Foto's: Gare du Nord in Luxor Live

In de stal van het befaamde Blue Note Records prijken artiesten als Norah Jones en St. Germain; sinds een aantal jaar ook Gare du Nord. Deze formatie werd tien jaar geleden gevormd door Barend Fransen en Ferdi Lancee. Al eerder was laatstgenoemde succesvol werkzaam in de muziek en schreef hij het welbekende 'Suzanne,' uitgevoerd door VOF de Kunst. Ook in het buitenland blijft deze formatie niet onopgemerkt en werd hun nummer Kind Of Cool 2 (Miles Et Juliette) gebruikt in de Amerikaanse serie Six Feet Under (aflevering 47 voor de liefhebbers).

Voor hun live tour nodigden zij, onder andere, zangeres Dorona Alberti uit en trokken zij sinds 2007 langs de Nederlandse podia. Vorige maand brachten zij hun nieuwe album 'Lillywhite Soul' uit en vrijdagavond stonden zij met hun 50 City-Live Tour op het podium van Luxor Live in Arnhem.

FOK!fotograaf Jimmy Israel was er bij en maakte de volgende foto's: (klik op de foto voor een grotere versie)

© FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel

Gare du Nord trekt de kar alleen en doet het zonder support act. En het is een volle kar, want het is gezellig druk in Luxor Live. Anticiperend op een hoge chill-factor, wacht het publiek rustig af. Stipt een uur na openingstijd luidt een verkwikkende intro het publiek wakker en kan de trip met Gare du Nord beginnen.

© FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel

Een funky trip met, deze tour, een 6-tal fijne artiesten. Op de voorgrond staan Aron Raams op gitaar, Paul Ensink op saxofoon en zangeres Dorona Alberti. Zij worden bijgestaan door Arthur Antoine, Oscar Stone en Frank deAngelis aan de basis. Het is zo’n drie maanden geleden dat de zangeres is bevallen van een zoon en het is bewonderenswaardig hoe zij hier alweer een energieke performance neer zet.

© FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel

Ook de rest van de band doet vrolijk mee en de solo’s schieten de instrumenten uit; ja, alle instrumenten. Van fijne bas-licks en rennende gitaarloopjes, tot knetterende sax-partijen. Zoals de website van Gare du Nord doet geloven hebben we hier te maken met "Sex 'n' Jazz" en Dorona brengt de nummers dan ook met een subtiele lading 'sexiness.'

© FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel © FOK.nl / Jimmy Israel

Gare du Nord reist met de 50-City Live Tour intensief door Nederland en sluit deze af op 25 mei in Eindhoven.

Foto's: FOK! | Jimmy Israel