FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 december 1999

Bart boos weg uit dagboekkamer

Bart is gisteravond bij Big Brother, mijns inziens, volkomen terecht boos uit de dagboekkamer vertrokken. Bart zat er 's avonds laat om z'n gebeurtenissen van de dag op te schrijven, toen die kerel van BB tegen hem aan begon te praten. Op de vraag hoe Bart het had gevonden antwoordde hij volkomen eerlijk dat hij het een klote-streek vond dat het hele kerst-gebeuren zo aan hem werd opgedrongen. Hij had, zoals iedereen heeft kunnen zien, al meerdere malen verteld dat hij zelf helemaal niets in kerst zag.

Maar goed, omdat Ruud en Willem tenslotte ook nog in het huis zitten, had Big Brother wat kersterige zaken, zoals een optreden van het Heilsleger, geregeld. Loyaal deed Bart aan alles, hoewel tegen zijn principes in, mee. Je hoorde hem niet klagen onder het gezang, kerstverhaal of diner. Maar toch begon 'de stem' te zeuren.

"Bart, waarom vind je het dan zo stom? Je hebt nog geen reden gegeven." Bart antwoordde hierop dat hij dat deze week niet wilde vertellen omdat hij anders bepaalde mensen voor het hoofd zou stoten. 'De stem' vroeg hierop nogmaals waarom dan. Bart reageerde uiterst verontwaardigd op de oerdomme vraag met het antwoord: "Ja waarom denk je dat ik bepaalde mensen niet voor het hoofd wil stoten? Omdat ze me dierbaar zijn natuurlijk. En ik vertel het daarom niet deze week. Volgende week kan het, want na volgende week loop ik niet meer het gevaar dat het breeduitgemeten wordt in de nationale media."

'De stem' maakte daarop één van de meest stomme opmerkingen die ik tot nu toe bij Big Brother heb gehoord: "Of zeg je het niet omdat je misschien wel wilt winnen?" Bart reageerde daarop met: "JA DAAHAAG", legde zijn schrijfgerei aan de kant en liep vervolgens terecht boos de dagboekkamer uit. Met privé-redenen worden blijkbaar geen rekening gehouden...

Big Brother zelf schrijft: "Big Brother maakt een opmerking die bij Bart in het verkeerde keelgat schiet." Juist ja

Big Brother wekte de bewoners vanochtend door met het hele redactie-team a capella een kerst-nummer te zingen. Heeft Bart denk leuk gevonden Anyway, allemaal, voor slechts 1 piekie per gesprek, stemmen op Bart natuurlijk!

Kerstman gestenigd

In de buurt van Tocopilla, gelegen in Chili, is een man verkleed als kerstman gestenigd en beroofd door een groep kinderen. De reden van de agressie was dat Santa Claus het snoep dat ie in z'n truck vervoerde bestemd voor een andere stad niet wou "delen" met de kids. Ze begonnen hem daarop te bekogelen met stenen en sprongen op z'n truck om nog wat kadootjes mee te gieren.
De werkloze man, die tijdelijk was ingehuurd om de kerstman te spelen, was twee keer op z'n hoofd, een keer op z'n oog en een keer op zijn borstkas geraakt en moest naar het ziekenhuis.

Prettige Kerstdagen he?

Doorzichtige koelkast!

Een uitvinder uit Zweden heeft patent aangevraagd op een machine die mensen zou helpen minder te gaan eten. Dit apparaat is namelijk een doodgewone koelkast, met een paar veranderingen eraan. Zo zie je zonder de deur open te doen wat er in de koelkast zit door middel van een licht dat aangaat als je het handvat van de koelkast pakt. Als het licht niet aan staat, dan is de koelkast ook nog een spiegel, zodat je je zelf ziet als je iets te eten wil pakken.
Volgens de uitvinder heeft dit twee voordelen, namelijk het besparen van de energie om de koelkast te openen en het helpen bij dieet.

Wow... was ik daar maar opgekomen

Duitser kookt echtgenote in pan

Lekker bericht als je net je kerst-diner achter de kiezen hebt: Duitser kookt echtgenote in pan. Een 32-jarige Duitse kok heeft zich in Namibië op speciale wijze van zijn vrouw ontdaan, omdat zij hem dreigde te verlaten. Eerst vermoordde hij haar, hakte het lijk in stukjes en kookte het uit om te voorkomen dat de boel ging stinken. De beenderen gooide hij op zolder.

