FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 10 februari 2000

PSV duwt Ajax verder in de zorgen

PSV heeft gisteravond in Eindhoven Ajax en Jan Wouters verder in problemen gebracht. Zonder groots te spelen vernederde PSV Ajax met 4-0.
Na een kwartier stond er al 3-0 op het scorebord. Van Bommel (5) en Van Nistelrooy (11 en 16, pen) zorgden voor de treffers.
Na de thee speelde PSV vooral slordig, maar Ajax kwam geen moment in de buurt van Waterreus en kreeg geen enkele (!!!) kans. Niemand anders dan 'killer' Van Nistelrooy scoorde 6 minuten voor tijd de mooiste goal na een pass van Bruggink.



Op de tribunes waren scouts van Europese topclubs komen kijken voor de topscorer van Nederland, zoals Vialli, Arsenal, AS Roma en Athletico Madrid.

DJ gaat over de grens

DJ in opleiding, Giel Beelen, is in z'n uitzending iets te ver gegaan zo zegt de NOS.
Het nachtprogramma 'Beelen voor je bek' wat Giel presenteert, gaat voornamelijk over drugs waarin hij steeds z'n grenzen probeert te verleggen. In een uitzending over condooms stuurde een escort-bureau een meisje langs voor een praktijkbijdrage(!) Dit liet Giel (22) zich geen tweede keer gebeuren, hij liet zich door haar hoorbaar oraal bevredigen. De NOS bezint zich nu op maatregelen...

Ik ben benieuwd wanneer de opnamen te beluisteren zijn op internet..

Belgen zeggen rabo-rekening op

Belgische ontevredenheid over de rabobank nadat Sven nijs tijdens het wk veldrijden in Sint-Michielsgestel, 30 januari jl., de belangen van de raboploeg boven het Belgisch Nationaal belang stelde. In plaats van samen met landgenoot De Clerq rabo-ploegmaat Richard Groenendaal kapot te rijden, liet Nijs hem juist ontsnappen waardoor Mario de Clerq zijn wereldtitel verspeelde.

Zijn landgenoten hebben hem dit bepaald niet in dank afgenomen. Bij Rabo-kantoren langs de grens heeft een aantal klanten haar rekening opgezegd. Veel baliemedewerk(st)ers kregen daarna te maken met Belgische klanten die giftige opmerkingen maakten. Banken in grensdorpen als Eede en Eijsden alsmede in de enclave Baarle-Nassau kregen boze telefoontjes en brieven en zelfs een enkele opzegging.

De boze reacties uit België aan het adres van de bank worden bevestigd door het hoofdkantoor in Utrecht. "Maar eigenlijk staan wij daarbuiten. De bank heeft geen enkele invloed op het verloop van een wielerwedstrijd. Dat is de verantwoordelijkheid van de ploegleider."

Op initiatief van directeur De Wijs van de Rabobank in Hoogerheide (NB) is een succesvolle poging ondernomen om de Belgische kemphanen weer bijeen te brengen. Bij de afscheidswedstrijd van Adri van der Poel zullen De Clercq en Nys samen naar Hoogerheide komen.
Zonder ruzie hopelijk

Hannibal "The Cannibal" deel 2

Acteur Anthony Hopkins heeft ingestemd om wederom de rol van Hannibal "The Cannibal" Lecter te spelen in het vervolg op "The Silence of the Lambs". Universal Pictures is nu nog opzoek naar een goede vervangster voor Jodie Foster, die heeft aangegeven niet geïnteresseerd te zijn. Nu het filmscript klaar is en de medewerking van Anthony Hopkins zeker is, moet dus alleen nog maar de vrouwelijke hoofdrol vervuld worden.

Dus als er nog vrouwelijke Fok!kers zijn met filmaspiratie, nu is jullie kans.

Lees hier het hele bericht.

IQ van 70 genoeg voor Spaans leger.

Spanje heeft besloten de minimum IQ-eis voor soldaten te verlagen van 90 naar 70. Reden hiervoor is het verwachte personeelstekort als de dienstplicht aldaar in 2002 wordt afgeschaft. Dit meldt de Spaanse krant "el pais".
Om de benodigde 20.000 man te werven is, afgezien van de verlaging van het IQ-minimum, ook besloten een ander vereiste te schrappen. Ook een middelbare opleiding is nu niet langer een vereiste.
Psychologen spreken bij een IQ van 70 tot 90 van 'minderbegaafden'. In vaktermen noemt men mensen met een IQ lager dan 70 'debielen'. Het gemiddelde IQ van jonge volwassenen is ongeveer 100. Een IQ van 70 is minimaal vereist voor normaal gedrag. Een persoon met een lager IQ kan problemen hebben met zijn begripsvermogen.

"Ik zou toch niet graag in een compagnie terechtkomen vol mensen met een IQ van 70 die rondlopen met een geladen geweer", aldus een Limburgse psycholoog.

Directeur werving van het Spaanse leger, Jesus Maria Perez, voorziet echter geen problemen. "Ik denk niet dat de nieuwe intelligentie-eis gevaren zal opleveren. We hanteren nu dezelfde eisen voor beroepssoldaten als voor dienstplichtigen", aldus Perez.

Dat belooft dus nog wat als we naar een gezamelijk Europees leger toegaan.

FBI gaat hackers Yahoo en CNN zoeken

De FBI is een jacht begonnen naar de groep hackers die de afgelopen dagen een aantal veelbezochte websites heeft overvallen. Amazon, CNN, eBay en Yahoo waren daardoor enige tijd moeilijk of niet bereikbaar. (zie ook hier) Zij liepen daardoor miljoenen aan inkomsten mis. De hackers zijn nog steeds actief. Woensdag maakten zij een gedeelte van het verkeer met E-Trade en Datek onmogelijk, bedrijven die effectentransacties via internet verzorgen. Ook voor hen is de schade enorm, temeer omdat de aanvallen tijdens de handel op de effectenbeurs in New York plaatsvonden.

