FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 17 juli 2000

FOK-ICQ-skin

Speciaal voor de echte Fok!-die hards, een ICQ skin met het foklogo.

Screenshot is te zien op http://people.zeelandnet.nl/mvdhulst/fokskin.jpg
De zipfile is te downen op http://people.zeelandnet.nl/mvdhulst/fok.zip

Instructies:

Klik op ICQ (linksonderaan) en klik op plus (+), klik op Skin en dan op Import, selecteer de juiste directory (waarin de fok.zip file staat) en klik hierna op OK. De skin is nu geinstalleerd en verder aan te passen naar eigen wensen.

Let op! ICQplus, te downloaden op http://www.icqplus.org, is wel nodig om deze skin te kunnen installeren.

WOL pleegt (weer) plagiaat

BOON had ons via de newssubmit het volgende te melden:

World Online heeft zonder toestemming een handleiding van Wapped.nl, een WAP-portaal, op haar eigen site geplaatst.

Wapped.nl webmaster Wim Kolstee is woedend: "Dit is echt belachelijk. Ze hebben gewoon mijn hele uitlegpagina gekopieerd en geplakt."

Sinds kort doet World Online ook mee aan de WAP-hype. Vooralsnog lijkt het een leuk uitprobeerseltje te zijn, want interessante en up-to-date content is er nog niet te vinden.

Een eigen WAP-gateway, software die ervoor zorgt dat webinhoud leesbaar is op mobiele telefoons, heeft World Online niet. De internetaanbieder maakt volgens Kolstee gebruik van de testsystemen van Ericsson en Sonera. Deze laten maar een beperkt aantal wappers tegelijk toe.

Kolstee ontdekte het plagiaat doordat hij op partnerpagina's van Wapped.nl een banner zag waarin World Online haar nieuwe WAP-dienst aanprijst.

Er is inmiddels contact geweest tussen Kolstee en World Online, de ISP heeft beloofd de inhoud aan te passen.

Forum tracker

Zoals je misschien al is opgevallen is er in de update tracker een nieuw onderdeel verschenen. De forum tracker.
Hierin vind je de laatst aangemaakte topics op het forum.
Simpelweg clicken en je wordt meteen naar dat topic gestuurd

Diverse users hebben aangegeven dat het nieuwe, door onze eigen Arjen ontwikkelde, PHP forum vele malen sneller werkt dan het oude UBB forum en daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee. Momenteel worden de laatste bugjes eruit gehaald, maar het draait al op volle toeren zonder al te grote problemen...

Het FOK!forum vind je op www.fokforum.nl

Belg doodgebeten door eigen pitbull

Een 28-jarige Belg is zondag overleden aan de gevolgen van een aanval door zijn eigen pitbulls. Zaterdag was een van zijn vechthonden hem naar de keel gevlogen. De inwoner van Herstal belandde zwaar gewond in het ziekenhuis. De Belg was zo gek met de honden dat hij er zelfs mee sliep.

Dit weekeinde kondigde de Duitse minister Schily van Binnenlandse Zaken aan dat hij streeft naar een Europees verbod op gevaarlijke honden, zoals de pitbull. Aanleiding is het overlijden van een zesjarige Duitse jongen die vorige maand werd toegetakeld door een vechthond. Schily wil de kwestie tijdens zijn volgende ontmoeting met zijn EU-collega's van Justitie en Binnenlandse Zaken aankaarten.

Evacuatie vanwege druipkaarsen

Bewoners van de Arnhemse Sloetstraat in de wijk Sint Marten hebben vrijdag het begin van de middag noodgedwongen buiten doorgebracht. De buurt werd ontruimd in verband met een bommelding in een woning ter plekke, die bij nader inzien geen exposief bleek te zijn maar een wekker met twaalf druipkaarsen. De politie is op zoek naar de maker.

Volgens een omstander hebben de nieuwe bewoners van het betreffende huis een wekker met twaalf buisjes gevonden. "Ze zijn de boel daar aan het opknappen, waarschijnlijk heeft hun voorganger het pakketje achtergelaten. De schilders hebben het vrijdag ontdekt en even terzijde gelegd."
De huiseigenaar bekeek het en oordeelde: "Linke soep". Vervolgens belde hij de politie.
"We sturen in zo'n geval eerst een verkennersploeg vooruit", aldus politiewoordvoerder J. Rouwen. Die agenten bekeken het pakketje, ook zij vertrouwden het niet en waarschuwden het Explosieven Opruimings Commando.

"Daarna komt er in zo'n een geval een standaard-draaiboek op gang", zegt Rouwen. Bewoners verlieten op verzoek van brandweer en politie hun huizen, her en der werden dranghekken geplaatst. Aan weerszijden van de Sloetstraat verschenen autobussen. Rouwen: "Voor het geval er mensen waren die naar een andere plek gebracht wilden worden. Ook was er opvang in buurthuis De Hommel."

