FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 15 oktober 1999

Junks verjaagd door klassiek??

De problemen van rondhangende junks in en rond stations zijn bekend. Rondslingerende injectiespuiten en een onveilig gevoel maken de sfeer er niet aantrekkelijker op.

Zo ook in Heerlen. Al jaren probeert de NS de junks te verdrijven uit het station en de omliggende openbare ruimten. Met vooralsnog weinig succes...

Een proef in Hamburg (Duitsland) bracht hen echter op een idee: in de metro aldaar bleken verslaafden niet gediend van cello's, violen, hobo's, pauken, toeters etc. oftewel klassieke muziek!!

Er wordt nog gestudeerd welke componist het meest op de zenuwen van de junks werkt.

Nobelprijs voor de Vrede voor AzG

De Nobelprijs voor de Vrede 1999 gaat naar Medecins sans Frontieres, beter bekend als Artsen zonder Grenzen. Deze humanitaire hulporganisatie werkt met ruim 2000 vrijwilligers in meer dan 60 landen.

Volgens het Nobelprijscomite heeft de organisatie sinds haar oprichting in 1971 "baanbrekend humanitair werk verricht"
Aan de Nobelprijs is een bedrag van bijna 2 miljoen gulden verbonden.

Andere genomineerden waren Paus Johannes Paulus II en de Amerikaanse oud-president Jimmy Carter

Krajicek door in Wenen

Richard Krajicek heeft de halve finales van het ATP tournooi van Wenen bereikt. Met speels gemak versloeg de als 6e geplaatste Krajicek de Oostenrijker Stefan Koubek. De setstanden waren 6-2, 6-1.

In de halve finales komt "de Kraai" uit tegen de Duitser Nicolas Kiefer die Yevgeni Kafelnikov met 6-0 6-4 van de baan sloeg. Door deze overwinning staat Kiefer met ingang van volgende week in de top-10 van de ATP-ranking.

De andere halve finale gaat tussen de Brit Greg Rusedski en de Roger Federer uit Zweden. Zij boekten overwinningen op respectievelijk Sebastien Grosjean (Fra) en Karol Kucera (Slo)

John van Lottum is in de kwartfinales van het tournooi van Singapore uitgeschakeld door de jonge Australiër Leyton Hewitt: 6-4, 6-2. Van Lottum had de nederlaag deels aan zichzelf te wijten door problemen met de umpire. Hewitt profiteerde simpel.

Villeneuve snel in vrije training

Jacque Villeneuve heeft in de tweede vrije training van de Grand Prix van Maleisië op het circuit van Sepang de snelste tijd neergezet: 1.42'407.
De tweede tijd was voor David Coulthard met 1.42'519, gevolgd door Jean Alesi (1.42'702)

Redelijk opvallend was de vijfde tijd van Michael Schumacher. De Duitse Ferrari-coureur zette in zijn tweede training in ruim 3 maanden een tijd neer van 1.42'875, 3 plaatsen voor Mika Hakkinen (1.43'153)

Racefans die de wedstrijd zondag willen volgen zullen redelijk vroeg hun bed uit moeten. Door het tijdsverschil begint de race om 8 uur 's ochtends nederlandse tijd.

Microchip tegen fraude

Over een tijdje zal iedereen nóg meer traceerbaar zijn..

In een samenwerkingsverband hebben de Technische universiteit Eindhoven en Philips een (jawel..) microchip ontwikkeld tegen fraude. De chip kan verwerkt worden in bankbiljetten, en in plastic productverpakkingen. Bij diefstal is natuurlijk meteen duidelijk waar de dief zich bevindt bij het uitgeven van een gestolen bankbiljet.
Ook de rijen bij de kassa zullen minder worden, het scannen van de producten kan op deze manier sneller verlopen. De (net ingeburgerde) streepjescode is op deze manier niet meer nodig.

De chip schijnt trouwens niet nieuw te zijn, maar is een nieuw leven ingeblazen door 'm sneller te maken.

Verdachte moord Vaatstra onschuldig

De Irakees die verdacht werd van de moord op Marianne Vaatstra is onschuldig, aldus het openbaar ministerie in Leeuwarden. Het DNA van de Irakees en het DNA aangetroffen op het lichaam van Vaatstra is volgens een test niet gelijk. Officier van Justitie in Leeuwarden O. Brouwer was teleurgesteld, zei hij:

"Het OM, het onderzoeksteam, maar vooral de familie Vaatstra zaten zeer in spanning of deze gruwelijke moord kon worden opgelost."

Lees meer bij het NRC

Geld terug van NS bij vertraging?

Een werkgroep van de Nederlandse Spoorwegen en de ministeries van VROM en Verkeer en Waterstaat hebben een plan bedacht om de NS failliet te laten gaan: de passagier krijg geld terug bij vertragingen Volgens de NS woordvoerder zijn er wel wat probleempjes:

"Creativiteit is mooi, maar de plannen moeten wel uitvoerbaar zijn. Er zijn nog vele praktische bezwaren. Bijvoorbeeld hoe lang een vertraging moet duren voordat de passagier zijn geld terugkrijgt, en hoeveel hij dan kan claimen."

