FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 25 oktober 2000

Feestje in De Bus loopt weer uit de hand

De spanning is in De Bus momenteel om te snijden. Na de verkiezing van Koen tot populairste passagier afgelopen maandag, lopen de gemoederen op.

Vanavond liep het weer eens uit de hand. Het verjaardagsfeestje van Sandra loopt dermate uit de hand dat de redactie moet ingrijpen. Barkeeper Richard kotste de bus onder.

De bewoners hebben vandaag overlegd om met zijn allen op te stappen. Dit naar aanleiding van het wanstaltige gedrag van de vrolijke Belg Koen, en het uitdelen van een gele kaart aan Mr. België Bart.

What's next?

Een uitgebreid verslag van dit feestje, kun je vinden in de streamverslagen:
http://pub16.ezboard.com/ffemfatalecountry
Voor het laatste Bus Nieuws: http://debus.mediahits.nl/

Papieren fles ontwikkeld

Het Japanse bedrijf Kao heeft een techniek ontwikkeld om van oud papier flessen te maken. Kao claimt daarmee de eerste ter wereld te zijn, zo heeft het Japanse persbureau Kyodo woensdag gemeld. Ook de sluiting is van papier.

Met de techniek kunnen flessen van elke vorm worden gemaakt. Ze kunnen een aantal malen worden hergebruikt. Om te voorkomen dat ze vochtig worden, krijgt de binnenkant een laagje plastic, dat voor hergebruik wordt verwijderd.

Kao is al begonnen met de proefverkoop van de flessen, gevuld met waspoeder. Het bedrijf is een grote producent van wasmiddelen, maar ziet voor zijn uitvinding goede mogelijkheden als melkverpakking.

Mooi...Ga zo door en ik hoef alles nog maar in één bak te gooien

Russisch vliegtuig stort neer

Een Russische militair vliegtuig met 75 mensen aan boord is woensdagavond tijdens slecht weer neergestort in de Kaukasus in de republiek Georgië. Volgens de lokale autoriteiten heeft niemand het ongeval overleefd.

In het toestel zaten 64 passagiers en elf bemanningsleden, aldus een woordvoerster van het Russische ministerie van Rampenbestrijding.

Volgens het persbureau Interfax vloog de Iljoesjin IL-18 op 25 kilometer ten oosten van de kustplaats Batoemi aan de Zwarte Zee vlakbij de grens met Turkije tegen een berg.

Slechte weersomstandigheden zijn vermoedelijk de oorzaak. Rusland heeft in de buurt een militaire basis. Het viermotorige toestel was vertrokken van een basis bij Moskou. De Iljoesjin IL-18 behoort tot de oudste toestellen van de Russische luchtmacht.

Maar de kwaliteit van het Russische materieel zal ook wel meespelen....

Willem Alexander niet erg in trek

Wat vandaag één van de hoogtepunten van de reis van Willem-Alexander door Marokko had moeten worden, een ontmoeting met uit Nederland geremigreerde Marokkanen, is uitgelopen op een absolute teleurstelling. Slechts 1 remigrant uit Bergen op Zoom stond op de Nederlandse kroonprins te wachten: de 43-jarige Ahmed ben Allou, die het een hele eer vond dat hij met de prins mocht spreken.

Waarom andere remigranten niet aanwezig waren, werd niet duidelijk. Ben Allou denkt dat het komt door een gebrek aan interesse, de afstand en hun leeftijd; sommigen zijn al "al" zestig.

Ook de Rijksvoorlichtingsdienst toonde zich teleurgesteld over de opkomst van slechts remigrant en schatte dat de prins "wel raar zal hebben opgekeken."

Creditcards verdwijnen via de PTT

Bij de PTT-Post in Breda zijn binnen ongeveer 3 weken enkele Visa-creditcards verdwenen, waarmee meteen voor duizenden guldens aankopen werden gedaan. Visa, de PTT en de politie onderzoeken wie er verantwoordelijk voor is. Licentiehouder VSB International vergoedt de schade die kaarthouders oplopen door het oneigenlijke gebruik van hun card.

Een woordvoerder van VSB International wilde niet zeggen om hoeveel creditcards het gaat, maar houdt het op 'enkele'. "Wij hebben meteen maatregelen genomen om nieuwe kaarten veilig bij onze klanten te krijgen", zegt hij.

Dotcom directeuren frauderen vaker

Whitie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ondernemers op internet hebben vaker een "dubieuze achtergrond" dan ondernemers uit andere sectoren. Tot die conclusie komt het Amerikaanse onderzoeksbureau Kroll Associates. Ontduiking van wetgeving, verzwegen faillisementen, verzekeringsfraude en zelfs banden met de georganiseerde misdaad zijn aan de orde, meent Kroll.

Nou dotcommers in spe...reageer!

Tijger slaat toe.

BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Venetië heeft een tijger die optreedt in het circus een Nederlandse dompteur doodgebeten. Het greep de 70-jarige man in de hals tijdens een oefening. De vrouw van het slachtoffer raakte gewond toen zij probeerde haar echtgenoot in veiligheid te brengen.

Het is niet duidelijk waardoor de anderhalf jaar oude tijgerin de dompteur aanviel. De laatste keer dat zoiets in Italië gebeurde was twintig jaar geleden. De Nederlander stond bekend als zeer ervaren dierentemmer.

Tsja, had ie toch maar met pensioen moeten gaan.

Ambulance slaat over de kop

Een ambulance met een gewonde automobilist is woensdagochtend op de Tractaatweg bij Westdorpe over de kop gegaan. Volgens de politie is de toestand van de man, die bij een aanrijding in Terneuzen eerder die ochtend inwendige bloedingen opliep, niet noemenswaardig verergerd.

De patiënt is met een andere ambulance alsnog naar het Academisch Ziekenhuis in Gent gebracht. De bestuurster van de ambulance is met een botbreuk naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Een tweede hulpverlener raakte lichtgewond.

De ambulance was met sirene en zwaailicht onderweg naar Gent. Op een kruising moest de ziekenwagen uitwijken voor een personenauto. De ambulance kwam in een slip, raakte een lantaarnpaal, sloeg over de kop en kwam op de zijkant tot stilstand.

Onderzoek moet volgens de politie nog uitwijzen of de stoplichten voor de bestuurster van de personenauto op rood of op groen stonden. Vorige maand raakte in Amsterdam een ambulance betrokken bij een ongeval. Ook toen sloeg de ziekenwagen over de kop.

Huh, hij moest evengoed toch stoppen???

Straks ècht bereikbaar op je mobiel

NobleOne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om de bereikbaarheid van mobiele bellers te bevorderen, werken KPN, Libertel, Telfort, Dutchtone en Ben aan een systeem om mobiele nummers voor het publiek toegankelijker te maken. Het eerste resultaat is vanaf half november merkbaar. Wie op zoek is naar het mobiele nummer van een abonnee van Libertel kan dan terecht bij de informatiediensten van KPN. Dan wordt ook duidelijk in hoeverre mobiele bellers hun nummer willen prijsgeven.

...Slag 1 voor de telemarketeers. Als ze dan maar niet denken dat ik opneem

Britse email niet persoonlijk!

Whitie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Engeland heerst verwarring over de nieuwe e-mailwet die dinsdag van kracht is geworden. Werkgevers mogen vanaf nu legaal e-mail en surfgedrag controleren van werknemers. Deze nieuwe regeling van het Britse ministerie van Handel en Industrie (DTI) staat echter haaks op een ander strenger overheidsreglement dat in november moet worden aangenomen.

Oeps, wat zullen de sexsite's weinig bezoekers krijgen

Man valt op podium tijdens concert

Een man is tijdens een concert van de Smashing Pumpkins in Oslo zwaar gewond geraakt nadat hij een val van ruim zeven meter had gemaakt.
De fan was op een onbewaakt moment in een stellage geklommen en boven het podium gaan hangen. Plotseling kon hij zijn evenwicht niet meer bewaren en viel op het podium, naast zanger Billy Corgan.

De 24-jarige man ligt op de Intensive Care en zijn situatie is nog steeds kritiek.

De band, die met het laatste nummer bezig was, staakte het concert onmiddellijk.

Incoming!!

Limburgers verzot op lingerie

Mooie lingerie lijkt niet te zijn weggelegd voor vrouwen in Friesland. Hoewel de gemiddelde Nederlandse vrouw steeds meer geld besteedt aan onderkleding - vorig jaar telden we hier zo'n 160 gulden voor neer - geeft de Friezin hieraan 40% minder uit dan haar seksegenote in Limburg.

Voor de meeste vrouwen is lingerie wel belangrijk, zo blijkt uit het onderzoek van gfK Fashion*scope dat aan de vooravond van de Week van de Lingerie werd onderstreept door de winkeliers die zelf ook een kleinschalig onderzoek deden. Comfort is het sleutelwoord, zo blijkt. Jonge vrouwen slapen het liefst naakt, na hun 35ste kiezen vrouwen voor een groot t-shirt of een nachthemd. Is ze eenmaal wakker, dan is haar ondergoedkeuze snel gemaakt: 69 procent is binnen een minuut klaar. Waar 40 procent van de alleenstaanden verleidelijke lingerie belangrijk vindt, kiezen vrouwen met partner toch vooral voor onderkleding die lekker zit. Desondanks is 20% van mening dat ze mooie lingerie bezit, 70% zegt tevreden te zijn, terwijl slechts 4% het tijd vindt voor iets nieuws.

