Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de lokjood.

Vandaag wordt Achmed Marchouch beëdigd als Kamerlid. Gisteren lanceerde hij een prima plan. Lokjoden. Want niet alleen homo’s, maar ook Joden worden in sommige buurten door Marokkaanse jongeren geïntimideerd en zelfs mishandeld. Naar verluidt durven sommige Joden op straat hun keppeltje niet eens meer te dragen. Een schande.
 
Lokjoden dus, zodat de daders van zulk geweld kunnen worden aangehouden en vervolgd. Maar het gevaar ligt op de loer, dat er wordt gedweild met de kraan open:
Kan Justitieminister Hirsch Ballin mij even laten weten, waar zijn wetsvoorstel blijft, dat regelt dat plegers van geweld tegen homo’s of Joden, indien zij beschikken over een buitenlands paspoort, na het uitzitten van een flinke straf automatisch naar het land van herkomst worden gezonden, samen met hun broers, zussen en ouders? Een eventuele verblijfsvergunning of hun Nederlanderschap kunnen ze dan meteen inleveren.