijn strafbaar omdat ze aanzetten tot haat."

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam laat weten dat 5 procent van de meldingen van het MDI terecht komt bij een officier van justitie die de strafbaarheid onderzoekt. Elk parket heeft een discriminatie-officier. "Tot nu toe zijn drie gevallen van discriminatie op internet voor de rechter gebracht. Twee gevallen zijn nog in onderzoek", aldus een woordvoerder van het OM.

Triest

Benzine betalen met GSM

Wie niet bij een benzinestation in de rij wil staan om af te rekenen, kan vanaf begin volgend jaar tanken met zijn mobieletje. Het bedrijf Nedap heeft daarvoor een systeem ontwikkeld met de naam Mobile Pay, waarbij mensen die willen tanken een telefoonnummer moeten bellen en een pincode intoetsen, waarna het systeem de pomp vrijgeeft.

Na het tanken kan men meteen wegrijden. Een sms-je bevestigt de transactie en het bedrag wordt gewoon afgeschreven van bank of giro. Nedap is met diverse partijen in gesprek over invoering van het systeem. Met 1 partij zou inmiddels overeenstemming zijn bereikt.

Het systeem kan ook worden gebruikt voor bijvoorbeeld parkeren en frisdrankautomaten.

In plaats van allemaal pasjes dus straks alleen de GSM op zak?

Astronomen ontdekken nieuwe planeet

Astronomen hebben een nieuwe planeet in ons zonnestelsel ontdekt. Onderzoekers van de Yale-universiteit in de VS maakten dit woensdag bekend. En sinds donderdag is Saturnus de planeet met de meeste bekende manen in ons zonnestelsel. Astronomen hebben vier nieuwe manen ontdekt bij het hemellichaam.

De nieuwe planeet is veel kleiner dan de officiële negen planeten die om onze zon draaien en bevindt zich tussen Neptunus en Pluto. De vinders hebben hem daarom Plutino, ofwel Plutootje gedoopt. De officiële naam van de planeet is 2000 EB173.

Volgens astronomische definities is Plutootje te klein om een planeet te worden genoemd en gaat hij de boeken in als een planetoïde, planeetachtige. Toch is hij volgens de onderzoekers een originele planeet en geen een brokstuk van een andere.

"Voor zover we kunnen nagaan, was deze jongen er vanaf de eerste dag", vertelt Charles Baltay van de afdeling natuurkunde. "In die zin is hij als de andere planeten." De planeet draait in een stabiele, zelfstandige baan om de zon.

Plutino heeft een doorsnede van 650 kilometer, iets meer dan een twintigste van de aarde. Hij werd bij toeval ontdekt toen de onderzoekers met een megatelescoop de rand van ons zonnestelsel afspeurden.

Het is overigens maar de vraag of de naam Plutino stand zal houden. Volgens Baltay is het gebruikelijk dat de vinder de naam van een nieuwe planeet mag kiezen, maar die moet dan wel twee maal om de zon zijn gedraaid. Door de enorme afstand waarop Plutootje zich bevindt, duurt dat echter circa 243 jaar.

Jammer...Pas over 486 jaar de planeet MrBig

Rolf Wouters domeinkaper

Het gebeurt vaak dat celebrities hun naam op internet zomaar kwijtraken aan domeinkapers. Nu gaan sommige BN'ers zelf op de piratentoer. Vooral als het gaat om het populaire .tv-domein.

NOVA-verslaggever Willem Lust ging er vandoor met www.endemol.tv. En ook Rolf Wouters heeft het razend druk met het laten registreren van andermans namen als Internetadres. Zijn bedrijf Red Forest blijkt na speurwerk van Setnoise Inc. de eigenaar te zijn van de internetdomeinen spott.tv en worldonline.tv. Spott is de naam van het programma dat al bijna door RTL van de buis is gehaald. Wat is Rolf hiermee van plan?

Woordvoerder Thomas Notermans van Endemol vertelde Setnoise Inc. dat hij niet op de hoogte was dat Wouters eigenaar is van spott.tv. En alsof het nog niet genoeg is: piraat Rolf is ook de eigenaar van johndemol.tv en zelfs van joopvandenende.tv

Big Bart terug het huis in!

meneer draak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er wordt echt alles aan gedaan om de bewoners op het verkeerde been te zetten. Aankomende donderdag (26 oktober) zal Big Bart, de winnaar van vorig jaar, weer 24 uur het huis ingaan.