De buurt maakte nauwelijks gebruik van die opties en bleef liever kijken en maakte er zelfs een uitje van. Op de aanpalende Hommelseweg onstonden wat files. Een uur en een drie kwartier later was het allemaal bijna voorbij. Rouwen: "De technische recherche zit nog binnen om het pakketje te onderzoeken op sporen van de grapjas die het achterliet. Het pakketje zat goed elkaar, met druipkaarsen in de vorm van dynamietstaven."

En het is nog niet eens 1 april

Trucker spuit zichzelf onwel met traangas

Een op hygiëne gestelde trucker (38) uit Rotterdam heeft zichzelf onwel gespoten nadat hij een poging deed de stinkende cabine van zijn truck op te frissen.
De chauffeur had de combinatie van een collega meegenomen maar vond dat het er bepaald niet fris rook. Toen hij, rijdend over de snelweg A1 ter hoogte van het Overijsselse Bathmen, een spuitbusje vond dacht hij dat het om een luchtverfrisser ging. Nadat de bestuurder echter enkele malen had gespoten, raakte hij plotseling onwel.

De man zag nog kans het gevaarte veilig langs de kant van de weg te parkeren. Later bleek dat er traangas in het spuitbusje zat. Het slachtoffer was dermate bedwelmd dat hij met een ambulance moest worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Veroordeeld wegens funny walk

Een gewapende overvaller heeft woensdag juridische geschiedenis geschreven in Groot-Brittannië. Het lijkt op een scène uit de kolderieke serie 'Monthy Python's Flying Circus' maar het rare loopje van de 38-jarige John Saunders zorgde ervoor dat hij uiteindelijk werd veroordeeld voor diverse overvallen.
De bendeleider die over een periode van 18 maanden met zijn kornuiten juwelen ter waarde van zeker 1 miljoen pond stal, wist zijn vreemde manier van lopen niet te verbergen voor de jury in een Londense rechtbank. Een podiatrist, iemand gespecialiseerd in de bewegingsleer van het onderlichaam, deed de rest.

De aanklagers in de zaak wisten met behulp van de expert de jury te overtuigen dat het loopje van Saunders zo speciaal was dat er geen twijfel over kon bestaan dat hij degene was achter de overvallen.
Naast meer alledaagse vormen van bewijsmateriaal werd duidelijk dat nog geen vijf procent van de Britse bevolking dezelfde soort beenbeweging en benen heeft als Saunders, zo schrijft de Britse krant The Daily Telegraph donderdag.

Nieuwe top-level domeinen

Bedrijven en organisaties mogen binnenkort andere achtervoegsels achter hun naam plakken op het internet dan de gangbare .org, .com of .net. Dat heeft de Internet Cooperation for Assigned Names and Numbers (ICANN) in de nacht van zondag op maandag besloten in het Japanse Yokohama.
Daarmee wordt het wereldwijde net voor het eerst in tien jaar verruimd. Hoeveel nieuwe achtervoegsels worden toegestaan is nog onduidelijk. Ook heeft de ICANN nog niet besloten wanneer organisaties de nieuwe navigatienamen mogen invoeren. De organisatie kwam tot het besluit over de uitbreiding van internet op aanraden van een van haar beleidsgroepen. De beslissing brengt de discussie rond domeinnamen in heel ander vaarwater.
Als bedrijven achtervoegsels mogen gebruiken als .shop, .web of .biz kunnen meer sites gebruik maken van allerlei populaire termen. ICANN wil met de uitbreiding de schaarste aan namen terugdringen. Bedrijven dringen er bij ICANN op aan om hun merken als site-adres te mogen vastleggen zodat 'webkrakers' geen kans krijgen ze te gebruiken. ICANN heeft aangegeven te denken aan het invoeren van speciale domeinnamen als .union of .bank die alleen door officiële instanties gebruikt mogen worden, meldt The Wall Street Journal maandag.

Hmm, www.fokzine.xtremelycoolsite. Klinkt lekker

Thailand verbiedt katten en hondenvlees

Thailand staat op het punt de consumptie en de verkoop van honden- en kattenvlees verbieden, hebben Thaise kranten zondag gemeld.
De regering neemt het besluit onder druk van dierenbeschermers en westerse regeringen. De regering wil honden en katten de status van huisdier geven en ze beschermen tegen wreedheden.

