Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de homofobie van André Rouvoet.

De restanten van het kabinet hebben de ministersposten van de vertrokken PvdA-bewindslieden verdeeld onder de plucheklevers van CDA en ChristenUnie. André Rouvoet heeft de portefeuille van Ronald Plasterk overgenomen. Onderwijs en homo-emancipatie. Maar dat laatste heeft André als een hete aardappel doorgeschoven naar CDA-staatssecretaris Marja Bijsterveldt. Hier komt de ware aard van de streng gereformeerde ChristenUnie naar boven:

Ze zijn letterlijk blijven hangen in denkbeelden uit het jaar nul. Ze hebben zich laten misbruiken om een minderheidskabinet van PvdA en CDA aan een meerderheid te helpen. Rouvoet wil letterlijk geen vinger uitsteken om de homo-emancipatie een stukje verder op weg te helpen. Iets met Christelijke principes.

Maar kan André Rouvoet mij dan even uitleggen, waarom de ChristenUnie zitting heeft genomen in een homo-vriendelijk kabinet?