Echt lang kon hij z'n daad niet verborgen houden. Vrienden vroegen zich af waar de vrouw was en schakelden de politie in. Ook de mannen van de wet dachten dat er iets niet helemaal pluis was en ze arresteerden de Duitser, juist op het moment dat hij 'm op het vliegveld wilde smeren. De Duitser woonde aan de Namibische kust en hij zal voorlopig in Namibië moeten blijven; de rechter veroordeelde hem namelijk tot levenslang. Hij zal daarvan minstens vijftien jaar moeten uitzitten, want pas daarna komt hij in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

Nederlander doet aan lange sex

Uit de resultaten van een seksonderzoek dat jaarlijks door condoomfabrikant Durex gehouden wordt blijkt dat, Nederlanders ruimschoots de tijd blijken te nemen om de liefde te bedrijven. Exclusief voorspel doen de Hollanders er gemiddeld 24,8 minuten over en zodoende staan de Nederlandse minnaars op een verdienstelijke tweede plaats van de Durex-ranglijst. De lijst wordt aangevoerd door de Amerikanen. (Tuurlijk, zij zullen eens een keer NIET boven aan staan ) Zij doen gemiddeld zo'n 28 minuten en 6 seconden over de liefdesdaad. Canada is derde met een tijd van 22,7 minuten.

Er wordt overigens volgens werelds' grootste condoom-fabrikant ieder jaar minder gevreeën. In 1998 deden de Nederlanders het gemiddeld nog maar 91 keer, tegen 96 maal het jaar daarvoor. De Fransen doen het nog steeds het meest met een jaargemiddelde van 141 keer. (zeggen ze ) Amerikanen volgen met 138 keer seks per jaar. De Russen zijn derde met 131 keer.

Ruud met Borsato en weer op single

Marco Borsato wil Ruud uitnodigen om deel te nemen aan zijn
tournee door Nederland. Over Ruud's muzikale kwaliteiten zei Borsato: "Nou, het was eigenlijk heel leuk, want mijn gitarist Rob gaf heel spontaan zijn gitaar weg. En eigenlijk zou ik Ruud willen vragen of hij bij m'n nieuwe tour een solo zou willen geven op z'n nieuwe gitaar. Dus zodra hij eruit is, ga ik vragen of hij een keertje mee wil op tour en
dan kan hij wellicht bij hem in de buurt voor een volle zaal een keertje een gitaarsolo kan geven. Ik denk dat hij het hartstikke leuk doet. Hij moet nog wel wat leren maar ik denk dat Rob hem nog wel wat kneepjes bij kan brengen."

Nou da's weer leuk, nietwaar?

Overigens is er een tweede single met Ruud als hoofdpersoon uitgekomen. Na Paul de Leeuw's 'Maatje tot aan het gaatje' komt er nu ook een single uit met de titel 'Ruud for president'. De house-act 'De Dongels' zijn grote fans van Ruud en hebben een muzikale ode aan hun Big Brother-held in een studio opgenomen en op cd gebrand. Leuk voor met de carnaval dus.

Veronica verbiedt dweilorkesten

Eerder deze week meldde ik al dat aanstaande maandag verschillende dweilorkesten wilden gaan spelen op het terrein van Big Brother. Ruud had gezegd dat hij dat zeer leuk zou vinden en Dweilorkesten.net nam het initiatief om naar Almere af te reizen. Gisteren is echter bekend geworden dat het dweilorkest niet op het terrein van Big Brother zal worden toegelaten. Ze zullen vanaf buiten de hekken moeten spelen. Er blijken voor de laatste week zeer strikte regels te gelden en er zal op worden toegezien dat er ook niets of niemand toegelaten wordt.

De Hoetetoeters laten zich er door deze maatregel echter niet van weerhouden om toch naar Almere te vertrekken. Zij zullen maandag vanaf 21.00 uur vanaf buiten de hekken gewoon het geplande repertoire, inclusief "Little Green Bag" gaan afspelen.

Bea hield weer een kersttoespraak

Ook dit jaar heeft onze Koningin weer een kersttoespraak gehouden. Hieronder een paar quotes van haar ‘speech’, geript van het ANP.

“Het licht breekt door in het donker van het menselijk bestaan. Dit is de boodschap van Kerstmis, die overal in onze wereld nu al bijna twee duizend jaar wordt gehoord. De komst van Jezus Christus plaatst zowel onze verhouding tot God als de betrekkingen tussen mensen in een nieuw schijnsel. Met die geboorte begint onze jaartelling, aangeduid met voor en na Christus. Ook wordt gesproken van tweeduizend jaar Christelijke beschaving. De overgang van het ene millennium naar het andere nodigt uit tot bezinning op het gehalte van de beschaving: waardering van leven, zorg om menselijke waardigheid en eerbied voor de schepping.”

