We have a winner!

Kijk eens aan wat hebben we daar, de winnaar van de postcodeloterij, een gelukkige casinoganger, iemand die net zijn bedrijf heeft verkocht? Nee hoor, niets van dat alles, het is slechts Kees B., de veroordeelde pedofiel, die per abuis vierenhalf jaar voor moord in de cel heeft gezeten...

Het blijft een affaire om een kater aan over te houden, enerzijds door de niet aflatende stroom van onthullingen over falend politieoptreden, maar anderzijds ook door de jongste binnenkomer in de categorie "nieuw geld". Natuurlijk is het een schande wanneer iemand vierenhalf jaar voor niets in de cel zit, maar er zit een naar bijsmaakje aan de hoofdprijs die Kees Borsboom gisteren won.

Kees B. stond bekend als pedofiel en dat kan niet los worden gezien van zijn onterechte veroordeling voor de moord op Nienke Kleiss. Wanneer Kees B. geen pedofiel was geweest en niet op 22 juni 2000 het Beatrixpark had afgestruind naar God weet wat, dan was hij nooit in de cel gekomen voor de moord op Nienke. Goed beschouwd is de zes ton die hij kreeg dus een beloning voor zijn pedofiele neigingen en dat is hoe dan ook walgelijk.