Goedemorgen!

Voortaan buigt Driek Oplopers zich ook in het weekend over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Maar wel een uurtje later dan doordeweeks. Vandaag over een voorbarige brief van een schoolhoofd.

De rector van een scholengemeenschap in Nieuw Vennep is iets te hard van stapel gelopen. Een leraar op zijn school is opgepakt door de politie omdat hij een aantal jaren geleden seks zou hebben gehad met minderjarigen. Maar er zijn geen aanwijzingen dat de leraar heeft gesekst met een leerling van de scholengemeenschap waar hij nu werkt. Vragen zat:
Hoelang werkt de leraar al op deze scholengemeenschap? Maar belangrijker: had hij destijds seks met leerlingen van de school waar hij toen werkte, of niet? En waren zijn sekspartners 12 jaar oud, of op een haar na 16? Of bijna 18?
 
De rector heeft een hoop onrust op zijn geweten doordat hij in dit vroegtijdige stadium een brief over de zaak aan de ouders van zijn leerlingen stuurde.
 
Kan dit schoolhoofd mij eens vertellen, waarom hij niet eerst tot 10 heeft geteld? De kans is groot dat zijn leerlingen in het geheel niet betrokken zijn bij de -mogelijk verwerpelijke- daden van de leraar in kwestie.