“[…] Geweld lijkt onuitroeibaar en ingrijpen in vijandelijkheden uiterst moeilijk. Wel wordt nu erkend dat bij wreedheid en gruweldaden niet werkeloos mag worden toegekeken. In deze eeuw van oorlogen is ook het bewustzijn gegroeid dat machtsuitoefening - zowel tussen staten als binnen landen - moet worden getoetst aan de internationale rechtsorde. Was aanvankelijk nationale soevereiniteit een onaantastbaar begrip, nu winnen internationaal aanvaarde normen meer en meer aan gewicht. Wie misdrijven tegen de menselijkheid begaat, weet dat de wereldgemeenschap zulke daden bestraft wil zien. Dit is een van de meest hoopgevende ontwikkelingen in onze tijd. Het was een eeuw vol tegenstellingen en spanningen. […]”

“Respect voor een ieders eigenheid in overtuiging en cultuur is voor allen een verplichting. Hierbij gaat het om meer dan louter tolerantie. Het komt aan op erkenning van menselijke waardigheid en gelijke rechten. Alleen zo kan een wereld ontstaan van vrijheid, gerechtigheid en vrede. In de moderne samenleving wordt gezag niet langer als vanzelfsprekend aanvaard. Overal ter wereld staan hiërarchische verhoudingen onder druk. Wie verantwoordelijkheid draagt moet natuurlijk verantwoording afleggen.”

“[…] De vorige eeuw werd gekenmerkt door de opkomst van organisaties van groepen mensen die zich maatschappelijk voelden achtergesteld. In het tijdperk dat nu ten einde loopt, werden vertrouwde verbanden losser en kwam het individu centraal te staan. Dit proces heeft geleid tot grotere zelfstandigheid en de vorming van sterke burgers die tegen onrecht durven op te komen. Meer en meer weet men zich persoonlijk verantwoordelijk voor de inrichting van eigen leven. Maar individualisering brengt ook gevaren mee. Verschraling van groepsgevoel kan mensen onverschillig maken. Waar solidariteit wordt uitgehold, gaat eigen belang overheersen en dreigen anonimiteit en eenzaamheid. […]”

Toch nog interessant, nietwaar.. Lees de complete toespraak hier.

BNN-Bart bij 'Vinger aan de Pols'

Oprichter van Neerlands' jongste omroep BNN, Bart de Graaff, is op 3 januari 2000 in een extra aflevering van 'Vinger aan de Pols' te zien. In de aflevering vertelt Bart wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft doorgemaakt.

Bart, die een niertransplantatie onderging, heeft ruim twee jaar kunnen leven zonder elke dag meerdere malen gespoeld te hoeven worden. Hij kon weer gewoon lopen, fietsen, sporten, en hij had niet dagelijks meer de pijn die hij daarvoor wel had. Maar het afgelopen jaar werd de nier door zijn lichaam afgestoten. Bovendien kreeg Bart kanker en een daarover heen nog eens een herseninfarct, die zijn korte termijn-geheugen beschadigde. Nu is hij het gelukkig allemaal weer te boven.


Overigens heeft BNN nog maar een paar duizend leden nodig, om volgend jaar 4 keer zoveel televisie te mogen maken! De omroep zit inmiddels over de 110.000 leden heen en ze hebben er 120.000 nodig, anders moet BNN van de beeldbuis verdwijnen. Dus ben je nog geen lid (kost maar fl 12,60) en wil jij Eddy Zoëy en Bart volgend jaar wéér en méér zien, ga dan effe naar BNN en geef je op!

Een filmselectie op 1e kerstdag

Uit de VPRO gids haal ik een selectie van een filmselectie en beschrijving van de films vanavond op de Nederlandse televisie. Maak zelf je keuze...

20.00u - 21.15u op RTL4
Telekidsfilm: Het monster van Toth

Dit is een heuse jeugdgriezelfilm! Naast de terreur van een gemene koning en koningin, leeft er een heus monster tussen het vrome volk van Toth. Carlo en Irene raken volledig betrokken bij het wel een wee van het volk en het gaat er van tijd tot tijd ook behoorlijk griezelig aan toe. Tovenaar Marlijn, die door het koningshuis om advies is gevraagd, staat daarnaast voor de moeilijke taak om het op te nemen tegen de kwaadaardige heks Grisela. Ook zij houdt de gemoederen behoorlijk bezig.
Hoofdrolspelers Carlo en Irene spelen dubbelrollen.


20.00u – 22.00u op Nederland 3.
Four weddings and a funeral – GB 1994.

Deze comedie, gemaakt door Mike Newell, krijgt zelfs de meest nukkige kijker plat!
Wanneer de stijve, verlegen Charles tijdens een bruiloft de ongecompliceerde Amerikaanse Carrie ontmoet is hij snel verkocht. Maar het kost hem nog eens 3 trouwerijen – en een begrafenis – om te beseffen dat zij de liefde van zijn leven is.


20.00u – 22.00u op NET5
Miracle on 34th Street – VS 1994.

