Filmflits - week 34

De nieuwe Filmflits is er weer en dit keer met de uitslag van de prijsvraag. In de prijsvraag kon je een DVD winnen van de komedie The 40 Year Old Virgin. verder natuurlijk een verse trailer en de nieuwste releases.

Filmheadlines van Week 34

Zesde Harry Potter-film uitgesteld
De zesde Harry Potter film is uitgesteld door Warner Bros. De film stond gepland voor november, maar het leek voor WB toch verstandiger om de film te plannen in de zomer van 2009 (17 juli). De reden die WB gaf was dat in de zomer, als alle kinderen vakantie hebben, er meer kan worden verdiend. Ook, bekende Alan Horn van WB, dat de schrijversstaking een rol heeft gespeeld in de vertraging. Aan de andere kant heeft de vertraging ook een voordeel, volgens WB, het wachten op het eerste deel van de zevende film (wegens de lengte in tweeën geknipt) is dan niet zo lang. Daniel Radcliffe, een van de hoofdrolspelers, heeft het publiek duidelijk gemaakt dat de acteurs niks met de vertraging te maken hebben. In plaats van Harry Potter zal de animatiefilm Bolt in de bioscopen verschijnen.

Superbad-regisseur maakt roadmovie
Na de succesvolle 'Into the Wild' zal de regisseur van de tienerkomedie Superbad, Greg Mottola, een nieuwe roadmovie gaan regisseren. De roadmovie, die Paul gaat heten, gaat over twee Britse stripfanaten die op avontuur gaan in de Verenigde Staten. Dit liet Simon Pegg op zijn MySpace weten. Pegg liet weten dat hij geen rol zal spelen in de film, hij neemt het script voor zijn rekening samen met Nick Frost.

Film die afgelopen week in première ging

Meet Dave (met Eddie Murphy)
Komedie / Science-Fiction             90 minuten
Maak kennis met Dave, Dave lijkt op het eerste oogopslag en normaal mens. Maar Dave is eigenlijk een ruimteschip in de vorm van een man om de bewoners van een planeet te redden. De problemen beginnen als er een vrouw in het spel komt, zij verovert het hart van Dave. De kapitein van het schip vreest het bestaan van hun planeet.

Trailer van de Week

Death Race (met Jason Statham en Ian McShane)
Actie / Science-Fiction                        Vanaf 2 oktober in de bioscoop
De bewakers en de directeur van een gevangenis hebben een gevaarlijk spel bedacht. De gevangenen moeten meedoen aan dat spel dat op televisie wordt uitgezonden. Voor velen zal deze race hun einde betekenen. Ex-coureur Jensen Ames wordt onterecht opgepakt en krijgt een keuze. Of hij moet meedoen aan de race of hij moet rotten in de cel.

Binnenkort op DVD
26 augustus

Zomerhitte (met Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra)
Drama / Romantiek                         100 minuten
Fotograaf Bob ontmoet tijdens de zomervakantie op Texel de geschiedenisstudente Kathleen. Bob komt haar later tegen in de plaatselijke disco, waar Kathleen werkt. Hij ziet dat ze wordt opgehaald door een oude man, bekend als De Mummy. Dan ontmoet Bob Federici, die net als hij onder de indruk is van de bloedmooie Kathleen. Maar dan ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Bob achtervolgt Kathleen wanneer ze naar De Mummy gaat om te onderzoeken wat ze doen, maar die band lijkt niet echt betrouwbaar. Wanneer Bob, samen met Federici, de geheimen rond de ontmoetingen van De Mummy en Kathleen ontdekken, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot. Het is de vraag of de liefde tussen Bob en Kathleen hierna nog zal bestaan.
 

P.S. I Love You (met Hilary Swank en Gerard Butler)
Drama / Romantiek                        126 minuten
Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn. Alleen wanneer Gerry komt te overlijden, raakt Holly in een diepe depressie en sluit ze zichzelf af van de wereld. Totdat op een dag ze een brief krijgt met het handschrift van Gerry. In de brief staat dat ze iedere maand van dat jaar een brief krijgt, waarin opdrachten staan. Die opdrachten moet zij uitvoeren. Haar eerste opdracht is dat ze een disco outfit moet gaan kopen. Dan begint haar jaar vol avonturen, allemaal goed voorbereid door Gerry, en iedere keer afgesloten met de woorden P.S. I Love You.

