Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over riooljournalistiek op een campingzender.

Een televisieprogramma met de naam ‘Reportage’. Dan denk je dat je serieuze journalistiek bekijkt. Nee dus. Bij SBS6 worden in dat programma documentaires vertoond over Amerikaanse huisvrouwen die graag seks hebben met bevroren hotdogs, gevangenenbewaarders die zich laten uitwonen door meervoudig moordenaars en tienermoeders die van hun derde kind zijn bevallen. Pure sensatiebeluste bagger dus.

Maar gisteren bereikte het SBS6-programma ‘Reportage’ het absolute dieptepunt. Geld verdienen met een mix van televisiereclames en telefoongesprekken van mensen die op nine-eleven op het punt stonden, te overlijden in de Twin Towers. Lijkenpikkerij in optima forma. Beschamend. Schandalig. Vraagje dus:

Er wordt de laatste tijd zeer terecht nagedacht over het inkrimpen van de publieke omroep. Maar kan de Bond Van Kabelmaatschappijen mij eens laten weten, of er weleens over wordt nagedacht, een paar van die commerciële zenders van de kabel te flikkeren?