FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 oktober 2000

Parkeerautomaten A'dam leeggeroofd

De parkeerautomaten in Amsterdam zijn nog steeds erg populair onder criminelen. Telkens als de technische dienst van Stadstoezicht met een nieuwe beveiliging komt, komen de krakers prompt met nieuwe truc aanzetten.

Door precies op de goede plaats twee gaten in de automaat te boren, kan men bij de nieuwste automaten het slot en het geldkluisje leeghalen zonder dat er ook maar iets stuk gaat.

De afgelopen weken zijn er op deze manier zo'n vijftig parkeermeters leeggeroofd. De buit/schade die werd gemaakt, is niet bekend. Wel is bekend dat er vorig jaar zo'n 1,9 miljoen (!) gulden aan parkeergeld werd gestolen.

Een echte doe-het-zelfster kèn niet.....

WuzWuz en Geckoo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse huisvrouw heeft een paar uur zeer moeilijk doorgebracht toen zij zichzelf twee keer op een dag vastlijmde.
De vrouw besloot zondag zelf in haar woning linoleum te leggen. Nadat zij de hele vloer had ingesmeerd met lijm gleed ze uit en kwam daarbij vast te zitten aan de vloer. Het slachtoffer slaagde er met haar mobieltje toch nog in de hulpdiensten te alarmeren en hulp te vragen.

Toen vijf hulpverleners zich kort na de hulpkreet bij haar woning meldden, was de vrouw er in geslaagd zich van de vloer los te rukken, maar daarmee was haar lijdensweg nog niet ten einde... Nadat zij zich van de vloer had bevrijd was zij namelijk naar de bank gestrompeld waar ze wederom vast kwam te zitten.

De brandweer vond haar, slechts gekleed in bh en slip, met haar benen aan elkaar gelijmd en aan de bank. Het mobieltje waarmee zij hulp had ingeroepen zat stevig vastgeplakt aan haar hand. De hulpverleners hadden ruim een uur nodig om alle aan elkaar gelijmde lichaamsdelen en voorwerpen los te weken.

De echte doe-het-zelver kèn nou eenmaal niet zonder lijm-verwijderaar....

Mep van propeller: vijf hechtingen

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 55-jarige Nijmegenaar heeft zaterdagmiddag veel geluk gehad toen hij werd geraakt door de propeller van een vliegtuigje op vliegveld Eelde. De man liep slechts een hevig bloedende hoofdwond op die in het ziekenhuis 5 hechtingen opleverde. De luchtvaartpolitie heeft de piloot, de zoon van het slachtoffer, een officiële waarschuwing gegeven.

De vlieger had rond 13:30 u. getankt. Toen hij zijn motor wilde starten, weigerde het apparaat. Aangezien het toestel in de weg stond, moest het worden weggesleept. De vader van de piloot hielp daar bij. Hij gaf de propeller een slinger, omdat deze voor het sleepoog stond. Daardoor sloeg de motor heel even aan. De propeller gaf één slag, genoeg om de Nijmegenaar volop te raken. Volgens de luchtvaartpolitie heeft de piloot tegen de voorschriften in gehandeld door de propeller en de motor niet te ontkoppelen.

J. C. van Damme’s geheime toverdrank

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jean Claude van Damme drinkt elke dag een geheime toverdrank om zichzelf in conditie te houden. Hij zweert bij een krachtdrankje dat gemaakt is van het bloed van koeien (DPC's misschien?). Het bloed wordt uit het vlees gestoomd en de acteur drinkt het tussen het acteren door. Toen Jean Claude, genereus als hij is, het drankje wilde uitdelen onder de overige acteurs op de set van 'The Order' was vreemd genoeg niemand geïnteresseerd.

Clint Eastwood vrijgesproken in hotelzaak

Clint Eastwood is vrijgesproken van de aanklacht dat zijn hotel-restaurant niet toegankelijk zou zijn voor rolstoelen. De Hollywood-acteur heeft zeven dagen voor de rechtbank doorgebracht, omdat een gehandicapte vrouw vond dat Eastwoods hotel niet aan de eisen van de Amerikaanse wet voldeed.
Het werd uiteindelijk een zaak van het woord van de aanklaagster tegen dat van Eastwood. De jury deed er een kleine vijf uur over om tot de uitspraak te komen. Eastwood zei achteraf: "Volgens mij werden er te veel leugens in de rechtbank verteld en ik denk dat de jury daar doorheen prikte."