En verder:
- The Hunting Party (Actie / Komedie)
- Paranoid Park (Drama)
- The Spiderwick Chronicles (Fantasy / Avontuur)
- Solstice (Horror / Drama)
- Point Blank (Actie / Misdaad)
En meer.

Binnenkort in de bioscoop
28 augustus

The Forbidden Kingdom (met Jet Li en Jackie Chan)
Actie / Avontuur                                 113 minuten
Een door kung-fu films geobsedeerde tiener uit New York doet een buitengewone ontdekking in Chinatown: hij vindt daar de legendarische Ru Yi staf van de Chinese strijder, Sun Wukong. Met deze staf in zijn handen wordt de tiener teruggestuurd naar het oude China om de oorspronkelijke kung-fu te leren. Daar ontmoet hij experts in de martial arts om Sun Wukong te bevrijden.

Superhero Movie (met Leslie Nielsen)
Actie / Komedie                               85 minuten
Highschool loser Rick Riker krijgt superkrachten, nadat hij gebeten is door een genetisch gemanipuleerde libelle. Hij besluit om zijn krachten te gebruiken voor goede zaken en verzint de superheldennaam 'The Dragonfly'. Al snel komt hij tegenover zijn aardsvijand Lou Landers te staan. Na mislukt experiment heeft hij een kracht ontwikkeld andermans levenskracht te ontnemen om zodoende onsterfelijkheid voor zichzelf te creëren. Zal het Dragonfly lukken om de wereld te behoeden voor deze zwarte krachten?

En verder:
- Babylon A.D. (Science-Fiction / Thriller)
- Grace is Gone (Drama)
- Quiet Chaos (Drama)
- Elegy (Drama / Romantiek)

TV-tip voor Week 34

Johnny English (met Rowan Atkinson)
Komedie                                               Vrijdag 20:30 - 22:10 uur op RTL 4
Nadat bij een aanslag de gehele Britse Geheime Dienst werd vermoord, rest de Hoofd van de Geheime Dienst niets anders dan het oproepen van geheim agent Johnny English. English krijgt de taak om de ontvoerde kroonjuwelen op te sporen. Het spoor leidt naar de Franse zakenman, Pascal Sauvage. Alleen de baas van English, Pegasus, wil dit niet geloven, want Sauvage heeft een zeer goede reputatie en is zeer geliefd in de hogere kringen.

Webtip van de Week

Click (met Adam Sandler) 
Drama / Komedie                                  98 minuten
Architect Michael Newman wordt gek van alle afstandsbedieningen in huis en besluit om een universele afstandsbediening te kopen. Met deze afstandsbediening kan hij stukken uit zijn leven doorspoelen of overslaan. De problemen beginnen echter als de afstandsbediening een eigen wil heeft. Zeer goeie combinatie in komedie en drama. Leuk detail: de baas van Newman wordt gespeeld door David Hasselhoff.

Bioscoop Top 3 in Nederland

1. Mamma Mia! the Movie (met Pierce Brosnan)
2. The Dark Knight (met Heath Ledger)
3. Wall-E (met de stem van Ben Burtt)

Uitslag Prijsvraag

Afgelopen donderdag om 9 uur 's avonds was de deadline voor de prijsvraag. Er zijn helaas maar een paar verhalen gestuurd (twee verhalen welgeteld ), maar dat maakte de keuze natuurlijk wel makkelijker. De winnaar is Ryoga, de PM is al verstuurd. Als hij wil mag hij het verhaal posten in de comments. Gefeliciteerd, je DVD wordt zo snel mogelijk verstuurd. Helaas voor de ander () en eigen schuld voor degenen die niet mee hebben gedaan.

Filmpuzzel

Verveel je je tijdens de filmloze uren? Test je filmtitelkennis door middel van deze puzzel. Hoeveel titels had jij goed?

= Aanrader

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...