FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 september 2000

Ajax zet fan-sites de voet dwars

Ajax eist dat alle domeinnamen met de naam van de club erin exclusief aan Ajax worden toegewezen. Deze malle eis treft nu Ajax-fan.nl.

Bob Hillesum, maker van Ajax-fan.nl openbaart een brief van Ajax:

'Volgens gegevens van SIDN bent u verantwoordelijk voor de exploitatie van de website "ajax-fan.nl". Dienaangaande bericht ik u als volgt.

Door het gebruik en geregistreerd houden van de domeinnaam "ajax-fan.nl" maakt u zonder toestemming van Ajax gebruik van merkrechten en de handelsnaam van Ajax, en handelt u ook overigens onrechtmatig tegenover Ajax. Voorts maakt u het hierdoor voor Ajax onmogelijk om deze domeinnaam zelf te registreren.

Bovendien maakt u op uw website zonder toestemming van Ajax gebruik van haar logo. Hierdoor wordt bij de bezoekers van de site ten onrechte de indruk gewekt dat tussen "ajax-fan.nl"en Ajax een band zou bestaan.
De hierdoor veroorzaakte verwarring beschadigt de (financiele) belangen van Ajax.

Om deze redenen verzoek ik u, en voorzover vereist sommeer ik u, het onrechtmatig handelen jegens Ajax per direct te staken en de domeinnaam "ajax-fan.nl" binnen 10 (tien) dagen na ontvangst van deze brief aan Ajax over te dragen. De betreffende formulieren zijn bijgevoegd, ik verzoek u deze formulieren binnen de gestelde termijn ondertekend retour te zenden.

Indien ik niet binnen 3 (drie) werkdagen na ontvangst van deze brief uw schriftelijke bevestiging van het bovenstaande zal hebben ontvangen, acht Ajax zich vrij zonder nadere aankondiging de nodige rechtsmaatregelen te treffen. Als dan
zal tevens (een voorschot op) de volledige vergoeding van de door Ajax door uw toedoen geleden schade worden gevorderd.

Uw bericht wacht ik af.

Hoogachtend,
AFC Ajax NV'

Hillesum heeft inmiddels het beeldmerk van Ajax van zijn site verwijderd, maar is niet van plan om de domeinnaam in te leveren.

Geloof dat ze in Amsterdam zichzelf weer eens iets groter inschatten dan ze zijn...

Site na 1 dag 25 miljoen waard

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De populaire website F*ckedCompany.com staat te koop bij het virtuele veilinghuis eBay. Na één dag was er al ƒ25 miljoen gulden voor de site geboden, terwijl de veiling pas volgende week woensdag sluit.

F*ckedCompany.com geeft een overzicht van internet-bedrijven die in de problemen geraakt zijn of personeel hebben moeten ontslaan. Bezoekers kunnen punten verdienen door tips te geven. Vaste tipgevers doen hun best om bovenaan in het klassement te belanden.

De reden van het verkoop van de maker van de website is: "ik verveelde me!"

Tja, ik hoop voor een hoop mensen dat bijvoorbeeld de Shell topman zich dan nooit zal vervelen!

Nederland krijgt eigen MTV

Jorrit had ons via de newssubmit het volgende te melden:

MTV begint dinsdag met een apart kanaal voor het Nederlandse publiek. Onder de noemer MTV NL worden clips afgestemd op de Nederlandse smaak. Sommige programma's krijgen ondertiteling. Daarbij zijn twee Nederlandse presentatoren aangetrokken (Fleur van der Kieft (uit de RTL-serie Westenwind) en Romeo Egbeama). Zowel Nederlandstalige muziek als presentatie wordt daarmee een feit op de internationale muziekzender.
Nederland is het negende land dat een 'eigen' MTV krijgt.

Het is wel een beetje als mosterd na de maaltijd nu we al "The Box" en TMF hebben.

Het is ook de vraag of de Nederlanders het station uberhaupt kunnen bekijken gezien UPC al een hele tijd MTV en CNN niet meer uitzend!

Gedwongen sterilisaties gehandicapten

Een Franse belangenvereniging voor gehandicapten heeft gisteren een rechtszaak aangespannen tegen een psychiatrische inrichting, die sinds 1995 14 geestelijk gehandicapte vrouwen van in de twintig zonder dat zij dit wisten zou hebben laten steriliseren.

De psychiatrische inrichting die het betreft is van de Franse staat.

2 jaar terug gaf de Franse regering een rapport vrij waarin stond dat in 1995 en 1996 ruim 200 lichamelijk- of geestelijk gehandicapte mannen en vrouwen in inrichtingen van de overheid zonder hun medeweten waren gesteriliseerd.

In het rapport werd gezegd, dat het gedwongen steriliseren van gehandicapten in de praktijk wordt toegestaan, ondanks dat het bij wet verboden is.