Na de rechtzaak deelde Clint Eastwood handtekeningen uit aan de juryleden en poseerde hij voor foto's met rechtsambtenaren. De aanklaagster denkt er nu over om in beroep te gaan. Zij denkt dat de status van Eastwood de jury heeft beïnvloed.

Korhoenderjacht

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

BERLIJN - Duitsland is op internet massaal op korhoenderjacht. Elke vijfde Duitse internetgebruiker heeft de laatste weken zijn geluk beproefd op de internetsite www.computerchannel.de en daarmee is de korhoenderjacht populairder dan de Duitse 'Big Brother-site' - tot op heden de meest bezochte.

Het spel, waarbij de korhoenders steeds moeilijker te verschalken zijn, was oorspronkelijk ontwikkeld voor een Schotse whisky-fabrikant, maar is inmiddels uitgegroeid tot een ware plaag voor het Duitse bedrijfsleven. Werknemers gaan in de tijd van de baas massaal op jacht en blokkeren daarmee de interne computersystemen, nog afgezien van het verlies aan nuttige arbeidsuren. De nieuwste versie van het spel beschikt zelfs over een 'chef-knop': zodra een afdelingschef over de schouder dreigt mee te kijken kan men het spel met een muisklik naar de achtergrond van het computerscherm verwijzen.

KNM niet op tijd klaar met 2-euro munten

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) heeft een flinke achterstand opgelopen bij het slaan van de nieuwe 2-euromunten.
Door fikse problemen bij het aanbrengen van het Nederlandse randschrift 'god zij met ons' dat uitsluitend op de 2-euromunt wordt aangebracht is noodgedwongen de hulp van Engelse munthuizen ingeroepen om de vele tientallen miljoenen munten alsnog op tijd klaar te krijgen.

Naast de nieuwe zogenaamde bi-color-techniek, waarbij de ring en de kern van de munt uit twee verschillende kleuren bestaat, blijkt vooral het aanbrengen van het randschrift op de 2-euroring een moeilijke zaak.
De KNM kreeg deze techniek via allerlei technische aanpassingen pas veel te laat onder de knie, zo blijkt uit antwoorden van minister Zalm (Financiën) op vragen over de Miljoenennota 2001.

Omdat met het ministerie van Financiën echter harde afspraken zijn gemaakt over het productietempo van de nieuwe euromunten heeft KNM noodgedwongen een beroep op het buitenland moeten doen om de opgelopen achterstand tijdig in te lopen.

De 2-euromunten met de beeltenis van koningin Beatrix zullen daardoor voor een groot deel in Engeland worden geslagen. Daar hebben de munthuizen capaciteit genoeg over omdat Groot-Brittannië vanaf 2002 gewoon met hun Britse pond blijven betalen.

Voor eind 2001 moeten maar liefst 160 miljoen 'Nederlandse' munten van 2 euro worden vervaardigd. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Financiën gaat dit met hulp van de Britse 'inhaalslag' alsnog lukken.

Het totale aantal euromunten dat op 1 januari 2002 in roulatie komt, bedraagt maar liefst 2,8 miljard stuks, waarvan de helft eind dit jaar gereed moet zijn. Ook komen per die datum maar liefst 400 miljoen nieuwe 'Nederlandse' eurobankbiljetten in een keer in omloop.

Yasmina gevonden

illco74 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het stoffelijk overschot van Yasmina Habchi is dinsdag gevonden in Utrecht.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het lichaam van het vijfjarige meisje lag tussen ingezameld huisvuil op de gemeentelijke vuilstort aan de Tractieweg in Utrecht. Yasmina werd sinds vorige week woensdag vermist. De politie gaat uit van een misdrijf.

Volgens een medewerker van de vuilstort werd het lichaam van Yasmina gevonden tijdens het lossen van een vuilniswagen. De politie wil vooralsnog geen verder commentaar geven. Er staat een lijkwagen op de stortplaats die omgeven is door hekken.

Een uitgebreid buurtonderzoek en de inzet van duikers bij een vijver in de omgeving van Yasmina's ouderlijk huis aan de Jacob Simonsz de Rijkstraat in de wijk Zuilen leverden eerder geen resultaat op. De politie formeerde een rechercheteam van 65 man om de zaak te onderzoeken en de 130 binnengekomen tips na te trekken.

Politie op zoek naar man in bajes

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee maanden lang bereidde de narcoticabrigade een inval op het huis van een mogelijke drugsdealer in Londen voor. Bij binnenkomst bleek dat de man al in de gevangenis zat.