De kleine Susan weet wel wat ze wil voor Kerstmis: een vader, een broertje en een echt huis. Maar eigenlijk gelooft ze helemaal niet in de Kerstman. Totdat ze een oude man tegenkomt, die is ingehuurd om Kerstman te spelen.

Deze remake van de kerstklassieker uit 1947 is geschreven door John Huges, de man achter films als Home Alone en The breakfast club.


21.05u – 23.05u op Veronica.
Bird on a wire – VS 1990.

Meespelen o.a. Mel Gibson en Goldie Hawn. Het is een actiefilm waarin Gibson en Hawn gekoppeld worden. Gibson doet als Rick Jarmin mee aan het Getuige Protectie Programma. Om onduidelijke redenen heeft Rick wél een nieuwe identiteit maar géén nieuw uiterlijk. Op deze manier herkent Hawn ‘m van vroeger...


23.19u – 0.59u op Nederland 1.
A rather English marriage – GB 1998.

Een drama over 2 oude mannen die, tegelijkertijd weduwnaar werden, besloten samen te gaan wonen. Er is alleen een probleem, en dat is dat ze nogal verschillend zijn.
Met o.a. Albert Finney, Tom Courtenay en Joanna Lumley (bekend van Absolutely Fabulous).

Sylvana gaat 'De Bus' presenteren

Sylvana Simons, bekend van TMF en 'Sexquiz on the Beach', gaat de SBS6-versie van Big Brother presenteren. Het programma gaat 'De Bus' heten, nadat eerder gemeld was dat 'De Gouden Kooi' de naam zou zijn. Ook de begin-datum is veranderd; het programma zal nu starten op 30 januari. Al vanaf 7 januari presenteert Sylvana een docusoap (pffff ) die vooruitblikt op het programma.

In 'De Bus' toeren elf kandidaten zestien weken lang door Nederland. Er wordt momenteel een dubbeldekker verbouwd voor het programma. De kandidaten mogen alleen voor opdrachten de bus verlaten, voor de rest moeten ze in de bus blijven. Na een selectie van 30 kandidaten door SBS, bepaalt het publiek wie er plaats mag nemen in 'De Bus'.

BB-huis bijna in Rotterdam

Bijna had het Big Brother-huis niet in Almere, maar in Rotterdam gestaan. De programmamakers van Veronica, die vorig jaar de reality-soap voorbereidden, wezen echter het huis af. De door Rotterdam aangeboden lokatie in het Lloydkwartier werd niet geschikt genoeg bevonden, waardoor uiteindelijk toch werd gekozen om een Big Brother-huis bij Almere te bouwen, nadat ook lokaties in Amersfoort en Hilversum waren afgevallen.

Het Rotterdamse Big Brother-huis zou, als 't toendertijd aan de Rotterdamse plannenmakers had gelegen, zijn gehuisvest op de pier in een havengebied. Een soort van houten keet leek het ideale huis. En ook Veronica was niet ontevreden. Uiteindelijk ging de bouw van een Rotterdams Big Brother-huis niet door vanwege de 'privacygedachte' . Veronica vond dat op de pier te weinig privacy zou zijn. En dat moesten de de plannenmakers ook wel toegeven; "als je rond het huis een terrein wil afbakenen met een straal van vijfhonderd meter dan kan je beter kiezen voor de polder van Almere dan voor de Schiemond in Rotterdam", aldus een de organisatoren.

Jammer voor Rotterdam, Almere is er maar wat blij mee! Ze hebben door Big Brother een enorme stoot publiciteit gekregen. En dat brengt uiteraard ook geld met zich mee.

Opkomst digitale kerstkaart

Het steekt een beetje schamel af bij de traditionele kerstkaart, maar de opkomst van de digitale kerstgroet is een feit. Verstuurden de nederlanders vorig jaar nog 50.000 'kerstkaarten' per e-mail, nu is dat aantal al verdubbeld.
Dit is overigens slechts 0,05% van het aantal papieren kerstkaarten die de arme postbodes dezer dagen bezorgen.

200 miljoen kerstkaarten....lekker goed voor het milieu

Lees hier het hele bericht.

Kerststallen, koffie en gebak

Stalletjes kijken, vroeger een kinderritueel tijdens de kerstdagen, is de afgelopen jaren in Brabant en Limburg uitgegroeid tot een toeristische attractie. Lokale VVV's hebben 'kerststalroutes' uitgezet die per auto zijn af te leggen. Touringcarbedrijven organiseren speciale arrangementen: dertien stallen op een middag inclusief koffie en luxe kerstgebak, voor 32,50 gulden.

Ik ben blij dat ik niet zo'n arrangement van de kerstman heb gekregen

Lees hier het hele bericht.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1291
special
Random Pics van de Dag #1290
special
Random Pics van de Dag #1289
special
Random Pics van de Dag #1288
special
Random Pics van de Dag #1287
special
VrijMiBabes #211 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.