De kranten haalden woordvoerder Don Pramudwinai aan van het ministerie van buitenlandse zaken die zei dat mishandeling van honden en katten in Thailand niet veel voorkomt, maar niettemin een onderwerp van discussie werd toen westerse landen dreigden met een boycot van Thaise lederwaren. In de provincie Sakhon Nakhon in het arme noordoosten van Thailand worden honden afgemaakt door dorpelingen die het vlees eten en de huid verkopen aan bedrijven die er onder andere golfhandschoenen voor de export van maken.

Bende carjackers houdt huis op Antwerpse

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Antwerpse parket waarschuwt Nederlanders voorzichtig te werk te gaan bij het stopzetten van hun voertuig op de Antwerpse ring, na een aantal meldingen van carjacking door neppolitiemensen. Ze opereren in auto's met blauw zwaailicht.
Deze week nog werd een dure Mercedes tot stoppen gedwongen door een Volvo die van een blauw zwaailicht was voorzien. De vrouw werd eruit getrokken en een van de mannen ging er met haar auto vandoor. De andere man volgde in de Volvo. Ook in Brasschaat werd een automobiliste klem gereden door een neppolitievoertuig.

Hoewel de bende niet in echte politiewagens opereert, zetten de mensen toch hun voertuig stil. Automobilisten raken soms in de war omdat de auto's een blauw zwaalicht hebben. Bovendien maakt de Belgische politie ook regelmatig gebruik van burgervoertuigen.
Het parket adviseert dan ook dat bestuurders, die door een onopvallende politiewagen aan de kant worden gezet en de zaak niet vertrouwen om alle deuren goed gesloten te houden en de man(nen) nadrukkelijk naar hun legitimatiebewijs te vragen. Vooral in de nachtelijke uren is het belangrijk om voorzichtig te zijn.

Geen verkrachting bij staken verzet

Meinona, Waverider en XXXL hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wederom heeft het gerechtshof te Rome een vreemde uitspraak gedaan. Er is namelijk geen sprake van verkrachting als een vrouw zich na enkele minuten niet meer verzet tegen sexuele avances van een man.
Het opgegeven verzet moet volgens de rechters worden gezien als instemming.
Vorig jaar deed het spijkerbroekenvonnis veel stof opwaaien. Een rechter bepaalde toen dat een vrouw in spijkerbroek niet kan worden verkracht zonder de dader een handje te helpen met uitkleden.

Rare jongens die Romeinen....

30.000 km in een 2CV

Een groep van 10 Nederlanders is in Alaska in 4 lelijke eendjes ( lees: Citroëns 2CV), begonnen aan een wereldreis. De trip gaat van de Noord- naar de Zuidpool. De reizigers willen met hun tocht sponsors vinden voor ontwikkelingsprojecten van de Wilde Ganzen in Latijns Amerika.

De 2CV's hebben 30.000 kilometer voor de boeg. De groep reist onder via Californië, Mexico en Chili naar de eindbestemming Ushuaia in Argentinië, de meest zuidelijke stad op aarde. Het gezelschap denkt er vijf maanden over te doen.

Goed doel, maar ik moet er toch niet aan denken om 5 maanden, 30 duizend kilometer lang in zo'n hobbelend eendje te zitten .

Maartje woensdag begraven

Burgemeester Sybsema heeft gistermiddag bekendgemaakt dat de 15-jarige scholiere Maartje Pieck uit Kampen, die afgelopen week werd vermoord, zal worden woensdag in besloten kring in Kampen begraven.

Straks om 10.00 uur wordt in de Stadsgehoorzaal aan de Burgwal in Kampen een condoleanceregister geopend. Het gemeentebestuur van Kampen heeft inwoners opgeroepen dinsdag 18 juli tussen 18.00 en 21.00 uur de vlag half stok te hangen.

Het is nog onduidelijk of er een stille tocht gaat komen voor Maartje.

Moors en Boszhard weer samen

Carlo Boszhard en Irene Moors gaan weer samen een prgramma maken bij RTL4. Niet weer Telekids, maar een wekelijkse talkshow op zondagmiddag. Het programma zal tussen 5 en 7 uur worden uitgezonden en zal een magazine-achtig karakter hebben.

Het duo zal niet alleen gasten ontvangen, maar er wordt ook aandacht besteed aan onderwerpen als koken en muziek.

Nou, ik ga wel lekker FOK!ken op zondag middag .

Aangeboden: dochter (om te ontvoeren)

Jim²³ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37 jarige man uit Eastport (VS) moest voorkomen omdat hij zijn 12-jarige dochter op een adultsite ter ontvoering en verkrachting aanbood. Hij wilde namelijk graag een setje foto's van de ontvoering en verkrachting van zijn dochter.

Hij liep tegen de lamp toen een vrouw de politie waarschuwde nadat ze de advertentie had gelezen op het contactbord van een pornosite.

Ziek
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
special
Random Pics van de Dag #1262
©FOK.nl e.a.