FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 18 juli 2000

Hongerig en hardleers

IKKE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die landelijk bekend staat als ‘de eetpiraat’ is zondag wederom gepakt in een horecagelegenheid in Deinum.

De 55-jarige man uit Veenhuizen had een maaltijd genoten, maar wilde weer niet betalen. Vlak daarvoor was de man door de politie vrijgelaten, nadat hij zaterdag in een restaurant in Sneek was aangehouden. In april was de man vrijgekomen uit de gevangenis, waar hij zat, omdat hij in restaurants door heel Nederland maaltijden at en daarna zei geen geld te hebben.

Wiskundige PI onjuist berekend?

Cygnes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het wiskundige getal pi, bekend om zijn oneindige staart van decimalen achter de komma, is onjuist berekend. Dat zegt tenminste de 80-jarige Nederlandse uitvinder Charles Doyer uit Bussum. Volgens hem telt het getal slechts veertien decimalen. De man looft zelfs een beloning van 5.000 gulden uit voor diegene die zijn herberekening kan weerleggen.

Doyer staat in Nederland ruim bekend sinds hij beweerde een motor te hebben ontwikkeld die op water kan rijden. Hij stichtte rond die uitvinding ook een bedrijfje: Doyer Motors NV. "En daarom heb ik ook pi herberekend. Om het wiskundig bewijs te kunnen leveren dat die motor ook echt werkt. Al die wiskundigen geloven dat niet, maar ze doen gewoon veel te moeilijk. Bij de berekening van pi zijn ze de simpele verhoudingsleer vergeten. Ik heb nu het bewijs dat pi geen 206 miljard getallen achter de komma heeft, maar slechts veertien. Die lange decimalenstaart is eigenlijk dus maar een stompje," aldus de krasse uitvinder.
Stomeenvoudig, noemt Boyer zelf zijn theorie, die hij uiteenzet in het boek 'De Affaire Pi'. Maar wij begrijpen er niets van. "Ik heb het ook maar gepikt van de oude Grieken. Diezelfde berekeningen lagen al in die bieb die ze daar een paar duizend jaar geleden in de fik gestoken hebben, de Alexandria."

--------------------
Wil dat ook zeggen dat de omtrek van de aarde nu ook anders is en nog meer van die vage dingen?

Paus wordt niet vervolgd voor homohaat

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Teletekst meldt dat de aanklacht die de Gay- krant een aantal dagen geleden tegen de paus heeft ingediend niet zal worden behandeld. Als excuus zegt Justitie dat de paus als hoofd van de rooms-katholieke kerk "universele immuniteit" geniet.

Dit is echt belachelijk. Die paus kan dus gewoon de wet overtreden en mag dan niet gestraft worden

4 gevangenen ontsnapt in Verviers (B)

Cygnes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit de gevangenis van Verviers (België) zijn vier gevangenen ontsnapt. Om te kunnen uitbreken, hebben ze gebruik gemaakt van dynamiet. Vermoedelijk zijn de ontsnapten onderweg naar Duitsland.

De politie is begonnen met een grootse zoekactie.

Het is weer eens zover, altijd hetzelfde in België, ik vraag me af hoe ze aan die dynamiet komen. Via een taart met 'kaarsjes' zeker .

Medisch centrum mag marihuana gebruiken

Een medisch centrum in Oakland mag ernstig zieke patiënten behandelen met marihuana. Dit is een uitspraak van een federale rechter, die twee jaar eerder de huisapotheek van het medisch centrum en vijf andere liet sluiten wegens het overtreden van de narcoticawet. Hij heeft zijn mening herzien, omdat de Amerikaanse regering niet kan weerleggen dat cannabis medisch noodzakelijk is voor sommige ernstig zieke patiënten.

Dronken rij-instructrice

Een 48-jarige rij-instructrice uit Katwijk is afgelopen vrijdag in Leidenaangehouden, omdat ze onder invloed autorijles gaf. de politie hield de vrouw aan na een tip en er werd een alcoholpromillage van 2,5 bij haar gemeten. Door het 5 maal hoger dan toegestane promillage, mocht de vrouw ook haar rijbewijs inleveren.

Dit is wel een hele vreemde interpretatie van "glaasje op, laat je rijden" .

Arbeiders lozen zwavelzuur in de Maas

Cygnes had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Franse stad Givet, aan de Belgische grens, hebben ontslagen arbeiders van een failliete textielfabriek zwavelzuur geloosd in een zijriviertje van de Maas. De politie van Givet zegt dat de lokale brandweer de vervuiling heeft kunnen indijken voor het gif in de Maas terechtkwam en naar België kon stromen.

Zwavelzuur is uiterst giftig, maar vermengt zich maar moeilijk met water en bezinkt snel op de rivierbodem. Het
Belgische ministerie van Binnenlandse Zaken gaat ervan uit dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid of het milieu in België.

Optout tegen spysoftware

Sparhawk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voordat je het weet, weten bedrijven meer dan je denkt, d.m.v programma's die buiten het functioneel zijn, ook nog even wat extra info mee zenden naar hun server, over waar je mee bezig bent, wat je allemaal opzoekt, waar je naar luistert, etc. etc. etc. Dit noemen ze spysoftware (althans op deze pagina). Optout zou hier een einde aan moeten maken door dit allemaal voor jou in de gaten te houden...maar, wat stuurt Optout allemaal stiekum door??? hehe

Duitsland betaalt dwangarbeiders

lzandman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Duitsland heeft eindelijk besloten om een geldbedrag te geven aan mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog dwangarbeid moesten verrichten in de verschillende werkkampen. Het gaat om een bedrag van 10 miljard DM, natuurlijk puur symbolisch en niet in evenwicht met de daadwerkelijk geleden schade van die mensen. Voor de meeste voormalige dwangarbeiders komt dit toch te laat, want die zijn inmiddels al overleden . Duitsland zelf zegt tijdens het proces wel veel over zichzelf te hebben geleerd, want er werd openlijk gediscussieerd wat ze zelf jarenlang succesvol verdrongen hadden.

Tja, denk de volgende keer dat je een Bayer aspirientje inneemt maar eens aan al die menselijke proefkonijnen die hiervoor gestorven zijn...

Worstjes en condooms

Geena had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ieder jaar als Britten op vakantie gaan, nemen ze 450.000 condooms en twee miljoen theezakjes. Ook nemen ze voor de zekerheid een half miljoen worstjes mee. Britse vakantiegangers zoeken vaak het avontuur op over de grens, maar als het op eten aankomt zijn ze nogal conservatief. Jaarlijks vertrekken zo'n vijftien miljoen Britten naar het buitenland voor vakantie.

Een snelle berekening zegt dat ze dus 50.000 condooms tekort komen .
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1397
special
Random Pics van de Dag #1396
special
Random Pics van de Dag #1395
review
The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom
special
Random Pics van de Dag #1394
©FOK.nl e.a.