Mjah... ik geloof dr nix van, maarja lees hier verder

In café drinken tegen uurtarief

Gisteren startte "Café Stechuhr" met een nieuw concept hier in Nederland; het onbeperkt drinken tegen uurtarief. De klant betaalt bij het binnengaan van het café fl.72,50, om vervolgens onbeperkt te kunnen gaan 'zuipen'. Het eerste uur is fl15,-, het laatste uur kost nog maar fl.5,-
In Nederland is dit een nieuw systeem wat bedoelt is voor klantenbinding. In Duitsland en Oostenrijk werkt dit al jaren lang positief (voor de caféhouder uiteraard ).
Verlaat de klant het café weer, dan krijgt hij/zij al dan niet een deel van het entreegeld terug.

Meisje van 14 steelt pickup-truck

De politie van Maine keken verbaasd op toen uit de gestolen pickup truck waar ze al ruim 30 kilometer achteraan zaten (met snelheden van tegen de 160 kilometer per uur) niet een gehardende crimineel maar een meisje van 14 en haar passagiere van 15 stapten.

De politie kreeg de wagen pas tot stilstand na een kraaienpotenketting over de weg te leggen die de 4 banden van de gestolen wagen molde.

"This is very unusual," Zei State Trooper Jean Poirier. (no shit sherlock ) "You don't see many 14-year-old girls stealing cars and speeding up the road with them."

De achtervolging begon toen iemand bij een van de toll plaza's de gestolen blauwe Ford F-150 (*kwijl*) zag en de politie waarschuwde.

De twee meisjes waren beiden de dag ervoor weggelopen van huis en worden nu verdacht van meerdere autodiefstallen in de buurt

HIER lees je alles.

Amerikaanse versie Big Brother - aanmelden kan

Op de website van CBS is de aanmeldingsprocedure voor het programma "SURVIVOR!" gestart.
Veel mensen noemen het de Amerikaanse versie van Big Brother, maar eigenlijk is het natuurlijk de Amerikaanse versie van het veel interessantere programma uit Zweden waar Big Brother op gebaseerd is.
16 mensen zullen op een klein onbewoond eiland gedumpt worden, alwaar ze voor hun eigen onderdak en voedsel moeten zorgen. Verder leven er nogal wat wilde dieren op het eiland die eveneens een gevaar vormen.
Om de zoveel dagen zal er een persoon door de rest van de bewoners weggestemd worden (en dus niet, om de kijkcijfers en inkomsten op te krikken, door het publiek). De persoon die overblijft mag zich de gelukkige winnaar noemen van $1 miljoen.
Iedereen kan zich aanmelden, mits Amerikaans staatsburger EN wonende in de VS.
Helaas.

Man 15 jaar cel wegens Aids moord

De 34 jarige Italiaan Lucini is veroordeeld tot 14 jaar celstraf omdat hij zijn vrouw zou hebben besmet met het AIDS virus. Zijn vrouw overleed hier 2,5 jaar geleden aan. De man is veroordeeld voor moord met opzet omdat hij wist dat hij aids had maar toch onveilige sex met zijn vrouw had. Lucini liep het virus op tijdens een vakantie naar Latijns Amerika in 1986. Dit was wel voor zijn huwelijk.

Vlak voor de dood van zijn vrouw plunderde hij nog even de bankrekening en vloog snel naar Mexico. Interpol wist de man te vinden nadat de familie van de overleden vrouw een aanklacht had ingediend.

Bush single @ Sonique.com

Bush volgt de rest, en zet dus ook voor de release van het nieuwe album 'The Science of Things' al een nummer ervan op het internet. Vanzelfsprekend in het zeer populaire MP3 formaat. Het nummer Space Travel is 4,4 mb groot en duurt 4:45 minuut. Kwaliteit is prima! Ik ben niet echt een Bush freak maar ik vind het wel een leuk nummer.

Op deze website kan je het nummer dus downloaden. Oja, het album ligt 'pas' op 26 oktober in de winkels.

BB uur eerder op de buis!

HILVERSUM Veronica gaat het omstreden tv-programma Big Brother een uur eerder uitzenden.De realitysoap is zo populair dat hij te veel kijkers wegtrekt bij Goede Tijden, Slechte Tijden van RTL4.

Vanaf vandaag (?) Big Brother al om 19:00 op je teeveetje. In de Multiguide op de site van Veronica staat BB nog gewoon om 20:00 geprogrammeerd. Misschien pas vanaf volgende week maandag... We zullen zien.

Update: ik kreeg net van Daniel een mailtje dat Big Brother vanaf 1 november om 19:00 uur zal worden uitgezonden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
©FOK.nl e.a.