FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 16 maart 2000

Lange gevangenisstraf

TARAraboemdijee kwam via de newssubmit met het het volgende:

Een artikel in de Spits! van vandaag vertelt over de straf die een man in Johannesburg (Zuid-Afrika) kreeg. Hij werd veroordeeld tot 1340 jaar gevangenisstraf. "De 36-jarige man is schuldig bevonden aan 27 moorden, 26 pogingen tot moord, 41 gewapende overvallen. 14 verkrachtingen en een reeks andere delicten in de regio Johannesburg". De verdachte sprak tijdens het proces alle aanklachten tegen.

Tuurlijk, alle gevangenissen zitten bomvol met onschuldige mensen .

Veel F1-nieuws

De Franse autofabrikant Renault is klaar voor een rentree naar de Formule 1. Volgens geruchten in de internationale pers zal Renault nauw gaan samenwerken met de renstal van Benetton. De verwachting is dat de terugkeer van Renault vandaag of vrijdag officieel bekend wordt gemaakt.

Vorig jaar al liet de directeur weten dat het concern op een competitief niveau wilde presteren in de Formule 1. Op dit moment levert Renault onder de naam Supertec motoren aan Arrows en Benetton. De Supertec krachtbron is een eigenlijk de oude Renaultmotor waarmee in de jaren negentig veel successen werden behaald. Met de terugkeer van Renault wordt de Formule 1 nog weer een stuk interessanter. Het is inmiddels bijna een strijd tussen de grote autofabrikanten. BMW, Fiat, Ford Mercedes en Honda zijn al actief en Toyota maakt volgend jaar zijn opwachting.

Overigens was een eenvoudig filter de veroorzaker van de fatale storing bij Mercedes (McLaren) in het afgelopen weekend. Daardoor viel volgens de motorenbouwer de pneumatische druk van de Mercedes-krachtbron weg. "Het verlies van de pneumatische druk werd veroorzaakt door een slecht functionerend filter op de compressor voor de pomp", aldus de bouwer van de motor. "Dat was relatief eenvoudig te verhelpen. Dinsdagavond heeft er een motor met dit nieuwe onderdeel 600 kilometer gelopen op de testbank. Vandaag hebben we op Silverstone zonder probleem een hele race-afstand gereden."

Het team van Jos Verstappen, Arrows, heeft helaas géén gelegenheid om een verbetering aan de voorwielophanging voor de komende Grand Prix te testen. Het team werkt op dit moment aan een oplossing van het probleem, dat Jos en Pedro de la Rosa in Australië deed uitvallen. Beide coureurs konden de race niet uitrijden omdat de spoorstang van hun auto het begaf. Het team zegt er vertrouwen in te hebben dat het euvel in de volgende race is verholpen. Gelukkig!

Arrows beschikt niet over een testteam dat een oplossing direct op het circuit kan testen. De auto's van de renstal reizen direct van Australië naar Brazilië. Er is dus geen mogelijkheid om tussentijds een nieuwe constructie uit te proberen. De eerstvolgende testsessie van Arrows staat gepland op 28, 29 en 30 maart, enkele dagen na de GP van Brazilië. Jordan en McLaren hebben gisteren wel gestest Silverstone. Zij beschikken namelijk over een extra auto en alles wat daar bijhoort om in situaties als deze toch nog te kunnen testen.

Buschauffeur slaat en schopt tieners

Een 44-jarige chauffeur van een stadsbus in Breda heeft gisteren, nadat hij de stadsbus hermetisch had afgesloten, drie jongens van 13, 14 en 17 jaar geschopt en geslagen, omdat hij merkte dat er in de bus werd gerookt. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Toen één van de scholieren toch uit de bus wilde stappen weigerde de chauffeur de deuren te openen. Een 17-jarige Bredanaar drukte de knop in, waardoor de deuren alsnog opengingen. De chauffeur gaf de 17-jarige daarop een trap in zijn rug, waarna een vechtpartij tussen de chauffeur en enkele passagiers ontstond. Daarbij zijn over en weer schoppen en klappen uitgedeeld.

Seki in de BUS zegt het allemaal, Breda in de BUS doet het allemaal

[Dank aan TARAraboemdijee die dit eventjes op de newssubmitmeldde.]

Prostituees ruziën om donkere kamer

Het gezette figuur van een Haagse prostituee is het onderwerp geworden van een heuse rel. De vrouw, die haar brood verdient in de Poeldijksestraat, wordt door haar collega's beticht van oneerlijke concurrentie. De dame van lichte zeden weigert namelijk haar kamertje te verlichten, omdat zij vindt dat haar ietwat corpulente figuur zonder licht beter uitkomt. Deze stelling heeft haar de afgelopen dagen diverse bedreigingen opgeleverd. Zo zou er zelfs gedreigd zijn de niet-verlichte prostituee neer te steken. De Haagse politie heeft aangekondigd de heetgebakerde dames de komende tijd wat nauwlettender in de gaten te gaan houden.