Sony Music contracteert straatmuziekante

Sony Music UK heeft de straatspeelster Pat Treacy een contract aangeboden van ruim 1,5 miljoen piek voor haar eerste album. Treacy, werd buiten een treinstation in Londen ontdekt door iemand van Sony Music.

De studente speelde volgens de medewerker van Sony Music schitterend eigen werk. "Het is een natuurtalent dat je maar zelden ziet. Zij is de nieuwe Annie Lennox", zei een woordvoerder van Sony.

Op dit moment werkt de artieste aan haar eerste anderhalf miljoen in de bekende Abby Road studio’s.

Jonge straatroofsters gepakt

De politie in Den Bosch heeft twee meisjes van 15 en 17 jaar aangehouden in verband met een gewapende beroving.

Vorige week jatten de twee eerst een tas van de schouder van een 18-jarige plaatsgenote en daarna namen ze onder bedreiging van een vlindermes ook haar mobieltje af.

De politie kwam het tweetal op het spoor door de oplettendheid van het slachtoffer. Die zag enkele dagen na de beroving een van de meisjes met de gestolen tas over straat lopen. De gealarmeerde politie hield haar ter plekke aan. Het andere meisje is vannochtend van haar bed gelicht. De brommer waar beide "dames" zich op verplaatsten, bleek ook te zijn gestolen.

De monnik en zijn Mercedes

De regering van Thailand zal binnenkort een oordeel vellen over de toekomst van een omvangrijke verzameling Mercedessen van een boeddhistische monnik. De minister van Onderwijs, die ook over religieuze zaken gaat, meent dat de 60 luxe bakken van de monnik uit Bangkok niet stroken met de anti-materialistische principes van zijn geloof.

De monnik zelf wil niet dat zijn verzameling onder de hamer gaat. De verzameling moet uiteindelijk in een nieuw museum komen, aldus de monnik. Hij zegt dat de meeste Mercedessen zijn geschonken door volgelingen. Een aantal van de auto's is aangekocht om jonge monniken te leren hoe ze auto's moeten repareren. In Thailand moeten alle mannen enige tijd als monnik leven.

Lesbos wil geen lesbo's

De burgemeester van een badplaats op het Griekse eiland Lesbos, wil via de rechter voorkomen dat er een groep van 100 Britse lesbiennes op vakantie komt.

Volgens de burgervader is de reclamecampagne van het organiserende Sapho Travel dat het "een paradijs van homoseksuele liefde" noemt, schadelijk voor het gezicht van het eiland.

Mocht de rechter in kort geding de vakantie van de dames toch door laten gaan, dan zal de burgemeester een schadevergoeding eisen van ongeveer 3,3 miljoen gulden wegens aan het eiland berokkende schade.

Pech voor camperdief

Een 23-jarige man uit Apeldoorn heeft gisternacht bijna 12 uur vast gezeten tussen het dak van een geparkeerde camper, die hij wou stelen. De dief klom via de trap naar het dakluik om zo binnen te komen, maar vast te zitten. Gistermorgen trof winkelpersoneel de dief in zijn beklemde positie aan en waarschuwde de politie.

Enkele agenten wisten de uitgeputte verdachte los te krijgen. Hij is daarna meegenomen naar het politiebureau in Apeldoorn, waar hij nu nog vastzit.

Stierenvechten in Amsterdam

illco had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het bedrijf Mariano Import uit Rotterdam organiseert op 23 september in Amsterdam een stierengevecht. Er zouden twee Spaanse stieren en een matador naar een nog geheime locatie komen voor het bloeddorstige "spel". Tot dusver hebben vooral Feyenoordfans kaarten gekocht. De Dierenbescherming is woedend over het evenement en probeert te achterhalen wat de locatie is.

Bij voorbaat dus al een risicowedstrijd...

Paus doet aan duivel uitdrijving ?

Johan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Paus Johannes Paulus II heeft verleden week woensdag bij een 19-jarig Italiaans meisje de duivel uitgedreven. Dit heeft de voorzitter van de Italiaanse duiveluitdrijvers- vereniging, pater Amorth, zaterdag bekend gemaakt.

Het meisje woonde een audiëntie op het Sint-Pietersplein bij, toen ze een driftaanval kreeg en wartaal uitsloeg. De paus, die dit ontgaan was, werd hierover door een bisschop geïnformeerd.

Na afloop van de audiëntie had de paus zich korte tijd als een bezorgde grootvader over het meisje ontfermd en samen met haar een gebed opgezegd. Daarbij gebruikte de paus typische duiveluitdrijvingsrituelen, beweert althans Amorth.

Tsja, waarschijnlijk heeft die man de Excorcist gezien ofzo.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.