Agenten belden aan bij het huis, nadat zij eindelijk een huiszoekingsbevel hadden gekregen. Met vijf agenten gingen ze naar binnen en werd het huis doorzocht. Een vrouw, die in het huis van de verdachte aanwezig was vertelde hen echter dat hij al in de gevangenis zat. De man was al in augustus opgepakt wegens inbraak en zat in voorarrest in afwachting van zijn proces. De gegevens in de computer bleken niet erg up-to-date te zijn .

Wilde gans slaat vrouw van brug

JCdeLeeuwarden had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zwanen kunnen soms flinke klappen uitdelen, maar ganzen kunnen er ook wat van. Een 76-jarige vrouw moest 10 dagen het ziekenhuis in , nadat een Canadese wilde gans haar aanviel en haar vervolgens van een brug aframde. Zij kwam daarbij in het water terecht en dokters dachten eerst dat ze een gebroken rug had. Gelukkig viel het mee.

Inmiddels is de vrouw thuis aan het herstellen. Zij zei dat de gans een grote enge gemene vogel was. Een woordvoerder van de gemeenteraad in Sheffield waarschuwde de mensen uit de buurt van de ganzen te blijven. Rond deze tijd van het jaar dulden zij niemand in de buurt van hun territorium.

Napster kan voorlopig rustig doorgaan

Na een grondig verhoor van de advocaten van Napster en de platenlabels heeft een Amerikaans hof van beroep gisteren besloten tot een schorsing zonder een uitspraak te doen.

Zolang de zaak onder de rechter is kan Napster gewoon doorgaan met zijn activiteiten. Eerder moest Napster per direct stoppen met het aanbieden van hun diensten.
Wanneer het hof van beroep tot een uitsraak komt is onbekend. Dit kan nog deze week zijn, maar het kan evengoed nog weken duren.

Dusseh.. happy Napstering..

Winnaar in Amerikaanse BB

88 dagen na de start van Big Brother in de Verenigde Staten kan er een winnaar aangewezen worden. New Yorker Eddie McGee won 'de race' en kreeg een half miljoen dollar mee naar huis; bijna anderhalf miljoen gulden(!)

Naast McGee waren er nog 2 bewoners in het huis. Josh Souza won een tweede plaats en kreeg bijna 250.000 gulden. Curtis Kin moest tevreden zijn met ruim een ton voor een derde plek.

McGee wil met het geld zijn schulden afbetalen (in Amerika is het doodnormaal dat je schulden hebt) en zijn broer helpen met diens studie.

Fabeltjeskrant komt terug, op internet

Vanaf 1 januari zal de fabeltjeskrant terug zijn voor een wereldwijd publiek. Het verschil met vroeger is dat Meneer de Uil en vrienden niet via de televisie te zien zijn, maar via het internet. Op www.fabeltjeskrant.tv is vanaf het begin volgend jaar elke dag een nieuwe aflevering te zien van de serie.

Als je een redelijke internetverbinding hebt, kun je de 5 minuten durende filmpjes met tv-kwaliteit bekijken. Behalve Nederlands sprekende figuurtjes kun je ook je Engels, Frans en Duits een beetje opvijzelen door de filmpjes in die talen te bekijken.

Op de homepage van de fabeltjeskrant kun je je nu aanmelden als fan of abonnee..

Miljoenen Amerikanen 'internetanafalbeet'

Een technisch adviesbureau komt met een waarschuwing dat miljoenen Amerikanen 'internetanafalbeten' dreigen te blijven.
Ongeveer de helft van de Amerikanen heeft toegang tot internet. Bij de economische zwakkeren is dat 35%. Hierdoor dreigt een kenniskloof te ontstaan.

Volgens het adviesbureau heeft over 5 jaar driekwart van de Amerikanen toegang tot het internet. Ze pleiten nu voor een (nog?) goedkopere internettoegang.

Liever lui dan moe

Actrice Chloe Sevigny, bekend van de film 'American Psycho', heeft een aanbieding van 500.000 dollar om in een comedyserie te spelen, afgeslagen.

De actrice, die genomineerd was voor een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in ‘Boys Don’t Cry’ zegt dat ze liever lui dan moe is, maar dat ze door de enorme salarissen in Hollywood maar blijft werken. "Ik kan moeilijk nee zeggen als er weer iemand een grote zak geld voor mijn neus houdt. Voor mij is dat de reden om maar te blijven acteren”, aldus de luie filmster.

"Onlangs heb ik wel $500.000 voor een comedyserie afgeslagen. Ik word dus toch sterker. Toen mijn broer dat hoorde, heeft hij me 3 weken niet aangekeken", voegt ze eraan toe.