Postbode krijgt geld na hap in kruis

Een 35-jarige postbode uit Engeland heeft een schadevergoeding gekregen, nadat hij door een hond in zijn kruis was gebeten. De man vreest dat hij daardoor geen kinderen meer kan krijgen.

In oktober 1998 viel een cocker-spaniël de man aan tijdens zijn dagelijkse ronde. De advocaat van de gekwelde postbode zei dat over dergelijke aanvallen vaak lacherig wordt gedaan. "Onterecht, de postbodes houden er ernstige wonden en trauma's aan over", aldus de raadsman. De postbode kon door de beet enkele maanden niet werken. Hoe groot de schadevergoeding zal zijn is nog niet bekend, het Britse Hof beslist daar binnen enkele maanden over.

Kindermoordenaar in 100 stukken

Een rechter in Pakistan heeft een lugubere straf uitgesproken tegen een man die honderd kinderen verminkte en vermoordde. De veroordeelde zal allereerst door wurging ter dood worden gebracht. Daarna zal zijn lijk in honderd stukken worden gehakt en in een bak met zuur worden gegooid. Een medeplichtige kreeg dezelfde straf.

De rechter vindt dat de schuldige hetzelfde lot als zijn slachtoffers moet ondergaan. De slachtoffers waren vrijwel altijd straatkinderen, die de man in de buurt van zijn huis oppikte. Hij bracht ze om en hakte ze vervolgens in stukken. De stoffelijke resten eindigden in bak met zuur. Omdat de man honderd moorden pleegde, moet hij volgens de rechter honderd keer worden gewurgd. Daarna moet zijn lijk in honderd stukken worden gehakt. De medeplichtige werd in 98 gevallen schuldig bevonden aan verminking en moord. De twee zeggen onschuldig te zijn. Ze kunnen nog in hoger beroep gaan...

Survivor van start

5. Pedro, one of your mates, has gone a little wild, wearing nothing but body paint and a hand-fashioned thong. The group is starting to get the creeps. Do you:

A. Paint parts of yourself in order to make Pedro feel more comfortable;
B. Humor him, but avoid him whenever possible;
C. Get the group to move camp in the middle of the night, not telling Pedro where you're going.

Dit is een van de vragen die je op de site van CBS kunt invullen om te zien of je zelf een survivor bent. Samen met nog 9 andere, tamelijk gestoorde, antwoorden wordt je profiel opgemaakt. Ik bleek helaas meer een survivor type 'Zwitserland' te zijn.

Deze maand (de dag wordt niet vermeld ) start bij CBS de reeds veelbesproken serie 'Survivor'. 16 man moeten met elkaar op een tropisch eiland in de Zuidzee zien te overleven. Elke drie dagen wordt een soort rechtbank benoemd waarna een van de bewoners eruit wordt gestemd. Na 39 dagen zijn er nog twee man over (een berekening die ik overigens niet snap ). Dan komen de 7 laatst weggestemde bewoners terug om te bepalen wie er gewonnen heeft en 1 miljoen dollar mag opstrijken.

Voor wie denkt dat het een vakantie is: helaas. De bewoners moeten hun eigen hutten bouwen, voor hun eigen eten zorgen en hebben geen warmwater-bad. Verder mogen ze het milieu niet verwoesten, de Amerikaanse wet breken of elkaar aanvallen.

Op de site van CBS kun je van alles lezen over dit in Amerika reeds veelbesproken programma (dat overigens maar 1 uur in de 3 dagen wordt uitgezonden). Je kunt er onder anderen te weten komen of je zelf een survivor bent, je kunt er opnamen bekijken van de selecties, en je kunt er van alles te weten komen over het eiland.

Jammer alleen dat we het programma niet kunnen zien

ADO-supporters kwaad op Seki

BUSsagier Seki dreigt betrokken te raken in de ruzie tussen ADO Den Haag- en Feyenoord-supporters. Seki zou het vuur hebben aangewakkerd door een Feyenoord-vlag op de Haagsche buslocatie op te hangen. De supporters van beide clubs schijnen al langer aan te sturen op een confrontatie. Bij het Big Brother-huis dreigde het vorig jaar ook al uit de hand te lopen. Volgens boze Feyenoord-fans schildert SBS6 Seki bewust af als iemand die de hele dag niets anders doet dan schelden en vloeken. SBS ontkent dit: "Er wordt niet gemanipuleerd."

Een héééél klein stukje audio (30 seconden) van Edwin Evers op Radio3, kun je terugvinden op de site van R@b, die ons dit liet weten via de newssubmit.