42% van de vrouwen heeft slechts vijf bh's in de kast liggen. 34% van alle vrouwen geeft aan dat ze het liefst een bijpassend slipje draagt, van hetzelfde model en merk. Meer dan de helft van alle vrouwen bezit tussen de 11 en 20 onderbroeken. De kooplustige vrouw schafte veelvuldig de string aan, deze ging net als de duurdere bh vaker over de toonbank dan voorheen. Hoewel ze nog altijd genoeg heeft aan twee nieuwe bh's per jaar, ontwikkelde de Nederlandse vrouw een voorliefde voor innovatieve modellen en mooie, gladde, naadloze en microfiber stofjes.

Eindelijk zou ook de man vaker warm lopen voor mooi ondergoed. De aloude witte onderbroek ten spijt, de man koopt tegenwoordig mooier, duurder en meer ondergoed voor zichzelf. Hij besteedt hieraan echter nog altijd tweederde minder dan zijn eega en wil, in tegenstelling tot de vrouw die de string definitief in de armen heeft gesloten, nog altijd niets weten van het stukje stof tussen de billen.

De vrouw heeft een voorkeur voor mooie, gladde, naadloze en microfiber stofjes.

Faillissement dreigt voor Air Aruba

Het faillissement dreigt voor de Arubaanse luchtvaartmaatschappij Air Aruba. Er worden geen vluchten meer uitgevoerd. Een van de redenen hiervoor is dat de Taiwanese leasemaatschappij Hwa Hsia drie aan Air Aruba geleaste vliegtuigen heeft teruggeëist. De leasemaatschappij heeft dit gedaan omdat Air Aruba een betalingsachterstand heeft opgebouwd van bijna negen miljoen dollar.

In totaal heeft Air Aruba een schuld van 22 miljoen dollar aan diverse crediteuren, zegt R. Henriquez van de raad van bestuur van Air Aruba. Van de drie overige vliegtuigen die Air Aruba heeft, staan er twee wegens mankementen aan de grond. Toeristen worden zoveel mogelijk overgeboekt naar andere vliegtuigmaatschappijen.

PSV - Anderlecht wordt beslissend

PSV - Anderlecht wordt volgende week beslissend in groep G van de Champions League. De Belgische kampioen kwam dinsdag in Brussel naast de Nederlandse titelhouder aan de leiding door sensationele winst op Manchester United: 2-1. PSV zegevierde met 1-0 bij Dinamo Kiev.

Anderlecht speelde, vooral voor rust, een uitstekende wedstrijd tegen de duurste club ter wereld en verdiende de overwinning volkomen. Na twintig minuten had het 4-0 kunnen staan in plaats van 1-0 door Tomasz Radzinski. Doelman Barthez behoedde zijn club voor een onoverkomelijke achterstand.

United stelde zich in Brussel minder arrogant op dan onlangs in Eindhoven tegen PSV, toen zonder Beckham en Giggs met 3-1 werd verloren. Manager Sir Alex Ferguson stelde beide sterren nu wel op. Zij straalden niet bepaald. De defensie, zonder de aan de achillespees geopereerde Jaap Stam, viel nogal eens open. Zo kreeg Radzinski in de 33e minuut ruimte voor een sprint door het midden. Stoica zette op maat voor en Radzinski schoot via de paal in het doel van Barthez, 2-0.

Manchester United moest hierna de countertactiek laten varen. Na de omzetting kwam het eerste succes snel, een rake strafschop van Irwin, maar het resterende uur ontbrak het de Engelse koploper aan stootkracht. In de doelpuntloze tweede helft waren de beste kansen voor de thuisclub. "Manchester viel tegen", vond matchwinner Tomasz Radzinski. "Wij speelden goed. Onze overwinning was geen toeval."

PSV - Anderlecht is volgende week de laatste wedstrijd in Groep G. De winnaar is zeker van de volgende ronde. Bij een gelijkspel en bij winst van Manchester United op het uitgeschakelde Dinamo Kiev komen drie ploegen op tien punten.

Curry leidt tot verslaving

Liefhebbers van curry zijn gewaarschuwd: dit gerecht kan leiden tot verslaving. Dat hebben Britse wetenschappers uitgevogeld. De hete ingrediënten verhogen de bloeddruk en de hartslag. Lichamen van 'curryholics' snakken gewoon naar het maal en echte hardliners bouwen zelfs een resistentie op: ze moeten steeds hetere varianten tot zich nemen om 'high' te worden.

Professor Stephen Gray, die onderzoek deed onder honderd currygebruikers, zegt dat ook het idee dat er curry op tafel komt leidt tot verslavende effecten. " Een soort seks op je bord. De curry-verslaving is eerder vergelijkbaar met verslaving aan seks dan aan een drug. Je krijgt geen lekker gevoel van het idee aan drugs, je moet het echt tot je nemen."

De lamscurry Rogan Josh is overigens de verslavendste.

Geldt dat ook voor currysaus?
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1280
special
Random Pics van de Dag #1279
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
©FOK.nl e.a.