Nieuw onderzoek in 'kinderpornozaak'

De rechtbank in Almelo acht nader onderzoek noodzakelijk in de zaak van de 56-jarige J.D.. De gewezen schooldirecteur wordt verdacht van het ophalen en opslaan van kinderporno op zijn computer en op een diskette.

De rechtbank bepaalde dinsdag in een tussenvonnis dat zij onder meer wil weten of er met de systeemklok van de computer kan zijn geknoeid. Volgens de raadsman van D., advocaat R. Speijdel, is dat het geval.
D. was directeur van de Hengelose basisschool Drienermark. De gemeente Hengelo heeft hem inmiddels ontslagen. Volgens Speijdel is er met het onderzoek geknoeid.

D. zelf heeft van meet af aan beweerd dat hem een kunstje is geflikt. Hij kwam in september vorig jaar op de school en werd volgens eigen zeggen door collega's argwanend bekeken. In december speelde de kinderpornozaak.

De rechtbank wil nader onderzoek en wees ing. A.C. Slingerland van het Nederlands Forensisch Instituut als deskundige aan. De strafzaak gaat 13 december verder.

Genetisch gemodificeerde baby geboren

In Amerika is voor de eerste keer een baby geboren die genetisch is gemodificeerd. Dat is gebeurd om het zieke dochtertje van een echtpaar uit de deelstaat Colorado te kunnen redden.
Het echtpaar besloot een embryo dat precies dezelfde soort cellen heeft als hun zesjarige dochtertje te laten implanteren in de baarmoeder, zo heeft de Washington Post dinsdag gemeld.

Baby Adam zag op 29 augustus het levenslicht. Doktoren hebben bij de geboorte cellen uit de navelstreng gehaald. Eind september kreeg zusje Molly, die aan de erfelijke botziekte anaemia lijdt, een behandeling in een ziekenhuis in Minneapolis waarbij de cellen werden geïmplanteerd. Zonder transplantatie van gezond weefsel zou Molly niet overleven.
Binnen een week hopen de doktoren te weten of de operatie is geslaagd. Volgens de arts Charles Storm was het kantje boord voor Molly. "We wisten dat het bijna te laat was voor de ingreep."

Normaal gesproken worden kinderen met anaemia niet ouder dan zeven jaar.
Storm denkt dat Molly 85 tot 90 procent kans heeft op verbetering van haar gezondheid. De ouders van Molly en Adam wilden al langer een tweede kind, maar waren bang dat het dezelfde ziekte zou krijgen als het meisje.

Delftse moeder gooit peuter van balkon

Een tweejarige peuter die op 25 september na een val van acht verdiepingen in het ziekenhuis belandde, is niet per ongeluk van het balkon gevallen, zoals de politie eerder dacht, maar door zijn moeder van de flat af gegooid.

De politie van Delft heeft de vrouw dinsdag aangehouden. De moeder werd kort na het incident al opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis.
Het jongetje overleefde de val dankzij struiken beneden de flat aan de Poptahof Noord waar hij in terecht kwam. Hij ligt nog met zware verwondingen in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Homo's moeten geëlimineerd worden

Homo's en lesbo's moeten uit Namibië worden geëlimineerd, heeft de Namibische minister van binnenlandse zaken Jerry Ekandjo zondagavond verklaard in een toespraak die door de staatstelevisie werd uitgezonden.

"Degenen die denken dat ze hier hun homoseksuele en lesbische praktijken kunnen beoefenen vergissen zich", zei de bewindsman, die homoseksualiteit een misdaad noemde van dezelfde orde als moord en verkrachting. "Ze moeten worden geëlimineerd uit het aangezicht van Namibië", hield de bewindsman zijn gehoor van rekruten van een paramilitaire politie-eenheid voor. Ekandjo stelde bovendien dat homo's niet onder de nationale grondwet vallen.

In 1999 kende het hooggerechtshof in Namibië homoparen dezelfde rechten toe als heteroparen. Bovendien is het recht op vrijheid van seksuele voorkeur wettelijk vastgelegd.

Vorige maand moest Ekandjo van president Sam Nujoma zijn verontschuldigingen aanbieden aan de rechters in zijn land. Hij had gedreigd de werkvergunning in te trekken van een in het buitenland geboren lid van het hooggerechtshof, nadat het hof een uitspraak had gedaan die negatief was voor Ekandjo's ministerie.

KPN laat Franse UMTS-veiling voor wat het is

KPN doet niet meer mee aan de UMTS-veiling in Frankrijk. De enorme bedragen die moeten worden neergeteld voor licenties voor mobiel internet, hebben KPN ertoe gebracht voorlopig af te zien van verdere UMTS-uitbreiding, erkent een woordvoerder.

