Illegaal MP3 bezit verdringt 'te hard rijden'

Planet Multimedia deed de afgelopen week een onderzoek naar de hoeveelheid illegale MP3 bezit en de redenen daartoe, of de redenen om zich te weerhouden van deze praktijken.

De uitkomst was vrij verrassend. In totaal deden zo'n 230 mensen mee aan de stemming, en maar liefst 80% van de stemmers bekent direct of indirect illegale mp3-bestanden te bezitten. Daarmee heeft MP3-bezit als wetsovertreding het te hard rijden en zwart geldbezit van de eerste plaatsen verdrongen!

71% geeft direct toe dat ze MP3-bestanden op de pc heeft waarover geen rechten zijn geheven. Hiervan zegt ruim 55% dat men wel bereid om 15 gulden per cd te betalen indien MP3 legaal kan worden, en een kleine 16 procent bekent met de huidige situatie tevreden te zijn en niet te zullen betalen. Een kwart van respondenten kon zich niet in de meerkeuze vinden en noteerde een eigen antwoord.

Slechts 4 procent zegt geen illegale MP3-bestanden te bezitten: 3 procent om de artiesten niet te beschadigen, en 1 procent om redenen van beschaving. Juist die beschaving was de aanleiding voor de vorige week uitgezette peiling.

Slechts 4% van de stemmers zegt totaal geen illegale MP3 bestanden in huis te hebben.
Nou .. dit onderzoek zegt toch wel wat over de Nederlandse muziekindustrie, nietwaar?
Submitter:  Bron: <a href=http://www.planet.nl/multimedia/2000/1102/n.shtml target=pm>Planet Multimedia</a>