Na de live uitzending zal Bart zijn opwachting maken. Wat hij precies gaat doen is nog onbekend. Maar hem kennende zal hij in de 24 uur in ieder geval zijn best doen om de boel te ontregelen. Even voor de duidelijk: je kan niet op hem stemmen, Bart blijft maar tijdelijk in het Almere-huis. Of hij contact gaat houden met Rob Stenders voor zijn radioprogramma is niet bekend. Zou wel een coole actie zijn. Vrijdag meer hierover...

Werk Letse minister via webcam...


De Letse minister van Financiën, Gundars Berzins, is het corrupte imago van de Letse politiek zat.

Om wat aan dat imago te doen, besloot de minister een webcam in zijn werkkamer te plaatsen.

De camera staat de gehele dag aan, ook tijdens vergaderingen die vertrouwelijk zijn. Geluid wordt echter niet meegezonden. Als Berzins tijdelijk niet in zijn kamer is, verschijnt er een tekstje in beeld met de reden van zijn afwezigheid.

De werkkamer is te bekijken via http://www.tautaspartija.lv/ministry
___
Eens meekijken of Berzins ook stiekem FOKt tijdens z'n werk

Real fan vermoordt Barca fan

Een fan van Real Madrid heeft in Villar Chinchilla, een dorpje in het zuid-oosten van Spanje, een aanhanger van FC Barcelona doodgeschoten.

De Real-aanhanger dacht dat Barcelona in de Champions League verloren had van Leeds United en daarmee uitgeschakeld zou zijn. Bijna vier minuten in de blessuretijd zou Barcelona alsnog de gelijkmaker scoren, maar de Real fan was de 'nederlaag' van Barcelona al aan het vieren met het nodige vuurwerk.

Een Barcelona fan pikte dit niet en al snel waren de 2 flink aan het bekvechten. De Real supporter nam plotseling de biezen om later terug te komen met een thuis opgehaald geweer, waarmee hij de Barcelona fan van dichtbij dood schoot.

Later die avond besefte de Real fan pas wat hij gedaan had en belde zelf de politie op, die hem kwam inrekenen.

Pearl Jam gitaar voor van den Hoogenband

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verbouwereerd, onthutst en totaal verrast. Zeker een minuut lang stond tweevoudig Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband beduusd met een door Pearl Jam gesigneerde gitaar in zijn handen.

"Geweldig nieuws, goed gedaan", had leadzanger Eddie Vedder van Pearl Jam op het instrument geschreven, verwijzend naar Pieters zwemprestaties op de Olympische Spelen in Sydney. Het enige dat de zwemmer kon stamelen was: "Ongelofelijk. Absoluut geweldig. Dit is niet normaal."

Van den Hoogenband ontmoette de bandleden tijdens Pinkpop eerder dit jaar. Gemeenteambtenaar Richard van Beek uit Landgraaf tikte via een omweg de gitaar op de kop. Van den Hoogenband was onwetend naar Limburg gelokt voor opnames met Jan-Douwe Kroeske voor het televisieprogramma Twee Meter Sessies. Voordat het zover was, werd hij op het gemeentehuis ontboden voor de verrassing van zijn leven.
__
Als ie die gitaar maar niet meeneemt het water in

30 jaar cel voor Belgische pedo priester

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het hof van assisen van Namen heeft woensdag ex-priester Louis André veroordeeld tot 30 jaar opsluiting. De openbare aanklager had die maximumstraf gevraagd. De jury had geen oor voor de vraag van de advocaat om de maximumstraf niet uit te spreken, omdat "zijn client niet het absolute kwaad is."

De jury had de ex-priester dinsdagavond na een beraadslaging van zes uur schuldig bevonden aan alle gevallen die hem ten laste waren gelegd. Het ging om 28 gevallen van pedofilie - verkrachtingen en aantasting van de eerbaarheid - gepleegd op kinderen van wie sommigen jonger waren dat tien jaar.

De ex-priester had dinsdag bij het sluiten van de debatten verklaard niet meer aan het woord te zullen komen, tenzij om zijn excuses aan te bieden aan de jury die gedurende acht dagen verplicht was geweest dwaasheden te aanhoren, onzin die hijzelf nooit had gehoord. Bij het voorlezen van het arrest vertoonde de veroordeelde geen reactie. Het publiek applaudiseerde.

In een procedurearrest oordeelde het hof dat alle feiten waaraan de gewezen priester schuldig is bevonden, niet verjaard zijn. De partijen meenden dat, gelet op de eenheid van intentie, geen van de misdrijven verjaard waren.

---
30 jaar, dat is iets meer dan een jaar per misbruik, nog te weinig eigenlijk Maar die zien we nooit meer terug
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
©FOK.nl e.a.