Met Frankrijk laat KPN ook Italië links liggen. Al eerder had het telecomconcern aangegeven het binnenhalen van een UMTS-licentie in dat land geen noodzaak te vinden.

KPN verwierf de afgelopen maanden licenties voor de nieuwste generatie mobiele telefonie in Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland. De UMTS-veiling in België zal in december volgen.

KPN had voor een vaste voet op de Britse markt wel een alliantie nodig met zijn Japanse partner NTT DoCoMo en het Hongkongse Hutchison Whampoa. De Honkongers lieten echter KPN in Duitsland vallen, waardoor de Nederlanders daar ineens zelf f 14 miljard voor een licentie moesten ophoesten. Al snel daarna werd duidelijk dat die zeer enorme uitgave verdere UMTS-expansie van KPN zou beperken.

KPN ontkent dat het met het uit beeld verdwijnen van de Franse en Italiaanse UMTS-markt het streven opgeeft om tot de Europese telecom-top-3 te behoren. 'Het neerzetten en uitbouwen van een netwerk in de landen waarin we actief zijn, is onze eerste doelstelling. Daarna kunnen we altijd nog verder', aldus de woordvoerder.

Het telecomconcern leunt daarbij op zijn samenwerkingsverbanden, zoals met NTT DoCoMo en Hutchison. Zo start KPN met de Japanners volgend jaar een internetportaal voor mobiele telefonie in Duitsland, België en Nederland.

Sparen geblazen dus voor de KPN

Dood door eigen scherven

In het Oost-Duitse plaatsje Anklam is een 37-jarige dronkaard gevallen in de scherven van zijn eigen fles, zo meldde de politie gisteren. De man zwalkte over straat en was al eerder gevallen. Op een moment viel de fles uit zijn handen en kwam hijzelf ongelukkig neer in de scherven waarbij hij zijn nek openhaalde. Een toegesnelde arts kon alleen nog maar vaststellen dat de man was overleden.

Roskilde-fonds door Oasis en PSB

De popgroepen Oasis en Pet Shop Boys gaan samen het The Roskilde 2000 Tragedy Fund oprichten. De 2 bands, die tijdens het festival zouden optreden, willen het fonds gebruiken om een goed veiligheidssysteem te ontwikkelen voor grote evenementen, zodat het drama van afgelopen zomer zich niet zomaar kan herhalen.

De bands weigerden na het drama op te treden en worden nu door de organisatie van Roskilde voor de rechter gedaagd.

Het fonds is niet opgericht om de familie van de slachtoffers te compenseren, maar om drama's bij grote evenementen in de toekomst te vermijden.

Grolsch niet meer gebrouwen door Heineken

Grolsch verandert in Polen van partner. Daarmee maakt de Twentse bierbrouwer een einde aan de vreemde situatie dat zijn bier voor de Poolse markt wordt gebrouwen en gedistribueerd door concurrent Heineken.

Grolsch doet sinds 1995 in Polen zaken met Elbrewery. Heineken verwierf begin dit jaar in deze Poolse brouwersgroep een meerderheids belang.Een woordvoerder zei het volgende: "Wij hebben het even aangekeken, maar zijn nu in overleg met Heineken tot de conclusie gekomen dat het een weinig gelukkige situatie is dat ons bier door Heineken wordt gebrouwen".

Grolsch stopt de samenwerking met Elbrewery per 15 oktober en gaat verder met de Poolse brouwer Brok. Brok is onderdeel van het Duitse bierconcern Holsten Brauerei. Grolsch denkt nu de partner te hebben gevonden om in Polen een leidende positie te verwerven op de markt voor a-merken.

Alleen parkeren met de chipkaart

De Amsterdamse dienst Stadstoezicht gaat strenge maatregelen nemen bij tientallen kraakgevoelige parkeerautomaten in de stad kan nu alleen nog maar met de chip betaald worden. Ondanks vele eerdere maatregelen, verdwijnen namelijk opnieuw vrijwel iedere dag duizenden guldens parkeergeld vanuit Amsterdamse automaten.

Bij parkeerautomaten die regelmatig illegaal gerooit worden, kan vanaf deze week niet meer met muntgeld worden betaald. Deze meters zullen voortaan 'chip-only' zijn. Dit is vooralsnog tegen de wet, omdat een burger de mogelijkheid moet hebben om cash te betalen. Binnen een straal van 150 meter van zo'n 'chip-only-meter', zal dan ook een normale muntmeter staan.
Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.