FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 28 oktober 1999

Waarschuwing! Nieuw Virus: Pretty Park

Vandaag kreeg ik diverse meeltjes over een nieuw virus, genaamd het Pretty Park virus. Als dit virus je pc besmet, dan wordt naar alle mensen in je adresboek via email het virus gestuurd.

Waarschuwing: Heb je een emailtje in je mailbox met subject
"C:\CoolProgs\Pretty Park.exe" Open de attachement dan niet!!! Dit is het virus! Verwijder het emailtje en er is niets aan de hand.

Dit is, als je het bestand toch gestart hebt, hoe je eraf moet komen:
Zoek naar het bestand (met bijvoorbeeld "zoeken in files/folders) FILES32.VXD in de windows\system directory

Zo ja, als dit bestand bestaat, ben je dus geinfecteerd.

Hoe te verwijderen :

-In startmenu click op run en type : "regedit"
-houdt vast toetsen Control+f (er komt dan een schermpje) en type opnieuw
"regedit" , hij gaat dan zoeken naar dit bestand.
als hij iets vind , dan staat er (eventueel) links "default" en rechts "files31.vxd"
.Selecteer (blauw maken) "default" of "files32.vxd" en doe dan met DELETEknop
het weghalen.
-houdt opnieuw vast Control+f en herhaal nog eens het zoeken naar "files32.vxd"
Vind hij nogmaals "files32.vxd" dan opnieuw selecteren en DELETEN
-Daarna kun je dit programma afsluiten
-Zoek nu opnieuw in Windows\system dezelfde file op "files32.vxd"
-DELETE deze file: Als dit niet lukt dan :
-Sluit windows af en start opnieuw op in DOS-mode
-(Als dit niet lukt, dan in "Safe Mode, ms dos prompt !! )
-Bij C:\Windows : toets in "cd system"
-Toets nu in : "del files32.vxd"
-Nu Moet ie schoon zijn !!!
Nu afsluiten en dan opnieuw opstarten en als het goed is ben je ervan verlost.

Het is belangrijk dat alles in de juiste wijze en volgorde gebeurt,
want als je de handelingen verkeerd om doet, kun je Windows opnieuw gaan installeren op de harde schijf, omdat alle applicaties verwezen worden naar files32.vxd.

Stuur iedereen die in je mailbox voorkomt een mailtje ( als je PC clean is!) , dat ze het bestandje NIET MOETEN OPENEN!!!!! en meteen moeten weggooien.

Nog een paar interessante links over dit virus:
hier en hier.

Nog een lappie text:


PrettyPark legt ook verbinding met een IRC-kanaal en zet daar de computer open voor de maker van het virus, die kan vervolgens gegevens van de harde schijf halen.

Volgens de virusexperts is dit het eerste virus dat gebruik maakt van het IRC-netwerk (Internet Relay Chat). “Het heeft de maker maanden werk gekost om dit virus te schrijven. Hij heeft er hard aan gewerkt,” aldus Steve Trilling, woordvoerder van Symantec, tegen Zdnet. “Maar het kostte ons maar een kwartier om het anti-gif te vinden.”

Mona en Bianca verlaten het BB huis

Bianca en Mona hoor ik nu op de streams vertellen dat ze het huis gaan verlaten.
Bianca vertrekt. Ze had zelf al besloten anders toch te vertrekken en zou dit al in de dagboekkamer hebben overlegd met de psychologe.

Mona wil het huis verlaten vanwege uiteraard haar kinderen, en omdat ze vindt dat ze bereikt heeft wat ze wilde bereiken.

Of Veronica 1 of 2 (of geen) nieuwe bewoners in het huis zal plaatsen is nog niet bekend.

Chromosoomhistorie ontbloot

Van Geoffrey kreeg ik een nieuwstip by mail.
Bij WiredNews staat een verslag van de studie naar de chromosomen van mannen en vrouwen. Er werd altijd beweerd dat mannen van Mars, en vrouwen van Venus waren. Nu blijkt dit absoluut niet waar te zijn!

Uit de conclusie van het onderzoek blijkt dat honderden miljoenen jaren geleden de X en Y chromosomen van de mensheid (man en vrouw) zijn ontstaan uit dezelfde biologische elementen.
hmmjaja..

Wil je weten wat er nog meer ontdekt is, tjek dan het hele verhaal.

Maximasite schendt auteursrecht

Ik las in de Volkskrant dat de 'Officiële Prinses Maxima Website' hun foto's heeft moeten verwijderen. De site is pas sinds deze week in de lucht, maar er is een grote vergissing gemaakt. De 'eigenaar' van de foto's was het niet eens met de plaatsing op de site, en op dit moment wordt er het een en ander over uitgezocht. In de krant wordt beloofd dat er zo snel mogelijk een oplossing komt, de foto's moeten worden teruggeplaatst.

Op het moment is de site aangepast, maar het zag er erg leuk uit: een fotogalerij met zo'n 70 broken links.
Maar kijk zelf even op de Maxima site.

Jurk Monroe verkocht

trzonne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het is niet aan ons voorbij gegaan, het WK Straatvoetbal voor dak- en thuislozen. Door knappe overwinningen op o.a.Duitsland, Tsjechië en Brazilië is dit team derde geworden op het eerste WK, gehouden in Graz, Oostenrijk. Vanmiddag om 13:00 werden de helden gehuldigd op het Stadhuis van Rotterdam.