Typisch genoeg dat in het stukje wordt gezegd dat er geruchten zijn dat De BUS voortijdig zou stoppen. Waar die geruchten dan vandaan komen wordt niet verteld...

Keniaanse vrouwen eisen sex en sluiting bars

Een groep Keniaanse vrouwen heeft een politiebureau bestormd en hun de keuze gesteld: òf nú sex met hun hebben, òf de vele illegale bars sluiten, waar hun mannen, volgens de vrouwen, impotent door worden.

De plaatselijke krant meldde dat de vrouwen de handel in de stad een dag stil legden met hun protest tegen het overdreven drinkgedrag van hun mannen.

"Onze mannen zijn net kasplantjes geworden, zij gaan vroeg van huis en komen dronken terug. Daarna denk niemand van hun meer aan de sexuele behoeftes van de vrouwen", aldus een woordvoerdster van de vrouwen.

De vrouwen, die zich gesteund weten door 24 katholieke organisaties, eisten van de officier van politie dat hij zijn mannen de opdracht zou geven om sex met hun te hebben, of anders nieuwe echtgenoten voor hun te vinden, omdat ze sexueel gefrustreerd waren. De krant vertelde er helaas niet bij hoe de politie gereageerd heeft op deze eis/aanbod.

De vrouwen vertelden bovendien dat de populatie van het district drastisch daalde door de slechte prestaties van de mannen.

Kok wil zeer goedkoop internetten

Premier Kok wil dat de toegang tot internet goedkoper wordt. Kok vindt het vooral belangrijk dat computers voor jongeren toegankelijk zijn. Ze moeten zowel thuis als op school makkelijk gebruik kunnen maken van de nieuwe media, zodat ze er snel, goed mee kunnen leren omgaan.

Kok zei dit gister in Londen na een gesprek dat hij had met de Britse premier Tony Blair. Kok stelde dat de kosten voor het internetgebruik moeten worden verlaagd 'tot bijna nul'. Hoe dat moet gebeuren, weet hij zelf nog niet. Volgens de minister-president kan de overheid niet veel doen om de kosten voor internet omlaag te brengen, maar hij hoopt dat er een verandering optreedt doordat de regering nu de wens voor een kostenverlaging heeft uitgesproken. Kok zei bovendien de indruk te hebben dat de markt al over dergelijke zaken nadenkt.


Is dit dezelfde Kok die 1,5 jaar geleden nog dacht dat een muis een soort afstandsbediening was? Wat een vooruitstrevend man!

AH breidt assortiment uit

Albert Heijn gaat zijn assortiment uitbreiden. En dan niet met nog wat meer eetbare spulletjes, maar met huishoudelijke apparaten en computers. Hiervoor komen er behalve AH-supermarkten ook AH-megasupers, waar dus een extra afdeling in zit. Megasupers zullen ongeveer 2x zo groot worden als de gemiddelde AH-winkel.
Woordvoerder E. Muller sluit niet uit dat er later ook reizen verkocht zullen worden, maar auto's en kleding zit hij niet zitten: "Auto's en kleding zullen daarentegen nooit bij ons worden verkocht. Daar hebben wij absoluut geen verstand van."

Leuk idee, maar m'n computer ga ik er toch niet halen. Vind je toch niet erg, meneer Muller?

Paul McCartney in love

Sir Paul McCartney heeft gisteren bevestigd dat hij een relatie met het 32-jarige fotomodel Heather Mills heeft. Er gingen al tijden geruchten dat Heather Mills, die in 1993 een been verloor bij een verkeersongeluk met een politiemotor, en de 57-jarige ex-Beatle een hot item waren. Tot nu toe ontkende McCartney de romance, ookal werd het stel al tijdens een romantische vakantie in Turkije gespot.

McCartney, wiens vrouw Linda bijna twee jaar geleden aan borstkanker overleed, erkent nu dat hij en Heather elkaar wel héél erg leuk vinden.

Nou Sir Paul, van harte gefeliciteerd dan maar namens alle Fok!kers

Mick Jagger moet dokken voor zoon

Super rocker Mick Jagger heeft tijdens een rechtzitting toegegeven dat hij de vader is van het vorig jaar geboren kind van een braziliaans fotomodel. De rechter veroordeelde hem voorlopig tot het betalen van $10.000 p/m voor onderhoud van het kind. De zanger van de Rolling Stones was niet persoonlijk aanwezig tijdens de zitting, maar getuigde via de telefoon, vanuit een rechtzaal in Londen.

10.000 dollar per maand valt wel mee, als je bedenkt dat het vermogen van Mick wordt geschat op $250.000.000

Lees hier het hele bericht.
Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.