De FBI kreeg maandag de eerste melding van een grote overval op Yahoo, die per maand meer dan 100 miljoen bezoekers heeft. Daarna is een onderzoek ingesteld, aldus een woordvoerder. De website van Yahoo lag in totaal drie uur plat omdat de servers volledig plat lagen. De aanvragen hadden een omvang van 1 gigabyte per seconde! Menig site haalt die hoeveelheid nog niet eens in een heel jaar.

Vooralsnog heeft de speurtocht van de FBI niets opgeleverd. De hackers wisten zich zo snel te verplaatsen dat lokaliseren onmogelijk was. Alle internetbedrijven benadrukken dat hun websites niet zijn gekraakt, maar overvallen. De hackers deden het namelijk op een heel simpele manier, namelijk met de 'Ping Of Death'. De bedrijven willen de angst bij consumenten wegnemen dat de hackers beschikken over gevoelige informatie, zoals nummers van creditcards en adresgegevens.


De hackers van Cult of the Dead Cow (cDc, makers van Back Orifice) maakt het allemaal niet uit. Die houden sowieso wel van de FBI

MP3.com slaat terug

Een tijdje geleden is MP3.com voor de rechter gedaagt door de Recording Industry Association of America (RIAA), een belangenorganisatie. MP3.com wordt ervan beschuldigd piraterij en illegale muziek te bevorderen. MP3.com is het nu spuugzat om constant voor 'bad guy' te worden uitgemaakt en gisteren antwoordde de site door de RIAA op haar beurt voor de rechter te slepen.

"We kunnen de praktijken van de RIAA niet langer tolereren. Zij achtervolgen ons op een kwalijke en agressieve manier", sprak Michael Robertson, uitvoerend directeur van MP3.com in een officiële verklaring. Een maand geleden kwam MP3.com met de nieuwe dienst MyMP3.com, waarmee gebruikers hun cd-collectie op het web kunnen bewaren. Daarmee zouden copyrights heel gemakkelijk te ontlopen zijn, en dat is ook het punt waarmee de RIAA het niet eens is. Bovendien zou de site een illegale fonotheek van 40.000 cd's hebben samengesteld. Deze week werd de rol van 'bad guy' nog een keer versterkt, aangezien alle grote platenmaatschappijen investeerden in concurrent Listen.com. Deze site profileert zich als 'Brave Hendrik' door te pleiten voor een schone online muziekindustrie, wat een must is voor de (winsten van) platenmaatschappijen. Het zal nog enkele weken duren voor er een uitspraak in de rechtszaken volgt.

nieuwe star wars film wordt politiek correct

In Amerika hebben ze weer iets nieuws verzonnen... Zelfs een science fiction moet nu een correcte afspiegeling van de hedendaagse (Amerikaanse, alsof dat het enige land is waar de film te zien is) samenleving zijn.

Geraakt door de kritiek dat de karakters van de laatste StarWars film, The Phantom Menace, raciale stereotypen waren, heeft producer George lucas nu besloten om in de volgende film politiek correctere figuren te gebruiken.

The Phantom Menace zou slechts 'witte' hoofdrolspelers hebben, terwijl de aliens en monsters in de film buitenlandse kenmerken vertoonden. In de volgende film zal nu een Indiaan met een spiritueel karakter bevatten alsmede een aziaat voorkomen. Lucas is al begonnen met het werven voor nieuwe, geschikte, acteurs voor deze rollen.

De vorige film kwam in opspraak door de neusloze slechteriken met een boosaardig aziatisch accent, een smerig reuze insect met Griekse/Arabische kenmerken, en vooral Jar Jar Binks die duidelijke Caribische trekken zou hebben.
Een vlak na de release gestarte campagne om Jar Jar uit de volgende film te krijgen, vanwege zowel het raciale stereotype als diens constante irritantheid lijken vooralsnog geen resultaat te hebben gehad.

Nooit meer 6 dagen naar school

Vanaf volgend schooljaar bestaat de zesdaagse lesweek niet meer in Nederland. Het Stedelijk Gymnasium van Haarlem was de enige school in Nederland, waar de leerlingen nog op zaterdag naar school gingen. Na een stemming onder de leerlingen heeft de schoolleiding de lessen op zaterdag afgeschaft. Hiermee komt een einde aan een 610 jaar oude traditie.

Nu gaan ze volgend jaar zeker stemmen over een vierdaagse schoolweek.

Lees hier het hele bericht.



Erg dure Spice Girls scooter

De vijf girlpower ambassadrices; Victoria Adams, Emma Bunton, Melanie Chisholm, Melanie Gulzar en Geri Halliwell hangt een fikse schadeclaim boven het hoofd. Het Italiaanse scooterbedrijf Aprilia SpA klaagt de Spice Girls en Geri Halliwell aan. Het bedrijf eist van de vijf dames een bedrag van bijna anderhalf miljoen Engelse pond, omdat ze uit elkaar zijn gegaan.

Ze zouden ze hier eigenlijk geld voor toe moeten geven

Lees hier het hele verhaal.

Laatste reviews en specials
review
Undead Inc.
review
Doctor Who - Boom: suspense en maatschappijkritiek vormen samen een boeiend geheel
special
VrijMiBabes #210 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1278
special
Random Pics van de Dag #1277
special
Random Pics van de Dag #1276
©FOK.nl e.a.