Er was volop media aandacht voor deze gebeurtenis. Bij aankomst werd luid gejuigd en de heren zongen in koor "OLE OLE". Ze werden ontvangen in de trouwzaal door Wethouder van Sport en Recreatie. Na een vererende toespraak kregen ze allemaal een "Rotterdam" horloge. Daarna was er koffie en taart voor de aanwezigen.



Na de huldiging werden de festiviteiten voortgezet. Met een batterij oldtimers en onder politiebegeleiding werden ze onder luid gejuich en met de beker in de hand rondgereden door het centrum van Rotterdam.

KPN komt met M-info

Met een speciaal WAP (Wireless Application Protocol) toestelletje kun je vanaf begin december als KPN-abonnee gebruik maken van een nieuwe dienst, genaamd M-Info.
Via een menuutje kun je al scrollende bladeren door een zee van informatie. Bij deze informatie moet je denken aan bioscoopagenda's, beurskoersen en weerberichten. Verder kan het nieuwsoortig toestelletje grafieken en plattegronden weergeven.
De KPN werkt samen met Nokia aan dit project. Nokia verwacht nu al een te kort aan de toestellen. Ze zullen vanaf december verkrijgbaar zijn. Ericsson komt iets later met z'n modellen.

De doelgroep zullen voornamelijk zakelijke gebruikers zijn.
Lees meer bij de Telebraak

FOX8 valt school lastig

Volgens de Telegraaf heeft een cameraploeg van FOX8 voor de 2e keer dezelfde middelbare school in Almere lastig gevallen.
Voor het programma 'Betrapt' werden er vragen aan de scholieren gesteld als: "Ben je nog maagd?" en "Hang je wel eens een sleutelbos aan je tepelpiercing?"
De school is woedend, en heeft een klacht ingediend bij de Almeerse politie.

De vorige keer dat FOX ff langskwam was voor een ander programma, waarbij de leerlingen werden uitgedaagd hun leraren te beledigen en voor gek te zetten.
FOX8 zelf is zo heilig als een boontje, en meldt dat er nooit sprake is geweest van "onfrisse bijbedoelingen".

0900-1433 ...

... Dát is het telefoonnummer van de voetbalvandalisme-kliklijn, meldt het AD. Als je dit nummer belt (22 cent per minuut), dan kun je anoniem je klachten kwijt over hooligans en ongeregeldheden. De kliklijn zal bij wijze van proef een half jaar open zijn. Als de test geslaagd blijkt, wordt de lijn ook bij het Europees kampioenschap voetbal gebruikt.

In Engeland bestaat al langer zoiets dergelijks.

Feyenoord speelt weer gelijk

Feyenoord heeft gisteren ook zijn 5e wedstrijd in de Champions League gelijk gespeeld. In en tegen Dortmund werd het 1-1.
De Duitsers, die duidelijk het beste van het spel hadden, kwamen vlak voor rust op voorsprong door een kopbal van boomlange Otto Addo. De getergde invaller Peter van Vossen scoorde de gelijkmaker door een schot van 16 meter prachtig om doelman Lehmann te draaien. Daarna hield Jerzy Dudek de Rotterdammers in de wedstrijd met fabelachtige reddingen.

Rosenborg Trondheim won thuis met 2-0 van Boavista en is zeker van de eerste plaats in de poule. Feyenoord moet minimaal gelijkspelen tegen de Noren en is dan afhankelijk van het resultaat van Borussia in Porto voor een plaats in de volgende ronde van de Champions League.

In de andere wedstrijden verspeelde Arsenal haar kans op de volgende ronde door thuis op Wembley te verliezen van Fiorentina. Onder andere Bergkamp miste enkele prachtige kansen, maar wie anders dan Gabriel Omar Batistuta maakte met een prachtig schot de winnende treffer, 15 minuten voor tijd.

De Nederlandse enclave in Barcelona liet weer van zich spreken. In een door Louis van Gaal opgesteld "tweede elftal" hadden Kluivert en Zenden een groot aandeel in de zege van 5-0. De oud-ajacied scoorde 2 maal, de voormalig PSV-er vond eenmaal het net.

Yankees winnen World Series

En ja hoor... we zaten er allemaal op te wachten, de Yankees hebben voor de 25e keer de World Series gewonnen.

"With the final out of the World Series, he bolted for the mound and, flanked by two of his sons, grabbed manager Joe Torre in a bear hug and found it hard to let go."

"Clemens pitched the Yankees to their second straight World Series sweep, shutting down the Atlanta Braves 4-1 Wednesday night and ending his quest for the one and only prize that eluded him."

"'This must be what it's like to be a Yankee,' Clemens said. 'This is what everybody said it was all about.'"

"Game 4 marked New York's 12th Series victory in a row, matching the mark set by its Murderers' Row teams."

"Notes: The Yankees won 12 straight in the Series in 1927, 1928 and 1932. ... The Yankees also share the Series record of eight consecutive losses, doing it in 1921-23. The Phillies also lost eight in a row in 1915-50. ... Jeter has a 17-game postseason hitting streak, tying the record set by the Yankees' Hank Bauer in the World Series in the 1950s. ... Clemens is 3-3 in 12 postseason starts. ... Smoltz is 12-4 in postseason play."


(c) FOXsports.com
(c) FOXsports.com
(c) FOXsports.com



(c) FOXsports.com